login |

Limitált Széria podcast – 2×04: I Ship It

2015. 02. 14. 16:14 - Írta: CyClotroniC

36 hozzászólás | kategória: podcast,

Valentin-nap alkalmából stílszerűen a romantikus sorozatokat, szerelmi háromszögeket és a will-they-won’t-they kapcsolatokat veséztük ki.

Léteznek-e kifejezetten romantikus sorozatok, és ha igen, melyek azok? Mennyire lehet érdekeset és újszerűt mutatni párkapcsolati fronton egy sorozatban, különösen úgy, hogy sokszor a készítők megtippelni sem tudják, hogy mikor kell majd végpontot adniuk nekik?

A jó pár negatív példa ellenére persze akadnak kedvenceink is, amikből mindenki felállította saját képzeletbeli dobogóját, illetve az epizód végi játék sem maradhatott el ezúttal sem. A heti téma persze adja magát, hogy titeket is megkérdezzünk az ügyben:

Mik voltak a kedvenc sorozatos párkapcsolataitok?
Van esetleg olyan sorozatos karakter, akivel szívesen összejönnétek?

Az adást szokás szerint le tudjátok tölteni innen mp3-ban és továbbra is megtaláltok minket a podcast Facebook oldalánMixCloud-on és iTunes-on is, a kommentekben pedig – ahogy eddig is – továbbra is várjuk a véleményeteket.

36 hozzászólás Ne habozz!

Rubber Duck - 2015. 02. 14. 16:26

Van esetleg olyan sorozatos karakter, akivel szívesen összejönnétek?

Bármilyen karakter, akit Christina Hendricks alakít.

TorrenteXY - 2015. 02. 14. 16:34

Hello!
Csak 1 technikai tipp: Mixcloud helyett Soundcloud-on letölthető is lenne a cucc, nem kell külön a junkie szerverén tárolni az mp3-akat emiatt.

Cornelius - 2015. 02. 14. 16:40

Rubber Duck – azért a Fireflyban alakított karakterével én vigyáznék :D

DarylD - 2015. 02. 14. 16:45

Nem azt mondtátok az előző adásban, hogy legközelebb a feliratkészítésről fogtok beszélni? :D

A kérdésre válaszolva én szeretem, ha van egy (jól megírt) szerelmi kapcsolat egy sorozatban, szerintem sokat hozzá tud adni az élményhez, ha nyomom követhetjük közös fejlődésüket az évek során.

A kedvenceim közé tartozik például Jack és Kate kapcsolata a Lostból. Ez főként azért, mert itt végig nem volt egyértelmű, hogy hogyan végződnek majd, lehetett izgulni értük, plusz meg is volt a szereplők közt a kémia.
De Lisbon és Jane kapcsolatát is mindig érdekesnek tartottam a Mentalistából, mondjuk én jobban szerettem őket addig, amíg csak barátok voltak, de ott lebegett közöttük az a kimondatlan szikra. De lehetne még folytatni a sort a The Americans házaspárával, akiknél egyedibb párt el se lehetne képzelni, az eltökélt Underwoodokkal, Iannel és Mickey-vel a Shamelessből, a You’re the Worst két főgörényével, és még sorolhatnám…

Elgondolkodtam ezen az összejövősön is, és először Fiona Gallagher ugrott be a Shamelessből, de nem tudom, meddig bírnám elviselni a családját. Kívülről nézve vicces, de ha belecsöppennék…
De mondjuk Felicity az Arrow-ból biztos jó barátnő lenne, leszámítva, hogy sok időt elvesz tőle a hősködés. De a már említett Kate Austen karakterét is nagyon szerettem például. Ó, és Sarah-t ki ne felejtsem z Orphan Blackből!
Na, de abbahagyom az ábrándozást, elindítom inkább a podcastet. :D

Piemaker - 2015. 02. 14. 16:49

Monica+Chandler páros nagyon jó volt.

Hayley karakterével szívesen összejönnék a TO-ból.

CyClotroniC - 2015. 02. 14. 16:55

“Nem azt mondtátok az előző adásban, hogy legközelebb a feliratkészítésről fogtok beszélni? :D”

Az lett volna múlt héten, de mivel a csapatból akadt olyan fordító, akit nem akartunk kihagyni és nem volt neki jó a múlt hét ezért áttettük márciusra azt az adást, mert az kevésbé köthető aktualitásokhoz, de nem feledkeztünk meg róla, be van tárazva.

Quantumleap - 2015. 02. 14. 17:20

Kedvenc: Kate és Sawyer a Lostból, bár ők ugye csak kvázi voltak együtt alkalmakra. Habár ki tudja, mi történt a sorozat vége után a valós síkban?
Még egész jó és egyben érdekes pár volt Carrie és Brody a Homelandben.

Szívesen összejönnék: Sarah a Chuckból, Kate a Lostból.

ALDO - 2015. 02. 14. 17:28

Nagy kedvenc a House-Cuddy páros. Tetszett, ahogy a két magányos embert összehozták és nem ment át az egész romantikus, giccses nyáladzásba, hanem viszonylag realisztikus volt.
De a Mal-Inara páros is jó lett volna a Fireflyból csak nem jutott elég idő, hogy kibontakoztassák őket.

naughtyl - 2015. 02. 14. 17:35

Sydney és Vaughn. nekem ők az abszolút kedvenc sorozatos párom.
de én azokat preferálom, akik először lesznek barátok és társak. és abból következik a nyilvánvaló.

ayren - 2015. 02. 14. 17:57

“Van esetleg olyan sorozatos karakter, akivel szívesen összejönnétek?”

Az a gond, hogy aki nekem karakterként tök izgalmas, és férfiként is bejön, azzal soha nem működne a dolog. Túl komplikált és problémás személyek. Lásd House, Patrick Jane…

És ezzel az első kérdést is megválaszoltam.

jtb - 2015. 02. 14. 18:16

megnyugtat a dolog hogy nem csak én tudom a Parks & Rec részeket azonnal beazonosítani sztori alapján. :D

Kedvenc párom (meglepő módon) Andy Dwyer és April Ludgate, ami nagyjából magáért beszél. A szürrealitás, a fiatalság frissessége, a társadalmi korlátok ledöntése és persze az ezekből származó rendkívüli humor az ami nálam magasan elsőre helyre repíti őket.

Akivel összejönnék az pedig talán Annie Edison a Communityből.

jackbauer - 2015. 02. 14. 18:26

Klaus + Caroline a TVD-ből, nagyon jó volt közöttük a kémia!

mittomeen - 2015. 02. 14. 18:56

Nem nagyon szoktam hozzászólni, olvasgatni jobban szeretek, de ez olyan horderejű téma, amit nem lehet szó nélkül hagyni :D
Kedvenc párosom a Taylor házaspár (FNL), teljesen egyértelműen. De nagyon szerettem még Veronica Marsot is Logannel.

HNorbert - 2015. 02. 14. 19:57

Pam és Jim a The Office-ban magasan kiemelkedik a “párkapcsolatok a képernyőn” mezőnyéből. Jól volt megírva, hitelesen volt eljátszva elejétől a végéig.

snapshot - 2015. 02. 14. 20:03

Kedvenc sorozatos párkapcsolat:
Egyértelműen Sarah és Chuck (tulajdonképpen az 5 helyen ők vannak…)

Kedvenc sorozatos karakter, akivel…:
Talán Kate a Lostból (Sarah nem, mert ő Chuckhoz illik)

Riddler - 2015. 02. 14. 20:16

Turk és J.D. :D

Flanker - 2015. 02. 14. 20:21

Turk és J.D., J.D. és Dr. Cox (egyoldalú), J.D. és
Elliott, vele én is, bármikor :) és persze Gloria a Modern Family-ből,

Rubber Duck - 2015. 02. 14. 20:54

Lemon+Annabeth a HoD-ből :-))

(Titkon reménykedek egy Max+Caroline kombóban is a2BG-ből, de félek, ezt nem merik meglépni:-))))

Rubber Duck - 2015. 02. 14. 20:58

A régebbi sorozatokból pedig ez:

https://www.youtube.com/watch?v=q0mJozm-cGc

Cathy07 - 2015. 02. 14. 21:07

A legfájdalmasabban elhúzott számomra Harm és Mac kapcsolata a JAG-ban, jó, még türelmetlen gyerek is voltam hozzá. :D

Legszomorúbb az, hogy annyira nem tudták kezelni a Jess-Nick kapcsolatot a New girlben, pedig nagyon jó együtt a két színész.

Egyik legjobb, a szerelmi kapcsolatok melegágyából, Grace Klinikából April és Jackson kapcsolata, van dinamikája az egésznek.

Na és az abszolút kedvenc Mackenzie és Will kapcsolata a Newsroomból, de a többi szerelmi szál is nagyon jól volt kezelve a sorozatban. Nem hiába, Sorkin. :)

Gyerekkori kedvencek: Fran-Maxwell(The Nanny), John-Aeryn (Farspece), Largo-Joy (Largo Winch)

fran - 2015. 02. 14. 21:14

Ez jó kérdés. Az olyan párok ragadnak meg az emlékezetemben, akik azzal, hogy együtt vannak jobbá teszik a világot. Csak ezzel mosolyt csalnak az ember arcára.
Sydney-Vaughn az Aliasból, Kate és Jack a Lostból, a koreai sorozatból Secret Gardenből Gil Ra Im és Kim Joo Won, Oska és Yeun. Ez a két pár a legzseniálisabb pár a sorozatvilágban.

Poghy - 2015. 02. 14. 21:29

Kedvenc pár: Sid és Cassie a Skinsből, Fry és Leela a Futuramából, és tudom, hogy csak fél lábbal tartozik ebbe a kategóriába, de meg kell, hogy említsem a Batman: TAS-ből a Joker és Harley Quinn párost.

Akivel összejönnék: Cassie a Skinsből vagy Kaylee a Fireflyból.

carlsagan - 2015. 02. 14. 21:33

Régi kedvenc párosom Bones- Booth; nagyon tetszene Carrie és Quinn (Homeland) együtt; és örültem volna, ha Linden és Holder kicsit továbbmegy a The Killing végén.
Én pedig szívesen…Holder, Quinn, Booth, Crane (Sleepy Hollow), Garvey (The Leftovers). Az ő legvonzóbb tulajdonságaikat egy személybe gyúrva :-)

mattkirby - 2015. 02. 14. 21:55

Desmond és Penny a Lostból.
Az más kérdés hogy ha előtte látom a színésznő Tell me you love me című sorozatát amiben egy elviselhetetlen közönséges pitsát alakított akkor meglehet nem szerettem volna annyira a szerelmüket.

Aszusz - 2015. 02. 14. 22:38

Régi nagy kedvenc párosom volt Piper és Leo a Charmedból. Főleg azért, mert már az első évadban összejönnek úgy-ahogy, és bár voltak hullámvölgyeik, végig együtt maradtak. Nem szeretem annyira azt a felállást, amikor évadokon keresztül csak kerülgetik egymást, hogy a végére összejöjjenek – és ha mégis meglépik előbb, akkor meg kiderül, hogy együtt már nem működik annyira a párosuk. Booth és Brennan a Bones-ból is lehetett volna kedvenc, de sajnos előbb kaszáltam a sorozatot, mint ahogy összejöttek.
A Charmed ezért volt annyira kirívó – hirtelen nem is jut eszembe más sorozat, pedig biztos van, ahol van egy biztos párkapcsolat az első évadtól végig (de nem része az alapfelállásnak), és a történet nem kimondottan erről a párkapcsolatról szól, hanem ez csak egy mellékvonal. (erről jut eszembe Monroe és Rosalee a Grimmből – őket is imádom, és ha úgy vesszük, már az első évadban összejöttek. Bár a sorozatnak még nincs vége, úgyhogy ki tudja, mi lesz)

pilótakeksz - 2015. 02. 14. 22:57

Brenda és Nate a Six feet underből.

talán akivel összejönnék az thomas shelby a peaky blindersből, spartacusból gannicus, esetleg hannibal úr (de ő megenne szóval mindegy :D)

jade - 2015. 02. 15. 13:51

alap romantikus pár:
Dharma és Greg – egy egész sorozatuk volt együtt

akiket nem kellett volna összehozni:
elnők emberei Donna Moss és Josh Lymann

sorozat emiben szerelem is volt, is jó volt:
Life 2007-2009

Quantumleap - 2015. 02. 15. 14:57

Amúgy, ha lehet mondani meleg párokat is, Marissa és Alex az OC-ből, Beecher és Keller az Oz-ból. :)

zolkó - 2015. 02. 15. 14:57

Akivel összejönnék: Kate Reed (Sarah Shahi) a Fairly Legalból. És Donnával (Sarah Rafferty) a Suitsból.

dinnyemano - 2015. 02. 15. 19:06

Huhh,de jó kérdés…
mert más az eyecandy és más akivel együtt is lehetne lenni…

Veronica Mars és Logan első csókját kb ezerszer visszanéztem anno…

Lisbon és Jane együtt nagyon furcsa…

Na meghallgatom a podot közben gondolkozom

Totya1989 - 2015. 02. 15. 22:49

Hát, az én kedvenc párom magasan Luke és Lorelai a GG-ből :) imádom mindkét karaktert, a közös jeleneteik meg überelhetetlenek voltak :)

akivel összejönnék, az Rory (Gilmore Girls, Lorelait is írnám, ha nem lenne kb 10 évvel idősebb :D), Jess (New Girl), Felicity (Arrow), Caitlin (The Flash), Annie (Community)…..kb ennyi

Brynden Rivers - 2015. 02. 16. 11:22

Korrasami

természetesen :D

mattkirby - 2015. 02. 16. 12:14

A világért se akarom megbántani a podcast hölgy tagját, biztos nagyon jó fej amúgy meg jókat mond sőt az is lehet hogy egy bombázó de a repedt fazék hangját egyszerűen képtelenség elviselni.

tejkaramell - 2015. 02. 16. 19:39

Csodálkoztam, hogy a romantikus sorozatok felsorolásánál senki sem mondta a Pushing Daisiest, ami nem is annyira témája (de persze amiatt is), hanem a hangulata miatt igazi romantikus sorozat.

Amúgy kedvenc párok: Ian/Mickey (Shameless), Mindy/Danny (Mindy Project)

olyan meg akivel úgy igazán összejönnék most nem jut eszembe…max a Doktor…bár lehet, pár szezonnyi utazgatás után végül űrlénykajaként végezném :DD

20legendd - 2015. 02. 17. 15:46

Ami még nem volt említve, de nagyon bírtam őket:
Steve Zahn és Lucia Micarelli a Tremében. Mind a két kerekter külön-külön is érdekes, valamint szórakoztató volt, de együtt csak még jobbak lettek. És az is fantasztikus volt, ahogy a készítők a sorozat végére ismét a saját pályájukra terelték mindkettejüket.

Mondjuk Lucia Micarelli Annie-jével kapásból össze is jönnék. Rajta kívül még mondjuk Emmanuelle Chriquit (Entourage), Caroline Dhavernast (Wonderfalls) és Lola Kirkét (Mozart In The Jungle) mondanám, ha karakterekről van szó. Ha nem, akkor Abigail Spencer, Alison Brie és Christina Hendricks a top nálam.

roni - 2015. 03. 22. 17:09

Az egyetlen shipem Sherlock & John. De ez akkora, mint egy anyahajó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz