login |

The Last Man on Earth: 3 rész után

2015. 03. 10. 20:00 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika,

Gondoltam, én is bejelentkezek human pilotkritikája után a Föld utolsó emberéről férfijáról szóló komédia kapcsán. Na, nem azért, hogy bármi újat is tudjak mondani (hacsak azt nem, hogy íme megint egy eredetinek mondható, nem elcsépelt komédia), mindössze tetszésemet akarom kifejezni, azt, hogy remek pillanatai vannak a The Last Man on Earth-nek, no meg azért is, hogy a kaszálóknak megmutassam a tovább mögött, hogy milyen cliffhanger-t húztak az 1×03 végén a készítők.

Mert ki hitte volna, hogy az első rész váratlan csavarja (Alexandra Daddario-t eskü, hogy csak a szeméről ismertem meg) után még lehet meglepetéseket okozni?!

Ha a főhőst és annak tevékenységét nézzük, akkor a The Last Man on Earth nem túl tartalmas sorozat, de nem tehetek róla, egyszerűen van valami felszabadító abban, ha láthatom, hogy gyújt fel lángszóróval egy csomó vécépapír gurigát, vagy épít óriási Jenga-tornyot, vagy csinál olyan dolgokat, amiket egyébként a való életben nem nagyon lehetne következmények nélkül megtenni – vagy azért, mert ellentmond bizonyos társadalmi normáknak, vagy azért, mert büntetik, vagy azért, mert nincs rá lehetőségünk.

Ez a “nagy gyerek” része a sorozatnak afféle erősen mosolygós, s nyilván sokkal jobban tetszenének a kunsztok, ha Will Forte-ról, mint komikusról bármilyen véleményem is lenne. De nálam ő erősen nulláról indult a sorozattal, viszont az 1×01-től elkezdett szépen feljebb és feljebb kerülni azon a bizonyos létrán.

Sokkal inkább jön be a TLMOE másik része, az interakciók, aminek a másik felét a semmiből felbukkanó Carol, Kristen Schaal karaktere jelenti. (Tényleg nem lehet anélkül értelmesen beszélni a sorozatról, hogy elhallgatnánk ezt az aspektust.) Anno már a Flight of the Conchords-ban is zseniális volt, és azóta szinte mindenben, bár a standupjait szoknom kellett.

Phil és Carol karaktere nagyon jó együtt, főleg akkor, ha nem vezeti őket semmilyen történet, mint az 1×03-ban, csak beszélgetnek, vitáznak egymással, illetve szívatják egymást. A másik szereplő nélkül érzem, hogy kifulladt volna számomra a koncepció pár rész után.

Szóval tényleg nem akartam semmi különöset mondani, csak annyit, hogy a 6/10-es első és a 7,5-es második rész után a harmadik epizód is hozta a 7/10-et, és maradok, megint lesz egy nézős komédiám. Ami ugyan (még?) nem kiemelkedő, de mindenképp kellemesen szórakoztató.

Ja, és akkor az ígért cliffhanger a tovább mögött pár képben.

Aki látta az állandó szereplők listáját, az tudta, hogy érkezik January Jones. Megérkezett.

24 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2015. 03. 10. 20:08

én teljesen elfelejtettem hogy January is lesz benne.
ha nincs a végén az a cliff, nyugodtan kaszáltam volna, de most már maradok egy darabig.

Casey Novak - 2015. 03. 10. 20:32

Nagyon felemás érzelmeim vannak, mert érdekelne, hogy merre akarják vinni a sztorit, de pont ez a gyerekes rombolás, amit említettél, nagyon a kasza irányába terel.
Egyszerűen idegesít, amit művel a csávó, a céltalan hülyeségével és tombolásával. Elképzelve magamat hasonló helyzetben nem hiszem, hogy egyetlen életcélom annak a kastélynak a takarítása lenne, de hogy legalább a szemetet levinném, és nem tekéznék milliós autókkal, az biztos.
Amúgy amióta a csaj erőlteti a repopulation dolgot, folyton azon agyalok, hogy még az első generáció oké, de onnan hogy mennek tovább? :)

szpojleres mókus - 2015. 03. 10. 20:39

Nem tudom hogy mi a baj annyi embernek a sorozattal
szerintem igen szórakoztató. Többet mint ami a cikkben elhangzott nem is lehet hozzátenni.

Dr. Agy - 2015. 03. 10. 20:39

Szerintem nagyon jó volt ez a rész. A csaj normákhoz való ragaszkodása (az elnökválasztás… LOL) remek humorforrás.
Phil “szenvedése” viszont nem tetszik, ezért bennem is kicsit kettős érzések vannak. Mert innen már kiszámítható, mi jön, szegény folyamatosan szopni fog, még sokkal nagyobbakat, mint eddig.

– You know how I feel about scrubs.
– You don’t want no?

Shyllard - 2015. 03. 10. 20:53

Sejtettem, hogy valahogy így fog January Jones felbukkanni, nagyon jókor időzítették be az érkezését, szegény Phil csak szív :D

crashland - 2015. 03. 10. 20:57

siman 9/10 az elso 3 resz. well done.

Play - 2015. 03. 10. 21:12

Imádom

westhammer - 2015. 03. 10. 21:14

Casey Novak: Kb. mint a Bibliában Ádám és Éva. :D

Silas - 2015. 03. 10. 21:19

nagyon jó sorozat.. kérdés, hogy mi lesz a továbbiakban?

ThomasCrown - 2015. 03. 10. 21:38

Igen eredeti és vicces sorozat eddig. Vártam a koncepció miatt. Tippre a másik csaj behozásával Phil rájön nem is volt annyira okos elvenni Cartolt, mivel van egy jobb csaj nála, vagy normálisabb mindenesetre jobb. Viszont kiderül hogy a másik lányt nem érdekli majd és vissza talál Carolhoz.

szebe - 2015. 03. 10. 22:02

Azért remélem nem akarnak minden második rész végén egy ilyen cliffhangert ellőni.
Bár előbb-utóbb gondolom “vetélytársa” is akadni fog

fisher - 2015. 03. 10. 23:10

nálam úgy alakult hogy az elsőt imádtam, a második oké, a harmadik meg már nem tetszett. a csaj nagyon sok, főleg a 3.-ban, ott már bolond. szóval nagyon kellett a végére January, megmentette a bulit.

Zizi - 2015. 03. 11. 00:20

ennyire mások vagyunk :)
mert nekem pont a második csaj érkezése tette kérdésessé, hogy folytassam-e…
Tök elfelejtettem, hogy ő is a sorozatban lesz, és én azt hittem, hogy csak visszaemlékezésekben…
Innen (és ne legyen igazam, bár a jövő heti rész előzetese ezt mutatta) jön a szokásos, “csúnyácska” nő a feleségem, de persze ott legyeskedik előttem a bombázó dolog.

Amúgy nem akarok szőrszálhasogató lenni, de ugyan miből gondolják, hogy annak a csinos nőnek (J.Jones) bejönne ez a madárfészekkel az arcán élő csávó, csak mert ő az utolsó férfi a Földön?

pozo - 2015. 03. 11. 00:34

Nekem tetszik. Nem csapkodom sírva a térdem a röhögéstől, de kellemes felüdülés a történet, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.

Syrew - 2015. 03. 11. 01:12

“csak mert ő az utolsó férfi a Földön?”
Igen,pont azért.
Nagyon is működnek a generációk ezrein át kiválasztódott ösztönök és viselkedésformák,a civilizáció továbbra is csak egy máz rajtunk…de ne menjünk most ilyen messzire.

Akár egy hosszabb kutatóút során is párokba rendeződnek az emberek; tinédzserkori rövid álmodozós időszak után is a környezetünkben levő hús-vér emberek közül választunk; ezért nem működik a távkapcsolatok nagy része ésatöbbi.
Én garantálom neked,hogy ha két ellenkező nemű embert összezárunk,abból “mint a nyulak” szituáció fog keletkezni, még akkor is,ha első pillantásra mélyen unszimpatikusak is egymásnak,illetve párral rendelkeznek.
Minden csak az eltelt idő függvénye.

Tömörebben:a rendelkezésre álló emberek közül válogatunk,és a vakok között mindig találsz majd egy félszeműt.Ha akarod, ha nem :)
Mutass nekem egy szűzleányt,aki az Új-Zélandról chatelő lelki társa után vágyakozik évek óta.

Az biztos,hogy nem amiatt halnánk ki,mert az utolsó pár túlélő “még bottal sem” mentalitást venne fel :)

.LnB - 2015. 03. 11. 06:08

Én már kaszáltam az első két rész után. De láttam az imdb-t, láttam, hogy jön még szereplő. Viszont azt hittem később jön. Jones miatt Adok neki még 2-3 rész esélyt.

kisanna - 2015. 03. 11. 09:55

én azt hittem, hogy sose tetszhet egy ilyen sorozat – se a téma, se az, hogy -nyilván- 1-2 szereplő van benne (persze előtte még azt hittem, egy lesz végig, ami kissé naiv gondolat volt), de nagyon kellemes meglepetést okozott, és most már biztosan maradok.

marvinandco - 2015. 03. 11. 10:21

hááááát…. nekem meg pont az a bajom, h igy elvesztette a sorozat cime a jelentöségét… bár az is igaz, h ki h forditja… utolso ember vagy utolso férfi… ;)
értem én h nem lehet sokáig huzni, de azért egy 4-5 részig még várhattak volna azzal, h talál valakit… nekem ez tul gyors… meg ez a nö, hát rohatt idegesítő… találhattak volna valaki mást… és akkor még most jött egy cicababa is… pfff… oly eredeti… ;) ;)

na mindegy… azért teccik a koncepcio, nézni fogom továbbra is! :) ;)

Tonyiommi - 2015. 03. 11. 11:12

Harem ending.

korovjov - 2015. 03. 11. 11:45

Én addig a pontig bírtam nézni, amíg meg nem jelent az a színész, aki miatt az amúgy zseniális Flight of the Conchordsot sem bírtam tovább nézni. Ráadásul ugyanazt a karaktert hozza. Gondolom annyira egyéniség, hogy amúgy sem menne más. És ott még csak egy idegesítő mellékszereplő volt, és még úgy is túl sok volt belőle, itt meg főszerepet kap. Eh.

Ha én lennék az utolsó férfi a földön, és megjelenne egy ilyen nő, akkor is inkább agyoncsapnám egy szívlapáttal, ha rajtunk kívül tényleg senki más nem él már…

Zizi - 2015. 03. 11. 23:31

@marvinandco
én is így gondolom.

@korovjov
én ugyanerre próbáltam korábban utalni, csak fordítva, hogy utolsó nőként ez a pasi maradna, hát inkább egyedül halnék meg, és miért gondolják, hogy a szép nőnek a ronda pasi kellene, csak mert ő az utolsó.

és Syrew érvelése ellenére, én még mindig így érzem. de mindegy is, a világért sem akarok vitázni.
továbblépek ezen és adok neki még pár részt, de ha innentől tipikusba megy át, akkor nekem kasza :)

Enzo - 2015. 03. 12. 21:08

Na, a rész elején már megint megsz*patták a nézőket az álommotívummal :D
A mazsolagolyók pedig valami olyan szinten undorítóak voltak, hogy hú…pedig szemrebbenés nélkül nézem a Walking Dead gore-jeleneteit, de ettől egy picit felkavarodott a gyomrom :D
A végén szinte éreztem, hogy karambol lesz, azt meg, hogy jön Január kisasszony, már valakinek frankón sikerült elspoilerezni a pilot kommentjei között, ezúton is köszi…
(Szó se róla, épp kezdett volna kifulladni a téma, ha nem dobnak be egy másik szereplőt, aki meg nyilván csak nő lehet…szegény Phil, ha még pár napot (hetet?) vár az esküvővel…)

Shalafi - 2015. 03. 13. 11:34

Bepróbáltam….jókat kacagtam rajta….jol a következő rész? :)

nfsu17 - 2015. 03. 13. 22:08

Ha az első rész valami oknál fogva 10/10, akkor a 2. rész 7/10, de ez a harmadik rész 0-val sem írható le.
értékelhetetlen.
Fapofával ültem végig, talán 1 mosoly volt 20 perc alatt.
Nem is értem.
Pedig ugyan azokból a (xar) “poénokból” állt, mint a 2. rész. A csaj erőlködése a megszokott dolgokhoz.
Esküvő, elnökválasztás, stb.

Csakis a vége miatt maradok a 4. részig, és az lesz a döntő tényező.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz