login |

2015/16: Pilotszezon – ABC (drámák)

2015. 03. 06. 16:48 - Írta: human

19 hozzászólás | kategória: 2015/16, hírek

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a beérkező több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót.

(2015/16-os pilotberendelések részletesek: CWFOX (dráma)FOX (komédia)ABC (komédia)) Az ABC a tavalyi 13 után idén 12 pilotot rendelt be – és ezekből várhatóan 7-8-ból sorozat is lehet. A történetek klasszikusok, a készítők közül David Zabel a legnagyobb név, de egy pilotnál Shonda Rhimes is executive producer. A tovább mögött kiderül, hogy az ABC milyen drámák pilotjaiból válogat majd.

The Adversaries

Készítő: David Zabel
Szereplők: Terry O’Quinn, Christine Lahti, Lenny Platt
Történet: egy New York-i jogi dinasztia fejéről, aki egy komoly per vádlottja lesz és szövetségi ügyész lányának el kell döntenie, hogy melyik oldalra áll.

The Advocate

Készítő: Sheldon Turner
Szereplők: Kim Raver, Elliot Knight
Történet: az író ügynökének élete alapján egy kemény, találékony, alfanőstény üzletasszonyról, akit félrediagnosztizálnak (halálos betegséget állapítanak meg nála) és így tapasztalja meg az eü. rendszer kockázatait. Ezért pályát vált és ügyvédként azokat kezdi el védeni, akik belekeverednek a modern orvostudomány folyton változó útvesztőjébe.

Boom

Készítő: Josh Pate, Rodes Fishburne
Szereplők: Scott Michael Foster, Rebecca Rittenhouse, India De Beaufort
Történet: az amerikai történelem legnagyobb olajlelőhelyének felfedezéséről, ami geopolitikai átrendeződést idéz elő és egy, az aranyláz óta nem tapasztalt közgazdasági robbanást egy észak-dakotai városkában. A középpontban egy fiatal, ambiciózus pár lesz, akik a vagyon és a jobb élet reményében érkeznek oda.

Broad Squad

Készítő: Bess Wohl
Szereplők: Charlotte Spencer, Cody Horn
Történet: 1978-ban Boston-ban játszódó rendőrös sorozat, mely az első végzős női járőr osztályról szól abban az időszakban, amikor a korrupció és a szervezett bűnözés igen magasra hágott a városban.

The Catch

Készítő: Jennifer Schur; executive producer: Shonda Rhimes
Szereplők: Mireille Enos, Damon Dayoub, Jacky Ido, Jay Hayden
Történet: krimi egy igazságügyi könyvszakértőnőről, aki csalásokat derít fel és házasságra készülődik, azonban vőlegénye át akarja verni őt – más kérdés, hogy a nő sem annak adja ki magát, aki valójában. És amikor az átverés “összeütközik” a hazugságokkal felvázolt élettel, akkor veszélyes macska-egér játszma kezdődik.

Flesh and Blood (eddig cím nélküli Jenna Bans projekt)

Készítő: Jenna Bans
Szereplők: Joan Allen, Alison Pill, Zach Gilford, Liam James, Margot Bingham, Floriana Lima
Történet: Egy politikus fiáról, akit mindenki halottnak vélt 10 évvel korábbi eltűnése miatt. A visszatérése elég nagy visszhangot ver az összetartó közösség életében. És így persze ki kell engedni a börtönből a megöléséért bezárt szomszédot, aki a letartóztatásáért felelő zsaruval megpróbálja kideríteni az igazságot.

The Kingmakers

Készítő: Sallie Patrick
Szereplők: Tracey Fairaway, Colm Feore, Parminder Nagra
Történet: egy fiatal férfiról, akinek elsőéves húgát holtan találják egy elit egyetemen. Hősünk új személyazonosságot felvéve bejut az egyetemre és annak évszázados titkos társaságába, hogy kinyomozza mi történt.

L.A. Crime

Készítő: Steven Baigelman;
Szereplők: Erika Christensen, Taissa Farmiga, Darrell Britt-Gibson, Karolina Wydra
Történet: Antológia, afféle true crime nyomozós dráma, mely a szex, a politika és a popkultúra témáit térképezi föl Los Angeles történelmének bizonyos időszakait kiemelve. Az 1. évad a 80-as években játszódna és középpontjában egy Bonnie és Clyde-szerű sorozatgyilkos pár lenne, no meg a kokaintól és rock and rolltól pezsgő Sunset Strip.

Mix

Készítő: Jennifer Cecil
Szereplők: Camille Guaty, Myles Caldwell, Walter Perez, Blake Lee
Történet: dramedy a modern családról: multikulturális és multigenerációs família válásokkal, örökbefogadásokkal és viszonyokkal körbeszegélyezve. A középpontban egy nagyra becsült családi étteremmel.

Of Kings and Prophets

Készítő: Adam Cooper, Bill Collage
Szereplők: Ray Winstone
Történet: nagyívű biblai történet a hitről, ambícióról és árulásról. Három főhőse egy sokat háborúzó és abba belefáradó király, egy hatalmas és sértődött próféta, valamint egy találékony ifjú pásztor, akiknek a sorsa összefonódik. (Saul, Sámuel és Dávid adja magát főszereplőnek.)

Quantico

Készítő: Josh Safran
Szereplők: Priyanka Chopra, Aunjanue Ellis, Dougray Scott, Tate Ellington, Graham Rogers, Johanna Braddy, Yasmine Al Massri, Jake McLaughlin
Történet: Pár fiatal ügynökjelöltről szól, akik csatlakozni akarnak az FBI-hoz. A középpontban a kiképzésük áll – de látni fogjuk eltitkolt múltjukat és a jövőt is, melyben az egyikről kiderül (számunkra), hogy egy alvó terroristasejt vezetője és ő lesz a felelős az Amerikát érő legpusztítóbb terroristatámadásért szeptember 11-e óta.

Runner — eredetileg a FOX számára gyártották tavaly

Készítő: Michael Cooney
Szereplők: Paula Patton, Adam Rodriguez, Brent Sexton
Történet: A török Son (itthon: Hazugságok gyűrűjében) című sorozat alapján készül és a leírás szerint úgy mutatja be a fegyverkereskedés világát, mint a Traffic a drogüzletekét – egy nő szemüvegén keresztül. A főhősnő megtudja, hogy férje nem az, akinek mondja magát, s miközben keresi az igazságot, belekeveredik az amerikaiak és mexikóiak által a fegyverek és a terrorizmus ellen vívott “háborúba”.

19 hozzászólás Ne habozz!

ThomasCrown - 2015. 03. 06. 17:00

Of Kings and Prophets jónak tűnik. Ers pilot lehet belől. A Mix lehet egy MF 2.0, L.A Crime lehet még innen erős. Ennyi alapján nyilván. Terry O’Quinnek remélem bejön nem is tudom hanyadik próbálkozása már…Bár ez igaz az összes Lost szereplőre is. Van aki ott van, de nem ér oda.

justy - 2015. 03. 06. 17:09

Boom, Flesh and blood, LA Crime jöhet.

ALDO - 2015. 03. 06. 17:17

ThomasCrown:
Igen, érdekes, hogy annak ellenére, hogy a Lost a 2000-es évek egyik legmeghatározóbb sorozata volt, a színészei nem nagyon tudtak profitálni belőle. Sokukról azóta nem hallottam semmit.

Amúgy nem csalódtam. Csak a szokásos ABC kínálat: családi drámázás, szappan és kemény, öntudatos nők, akik a férfiak által uralt világban akarnak érvényesülni.
Nem nagyon keltették fel az érdeklődésemet.

Deny - 2015. 03. 06. 17:18

The Catch már most várós, mert Shondaland, tehát tuti befutó, remélem berendelik :D
L.A. Crime, Quantico és The Kingmakers – ezeket tuti bepróbálnám

Mardred - 2015. 03. 06. 17:39

Hmmm… talán érdekes is lehet pár cím…

energy - 2015. 03. 06. 17:41

Kéne egy Gyűrűk Ura sorozat.

eszemix - 2015. 03. 06. 17:47

Flesh and blood, Quantico. Elsore ezek tunnek erdekesnek

Lemoni - 2015. 03. 06. 17:54

Ebből 2 érdekel, az Of Kings and Prophets a téma miatt, a Quantico pedig Jake McLaughlin miatt, akinek még nem felejtettem el a jóságát a Believe-ben.

Alex20 - 2015. 03. 06. 18:01

Ezek közül csak a The Kingmakers keltette fel az érdeklődésemet :)

winnie - 2015. 03. 06. 18:02

ALDO : az bőven profitálás, hogy ennyire keresettek, kvázi akkor kapnak sorozatot, amikor akarnak. van munkájuk, ez a lényeg, a többi már nem csak rajtuk múlik.

Andro - 2015. 03. 06. 18:13

Számomra a Broad Squad, The Kingmakers és az Of Kings and Prophets tetszetősek és tuti ezekbe bele fogok nézni.

JackieJacky - 2015. 03. 06. 18:22

Egyik se keltette fel a figyelmemet.

Cyrax - 2015. 03. 06. 19:05

Az ABC pilotjait mindig figyelem, de általában nem azokat rendelik be amikre tippelek (lást néhány éve Gilded Lilys by Shonda), a Flesh and Blood és a Mix érdekesnek tűnnek, ez utóbbi lehetne a régóta hiányzó Brothers & Sisters pótlék. És kb. minden évben van valami női főszereplős nyomozós pilot de nem mindig rendelik be (tippre most befogják, mivel a férfi főszereplős Forever nem vált be).

Neoprimitiv - 2015. 03. 06. 20:30

Van néhány érdekes, de inkább csak a szereplők miatt. Olyan hú, ezt okvetlen kipróbálom szintűt nem találtam. Az LA Crime a leírás alapján az American Crime “folytatása” lenne, csak átkeresztelve. (A szerkezetét, nem a tartalmát illetően.)

ThomasCrown - 2015. 03. 06. 20:43

Winnie: Attól, hogy keresettek még nem jelenti, hogy sikeresek is. Emmerson PoI-t lehet feldobja, de se nézettségileg, se színészileg nem profitál belőle. Sajna nem kaptak jó szerepeket. Ennyi. Mert a Lost volt életük szerepe. Sajnos. De hogy ne legyen OFF hajrá Terry! Rem ha be is rendelik a sorit nem lesz alkaszálva.

Neoprimitiv - 2015. 03. 06. 22:12

ThomasCrown: Nyilván minden színész szeretne Oscart vagy Emmyt nyerni. Ezzel práhuzamosan viszont szeretné kifizetni a számláit, egyetemre járatni a gyereket, elutazni Balira vagy a Lappföldre, és mivel színésznek állt, inkább ezzel keresné meg ezekre a pénzt és nem ukulele faragással.

Ez meló és addig, amíg valakinek be nem üt a főnyeremény egy sok évig futó sorozat főszerepével, addig az a siker, ha keresik és hívják, nem pedig neki kell számolgatni, hogy a legutóbbi epizódszerepből meddig kell kihúzni.

ThomasCrown - 2015. 03. 06. 22:36

Ez igaz, nem is mutogadtam senkire. Igazából az zavar hogy anno Matthew Fox is mennyire gőgösen nyilatkozgazott hogy alig varja az egesznek a végét (ami érthető) meg hogy majd megmutatja magát filmekben is és bla bla. Aztán meg semmi..(na jó volt egy két filmje). Remélem összsjön nekik valami nagyobb dolog is. Drukkolok, anno a 666 park avenue is tetszett Terryvel. Fura ABCn ment az is. Amúgy van olyan higy vki több (2-3) nagysikerű soriban fontos szerepet kapott? Vagy díjazták is?

M0rgan - 2015. 03. 07. 00:43

Quantico-ra kíváncsi vagyok, nekem valónak tűnik. :) Esetleg még a Boom, Kingmakers, Flesh & Blood és Broad Squad négyesből is kikerülhet valami engem érdeklő dolog.

winnie - 2015. 03. 07. 05:01

ThomasCrown: igaz, de a siker azt jelenti a szemükben, hogy mindenki kapnak munkát – mármint nyilván egy 12. évados sorozat fix mellékszereplője, talán sosem lesz állandó többet (mégis “sikeres”), míg egy “név” mindig talál magának állandó szerepet. az állandó szerep sokak életében csak egyszer adódik.

az más, hogy valaki mozizna és ott nem kap, ebben igazad van, de általában nem tudhatjuk, hogy x vagy y akar-e szerepelni. pl. david caruso vagy william petersen (csi-színészek) nyilván nem akarnak most dolgozni, azért nincsenek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz