login |

The Walking Dead: Carol Peletier – írta ayren

2015. 03. 12. 15:05 - Írta: vendegblogger

46 hozzászólás | kategória: elmélkedés,

Számomra nem kétséges, hogy Carol karaktere mostanra igazi badass figurává nőtte ki magát a The Walking Deadben, gyakorlatilag a 4. évad első felében végleg a kedvencemmé vált. Bevallom, soha nem gondoltam volna, hogy egy zombis sztori kapcsán hamisítatlan, borsódzó hátú katarzist fogok átélni, az emlékezetes 4×14 láttán viszont pontosan ez történt. Máig azt a részt tartom a TWD legmegrázóbb epizódjának, és az élményt a felvetett erkölcsi dilemma mellett jórészt a Carolt alakító Melissa McBride nagyon rendben lévő alakításának köszönhetem.

Nem állt mindig ilyen közel a karakter a szívemhez. Bár a The Walking Dead összes szereplője nagy utat járt be, mióta megismertük, talán Carol az, akinek a személyiségfejlődése a legnagyobb ívet írta le az első évad óta. Nem véletlen, hogy az idők során szürke mellékszereplőből főszereplővé avanzsált: ő az, aki a legtöbbet tanult a megváltozott körülmények által felkínált helyzetekből, és emiatt a karakterében folyamatosan (és még mindig) nagy lehetőségek rejtőznek. A családtagjai halála után számos addig rejtett képessége tűnt elő, hogy kamatoztatni tudja őket a csoport érdekében.

Alázatos, bántalmazott feleségként, tipikus áldozatként ismertük meg, akit a férje folyamatosan terrorizált. Életének egyetlen értelme a lánya volt, akit az utolsó percig megpróbált megóvni – nemcsak a zombiktól, a valóságtól is. Bár Sophia eltűnésével és halálával átélte a legnagyobb fájdalmat, amit egy szülő átélhet, képes volt tovább élni és levonni a tanulságot.

Valódi jellemvonásai és képességei, amiket elnyomott a rossz házasság, lassan felszínre kerültek. Fokozatosan felépítette új, keményebb személyiségét: pontosabban fokozatosan ismerte fel önmagában a belső erőt, amire ebben az átalakulásban támaszkodhatott. Ahogy Darylnek az 5×06-ban mondta, a börtönbeli időszakban vált azzá a nővé, aki mindig is lenni akart.

Természetének kettőssége, hogy egyszerre tud gyakorlatiasan kemény, sőt, kíméletlen lenni, valamint nőiesen empatikus – utóbbi vonása különösen a gyerekekkel kapcsolatban érvényesül. Lánya elvesztése miatt mindenkinél előbb jön rá, hogy egy posztapokaliptikus világban nem létezik ártatlan gyermekkor, a túlélés érdekében sok egyéb dolog mellett erről a luxusról is le kell mondaniuk. A kölyköket titokban a késsel való bánásmódra tanítja, hogy meg tudják védeni magukat a zombiktól, és igyekszik kigyomlálni belőlük a gyermeki téveszméket, miszerint a élőhalottak is emberek, csak kicsit „mások”.

Erős anyai ösztönnel bír, szeret gondoskodni másokról. Apjuk halála után elvállalja az árván maradt Lizzie és Mika pótmamaságát – és talán gondoskodó hajlama miatt érti meg annyira jól az első perctől kezdve a hozzá hasonlóan családi erőszakot megtapasztaló Darylt is. A tovább mögött folytatom, helyenként spoilerekkel.

Később pont Lizzie-vel kapcsolatban kell meghoznia élete legkeményebb morális döntését, amikor az ön- és közveszélyessé vált, mentálisan zavarodott kislányt egyszerre könyörületesen és kíméletlenül lelövi, mondhatni egyfajta eutanáziát hajt végre rajta az ominózus Look at the flowers-jelenetben.

Személyiségének kíméletlen vonására másik példa, amikor az 5×13-ban képletesen megfenyeget és halálra ijeszt egy gyereket, hogy ne árulja el senkinek, hogy fegyvert lopott.

Belső meggyőződését követve mindig a csapat érdekében cselekszik, akkor is, ha szembe kell mennie a többiekkel. A 4. évadban a közösségben elterjed egy újfajta, halálos vírus, ezért Carol titokban megöli és elégeti Tyreese fertőzött, és valószínűleg menthetetlen barátnőjét egy másik beteggel együtt, hogy megpróbálja megállítani a járványt, és megvédje a csapatot a kórtól.

Egyedül Rick jön rá, ki áll a gyilkosságok mögött. Amikor szembesíti Carolt a tettével, részben azért, mert veszélyesnek véli, amiért képes volt önhatalmúlag dönteni két ember életéről, részben pedig azért, hogy megvédje Tyreese haragjától, száműzi a nőt, ami hosszú távon szinte egyenlő a halálos ítélettel, de Carol született túlélőként átvészeli az egyedül töltött időszakot is. (Mellesleg ő az egyetlen női karakter, aki az első évad óta még mindig életben van.)

Az 5×01-ben megmutatkozik, milyen jó taktikai érzékkel rendelkezik, valamint hogy a körülmények pontos felmérésével milyen módszeresen képes cselekedni; a Terminus elleni támadással az utolsó percben sikerül megmentenie Rickék életét. Hogy mennyire intelligens és előrelátó, azt az első alexandriai epizódban ismét bizonyítja a kis fegyverletételes színjátékával, ami tőle szokatlan módon még mulatságos is. A rész láttán nem először gondoltam, hogy a jövőben talán jobb vezető válna belőle, mint az apránként becsavarodni látszó Rickből.

Persze, neki is vannak mélypontjai, amikor magába zuhan, és elveszti az élni akarását. Az 5×06 elején láthattuk, mennyire megviselte a közösségtől távol, magányosan töltött időszak, az epizód későbbi részeiben pedig Daryl próbálkozását nézhettük végig, ahogy megpróbálja kimozdítani őt a lelkifurdalás okozta depresszióból. (Anno kicsit tartottam is tőle, hogy a kiírásának a bevezetését jelentheti a hangulatváltozása, de kétségkívül őrültség lenne a készítők részéről egy ilyen életerős, és még mindig potenciáltól duzzadó karakter elpazarlása.)

Carolt a legerősebb szálak a csapat tagjai közül egyértelműen Darylhez kötik, és mivel a kommentekben már többen boncolgattuk a köztük lévő viszonyt, kitérnék arra, mit gondolok erről a kapcsolatról.

Valaki az egyik hozzászólásban nemrég olyasmit írt, hogy tényleg nagyon klassz karakter Carol, csak kár, hogy mindemellett még nem fiatal és szexi is. A megjegyzés kapcsán eszembe jutott, hogy sajnálatos módon milyen erősek egyes társadalmi sztereotípiák, miszerint egy menő karakternek feltétlenül fiatalnak és/vagy szexinek kell lennie. Pedig csak azt kell észrevenni, hogy Carol belső értékei, valódi vonzereje éppen a korából fakadnak.

Az élettapasztalat, az empátia, a felelősségérzet mások iránt, az önismeret, az önmagából, és nem mások véleményéből táplálkozó magabiztosság az, ami az én számomra annyira magával ragadóvá teszi Carol egyéniségét. Előfordulhat, hogy a Daryllel való szoros kapcsolat miatt sajnálkoznak egyesek Carol „matuzsálemi” kora miatt, hiszen a fiatalabbak számára nem talán nem képzelhető el holmi romantikus viszony kettőjük között. (Megjegyzem, számomra sem, bár nem a nő javára írható néhány évnyi korkülönbség miatt.)

Egyszerűen úgy veszem észre, ennek a kapcsolatnak a jellege minden, csak nem romantikus. Én konkrétan a legcsekélyebb mértékben se érzékelek olyasfajta lebegtetést kettőjük között, ami egyre nyilvánvalóbb például a Longmire főszereplői vonatkozásában (hogy egy másik izgalmas, jelentős korkülönbséggel bíró viszonyra mutassak rá).

Az 5×06 tisztán megmutatta, hogy az írók is valami hasonlót gondolhatnak erről a kapcsolatról, hiszen az epizódban Daryl és Carol a többiektől távol, kettesben töltenek el egy éjszakát, ergo ha szándékukban állt volna összegabalyítani őket, simán megtehették volna.

Érdekes egyébként a korkülönbség kérdése. Norman Reedus a sorozat indulásakor már 41 éves volt, de elég kölyökképű ahhoz, hogy elhiggyük, jóval kevesebb évet számlál. Fiktív családi háttere is a karakter fiatalabb életkorát látszik alátámasztani: az első részekben Daryl még mindig a bátyja árnyékában él, ami pszichológiai szempontból inkább utal egy relatíve kevésbé koros emberre.

Ezzel szemben az alig négy évvel idősebb Melissa McBride-ot a készítők mintha szándékosan öregítenék erősen őszülő hajával; inkább néz ki friss kisnyugdíjasnak, mint korának megfelelő, életerős negyvenes nőnek. Nem tudok másra tippelni, mint hogy vizuálisan meg akarták növelni a két színész között a valóságban fennálló korkülönbséget, hogy ezzel is nehezítsék a kapcsolatuk szerelmi térre terelését.

A Carol és Daryl közt kialakuló kezdeti rokonszenv fokozatosan egyre mélyebb barátságba fordul. Színesítheti a viszonyukat Carol részéről egyfajta anyai érzés is, amit a szülői szeretet nélkül felnőtt Daryl iránt érez.

Kapcsolatuk megváltozását, mondhatni egyenrangúvá válását jelzi az Atlantában játszódó 5×06-ban Carol válasza Daryl kérdésére, amikor minden szexuális felhang nélkül kijelenti, hogy bár eleinte gyerekként gondolt rá, ma már férfiként – vagyis felnőttként. Olyan személyként, aki bebizonyította, hogy képes megfelelő támaszt nyújtani másoknak, és elbírja a rá háruló felelősséget.

Mégis, én a legszilárdabb kapocsnak közöttük egyértelműen azt a fajta szövetséget, bajtársiasságot tartom, amit azok a harcedzett veteránok éreznek egymás iránt, akik tudják, hogy akár az élete árán is számíthatnak a másikra. Ékes példa rá a már többször említett 5×06-os atlantai epizód, amikor egy-egy jelenetben egymást fedezve, egymással tökéletes összhangban mozogva derítik fel az ismeretlen terepet.

A két karakter relációjából kiindulva tehát egy jövőbeli, klasszikusan romantikus kapcsolatot elég valószínűtlennek tartok, de hogy mindjárt ellent is mondjak magamnak, mégse tartom totálisan elképzelhetetlennek, hogy egyszer mégis összehozzák őket az írók. Mire gondolok?

Ha Carol és Daryl el is jutnának valaha “az ágyig”, véleményem szerint az egész biztosan nem holmi kamaszosan szenvedélyes lobogás közepette történne meg, hiszen a szerelmen kívül számos egyéb indítéka is lehet a szexnek, ami nem volna annyira karakteridegen tőlük. Hogy mást ne mondjak, alapvető emberi ösztön, hogy mindannyian vágyunk az emberi érintésre, az intimitásra. Az 5×12-ben láthattunk is rá egy szép példát: a fizikai kontaktustól elszokott, elvadult Rick szemmel láthatóan élvezte, amikor egy számára vadidegen nő levágta a haját.

Megtörténhet még Carol és Daryl közt a dolog egy újabb megrázó veszteség, egy felspannolt lelkiállapot pszichológiai levezetéseként is, mondjuk, hogy megvigasztalják egymást. Vagy egyszerűen csak azért, mert szükségük van arra, hogy a kizökkent, őrült világban valakibe belekapaszkodjanak.

Egyszóval jó néhány logikus lélektani okra építhetnek a készítők, ha a kettőjük közti dinamikát meg akarják változtatni, de ezek közül az okok közül én a hagyományos értelembe vett romantikus szerelmet kizárnám, az általam felsoroltak mellett nem utolsó sorban azért, mert a The Walking Dead puszta túlélésre épített univerzumában az ártatlan gyermekkor mellett a romantikus szerelem is egyértelműen olyan luxusnak számít, aminek értelemszerűen nem sok tér jut az emberek életében.

46 hozzászólás Ne habozz!

Erja - 2015. 03. 12. 15:12

Nagyon jó kis írás lett ez ayren, gratulálok hozzá. Épp az aktuális résznél gondoltam rá, hogy mekkora változáson ment át a karakter, erre most itt az írás hozzá.:-))

Soldierdsgn - 2015. 03. 12. 15:49

Úristen Daryl rózsaszín kupakos vizespalackot visz: BUZZIIIIII! :)

BOrbi - 2015. 03. 12. 16:00

Hát nem tudom. Én rühellem ankarakterét, meg a másik néger csajt aki mesterlővésszel járkál. Egyáltalán nem tünnek valós karakternek. Tuljátszák magukat és ez.roppantul bosszant.

geo - 2015. 03. 12. 16:04

Nem nézem a sorozatot, a képregényt viszont olvasom, érdekes, hogy mennyire elágazott a kettő.

ayren - 2015. 03. 12. 16:06

BOrbi
Kinek a pap, kinek a papné…

ayren - 2015. 03. 12. 16:08

Erja
Köszi.:) Úgyis pedzegették páran a e heti posztban is a kapcsolatukat, úgyhogy talán jókor jött. Nekem abszolút Carol a kedvencem a TWD-ben, az gondolom, lejött.

Pocok - 2015. 03. 12. 16:14

Háh… szóval ez a családneve :D

kernacs - 2015. 03. 12. 16:15

Nekem is Carol a kedvencem. :) A képregényben amúgy miben más a karaktere?

winnie - 2015. 03. 12. 16:21

képregény választ csak ide, ha lehet: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/12/02/the-walking-dead-a-kepregeny-es-a-sorozat/

ha jelzitek kommentben feltűnően, akkor látni fogja mindenki, hogy a carol-os írással kapcsolatos és nem fut másféle spoilerbe.

a Kati néni - 2015. 03. 12. 16:23

Szuper elemzés igényes stílusban.
Carol a legnagyobb kedvencem, az őt alakító színésznő fantasztikus. Párszor néztem szinkronosan is, s akkor döbbentem rá, hogy Kubik Anna mekkora telitalálat hozzá. (Eleinte úgy gondoltam, hogy túl “idős” választás.)

ayren - 2015. 03. 12. 16:24

Ki az a Claire?

winnie - 2015. 03. 12. 16:27

ayren: sorry, éppen a person of interest – 4×02-t nézem:)

Pocok - 2015. 03. 12. 16:29

Na most értem a végére. Jó írás.

Nem egészen idekapcsolódik, de Daryl hol vesztette el a motorját? Próbálom felidézni a részt, de nem tudom.

ayren - 2015. 03. 12. 16:35

winnie
Akkor jó. Már azt hittem, Carol neve is más a képregényben.:)

fisher - 2015. 03. 12. 17:13

a Carol-Daryl páros tényleg jó, kár hogy mostanában hanyagolják a készítők, alig van közös jelentük. sokkal jobban el lehetne még mélyíteni a kapcsolatot.
maga a karakter sosem volt szimpatikus, múlt héten már átment erőltetettbe.

Miss Keamy - 2015. 03. 12. 17:13

gratula ayren, színvonalas írás :) fuu Carolt én kb 3 évadig nagyon utáltam, szinte már vártam hogy mikor írják ki, ellenben most egyik kedvencemmé nőtte ki magát. (Rick irányába pedig továbbra is változatlan az utálatom :D)

ayren - 2015. 03. 12. 17:27

Miss Keamy
Köszi.:) Én mondjuk sosem utáltam, de az elején egyszerűen nem volt se túl vonzó, se túl érdekes a karaktere. A 4. évadig. Szerintem az írók akkor szerettek bele.:)

Hegedda - 2015. 03. 12. 18:19

Pocok
A börtönnél maradt az egyéb verdákkal együtt.

Eva - 2015. 03. 12. 18:51

ayren – nagyon jó kis elemzés, köszönet érte.

Ami pedig Daryllel lévő kapcsolatuk alapja, az szerintem, az eredeti táborban történt támadás után, Daryl csapta fejbe a hullákat, hogy ne változzanak át, Carol pedig elkérte a csákányt (?), mert a férjét ő akarta “befejezni”… volt abban gyász és utálat is bőven. Daryl akkori pillantásai egyfajta tiszteletet tükröztek.

A farmon is volt egy komoly jelenet, amikor Daryl gyakorlatilag leüvölti Carolt, hogy csak nem akar egyedül maradni, miután a férjét és a lányát is elvesztette, Carol pedig állja a sarat, nem magyaráz, nem mentegetőzik. Szerintem ott váltak egyenrangú felekké.

Nekem ettől a jelenettől kedvenceim.

Nem várok tőlük romantikát, jelzem nem Carol miatt, szerintem ő tudna még szeretni, de nincs olyan karakter jelenleg, aki, mint kapcsolat látszana Carol mellett.

ayren - 2015. 03. 12. 19:09

Eva
Viszony kettőjük között még simán lehet, csak a fene nagy romantikát érzem karakteridegennek, ahogy írtam is. Az meg a másik, hogy az írók még bármilyen irányba fordíthatják a kapcsolatukat. Kérdés, hogy mennyire nyomja a Caryl (brrr, a hátam is borsózik ezektől az összevont nevektől!) rajongótábor. Akikről őszintén szólva azt se tudtam, hogy vannak.:) Nem akartam a poszt előtt máshol olvasni a kapcsolatukról, hogy ne befolyásoljon semmi, tegnap láttam csak, hogy feltételezés szintjén van némi háttere a dolognak.

ayren - 2015. 03. 12. 19:10

Hogy a farmon mi történt köztük, arra meg én már nemigen emlékszem. 4 éve volt, és annyi sorozat lefolyt azóta a Dunán. :)

Eva - 2015. 03. 12. 19:23

ayren – 2015. 03. 12. 19:09
Te jó ég, a YT-on egymást ölik a népek, hogy legyen, vagy ne legyen ilyen kapcsolat. Olyannyira, hogy magukat a színészeket is meginterjúvolták ez ügyben :)

ayren - 2015. 03. 12. 19:29

Mit mondjak, többnyire nem nagyon vagyok képben az ilyesféle háttér információk kapcsán. :) Ami nem annyira baj, ha az ember az első, ösztönös benyomásait akarja leírni egy-egy karakterről.
Egy N. Reedus interjút láttam tegnap, meg a mamája twitter üzenetét. :) De persze, nyilván az is csak a reklám helye.

Poghy - 2015. 03. 12. 19:36

Grat ayren, jó volt megint egy jól összeszedett karakterleírást olvasni tőled, remélem lesz még ilyen, sőt ami azt illeti ihletet is adtál, lehet, hogy lesz hasonló próbálkozásom a jövőben.

Carol egyértelmű favorit nálam a TWD-ben, főleg amit az utóbbi 2 részben műveltek vele az írók. Alig várom már milyen képet fog vágni Alexandria népe amikor meglátják a valódi énjét. :)

ayren - 2015. 03. 12. 19:46

Poghy
Ha kedved támadt írni tőle, akkor nagyon örülök. :) Én már eddig is próbáltam kapacitálni a junkie kommentelőit, hogy kövessék a példámat. Amilyen karakterbuzi vagyok, nagyon szívesen olvasnék más szereplőkről is, sőt akár pl. a mostani kapcsán Carolról is egy másik elemzést: nyilván más szemszögből láthatnánk őt. Tök izgalmas lenne pl. ha két karakterelemzés ugyanarról a szereplőről egymás mellé téve egyszerre jelenne meg.
/ Hallod, winnie?:) /

Poghy - 2015. 03. 12. 19:56

ayren: Jó ötlet, de lehet, hogy félreértettél. Másik karakterről szeretnék írni, másik sorozatból. Mindenesetre további karakterelemzéseket szívesen olvasnék, akár tőled, akár mástól, remélem ennek is hagyománya lesz, mint a klasszikusok rovatnak.

ayren - 2015. 03. 12. 20:07

Nem, nem értettelek félre, csak példaként mondtam.

Keila - 2015. 03. 12. 20:22

Ó, emlékszem még, amikor a 3. évad végi kibeszélőben írtam, hogy számomra a legnagyobb karakterfejlődésen Carol ment át (közli Andreával, hogy ölje meg a Kormányzót), csak szépen csöndben, és mindenki nézett rám mint borjú az új kapura. Két éve röhögök. :)

ayren - 2015. 03. 12. 20:39

Keila
A próféta, aki voltál.. :)

gabgab - 2015. 03. 12. 21:39

carol es deryl a ket legpocsekabb karaker az egesz sorozatban.
Sot, nekem azon is erosen gondolkoznom kell, volt e mar olyan karakter -abban a par szaz sorozatban amit eddig lattam- akit jobban gyuloltem, mint ezeket.
Pfffejjj…

Snoopyzit30 - 2015. 03. 12. 21:59

Remek írás, szerintem is. Jó lenne a többi karakterről is olvasni ilyet (pl. Rick). Carol eleinte engem is irritált, de aztán nagyon jól kibontották ezt a karaktert.

angryculture - 2015. 03. 13. 01:40

nagyon jó írás! :)

AKármi - 2015. 03. 13. 12:45

ayren gratula!

ALDO - 2015. 03. 13. 12:50

Szép, részletes, színvonalas írás. Lehetnének gyakrabban hasonlóak, akár más sorozat karakterekről.
A farm, ahol élünk után nem gondoltam volna, hogy Carol kivívja a “legrégebb óra életben lévő női karakter” címet, mert az alapbandából már csak öten vannak és a többiek mind férfiak.
Pozitívum, hogy az ő estében legalább próbálkoznak némi karakterépítéssel, míg az újakat csak bedobják epizódonként pár percre statisztálni, aztán, ha alakulna valami, akkor kinyírják.

ayren - 2015. 03. 13. 13:22

ALDO
Köszi. :)
Szerintem ez nem csak némi karakterépítés, hanem nagyon is erőteljes. :) Gyakorlatilag az első évad óta teljesen újjászületett.
Valahol olyasmit olvastam, hogy az írók menet közben annyira megszerették a karakterét (gondolom, McBride alakításának köszönhetően is), hogy emiatt építették fel így, és ilyenre a karakterét, eléggé eltérve a képregényes karaktertől. (Amit én nem ismerek.)

evergreen976 - 2015. 03. 13. 16:25

Nagyon jó lett ez a kis jegyzet, gratula.
(Sok ilyet még!)
;)

Eva - 2015. 03. 13. 19:43

Az eredeti csapatból már csak öten élnek, szerintem Glenn az egyetlen, akinél nem jelentős a karakterépítés, Carolt ayren gyönyörűen megyírta, Rick, Carl és Daryl mind rengeteg változtak az idők folyamán, Glenn barátunk a farmon mutatott valami változást, azóta a figura ugyanazt hozza, szerintem. Végül is nem baj, legalább egy ember, aki maradt, akinek megismertük…

Az utóbbi részekben (Alexandria) egyébként feltűnően az alapkarakterek szövetkeznek, akcióznak (kivéve Glennt), lesz itt még valami, ami majd meghökkent.

Zita - 2015. 03. 13. 20:43

“Színesítheti a viszonyukat Carol részéről egyfajta anyai érzés is…”

Norman azt mondta hogyha Melissa meghallaná hogy valaki ilyet mond, biztos kiakadna és lecsapná az illetőt:D

ayren - 2015. 03. 13. 21:04

Ajaj, akkor jó, hogy nem tud magyarul. Kinézne nekem egy füles.:)

getkey - 2015. 03. 14. 14:43

ayren

Csak nemrég találtam meg ezt a posztot. Az epizódokhoz tartozó kibeszélők mellett teljesen elfelejtkeztem arról, hogy egyéb elemzések is lehetnek, amiket szívesen olvasnék. Ez pedig pontosan ilyen volt!

Fogadd elismerésem! Átgondolt, alapos és egységes írás. És a gondolati ív is szépen kirajzolódik benne. A kitűzött célt maradéktalanul elérted vele. :)
Abszolút karakterrajongóként főleg jól esett elolvasni.
Carolt én sem kedveltem eleinte (bár inkább csak jelentéktelen volt számomra), amivé azonban kinőtte magát az események során, az minden szempontból elismerésre méltó. Az egyik legerősebb karakter a csapatban, mindenképpen dobogós.
Remélem, folytatod a jövőben is! :)

ayren - 2015. 03. 14. 14:48

getkey
Köszi.:) Hébe-hóba, ahogy időm és kedvem engedi, elkövetek ilyesmit.
Ezért is írtam, amit, a másik helyen. Szívesen olvasnék a többiekről is elemzéseket, olyanokról, akiket azért valamennyire kedvelek, de nem annyira, hogy elég ihletem legyen egy róluk szóló poszthoz. Te potenciális meg vendégblogger vagy, szerintem.:)

Csilla0422 - 2015. 03. 16. 15:04

Ayren, gratula!
Még anno a 2. évad végén írtam, a kibeszélőbe, hogy Carol milyen jó stb. majd megettek érte. Szóval az olyanok miatt lett a kedvencem, mint amiket te is írtál róla.

ayren - 2015. 03. 16. 15:10

Akkor jobb szemed van, mint nekem. :) Én a harmadik évadban kezdtem el kedvelni, de igazán favorit a negyedik elején lett.

Nelli - 2015. 03. 16. 18:47

Én csak a negyedik évadban “vettem észre” Carolt. De most ő az egyik abszolút kedvenc.

Ombre - 2015. 03. 18. 00:17

Na nem.Badarság az a felvetése a poszt írójának hogy Carol majd egy “felspannolt lelkiállapot pszichológiai levezetéseként” fog hengergőzni Daryllel.
Maga az utolsó beillesztett képe is hatásvadász,mert az egy forgatási szünetben lett lőve hőseinkről.

emberke - 2016. 12. 08. 12:21

Az emberek nincsenek maguknál. Carol egy irritáló, nyomorék, idegesítő, bosszantó, undorító karakter. Remélem kiírják a sorozatból.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz