login |

Jon Stewart idén elhagyja a The Daily Show-t

2015. 02. 11. 01:29 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, talkshow,

Már tavalyra vártam, akkor is nyilatkozott olyasmit, amiből lehetett sejteni, hogy a vége felé jár az ottani szereplése, de mostanra biztossá vált: Jon Stewart távozik a The Daily Show műsorvezetői székéből.

1999 óta tolta, elvileg a ma esti közönségnek ejtette el, hogy vissza fog vonulni. Még nem tudni a pontos dátumot, de ezzel (és Stephen Colbert távozásával) egy korszaknak lesz vége a politikai humorban, még akkor is, ha közben John Oliver szállítja a cracket az HBO-n.

14 hozzászólás Ne habozz!

bikkbakk - 2015. 02. 11. 01:42

nehéz időszak ez. előbb Colbert, most ő (de csináljon csak filmeket). Kristen Schaal, Aasif Mandvi vagy Jessica Williams vehetné át, ha a mostani csapatból léptetnek elő valakit (és Stewartot ismerve, így lesz).

Hodgman, Jones és Klepper túl sok műsorvezetőnek. Esetleg Michael Che-t, vagy Wyatt Cynacet hozhatnák vissza.

bikkbakk - 2015. 02. 11. 01:43

Az álom persze Sarah Vowell lenne.

engé - 2015. 02. 11. 02:05

A tavalyi Comedians in Cars Getting Coffee interjú egy része is elég szépen sugallta azt, hogy Stewart már kissé belefáradt. Nem lep meg, de azért sajnálom, még akkor is ha már nem néztem olyan rendszerességgel. Most akkor mehet egy újabb kör ki-veszi-majd-át-a-helyét-totó. Picit fárasztó már.

The Nightly Show with Larry Wilmore még elég gyengének tűnik számomra, de be fog lendülni. Csak egy picivel jobb írói gárda (az elején mindig megy a fészkelődés) és egy kicsivel jobban átszellemült Wilmore kell -és picivel kevesebb panel-beszélgetős betét-. Bár, ha elveszti a korrekt felvezetést, akkor nem tudom mi lesz vele. A Colbert-átlagon alul teljesített a premier.

A Last Week Tonight és John Oliver meg simán húzzon le legalább ennyi időt az HBO-nál mint Stweart a CC-nél. Fenomenális a műsora. Jelenleg a legjobb tutimegmondós műsor. A tény, hogy csak heti egyszer megy nagyon meglátszik a minőségen. Na a Comedy Central most mindent megadna egy John Oliverért. Az HBO meg csak röhög.

engé - 2015. 02. 11. 02:09

Ha már szóba került: Nem tudom, hogy a Comedy Central mennyire merné meglépni női vezénylésű Daily Show-t. Maga Kristen Schaal utalt egy interjúban arra, hogy a CC csak nagyon ritkán bízik meg a nőközpontú műsorokban (még akkor is, ha Daily Show jellegű műsorról van szó, vagyis a tartalom nemtől független) és ez őt bosszantja.

TorrenteXY - 2015. 02. 11. 07:31

Jason Jones! Legnagyobb kedvenc a mostani stábból.

Szajko - 2015. 02. 11. 07:55

Én is Jason Jones-ra gyanakodnék. Hajh… :(

bikkbakk - 2015. 02. 11. 10:28

engé,

Wilmore-ék tudták, hogy az első hónapok ilyenek lesznek, most találják ki a formátumot.

A másik meg, szerintem Jon Stewart dönt nagy részben az utódjáról, a gyártásból aligha száll ki a Busboy.

Jason Jones előtt nálam Sam Bee is van – mint műsorvezető. Amikor Jones helyettesített és nem “Jason Jones”-ként, hanem visszafogottan vezette a Daily Show-t, az szürke volt. Ha meg felpörgeti magát, elveszik a műsor.

bikkbakk - 2015. 02. 11. 10:31

Aki nagyon jó lehetne még benne, ha érdekelné az állás: Charlie Brooker.

winnie - 2015. 02. 11. 10:37

nagy kérdés, hogy daily show-s jön, comedy centralos (amy schumer?), vagy külső arc, valami hiteles, netközeli mondjuk.

bikkbakk - 2015. 02. 11. 10:39

Amy Schumert nem hiszem, hogy érdekelné egy ilyen 7-20-ig munka, meg a politika és a média.

bikkbakk - 2015. 02. 11. 10:46

a hétfői műsorban volt az egyiptomi Jon Stewart, Bassem Youssef, mint szakértő. Ő is érdekes lehetne: (nyílván nem ő lesz)

http://thedailyshow.cc.com/videos/6c2lph/an-egyptian-satirist-in-america

engé - 2015. 02. 11. 11:40

Charlie Brookert én is felhoztam volna példának, mert a Weekly Wipe (és a többi Wipe műsor) kapcsán sokszor hozta fel inspirációnak a Daily Show-t, de szerintem őt nem érdekelné egy hosszú-távú amerikai elköteleződés. Megvannak a hasonlóságok, de mégis teljesen más a műsora, nem lenne alkalmas a Daily Show formátumának felváltására.

Meg ugyebár egyre kevésbé akar centrális emberke lenni, ez a WW-on nagyon meglátszik (jóval kevesebb Brooker műsorideje mint az előző projektekben). Ezt még alátámasztja, hogy most alapított saját produkciós céget, ott a Black Mirror is. Szerintem szépen lassacskán háttérember lesz Brookerből. Kár érte meg nem is.

bikkbakk - 2015. 02. 11. 19:10

Azért ne felejtsd el, hogy milyen kihívás és megtiszteltetés egy ilyen intézményt továbbvinni. s itt lenne 14(21/28) írója, az úgy sokkal könnyebb

engé - 2015. 02. 11. 22:48

bikkbakk

Az lehet, viszont kétlem, hogy Brooker akkora seggest szeretne ugrani az “amerikába”, annak ellenére mondom, hogy rendszeresen foglalkozik velük a Weekly Wipe-ban. “Nem az ő csésze teája” ha fogalmazhatok így.

Mellesleg ne feledjük, hogy Brooker maga is elismerte, hogy hihetetlenül lusta író és évekig csinált műsorokat a saját nappalijában egy camcorderrel a BBC-nek. Szerintem nem különösebben a kihívások és ambíciók embere.

Másfelől eleve mindegy, a Comedy Central egyáltalán nem egy Charlie Brooker-típussal szeretné melegen tartani a Daily Show széket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz