login |

Marvel’s Agent Carter: vége az 1. évadnak

2015. 02. 27. 21:22 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Bár kicsit csömöröm van már a Marvel Univerzumtól, s akármilyen jókat is hallok az Agents of SHIELD-ről, nyilván akkor sem nézek vissza, azonban az Agent Carter legalább a korral visszacsábított, amiben játszódik.

A második világháború vége után vagyunk nem sokkal, Captain America már csipkerózsikaálmát aludja a tenger mélyén, Peggy Carter pedig úgy dolgozik a titkosszolgálatnál, hogy ott maximum titkárnőnek nézik. Ekkor tűnik fel egy Stark nevű ember, akinek ellopták az összes találmányát, és rossz dolgokra használják azokat, így kénytelen a törvény elől is menekülni.

Természetesen Peggy segítségét kéri a playboy feltaláló, aki így erőteljesen Alias-szerű helyzetbe kerül. Nem véletlenül emlegetik állandóan JJ Abrams klasszikus sorozatát az Agent Carter kapcsán, mivel a főszereplő nő kettős ügynökként kell boldoguljon a férfiak által dominált világban.

Bár elég általánosan hangzott, de igazából az Aliasos párhuzammal el is mondtam az Agent Carter legnagyobb pozitívumát. Egy kis 24-et is belekeverve már kész is a recept, amit egyszerűen nem rontottak el.

Bár a pilot eléggé közepesnek tűnt anno, csak azért folytattam mert 8 részes az évad, de a harmadik epizód végére már teljesen szórakoztatóvá vált. Megvolt a Peggy és Jarvis közötti vicces buddy dinamika, akadtak poénok, és ezek mellett nem maradtak el a kemény fordulatok sem. Elhullanak páran, mire vége az évadnak, nem tököl a sorozat, és ez jól áll neki.

A megvalósítás pedig tévés szinten parádés. A kevés lövöldözés rendben van, a verekedések pedig kifejezetten jól sikerültek. Nyilván nem 5 perces bunyó koreográfiát tanultak be a színészek, de nincs agyonrángatva a kamera és a vágás sem idegesítő módon próbálja rejtegetni a béna verekedést, mint máshol, hanem már-már filmes szintet hoz.

Mindezt remek színészekkel. Szerencsére meg tudták nyerni Hayley Atwellt ide is a főszerepbe a film után, Jarvis szerepében James D’Arcy jó komornyik lett és Dominic Cooper simán lehetne Tony Stark faterja, benne van az a simlisség. Szerintem egy ember lógott ki csak a sorból: Shea Whigham. Ő volt a főnök, és valami…, ööö, nemistudommilyen alakítást kaptunk tőle, nagyjából az egyedüli negatívum a színészgárdában.

A végeredmény pedig egy meglepő fordulatokkal teli, néhol laza ügynökös, kalandfilmes sorozat, ami szinte végig szórakoztató tudott maradni. Szerencsére nem “heti Stark találmány”-módon épült fel az évad, hanem egy nagyobb átívelő szál volt, kellemes főellenséggel.

Részemről 7/10 a végeredmény, meglepett mennyire le tudott kötni. A finálé volt egyedül neccesebb, nem volt benne igazi érzelmi tetőpont vagy veszély. De ez legyen a legnagyobb baj. Legkésőbb májusban kiderül, hogy lesz-e 2. évad

17 hozzászólás Ne habozz!

Play - 2015. 02. 27. 21:41

Én teljesen elégedett voltam. Az Agents of SHIELD-et 2 rész után ott hagytam, de ez tetszett. Peggy egy jó karakter és marha érdekes szerintem, ahogy mozog ebben a világban. A kort jól sikerült megragadni, de ott van benne mégis az a Marveles könnyedség.

Llew - 2015. 02. 27. 21:47

Szórakoztató volt, Peggy és Jarvis duója simán elvitte a hátán a gyengébb dolgokat. A kivitelezéserintem teljesen rendben volt. A kor, és az kció rész is. Sőt Dottie megmozdulásai bőven kiváltottak egy-egy hosszabb bunyót. Tényleg, Bridget Regan meg sincs említve? :)
Én nézném a folytatást, bár lassan majd kezdhetnék kötni a shield múltjához, bár a vége jelenttel azt hiszem ezt megalapozták.

wice - 2015. 02. 27. 21:53

Teljesen jó volt ez, sajnálni fogom, ha nem lesz folytatás. Jobban bejött, mint a S.H.I.E.L.D., amit, bár nézek, de nem igazán szeretem egyik szereplőt sem, itt ellenben mindenkit, akit szeretni kell, főleg persze Jarvist, aki kb. ugyanolyan aranyos karakter férfiban, mint Felicy az Arrowból nőben.

gabgab - 2015. 02. 27. 22:41

akkor most mar folytatodhatna vegre a shield

Kisaaame - 2015. 02. 27. 22:45

Nagyon szórakoztató volt, sokkal jobban élveztem, mint amire számítottam! Remélem lesz 2. évad és ha igen Toby Jones-t megtartják! :D

simontheonly - 2015. 02. 27. 22:50

Nekem is nagyon bejött, különösen az easter eggek, amikből mindegyik részben volt több-kevesebb, és még a filmekhez, meg az univerzumhoz kötődő történések. Pl. az európai rész nagyon jó volt

Skate - 2015. 02. 27. 22:53

Végig nagyon jól szórakoztam. A finálét leszámítva. Összkép 6,5/10 lett ezáltal.

Neoprimitiv - 2015. 02. 28. 07:42

Nekem végtelenül kevés volt. Az a gond, hogy ha egy negyvenes évek képregényeiből készült filmet akarok nézni, ami olyan, mint ha a negyvenes években készült volna – akkor megnézek egy negyvenes években készült filmet.

Az univerzumhoz kötődő dolgok teljesen hidegen hagytak, mivel nem ismerem. Talán pont ezért is élvezetes számomra a SHIELDS, mert ott évadonként nagyjából egyszer nézem meg a wikipédián, hogy mi volt az az utalás, amitől mindenki el van ájulva, nélkülük is érthető és szórakoztató a történet.

Jarvis karaktere jó volt és szinte biztosra veszem, hogy áthidaló sorozatként jövőre is vissza fog térni, de akkor már nem nekem.

Desmond Wallace - 2015. 02. 28. 10:54

Nekem is bejött.
Kellemes kis kikapcsolódást nyújtott ez az első évad.
Bízom benne, hogy lesz majd folytatás is. Ilyen 8 részes évadokra vevő lennék.

Mostly Harmless - 2015. 02. 28. 11:49

csak nekem jutott folyton eszembe a NOLF, miközben ezt a sorozatot néztem?

Neoprimitiv - 2015. 02. 28. 11:57

Mostly Harmless: nekem inkább a Danger 5.

sehrezad - 2015. 02. 28. 18:44

Szerintem Shea Whigham is teljesen jó volt, szerettem a figurát, amit hozott.

giruy - 2015. 02. 28. 19:44

Jó móka volt ez, no. Szerintem teljesen rendben volt az akció és a kor és főleg az egész ritmusa. Egész megkedveltem Hayley Atwellt, és mennyire jobban áll James D’Arcynak az agyonúriemberség mint az a vadállat-karakter amit a Broadchurchben játszattak vele.

Enzo - 2015. 03. 01. 01:34

Abszolút élvezetes volt ez a 8 rész, jó volt végre egy (még) modern technológia nélküli korban látszódó sorozatot látni, és nem, nem fogom összehasonlítgatni a SHIELD-del, mert herótom van attól, hogy mindenki ezt teszi. Nekem mind a kettő tetszik, váó!

Szóval a finálé:
-Izgalmas volt, szép volt az a motívum, hogy rádión beszéléssel kezdett (Peggy&Cap), és kvázi azzal is zárult (Peggy&Stark), ha nem is utsó jelenetként.
-Ivcsenkonak ezek szerint nem is kell forgatnia a gyűrűjét, elég a hangja a hipnotizáláshoz? Sousa füldugós trükkje meg hatalmas volt, még az kellett volna hogy vmi zene szól benn :D
-Angie hogy eltűnt mostanában, az ő sztorija végül nem igazán lett lezárva, csak kapott egy kecót és csá.
-Fura volt, hogy 10+ perccel a rész vége előtt már látszólag lezárult a fő történetszál, azt hittem, lesz még vmi csavar. De nem volt, hanem inkább sorozatzárósra megcsinálták. Aztán végre visszahozták az after credits jelenetet, ami kellett volna a többi részbe is, ha már Marvel…viszont abban Dottie-re számítottam, Zolán így eléggé meglepődtem, de jó volt látni a kis fura fejét.
-Negatívum: a Dottie vs Peggy fight túl rövid volt, illetve túl egyszerűen “nyert” Peggy…

Na, szóval frankó kis évadka volt ez, a finálé nem lett olyan ütős.
Színészek: Jarvis nálam abszolút vitt mindent, Atwell jól alakította az erős női főszereplőt. A szövegíróknak pacsi, jó dumák voltak a sorozatban, Stark, Thompson, Ivcsenko, Dottie és sztem Dooley karaktere is jó lett, a többiek nothing special.
Ha lesz folytatás, tuti nézni fogom.

Benjy - 2015. 03. 01. 20:16

Most daráltam le a hévégén és kellemes szórakozást nyújtott. Szerintem nagy előnyt kovácsoltak abból hogy mindössze csak 8 részes lett az évad. Nagyon látszott hogy átgondolt az évad, jól összerakták a főbb szálat, és ez nálam dobott az élvezhetőségen. Nem fog fájni ha kaszát kap, de egy ehhez hasonló 8 részes folytatást nem utasítanák vissza.

Csilla0422 - 2015. 03. 09. 11:40

Elfogult vagyok, mert Peggy Carter az egyik kedvenc karakterem. Így a sorozat minden percét imádtam. Remek korban játszódik, nagyon jó zenéket válogattak össze, zseniális színészi alakításokat láthattunk.

Peggy & Captain története megható és szívszorító.

Trevor - 2015. 05. 31. 01:21

Stark apját az amerika kapitány c. filmben is ugyanez a szinész játsza.

Szóval nemcsak a csajt nyerték meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz