login |

Episodes: vége a 4. évadnak

2015. 03. 14. 19:04 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Ezt jól megszívtam, hiszen amiatt toltam az Episodes-finálé megnézését, mert nem akartam, hogy már vége legyen az évadnak, erre olyan pofont adtak a készítők az utolsó részben, ami nagyon nem esett jól.

Nyilván elég sötéten kezdett az évad, sokan szorultak olyan helyzetbe, ahova nem akartak kerülni. Kezdve ugye a Pucks! showrunnerjeivel, akik kénytelenek voltak visszatérni Amerikába akkor, amikor már szakítottak az országgal. Ebből kihozhatták volna azt is, hogy elszálltan írnak 6 részt, ami sikert arat, de nyilván inkább a realista útra léptek a remek “f*ck f*ck” premierben.

Így jobban belegondolva az Episodes-ra is lecsapott a Showtime-betegség, akik képtelenek 1, maximum két évadnál tovább tartani a komédiákat, és valahogy drámába süllyesztik mindet. Mondjuk itt elég fekete humorral megfejelve, de mégis inkább a rossz oldalra taszították idén a nézőket.

Mondom ezt úgy, hogy Matt LeBlanc szenvendése a pénzzel jó pár zseniális pillanatot hozott, még ide a fináléba is, ahogy pár addig futtatott szál egy messziről látható, de nagyon elszállt poénba futott a gameshow-ban.

Viszont a többiek csak rosszat kaptak. Semmiféle meglepetés nem volt, csak a rossz, amit igaz, hogy poénokkal vezettek fel, de borzasztó volt nézni. Nem kínos humorról van szó, vagy ilyesmiről, egyszerűen csak fogták magukat és lerombolták a jóindulat homokvárát.

Kicsit dühös vagyok a fináléra, mert 8/10-ről letornászta 7/10-re az egész évados pontszámot, és olyan cliffhangereket adott, amiknek a feloldására nem vagyok kíváncsi.

12 hozzászólás Ne habozz!

crashland - 2015. 03. 14. 20:55

Szerintem nem erte el a 3. evad szinvonalat, de nem volt rossz.
7/10

enbe - 2015. 03. 14. 21:37

“olyan cliffhangereket adott, amiknek a feloldására nem vagyok kíváncsi.” Teljesen egyetértek.
Kicsit átmeneti évadnak éreztem, a végére kiderült, hogy a folytatás sem biztos, hogy visszaadja azt az insider jelleget, amiért megszerettem (persze maradt ilyen vonal is, csak nagyon ráhúzták a személyes dolgokra, pl Carol – Helen, totál feleslegesen). Szerintem képesek lesznek még egy csomó időt majd eltökölni azzal, hogy miként lehetne ezt a nevét sem tudom srácot (az új showrunnert) lerázni. Sajnálom, kb nálam is 7, de inkább 6/10.

ldavid - 2015. 03. 14. 23:15

nekem kicsit olyan érzésem van mintha kihagytak volna 1-2 részt és a story-t meg rövidrezárták volna.

amúgy csak holnap este lesz vége hivtalosan.

human - 2015. 03. 14. 23:22

nem a showtimes saját videómegosztójában vannak a részek? 9 részes az évad és én a 9. rész után írtam, szóval már vége van hivatalosan.

clegane - 2015. 03. 15. 01:18

én még nem értem a végére, de szerintem nagyon jó ez az évad is.
mondjuk ha a vége nélkül 8/10et adnál rá, eddig azzal egyet tudok érteni.

zenit - 2015. 03. 15. 03:52

Őszintén? Le sem esett, hogy évadzáró, hittem, hogy még vagy két rész van hátra, annyira nem nyomott sokat… Elmosolyogtam az évadon, de azért nem emlékszem rá vigyorogva, mint az első kettőre…

topofthemorning - 2015. 03. 15. 05:50

Bár más szempontok alapján, de én is úgy éreztem, hogy bizonyos hangsúlyok rossz helyre kerültek. Viszont nekem tetszett, hogy fokozták a kínosságot. Őszintén rühellem Timet, már a látványától rosszul vagyok, és jó, hogy megint visszahozták, így jobban drukkolok, Merc alig volt ellenfél :)
Az új főnököt nem csípem, szerintem túl van játszva, maga a szál jó lenne, de emiatt nem élvezem.
Így utólag belegondolva zavaró volt kicsit, hogy nem nagyon történt semmi előrelépés, mégid eltelt egy évad. De azért nagyon szerettem, bár az tény, hogy nekem még mindig a 3×8 a csúcs.

Brynden Rivers - 2015. 03. 16. 10:14

Nekem bejött az évad.

A 3 főszereplő karakterek még mindig nagyon szerethető és vicces.

Riggins - 2015. 03. 17. 16:23

Az évad eleje nagyon jó volt, kár, hogy azt a szálat hamar leállították mikor LeBlanc próbálta az ex nejét összeboronálni a csávójával.

Számomra az volt a fordulópont mikor a LeBlanc fateres rész volt, utána már egyik rész sem volt kiemelkedő, de azért jól szórakoztam.

goodjohnwin - 2015. 03. 17. 21:40

Szerintem továbbra is zseniális a sorozat, hihetetlenül bennfentes maradt a szereplők viszonylatában… ismerve nagyon (!) hasonló fazonokat a hazai és külföldi piacról, mindenki teljesen ott van, különösen LeBlanc és Merc, meg szerencsétlen ‘Carol’.
Lehet, hogy már nem annyira vinnyogósan röhögős, de továbbra is az egyik legjobban megírt sorozat szerintem, hihetetlenül őrült karakterekkel, akik mind valódiak a szó hollywoodi értelmében.
Kell, kell, és még kell, csak az epizód/évad számon ne változtassanak, mert a minőség szemmel láthatólag csak így tartható :)

és a hab a tortán: Daisy Haggard ‘Myra’-ja.. OMG, a legjobb mellékszereplő, evör! :D
http://www.avsforum.com/photopost/data/2305200/0/0a/0ab2e8b7_223700846.jpeg

zdoz - 2015. 03. 18. 04:54

Egyetértek az előttem szólokkal, sajnos alaposan elcsesztek egy teljesen jól induló évadot. Már Matt apjából is sok volt, de Helen féltékenysége valami olyan szinten erőltettre sikerült, amit még a Barátok Köztben is ciki lenne. Aztán erre még a bosszúhadjárat, katasztrófa… Ennél még a Pucks is jobb lehet.

Amennyire vártam eddig minden új évadot, most annyira nem várom a következőt. Sikerült egy olyan helyzettel lezárniuk az évadot, aminek a folytatása totálisan hidegen hagy. Kár, nagy kedvencem volt…

gabor36 - 2015. 06. 08. 11:13

Az igaz, hogy kissé elfáradt a sorozat, de én nem látom mi az a hatalmas pofon az évad végén, ugyanazok a klisék voltak amikkel eddig is feltöltötték a részeket, ráadásul az egyik olyan szál jött vissza, amiből már egyszer kihozták amit ki lehetett hozni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz