login |

The Moone Boy: kezdett a 3. évad

2015. 03. 07. 21:00 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Az a helyzet állt elő, hogy a sorozat vesztett a varázsából. Könnyű levezetni miért: már nem a Moone gyerek az igazi főszereplő. The Moone Family?

Nyilván az első évadban is fontos volt a család, ők adták a kicsi Moone világának a valóságba vetett horgonyát, viszont nem voltak ennyire előre tolva. Ha jobban belegondolunk a premierben történtekbe, akkor a szokásos A+B+C szálakból a kisebb B jutott az állítólagos főszereplőnek, és a szülők kapták a fő időt.

Most komolyan, annyival nehezebb lett volna érdekes karaktereket írni a könyveladás sztorihoz? Nyilván jár a szülőknek is az idő néha, de szerintem butaság volt pont a premiert adni nekik. Főleg úgy, hogy az előző évad fináléjában sem a kisgyerek volt a főszereplő, hanem az esküvővel ment el minden.

Igenis a sorozat különlegességét nem csak az adta, hogy a 80-as és 90-es évek fordulópontján játszódik, ennek összes nosztalgikus kultúra kacsintásával, hanem hogy az elvarázsolt kisgyerek miképp birkózott meg a felnövéssel. Ehelyett mostanra már azt kapjuk, hogy a Two and a Half Menes Jake példáját követve Martin egyre butább, és ezzel szolgáltat a cselekménynek katalizátort.

Részemről csalódás volt ez az évadnyitó, olyan 6/10, nem ezért szerettem bele anno. Most csak egy tipikus családi sitcom volt, minden extra nélkül.

7 hozzászólás Ne habozz!

pody - 2015. 03. 08. 02:39

valoban sajnos gyengebb volt a megszokotnal (6/10 nalam is), bar csalodas azert nem volt. Szeretem ezeket a karaktereket annyira, hogy egy gyengebb reszt is tudjak elvezni. Tipikus csaladi sitcomtol azert szerintem eleg messze van

yeeeyha - 2015. 03. 08. 12:52

Valóban nem a legjobb rész volt premiernek, ami nem tetszett, hogy Martin külön volt Sean Murphy-tól (bár Chris O’Dowd jó volt, mint mindig), így a legjobb szövegek alapból kimaradtak.
A Moone szülők meg szerintem nem tudnak elvinni egy részt a hátukon, ők az 1. évados asszisztálásban, mellékszálakban voltak nagyon jók. Sinead és Trisha viszont előrébb jöhetne.

Kisvesza - 2015. 03. 08. 17:53

Nekem nagyon tetszett a nyitórész, viszont abból amit leírtál, abszolút a második évad ugrott be.
Az első évad meg tényleg a legjobb volt, és valószínű az is marad.

Thrasher - 2015. 04. 07. 21:42

hát, ez tényleg furcsa évad volt…

Pipacs - 2016. 10. 07. 00:28

Kaszálták, vagy lesz még 4. évad?

winnie - 2016. 10. 07. 07:43

nem tudunk folytatásról, de talán nem volt hír kaszáról sem.

Pipacs - 2016. 10. 11. 11:49

Köszi winnie! A reményhal…:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz