login |

Pilot: X Company

2015. 02. 24. 21:28 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Mi ez? Egy kanadai kémthriller, ami múlt héten indult a CBC-n. Szóval nem milliárdokból készült, ami rögtön az elején érződik rajta, de basszus, a rész vége egész izgalmas volt. És mindezt Magyarországon forgatták! Bár ez többnyire nem jelent jót, olyasmit vált ki, amit az alábbi kép tökéletesen kifejez:

Elvileg karakter központú drámáról van szü, ami a II. világháborúban játszódik. Egy csapat kémet követünk, akiket az Ontario-tó környékén képeznek ki, hogy aztán bevessenek a legnehezebb küldetésre. 50%-os a túlélési arány elvileg, de a pilotban látott küldetés közben azért nem hullik el 3 ember.

A maga módján szórakoztató volt a rész, a végső összecsapás egész izgalmasra sikeredett, de azon kívül sajnos nem sok jót tudnék mondani erről a kezdetről. Kezdjük ott, hogy minden kicsit steril, semmi nem tűnik hadviseltnek, háborúsnak. A kisváros békés, csak pár német járőrözik a francia lakosok között.

Igazából ez a másik bajom, nem érezni azt a hatalmas fenyegetettséget. Három náci tiszt, két ember a hídon, páran pedig járőröznek a városkában. A nagy német erősítés az két kocsinyi katona – igazából sütött belőle a visszafogott költségvetés.

És akkor eljutottunk oda, hogy a pilot rögtön egy szorult helyzettel kezd, de az úgy van előadva, hogy csak mosolyogni lehet rajta. A feszültség eszméletlenül mondvacsináltnak tűnik, ahol bujkálnak ott elkezdik kongatni a harangot, hogy lelassítsák az oda tartó németeket (ez full WTF), a főparancsnok lassan dönt, miközben az emberei élete forog kockán és hasonlóak.

Az X Company-ből az erőlködésszag sugárzott, de igazából ez nem csak a kezdő jelenetre, hanem az egész részre is értendő. Mintha leültek volna hasonló sorozatok és filmek elé, aztán megpróbáltak volna valami hasonlót csinálni, de nem sikerült. Ha jól veszem ki, akkor minden héten új küldetés lesz, pár átívelő szállal, és egy nézővel kevesebbel, mivel az 5/10 után biztosan nem folytatom.

9 hozzászólás Ne habozz!

Isteee - 2015. 02. 24. 21:35

Nekem nagyon tetszett a pilot, a kiemelt negatívumok ellenére nagyon élveztem, az utolsó 15 perc pedig szerintem nagyon hangulatosra sikerült.
De lehet csak az a lelkesedésem oka, hogy nálunk forgatták.
Mindenesetre bejött és várom a következő részeket. :)
A fényképezés nem sikerült azért rosszul, a zenék pedig jók voltak.

asdf - 2015. 02. 24. 21:55

A kongatast szerintem amiatt gondoltak, hogy a nagy hangzavarban a nemet meroauto ne tudja bemerni oket (mas kerdes, hogy bemerni tererore szoktak, azt meg mutatja a muszer, a meroantennat porgetni es a muszert leolvasni meg lehet harangszo mellett is, hallani csak az uzenet lehallgatasahoz kell tudni, szoval vegulis valoszinuleg jogos a wtf). En kulonosebben egyelore nem lettem elvarazsolva, 1-2 resz eselyt meg kap, csak azert mert nalunk csinaltak, aztan ha marad ilyen lapos, akkor kasza.

dukyka - 2015. 02. 24. 21:56

Nekem is nagyon bejött, bár az is igaz, hogy többszörösen elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban. Vannak igazságok a kritikában, a CGI a hídrobbantásnál elég gáz volt, a vége viszont nagyon hangulatos lett.

Heisenberg - 2015. 02. 25. 00:02

Szerintem is jó volt az első rész, annak ellenére, hogy tényleg érezni lehetett, hogy sok mindent bele akartak sűríteni a kezdésbe. Van benne potenciál, hogy nagyon jó legyen. Most fog csak beindulni és gondolom, a szereplők közti dinamika lesz nagyon meghatározó, ami itt még nem tudott kibontakozni. Várom a folytatást!!!

Uzuz - 2015. 02. 25. 11:17

A sorozat nem izgat, de azon ne legyünk kiakadva, hogy egy megszállt francia kisvárosban alig vannak katonák… miért lennének? Nem minden kis városkába küldenek századokat egy megszállás során, pláne ha a helyi adminisztráció megmarad.

asdf - 2015. 03. 29. 12:09

Egyelore maradtam, nem egy nagy durranas, de ha mar belekezdtem… Viszont a mostani, hatodik resz kifejezetten jo volt. A VFX pedig tovabbra is kritikan aluli.

G. - 2015. 03. 29. 18:03

Felismerte valaki még rajtam kívül, hogy Székesfehérváron (is) forgatták a sorozatot?

obersturmführer - 2015. 04. 19. 16:18

Hol lehet megnézni a sorozatot online?

Rea - 2015. 08. 23. 09:43

Én felismertem! :) Bár még csak az első 3 percnél járok. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz