login |

The Night Shift: kezdett a 2. évad – írta DarylD

2015. 03. 09. 19:00 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért az NBC kórházas sorozata. A 2×01 hozta, amit várhattunk tőle. Belengettek pár esetleg átívelő szálat az évadra, kicsit többet drámáztak, mint szoktak, és bemutattak nekünk egy új dokit, úgy nézi ki idén is számíthatunk majd a tavaly megszokott, megbízható minőségre.

Nem szaporítom tovább feleslegesen a szót, a tovább mögött kisebb spoilerek társaságában beszélek az évadnyitóról.

Az évadnyitóban TC továbbra is fel volt függesztve, de ez nem akadályozta meg abban, hogy megmentse egy szakadékba zuhant fiú életét. Nem mondom, hogy a sorozat ezen húzásai elképesztő, soha nem látott fordulatok lennének, de hozzáadnak az élményhez. Jó nézni ezeket a jeleneteket, kikapcsolja ez embert, és néha kell egy ilyen is.

Az első részben is megkaptuk a szokásos heti betegeket. Az évadot meghökkentőbb jelenetekkel akarták indítani (mondjuk máskor is szoktunk érdekes eseteket látni), így most doktorainknak egy lift alá szorult férfin kellett bypasst végrehajtaniuk, valamint egy autóbalesetet szenvedő házaspár életéért küzdöttek.

A héten volt egy személyes ügy is, TC egy volt barátjánál rákot diagnosztizáltak, ami akár egy átívelő szálat is biztosíthat majd az évadban.

Még mindig megvan a kémia a szereplők között, többnyire jól dolgoznak együtt. Színesítik a sorozatot, amikor betesznek egy-egy hülyülős, szívatós jelenetet, mondjuk volt már példa arra is, hogy túlzásba estek ezekkel, és inkább úgy tűnt, csak az időt szeretnek vele kitölteni.

Ragosa természetesen túlélte az agyműtétet, és egyelőre úgy tűnik, teljesen megváltozott, megpróbál jobb emberré válni. Gyorsan ki is rúgatta magát a vezető pozícióból, majd még sírni is láthattuk, mikor rájött, mit csinált. A Daniella Alonso által alakított pszichológusnővel egyébként kialakulóban volt köztük valami tavaly, de idén úgy látszik mindenki megfeledkezett még a létezéséről is, nem fárasztották magukat háttérsztorival, hogy miért távozott a sorozatból.

A romantikus szálakat is továbbfűzögették, TC és Jordan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Jordan volt pasija pedig természetesen rühelli őket érte, a meleg Drew pedig úgy tűnik kezd Krista felé kacsintgatni, szóval lesz itt kavarás idén is.

Röviden ennyit lehet elmondani a The Night Shift-ről, ami továbbra is jó szórakozást tud nyújtani, jól jön olykor egy ilyen kevésbé fajsúlyos darab is az ember gyűjteményében. Részemről az évadnyitó egy gyengébb 7/10 volt, bár ebben benne van az ‘újdonság varázsa’ is, hiszen jó régen láttunk új részt.

3 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2015. 03. 09. 19:48

Tavaly abban a reményben kezdtem el nézni a sorozatot, mert reméltem, lesznek kinti felvételek San Antonio-ban, ahol még sosem jártam, de szimpatikus helynek jött le máshonnan. Külső felvételek ugyan nincsenek nagyon, de a szereplőket megkedveltem, persze, hogy ide is egy eyecandy ír pasit tettek be főbikának :) A történettel úgy vagyok, inkább a valahonnan kimentős jeleneteket szeretem, az operálós-gyógyítós részeket nem, ezek miatt nem is szoktam kórházi sorozatokat nézni, mert általában túltolják a hatásvadászatot. Itt is néha, de a karakterek még egyelőre érdekesek.

Lemoni - 2015. 05. 09. 20:21

Na jó, akkor csak magamban örülök egy picikét az újabb évadnak :)

Tilia - 2015. 06. 13. 18:29

Szia, Lemoni!

Veled örülök. Az egyik kedvencem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz