login |

Atlantis: kezdett a 2. évad

2015. 02. 20. 15:00 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Annak idején a Merlin (szellemi és minden más tekintetben is vett) utódjaként indította el a BBC az Atlantis-t, mely kábé úgy kezdett itthon, mint a Merlin, nem túl nagy népszerűség kíséretében. Azonban, míg a Merlin idővel azért kinőtte magát és egyre többen ráleltek, az Atlantis a 2. évadjára sem lett túl ismert – és most már jó eséllyel nem is lesz, mert a BBC elkaszálta.

Mi sem bizonyítja ezt jobban az a tény, hogy mi nem is írtunk kritikát a sorozatról (én például nem kezdtem el időben, s utána a vélemények nem bátorítottak arra, hogy siessek vele), a vendég pilotkritika után már az 1. évados finálé is csak kamukibeszélőt kapott. De ez egyben azt is jelenti, hogy nem tudom, hogy sikerült a második szezon, ami előtt fogadkoztak a készítők, de cefetül.

Szóval, miután nyilván voltak, akik kitartottak a sorozat mellett, itt a lehetőség a véleménynyilvánításra, hogy én vagy mondjuk az 1. évad utáni bizonytalanok esetleg informálódhassanak. Javulást jelentett az Atlantis S2 első fele minőség szempontjából az S1-hez képest, vagy megérdemelt volt a kasza, mert még inkább lejtmenetbe kapcsolt.

A folytatás a 2×07-tel tavasszal érkezik.

5 hozzászólás Ne habozz!

Alex20 - 2015. 02. 20. 15:47

Nem mondanám, hogy a legnagyobb kedvencem, de azért szerettem a sorozatot :) Jó kis vasárnap/hétfő esti kikapcsolódást jelentett nekem.Amikor elindult a tavaly, akkor úgy voltam vele, hogy ez a Merlin tökéletes utódja, amit még most is tartok :) Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar kaszálják, hiszen eleinte 5 évadot terveztek ebből is, hogyha jól emlékszem.Mindenesetre várom a folytatást és remélem, hogy azért csúszik ennyit, mert újra forgatták az utolsó részeket és lezárják, ha már nem folytatják :D

polovcev - 2015. 02. 20. 16:27

Megvallom engem is csak a Merlin nosztalgia vezetett odáig, hogy elkezdjem nézni. Nem is sikerült ezen túl lépnie így a kasza nem különösen zavar. A hátralévő részeket meg majd ledarálom egy unalmasabb nyári hétvégén.

ayren - 2015. 02. 20. 17:45

Na most sikerült meglepned, winnie! :) Látszik, hogy általában max. átfutom a szememmel a híreket, vagy még azt se, mert én tökre azt hittem, hogy úgy elkaszálták, hogy annyi volt a 2. évad, amennyit leadtak. Örülök, hogy akkor lesz majd valami lezárása a sztorinak – magyarázatra meg jobb, ha nem számítunk…
Nekem se volt igazából kedvencem az Atlantis, de miután az ordító mitológiai tévedéseken (parafrázisokon? – értelmezés kérdése)sikerült túltennem magam még az első évadban, tűrhető guilty pleasure lett belőle.
És bár – mivel karakterközpontú vagyok – pont a főszereplő karaktere elég súlytalanra sikerült, azért sikerült némi humorforrást találnom Herkules és Pitagorasz figurájában, Mark Addy egészen jó volt: az a valójában nagyszívű, szerethető mackófajta.

Levander - 2015. 03. 23. 23:16

A sorozat második évadából eddig két részt sikerült megnézni…hát eddig az első évad szintjét se sikerült hozni… egyszerűen annyira bugyuta és logikátlan, hogy nem találok szavakat….

A Merlin se volt a logika istensorozata, de legalább szerethető volt! De itt az alkotókon nagyon érezni az izzadságszagot….hogy bizonyítani akarnak, belepakolnak mindent…de elveszi a lelke az egésznek! Pedig látványra nagyon sokat fejlődtek, ak akciójelenetek pedig akár a Spartacusban is megállták volna a helyüket!

Most már bcsületből végig nézem! Remélem sikerül vmi épkézláb lezárást rittyenteni a végére..

kecskebégető - 2015. 05. 13. 16:26

jól indúlt az évad de uarm atyám az utlosó pár rész…Összevissza csapongó következetesség morzsáját sem tartalmazaó katyvasz.MEgértt a kasza soha ne lássam…Pedig imádom a fantasyt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz