login |

Brilliáns zsaru, öntelt szemétláda

2015. 02. 23. 13:14 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kampány,

A Backstrom kapott egy új plakátot, ami két sorban leírja a főszereplőt teljesen. Ti hogy álltok vele? Már 5 részen vagyunk túl. winnie már írt róla párszor (itt és itt). Részemről a főszereplőt mellényúlásnak érzem, pedig a sorozat nyomozós, és a Bones készítője ellenére nem olyan rossz.

9 hozzászólás Ne habozz!

Fawkes - 2015. 02. 23. 15:05

A sorozat valóban “nem rossz”, az 5. rész pedig már “egész jó” volt.
A legnagyobb problémája szerintem az, hogy egyelőre nem tudott többet adni a House-ripoffságnál, amit viszont csak közepesen tud imitálni. A zenét a dramaturgiát és hangulatot még csak-csak, viszont karakterek terén még nem érzem olyan erősnek. A címszereplőnek szerintem csak idő és megszokás fog kelleni, viszont a mellékek közül eddig csak Valentine karaktere tudott valamennyire is megfogni.

Persze, 5 rész alapján még korai lenne ítéletet mondani, én maradok a továbbiakra is, viszont bízom benne, hogy a készítők fognak tudni élni a setting és a szereplőkben rejlő lehetőségekkel, illetve, hogy képesek lesznek kitörni a lopott formula ketrecéből.

TLDR: Nézős a sorozat, de ha nem mélyítenek a mellékszereplőkön, és nem lazítanak a House-másolat köntösön, akkor nem biztos, hogy az is fog maradni.

exile - 2015. 02. 23. 16:44

Nekem bejön, nem tesz addiktívvá, de bármikor szívesen megnézem és jobban szórakozom rajt, mint egy átlag epizodikus krimin

zolkien76 - 2015. 02. 23. 17:41

Nekem is tetszik!

Fragohol1C - 2015. 02. 23. 18:06

Szerintem tök jól hozza a karaktert Rainn Wilson.

fm! - 2015. 02. 23. 19:01

Nagyképű/idegesítő főszereplős sorozatokat nem bírtam sose nézni (Mentalista, House), úgyhogy számomra ez is negatív.

m76 - 2015. 02. 23. 21:42

Tényleg az 5. rész volt eddig a legjobb. Eleinte még bizonytalankodtam de most már egyértelműan azt mondom, hogy jó.

Rainn Wilson is belerázódott már a szerepbe, eleinte ripacskodásnak tűnt a játéka de kezd egyre természetesebbnek hatni, vagy csak hozzászoktam.

Viszont engem Gravely kifejezetten irritál benne, elvileg neki kéne a józan eszet meg földhöragadtságot képviselnie de ehelyett egy szabálykántáló beképzelt hülye. Mindig csak a baja van még akkor is amikor egyértelműen igaza van backstromnak, és szabályt se szeg akkor is van valami negatív megjegyzése. De szerencsére néha jól kiosztja szóval valamit valamiért.

Palmer elnök viszont kifejezetten érdekes karakter lehet még.

Valentine pedig hozza a comic relief-et. Orphan Black Felix-éhez lehet hasonlítani, de talán még jobb is nála.

disfear - 2015. 02. 24. 05:55

Nekem pont hogy “kevés” benne a House-hangulat. Mármint elvileg az van megadva, hogy mekkora egy fasz fickó, de igazából ezt nagyon finomra hangolták, mert a párbeszédekben nem mutatják annyira erősen mint House-nál. Pld. azért annyira nem “oltja” le az emberek mint a doki tette, és hiányoznak (vagy akkor nekem nem lettek elég erősek) az egysorosai.

Ami egyedül megmaradt az asszem az első részből, a “hány hármasszexed volt?” “hát a szokásos” “akkor nulla. az a szokásos”

Aztán meg tök elbaszott vagyok de Niedermayert tök csípem. A többi nem maradt meg, Gravely semmi extra, Almond érdekes de egyelőre szokatlan (főleg a pap szereppel), az orosz csajt nem igazán értem, sztem felesleges, lehetett volna valami jobb is, és ugyanez van a néger járőrrel, meglátjuk. Én egyelőre nézem, adok neki esélyt. Más kérdés, hogy a network fog-e (a számok siralmasak)

ElPadre - 2015. 02. 24. 10:08

nekem határozottan bejön. feelgood, mint anno a finder volt, de kár azért is.

tonyrulez - 2015. 02. 27. 20:27

Nekem is nagyon bejön, 6 részt néztem meg 2 nap alatt. Dwight Backstrom-ot szerintem jól alakítja Rainn Wilson, nagyon tetszik a sorozat feelingje is – esős Portland, pont mint a Killing-ben, mégis feelgood. A karaktereket is tökéletesen kidolgozták, nem érzem őket mellékesnek, megvan a saját, működő történetük. Az “I’m you…” az elején nekem sem tetszett annyira, de mostmár főképp csak kihallgatáskor/kikérdezéskor szokta használni, mintegy felidegesíteni a delikvenst hogy beszéljen. A szokásos 1rész-1ügy kivitelezés speciel nem zavar, sőt, már hiányzott is, mert egyre kevesebb ilyen sorozatot nézek, talán már csak az Elementary ami heti ügyes.
Egyszóval tetszik, maradok, és remélhetőleg nem fogják kaszálni az első évad után.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz