login |

The Amazing Race: kezdett a 26. évad

2015. 02. 26. 18:10 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

People everywhere.

Új szezon, melyben csak egymással járó párok szerepelnek, akik közül ötnek a tagjai a világ körüli versenyfutás startvonalánál találkoznak először? Érdekes koncepció, mit ne mondjak. Érdekes és kockázatos, hiszen nem lehet sejteni sem előre, hogy két ember hogy fog illeni egymás mellé. Cserébe viszont nagyon érdekes lesz a szezon egészére levetítve megnézni a kapcsolatuk alakulását.

A kezdés szokás szerint korrekt volt TAR-nézős szemmel, de most jutott eszembe először, hogy nemnézőknek ajénljam a The Amazing Race-t – affene tudja, hogy még vannak-e olyanok, akik nem kezdték el nézni a reality-t és tervezik. De ha igen, akkor itt a lehetőség, hiszen minden évad nulláról indul. (És ott a sok előző szezon is, melyek zöme nagyszerű tévés élményt biztosít.)

Az elején kissé tartottam attól, hogy inkább lesz kínos az új párok egymásra találása és az egymáshoz való alkalmazkodásuk, mintsem szórakoztató, de egyelőre, a kezdés pár percétől eltekintve nem volt ilyen gondom. Bár az folyamatosan feszélyezni fog, hogy nem tudom, ki mit gondol valójában, mert simán lehet, hogy az egyik félnek bejön a másik (mint ember), míg a társa csak eltűri a társaságát, s ezt nem hozza tudomására.

U-Turn! U-Turn! U-Turn!

A 60 perces kezdést valójában majdnem egy tipikus epizódhosszt takart, mert a kezdő feladattal elég sok idő elment, megmaradt az Express Pass is, és még egy vak U-Turn-t is kaptunk, ami nem egy rossz döntés, hiszen megint az volt az alapkoncepció, hogy kettékapták a tömeg: 8-an már Amerikából korábbi gépen indultak el Japánban. Persze végül jó sokan összetömegeltek, így a készítők nem tudták elkerülni a káoszt.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Jeff és Lyda esett ki.

Ehh, sajnáltam őket, mert a néger páros annyira fogalmatlan volt. Nem volt szerencséjük a U-Turn-nel sem, ők bekapták, ők meg rossznak adtak, de a legbosszantóbb az volt, hogy nem váltottak feladatot sokkal hamarabb a detour-nál. És még így is úgy tűnt, hogy nem sokkal maradtak le…

Más komolyabb említenivalóm nem is nagyon van az első rész után, még nincs favoritom (az ügyvédek jófejek), nem is utálok senkit (a szőke csaj orvosi pasija elég passzív-agresszívnek tűnik, mintha nem lenne oda a sokat dumáló lányért), és még azt sem látom, hogy ki lesz igazán jó. (Alfahímek most pláne nincsenek a randis rendszer miatt, bár a New Kids-es duóban benne lehet a fizikai dominancia, de ez szerintem csak a látszat.)

Még a neveket sem jegyeztem meg…, nesze neked 60 perc! (Oké, hazudok, mert Matt nevét megjegyeztem, ahogy idétlenkedett a táncnál. Ők végül többet próbálkoztak a feladattal, mint a kiesők.)

Ja, és a rémes nézettség miatt ugyebár kreatív változtatásokat emlegettek a készítők. Remélem, hogy ez nem csak a selfie-k állandó készítésére vonatkozik. Nem zavart a dolog, nem annyira jelentős, csak fura volt, hogy tizedjére is benyomják, és közben nem értettem, hogy ennek milyen pozitív hozadéka lehet.

ui: De fura volt a kezdés, hogy nem előre felvett bemutatkozó interjúk voltak, hanem helyszíniek. Vagy mostanában ez így szokott lenni, csak nekem nem tűnt fel? Sőt, mintha a főcímes snittek egy részét is (nem csak a vakrandisokét) ugyanott rögzítették volna. Pedig mindig szerettem nézni a béna, “munkaruhás” vagy otthoni képeket.

25 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2015. 02. 26. 19:07

Azt hiszem nagyon nagyon hosszú idő után ez lesz az első évad, amit nem fogok nézni. HÁNYÁS VOLT a rész. Oka van annak, hogy nem nézem a társkereső műsorokat… na meg amit ott a fényképekkel szenvedtek. Fárasztó volt, nem is néztem végig a részt.

kri - 2015. 02. 26. 19:30

Nem értem. Hogy járnak egymással, ha a startvonalon találkoznak először? Előtte neten megismerkedtek, csak IRL nem?

winnie - 2015. 02. 26. 19:42

akkor kezdenek járni:) vakrandi.

wondorog - 2015. 02. 26. 19:47

Vegyes a társaság. 6-an a csapatokból már alapból párok és 5-5 vakrandis van alkotja az 5 másik csapatot.

iwen - 2015. 02. 26. 22:09

Nekem ez a felállás nem tetszik annyira, fura, még emésztenem kell. Kaszálni nem fogom, adok még neki időt. Neveket/arcokat még egyet sem jegyeztem meg. Eleve rossz az arcmemóriám, erre tele van egyforma fiatal fiú/lány csapatokkal. Nekem hiányoznak a családi csapatok, apa/fia, testvérek, vagy lakótársak, munkatársak, stb. Az “első” találkozás meg nagyon erőltetettnek tűnt a sok műsikollyal. A főcímdalhoz a vágó képeket gondolom előtte vették fel, akkor már elkezdhettek egymással barátkozni, egymásra hangolódni, így nem lehetett nagy meglepetés ki lesz a párjuk. Viszont a házi videók, amikkel jelentkeztek a műsorba, na azok nagyon jópofák voltak :)

winnie - 2015. 02. 26. 22:29

iwen: vagy találkoztak és utána vették fel. ha van lehetőség felvenni az első találkozást, akkor érdemes.

a műsikoly nem mű, casting kérdése, ilyen személyiségeket kell választani – odakint a vetélkedőkre hihetetlen arcokat tudnak választani és cseppet sem feszélyezettek. sokan sikongatnak, ha megörülnek a másiknak:)

wondorog - 2015. 02. 26. 22:44

Lehet a pit stop után most nem csak 12 óra, hanem mondjuk 36 óra szünet volt, míg felvették a jeleneteket, vagy esetleg utólag a játék után.

MolnarErik - 2015. 02. 26. 23:07

Meglepően jól válogatták össze a vakrandisokat, a doki-nővér páros kivételével kimondottan jól együttműködtek.
Döbbenet, h milyen kevesen választották a szakét, és az is, h a sok bénázó nem váltott feladatot. A néger páros tényleg nem érdemelte meg a továbbjutást.
Nekem egyébként tetszett, a végét jó izgisre vágták, viszont számomra feleslegesnek tűnt a 60 perc.
A nézettség kapcsán borúlátó vagyok, az előző évad eszméletlen jó volt, mégis szörnyű nézettséget produkált, szal sztem a péntekben van a hiba, nem a kreatív ötletek hiányában.

Enzo - 2015. 02. 26. 23:22

Na végre itt az új szezon :) Wall of text incoming!

Szerintem nem volt rossz ez a kezdés (azt hittem, 90 perces lesz, de ez csak 60 nettó), az alapötlet meg azért annyira nem elrettentő, ha nem is válik be. Mindenesetre eddig kellemes meglepetés, vannak vicces új hashtag jelölések a csapatoknak, Phil továbbra is belesétál a rész közepébe a cluebox-nál, meg minden.
Lehet szurkolni, hogy a vakrandisoknál mikor lesz meg az első csók.. Jó, nem egy tradicionális TAR-élmény, de miért ne, egynek elmegy :D

Első challenge: hát ez tiszta Survivor feeling volt. Utána meg első közös zuhany :DDD

U-Turn: először én is néztem nagyokat, hogy első körben u-Turn, ráadásul double és még blind is, de igazából várható volt, hogy a pakk végén levők használják maximum, első feléből senki nem akar ellenségszerzéssel indítani.

Na lássuk, emlékszem-e minden csapatnévre fejből:

Aly & Steve (Szocsi): Őket bírom, most kicsit keveset voltak, Phil meg jól megszívatta őket (You are the first….olimpicons to arrive :D)

Matt & Ashley (lilák): A srác vicces volt, de aztán úúúristen mennyit bénázott a táncnál, 25.alkalomra sikerült csak :D de azért vidámak, örülük hogy nem estek ki.
Hét idézete Matt-é: “Maybe if we all take a selfie, something will happen :D”

Jeff & Lyda (első kiesőink): Megijedtem, hogy valaki olyan fog kiesni, akit jobban kedvelek, őértük nem fáj annyira a szívem, aranyosak meg minden, de az egyetlen, ami tetszett tőlük, az amikor Lyda a kocsiban előadta a stewardess-es szövegét :D

Libby(Lebya?) & CJ (fekete páros): Következőnek felőlem mehetnek ők, CJ kicsit úgy bambul bele az egész versenybe, szerintem nem húzzák sokáig…még jó hogy rajtuk kívül is marad 1 néger :) A metrós jelenetüknél mondjuk én is szinte szédülni kezdtem, szép operatőri/vágó munka volt. Nem megyek metróval, ha eljutok oda. Ja és a taxisofőr is mennyire szemét volt velük már…

Mike & Rochelle (szakállasék): Valahogy a szakállas versenyzők alapból szimpatikusak (lásd anno Brandon & Adam, vagy a rockerek, James & Abba az s21ben), de sztem a fizikai challenge-ekben meg fognak szenvedni + amint a csaj folyton kiakad, lecsökken a kedvelési értékük. Most azért nagyot előztek a végén 10.-ről 7.-re.

Jonathan & Harley (NewKids): Mit gondolkodtam, hogy melyik csapatot hagytam ki…hát izé, eddig olyan semmilyen, de majd biztos kapunk belőlük többet is. Ne nyerjenek, de csak mert az egyikük sztár.

És akkor most a vakrandisok:
Jeff & Jackie: szimpatikus páros, a csajnak van egyfajta feneke, lásd első challenge :P meg hát ugye showgirl…ja és hogy félt a bogártól a kocsiban :D De amúgy miért ők a Team JJ, amikor…

Jelani & Jenny is versenyez? (ügyvédek) :D van egy express pass-uk….asszem s19 Cindy után megint egy sztereotip ázsiai csajt fogunk látni, de eddig jófejeknek tűnnek. Az a besétálás a pit stopba…:D

Blair & Hayley (szemüveges doki+szőkelány): A lány aranyos, de sokat beszél, Blair meg tényleg olyan, mintha nem bírná, csak nem akarja megmondani neki :D ettől függetlenül ha nem így van, akkor hajrá nekik is….szépet előztek ők is.

Bergen & Kurt: Hű de hasonlítanak egymásra…hát hogy mondjam…láttam már szimpatikusabb meleg párost is a Race során, de eddig végülis negatívat se lehet mondani rájuk, na.

Laura & Tyler(pszichoanalízis szőkecsaj): Annyira emlékeztet valakire Laura, rá kell jönnöm.

Szakés feladat: Irracionálisan könnyebb volt…egy azaz EGY darab italt jól kivinni, komolyan?? A japó vendégek meg mennyire viccesen néztek ki, jó ég :D
Táncos feladat: Nem értettem, hogy miért nem merült fel senkiben a switch. Jeff+Lyda említette, amikor már 4 órája ott voltak, és már utolsóként próbálkoztak, előtte senki… egyébként viccesen nézett ki, de tényleg nem annyira egyszerű.

Eddig szimpatikusak: Aly&Steve, Matt&Ashley, Mike&Rochelle, + Bergenéken kívül kicsit mindegyik vakrandis pár.

Az első 3 csapat vakrandis volt, ügyes! És eléggé izgalmas lett a vége…
Ha valaki úgy járt mint én, hogy lemaradt a köv.rész előzetese a release végéről:
https://www.youtube.com/watch?v=nw6EwbvdwXQ

MolnarErik - 2015. 02. 26. 23:24

Itt egy jó kis háttérbeszélgetés.
https://www.youtube.com/watch?v=Dd_G8__bc_Q

Enzo - 2015. 02. 27. 00:53

Oldalsáv plíz :)

Amúgy jó látni a FB-kommenteket nézve, hogy a kinti nézők is tök ugyanezeket írják:
-a hashtages-szelfis irány hülyeség
-Blair és Hayley párosa nagyon nem működik :D
-bírják az első helyen befutó ügyvéd párost:)
-és szerintük is Survivor-szerű volt az első challenge

És egy dolog, amiért esetleg hiányozhat Jeff&Lyda:
vajon hogy használták volna a “szakmabeliségüket” a repteres helyzetekben?

szebe - 2015. 02. 27. 01:17

Nekem eddig tetszik, persze simán bennevan hogy pár rész alatt romba dől az egész.
Az elején a szétválasztásnál húztam a számat, aztán a táncikálós feladattal jól összekeveredtek, pedig a srácok videóit ismerve ez elég könnyű koreográfia volt.
A szakés feladat meg egy vicc volt, azthittem legalább egy egész asztaltársaság rendeléseit fel kell venniük (mint az all-star évadban a szendvicsezőben), erre csak egy darab rendelés volt…

Deny - 2015. 02. 27. 02:05

Úristen, hogy ez nekem mennyire bejött! :D Pedig nagyon tartottam a koncepciótól, de ez 10/10 volt! Nagyon szimpatikusak a csapatok, nem utálok senkit (még)

A selfie-zésről először én is azt gondoltam, hogy hülyeség, de én értem a lényegét (gondolom): Hogy a vakrandis párosok majd a Race végén megláthassák, hogy mennyi jó kis közös pillanatot éltek át, szóval mindjárt lesz egy fotóalbumuk tele élményekkel, emlékekkel :) (mondjuk ez ugyanúgy vonatkozik a rendes randisokra is)

A Sakés feladat egyszerűnek tűnt, de szerintem itt is lett volna olyan, aki órákat is elidőzött volna, mire megtalálta volna a megfelelőt. Nekem fotografikus memóriám van, de még én is elfelejtettem a jeleket.

Tök jó volt a hosszabb időtartam is, és aminek a legjobban örülök, hogy nem kell egy hetet várnom a következő részre :D

TAR, I missed you!

Nálam még hét idézete gyanús a selfie-s mellett:

– Do you speak English?
– No…
– Well, you should. :D

inyourroom - 2015. 02. 27. 14:27

Laura szerintem Amy Adams-re hasonlít.

szebe - 2015. 02. 27. 15:55

Másnak is feltűnt, hogy a táncolós feladat ugyanott volt, ahol a 23. évad dupla szezonzárójában a robotot kellett összelegózniuk?

Deny - 2015. 02. 27. 16:33

szebe: és tényleg! végig éreztem, hogy olyan ismerős valamiért! :D

Lecsekkoltam Wikin is, Shinjuku Central Park

MolnarErik - 2015. 02. 27. 18:18

@inyourroom: Tényleg hasonlít egy kicsit Amy Adamsra Laura, de esküszöm, h vkire sokkal jobban emlékeztet, csak nem tom, h kire. A nővérke viszont totál Anna Faris, a kiesett pofa pedig Ernyey Béla :)

Deny - 2015. 02. 27. 18:46

MolnarErik: Briga Heelan (Ground Floor, Undateable) esetleg? Talán egy kicsit Reese Witherspoonra?

Enzo - 2015. 02. 27. 20:27

@szebe: tééényleg, most hogy mondod :)

Laura téma: de sokan rápörögtetek :D
egyébként nekem egy kisírt szemű Erin Richardsre (Barbara a Gothamből) emlékeztet, rájöttem.

Enzo - 2015. 02. 27. 20:33
MolnarErik - 2015. 02. 27. 21:50

Az biztos, h akire emlékeztet Laura, annak pont olyan lapátfogai vannak :)
(az se biztos, h színésznő, lehet, h élőben láttam vkit, szal elég reménytelen)
Jackie viszont egyértelműen Kim Kardashian csöppet idősebb kiadásban.

Deny - 2015. 02. 27. 22:17

Jackie tényleg Kim Kardashian-es, de engem (halványan, ugyan) Roselyn Sanchezre is emlékeztet valamiért a Devious Maidsből :D

http://static.wixstatic.com/media/229947_81c2187d0df94e21b480635dd3431665.jpg

lirose - 2015. 02. 28. 12:34
Enzo - 2015. 02. 28. 23:24

Remélem lesz 26×02 kibeszélő :)
Én tökre meglepődtem, azt hittem, jövő héten van csak a 2.rész, de tegnap volt :O

marcilu - 2015. 03. 02. 17:59

Érdekes volt számomra a doki és a szőke csaj párosa. Elsőre biztos, hogy a srác teljesen kétségbe volt esve attól, hogy milyen buta, harsány libát kapott maga mellé. A szakasz végére azonban szerintem kezdte megszokni és megkedvelni. Milyen jó lenne a műsor szempontjából, ha az első – negatív – benyomás után mégis működne neki a dolog.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz