login |

Last Week Tonight With John Oliver: kezdett a 2. évad

2015. 02. 12. 21:52 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika, talkshow,

Nem tudom, mennyire helyes kijelentés az, hogy kezdett a második évad. Bár a The  Daily Show is fel van osztva valamennyire, de az évadoknak igazából nincs íve, eleje és vége, hanem egyszercsak elmennek pihenni, feltöltődni kreativitással.

Az előbbiek fényében aki még sosem hallott Oliverről, az a “finálé” írásunkból ugyanannyira kerül szintre, mint az alábbi pár sortól. Egy dolog biztos, ezt kötelező nézni. Míg a The Daily Show sokszor elmerül a az aktuális politikában, addig John Oliverék jobban elmerülnek általános, de “érdemes tudni róla”-témákban.

Ez az a műsor, ami képes volt a poénok mellett értelmesen elmagyarázni a netsemlességet is, ami pedig elé nehéz téma. Rendben, az ottani fizetős felsőoktatás szétszedése minket nem érintett, viszont a második évad első részében előszedett téma hatalmas telitalálat.

Oliverék fogták magukat, és nekimentek a gyógyszereknek. Vagyis a feleslegesen felírt, rosszul reklámozott gyógyszereknek. Nem csak az orvosok lekenyerezése (szó szerint) került szóba, de a sok eltusolt, bíróságon kívül kifizetett több milliárdos megegyezést is elővették, összekötötték a pontokat, hogy érthető legyen.

Keserű felhangot adhat a Last Week nézéséhez az a tudat, hogy Oliver, aki talán Stewart legjobb helyettese volt, tutira nem térhet vissza a The Daily Show-ba annak vezetőjének távozása után. De legalább itt az HBO-n szállítja a minőséget és a tudást nekünk.

13 hozzászólás Ne habozz!

Dr. Agy - 2015. 02. 12. 22:12

A Last Week Tonight már majdnem Daily Show. A stílusa, hangvétele mindenképp. Az előbbi per pillanat frissebbnek hat, könnyedebb, mégis majdnem annyira komolyan boncolgatja a súlyos témákat.
Elképesztően jól tudják körüljárni egy-egy téma árnyoldalait abban a tizenpár percben, amit erre szánnak a műsoron belül.

elwindly - 2015. 02. 12. 22:14

A legjobb műsor. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

mikkamakka - 2015. 02. 12. 22:15

tegnap daráltam le az első évadot:)

Lamantin - 2015. 02. 12. 22:52

tömény zsenialitás

DarylD - 2015. 02. 12. 22:55

Nemrég daráltam le az első évadot, és valóban a tavalyi évad egyik legjobb újonca volt. Az évadnyitóban se kellett csalódnom, hozta az eddigi magas minőséget. Úgy vettem észre, hogy most kicsit még többet beleadtak, mint amúgy, még érdekesebbre sikeredett a dolog. Mondjuk ez a gyógyszeres hálás téma volt. Mindenesetre továbbra is érdekes, és baromi szórakoztató. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok oda a talkshowk-ért.

Balumedve - 2015. 02. 12. 23:38

Nagyon jó műsor. Viccesen tálalja Oliver a heti témákat, de gyakran előfordul, hogy a humor sem tudja megakadályozni a súlyos igazságot, hogy teljes erővel pofán csapja a nézőt. Gondolom, aki követte az első évadot, az hasonló érzésekkel szembesült, amikor a Drón támadásokról, a cserbenhagyott fordítókról a háborús övezetekben, a dél-afrikai homofóbokról, a rendőrségi túlfegyverkezésről, esetleg a rendőrök elkobzási módszereiről esett szó. Ez utóbbiról még midig eszembe jut egy mondat: A vagyontárgyad (ház, pénz stb.) mindaddig bűnös marad, amíg be nem bizonyítod az ártatlanságát.

CyClotroniC - 2015. 02. 12. 23:41

Továbbra is minden hét ékköve nálam. Ha lesz is olyan időszak, amikor egy sorozat éppen jobban tetszik, akkor is szerintem megmarad a “jutalomfalat” státusza ennek, ami nélkül nem múlhat el hétfő este.

ldavid - 2015. 02. 13. 01:29

én amúgy örülök hogy nem lesz Stewart helyettese mert akkor nem tudnám nézni, így viszont a heti egy belefér szerencsére.

engé - 2015. 02. 13. 01:50

Pontosan tudjuk, mi lenne, ha John Oliver venné át a Daily Show vezetését. Ő volt a “helyettes tanár” amíg Jon Stewart a Rosewatert forgatta és ha ezt összehasonlítjuk a LSTwJO-rel, akkor kijelenthető: Hatalmas mázli hogy felmarkolta az HBO. Jobban élvezem mint a Daily Show-t (Oliverrel és nélküle is), vagy mint Colbertet, amíg ment. Nem olyan impulzus-szerű mint a bármelyik a hasonló műsorok közül, de ennek köszönhető az, hogy jóval átgondoltabb és mindig fején találja a szöget.

nadivereb - 2015. 02. 13. 10:02

Azt, hogy “Drug companies are a bit like high school boyfriends. They’re much more concerned with getting inside you than being effective when they’re in there”, azt most szeretném nevezni az év idézete díjra. :D

Flanker - 2015. 02. 13. 13:45

nadivereb:
Basszus, ezt én is ,pedig nem láttam :)

LoGi - 2015. 02. 13. 17:42

támogatom nadivereb nevezését :D

Csigusz - 2015. 02. 13. 21:30

“tömény zsenialitás”
+1, ennél rövidebben tényleg nem lehet mondani.
iszonyatosan szimpatikus arc Oliver, és a stílus is ahogyan viszi a témákat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz