login |

Selfie: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2015. 02. 19. 14:51 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Nyilván mindenkinek voltak favoritjai, de abban megegyezhetünk, hogy 2014/15 országos újonc komédiái csalódást okoztak – majd midseason kárpótol minket, ahogy azt a Galavant és a Fresh Off The Boat sokak számára már meg is tette.

Az őszi újoncokról szóló posztomban olvashattátok, hogy hiába jött be egyes sorozatok pilotja jobban, végül két komédia mellett tartottam ki: az egyik a Selfie volt, a másik a The McCarthys – utóbbi mellett a CBS nem tartott ki, egyelőre pár rész még a levegőben lóg. De előbbi sem volt sajnos kiemelkedő, mindössze az volt a szerencséje, hogy Karen Gillan sziporkázott a szerepében, illetve, hogy remek párost alkotott John Cho-val, valamint hogy nekem napi szinten nincs herótom a trendi dumáktól és a közösségi dolgoktól, így mindenképpen üdítő volt a sorozat fő karakterének stílusa és vonzódása a netes személyiségéhez.

A Selfie végülis hozta azt, amit ígér, egy magától nagyon elszállt főhőst és egy nagyon merev mentort, kettejük folytonos csatározásai remek és állandó humorforrást biztosítottak. Nyilván kissé egypoénosak voltak a csörték, de az, hogy a nyelvi leleményekkel folyton frissen tartották a párbeszédeket, miközben szörnyülködésre késztették a nézőt, simán hosszabb távon is fogyaszthatóvá tette a sorozatot.

Persze mindez mit sem ért volna Karen Gillan folyamatos pörgése, gyors dumája, szerencsétlenkedései (fizikai humor!), arckifejezései nélkül, kifejezetten lubickolt a szerepében és el nem tudom képzelni, hogy ilyen energiával egy zajos siker esetén 7 évig lehetett-e volna vinni ugyanezt a figurát. (Talán nem is baj, hogy nem lett túl hosszú életű a sorozat?)

A My Fair Lady-s történet persze csak ideig-óráig volt tartható, a szezon közepétől hol a munkahelyi, hol pedig a személyközi szál erősödött meg, a végén egyre-másra érkeztek a vendégszereplő Eliza múltjából, mert a jelenéből elfogyott a muníció, csak ugyanazokat a köröket futtatták vele. (Oké, az érzelmesebb része, amikor a főhős rádöbbent egyes dolgokra így, hogy nem volt túl sok belőlük, nem voltak rosszak.)

Bármennyire is jó volt azonban Gillan és Cho, az előbbi oldalán behozott romantikus szálat nem nagyon tudtam értékelni, egész egyszerűen a fogalmam-sincs-hogy-mi-a-neve srác (megnéztem: Freddy) abszolút színtelen és full klisé volt, egy cseppet sem vicces. Ő, amikor belekeverték a részekbe, magabiztosan lehúzta azok minőségét.

Cserébe viszont a többi mellékalak, mint például David Harewood, mint Saperstein, vagy Henry romantikus szála, Allison Miller, jópofa volt, s persze Charmonique is, amíg a recepciós asztal mögött ült, az ő fia is felesleges bővítésnek tűnt.

Nem mondom 100%-ra, hogy végignéztem volna a Selfie első szezonját, bár az is lehet, hogy az utolsó két rész azért is lett kissé súlytalan, mert a lezárásra készültek (nem mintha bármit is le kellett volna zárni, de nincs függőben hagyott kérdés, mindössze megtudjuk, hogy hol állnak a karakterek), de azért zömében korrekt, a közepesnél jobb epizódokat produkált, melyek élvezhetőségét, mint írtam az elején, nagyon feldobta a főszereplő.

ui: Valaki ki tudja vágni az 1×03-ból 10:00 körül a fitnesztermes táncot Karen Gillan-től, amit Paula Abdul Straight Up-jára lejt? Nem értem, hogy miért pont azt nem találom a YouTube-on, amikor a Chandalier éneklése, illetve a másik tánca a We Dem Boyz-ra fent van. (Sőt, még a koreai táncjelenet is.) Köszi, megkaptam, nemsokára kirakom mementónak.

17 hozzászólás Ne habozz!

lappa - 2015. 02. 19. 15:28

fenn van, csak trükkösen: https://www.youtube.com/watch?v=gS-fYSHiFVU

winnie - 2015. 02. 19. 15:32

haha. a mocskok, pedig szanaszét kerestem, respekt. közben mailben is megkaptam, szóval majd posztolom.

köszi!

Eny - 2015. 02. 19. 15:48

ezt a komediat birtam :)
szep emlek ez az aerobikos tanc is,de meg a Chandelier eneklos resz is nagyon jo volt

Brynden Rivers - 2015. 02. 19. 16:08

Ginger Companion miatt kap még egy esélyt :)

ALDO - 2015. 02. 19. 16:32

Nekem is ez volt az idei egyetlen komédia, amivel 3 epizódnál tovább jutottam. Még van hátra 5 rész, amiket nem sokára megnézek. Nagyon sajnáltam a kaszát, mert elnéztem volna még 1-2 évig. A főszereplő páros nagyon jó volt, de a mellékszereplőkkel sem volt különösebb bajom.

Balumedve - 2015. 02. 19. 16:32

Nem olyan régen daráltam le azt a 13 epizódot. Még az eyecandy szavazáson láttam gyakran felbukkanni Karen Gillan nevét, és utánanéztem ki is ő. A vége az lett, hogy bepróbáltam a sorozatot és nem is volt olyan rossz. Voltak vicces pillanatok, de nem szomorkodom a kasza miatt. Úgy sem hiszem, hogy 2-3 évadnál tovább lehetett volna húzni.

Sawamara - 2015. 02. 19. 20:50

Aranyos sorozat volt.
Pont, mint tavaly a Go On. (Szegény John Cho…).

sehrezad - 2015. 02. 19. 21:09

Nekem nagyon tetszett, vártam már a részeket, jó kis csemege volt végignézni, és sajnálom, hogy ennyi. Jól szórakoztam rajta. Szerintem Freddynek is meg volt a helye, nem volt baj, hogy elmélyítették a viszonyt – rendben volt az a rész is, amikor neki is kezdenek jó ötletei lenni, és versenybe száll Chóval.
A flúgos szakállas kollégát annyira nem bírtam, de Charmonique remek, a két főszereplő mellett pedig a főnök hatalmas figura még, rajta végig vigyorogtam. Kellemes volt az egész, no.

dragon1986 - 2015. 02. 19. 21:39

Allison Miller miatt kaszáltam, valamiért zavart az akcentusa :D pedig akcentus junkie vagyok :))

Zizi - 2015. 02. 19. 22:13

rövid és tömör leszek: én tök bírtam :)

ldavid - 2015. 02. 20. 00:09

Gillant sosem kedveltem igazán, de itt tényleg eléég jó volt.
még egy évadot megnéztem volna.

Anthonz - 2015. 02. 20. 08:41

winnie, winnie, winnie, öregszel, vagy mi?
Mindig azt mantrázod, hogy mennyi jó új sorozat van, ilyent sem hallottam még tőled, hogy az egészi őszi felhozatal gyenge volt.
#shocked

winnie - 2015. 02. 20. 11:00

anthonz: “egészi őszi felhozatal”???

szövegértés?:) az őszi _országos_ _újonc_ _komédia_ felhozatal volt gyenge. ez kőkemény 8 sorozatot jelent. amiből 2 lett jó. az 25%. de ezt megszokhattuk, nem is tudom, hogy mikor volt jó az őszi országos újonc komédia felhozatal.

ezek mellett ősszel 74 sorozat került bemutatásra, amiből nyilván már sokkal több jó volt. (az meg, hogy mennyi jó új sorozat van, nem hiszem, hogy mantrázni kéne, elég megnézni, hogy ebben az évben milyen sok nézős újonc van.)

Jacques - 2015. 02. 20. 15:55

Sokkal jobb volt, mint mondjuk a Marry Me. Azzal mi van? Inkább azt kaszálták volna el.

winnie - 2015. 02. 21. 05:09

tart a kasza felé.

Zita - 2016. 12. 07. 22:06

Szerintem aranyos & vicces volt, jó lett volna még egy második évad.

A szinésznő pedig nagyon cuki.

Ancsa - 2017. 01. 17. 10:39

A 9. résztől is fogja valaki feliratozni? Mert jelenleg csak a 8.-ig van meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz