login |

8 hozzászólás Ne habozz!

sorozat/gyilkos - 2015. 02. 17. 20:42

Hát Románia annyiban volt középpontban, hogy pont átment rajta az Orient expressz, amikor perforált az örökös vakbele.

A kitalált királyság egészen blődre sikerült, fogalmam sincs hogyan tudta Gruffud röhögés nélkül kimondani a nevét, mert én akárhányszor (jókora pátosszal) mondták, gurultam a röhögéstől.

Casey Novak - 2015. 02. 18. 09:32

A “kitalált királyság” neve egyébként valós földrajzi név, csak a körítés kamu. Nekem külön tetszett, hogy nem ma is létező országot használtak.

sorozat/gyilkos - 2015. 02. 18. 11:50

@Casey Novak Persze, gyakran csinálnak kamu országokat, gondolom a bonyodalmak elkerülése miatt, de ahogy Grufudd párás tekintettel mondta bele a kamerába a King of Uxxxs-t, mintha csiklandoztak volna.

sorozat/gyilkos - 2015. 02. 18. 13:15

Amúgy, ha szabad megjegyeznem, a junkiehoz képest egy viktoriánus királyi bál mocskos punkkoncertnek tűnik.

Értem az elvet, könnyen lehet, hogy wordpressen csak így lehet nyugodt mederben tartani az eseményeket, különben anyxzásba és trollkodásba fulladna a kommentszekció, de attól még tény.

Olyan érzés, mintha gigára szorított ingben tökéletesen testre szabott fecskefrakkban állnék hat komornyik kereszttüzében, akik már egy hete átadták a tiltott szavak és témák tíz oldalas jegyzékét, így minden szót négyszer meggondolva szorítom a pezsgőt.

Casey Novak - 2015. 02. 18. 17:08

Érdekes hozzáállás, szerintem nem ilyen drámai a helyzet, ahogy lefested.
Nekem eddig 4 év alatt összvissz két kommentemet ette meg a szűrő, az egyik ugyanezen szomszédos ország említése volt egy eurovíziós posztban, a másik pedig egy link, de mindkettő vissza lett pakolva udvarias kérésre.
Ismered az emberi természetet,inkább jobb nem a véletlenre bízni, hogy mi maradjon benn egy-egy témában. Szerintem több év tapasztalat után bízhatunk a bannolt szavak indokoltságában, lehet, hogy ha neked kéne mindig tüzet oltani, még a névelőket is betiltanád inkább :)

sorozat/gyilkos - 2015. 02. 19. 01:58

Kb 4-5 olyan eset volt, amikor értelmezhetetlenül moderált a robot, bár nem kizárt hogy említettem valamelyik szomszédos országot. Vinniék teljesen jó fejek, ha kérem, visszakapcsolják a kommentet, de nekem egyre kevesebb kedvem van kérni, vagy jelezni.

Nyilván egyik sem pótolhatatlan veszteség az emberiségnek, még nekem sem az. Minek csináljak egotrippet belőlük, zaklassam vinniéket , mindenkinek van jobb dolga ennél. Néha kicsúszik a WTF.

De nem tudom mi alapján moderál, mik a szabályok, tiltószavak, amihez igazodnom kell, és ez gci bosszantó. Hiába értem meg az okokat, az R betűs szomszéd nevének bannolása attól még nevetséges és szomorú.

Kb ilyen lesz, amikor az MI-k átveszi az uralmat: hogy minimalizálják a problémákat, algoritmusok alapján tiltanak szavakat, kifejezéseket, felhasználókat stb. Nem rossz szándékból, csak hogy simán menjenek a dolgok. Ha megérem, tuti anarchista gépromboló leszek. És nincs az a moderátorrobot, vagy konformista humanoid, aki lebeszél róla.

Ide majd csak hébe-hóba járok és kibírom komment nélkül. Ez nem nagy ügy.

winnie - 2015. 02. 19. 05:14

sorozat/gyilkos: nem lettél letiltva, hanem szűrve van a szó, ennyi. mint az, hogy orbán. vagy zsidó. nem gyakori szó, nem fordul elő a sorozatokban, így általában gyűlölködés kíséri. mint ahogy kísérte eddig is. és az, amikor kíséri, az nem ide való. (vannak toposzjellegű gyűlölködést kísérő szavak az egyszerű emberek szótárában, ez is ilyen.)

“Hiába értem meg az okokat, az R betűs szomszéd nevének bannolása attól még nevetséges és szomorú. ”

így van. én is pont ugyanezt gondoltam, szomorúnak tartottam, hogy idáig süllyedtek egyes kommentelők. de nem tehetek mást egy olyan szóval, amit 3-ból 3-szor gyűlölködésre használtak. (mert mondom, más kontextusban amerikai sorozatokkal kapcsolatban általában nem kerül elő.)

amikor harmadjára fordult elő (sok éve), hogy valakinek elgurult a gyógyszere és én meg csak x idő után vettem észre az adott gusztustalan kommentet, akkor prevenciót alkalmaztam. ami remekül működik, mert legalább kétszer vagy háromszor elkapott előre olyan kommentet, aminek nem lett volna helye.

“Kb 4-5 olyan eset volt, amikor értelmezhetetlenül moderált a robot”

te nem tudod értelmezni, de ettől még elhiheted, hogy van logika benne. (lehet persze véletlen szókapcsolat révén is szűrés, de nyilván ez minimális részarány.) és éppen az, hogy értelmezhetetlennek tartod, azt mutatja, hogy nagyon jól működik, mert az a kevés, nagyon gusztustalan komment nem kerül az olvasók szemei elé, mert még időben szűrésre kerülnek. én sok olyat látok, amit ti nem.

winnie - 2015. 02. 19. 05:17

de azt azért vedd észre, hogy ez, ami történt veled, csak annyit jelentett, hogy a kommented nem 9-kor, hanem reggel 4-kot jelent meg, semmi mást, apró kellemetlenség. szóval tipikusan bolha-elefánt szitunak tűnik. és azt is, hogy a több, mint száz komment közül naponta nagyon, nagyon keveset érint a fals pozitív moderálás. és azért a napi 1-2-3 elkapott kommentért, amit másképp NEM kaphatnék el, nagyon, nagyon megéri.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz