login |

17 hozzászólás Ne habozz!

Registry - 2015. 02. 27. 22:16

A csávó kicsit el van tévedve. Mit akar kihozni két 60 feletti főzőasszonyból? Sztár séfeket? Bármelyik kolléga elküldte volna már a melegebb éghajlatra ezt az egoistát

sankovari - 2015. 02. 28. 00:00

Botrányos! Rettentő vontatott volt ez egész.

Alice - 2015. 02. 28. 01:56

Ebben a halálfejes ruhában, és azzal a kés a kézben tartással nézném valami elmegyógyintézeti szökevénynek. :D Ja, és az a fül eltérés. Ezzel az emberrel több minden nem stimmel. Amúgy ki ez? Tudni kellene? Érdemes?

winnie - 2015. 02. 28. 04:40

gondolom egy ismert séf:)

Registry - 2015. 02. 28. 08:33

Ez egy bohóc. Ki volt akadva mindenen, de azon nem hogy alumínium edényekben főznek. A nagy konyhaátalakítás két palacsintasütő, meg egy mikró…ha normálisan akarnák csinálni akkor lecserélték volna a 60 éves fritukat és az edényzetet. Az étteremben meg kifestettek és kicserélték a lámpaburákat, ha nincs rá pénz akkor ne csinálják. De azt sem értem hogy a gasztromágus miért főzeléket rendelt. Az ételízesítőt meg mindenhol használják a levesekbe. Persze most van egy olyan törvény hogy az iskolai étkeztetésben nem lehet használni, de mi is ezen nőttünk fel és még élünk.

justy - 2015. 02. 28. 10:01

Nem tudom, hogy mi a problémátok. Tipikus magyar problémákat mutattak be, magyar emberekkel, magyar megoldásokkal. :D Én maradok.

Kross - 2015. 02. 28. 10:57

Tök jó volt, Gordon R. magyar módra :D

urbi86 - 2015. 02. 28. 11:52

üdv!!Olvasva a hozzászólásokat én mint szakács van rálátásom a dolgokra,valószínűleg azért kért a napi ajánlatból,hogy megtudja milyen ízvilággal főznek nap mint nap,most egy rántott szeletből valószínűleg nem sokat tudna leszűrni szerintem.Ezzel pedig vitatkoznék,hogy mindenhol használják a delit mert ez azért nem így van,jó más színvonalas étteremben ahol megteheti hogy vesz bele pl sáfrányt de amúgy van más megoldás rá,felénk van úgyn. vegeta növény ami helyettesítheti

Roxi - 2015. 02. 28. 12:07

Azért Gordon Ramsey egy pöppet jobban néz ki :)

Kross - 2015. 02. 28. 13:07

Roxi: nem szépségverseny ez :D

Piroska - 2015. 02. 28. 18:24

A konyha ördöge?, nem, ez a Vidéki vendéglátás lejáratása ala Bereznay Tamás módra.
Hiszem és vallom szakmabeli ne nézzen efféle műsort! Itt az eredmény.
Adott egy lepusztult vendéglátás – elkél a segítség. Séf úrnak hol kellene kezdeni? Egy alapos oktatás, tanfolyam ahol átfogóan elsajátítják a jelen idő szabályzókkal, HACCP elvárásoknak megfelelő követelményeket. Nem ezt az utat választja! Színházi előadást láthatunk arról, mit és hogyan ne. A séf mint Aki bizonyos téren hiányban szenved egyoldalú veszekedést prezentál.
Van két szakácsnő, ők gondolom gyorstalpalón elvégezték a tanfolyamot ami ennyit adott , pénzért vett szakma.Kettőjük bérén egy képzett szakácsot alkalmazhatna,de az csak egy személy! A vezető nem követeli meg vagy nem biztosítja a különféle alapanyagokhoz elkülönülten használatos eszközöket. Továbbá nem követeli meg a rendet,talán Ő is egy tanfolyamon nyert szakképesítést. A séf miért tart litániát a hűtőről, az átalakítást is túléli a fedetlen rizs, ki fogyassza el! Séf úr a konyhakész kacsát nem a húselőkészítőben kellene egészben átmosni, tokot kiszedni ezt követően darabolni, amit megjegyzem a leggyakorlatlanabb háziasszony is tud. Szerettem volna látni ki az aki ezen a helyen a szakmáját érti. A felszolgáló lány aki leteszi a vendég elé a tányért – ő biztos nem. Szegény titkárnő lehetett, evvel a mozdulattal tette le a hó végi zárást a főnöke elé.
Fájdalmaim voltak mikor a séf önelégülten kívánt jó étvágyat a vendégeknek.

Mi lett volna a helyes! Felújított étterem, telt ház, a főpincér vagy az üzletvezető bemegy a terembe. Elmondja, köszönti a vendégeit, bemutatja kinek az irányításával készült el a mai menü…
Jelzőként azt mondanám ez cudar volt, vagy a forgatókönyvvel van a baj. Van valaki a helyzet magaslatán, meddig kell ez a maszlag reality a tévénézőknek?

VG - 2015. 02. 28. 21:43

ez egy borzalmas szkriptelt ál-reality volt. próbálták koppintani nagyrészt a ramsey féle kitchen nightmarest, de csak valami magánnyomozók szintű szart sikerült előállítani. ráadásul mindezt sikerült megkoronázni azzal, hogy rögtön az első adásban két szerencsétlen idős konyhásnénit sikerült aláznia a séf úrnak. rendben, hogy meg volt rendezve az egész és úgy próbálták eladni, mintha nem lenne, amin már kapásból csak röhögni lehet, de hogy miért nem lehetett legalább egy olyan étteremmel kezdeni, ahol valóban olyan séf dolgozik, aki sokat képzel magáról, de közben szart se ért a szakmájához (kétlem, hogy olyan nehéz lenne ilyet találni). ott még a megrendezettség ellenére is tudnék röhögni legalább, ezen így nem tudtam.

Registry - 2015. 02. 28. 23:09

urbi86, én is szakács vagyok és használok a levesekbe ételízesítőt, ami nem jelenti azt hogy vegeta levest főzök. Ha meg az ízvilágra kíváncsi akkor persze hogy nem rántott szeletet rendel, de nem is főzeléket. Mondjuk azt is el lehet szúrni :)
Piroskával teljesen egyetértek

winnie - 2015. 03. 01. 04:46

vg: meg van rendezve?:) azt csak azért írod, mert épphogy nincs (jól?) megrendezve. ott van a végén, hogy “rendező”. a szkript kulcsa a párbeszéd. itt nincs megírva semmilyen párbeszéd, nem színészekről van szó, hogy bármilyen szöveget meg tudjanak tanulni.

most kéne elindítani egy gyorstalpalást arról, hogy a realityk világában, ami nem tűnik fel, az van “megrendezve”, ahol pedig kilóg a lóláb, az nincs. mert nem az a néző fogja felfedezni a spanyolviaszt, aki azért annyira nem profi a realitykben:)

az biztos, hogy egy magyar változat sosem lesz olyan profi, mint egy amerikai, amiben ramsay van, de ha valaki az utóbbi készítését, illetve módszereit látná, akkor szörnyülködne. ha ezét látná, akkor a világon semmi gondja nem lenne.

“miért nem lehetett legalább egy olyan étteremmel kezdeni, ahol valóban olyan séf dolgozik, aki sokat képzel magáról, de közben szart se ért a szakmájához (kétlem, hogy olyan nehéz lenne ilyet találni)”

az éttermeket nem találni szokták, hanem azok szoktak jelentkezni a szereplésre. nem arról van szó, hogy álruhás szerkesztők járják a konyhákat és ahol nagyképű séfet találnak, oda berongyolnak a kamerákkal.

Piroska - 2015. 03. 03. 10:04

Üdvözlöm az előttem szólókat! Eredetileg nem állt szándékomban több gondolatot hozzáfűzni, de a kisördög munkálkodott így visszanéztem a kommentelőkre. Látom értő csapat van, önkritikus Akik a “szamárlépcsőt” nem a felsőfokon kezdték el mászni. Mit gondoltok az ÁNTSZ vagy a Munkavédelmi Felügyelőség alkalmazottjai nem láthatták az adást?Ők papíron véleményeznek!!!!!!! Az első munkanapját töltő kisegítőnek meg kell tanulni, hogy ha késsel közlekedik (mosogatóba) azt a teste mellett függőlegesen, élével ellenkező irányba tartva teheti. ezek a hölgyek még nem tudták?
A két sztár séfre még emlékeztek a média világ embereire, nem írom le a monogramjukat sem, mert úgy már tiszta. Igen Ők ketten jó pénzért vidéki panziókban jó pofiztak, – reklámfogás.
Csodasütő és minden egyéb adott, mutatós tálalás, étvágygerjesztő az étel. Csak az volt a gond az étel emberi fogyasztásra alkalmatlan lett. EZ IGAZ, MEGTÖRTÉNT SAJNOS! Rajtuk kívül senki nem örült! Ezt nem reklámozták, a tulaj ki akadt, a rémült alkalmazottak egyként tették dolgukat a holnapjukért. A vendéglátásban dolgozóknak annyiféle élményben van részük pozitív,negatív csak dolgozzon benne tizenórát, vigye forgatókönyv alá.
Lehetne miből meríteni,nem ripacs szakáccsal amortizáltatni az amúgy is felhígult vendéglátók társadalmát a fizető vendégek bizalmát gyengítve!

Registry - 2015. 03. 04. 22:02

Erre már én is gondoltam, ha valaki az ÁNTSZ-től látta az adást utána tutira vigyorogva morzsolgatta a kezeit. Ételek szabálytalan tárolása, hiányos munkaruha, nem megfelelő edényzet. A miróban felejtett 2 napos főzeléket meg nem is mondom, ja…meg a sztárséf az előkészítő helyett a konyhában kezdte el trancsírozni a kacsát. Tuti bezárás és vaskos bírság.

Erdélyi Júlia - 2015. 03. 07. 07:06

Sziasztok!Én tegnap látta először ezt a magyar változatot.Őszinte leszek:Engem megdöbbentett!Eléggé sokat eszek étteremben,konyhán.Soha nem láttam még a csapó ajtók mögé,és őszintén Amikor Gordon műsorát néztem,az gondoltam a show kedvéért biztosan túloznak amikor a koszos,romlott ételeket tartogató konyhákat mutatják.De tegnap a műsor után,kicsit rosszul lettem!Ilyen állapotok uralkodhatnak??Ilyen konyhába főzik az ételt amit meg eszünk?? Hááát….köszönöm szépen!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz