login |

Finálé előtt: The 100

2015. 03. 10. 21:55 - Írta: Desmond Wallace

29 hozzászólás | kategória: video,

A héten finálézik a The CW egyik legkedveltebb sorozata, a The 100. Már az első évad alatt is sokan felfedezték maguknak, de idén talán még többen kattantak rá. Minden arra utal, hogy többnyire elégedettek vagytok a látottakkal. Vajon a finálé felteszi majd a koronát az évadra?

Az évadzáró felvezetése elég jó volt, bár az epizódvégi csavar lehet, hogy nem a legjobb irányba mozdította el a történetet. Az biztos, hogy meglepőt húztak a készítők, de nem feltétlenül a legjobbat. Az összecsapás mindenesetre még nem ért véget, de vajon lesznek-e komolyabb áldozatok az évad utolsó részében? A tovább mögött megnézhető a finálé előzetese.

http://youtu.be/hockODxciZE

29 hozzászólás Ne habozz!

bopeti02 - 2015. 03. 10. 22:05

Itthon nem tervezi valamelyik kábelcsatorna műsorra tűzni? Gondolom a jogok már biztos megvannak…

chulo - 2015. 03. 10. 22:43

nem pontos az hogy kedveljük. éééén speciel az elmúlt idők egyik legjobb sorozatának tartom. Kezdetben tinglitangli tinisori volt posztap köntösbe bújtatva, de olyanokat meg mertek lépni és olyan szép íve van az egésznek, hogy tényleg nehéz rá rosszat mondani (bár tény, hogy 1-2 bugyutaság van benne, de ezeket simán elnézem neki)

Enzo - 2015. 03. 10. 22:51

Kár hogy finálé lesz, de örülünk, hogy lesz 3.évad is.

Lehet, hogy Clarke-ék elfogatják magukat direkt?

Ja és Ravent ne merjék bántani!

Amúgy ilyen “kellemes csalódás” sorozatot életemben nem láttam. Az alapsztorit látatlanban imádtam, de amit művel a sorozat, arra csak elismerően csettinteni tudok. Hogy miért szeretem?
-Klisék következetes nem ellövése
-Nem csak pár főszereplő van, hanem megismerjük a többieket is
-Tökösség (lásd 1×03 vége, és onnantól sokminden)
-Nagy és változatos karakterfejlődés, sok embernél, sőt! (Octavia, Clarke, Finn, Murphy, Kane…)
-Komoly morális kérdések feszegetése és “trauma jelenetek” (2×05 vége)

Tomisz - 2015. 03. 10. 22:52

A legutóbbi húzásukat a történetet illetően kicsit nehezen emésztettem meg… ilyen nincs is igazán logikailag egy ilyen környezetben, meg ilyen előzmények után… és mégis kellet csinálniuk egy ilyen belső konfliktust/széthúzást.

De ezen döbbenetemet leszámítva, végülis amugy egész jó nem várt húzás meg fordulat lett belőle.

Nagyon kíváncsi leszek hogy zárják le a sorozatot és mi lesz ebből a fény városás részből is.
Ha minden jól megy a következő évad szólhat majd erről is…

Enzo - 2015. 03. 10. 22:53

Na meg akkor már ide is beposztolom a 2×15 véleményemet:

-Az eleje felé a lelkesítő beszédek + a “Jus drein jus daun!” kántálás elég hangulatosra sikeredett, pluszpont!
-Milyen jó, hogy a “dam(n) joke” jól lefordítható volt “bomba jó vicc”-re :D
-Ez a “Lincoln Legolasként kilövi a bombát” megoldás meglepett, konkrétan ez a 3.féle terv 1 perc alatt, azt hittem hogy Millernek sikerül (5letes volt a falanx)
-Jó volt látni, hogy Monroe-ról nem feledkeztek el.

-Hát Lexa döntéséről meg mindent leírtatok. Szerintem nem szembeköpés, igazából a valahol linkelt Kim Shumway válasszal értek egyet nagyrészt: jött Emerson egy marha jó ajánlattal, Lexa pedig könyörtelen, mint tudjuk, az eszével gondolkodott, és sikerült olyan csábítóra az ajánlat, hogy elfogadja. Clarke meg Octavia meg szopóágon :/ Raven+Wick úgyszintén.
Amiről kevés szó esett, az Dante. Az ő ötlete volt, ez elég egyértelmű volt, de aztán még mondták is…
Ha valaki, akkor ő _inkább_ szembefordult korábbi önmagával. Cage-nek sikerült meggyőznie, hogy jaj, jönnek a barbárok és összetiporják a festményeit, akkor inkább kitalál egy zseniális alkut. Mindig is jó tárgyalóképessége volt az öregnek, de hát azért pár résszel ezelőtt még gyakorlatilag megölt 10-15 hegyit, amikor a breach-es ötlettel segített Jasperéknek, most meg gyakorlatilag hagyja őket lemészárolni?
Szóval na, én inkább Dantéban csalódtam.

Finálé:
Jöjjön már! Jaháék valszeg visszatérnek, szerintem a rész legvégén vmi cliffhangerrel. És hát kíváncsi leszek hogy Octavia meg Clarke ezt hogy oldja meg. (elfogatják magukat? mert ugye látszik Kane meg Abby meg mindenki fogolyként MW-ben)

Silas - 2015. 03. 10. 23:07

Jahaék sztem találnak még valamit.. ami bosszantott, hogy 2x15ben nem voltak benne :/ pedig mekkora jó volt 14. részben az aknamezős jelenetük

Cápi - 2015. 03. 11. 00:41

Én évadfinálét ennél jobban még nem vártam, zseniális, amivé ez a sorozat kinőtte magát 2 évad alatt.

Drunken Whaler - 2015. 03. 11. 06:44

Lexa árulása derült égből villámcsapásként érhetett sokakat, köztük engem is, de hát erre szoktuk mondani, hogy megtörtént az elképzelhetetlen.

Dante ex-elnök pálfordulása nem meghasonulás, pláne nem karakteridegen. Egész életét egy zárt közösségben élte le, ennek a közösségnek a felelősségteljes vezetője volt és egy stratégiai gondolkodó. Természetes, hogy hozzájuk hű, illetve kötődik. A policy-je ugyan eltér az éppen uralkodó és az ő megpuccsolásával lendületet kapott iránytól, de ez nem egy elidegenítő tényező, ha a közösség pusztulással fenyegetett. Sőt, mint írtam, ő egy stratéga, aki a népszerűségének visszanyerésével a policy-jének is kedvező széljárást teremthet.

Alex20 - 2015. 03. 11. 07:06

Nagy kedvenc :) Csak ne a főszereplők közül haljon meg valaki.De sejthető volt, hogy lesznek veszteségek.

Sztavrogin - 2015. 03. 11. 09:19

Szerintetek a hegylakók hogyan képzelik a Mt. Weatherön kívüli életet (most tegyük fel, hogy megszerzik az ehhez szükséges csontvelőt)?
Van bármi realitása annak, hogy ők maguk mögött hagyják ennek a bázisnak a biztonságát és ténylegesen élvezzék a szabad ég alatti életet? Mert addig rendben van, hogy a grounderöknél jobban felszereltek fegyverek tekintetében is, de 380-an sincsenek már. Szóval ha Lexa meggondolja magát vagy bárki, aki őt követi arra az elhatározásra jut, hogy talán mégse érdekük, hogy ők ott éljenek a nyakukon, a rakétáikkal, akkor ekkora létszámfölényt kihasználva, elég jó esélyük lenne ellenük, főleg ha azok nincsenek felkészülve. Ha csak tízesével vadásszák le őket, már akkor jók középtávon. Vagy nekik a bevehetetlen hegy után egy bevehetetlen várost kellene építeniük? Nekem úgy tűnik, hogy ők így semmiképp nem nyerhetnek… Ha beolvadnak, akkor pedig hol marad a Dante-féle “őrizzük meg a magasabb kultúrát”-szellemiség?
Dante esetében annyira én se éreztem, hogy karakteridegen lett volna ez a pálfordulás. Abban a pillanatban szembesült azzal, hogy az egész közössége, a fiával együtt elpusztulhat és döntenie kellett az elvei és közöttük. Amikor elfogadta, hogy emberek ezreit tartják ketrecben, véreztetik ki vagy alakítják drogfüggő zombivá, akkor is a közösség fennmaradását tartotta szem előtt. Mindig a “válaszd a saját közösséged fennmaradását” parancsa volt erősebb az erkölcsnél, különben már követték volna Monty tanácsát és egyszerűen meghaltak volna, erkölcsösen. Arra még tudott nemet mondani, hogy legyen az eddiginél jobb életük a fiatalok élete árán, de azt már nem tudta végignézni, hogy ne legyen semmilyen életük.

Enzo - 2015. 03. 11. 09:35

Jó, végül is jogos Dantéről a vélemény.
Akkormegjóvanakkor, senki sem ment szembe önmagával, király!

Sztavrogin - 2015. 03. 11. 09:48

Egyébként Lexa szerintem egyértelműen rosszul döntött és ezt nem csak az mondatja velem, hogy a szimpátiám egyértelműen Clarke-ék felé húz. Ha hosszútávra gondolkodik, akkor be kellett volna látnia, hogy jobb egy halott ellenség, mint egy nagyon is erős szövetséges, aki akármikor gondol egyet, eltörölheti a városaikat a Föld színéről. Az tény, hogy ennél jobb alkupozíciót keresve se találhattak, hiszen nyerésre álltak, de szerintem túlságosan is nyerésre álltak ahhoz, hogy megérte volna alkudozni. Ha igazán hideg lett volna a feje, akkor Clarke tervét is lesöpri, ami csak a kiszabadításra vonatkozott volna, hanem egyszer és mindenkorra pontot tesz a Mt. Weather-ügy végére azzal, hogy megsemmisítő vereséget mér rájuk. Mondjuk az jó kérdés, hogy mi lett volna ezután az Ark és a grounderök közös jövője…

Sztavrogin - 2015. 03. 11. 09:51

Arra pedig kíváncsi vagyok, hogy milyen változást fog hozni a Fény Városa, ha megtalálják. Baromi sok lehetőség van benne már látatlanban is, hiszen gondoljunk bele, mekkorát dobott a sorozaton a Mt. Weather-szál behozatala. Itt megmutathatnak egy egészen új közösséget, ami lehet új konfliktusforrás vagy ha utolsónak szánják az évadot, akkor a tényleges megoldás is. Remélhetőleg már a mostani részben vethetünk rá egy pillantást. :-)

Elis - 2015. 03. 11. 10:51

Sztavrogin: pont ez a lényeg, hogy Lexa nem akarta megsemmisíteni a hegyet ezért fogadta el Clarke tervét, ahogy van annyira okos hogy azt is tudja, hogy ha a hegyiek kimennek akkor nem tartják be a megegyezést és ha kimennek akkor ott viszont a grounderek előnyben vannak. mert kell a közös ellenség ahhoz, hogy egyben tartsa a 12 klán szövetségét (a rakétánál elvesztették a klánok a vezetőiket, ebben a hegy elleni csatában is rengetegen meghalhattak volna a grounderek közül, csak két gépuska és… ezt már nehezen nyelette volna le a többi klánnal…szerintem.). Lexának pedig ez az egy célja van, hogy a 12 klánt egyben tartsa, bármi áron. nem tudjuk mennyire lehetett szörnyű, amikor egymást ölték, de azt tudjik hogy azért a háborúért személyes árat fizetett. most ezért a klánszövetségért is ő fizeti meg az árat, mert hiszen saját magát áldozta fel. hogy megérte-e ez a magas ár, az majd kiderül.

glarion - 2015. 03. 11. 11:16

Érdekes ez a sorozat, szinte minden epizódban van valami logikátlanság, vagy megalapozatlan dolgok, de pont ezért működik a “sokk-hatás”, kérdés, hogy ezt meddig lehet így még húzni és húzni. Minden hibája ellenére imádom.

Eny - 2015. 03. 11. 12:28

amig meg az olyanok is,mint te glarion (aki eszreveszel minden hibat)hibak ellenere is imadjak,addig mindig mukodni fog a “logikatlansag es megalapozatlan dolog ” is. ;)

ugy van,Elis!

Sztavrogin - 2015. 03. 11. 12:39

A békekötés nem éppen a közös ellenséget iktatta ki?
Egyébként ezek a törzsszövetségek a történelem során mindig alkalmiak voltak. Ha nem kezdődött meg az állammá alakulásuk, akkor a közös portyák, közösen viselt hadjáratok idejére ugyan szövetkeztek, de amint ezeknek vége lett, ismét szétesett a szövetségük, és ismét felváltotta az együtt harcolást az egymás elleni harcolás. Lexától elég naiv elképzelés lenne az, hogy ha hazamennek, akkor életben marad a szövetség annak ellenére, hogy per pillanat semmilyen veszély nem fenyegeti őket. A Hegynek egyáltalán nem érdeke kiiktatni őket, a Bárkának meg lesz elég baja ezután is, ha marad egyáltalán valami belőlük… Plusz őszintén szólva egy ilyen erőt tisztelő közösség szemében nem hiszem, hogy Lexa egy ilyen lépés után hőssé válna. Ha egy nagy csatában, elől harcolva legyőzték volna Mt. Weathert, akkor igen, akkor biztos legendás vezetőként tisztelnék. Így viszont alighanem szárnyra fog kapni az a szóbeszéd, hogy gyenge a parancsnok, ami megint csak nem az egység, hanem a széthúzás irányába hat. Szóval szerintem ez minden volt, csak nem bölcs és előrelátó lépés, ha csak nem valami trükk ez a részükről.

Fakocka - 2015. 03. 11. 13:16

Megnéznék ebből egy prequel sorozatot, ahol bemutatják a háború utáni eseményeket.Hogyan maradtak életben az emberek, hogyan alakultak ki a törzsek, stb..stb.
Egyébként számomra parádés az a fajta karakterfejlődés, ami ebben a sorozatban végbemegy/ végbement. Nálam Octavia mindent visz! :)

Elis - 2015. 03. 11. 13:28

ahhoz, hogy teljesen megértsük a döntést, tudnunk kellene, hog mennyire bonyolult Lexa helyzete. abból ítélve, amit 2×9-ben hallottunk Lincolntól, hogy sokan szívesen megölnék…stb. arra lehet következtetni, hogy minden lépésére vigyáznia kell, mert bármikor borulhat az egész.
oké, hogy erő elv tisztelés, de ha a csatában elveszti a haderejének jelentős százalékát, mert idióta módon nekirohannak a gépfegyvereknek azzal elég nehéz lett volna a klánok felé elszámolni, hogy megérte-e (főleg azok után, hogy lebombáztatta a vezetőiket TonDC-ben) és ő pontosan látta, hogy az eredeti tervük bedőlt.

és igen-igen! én is akarok egy The Grounders című spin offot :) MOST!

Eny - 2015. 03. 11. 14:39

azt a Grounders spin -offot en is varom.

Sztavrogin - 2015. 03. 11. 15:02

Szerintem Lexa pozíciója abból a teljesen érthető okból instabil, hogy ez egy olyan rendszer, ahol a személyes tekintély alapján parancsnok valaki. Nem az van, hogy az ő családjáé Casterly Rock minden aranya, amin végtelen zsoldos tud vásárolni, testőrséget, ha szükséges. Ha meginog az abba vetett hit, hogy ő a legalkalmasabb vezető, egyszerűen megölhetik. Nyilván ez a lélekvándorlás vezérválasztási rendszer azért megnehezíti ezt egy kicsit, de annyira nem hiszem. Mindenesetre nincs egy nagyon stabil bázisa, amire támaszkodhatna, és akkor még nem is beszéltünk a többi törzsről… Az ilyen törzsközösségekben elég gyorsan cserélődtek a valóságban is vezetők, ameddig valaki nem tett szert hegemóniára.

jessm - 2015. 03. 11. 21:06

Amugy ha meg van az átültetés és kijárkálnak attól a gyerekeiknek ugyanugy szükséges lesz a csontvelő mert a Dns-be nem épül be a beültett csontvelő , szóval a születendő gyerekek ugyanugy nem tudnak kimenni, hacsak nem nmegtisztítják a vérvonalat mint ahogy a grounderek tették teszik, hogy kiközösítik azt aki betegen születik.

jessm - 2015. 03. 11. 21:11

Szóval hacsak nem terveznek egy égi ember farmot tartani, akkor jobb ötlet lett volna a fajfenntartás szempontjából ha ez a genreáció ilyen lesz viszont a következő az égiekkel összeolvadva, már életképes kint is.

Tudom, hogy akkor nincs konfilktus

Dytta - 2015. 03. 12. 13:29

Hat ez a finale volt az egyik legnagyobb csalodas szamomra. Ennel azert tobbet vartam!

tintas.tunyacsap - 2015. 03. 13. 11:10

nekem nagyon tetszett az utolsó rész is, olyan nem-atlagos volt, nem erre számítottam

Eny - 2015. 03. 13. 12:43

tetszett,de nem annyira mint az utolso elotti reszek. :D azok jobbak voltak

Mr Pink - 2015. 03. 13. 22:47

Nekem tetszett…főleg ahogy Cage-t elintézték és a luxuskecó amiben Murphy landolt :)
Viszont nem értem miért nem mentek komolyabb sereggel a bánya felől, simán lezúzták volna az egész hegyi brigádot, azok alapján, hogy milyen könnyen bejutott Octavia. Persze akkor kevesebb lett volna az izgalom és az átívelős cucc a következő szezonra. Én várom!

maszi - 2015. 03. 14. 11:52

Nekem tetszett..megdöbbentett h.az összes hegyit megölték.nem gondoltam h.ilyen durván intézik el az összes hegyit.Azért Mayat sajnáltam:-(
Ami nem annyira jön be az az h.Jaha jellemét így megváltoztatták.Nem igazán tudom hova tenni..gonosz lett?vagy egy kicsit őrült?
Clarkot nagyon bírom..kemény csaj…

CorLeonis - 2015. 06. 20. 16:39

1)Marha jó látni hogy mennyivel értelmesebben látják a magyarok ezt a sorozatot mint sok amerikai :D Tumblr tele van azzal hogy “jaj rohadt Grounders mert hogy merészelték cserben hagyni az égieket, és Lexa a legnagyobb rohadék Lucifer óta :D

2)Szerintem ez a sorozat nagyon különleges. Az első 2-3 epizód tényleg tiszta tinishow, aztán elkezdenek hullani mint a legyek. Tök jó hogy meg merik csinálni ezeket a keményebb/vakmerőbb történet szálakat is, és nem csak mindig a jó győz, és mindenki életben marad és pillandók szállnak el a szivárvány felé :D (Nekem a Lexa-Clarke dolog az egyik kedvencem ezek közül). Marha jó a főszereplők karakterfejlődése, de még a kevésbé főbb szereplőké is, mint pl. Kane.
Mindent összevetve szerintem az egyik legjobb sorozat, ami mostanság megy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz