login |

Pilot: The Slap (US)

2015. 02. 14. 21:07 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Az NBC ambiciózus minisorozata, amely tele van  (nem csak) tévés sztárral, nagy témával, felpofoznak benne egy elkényeztetett gyereket, és mindezek ellenére is kicsit unalomba fullad.

A sorozat alapja annyi, hogy az egyik főszereplő 40. születésnapjára összejön a család és pár ismerős, grilleznek, boroznak, a gyerekek játékbaseball-lal kötik le magukat, míg az egyik igazi ütővel el nem kezd hadonászni. Az egyik felnőtt próbálja leállítani, és elcsattan egy pofon. A probléma nyilván az, hogy nem saját gyerekének az arcán.

Sajnálom, hogy ezt a pilot végéről el kellett mondanom, de mivel ez a sorozat címe, és tulajdonképpen minden elindítója, így megkerülhetetlen. Na meg a promók sem fukarkodtak az ellövésével, ott még az is látszott, hogy ki adja kinek.

A lényeg, hogy a pofon olyan eseményeket indít el, aminek során mindenki piszkos titkai a felszínre fognak kerülni. Van itt bőven felfednivaló, a gyerekét rosszul nevelő családtól, az agresszív múltú férfin át a feleségét gondolatban csaló férjig minden, hogy a random fiatal férfiakra bukó 40 fölötti nőt ne is említsük.

Alapból hatalmas feszültség van a karakterek között, a foglalkozásuk, a pénzük és a gondolkodásmódjuk miatt, így a pofon következményei elsőre beláthatatlannak tűnnek. Bár adná magát a kérdés, hogy megérdemelte-e a gyerek a fenyítést, de nyilván többről lesz itt szó, ez csak az első kérdés a hosszú sorban.

Mindezt remek színészekkel látjuk. Mondjuk ilyen szereplőgárdával tutira minisorozat lesz ez, tervben sincs a folytatás, hiszen több éven át fizetni az alábbiakat a nem túl magas nézettség mellé őrültség lenne: Peter Sarsgaard, Melissa George, Marin Ireland, Brian Cox, Zachary Quinto, Uma Thurman, Penn Badgley, Thandie Newton, Thomas Sadoski, Makenzie Leigh.

Viszont minden felvetett téma és a jó alakítások mellett valahogy mégis unalomba fullad az egész… talán mert rosszul adták el az első konfliktust? A lassú építkezés tetszett, szabályosan rossz érzésem volt ahogy haladtunk az érzelmi tetőpont felé, de amikorra odaértünk, addigra valahogy elfogyott a lendület az egészből.

Talán az volt nálam a baj, hogy minden morális kérdést félretéve eldöntöttem a “Megérdemelte vagy nem érdemelte?”-kérdést magamban, így az ő kifejtésük nem érdekelt túlzottan? Az osztályharc valahogy moziban nem izgat, kivéve ha akciófilmes köntösbe csomagolják, lásd Snowpiercer.

A megcsalásos témák, ahol ilyen idiótán viselkednek a benne résztvevők, pedig csak idegesíteni szoktak. De komolyan, aki azt hiszi, hogy a barátai és családtagjai előtt is simán beszélgethet a csajjal, és el tudja titkolni, az egyszerűen hülye, és megérdemli ami vár rá.

Mivel The Slap minisorozat (egy könyv alapján készült, amiből volt egy ausztrál verzió is, amiről winnie fog majd írni), így nagy filmként jó lehet nézni, és simán lehet, hogy később érdekessé válik, de a 6/10 és a színészek mellé sem érzek olyasmit, ami miatt várnám a második részt.

8 hozzászólás Ne habozz!

Ripazha - 2015. 02. 14. 23:50

Ez érdekesen hangzik, mindenképpen bepróbálom :)

Cyrax - 2015. 02. 15. 01:56

Hát nekem ez annyira dögunalom volt, hogy nem is értettem, mi ez, miért lett berendelve stb…

spamdog - 2015. 02. 15. 13:15

Uma Thurmant nem ismertem fel elsőre :(

zolkó - 2015. 02. 15. 14:47
tiktak - 2015. 03. 30. 20:09

Senki nem nézi ezt a sorozatot? Jobb is… Most szenvedtem át magamat az 5. részen.
Szörnyű. A színészi játék valami iszonyat. Főleg a görög nagyszülők, jézus. Ezek az erkölcsi, morális problémák úgy fel lettek fújva mintha valami görög drámában lennénk, vagy émelyítően kedves valaki vagy pofoznivaló.
A narráció szörnyű. A gyerek, akit felpofoztak és az egész családja olyan szinten irritáló, hogy az valami bámulatos.
A sorozatnak sikerült elérnie, hogy egyetlen szereplőt találjak valamilyen szinten értékelhetőnek és szimpatikusnak: egy gyerek és nő verő állatot!
Döbbenet. Az összes szereplő iszonyatosan rossz,ellenszenves, irritáló, én ilyet még nem láttam sorozatban. Pedig láttam már elég sok sz@r sorozatot.

Csigusz - 2015. 04. 18. 10:15

Vártam, mert a plot egyébként faék-egyszerűségű, de a színészgárdában bíztam. Hát… az ilyen minik esetében mindig azt mondom magamnak, hogy “ugyanmár, 8 rész az egész” de nem, köszönöm ebből a pilot elég volt. Unalmas, a szereplők nem szimpatikusak, és megmondom őszintén a nagy csúcsjelenet is heveny közönyt váltott ki.
Annyi más jobb dráma van…

mivanmar - 2015. 04. 24. 22:17

Meglep ez a sok negatív komment, nekem nagyon tetszik egyelőre. Tetszik az is, hogy minden rész más szemszögéből zajlik, meg a helyzet abszurditása is, hogy egy pofonból ilyen nagy ügy látszik kerekedni.

Sorozatgarázda - 2015. 06. 25. 10:58

Az 5. résznél tartok, eddig szerintem egész jó, most már mindenképp befejezem. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz