login |

The Slap US: “minden”, amit tudni kell a sorozatról

2015. 02. 13. 16:42 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: 2014/15, ajánló, kampány, minisorozat, video,

Elég keveset írtunk (konkrétan egyet, ugyanis nem klasszikus berendelés volt) a “tegnap” az NBC által elindított The Slap című minisorozatról (ez elvileg tényleg mini lesz), hogy kap egy ilyen posztot premier után. A nem kicsit erős szereplőgárda köré egy könyvadaptációt, illetve egy ausztrál tévésorozatot húztak (azonos a címe), és eszembe jutott, hogy esetleg pilotkritikák terén is duplázhatnánk, egyikünk az egyikről, másikunk a másikról ír. Majd meglátjuk, hogy összejön-e.

Eddigi posztok a sorozatról:

Névsorolvasás: Peter Sarsgaard, Melissa George (ő ismétli az ausztrál szerepét), Marin Ireland, Brian Cox, Zachary Quinto, Uma Thurman, Penn Badgley, Thandie Newton, Thomas Sadoski, Makenzie Leigh.

A sorozatról legyen elég annyi, hogy egy kemény karakterdráma, minden rész egy személy nézőpontját mutatja be, s melynek katalizátora egy pofon, egy szülő megüt egy gyereket, csakhogy nem a sajátját. Anno az előzetesnél nekem és többeknek a Carnage (Az öldöklés istene) című színdarab/film jutott eszünkbe az alapszituról, bár nyilván ennek más a dinamikája.

A tovább mögött, a csoportkép alatt pár promó nézhető meg a sorozathoz – egy 2 perces, két rövidebb, és egy, a sorozatot bemutató, interjú 2 perces.

14 hozzászólás Ne habozz!

A. - 2015. 02. 13. 17:48

Pont azon keseregtem, hogy rögtön nézném is a folytatást (nem biztos, mert annyira jó volt, de valahogy teljesen ilyen típusú sorozatra vagyok most ráhangolódva), akkor most megnézem az Au-t egyben.

Poghy - 2015. 02. 13. 18:12

Az alapszitu, a színészgárda és a Skins-stílus miatt ez most felkeltette az érdeklődésemet, tuti lecsekkolom.

benzz - 2015. 02. 13. 18:22

Erről nekem egyből a The Affair ugrott be. Ha csak fele olyan jól megoldja az Nbc mint a Showtime, akkor nem lesz panasz.

clegane - 2015. 02. 13. 18:57

nna aki egy “atyai” pofon miatt lesz “scarred for life” az alighanem eleve taigetosz-pozitív volt.

winnie - 2015. 02. 13. 19:01

?? egy gyerek, aki mondjuk sosem tapasztal eroszakot, arra barmilyen eroszak igen erosen hathat. ez igen komoly dolog.

clegane - 2015. 02. 13. 19:15

erősnek erősen, de inkább életre nevelő hatással mint negatívan.
már persze egy ilyen egyszeri atyai pofonra gondolok, nem folyamatos erőszakra.

mondjuk kétségtelen hogy azért készült belőle sorozat mert sokat lehet erről vitázni pró és kontra. meg is nézem.

napocskin - 2015. 02. 13. 19:18

De ha sosem tapasztal erőszakot, akkor ő maga miért olyan kis erőszakos? (Jó, tudom, más az erőszak egy felnőttnél, aki tudatosan csinálja, és más egy gyereknél, aki még nem tudja felmérni, mi lehet ennek a következménye. De a “scarred for life” egy kicsit szerintem is erős.)

Elméletben olyan könnyű egyébként a testi fenyítés ellen lenni. Gyakorlatban vannak olyan szituációk, mint ez is, hogy valahogy meg is tudom érteni. Nem láttam az eredeti sorozatot, de tényleg érdekes, hogy mit fog felszínre hozni egy ilyen dolog, amit azonnal el lehetne simítani ha olyan a helyzet.

winnie - 2015. 02. 13. 19:38

napocskin: csakis altalanossagban ortam. ezt nem lattam, nem tudom,mmi a szitu. a lenyeg, hogy barmi effele sokkolo esemeny jarhat komoly hatassal.

A. - 2015. 02. 13. 19:48

“De ha sosem tapasztal erőszakot, akkor ő maga miért olyan kis erőszakos? ”
Általánosságban:
van aki eleve hajlamos rá, és a szülei nem jelzik világosan hol a határ (a jelzés persze ideális esetben nem erőszak formájában történik)
illetve a szülőktől látott negatív példa (egymás felé, ill. 3. személyek felé)
és a kötődés, szeretet hiánya a szülők részéről az ő irányába
(ezt egy kutatásból szedtem, egyszer foglalkoztam ezzel)

napocskin - 2015. 02. 13. 20:07

Pont az volt az érdekes itt, amit én is sokszor látok, hogy a gyereknek mindent szabad, szinte rá sem szólunk semmiért, hadd csináljon, amit akar. A többiekkel is úgy viselkedett, mint akinek mindent szabad. Viszont volt egy pici, jelzés értékű dolog, amikor már az anyjának is elege lett belőle, és arrébb lökte. Érdekes lesz látni, milyen lavinát indított el ez a pofon (meg persze a szülők ellenségeskedése egymás felé, amit talán a gyerek is megérez).

A. - 2015. 02. 13. 21:23

hűha, itt komoly különbségek vannak azért a két verzióban. A történet persze ugyanaz, de azért az US egy erősen kiherélt (elnézést) megközelítés. Az US sztárparádé ellenére (több színészt is nagyon szeretek pedig) az auszira voksolok az eddigiek alapján. Lennének még ezzel kapcsolatban gondolataim, de akkor majd azt a kritika(k) alá.

Lemoni - 2015. 02. 13. 21:42

Minden elismerésem a színészeknek, de nekem ez (US változat) rém unalmas volt, nem fogott meg a történet.

Csigusz - 2015. 02. 13. 23:05

Quinto miatt be fogom próbálni, annak ellenére, hogy a plot sem hat meg semennyire és az előzetest látva se bírom elképzelni mi olyan fene nagy dráma, hogy mindössze ennyi az alaphelyzet.

mmalna - 2015. 02. 14. 09:16

A könyvről hallottam csak eddig, állítólag jó, fent is van az ezeket-elolvasom-ha-lesz-végre-időm listámon, nem tudtam, hogy van sorozat, most nem tudom, melyiket kellene előbb :/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz