login |

A Sleepy Hollow is meta lett?

2015. 02. 19. 19:22 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: röpke-kritika,

Seems you two have been spending a lot less time together lately.

Nyilván már a hátam közepére sem kívánom a Sleepy Hollow-t, de azért úgy korrekt, ha kap még egy finálés írást. Igyekezetemben, hogy felhozzam magam szintre, megnéztem a 2×14-et, és akárcsak a Two and a Half Men – 12×14 esetében, ebben a részben is a karaktereken keresztül szóltak hozzánk az írók, ami… Szóval azért jelent valamit, nem?

Jaime Murray jól tartja magát.

Maybe our whole thing is starting to go awry.

Általában ilyenkor már veszett fejsze nyele a dolog, a bocsánatkérés sokakhoz nem fog eljutni (és nyilván egyébként sem lenne hatása, de legalább szép gesztus volt), maga a rész sem volt nagy eresztés (4,5/10), de legalább elzavarták az egyik felesleges karaktert, aki csak Jenny szerepét vette át (és csökkentette jelentősen) a 2. évadban

These problems have always resolved themselves in the past. What if this is indicative of something larger?

Felesleges Hawley ide vagy oda, az a fáklyás elkapás menthetetlenül cool volt. Ja, és karaoke is volt benne, mert kell a humor és a fanservice. Jópofára sikerült.

6 hozzászólás Ne habozz!

jinjang - 2015. 02. 20. 07:59

Nekem Jenny a felesleges karakter (Irvinggel együtt), Hawley kifejezetten jópofa volt (meg eyecandy).
És iszonyúan hiányoznak Ichabod humoros rácsodálkozásai a 21. századra.

winnie - 2015. 02. 20. 08:16

igazából irreleváns, hogy jenny milyen. őt adottnak tekinthetjük. de ha ő felesleges, akkor hawley is. hawley csaks azért felesleges, mert pontosan ugyanazt a szerepet töltötte be, mint az első évadban jenny (ő volt az, aki okkult dolgokban segített), ezért nem volt értelme behozni.

irvingnél és reyesnél meg ugyanaz a helyzet. irving nem hiszem, hogy sokaknak hiányzott volna, de hát istenem, kellett egy akadékoskodó főnök. csakhogy miután beavatták, egy akadékoskodó főnök mínuszba kerültek. az efféle karakter alapból szükséges rossz. de szükséges.

Marcipáncica - 2015. 02. 20. 08:27

Sajnos én ezt az évad első két részénél kaszáltam… Pedig nagy reményekkel vágtam bele.

jinjang - 2015. 02. 20. 08:39

Értem, mire gondolsz, csak nem értek veled egyet. :-)

Az első évadban Jenny nem egyszerűen besegített az okkult dolgokban, hanem elég sokat lelkiztek is a nővérével – és én pont ezért utáltam meg. Nekem Jenny nem a kincsvadász besegítő karakterrel egyenlő, hanem a rinyáló lelkiző motívumot testesíti meg. Ehhez képest Hawley felüdülés volt: simán pótolta Jenny segítő szerepét, és lelkizés helyett inkább potenciális szerelmi szálként jelent meg Abby számára. Az tiszta sor, hogy kettejükre tényleg nincs szükség, de én inkább a cserére szavaztam volna: Jenny megy, Hawley marad.

Irvinggel meg többek között az a bajom, hogy szerintem akadékoskodó főnök nélkül is elmenne ez a sorozat, szerintem egyáltalán nem szükséges.

winnie - 2015. 02. 20. 09:49

jinjang: igen, de ha eltekintünk a karakterizálástól, akkor technikailag ugyanaz a funkciójuk – mint ahogy, gondolom, a folytatásban is ugyanaz lesz most, hogy hawley elment. “corbin ide küldött anno meg oda”, stb. (hawley karakterizálós funkciója meg pláne nem volt egyértelmű, hiszen elkezdtek abby-s románcra utalgatni halványan, majd pedig kiemelték, hogy jennyvel volt kapcsolata és arra erősítettek rá. teljesen érthetetlen így – lehet, hogy volt valami más terv, amit a reakciók miatt végül kukáztak, nem tudom.)

az akadékoskodó főnök meg persze, hogy nem kell, de mindig fontosnak érzik, hogy legyen valami felső szerv, még akkor is, ha nem akadékoskodik. csak úgy simán fura lenne hagyni az efféle nyomozásokat meg civilrészvételt.

jinjang - 2015. 02. 20. 10:45

Na ez az, hogy én nem tudok eltekinteni a karakterizálástól. Ha technikailag ugyanaz a funkciójuk, akkor már inkább maradt volna a nekem szimpatikusabb személy.
Hawleyval kapcsolatban engem is zavart ez a ‘hol Jenny, hol Abby felé teregetés’, mert következetlen volt. Más szempontból is megrugdosnám az írókat, mert pl. láthatóan nem tudnak mit kezdeni az Ichabod és b. neje közötti kapcsolattal se. Meg a fiukat is rángatják ide-oda egy kicsit a jó és rossz oldal között. És még sorolhatnám.

“de mindig fontosnak érzik, hogy legyen valami felső szerv”
Erről mindig a Supernatural jut eszembe, ahol ugye elegánsan eltekintettek ettől, mégis van nyomozós rész. Sam és Dean FBI ügynök neveit ugyan nem mindig értem, kire utalnak, de amikor igen, az mindig külön humorbonbon. :-)
Szóval meg lehetne ezt csinálni anélkül is, hogy felesleges szereplőket kellene belevonni a történetbe. Csak gondolom az íróknak egyszerűbb és biztonságosabb a bevált sémát alkalmazni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz