login |

Pilot-mustra: The Odd Couple – 1×01

2015. 02. 21. 20:20 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

A The Odd Couple pontosan olyan, mint egy többkamerás CBS-szitkom. Ergó, aki néz többkamerás CBS-szitkomokat, annak simán bejöhet, főleg, hogy közel sem annyira gáz, mint mondjuk a The Millers. Aki viszont nem…

Pedig még azt sem mondhatom, hogy nem vártam, hiszen Neil Simon bohózatát is kedvelem, a Jack Lemmon és Walter Matthau főszereplésével készült film is rendben volt, Matthew Perry (ő az egyik készítő is) és Thomas Lennon (ő is ír, bár nem itt) pedig profik. Sőt, még a mellékszereplőgárdát is (Wendell Pierce! Leslie Bibb! Lindsay Sloane! Yvette Nicole Brown!) csupa ismerős arccal töltötték fel. De…, nem.

THE ODD COUPLE – 1×01 – 3,5/10

 

Pedig reménykedtem, hogy a csatorna és a műfaj ellenére be fog jönni, abban bíztam, hogy kicsit bohózatosabbra veszik a figurát (tudomisén, félreértések vagy fizikai komédia), de a The Odd Couple egy totálisan lerágott csontként csapódott le bennem, olyannyira érdektelenként, hogy még ilyen képzavarokat is képes vagyok társítani hozzá.

Az alapsztorit szerintem mindenki ismeri, de ha mégsem: adott Oscar, aki  nemtörődöm és rendetlen, mint az állat (szóval borostás és szétszórja a ruháit, értem?), és Felix, aki tisztaságmániás és rendszerető, s persze igen érzékeny. Előbbi ezúttal sportszakos rádiós műsorvezető (elvált), és hozzá költözik be az első részben régi barátja, akit a felesége rúgott ki hosszan tartó szenvedés után.

Együttlakós komédiáról van szó tehát, ami kicsit munkahelyi is, ugyanis Oscar lakásról dolgozik, sőt, még azt is megkockáztatom, ha tartják magukat a pilotban felvázoltakhoz, hogy haverszitkom is lehet belőle, ugyanis Oscar karakterének van két meccsnézős haverja is. (Felix oldalán pedig még egy romantikus szálnak a lehetőségét is belebegtetik, de átívelő sztorira ne számítson senki, összevissza fogják adni a részeket (2-1-5-8 – a pilotot később forgatták le), szóval jó eséllyel nem sokat számít a sorrend.)

Matthew Perry jó arc, illik rá Oscar Madison karaktere (sőt, kvázi ráöntötték ezt a figurát), de még ő sem tudta eladni nekem a sorozatot. Sőt, ő volt nálam a gyenge pont, de ez inkább annak tudható be, hogy nagyon furcsa volt őt így látnom, egy többkamerás szitkomban. Mármint eredetiben.

Mostanság ugyanis egykamerás sorozatokban szerepelt (Go On, Mr. Sunshine, a drámák közül: The Good Wife, Studio 60), a Friends-et meg csak szinkronosan ismerem és rém furcsa volt a laza karakter ellenére merevnek látni, közönségnek játszani, felvezetett poénokat lecsapni, hatásszünetet tartani, röhögést kivárni. De ezt meg lehet majd szokni. Viszont lesz, amit nehéz lesz, hacsak nem változtatnak rajta.

Lehet, hogy ez volt a cél, meg az alapanyag is elég régi, de az egész első rész iszonyatosan avíttas volt, egy tévéfalon kívül szinte semmi nem jelezte azt, hogy 2015-ben járunk. A poénok jelen vannak, ez nem az a sorozat, ahol nem tudjuk, hogy mi a francon röhög visítva a helyszíni közönség, de basszus, némelyik “viccnek” már 20 éve lejárt a szavatossága. Talán, ha jobban ráfeküdnének a két főszereplő dinamikájára.

Hiába nem tetszett a kezdés, ettől még simán benne van, hogy a folytatás bejön, szóval reménykedek. De rohadtul kéne valami fazont adni a sorozatnak, valami stílust, valamit, amitől The Odd Couple-ös lehet és felismerhető válik a humora. Mert a pilot sajnos elég jellegtelen volt, nézésre csakis valamelyik színész rajongójának ajánlanám. Meg persze a többkamerás CBS-szitkomok kedvelőinek…, ergó elég sok embernek. Még akkor is, ha híján van a 2 Broke Girls bevállallósságának, a The Big Bang Theory kockahumorának vagy a Mom mélységének.

18 hozzászólás Ne habozz!

Lajosék a másodikról - 2015. 02. 21. 20:54

Nekem 5 pontot azért megér a cast, Perrynek ez a szerep talán még jobban is áll, mint amit a Go on-ban kapott.

Viszont egyáltalán nem látom, mi lesz ebből az egészből. A pilotban a filmből vettek át konkrét poénokat, de ez nyilván nem tartható, pár rész után lépni kell, de egyáltalán nem derült ki, mi lesz az irány.

Cyrax - 2015. 02. 21. 22:20

Valamiért én nagyon viccesnek találtam és felüdülés volt az ősz borzalmas sitcomjai (Mulaney, Marry Me és társai…) után. Perry-nek szerintem pont jobban áll ez a környezet, sose találtam teljesen odaillőnek a The Good Wife-ba. Kár, hogy Leslie Bibb nem állandó, neki is jobban feküdt a többkamerás, mint az egykamerás (About A Boy). Az eredetit sose láttam, azonban a Perfect Strangers című borzalomba belenéztem, mely ugyanez a koncepció. Úgyhogy én várom a folytatást és remélem tényleg jó haversitcom lesz belőle. :)

Ineteq - 2015. 02. 21. 22:33

Perryt már lassan sajnálom, hogy sorra buknak be a dolgai. Ezt még nem láttam,de Wendell Pierce miatt mindenképp fogom, ő nagy kedvenc a Wire-ből, Treme-ből és a Suitsból is, kíváncsi leszek, ezúttal milyen karaktert kap.

Deny - 2015. 02. 21. 23:40

Nekem is csalódás volt, pedig nekem aztán nem kell nagy valami, ha többkamerásról van szó, mert az a mániám. Ezen viszont nem nagyon nevettem. Nem is az a baj, hogy lejárt a szavatossága egyes poénoknak (én 1000x is tudok jóízűen nevetni ugyanazon a poénon), de úgy az egész nem klappolt. Viszont én sem mondok még le róla, mert látom benne a potenciált, de ahhoz sokat kell fejlődnie, hogy hosszú távon maradjak.

bullseye - 2015. 02. 22. 00:30

Szánalmas volt. Szeretem a többkamerásokat, imádom Perryt, az eredeti remek, ez meg elviselhetetlen volt. A gyenge poénoktól kezdve a turbóhangerejű alánevetésig. Legfeljebb azért nézem meg a következő részt, hátha csoda történik.

zolkó - 2015. 02. 22. 08:10

Egyetértek, ez bizony nagyon gyenge volt. És ti találtatok benne poént? :O Egyetlen alkalommal sikerült elmosolyodnom, az is csak Perry pofavágása miatt sikerült, de ez meg kevés ahhoz, hogy érdekeljen a folytatás. És igen, az aláröhögés valami iszonyúan hangosra lett véve, de már idegesítő szinten.

Thrasher - 2015. 02. 22. 10:04

Időről időre vannak sorozatok, amik elindulásakor nem is emlékszem, miért írtam fel őket a “várós” listámra.

Ez is ilyen volt, de elkezdtem azért, bírtam is belőle kb. 4 percet. Értékelhetetlen. Roppant gyenge, nyilvánvaló poénok buszma nagy hatásszünettel megtámogatva, hogy azt higyje a paraszt, valami vicceset hallott, és igen, Perry vagy borzasztó rossz volt, vagy mindkettőnknek szimplán csak szokatlan volt így látni. Mindenesetre valami nem stimmelt.

jesustomer - 2015. 02. 22. 10:43

Nekem tetszett, igaz Perry miatt akartam megnèzni és hát annyira nem csalódtam. Fura volt így látni de illik hozzá sokkal jobbab mint anno Chandler. Nekem a párosukról a 17 again filmben nyújtott hülyeségeik ugranak be ami itt nem fellelhető de akkor se szar.
Remélem nem csak 1 évados lesz mert végre van valami újonc amit néznék minden héten és nem rávágom, hogy ez újonc akkor meg se nézem..

winnie - 2015. 02. 22. 12:16

eddig siker, szoval van remeny

ldavid - 2015. 02. 22. 22:02

tényleg nem volt jó :(
pedig sok olyan színész van benne akiket kedvelek, de ebből max 1 részt nézek még talán

Kittus - 2015. 02. 23. 19:18

Nekem annyira Two and a half men beütése volt :DD Csak Jake hiányzott belőle..
Nekem kicsit merevek voltak a színészek, de azért még maradok 1 részt, meglátjuk mi lesz belőle.

Thrasher - 2015. 02. 23. 19:30

@Kittus:
“Nekem annyira Two and a half men beütése volt”

winnie:
“A The Odd Couple pontosan olyan, mint egy többkamerás CBS-szitkom.”

Pipacs - 2015. 02. 25. 14:25

Nekem határozottan tetszett, kezdésnek ettől a sztoritól se többet, se kevesebbet nem vártam. Többször is jólesően felnevettem, nem mondom, hogy hatalmas poénok voltak, de kimondottan szórakoztató volt, különösen Perry. Volt már rosszabb bőrben is, most úgy tűnt, jó passzban van, s ez a szerep határozottan fekszik neki. Felix hangja meg tiszta Zente Ferenc, aki Lemont szokta szinkronizálni, szépen összeérnek a szálak. Megnéznék még pár részt, hátha beindul kicsit jobban is a dolog, a felvezetés után.

Pipacs - 2015. 02. 25. 14:27

Oh, elnézést, Lemmon, egy “m” lemaradt.

winnie - 2015. 02. 27. 12:07

uhh, az 1×02 mennyire, de mennyire humortalan volt… 2/10

– tudja oscar nélkülözni egy napra?
– ó, ez a szabadnapom, csak az ingyen wifi miatt vagyok itt.

Deny - 2015. 02. 27. 15:03

Na, a második rész már jobb volt, ez egyelőre bíztató. De még mindig nem az igazi.

Cyrax - 2015. 02. 28. 08:04

Az 1×02 már nekem sem volt vicces… :(

ALDO - 2015. 04. 15. 22:31

Sok komédiát kaszáltam már a pilot után. Olyan is volt, amelyik néhány rész, vagy akár egy teljes, vagy több évad után mentek a levesben. Azonban idáig mindegyikben találtam valami értéket, legalább egy apró megmosolyogtató pillanatot, vagy egyszerűen csak jó hangulatot árasztott egy rövid ideig.
Az Odd Couple azonban valami rettenet. Már a pilot után nagyon rezgett a kasza, de úgy voltam, adok neki egy-két rész esélyt. A 2. rész siralmasan gyenge volt. Szó szerint unott pofával ültem végig az epizódot és azon gondolkoztam, hogy most min is kéne nevetni. Mi ebben a poén? Mikor lesz már egy jobb pillanat? Miért nem kapcsoltam ki már öt perc után? Fájdalmasan humortalan és gyenge volt. Se poénok, se a színészek nem voltak a helyzet magaslatán. Ettől még a Last Man on Earth is fényévekkel jobb. Részemről ez a midseason legkönnyebb kaszája. Nálam ennyi esélyt kapott, két rész után megy a süllyesztőbe.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz