login |

Hell’s Kitchen: kezdett a 14. évad

2015. 03. 05. 20:14 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Gordon Ramsay ismét visszatért (talán utoljára?) a tetovált és láncdohányos szakácsokkal (itthon is ez jellemző a séfekre?), s annak ellenére, hogy a Hell’s Kitchen már elég régóta nem a…, izé, régi, bizakodtam, mert az évadkezdéseket tekintve a 11. évad mélypontja után szép lassan nőtt a minőség, a 13×01 kifejezetten jó lett. Nem kellett volna. Nem volt rossz a kezdés, nem irritált, de túlságosan erőltetettre sikerült, pedig rég láttam ennyi kompetens kompetensnek tűnő játékost.

Azt mondjuk nem értem, hogy ha csak 40 perc van egy bemutatkozó epizódra, akkor minek azt idióta teátrális dolgokkal felvezetni, mint ez az átlátszó ugrálás, bár azt elismerem, hogy az egész minden bizonnyal hatott a játékosokra. Számomra viszont csak azt idézte fel az egész, hogy mennyire utálom a Hell’s Kitchen béna, késleltetett vágásait (vagy hogy nevezzem), amikor egy kérdésre egy játékos rögtön reagál, azonban nekünk előtte 10 másodperc csendet mutatnak, mintha tűnődne az illető.

A játékosok közül akadt pár kifejezetten értelmesnek tűnő, olyan is, aki magát elég jónak gondolja, bár inkább a lányok maradtak meg bennem (T, Sarah, a másik szőke, az 5 pontos). Az viszont őszintén meglepett, hogy csak egy (másfél) tűnt idiótának… Lehet, hogy mostanság ezért jobb a véleményem a HK-ról, mert megint adnak a szakácsok tudására?

A premierben a lényegre elég kevés idő jutott, de ezen nem is csodálkozom, rettenetesen kilógott a lóláb, ahogy próbálták lehetőséget kreálni a drámára az ordítozásra. Korábban voltak olyan service-ek, amik valójában szörnyűre sikeredtek, de itt Ramsay apróbb dolgokat is képes volt apokaliptikus dühvel lereagálni, és a konyhából való kirúgás is inkább azért történt meg, hogy megtörténjen. Egyébként minden szinte eseménytelen volt.

Szóval közepes kezdés volt, ami ezen a szinten korrektnek mondható. Az első blikkre értelmes séfek (HA-HA!) és az erőltetettség mellett még a celebfelhozatal maradt meg benne. Oké, egy snittet kapott egy NFL-es és még a Housewife-realitys arcokat is megértem, de a manapság csak Tori Spelling férjeként ismert Dean McDermott melyik univerzumban van olyan kaliber, hogy ennyi vágást és még megszólalást is kapjon, hogy sztoriszál legyen? Összetévesztették Dylan McDermott-tal?

ui: Mivel mostanság jó pár évadot kihagytam, csak kíváncsiságból megkérdezném, hogy volt mostanság olyan service, amikor mutattak desszerteket? Létezik, hogy egy kiesésről épp a desszert döntsön? A régi szezonokra már nem emlékszem, de mindig is utáltam, hogy nem látjuk a station-ök kiosztását, mert így kábé a desszert védettséget jelent, az előétel pedig fenyegetettséget.

ui2: Jól hallottam, hogy most nem nagyon reklámozták, hogy mi lesz a szezon győztesének nyereménye?

5 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2015. 03. 05. 22:47

Csodálkoztam is, hogy mennyi “normális” arcot szedtek össze. Végre. T meg Adam hatalmas formák, úgy látszik, végre rájöttek, hogy lehet érdekes és színes egyéniségeket összetoborozni a diliházon kívülről is.
Az első kieső nem is értem, hogy hogy jutott el idáig. De az, akit visszaküldött Ramsay a sorba sem ide való.

Desszerteket én évek óta nem láttam, még említés szinten sem, napi challenge-ben sem volt szinte soha, csak ha valaki kreatívkodni akart.

Azon én is csodálkoztam, hogy nem a hatalmas nyeremény belebegtetésével kezdték az egészet, Ramsay is csak a végén ejtett el egy mondatot, mikor távozott a csaj, hogy nem tudná elképzelni saját főséfjének. De hogy ez lesz-e a prize, vagy csak úgy elmélkedett, azt nem tudom.

Eddig egész jó évadnak néz ki, már most több embert jegyeztem meg, mind az előző kettőből összesen. Bízom benne, hogy ezt tényleg szeretni fogom, és nem csak rutinból nézem.

(Amúgy általában nem szoktak meghatni az egyes feladatok utáni jutalmak, sem a hajós kirándulások, sem az iszappakolások, de most fele királyságomat ajánlottam volna fel, ha a kék csapatba lehettem volna a signature dish győzelem után!)

ldavid - 2015. 03. 05. 23:18

kimmel sem nyerne meg egy tasting challenge-t :) https://www.youtube.com/watch?v=Y6iila6HedI

dragon1986 - 2015. 03. 06. 06:59

Dean M a chopped canada műsorvezetője gondolom azért mutatták annyit mert szakmabeli :D

dragon1986 - 2015. 03. 06. 07:05

Ja és megnyerte még a celebes főző verseny műsort a food networkon :D

winnie - 2015. 03. 06. 08:56

köszi. ez plusz infó, akkor mégiscsak tényező valamennyire, de akkor írhatták volna ezt alá:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz