login |

Pilot-mustra: El Ministerio del Tiempo – 1×01

2015. 03. 11. 17:21 - Írta: winnie

55 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Ehh, a spanyol sorozatok játékidejét azt hiszem, hogy még szoknom kell, a 40 percek után ez a 70 perc elég kemény, még akkor is, ha valami bejön. A spanyol El Ministerio del Tiempo az előzetesével és persze akoncepciójával azonnal megvett. Naná, hiszen időutazós, problémamegoldós sorozatról van szó. Létezik ugyanis Spanyolországban egy titkos Időminisztérium, mely különböző korokból származó ügynökei segítségével próbálja óvni az idő szövetét, vigyázni arra, hogy senki ne változtassa meg a történelmet.

EL MINISTERIO DEL TIEMPO – 1×01 – 5,5/10

És mindezt időgép nélkül. Írnék idézeteket, de egyrészt nem tudom kihallani, hogy mi a spanyol megfelelő, másrészt nem sokan értenék, így nincs értelme, de vicces volt, ahogy az egyik újonnan beszervezett ügynök időgépre vonatkozó kérdését az kiröhögték az időprofik.

Az El Ministerio del Tiempo-ban ugyanis időkapuk vannak, több tucat, amik különböző korokba vezetnek. S ezeken át több fős csapatok közlekednek a gondok elsikálása céljából – vagy éppen szórakozásból, mint a portás, aki, ha rossz a kedve, rendszeresen visszaugrik pár évet, hogy végigélvezzen a helyszínen egy bajnoki címről döntő focimeccset.

A sorozat középpontjában egy újonnan szervezett időcsapat van, a pilot az ő beszervezésükkel kezdődik: egy XVI. századi katona, egy XIX. századi felvilágosult nő és egy mentős a jelenből. Utóbbi szemszögéből látjuk a sorozatot, ő az, aki egy tűzeset helyszínen furcsa, korabeli ruhákban lévő alakokat vett észre, s ezt követően keresték és szervezték be az Időminisztérium részéről.

A koncepciónak megfelelően az első rész igencsak alapozó jellegű, hiszen amellett, hogy meg kell ismernünk a három főszereplőt, még le kell nyomniuk a torkunkon az Időminisztérium koncepcióját, az időutazás mikéntjét (hogy telik az idő, melyik korban vannak szabadidejükben az ügynökök) a szabályokat, azt, hogy milyen gondok adódhatnak. És persze pár mellékszereplőt is láthatunk, akik között celebek is akadnak, mint például a neves festő, Velazquez, aki fantomképeket készít.

Mindezt érdekes volt persze látni, de maga az ügy, ami két jelenbe szakadt Napóleon-korabeli katonáról szólt, akik megszereznek valamit, amivel megváltoztathatják a spanyol-francia háborúzás végkimenetelét, hihetetlenül vékony volt, kábé egyetlen rövid kor-feltérképezést követően egyetlen akcióból állt, valamint egy kósza időkapu bezárásából. (Jó, egy kötelező átívelő szál is megjelent. Sőt, több is, hiszen a főhős rájön arra, hogy az időkapuk segítségével elhunyt barátnőjét feleségét is láthatja.)

A “vékonyság” érdekes módon ezúttal annak ellenére lehúzta számomra a pilot értékelését, hogy a karakterek abszolút érdekesek voltak, bőven van bennük potenciál, illetve  hogy a különféle korszakokból származók nem csak a tipikus rácsodálkozást jelentő dolgokkal szembesültek az időutazást követően (ez ugye kötelező komponens). És persze emellett is érdekesen ütődött, kissé eltúlzottan is kacsintgatós humorral rendelkezik a sorozat.

Vannak sorozatok, amelyek a számomra nem túl érdekes koncepciójukat követően remek pilotokat produkálnak, amik láttán is azt érzem, hogy a sorozat a folytatása nem fog érdekelni. És vannak olyanok, amik az érdekes és izgalmas koncepciókat csalódást keltő pilotokkal indítják útnak, én mégis tudom, hogy pár rész esélyt mindenképp fogok adni az adott szériának.

Nos, az El Ministerio del Tiempo az utóbbi kategóriába tartozik. Hamar túltettem magam a kezdésen, van olyan szívemnek kedves az alaphelyzet, hogy folytassam, főleg, hogy hasonló időutazós sorozatokból, mint mindig, most is hiány van. Ráadásul a folytatásban, ami már el is érhető, rögtön a lényegre lehet koncentrálni. Csak ezt a 70 perces játékidőt kellene megszoknom… (Hiába, no, én nem edződtem olyan sorozatokon, mint az Internátus vagy a Bárka.)

55 hozzászólás Ne habozz!

fireblade - 2015. 03. 11. 17:40

Hah..én nagyon keveslem azért ezt az 5.5 pontot kedves winnie..annyira nem volt rossz..és 6 pontosakat is szoktál lazán dobni…2. rész egyébként szerintem jobb..és ha tartja a szintet..én biztos maradok :)

jaa..és a felesége volt, azért az nem mindegy..

LoGi - 2015. 03. 11. 18:12

Lehet majd adok neki esélyt, csak hogy elmondhassam spanyolt is néztem :D Főleg, ha az évadkritika jobb lesz. Elején a Broennél kellett egy bő félévad, hogy megszokjam a nyelv hangázását, utána már nem zavart. (Egyébként várat még magára egy francia sötét bűnügyi sorozat is (Engrenages), amiről itt olvastam szintén, most így eszembe jutott hirtelen, de épp ma kezdtem a Scrubs darát, amit elsőre látok.)

winnie - 2015. 03. 11. 19:02

fireblade: inkabb sok, mert eloszor otost adtam, kozepes volt. cuki, de vekony, foleg a hosszahoz kepest. de ha leirod, hogy miert volt jobb, akkor azzal masoknak sokat segithetnel. az tok lenyegtelen, hogy az en velemenyemrol mit gondolsz, az erdekes az, hogy a sorozatrol mit mondasz.

orla - 2015. 03. 11. 19:04

Akkor rögtön meg is néztem a pilotot. Egész sok pénzből kihozott, igényes, nem irritálóan rossz színészekkel dolgozik, és ugye időutazós. Jó lehet ez. A heti ügy viszont sírnivalóan rossz volt, remélem, ez a többi részre jobb lesz.

mali robi - 2015. 03. 11. 19:34

A kritika felkeltette az érdeklődésem.

fireblade - 2015. 03. 11. 19:43

hm..bocs winnie eszemben se volt véleményed kritizálni….csak úgy éreztem mintha ezt a sorozatot neked írták volna :) lehet te is nagyon vártad..és ezért a csalódás kicsit? na mindegy.

Na, a kritikám:

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha én olyat olvasok hogy egy időutazós múltban rendettevős, és ráadásul európai sorozat jön..hát folyni kezd junkie-s nyálam :)
Nagy volt a várakozás, és tulajdonképpen rendben is volt a sorozat..a környezetre nem lehet panasz..mondjuk spanyoloknak nagy szerencséje..tele vannak gyakorlatilag korhű épületekkel tereppel :) Sok cgi meg makett nem kellett bele..ami meg volt (kikötő stb) az meg simán jó volt.Ezek rendben is voltak. A szereplők manapság használt befutott színészek, több korábbi sorozatokban is felbukkantak (Bárka pl) Szerintem a színészi játékukkal sem akadt sok gond..a történet..és a körítés..hát..ez már azért kicsit más tészta.
Kezdjük az elején..az ötlet jó, hogy nincs időgép..és különféle kapuk vannak, nem új ötlet,d e egész korrekt..rengeteg és finom utalás több történelmi, és egyéb híres emberek dolgaira, végig fut az első 2 részen..kicsit azért nem árt tisztában lenni vele ki volt Lope De Vega..de azért nem ettől függ minden :)
Kicsit féltem, hogy beleesnek a főszereplő – majd én megváltoztatom a múltat – c. szenvelgésébe..de nem4 eddog ezt és a többi hasonló dolgot remekül oldják emg..így a nagypapa effektust eddig kerülik..de biztos lesz ebből még gond.
A sorozat könnyedebb hangvételű, és nem túl vérengzős..van benne harc, meg halál..de a személyes indíttatásokra, és poénokra épít..és a történelmi csetlés-botlásokra..ahogy szereplőink rácsodálkoznak folyton a múltra..és én ebben látom a sorozat erősségét..hogy nem csak simán beavatkoznak a múltba..hanem valami ismert történetet “tesznek” helyre..de ez az egész valahogy annyira eltér a megszokott amcsi dömping stílustól, hogy már az élvezet hogy lassabb a tempo..(60-70 perc, mondjuk)és ezt meg kell szokni.
Direkte nem merülnek el a nagy és mély mondanivalóban..inkább belopnak pár eszméletlen poént (Di Stefano pl)
szórakoztató, teljesen más mit a megszokott USA sorozat feelingek..lehetne persze jobb..de simán 8/10

winnie - 2015. 03. 11. 19:54

fireblade: egyébként szerintem minden csak azon múlik, hogy ki mit keres a sorozatban. nekem nagyon sokat számított, hogy a probléma kevés helyet kapott a részben és az alapozás sok volt. utóbbi jópofa volt, de az efféle sorozatokban a manipulálás, az időrendberakás mikéntje fog meg leginkább, s mivel eleve kevés játékidőt kapott, így sokat számított a hiánya. szóval még véletlenül sem negatívumok húzták le, minden szempontból rendben lévőnek éreztem a végeredményt, csak az a fránya “eset”…:)

casi - 2015. 03. 11. 20:04

Ugye nincs benne irritáló gyerek?Nálam a legtöbb spanyol sorozat ezen bukik.

fireblade - 2015. 03. 11. 20:11

@winnie:

Akkor a 2 rész tetszeni fog :) bár nem tudom láttad már..de abban már bonyolódik a probléma..és kettőt kell egyszerre megoldani :)

@casi: :) Eddig semmi olyasmi amire utalsz :)

casi - 2015. 03. 11. 20:12

köszi :) akkor ma bele is vágok

Ineteq - 2015. 03. 11. 20:14

Az időutazó-téma örök kedvenc, az európaiakra mindig kíváncsi vagyok, úgyhogy lesem is.

mtoma73 - 2015. 03. 11. 20:15

Nekem nagyon tetszett eddig (2 rész). Nem egy komolykodó, tudományos sorozat az biztos, inkább ilyen könnyed, nagyon európai és a poénok is nagyon jók.
Szerintem simán elrepül a 60-70 perc.

El-ahrairah - 2015. 03. 11. 23:21

Megnéztem az első két részt és nagyon tetszik. Nem lehet túl komolyan venni, de jók a karakterek, és tetszik a hangulat.
A második rész amúgy szerintem sokkal jobb mint az első, remélem ezt a szintet tartani tudja majd a sorozat.

karit - 2015. 03. 12. 01:16

Ebbe bele kellene próbálnom a zidőutazás miatt, csak mivel spanyol, előre félek a rengeteg Bárkás nyáltengertől. :S

“ha rossz a kedve, rendszeresen visszaugrik pár évet, hogy végigélvezzen a helyszínen egy bajnoki címről döntő focimeccset.”

Az kiderült már, hogy olyankor össze szokott-e veszni magával a szék miatt? Vagy mind máshová ül? Ha megszámolja hányan van ott, abból kiszámolható, hányszor megy még vissza szurkolni?
Több kérdésem most nincs. :)

karit - 2015. 03. 12. 01:17

De, mégis van: mikor csinál már végre valaki egy normális időutazós sorozatot?

winnie - 2015. 03. 12. 05:01

karit: még nem ismered az időutazás szabályait.

(egyébként meg vesz egy jegyet és kész, nem?)

fireblade - 2015. 03. 12. 09:40

@karit:

Milyen az a “normális” időutazás??? Ha tudod, akkor szerintem hamar jelentkezz hollywoodban, mert nagy pénzt kereshetnél vele :):)

egyébként szerencsére nincs benne nyálzás.. :)

castro - 2015. 03. 12. 13:24

A második rész nem volt nagy duranás, de a harmadik szerintem nagyon jó lett. Franco, Hitler, mindenki, aki számít.

castro - 2015. 03. 12. 13:24

pardon: durranás

Sigismundus - 2015. 03. 12. 13:43

Nah, megnéztem a 1×01 és 02-t, azt hiszem nézni fogom. Történelem, időutazás, érdekes, a karakterek is. Remélem derülnek ki komolyabb dolgok is, átívelő szálak, nem csak a napi rejtélyek.
Összeségében, a hangulata, hát szóval, mint az El Barco, nagyon spanyolos.

Ami fentebb előnyként kiemelt ‘európai sorozat’-ot illeti szerintem amúgy nincs ilyen fogalom. Van német, brit, skandináv és lengyel. De ezek annyira különbözőek, hogy szerintem sok országban nem is értik, mi a vicces a másiknak. Vagy ki is Lope de Vega, vagy a Rendíthetetlen..

akh - 2015. 03. 12. 16:07

Az első rész tetszett, de kéne hozzá egy jó magyar szinkron is.

polka.dots - 2015. 03. 12. 18:51

Az alapötlet nekem hajaz Félix J. Palma: Az idő térképe koncepciójára.

Desmond Wallace - 2015. 03. 12. 19:19

Mindenképpen érdekel a folytatás, de a pilot csak egy sima közepes volt.

Ez a 70 perces játékidő nekem se jön be. Ezért nem néztem tovább az Internátust se.
A másik gondom a spanyol sorozatokkal a túlságosan szappanos körítés. Itt azért ebből kevesebb volt.

Az ötlet jó, a megvalósításba azért erősen bele tudnék kötni.

perelli - 2015. 03. 13. 21:11

A sorozat egyre jobb. Az első tényleg csak közepes volt – bár éreztem benne a potenciált akkor is -, a harmadik már kifejezetten élvezetes, eseménydús. Más tészta, de ha már spanyol sorozat, a Víctor Ros még mindig jobb. :D

perelli - 2015. 03. 13. 21:14

Ja, és winnie, az RTVE oldalán van spanyol felirat, nem kell kihallani. :)

Hodoree - 2015. 03. 13. 22:48

Kicsit magam felé húz a kezem, mivel én fordítom a sorozatot, de próbálok objektív lenni.

Az első rész nagy kérdőjelet hagyott bennem, ugyanazzal az utóérzettel, mint a cikk írójában: átlagos, mégis volt benne valami perspektíva. Most, a harmadik rész után nyilvánvalóan beindult a sorozat, és ez a “van benne perspektíva” érzet még tovább fokozódott bennem. A karakterek kezdenek kibomlani, imádom, hogy a hőseink nem szűkölködnek gyengeségekben, és ezáltal valóban élethűek. A szálak egyre sokrétűbbek, történésnek nem vagyunk híján.

Azt is hozzá kell tennem, hogy bizony vannak még benne logikai fehér foltok, ezekkel kapcsolatban remélem, hogy az elkövetkezendő részekben frappáns megoldásokra fogunk találni.

Több teljes, részenkét 70 perces sorozat van mögöttem, mint hobbifordító. Láttam már a spanyolokat sorozatot nagyon elrontani, és nagyon jól csinálni is. Remélem, az Időminisztérium az utóbbi kategóriába fog tartozni. A kezdetek után erre megvan minden esély.

energy - 2015. 03. 14. 12:21

Amikor megtudtam, hogy csak Spanyolországban lesz ügyük, úgy megörültem: Végre egy időutazós sorozat, amiben nem akarják megölni Hitlert! Erre a harmadik részben, A HARMADIK RÉSZBEN! Hitler Spanyolországba látogat… Már a 3. részben! Teljes káosz és bugyutaság volt. Nekem elment tőle a kedvem.

fireblade - 2015. 03. 14. 13:58

@energy:

mért lett volna káosz? történelmi tényekre alapozva úgy kellett a történetet vinniük, hogy az megfeleljen a történelmi eseményeknek..de mégis legyen benne valami időtöréses dolog, amit meg kell menteni, úgy hogy az eredeti történelmi dolgok ne vagy kicsit sérüljenek..
Azért ez nem egyszerű, és izgalmas fikciót hozzanak ki belőle..szerintem egész ügyes volt..persze a maga szintjén..nekem bejött a 3. rész.
Jó kis poénokkal, utalásokkal….

energy - 2015. 03. 15. 15:01

Az Időzsaruban, a Vissza a jövőbe filmekben és sok sorozatban, a múlt megváltoztatásának voltak hatásai a jelenre.
Itt nincs semmi időelmélet. Kidolgozatlan, komolytalan.

fireblade - 2015. 03. 15. 15:40

@energy:

Hát, az általad felhozott filmekben, annyi a hiba és idő történeti baki, hogy arra én nem igazán hivatkoznék :)
Itt ellenben legalább nem akarják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant :)
Itt alapból valszeg az az alap, hogy ami megtörtént az megtörtént, nem változtatható..ha visszamész, akkor is csak az történhet ami amúgy is megtörtént :) Nem változtathatsz …
Lehet ezt az elméletet vitatni, vannak más koncepciók is, de itt ez az alapelv :) Más filmekben meg más volt…
Persze hogy kissé értelmetlen..mert az időparadoxont a világ legnagyobb elméi se tudták feloldani..hát a spanyol tv-sek se fogják :)
Ettől ez még nekem szórakoztató :)

fireblade - 2015. 03. 22. 17:48

!. rész is jó volt..érdekes volt ez a többszöri nap :) de persze semmi új nem volt benne..de a háttér sztorik, és a poénok miatt megéri nézni..kellemes kis kikapcsolódás..és hosszabb részek előnye, hogy nem kell összecsapni..van idő kidolgozni a szitut, és rendesen befejezni.
stabil 7/10

zagloba - 2015. 03. 23. 01:53

Egyre jobban belelendülnek.
Ügyesen variálják a korszakokat, és a megoldandó problémákat. Közben szépen lassan kibontják a Minisztériummal kapcsolatos kérdéseket, problémás pontokat /most pl. az eredetét/.

Én is bírom ezt a 70 percet, valóban jó, hogy nem kell 40-ben mindent megoldani.
A karakterek, és a színészek is eltaláltak, és külön jó, hogy spanyol. A változatosságon kívül sok ismeretet is ad.
Üdítő színfolt a palettán.

winnie - 2015. 03. 25. 09:11

2. évad berendelve.

mtoma73 - 2015. 03. 25. 12:29

Szerintem lehet változtatni a múlton, csak nekik nem szabad. Pont az a feladatuk, hogy másoknak megakadályozzanak változtatásokat a múltban, mert akkor az kihat a jövőre. Pl. középkori katonák ne jöjjenek a 21. századba modern fegyverekért, mert, ha azokkal visszamennek, akkor egy csata nem úgy alakul, ahogy a történelemben megismertük, és teljesen megváltoztathatja a jövőt. Szóval a múlton itt is lehetne változtatni, de az ugyanúgy megváltoztatná a jövőt is.
Én is nagyon jól szórakozok rajta, nekem elrepül az 1 óra. Szuper hír a 2. évad berendelés!

Tulazon - 2015. 03. 29. 02:07

Csak 1 dolog zavar eléggé, hogy azt most itt meg is írjam: ha azt mondták hogy nem lehet a jövőbe utazni, akkor hova a bánatba megy naponta Alonso és Amelia a saját idejükhöz képest (Aura Garrido gyönyörű)

fireblade - 2015. 03. 29. 19:11

Azért ez nem olyan bonyolult.. bármely kapu csak a múltba vezet és vissza….induláskor csak visszafele lehet menni..és előre nem….fix helyhez és időponthoz..akármikor lép be egy kapun adott múlthoz megy, és onnan vissza.
Persze, ha úgy nézzük, ahogy írod, igen ők a jövőbe jönnek “vissza”

fireblade - 2015. 04. 02. 20:50

Remek 5. rész után..
Ez még mindig nagyon jó..és remekül kezeik a múltbeli kavarásokat, és változásokat..könnyed humor, és néha csipetnyi dráma, és érzelem.
Jó ez a sorozat, remélem lesz vagy 6-7 évad

El-ahrairah - 2015. 04. 03. 13:34

Nekem is nagyon tetszik, jópofa, vicces és szerethető, az pedig, hogy spanyol egészen egyedi hangulatot kölcsönöz neki.

Sigismundus - 2015. 04. 04. 16:25

1 x 04 Tetszett…
Jól kitalált volt, kezdve az időhurok-problémájával, a vőlegényes vacsorán át, egészen a végén a rabbi betegségéig, aminek “köszönhetően” végül is nem kellett időtörést elkövetniük.

Egy kifogásom van mindössze, az időzítés. Egy ilyen, a minisztérium egész létét veszélyeztető esetet inkább az évad második felére hagytam volna. Amikor már jobban belemerültek az átívelő szálakba, az áruló, és Amelia sorsának kiderítésébe.

Sigismundus - 2015. 04. 05. 15:13

1×05 Is nagyon tetszett, amikor Velazquez és Picaso beszélgettek, hangosan felröhögtem, pedig nem szokásom. Főleg amikor Pablo a Pradoról meg egy még meg sem festett képéről áradozik a másiknak :-)

babylon2012 - 2015. 04. 10. 00:36

az Internátus vagy a Bárka.nagyon-jó volt../10/10

Sigismundus - 2015. 04. 18. 17:10

Most néztem meg az 1×08-at hát döbbenetesen jó volt !!
Azt hittem végig hogy már nem lephetnek meg semmivel, voltak olyan fordulatok, felfedett titkok hogy csak, erre a végén volt egy akkora csavar a történetben hogy csak néztem… Nagyon várom a második évadot !

zagloba - 2015. 04. 22. 02:44

Így kell ezt csinálni!

Örülök, hogy a remek kezdés után tudták fokozni az izgalmakat /nem feltétlenül akcióval/.
A történetek változatosak, szerencsére nem mindig a világ és a minisztérium megmentése a cél, van, hogy egy festmény megérkezését kell biztosítani.

A karakterek érdekesek, a mozgatórugóikat is elkezdték kibontani.
Nagyon jól megírt párbeszédek, és elképesztő, de kifinomult önirónia jellemzi a sorozatot.
Szó, mi szó, jól odamondogatnak saját maguknak: “Mindig remek katonáink voltak, de pocsék vezetőink!” vagy “Nem is értem hogy lettünk nagyhatalom!”

Közben – nem mellesleg – rengeteget meg lehet tudni a spanyol történelemről, mely itthon eléggé hanyagolt téma.
Töris szívem repes: így kell nem szájbarágós, vagy klisés történelmi /témájú/ sorozatot készíteni.

Igazi unikum a sorozat, aki különlegességre vágyik, szereti a történelmet, és a sci-fi/időutazós sorozatokat, azoknak kötelező darab!

Várjuk a második évadot!

fireblade - 2015. 04. 22. 12:45

Kíváncsi lennék winnie bevállalta-e a 8 részt? :)

Egyébként nekem az is tetszik, hogy hogy hozzák bele a régi híres embereket, eszméletlen hogy Dali, Velazquez, Picasso stb szerepelnek, és csak úgy mint átlagos emberek…
Nagyon élvezetes könnyed kis történet mesélés..persze a szokásos kis buktatók az időutazásos történeteknek, ebben is benne vannak, de könnyedebben veszik, és elegánsan humorral kezelik az írók :)
Egyébként is remek humor és önirónia van benne..
Hadd jöjjön a 2. évad…kell ez!

8/10 az egész évad :)

mtoma73 - 2015. 04. 23. 07:59

Csatlakozom az előttem szólókhoz, mert nekem is nagyon bejött ez a sorozat. Még úgy is gyorsan eltelt, hogy 1 órásak a részek, úgy nézném még. Spanyolokról nem sokat tudtam eddig, de nagyon jól vannak tálalva a spanyol történelem eseményei, kultúra szereplői, elemei. A humora fergeteges, a szereplők is tökéletesek, nekem Alonso a kedvencem. Nem is gondolkodom közben, hagyom, hogy a történet vigyen magával. Ezért észre sem veszem ha van benne valami logikai bukfenc, bár az évadzáróban nem volt nehéz rájönni a végére. Ettől függetlenül én is ajánlom mindenkinek, aki szereti az időutazós, történelmi, humoros sorozatokat.
9/10 az évad szerintem.

jersey - 2015. 05. 11. 20:46

Nekem is nagyon tetszett a sorozat, most fejeztem be és alig árom az új évadot,de az utolsó két részben egy-két dolog nem tetszett. Irene húzása számomra kissé légből kapott volt+ Lolát is túl egyszerűen letudták, pedig azt gondoltam neki nagyobb szerepet szánnak, ha már visszatérő elem volt az egész évadban.
Plusz még egy aprócska baki: ha mindenkinek vissza kell mennie a saját korába esténként, akkor Irene-nek hogy lehetett lakása és felesége a jelenben? Őt szimplán eltűntként kezelték esetleg a 60as években?

Sigismundus - 2015. 06. 07. 09:47

Azon gondolkoztam el, mit szólna Amelia a Sagrada Famillia-hoz :-) Azt nagyjából akkor kezdték csak el tervezgetni amikor az ú ideje…

fireblade - 2015. 09. 18. 19:54

Egy kérdés:

mikorra várható a 2. évad?

Sigismundus - 2016. 03. 03. 20:29

2×01

NA kérem újrakezdődött. És már a második-harmadik résznél tart, de itt nagy a csend, pedig az első évad elég kedvenc volt.

Tetszik ahogy kezdték, hogy az 1×08 végi események, nem maradtak következmény nélkül. Sem a vezetésnek, Salvadornak az új felvigyázóval. És sem Irénének, sem az akciócsoportnak sem.

Az aktuális ügy megoldása, jól kitalált megint, csak néztem amikor a 45. percnél kiderült ami kiderült, aztán eszembe jutott hogy ez 100 perces rész, még csak a közepénél tartunk..

A rész végi hoppá is tetszik, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, eddig aránylag ügyesen, spanyolosan de jól fonták a történet szálait.

fireblade - 2016. 03. 06. 19:12

és milyen remekül folytatták, nem tudom hogy a színész (Julian) kiszállt, vagy csak ilyenre írták a történetet, de én sajnálnám, ha kiszállna..
Még mindig bájosan esetlenül kezelik az időutazás dolgait,sok vicces történet a háttérben..és nagyon jó ez a híres emberek megtörtént eseteit dolgozzák fel.
Nekem bejönnek ezek a hosszabb részek, van idő mindenre..nem kell kapkodni..
Jó ez a sorozat, teljesen más mint amcsi formák..érdemes esélyt adni neki.

Sigismundus - 2016. 03. 12. 18:09

2×02

Jó volt, ez is tetszett. Ha ki is lép ideiglenesen Julian a sorozatból, azt jól felépítve, megindokolva tették, voltak olyan előzmények amikre lehetett építeni, fénykép, kubai háború emlegetése.

A pót-ember Pacinó jó arcnak tűnik, 80-as évek, megint egy más kor volt :-) Almodovar, poszt-Francoi fellélegzés.

Úgy érzem, ebben az évadban az írók már merészebben nyúlnak a történelem-megváltozik-témához. Ez eddig kőbe vésett törvény volt, hogy nem. Ezt a sorozatgyilkos sztorijával alaposan áthágták, és mindenféle büntetés nélkül. Bár a minisztériumi ellenőrnő megjelenése előrevetít bizonyos sötét jövőt, meglátjuk, nem ok nélkül mutatták be őt.

Irene visszatérésre szükség volt, kell ő is ide, a szálakat mozgatni.

Sigismundus - 2016. 03. 23. 21:06

2×04

Aranyos kis sztori volt Napoleonnal. De főleg az a szál tetszett, amikor kiderült hogy a Suarez ős lehet hogy nem is azért nem nemz utódokat, mert kivégzik, hanem mert menyasszonya megorrol rá, a csinos apáca miatt..

Pacino mint pap hozott pár jó jelenetet :-)

Amúgy spanyolék elég flusztráltak lehetnek a világban sok helyütt még élő sztereotip spanyolság-kép miatt, de ők sem mentesek ilyenektől mások felé. Gondolok itt az El Cid-es részben, Charlton Heston ábrázolására. Meg az 2×04-ben amikor Ney marsal jeleneteinél harmonikaszó hangzik fel.. Mert franciák=harmonikaszó, ééértem?…

(Amúgy a valódi Ney marsal nem egy tökkopasz öregúr volt, 1808-ban még csak 37 éves volt csak)

Sigismundus - 2016. 03. 23. 21:14

2×05

Ez nem tetszett. Maga az alapötlet, a spanyolnátha megjelenése jó volt. Meg volt pár apró poén, barlangászok pl. Meg a csókjelenet vége, a napkeltével

De az hogy Ernesto erősen az új főnök, Susasna Torres betámadására próbálta kihasználni a helyzetet, az igen sunyi volt.
Amikor meg a doktor kezdett el Torresre irigykedni, az meg kifejezetten szánalmas.

Sigismundus - 2016. 04. 01. 20:34

2×06

Tetszett, de csak a vége miatt. Még ha annak semmi köze sincs a valóságos történelemhez.

Mert a sztori nem valami eget rengető rejtély volt. pár vicces jelenet a röntgenszeművel, meg Pacinoval.

Susanna Torres lebukása és eltávolítása túl könnyű volt, ennyire balek módon hagyta magát lebuktatni, nem tetszett.

Teszett Houdini magyar származásának említése, és a vége is a látogatással a Nagy Magyar Pusztában .
Annak ellenére hogy itt is a sztereotip ország/nép ábrázolás ugrott elő, magyar=puszta.

Viszont a történelmi igazság kedvéért megemlítem, hogy Houdini anyja, férjével és a 4 éves kis Erikkel vándorolt ki Amerikába. És ott is sokáig együtt élt családjával. És a kis Erik magyar ősei nem pusztai parasztok voltak, hanem pesti zsidó kispolgárok.

Ezeknek ellenére mégis tetszett, a népdallal a végén… :-)

xido - 2016. 06. 15. 03:18

Bő 1 év késéssel simán jogosnak tartom az imdb 8/10 közelijét,noha csak a pilotot néztem meg kétszer is..és megmondom miért…Azért,mert cikra 25 éve vártam,hogy valami filmes végre kezébe vegye Poul Anderson:Időjárőr című regényét…és hogy legalább 31 részen át élvezhetem,ha nem is lesz 3.évad..nekem megér ennyit:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz