login |

Limitált Széria podcast – 2×06: Better Call Spinoffs

2015. 02. 28. 16:45 - Írta: CyClotroniC

19 hozzászólás | kategória: podcast,

A szezonnyitóból tanulva, áttettük az aktuális újoncok kibeszélését a hónapok végére, ahol már legalább egy pilottal a hátunk mögött tudjuk átrágni magunkat a kínálaton, mivel azonban a februári felhozatal jóval szerényebbre sikerült, mint ami a márciusitól vagy az áprilisitól elvárható lesz, így kiemelt szerepet kapott nálunk a közönségkedvenc Breaking Bad spinoff-ja, a Better Call Saul, és ha már spinoff sorozatról van szó, elmélyültünk egy kicsit a spinoff-témában is.

Az adás elején azért Zire-nek köszönhetően hallhattok két brit újoncról, a The Casual Vacancy-ről és a Critical-ról, majd gaines mesélt pár szóban a Fresh Off the Boat-ról, hogy aztán rátérjünk a Better Call Saul-ra. Mivel az adás négy résztvevője látta az eddig kiadott négy epizódot, így picit szabadabban beszélgetnek az eddig látottakról, így ha nem akartok belőle semmit sem ellőni magatoknak, akkor a 16. és a 35. perc közti etapot kell kihagynatok.

Azt azért itt is elmondhatjuk, hogy kivétel nélkül mindenki imádja eddig Vince Gilliganék sorozatát, sőt – talán meglepő módon – nem kevés olyan erényét tudták felemlegetni a srácok, amik kifejezetten jobban működnek itt, mint az anyasorozatnál.

A műsor második felében a spinoffokról volt szó, és bár nem igazán akadtak ilyen kedvencei a csapatnak, fega játékának köszönhetően egészen meglepő sorozatokról derült ki számunkra is, hogy spinoff-szériák voltak, vagy éppen hogy kaptak egy ilyet, annak ellenére, hogy sosem hallottunk felőlük. Adják is magukat eheti kérdéseink:

Van kedvenc spinoff sorozatotok?
Melyik sorozatból és kiről néznétek meg szívesen egy spinoffot?

Az adást szokás szerint le tudjátok tölteni innen mp3-ban és továbbra is megtaláltok minket a podcast Facebook oldalánMixCloud-on és iTunes-on is, a kommentekben pedig – ahogy eddig is – várjuk a véleményeteket.

19 hozzászólás Ne habozz!

baggio - 2015. 02. 28. 17:47

Még nem szóltam hozzá a podcastekhez (és őszintén szólva ezt az adást nem is hallgattam még végig :)), de egyszer muszáj beírnom, hogy köszönet érte! Minőségi anyag, sok infóval, a filmbarátok mellé igencsak kellett egy magyar sorozatos is.

A kérdésre válaszolva: sose voltam oda a spinoffokért, de már csak a Better Call Saul első pár részéből kiindulva megérte bepótolnom a Breaking Bad-et. Hasonlót talán egy Mad Men-es mellékszereplővel néznék meg, ha már hamarosan véget ér a nagy kedvenc.

Poghy - 2015. 02. 28. 18:08

A Futurama az miért spinoff? Oké, hogy a Simpsons készítőitől van hasonló stílusban, de tök más univerzumban játszódik, más karakterekkel (vagy akkor lehet, hogy én tudom rosszul a spinoff definícióját).

A jelenleg futó spinoffokból a Flasht és az Originalst nézem, mindkettőnek egész jó az idei évadja szerintem. Régebbiek közül a Legend of Korra és a Stargate: Atlantis amit még kiemelnék.

Kiről lehetne jó spinoff sorozat? Szerintem a Banshee Job-járól lehetne egy rablásokról, heist-ekről, cyber-bűnözésről és alvilágról szóló sorozat, ami Hood börtönideje alatt játszódik.

winnie - 2015. 02. 28. 18:10

“de tök más univerzumban játszódik,”

nem értek hozzá, nem láttam a részt, nem tudom a koncepciót, de mégiscsak crossovereztek. a spinoffság nekem is új, de nem hallottam még az adást.

Archenemy - 2015. 02. 28. 18:15

Legjobb mindenféleképpen The Legend of Korra (veri az anyasorozatot) és a Better Call Saul (tiszta minőség),
de említésre méltó még a Justice League (+Unlimited) és a Flash (ez is jobb az anyasorozatnál).

Legszívesebben egy Boardwalk Empire spinoffot néznék, ami Lucky Luciano-ról és a modern szervezett bűnözés létrejöttéről szólna, meg baggio-val egyetértve egy Mad Men-esel is ellennék.

LoGi - 2015. 02. 28. 18:18

Simpsons nem csak Futuramával crossoverezett, tényleg nincs köze amúgy a 2 sorozat világának egymáshoz. Amúgy Poghy spinoff ötlete nekem is nagyon tetszik.

gabrielspisakX - 2015. 02. 28. 18:34

Kedvenc az Angel.

m76 - 2015. 02. 28. 18:55

Sajnos nem nagyon van időm podcastokat hallgatni pedig érdekelne, még egyiket sem hallgattam végig. De a kérdésre azért válaszolok.

Engem a spinoffok önmagukban nem mozgatnak meg, mármint sose azért nézek valamit mert valaminek a spinoffja, hanem egyedi elbírálásban részesül.

Pl Lone Gunmen egyik kedvenc spinoffom, de stílusába abszolut különbözik az X aktáktól, mégis jó. De aki az alapján nézné hogy annak a spinoffja lehet csalódna benne.

Ami engem inkább izgalomba hoz azok a crossover-ek.
Nem tudom miért de gyermeki örömmel tölt el amikor 1-1 ismerős más sorozatból feltűnik. Sajnos mostanában elég ritkák ezek, legalábbis amerre én nézelődök, így már azzal beérem ha egy kedvelt mellék szereplő színész feltűnik több sorozatban.

De mostanában ami igazán meglepett su amikor a Profiler Pretender crossover-t megláttam. Fogalmam sem volt, hogy a kettő közös univerzumban létezik, nem is tudom milyen apróból crossovereztek többször is, talán közös gyártó és adó miatt? Passz.

Roto - 2015. 02. 28. 19:26

+Ez egy kicsit komplikáltabb dolog. Ugyanis, ha kijön egy új sorozat, akkor az emberek nagy része nem néz bele, mert nincs rá idejük, még akkor is, ha egy kicsit érdekelné őket. De, ha az egyik sorozatuknak van spinoffja, akkor 99 százalék, hogy belenéznek.

passerby - 2015. 02. 28. 19:30

Frasier, nem kérdés.

20legendd - 2015. 02. 28. 19:56

Én sem hallgattam még meg ezt az új adást, de egyetértek baggio-val. A Mad Men egy tök jó spinoff alapanyag lehetne. Ami már egy ideje pörög a fejemben: vajon milyen lenne egy sorozat, ami Sally köré lenne építve a ’70-es években és egy hamisíthatatlan amerikai kollégiumban játszódna? Bár nem tudom, hogy elvinne-e egy egész sorozatot a hátán, de imádom Kiernan Shipkát, úgyhogy én mindenképp vevő lennék valami hasonlóra. Továbbá Jessica Paré karakterének Los Angeles-i kalandjait is el tudnám nézegetni, úgy érzem, csak kellene mellé még valamilyen markáns karakter, mint amilyen Don (volt).

Az előző témánál is megemlítettem a Tremét és most is meg fogom tenni. És most is Annie karakterét venném elő. Ugye az ő sztorija úgy zárult, hogy maga mögött hagyta New Orleanst a nagyobb színpad reményében. Én megnéznék egy jó kis drámát a zenei életben való érvényesülésről Lucia Micarelli főszereplésével, de mondjuk David Simon stílusa nélkül nehezen tudnám elképzelni, ő pedig nem arról híres, hogy egy karakterre építené a dolgait.

Az utolsó meg egy kicsit fun kategória, de megfordult már korábban is a fejemben egy Skins spinoff Tony Stonem főiskolai életével a középpontban. Ehhez meg tök jó pilot lehetne részben a Skins 2×06.

Jellal - 2015. 02. 28. 23:14

The Originals ;)

Kádi - 2015. 03. 01. 02:15

Még nem tudtam rávenni magam hogy belehalgassak egy részbe is, Filmbarátok-féle hangulatú, vagy inkább szakzsargonos? Valaki hozza már meg a kedvem hozzá :D

CyClotroniC - 2015. 03. 01. 04:22

Kádi: Furcsa lenne magunkat promózni, az említett podcastet nem hallgattam még soha, de szerintem nem vagyunk szakzsargonosak, szóval nem egyetemi kiselőadás az egész, jóval könnyedebb a hangvétele. A 2×01 lett szerintem a leggyengébb, első netes felvételünk volt, de úgy vélem, hogy tanultunk belőle, a múltheti, filmes adás például kifejezetten beszélgetős, sztorizgatós lett, azt talán érdemes bepróbálni elsőnek, ha valami általános képet szeretnél kapni, aztán eldöntöd, hogy tetszik-e vagy sem. Úgyis attól függ, hogy neked személy szerint fekszik-e, amit hallasz függetlenül attól, hogy kinek tetszik és kinek nem az adás, mert nyilván akad ilyen és olyan is.

Binky - 2015. 03. 01. 11:31

Kedvenc spinoffjaim:
Stargate-Atlantis (Stargate-SG1)
Angel (Buffy)
The Originals (The Vampire Diaries)

Ripazha - 2015. 03. 01. 13:28

Kedvenc Spin off: Flash.
Miből lehetne spin offot csinálni? Szerintem Trónok harca(Kötekvőknek Game of Thrones :D) van pár spin off könyv is így nyugodtan elmenne szerintem. A Lucky Lucianos Gengszterkorzóst támogatom az nagyon király lenne.
Egy Odaát is jó lenne, csak nem tudnak, de attól még jó lenne :D

Piemaker - 2015. 03. 02. 18:06

Kádi:Szerintem hallgass meg egyet,sz meghozza a kedved.
Belehallgattam a filmek Vs. sorozatok adásba és nagyon fasza.Azóta meghallgattam a többit is.

Csak így tovább.Nagyon élvezetes,főleg egy olyan embernek,akinek nincsenek sorozatrajongó ismerősei.

alpacino - 2015. 03. 03. 08:05

a “Knots landing” Gary (ő asszem a harmadik testvér, és a felesége Valene (?) a – furcsa arcú hölgy – sorozata. ők a Dallasban azért az első két évadban jelentős szerepet játszottak…sőt ha jól emlékszem Valene Lüszinek az anyja. A “Knots landing” első része azzal kezdődik, hogy Bobby segít nekik pakolni az új helyre. :) Aztán Dzsoki is kellemetlenkedik párszor, szóval ja.

Tommy Drama - 2015. 03. 03. 13:20

Boardwalk Empire spinoff Luciano-ról, vagy Capone kimaradt éveiről. Fél karomat odaadnám bármelyikért!

Brynden Rivers - 2015. 03. 03. 13:24

The Legend of Korra
Better Call Saul

és ennyi, azaz 5 évente van 1 jó spin-off

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz