login |

2015/16: Pilotszezon – FOX (drámák)

2015. 02. 26. 21:43 - Írta: winnie

36 hozzászólás | kategória: 2015/16, hírek

(A CW 2015-16-os pilotberendelései) A FOX tavaly 8 dráma pilotját rendelte be, idén csak 6-ot kért, plusz egy projektet rögtön berendelt sorozatnak. Ami érdekessége a berendeléseknek, hogy ezek már a nyáron érkezett új vezetés elképzeléseit tükrözik. (Hasznos lehet: a FOX 2014/15-ös pilotberendelései)

Frankenstein

Készítő: Rand Ravich
Szereplők
: Adhir Kalyan
Történet: Egy erkölcsileg romlott, nyugalmazott nyomozóról, aki kap egy második esélyt az életre, miután visszahozzák a halálból. Fiatalabb és erősebb emberként így régi viselkedése és új életcéljai között hánykolódik.

Lucifer

Készítő: Tom Kapinos (executive producer: Jerry Bruckheimer)
Szereplők: –
Történet: Az ismert Sandman-spinoff DC-képregény alapján, amiben Lucifer, a Pokol Ura unja magát és boldogtalan, ezért lemond a trónjáról, királyságát Los Angeles pezsgő és őrült világára váltja, és elkezd segíteni a rendőrségnek a bűnözők megbüntetésében.

Luther

Készítő: Neil Cross
Szereplők
: – (a pilot cast contingent, csak akkor lesz leforgatva, ha megfelelő szereplőgárda jön össze)
Történet: Az azonos című angol sorozat alapján egy majdnem zseni nyomozóról, aki olykor szenvedélyei miatt komoly veszélybe, erőszakos szituációkba kerül.

Minority Report

Készítő: Max Borenstein (showrunner: Kevin Falls)
Szereplők
: Daniel London, Li Jun Li, Laura Regan
Történet: A Különvélemény tévés adaptációja, 10 évvel a Spielberg-film után játszódna, amikor a “bűnelőrejelző szervezet” már feloszlott és a főhőse az egyik prekog lenne, aki megpróbál normális életet élni, miközben továbbra is gyötrik a jövővel kapcsolatos látomások. Megismerkedik egy nyomozóval, aki segít neki megfejteni az éppen aktuális víziót.

Rosewood

Készítő: Todd Harthan
Szereplők
:
Morris Chestnut
Történet: Egy Miami-ban, saját hipermodern laborjában melózó privát halottkémről, aki egy cinikus nyomozónővel dolgozik együtt.

Studio City

Készítő: Krista Vernoff (executive producer: John Wells)
Szereplők
:
Eric McCormack
Történet:
Dramedy, afféle The OC – Shameless mixtúra egy fiatal énekesről, annak útjáról a sztárság felé, azonban eközben apjával kénytelen együtt lakni, aki kábítószert árul a sztároknak.

Scream Queens (Berendelve 15 részre!)

Készítő: Ryan Murphy és Brad Falchuk
Szereplők
: Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Lea Michele, Joe Manganiello, Abigail Breslin, Keke Palmer, Ariana Grande, Nick Jonas, Billie Lourd, Skylar Samuels, Lucien Laviscount, Niecy Nash, Diego Boneta, Glen Powell
Történet: Komikus horrorantológia, mely a műfajt megpróbálja újraértelmezni. Az első évad története egy egyetemi koleszos gyilkosságsorozat körül forogna. Minden évad más és más sztorit hozna el, s mindnek két női főszereplője lenne.

36 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2015. 02. 26. 21:54

Ez akár a CBS kínálata is lehetne, minden út egy gyilkossághoz vezet.

Lemoni - 2015. 02. 26. 22:01

Studio City kizárva, a többinél bepróbálom a pilotot, de igazából csak a Luther érdekel. A Scream Queens-be kizárólag Ryan Murphy miatt nézek bele, de már most menekülnék tőle a témaválasztása miatt.

karak - 2015. 02. 26. 22:01

A Lucifer és a Luther, Studio City hármas érdekesnek tűnik így elsőre. De meglátjuk. A színészeken múlik úgyis, a karaktert kell hozniuk majd.

Alex20 - 2015. 02. 26. 22:03

Innen érdekel a Minority Report, a Frankenstein, a Lucifer és még bepróbálom majd a Scream Queens-t is :) Ajjaj mi lesz még itt, eddig csak két csatornáról 7 új sorozat érdekel :D És még hol van az ABC, NBC, CBS? :D :)

Mardred - 2015. 02. 26. 22:10

Luther, csak úgy tippre: Bemegy az italboltba amit épp kirabolnak. Káros szenvedély: Alkoholizmus, Erőszakos szituáció: a bolt kirablóinak lekapása. Ilyen röhejes dolgok egy évadon keresztül Jó hagyjuk, ez országos, az ilyeneken csak nagyon átlag sorik mennek.

winnie - 2015. 02. 26. 22:23

“az ilyeneken csak nagyon átlag sorik mennek.”

mármint nem csak átlagok. vannak kiemelkedően jó országos sorozatok. mindig is voltak, csak rájuk kell találni.

LoGi - 2015. 02. 26. 22:35

A Studio City és a Scream Queens érdekel elsőre (nyilván a Luther is, de nem annyira izgat, hogy ugyanazt a sorozatot nézzem amerikásítva, amit egyszer már láttam).
A tegnapi CW felhozatalból amúgy egyik sem érdekelt, általában én ezekben a leírásokban inkább azt tudom elképzelni, hogyan lesz belőlük egy unalmas nyomozós sorozat valami felületes köntösbe bújtatva, nyomozós sorozatot nekem nem igazán lehet így eladni, csak nevekkel max. Persze 99%-ban amúgy is megvárom a kritikákat is, mielőtt bármibe bele kezdek, itt nem dől el semmi.

JohnDoe - 2015. 02. 26. 22:40

Lucifer – Minority Report – Studio City hármas nem hangzik rosszul.

M0rgan - 2015. 02. 26. 22:41

Ennyi alapján mindegyik nulla érdeklődést váltott ki belőlem. :(

Timi M - 2015. 02. 26. 22:42

Studio City, Scream Queens, Lucifer tűnnek érdekesnek. A többi sajnos mind eléggé nyomozó féleség. :/

DarylD - 2015. 02. 26. 23:00

Leírás alapján mindben lenne potenciál, FOX mit hoz majd ki belőlük. Különösen a Lucifer-Studio City-Scream Queens trió keltette fel az érdeklődésem. De én lennék a legboldogabb, ha mondjuk a Rosewood-ból egy hiperszuper, egyedi krimi lenne.:)

zagloba - 2015. 02. 26. 23:05

Meg sem próbálom elképzelni, hogy ha ezeket rendelték be, akkor miket vethettek el?

CyClotroniC - 2015. 02. 26. 23:12

A Scream Queens-től azt várom, hogy a Glee és az AHS legjobb pillanatait ötvözze egy kis Scream-movie utánérzéssel. A szereposztás szerintem nagyon fun lehet egy ilyen sorozathoz, az más kérdés, hogy jó eséllyel koppanni fogok :(

Egyébként papíron jöhet a dramedy is, illetve három feldolgozás (a Luther, a Lucifer és a Minority Report) eredetijét is bírom, de itt is, mindhárom erősen fenntartásaim vannak. Hacsak egy is bejön, már elégedett leszek.

ALDO - 2015. 02. 26. 23:15

Elsőre nem túl érdekesek. Majd ha kiderül kik lesznek a szereplők, eldöntöm, hogy megéri-e belekezdeni bármelyikbe is, de egy pilotnyi esélyt úgyis kap mindegyik.

winnie - 2015. 02. 26. 23:41

“Meg sem próbálom elképzelni, hogy ha ezeket rendelték be, akkor miket vethettek el?”

például rengeteg iszonyatosan eredeti, zseniális ötletet, olyanokat, amikben nem látták azt, hogy sikert lehet aratni velük. ld. a linken a “Családi dráma a hip-hop zene világában. Sok zenével.” ami tegnap az elmúlt 5 év legnagyobb országos sorozatos nézettségét hozta.

ilyenkor egyébként örülök, hogy imádom a krimisorozatokat:)

winnie - 2015. 02. 26. 23:44

(csak a perspektíva kedvéért: az író pilotterve először át kell, hogy jusson az ügynökségi szűrőn – vagyis az ügynöknek úgy kell vélnie, hogy lesz produkciós cég, ami megveszi. utána el kell adni a prod. cégnek, amelyiknek egy stúdiót kell találnia. akkor jön az újabb szűrő, a stúdiónak el kell adnia a csatornának az ötletet.

a többszörös szűrőn átjutott legjobb és legeladhatóbb ötletekből (200-300 db) a 2-3 órás pitchek alapján berendelnek 30-40 pilotszkriptet. azokból meg 6-8 pilotot. és azokból valamennyi sorozatot. és ezek kerülnek a végső szűrő, a közönség elé.

Thrasher - 2015. 02. 26. 23:45

igen, sajna így ránézésre valószínűleg tombolni fog a formulaikusság, egyelőre nincs mit felírnom magamnak. :( aztán majd meglátjuk, melyiknek lesz valami igazi egyénisége

Dragda - 2015. 02. 27. 00:07

LUCIFER! Igen, igen, imádtam a Sandmanben a karaktert, ha csak félig adják vissza a nyegleségét én megvettem!
*elhaló rajongói hörgés*

Lemoni - 2015. 02. 27. 01:23

Ebben a pillanatban olvasom, hogy a Minority Report-ban Meagan Good is szerepelni fog, ezzel ki is esett nálam még a belenézős kosárból is a sorozat, az a tetovált szemöldökű nő már a Deception-ban is kiidegelt a pocsék játékával…..

zagloba - 2015. 02. 27. 02:04

Bocs, winnie, de inkább Thrasher kollégával értek egyet.
Amúgy én is imádom a krimisorozatokat, most is azt nézek, csak szünetem bvan két epizód között /Case Histories, tegnap meg Bosch volt pl./:)

Csak pl. a Lucifer totál olyan, mint anno a Reaper, a Luther “adaptációról” / de szép szó ez a legtöbbször majdnem másolásra…/ nincs mit mondani, A Rosewood pont olyan, mint a Forever mínusz halhatatlanság, a Minority Report, nos eljött a Ph. K. Dick “adaptációk” ideje /Man in the Hiogh Castle/? De mivel ez már megvolt filmen, akkor alakítsuk át kicsit. Vicces, mert a filmben kifejezetten hangsúlyozzák, hogy a három prekog együtt tud csak működni, de a sorozat majd éppen ebben hoz újat.

Attól, hogy néha becsúszik eredeti sztori is, nem az az általános, itt, ebben a kínálatban semmiképp.

És nem, nem arról van szó, hogy országos csatornán nincs jó sorozat, míg kábelen minden királyság, hanem arról, hogy a fentiek itt a leírás alapján egytől-egyig újrahasznosított anyagokból építkeznek, vagy teljesen azok.
Szerintem.

Babity - 2015. 02. 27. 09:51

Ami nem nyomozós koncepcióra épül, vagy már egy mindenki számára jól ismert figura/feldolgozás az alapja, abba már bele se mernek kezdeni? Ennyi leírás alapján – ami nyilván elég csekély, és nagy megállapításokat nem lehet tenni, de – egyik sem győzött meg. Jó lenne kicsit több eredeti ötlet, azért elég sok kiaknázatlan terület van még mindig szerintem.

(Bár így zárójelbe meg kell jegyeznem, hogy egyik nagy kedvencem a Hannibal, ami nyomozós is meg “feldolgozás” is, de ettől függetlenül tartom a véleményem. Új sztorikat,ötleteket!!!)

Bandido - 2015. 02. 27. 10:03

Lucifer és a Minority Reoprt bepróbálós.
Scream Queensnél csak nekem van AHS utánérzetem?
Na mind1 Emma Roberts belenézek abba is.

napocskin - 2015. 02. 27. 10:49

A Minority Reportban nem lesz Stark Sands? Mintha azt olvastam volna valahol. Kíváncsi vagyok a sorozatra amúgy is, de ha ő benne lesz, tuti nézős lenne. A Lucifer is érdekel. A Luthernek imádom az eredetijét, így belenéznék, de nem hsiezm, hogy fel tudnak nőni hozzá, még Neil Cross-szal sem. És ha Idris Elba lenne a főszereplő, akkor miért nem inkább azt folytatják? (Költői kérdés.)

clegane - 2015. 02. 27. 11:31

lol hogy sikerült nekik a Minority Reportból is olyan sablonnyomozós szitut kihozni, amiből hatszázat láthattunk már?

JcGross - 2015. 02. 27. 11:53

Kíváncsi leszek lesz-e Luther, és ha igen akkor kivel. Így hirtelen nem nagyon jut eszembe olyan fekete színész aki el tudná vinni a hátán. Természetesen Idris Elbán kívül, aki minden valószínűség szerint nem lesz benne ebben is, tekintve hogy a BBC is berendelt egy “4. évadot” + Film is készül belőle (ha jól tudom). Akit el tudnék képzelni az talán Wendell Pierce, de inkább Clarke Peters (The Wire – Bunk; Freamon), vagy talán Billy Brown (Sons of Anarchy – August Marks).

napocskin - 2015. 02. 27. 12:12

Én meg el tudnám képzelni pl. Eamonn Walkert, csak ő talán kicsit öreg már ehhez, sajnos.

winnie - 2015. 02. 27. 12:54

napocskin: ez tegnapi hír, azokat még nem vettem bele:)

winnie - 2015. 02. 27. 12:58

clegane: láttad a filmet? a minority reportnak ez a lényege. az egy krimi, a film egy sorozatepizódnak feleltethető meg. itt meg lehet, hogy 22-szer megkapnád, kell ennél több?:)

egyébként ilyenből nem hiszem, hogy láttál 600-at. és nem csak azért mondom, mert ez a kedvenc nyomozós műfajon, a “megakadályozós”. vagy ha van 600, akkor ide vele, mert már rég várok a the dead zone utódjára:) (volt még az early edition, a tru calling (az a másik überkedvenc).)

nyilván voltak ezeken kívül is, de a lényeg, hogy ez nem éppen túlreprezentált alműfaj.

napocskin - 2015. 02. 27. 15:05

Köszi, winnie, tényleg azt hittem, hogy csak álmodtam a dolgot. :-)

Andro - 2015. 02. 27. 15:52

Egyik sem keltette fel az érdeklődésem. :(

winnie - 2015. 02. 27. 20:43

babity: tedd fel magadnak a kérdést, hogy te miket nézel. hiaba van igazad, de latod, hogy a nezok, koztuk jo esellyel te is, mennyire nem probalnak be uj sorozatokat.

Papp Sanyi - 2015. 02. 28. 10:40

Luther remake??? Valószínű működni fog Elba és Wilson nélkül.. Csimpánzok döntenek ilyen kérdésekben vagy mi van ott Ámerikában?

Neoprimitiv - 2015. 02. 28. 10:56

Ebből csak a Scream Queens érdekelne, ha néznék horrort :). Így, az egysorosok alapján zéró, legfeljebb ha valamelyikről nagyon ígéreteseket fogok olvasni, akkor majd meglátom.

Viszont: nem azt hirdette meg tavaly a FOX, hogy náluk vége a pilotszezonnak, drága pénzért leforgatott, majd kidobott próbálkozásoknak? Mégis csak maradnak a kitaposott úton?

Desmond Wallace - 2015. 02. 28. 13:09

Ezek alapján csak a Scream Queens érdekel.

b - 2015. 03. 02. 14:17

mindegyik scifi / fantasy köntösbe bújt sorozat végül egy sima nyomozós sorozat lesz… kiábrándító

Saibinu - 2015. 05. 21. 17:35

A Lucifer, a Minority Report és a Rosewood érdekesnek tűnik első olvasatra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz