login |

Survivor: kezdett a 30. évad

2015. 02. 27. 15:02 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Ejha, de élvezetes kezdés volt! Nem is emlékszem arra, hogy mikor ragadt meg rögtön ennyi karakter bennem az első rész után. Ezért mindenképp jár a pacsi a castingosoknak – a majdnem 1 órás játékidő ezúttal elég jól ki lett használva.

Új évad, új beszállási pont, ráadásul elég izgalmas, hiszen 3 törzs van (6 fősek), az egyikben az értelmiségiek, a másikban a kétkezi munkások, a harmadikban pedig az alterosok szabadlelkűek. Néhányan már kezdéskor sem hazudtolták meg önmagukat és az általuk képviselt kategória bizonyos sztereotípiát, s ez így helyénvaló.

És a részt ismét csak nem a védettség játék vagy a kiszavazás tette jóvá, hanem az, ahogy a törzsekben kialakultak az erőviszonyok, szövetségek és törésvonalak, valamint az ezen folyamatokat kísérő nagyon szórakoztató párbeszédek, valamint a kamerába beszélések.

Utóbbiakért most jár a csillagos ötös, mert remekül kiegészítették a bemutatott eseményeket a játékosok gondolataival – mindig jó látni olyan játékosokat, akik valóban ismerik a Survivor-t és a játék készítőinek gondolatmenetét. (Koppanni is jó látni, természetesen.)

Egyébként nem elég, hogy viszonylag sok játékos megmaradt bennem, az előző évaddal ellentétben volt olyan játékos, akiből kinézem, hogy nagy stratéga lesz és a döntőbe várom. Nem is egy és nem is kettő, de legalább féltucat ilyen volt. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

So esett ki. Kár érte, de Carolyn-nak egyes dumái is gondolkodása is annyira bejött, hogy nem sajnáltam. Sőt, amikor láttam, hogy utóbbi nem idolozik, akkor majdnem agresszív lettem, de neki volt igaza.

A karakterek bejöttek eddig, vannak favoritjaim és olyanok is, akikből sokat néznék ki – azt viszont egyelőre még nem látom, hogy ki lehet mondjuk egy fő villain – So ugyebár nagyon jó lett volna erre a posztra, de rám cáfolt. Lehet, hogy elbízta magát? (Joaquin-t még véletlenül sem sorolnám ide.)

Egyelőre még nem nagyon van mit kitárgyalni vagy elemezni, illetve túl sok mindent lehetne, így hadd süvegeljem meg a sorverseny közben két választási lehetőséget – míg a The Amazing Race Survivor-ösen kezdte a szezonját, addig a Survivor kicsit TAR-osan.

ui: Teherautós érkezés FTW!

13 hozzászólás Ne habozz!

Dan. - 2015. 02. 27. 15:39

Erős kezdés volt. Tetszett, hogy a challenge közben volt több választási lehetőség, remélem lesz még ilyen később is, és a Tribal is jó volt.

Maxen látszik hogy nagy fan, Dan viszont ahhoz képest, hogy mekkora rajongónak mondja magát, elég korán öngyilkos üzemmódba kapcsolt.

Vince előzetes interjúi/videója alapján várható volt, hogy weird lesz, a kérdés csak az volt hogy fun weird, vagy creepy weird, sajnos eddig úgy tűnik, hogy az utóbbi. Jenn viszonylag jól kezelte, nekem ő egy rész alatt instant kedvenc lett, kicsit Courtneyra hajaz a stílusa.

“Have you ever seen an unhappy person on a jetski? No.”
“He’s everything that I expected him to be. And more, maybe.”

Risi92 - 2015. 02. 27. 16:14

jaj! nagyon vártam és akkora csalódás volt. mármint nem a rész, hanem a végkifeljet. nagyon imádom az olyan női karaktereket, mint So Kim és azzal, hogy ő lett az első kieső rögtön távozott az a játékos, aki első blikkre a legszimpatikusabb volt.

egyébként tényleg nagyon jó a cast! erősek a karakterek, úgy látszik idén nem nagyon lesz olyan, aki csak teng-leng.

a csalódást okozó tribalt leszámítva izgalmas rész volt, bár jelenleg nincs olyan akinek nagyon drukkolnék, az elsőre nekem So volt. nagyon kár érte :(

matrix33 - 2015. 02. 27. 16:25

Sajnáltam So-t, mert érdekes karakternek tűnt volna hosszabb távon, de nyilván azért volt így összevágva, hogy ezt is hozzák ki a nézőből, kicsit meglepődhetünk így a kiesésén.
A törzsek felosztása miatt nagyon tetszik az évad, szeretem mikor 3 törzs van, persze nagyon hajaz a 28. évadra, és remélem nem ugyanaz lesz, mint ott, mert egyből látok egy Tony klónt, az értelmiségiek (ott okosak) törzse megint összeesik, mikor nyernie kéne a kirakónál… Ismerős klisék felsorakozása ez így, remélem nem lesz ugyanaz, mint ott, hogy majd az értelmiségiek teljesen bénák lesznek, és a nagy taktikázásban sokáig meghagyják a gyenge láncszemet (J’Tia – Shirin). Persze lehet túl hamar ítélkezek :)

xeverese - 2015. 02. 27. 17:06

uhh, az a rózsaszín csapat eléég kemény…

Natale - 2015. 02. 27. 17:21

Engem Joe emlekeztet egy korabbi jatekosra, Malcolm ket korabbi evadbol is. Gyakorlatilag egyedul nyerte meg a challenge-et, emellett atletikus es ahogy latom a tobbiek is szeretik. A veszte is ugyanaz lehet mint Malcolmnak, hogy tul eros. De persze ez csak elso benyomas.

winnie - 2015. 02. 27. 17:26

jaja, abszolút malcolm. szimpatikus, értelmes, erős. nehéz dolga lesz, ha ezt leveszik valaki:)

Risi92 - 2015. 02. 27. 17:48
A. - 2015. 02. 27. 19:13

Első survivor részem! az idei tematika fogott meg. Nagyon tetszett:)

Gumbo - 2015. 02. 28. 12:02

Nagyon jónak ígérkezik az évad.
A creepy tollas gyereken kívül mindenkit sajnáltam volna, ha kiesik.

Szamár - 2015. 02. 28. 22:18

pont azon gondolkodtam a rész közben, hogy nem is emlékszem mikor volt ilyen erős évadkezdés legutóbb, és mondom feljövök junkie-ra elolvasni, hogy más is így gondolta-e. az első mondat megerősített. :D

nagyon nagy arcok vannak. akiket nem bírok, még ők is szórakoztatóak. :)

nadivereb - 2015. 03. 03. 12:01

Joe-nak szegénynek nagyon nehéz dolga lesz a merge után – nem úgy tánik nekem, hogy túl sok passzív follower lenne, akik elviszik magukkal a végéig. Sok-sok challenge-et kell nyernie.
@Gumbo: a tollas gyerek tényleg iszonyú creepy, de én sajnáltam volna, ha kiesik már az elején. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, igazi elszabadult hajóágyúnak tűnik már a legelején, az olyat meg jó nézni. :)

CyClotroniC - 2015. 03. 08. 20:16

Nagyon fasza kezdés volt, de két dolgot nagyon nem értettem:

Ez az 5/10/50 darabos puzzle csak nekem volt bullshit? Mármint eddig senki sem említette, de nehogy már az 50 darabos annyi idő legyen, mint a másik kettő. Eleve az 5 darabosat simán megéri beválasztani egy hat fős csapatban, mert azt kirakni semmi, de a “mit kell kirakni” témában 6-ból valaki simán előállhat valamivel, meg na, aki már látott ilyen kirakósdit, az szerintem reflexből az 5-össel nyit. Sőt ott volt a fa a 10-esnél is. Volt már korábbi évadokban, a fa váza ki volt rakva, szóval az egy ismert puzzle. Na azt hamarabb ki lehet rakni, mint az 50 darabosat arccal felfordítani és színek szerint leválogatni. Szóval rohadtul nagy bukás volt az 50-esbe belenyúlni.

A másik amin a fejemet fogtam, hogy a két white collar jómadár hogy tudott egy ilyen eszméletlen gyenge, szar sztorival előállni. Amit So előadott, az vállalhatatlan volt. Vagy azt mondom a legnagyobb magabiztossággal, hogy nézzétek volt két választás: bab vagy clue az idolhoz, a babot hoztuk el, és ennyi. (Aztán persze úgyis kellett volna viselkedni). Vagy ami még jobb, hogy eleve elviszed a nagy zsák babot. Kicsit úgy érzem, hogy a rájuk aggatott klisé-stigmának akartak csak megfelelni a döntéskor. Mikor legelőször láttam a kérdést a pirosaknál, ez volt az első gondolatom: oké, a challengenél csak elspoilerezem, hogy mi volt, hátha más csapatnál valaki sunnyogott, és lebuktatom őket. Egyszóval rohadt nagy rizikó volt lenyúlni a cluet a több bab helyett.

Ami tetszik, hogy nincs kedvenc csapatom, mindegyik másért tetszik. Eddig akiket bírok:
– sárgák: Max, Tyler, Carolyn (valszeg a kedvenc klikkem)
– kékek: Rodney (de a másik két srácot is fun nézni, a csajok idegesítőek)
– pirosak: Jenn, Will (a tollas srác nagyon weird)

Csifu - 2015. 04. 23. 16:08

Ez a mai rész a “Survivor: Terrible People” évad megkoronázása volt. Elég rossz volt nézni, ahogy Will éppen csak azt nem mondja Shirinnek, hogy az ő hibája, hogy erőszakos apja volt/van, a többiek pedig (Mike kivételével) csak álltak ott és néztek. A kérdés pedig: vajon verbális erőszakért kizárnának valakit a játékból?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz