login |

Banshee: vége a 3. évadnak

2015. 03. 16. 22:40 - Írta: superpityu

63 hozzászólás | kategória: kritika,

Gyorsan eltelt ez a 10 hét. Valószínűleg nem így érezném, ha a Banshee gyengébb évadot produkált volna, de így, hogy még az istenkirály 1. évadot is felülmúlták nagyon sajnálom, hogy vége is ennek az utazásnak. Lehet nem leszek azzal sem egyedül, hogy ez az évad csont nélkül megért egy 9/10-et, pedig sokszor úgy érzem, hogy nyolc pont felett nincs élet, de itt erről szó sincs.

Évad közben pár epizódról megemlékeztünk, de igazából nagyon sajnálom, hogy nem sikerült összehoznom, hogy hetiben legyen írás a sorozatról, így most megragadva az alkalmat kiemelném a 3×06-ot, ahol egy mellékszálban olyan remek karakterbúcsúztatást nyomtak, hogy azt tanítani kellene. Nem is gondoltam, hogy egy egyszerű „mi lett volna ha?” szerkezetből ilyen kiemelkedő dolgot hozhatnak ki.

Na de vissza a fináléhoz, ami hozta a szokásos formát, mert ha visszakanyarodunk a két korábbi évadzáróhoz, akkor bizony ugyanezt a receptet alkalmazták. A játékidő több mint felét kőkemény akcióval töltötték ki. Abban is biztos vagyok, hogy több lövés hangzott el a fináléban, mint ahány szót kiejtettek a szereplők.

A Banshee továbbra is remek ponyva maradt, amit kár lenne komolyan venni, viszont rettentően szórakoztató tud lenni. Azért idén egy kis változást is véltem felfedezni a sorozat háza táján, mégpedig a villantások elmaradását. Meglepő módon, talán még Rebecca is csak egyszer meztelenkedett, és az öncélú szexjeleneteket is kár lenne idén felróni a Banshee-nak.

De az öncélúság nem ment annyira messze, csak éppen nem meztelenségben, hanem vérben mérték idén. Elég csak a 3×03 akciójelenetére gondolni, vagy éppen az egyhelyszínes 3×05-re, vagy akár a 3×08 elkerülhetetlen kivégzésére, mind egytől egyig brutális volt. Mégis idén pont ezek miatt is lett ekkora kedvencem a sorozat. A hét epizódja szavazásokat elnézve pedig nektek is igencsak bejött ez az évad.

A harmadik évad fináléja pedig nem hagyott cserben minket, megint nagyon odatették magukat, lezárták az éppen aktuális szálakat és adtak a történetnek egy teljesen új irányt. Valamint egyre többet tudunk meg Hood múltjából, ami megint érdekes adalék volt az akció mellett. De spoilerekkel folytatom a tovább után. 

Volt kiért izgulni a fináléban, de mégis úgy érzem, hogy rámentek a biztonsági játszmára a végén. Miután közel egy évad alatt nem tudtak semmit sem kezdeni Gordonnal, most pár rész alatt kicsit felturbózták. S bár tény, hogy a fináléban több értelmes dolgot csinált, mint a 3 évad alatt összesen mégsem tudom őt igazán sajnálni.

Miután idén már kiírtak 2 fontosabb női karaktert így Carrie sorsa számomra nem okozott meglepetést, sokkal inkább adta magát, hogy a férje megy, akivel éppen felmelegítették a kapcsolatukat. Szerencsére Stowe is megkapta a jussát, nem volt ez sem túlságosan kérdéses dolog, túl nagy rizikó lett volna életben tartani egy ilyen labilis karaktert.

Viszont Job elrablása nagyjából a semmiből jött, nem azért mert nem számítottam arra, hogy a kocka gyerek még beleköp a levesükbe, hanem mert bénán volt megoldva. Viszont tetszik, hogy elvették a csapat agyát, ez teljesen új dinamikát szülhet.

Proctorék is kivették a részüket a vérfürdőből, igaz ők teljesen más helyszínen gyilkolásztak, kvázi egy mellékszálon, ami nem is volt olyan izgalmas. Kicsit hiányoltam ezen a szálon, hogy Rebecca nem kapott többet egy kis letolásnál, mert nem kis szarkavaró volt ebben az évadban. Az egész karaktere elég gyenge lábakon áll és bár sejtem, hogy néhol már meghaladja Lili Simmons színészi képességeit, hogy átadjon egy ekkora változást, mint amekkorát Rebecca megélt.

Hood pedig leadta a jelvényét. Lehet ezzel együtt a sorozat esszenciája is odavész, hiszen így nem lesz rablóból pandúr felállás, de mindenestre ez egy szép gesztus Siobhan emléke felé, másrészt így sokkal könnyebb lesz Job keresésére koncentrálni.

Bunker pedig sokkal izgalmasabb szereplőnek ígérkezik, mint amilyennek elsőre tűnt. Sejteni lehetett ugyan, hogy bonyodalmakat fog még okozni a jelenléte. Most pedig úgy tűnik, hogy a következő évad főellensége is az ő szálára fog érkezni. Lehet vannak Banshee-ban Proctornál rosszabb emberek is? Elsőre a Brotherhood sem tűnik kisebb falatnak.

A pontszám fent virít, igazán élvezetes finálén és évadon vagyunk túl, bár pár esemény nem éppen kedvem szerint történt, de lehet igaza van a készítőknek és kár lett volna jobb/érdekesebb karaktereket kirakni az évad végén.

Jöhet a 4. évad, ami csak 8 részes lesz és még rengeteget kell rá várni.

63 hozzászólás Ne habozz!

KG - 2015. 03. 16. 22:48

több 10/10es rész, remek karakterek, remek operatőri munka, fantasztikus megoldások, nem féltek új dolgokat meghúzni, és mind nagyon jól vált be.

kicsit sajnálom, hogy az írásban nem lett kiemelve a sok kis plusz, banshee origins, banshee vault, az előre utaló motívumok az intróban és a fb oldalukon (bár ez utóbbiban nem tetszett, h kvázi elspoilerezték gordon halálát a finálé előtt napokkal)

nálam all-time top3as sorozat lett a banshee ezzel az évaddal a breaking bad és a lost után.

Jacques - 2015. 03. 16. 23:08

Én pont ezt a 3. évadot tartom a három közül a leggyengébbnek… már nem tudott érdekelni Hood seriffé válásának titokban tartása, már untam a vén boxoló kocsmajeleneteit, hogy állandóan a bárpult mellett unták szét magukat ha letargiáztak. Két mellékszereplő volt érdekes az évadban: Job és Bunker. Ha a 4. évadban nem szerepelne Hood, az sem zavarna, csak a két említett legyen benne.

Llew - 2015. 03. 16. 23:20

Marha jó volt még azzal a furcsasággal is, hogy elég tetemes idő ment el gyakorlatilag a következő évad felvezetésére Bunker vonalán. Amiből remélem nem egy Chayton féle indiános vonal fiaskó lesz, hanem valami olyan jóság, amilyet itt ígértek.
Ami nekem kissé fura, hogy egy ilyen kisvárosban, mint amilyennek Banshee tűnik, hogy fér meg egy Emmett meggyilkolós random neonáci banda, meg ez a giga szervezett Bunker féle neonáci banda?

tussilagofarfara - 2015. 03. 16. 23:32

egy ilyen kiegyensúlyozottan magas színvonalú évadot nehéz lesz idén überelni, így márciusra elég magasra tette a lécet a Banshee!

Sheriff Hood - 2015. 03. 16. 23:33

Ha Hood nem lenne benne a 4. évadban, azt én nem viselném jól. Engem leginkább a megváltozott Hood-Proctor dinamika érdekel, még azt sem tartom kizártnak, hogy Lucas Kai-hoz fordul segítségért Job megmentéséhez.

Carrie nyilván Hood-nak segít majd a keresésben, de hogy Sugarral mit kezdenek majd, arról lövésem sincs, és ugyanez áll Brock-ra is. A Bunker szál egyértelműen izgalmasnak ígérkezik, és közben Proctorék sem ülnek majd otthon a medencében. Intenzív 8 résznek nézünk elébe.

Bazsi - 2015. 03. 16. 23:34

Ahogy KG is írta All Time Top3!!! Nálam az egész évad 10/10! Abszolút az év sorozata! Első 2évad is nagyon jó volt de ez odavert mindent! Remélem a 4.ik évad is hozza ezt a szintet! Hamar elment ez a 10hét. Egyébként szinkronosan is egész jó, lehet ismételni legalàbb.

salsal - 2015. 03. 16. 23:39

Liew, nem feltétlenül két bandáról van szó, az Emmett gyilkosok sima katonák voltak, és a személyes bosszú vezérelte őket, a Bunker-tesó pedig a szervezet feje.

A finálé lezárása egyébként zseniális volt, ahogy Proctor mesterien kipuhatolja, hogy Hood már nem zsaru, nem védi a jelvény,és a félmosoly amit utána elereszt,..

naughtyl - 2015. 03. 16. 23:56

csodálatos volt az utolsó utáni jelenetes, Job féle Fuck Me.

Devat, ha most felrobbantják is késő. Nem mintha tini lennék, de kikérem magamnak, hogy ilyen idióta legyen egy gyerek.
amúgy a kisöcsi ilyen homeland szinten nincs használva. mondjuk itt legalább nem küldik mindig ki a szobából.

Szerintetek a készítők nem mertek vagy nem akartak tovább menni, azzal a Rebecca és Kai féle érdekes kapcsolattal? úgy érdekes, hogy nem feltétlenül helyes.

Naagyon felcsigáztak “Hood” múltjával. nem bántam, hogy alapoznak jövőre.

Bunker meg érdekes. tökre szorítottam érte.

rondán soká lesz folytatás:(

BV - 2015. 03. 17. 00:00

A kritikával egyet tudok érteni. Nekem sem tetszett, ahogy elvitték Job-ot, mert 5 méterre volt tőle a banda és nehogy már ne hallják, ahogy a kavicsos talajon odafutnak és felkapják. De maga az ötlet nagyon jó, ad némi kihívást a negyedik évadnak, hogy nem sikerül mindent 3 perc alatt kideríteni. És szerintem az sem rossz ötlet, hogy Hood nem lesz többé sheriff, mert most érzem azt, hogy Brock erre végre megért és Bunkerrel jó team lesznek, pláne a saját szálának tisztázásában. Én személy szerint Carrie-re és családjára már szinte egyáltalán nem vagyok kíváncsi, helyette Burtonnel és Rebeccával kezdjenek valamit (ne együtt, hanem külön-külön), mert Burton vált Bunker mellett a legérdekesebb szereplővé.

Indiánokat, amishokat kiveséztük, úgy tűnik a 4. évad a neonáciké lesz. Ámen erre.

Egy kérdés. Hová pakolták az indián rendőrt? Mióta kivégeztük az indián témát, vele se nagyon foglalkoztak.

myself - 2015. 03. 17. 00:20

Nekem fura kicsit h senki nem emliti mekkora SOA erzesek tamadnak idorol idore az emberben…vagy csak bennem? :) ja es nem rissz ertelemben…amugy fullon van benazassal, logikatlansaggal es gyerekbetegseggel, de amolyan ettol is szep, meg …hm…ember es valosagkozelibb lesz, hibas, nem emberfeletti…nah, ide mellekszal :), amit Hood kap az nem emberi…komolyan, ha meg egyszer ugy szarra verik a folyton ugyanugy nezo busafejet, ami aztan ugyan sebes meg izes marad, de messze nem a veressel aranyosan, es nem 1 oran belul gyogyulna na :) nem is az a baj h ad is kap is, hanem h batman legyen a talpan aki ezt kiallja, es van damme szeru feltamadasait is idegesitonek tartom…szal nem baj h neha hibaznak, mert annyira ude akkor is az egesz a jelwnlegi felhozatalban…de komolyan, amit a fejkameras reszben csinaltak…pfff, bator volt…de nalam nagyon mukodott…zsenialis, parades…birtam h szetszedik a tabort, es el is hiszem :) de naaa, a mesterloveszt tutira le lehetett szedni, es Hood is kinyir mittomenhanyat, de egy zsoldos beszoritja muhaha…na nem akarom szetszedni az akciokat, az osszkep akkor is faja…a felmosolyrol nekem nem az jott le h na, mar nem vedi a jelveny…de az tobbszor eszembe jutott h Proktor a dark side aki a jo oldalaval kuzd, mig Hood a feher magus, akit folyton berant a sotet oldal…a sok parhuzam meg ellenpontozas, es a dontetlen bunyo is olyan, mintha a ket …nincs jobb…”oldal” …vagy erem lennenek, a kimozdithatatlan allas es a megallithatatlan ero vagy mi :) talalkozasa…vagy mi :)

Nikki - 2015. 03. 17. 00:24

Reméljük Job-ot nem kell sokáig nélkülözni. Gordont pedig épp akkor nyírták ki, mikor kezdett érdekes lenni. Nagyot néztem a múltkori, Carrie-vel közös bunyóján is, mikor a lányukat hozták ki a rossz társaság házából..
Hood legyen az új polgármester.. vagy Proctor :D
Bunkert azért sajnáltam.. nem is tudom, hogy képzelte hogy olyan nyugodtan lefekszik aludni.. amúgy ezekbe a banshee-i házakba/lakásokba tök könnyű bejutni..
Proctor félmosolya a végén.. de kíváncsi lettem volna mire gondol..
A rablós részben viszont a kamerarángástól szédültem, alig vártam, hogy vége legyen, csak fél szemmel néztem. Szörnyű volt. Csak, hogy negatívumot is mondjak. Mert különben sima 9/10 szerintem is, nagyon várom majd a folytatást.

AmenBrother - 2015. 03. 17. 00:52

Remek évad volt, de közel sem hibátlan.
Proctor visszatérése a “sötét oldalra” erőltetett lett. Hogy a francba következik abból, hogy Rebecca arrogáns viselkedése miatt, amit pont tőle tanult el korábban, majdnem meghalt, az hogy Isten utálja őt? Jó, tudom, film, vagyis TV, nem szabad folyton logikát keresni, de ez akkor is zavaró.

Amiben nagyon reménykedek hogy Brock túléli a következő évadot, mert lassan ő marad az utolsó szürke, hétköznapi karakter, akivel azonosulni lehet.

Amit még igazán remélek, hogy Bunker sokáig megmarad, tehát nem kukázzák az írók a nácikkal való leszámolás után/közben.

Crias - 2015. 03. 17. 00:59

Proctor mosolya szerintem inkább annak szólt hogy nem kell harcolnia Hooddal hanem “be akarja venni a csapatba” alkalmazni, vagy használni, de semmiképen sem kivégezni, hiszen már felkelt hogy elmegy vagy csinál vele valamit.

Aztán amikor mondja, hogy nem állt jól hoodnak a zsaru jelmez akkor ő helyeselt, kvázi elárulta hogy ő nem rendőr… Ennek szólt a mosoly, a kezében van…

paranoid android - 2015. 03. 17. 04:13

Még mindig hatalmas kedvenc a sorozat, én eddig mindegyik évadot egyformán imádtam, igaz a mostani a finálét illetően jobban sikerült az előző kettőnél.
Érdekes lesz a folytatás, így hogy feladták a sorozat premisszáját. Remélem ez nem von le majd a hangulatából, bár Hood szerintem baromi érdekes karakter, úgyhogy bármi lesz vele, nem kell csalódnunk.
Bunker és a történetszála pedig lebilincselő eddig, jelenleg leginkább rá vagyok kíváncsi. Basszus, de sokat kell még várnunk a negyedik évadra…

@AmenBrother
“Proctor visszatérése a “sötét oldalra” erőltetett lett. Hogy a francba következik abból, hogy Rebecca arrogáns viselkedése miatt, amit pont tőle tanult el korábban, majdnem meghalt, az hogy Isten utálja őt?”

A sorozat egyik visszatérő eleme, hogy az ember nem menekülhet a múltja elől. Ugyan közvetlenül Rebecca szarkavarása miatt került veszélybe Proctor, de mikor ez megtörtént, rá kellett jönnie, hogy már olyan mélyen beásta magát ebbe a világba, hogy nincsen visszaút. Ami pedig Istent illeti, nem az lett Proctor konklúziója, hogy utálja őt, hanem hogy a gyászt összetévesztette egy isteni erő hívásával. Szóval Proctor inkább végleg elvesztette a hitét, nem pedig isteni büntetést lát a sorsában.

Salvatore - 2015. 03. 17. 08:18

Nagyon tetszett az egész évad, így az utolsó rész is, viszont időről-időre vannak benne olyan következetlenségek, amik teljesen kizökkentik az embert. Job elrablásánál is igazán odafigyelhettek volna, mikor hányan ülnek/fekszenek éppen abban a helikopterben…

Szula 25 - 2015. 03. 17. 09:11

Csak nekem tűnt fel a női cipő kopogása(Rebecca járkál ilyenben mindig) mikor Job baszkizott egyet a végén? Nehogy a végén Proctornál legyen Job és így akarja maga mellé állítani-zsarolni Hoodot, mivel nagy dobásra készül Philadelphiában.

Ez is csak egy teória de majd kiderül, a lényeg hogy nagyon várós a folytatás!!!!! :)

Brynden Rivers - 2015. 03. 17. 09:20

Az évad végére nagyon jó lett a sorozat.

Mind az indián-szál és az Rebecca változása-szál elég nagy fiaskó volt.

A következő évadban legyen több
– Proctor
– Job
– Bunker

És interakció a fenti 3 szál között

trigoria - 2015. 03. 17. 09:27

Zseniális volt az évad. simán megéri a 9/10-et az évadzáróra 9.5/10. Bunkerrel engem már a legelső jelenetnél kilóra megvettek, a múltjával és kibontakozó szállal ezt csak felerősítették.
Volt pár otrombaság, például ahogy beszorították Hood-ot a kocsi mögé, hiába fedezte Gordon, legalább a zsoldosok valami látszatát mutathatták volna a bekerítésnek. Tudom ponyva satöbbi, de hát na.
Proctor mosolya zseniális volt a végén :)

coffee - 2015. 03. 17. 12:14

A többit írtam a kibeszélőben, de amúgy a vége után Job mellett egy női cipellő kopog?

leila - 2015. 03. 17. 12:20

@coffee

Igen, és valaki olyan lehet, akit Job ismer. Vagy lehet, hogy nem is nő, hiszen Job is öltözött be mindenfélének.

Tetszett az évad, jó volt a lezárás, jók voltak az új karakterek. Én megfordítottam volna az indián / ezredes arányt, mert Chaytonnal tényleg nem tudtak mit kezdeni.

És igen, ez egy ponyva, de abból a nagyon szórakoztató fajtából, ahol nem szabad nézni a vaslogikát.

A szuperhősös, amúgy szintén szórakoztató sorozatoknál ez valahogy fel sem merül.

sepuku - 2015. 03. 17. 12:45

Ez nagy királyság volt. Nagyon fog hiányozni a sorozat lendülete, és az akciódus jelenetek sora. Az egyetlen sorozat volt, amit azonnal néztem, amint lehetett, soha nem volt ingerenciám pár részt bevárni, és egyben megnézni. És valószínű, rögvest újra nézem az egész évadot!

naughtyl - 2015. 03. 17. 13:02

@paranoid android

én a 3×05-ös kibeszélőnél írtam, hogy szerintem Proctor az anyja halálával a maradék emberségét is elvesztette. mert ő volt az egyetlen, aki számított neki. vagyis a lelkiismeretére, csak ő volt hatással. ezáltal ezt a hit dolgot is az anyjával való kapcsolata alakította.

a belebegtetett múlt szál, meg csak hozzáad a névtelen főhős történetéhez. mindig meglepődöm mennyire tetszik, hogy nem tudunk róla semmit.

Zsolt - 2015. 03. 17. 13:02

A 8 részen kicsit csodálkozok, de megértem mert számomra a minőség fontosabb mint a mennyiség. Nekem a 7. Rész környéki részek nem voltak az első részéhez foghatóak , de ez csak ezen sorozat túlzó elvárásai miatt van plusz hát a minőség… Az évadzáró meg pontot tett a végére. A sorozat legnagyobb erősége a tudatos okos építkezés. Ja és még az, hogy talán Hood kivételével mindenki meghalhat. Najó a 15. évad végén majd feláldozhatja magát Deva- ért….

AKármi - 2015. 03. 17. 13:07

Már előre fáj, hogy a kövi évad csak 8 részes lesz. Nem értem miért kell csökkenteni az epizódszámokat!?
Job és Bunker a legjobb karakterek! Kíváncsi leszek Hood mihez kezd a csapat agya nélkül, szegény Job, várhatja a felmentősereget.

PTOBI - 2015. 03. 17. 13:34

Legalább azt indokoljátok meg, hogy miért töröltétek a kommentjeimet?
Ha visszaélnék a szabad véleménynyilvánítás jogával, jelezzétek, és visszafogom magam.
Azt viszont végképp nem értem, hogy miért töröltétek azok hozzászólását is, akik hajlandóak voltak válaszolni a kérdésemre?

Lemoni - 2015. 03. 17. 14:22

A kibeszélőben már az évad közben folyamatosan elmondtam a véleményemet, nagyon nem akarom ismételni magam, inkább csak kiemelem ismét, hogy rohadt jó szezont raktak össze, még úgy is, hogy Chaytont és Rebeccát alaposan elszúrták. Most már a 4. évaddal kapcsolatban találgatok, nyilván Brotherhood és Job-kiszabadítás lesz a fő vonal, plusz Proctor újabb húzásai. Érdekes helyzet lesz, ha Brock, mint seriff nekimegy Proctornak, akivel Hood esetleg éppen “barát” lesz, mert akkor választania kell és inkább Brock mellé fog állni szerintem, így újra kiújulhat az ellenségeskedés. Viszont annak is örülnék, ha Bunkernek segítene leszámolni a Brotherhooddal (Hood a BrotherHood ellen, hahaha :D) Azt már most kijelentem, a következő JAws-szavazáson a férfi mellékszereplő kategóriában kibérelte az egyik helyet nálam Tom Pelphrey.

lindello - 2015. 03. 17. 16:36

Az évad úgy volt maga tökély, ahogy volt. Egy problémám van vele miért csak 10 részes?
Lehetséges azért csepegtettek Hood történetéből, mert tervben van egy előzményeket bemutató sorozat – remélem.
Hihetetlen, hogy ez az exnáci fiú micsoda hatással van a nézőkre! :)

DarylD - 2015. 03. 17. 17:35

Az eddigi legjobb évadot láthattuk, pedig az 1. is nagyon magasra tette fel a mércét. Az évad eleje szinte tökéletes volt, jobbnál jobb részek követték egymást. Az indiánok remek ellenségnek bizonyultak, idén látszott, tudják hova akarnak kilyukadni a történettel. Nagyon egyben volt az egész, most Proctor szálát is sikerült rendesen levezetni, nagyon jól operáltak vele is. Tömény szórakoztatást láttunk részről-részre, nem lehetett unatkozni rajta sohasem. Ráadásul idén a felesleges szexjelenetekből is visszavettek. Ellenben még karakterfejlődést is láthattunk szerintem, a drámázások érdekesebbek voltak. A 2. felére is vonatkoznak ezek a pozitívumok, de azt egy kicsit gyengébbnek találtam, talán sokáig lett elhúzva Chayton szála. Ugyanakkor az évadzáró nagyot ütött, tökéletes lezárás volt egy tökéletes évadnak.
8/10-et simán megérdemel szerintem, csak azért nem mondom, hogy 9, mert Shameless 5. évadja eddig jobb, és az olyan gyengébb 9/10 a szememben.

Nyílméregbéka - 2015. 03. 17. 17:41

“Nekem sem tetszett, ahogy elvitték Job-ot, mert 5 méterre volt tőle a banda és nehogy már ne hallják, ahogy a kavicsos talajon odafutnak és felkapják. ”

Voltál katona, vagy jártál már lőtéren? Egy ilyen lövöldözés, és gránátrobbanások után, ha nem használsz füldugót, azt sem hallanád meg a valóságban, ha egy tankkal hajtottak volna be érte. :)

Remek évad volt, a legjobb eddig, nem volt egy epizód sem 8/10 alatt, nálam simán 10/10 a szezon en bloc, és abszolút kedvencé lépett elő.

laci311 - 2015. 03. 17. 18:15

csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon tetszett ez az évad, egyértelműen jobb volt mint a második, felülteljesítették a várakozásaimat, sok kiaknázatlan lehetőség van, szóval bízom benne hogy még lesz jó pár évad
Egyébként abban is egyetértek az előttem szólókkal hogy jelenleg Bunker a legérdekesebb karakter akinek legjobban várom a történetének folytatását, utána a sorrendben pedig Job, Proctor és Burton van, ezekből többet kérek a következő szezonra :)

Mortanius - 2015. 03. 17. 18:48

Szerintem tök egyértelmű, hogy Dalton cipőkopogását halljuk a stáblista utáni jelenetben.

maty1 - 2015. 03. 17. 19:01

Kíváncsi vagyok, hogy csak nekem lett-e olyan érzésem az utolsó jelenet után, mintha Proctor az emberének szeretné Hoodot? :)

Miss Keamy - 2015. 03. 17. 19:56

óó én már a kibeszélőbe ódáktam zengtem eme kiváló évadról. a Chayton szálat hamarabb is lerendezhették volna. Egyébként én is Dalton-ra tippelek a cipőkopogást illetően. Bazijóó volt Stowe. Kíváncsi leszek a Brock-Proctor ellentétnek adnak -e szerepet a következő évadban. tényleg a csajt is jegelték a megmentés után..
Nálam a legérdekesebb karakterek: Burton-Proctor-Job és Bunker sorrendben.
kevesebb Carrie és lánya jelenetek és nem lesz gond :D

jackbauer - 2015. 03. 18. 10:09

Azért az mekkora királyság lett volna ha Proctorék mennek segíteni Hoodéknak :D
Az évad és a sorozat is 10/10.

Scholes75 - 2015. 03. 18. 10:57

Hood 4 mayor!

Piemaker - 2015. 03. 18. 15:33

Kiváló évad,remek fináléval,de azért sajnálom,hogy nem mertek megölni egy fontosabb karaktert.
Nem azért,mert nem kedvelek valakit,hanem mert az meglepő lett volna.Főleg így,hogy elég sokan veszélyben voltak a finálé alatt.

Nem merték meglépni,pedig utána tényleg azt éreznénk,hogy senki sincs biztonságban.
Most ez csak a mellékszereplőkre igaz.

Sawyer - 2015. 03. 18. 18:11

Eddig többnyire hurrogtam az évaddal kapcsolatban, a sok blődség miatt számomra a leggyengébb volt a három közül, de az évadzáró… ZSENIÁLIS!

Reméltem, hogy Carrie lesz az, aki feldobja a pacskert, ezért is tapsoltam állva, amikor ezredes úr agyonrugdalta, de hát sajnos mégsem. Chaytont és szálát már rengetegszer megvitattuk, mennyire elcseszték, ez is húzza le a többi évad képest a színvonalat, de Rebecca karakterével számomra semmi gond nem volt, ő nem profi gyilkológép, egy sima átlag csaj, felesleges lett volna túljátszatni, így hihetőbb volt. Nem bántam Shioban sorsát, ő annyira nem volt megfogós, de a halála rendesen megrázott. Ilyen szintű hidegrázást utoljára a Lost és a Breaking Bad drámáinál éreztem, úgyhogy megnyugodtam, hogy nem belőlem halt ki valami, csak mostanában nem gyártanak minőségi műsort. Proctor sajnos Family Guy Stewie sorsára jutott: elvesztette korábbi rettegett énjét és töltelékké vált. A Lotus-Bunker-Raven tagokkal sokkal jobban tetszik az őrs felállása, sajnálom, hogy Billy halnivaló szerepet kapott, nem halt meg, aztán mellőzték. Ahogy már írtátok, a városban már csak ő és Lotus a jóság megtestesítője. Ezredes úr a főcímben csavargatja a gyűrűjét, ennek ellenére csak az évad végén jut főbb szerephez – kár, akkor már legalább a következő évadra maradhatott volna.

Az eseményekről annyit, hogy az írok ezen alkalommal nem jól osztották be az arányokat. Túl sokáig húzták babaarcú cséjton felkészülését, hogy aztán fél évad után kakivá lövesse az egész csapatát. Innentől kezdve a haláláig körülbelül komédia volt. Nagyon sajnálom, mert ha rendesen kidolgozzák, még az első évados albínón is túltett volna. A másik, ami lehúzta az évadot, az a sok öncélú brutalitás volt. Legjobban az “bántott”, mikor Carrie és Gordon elmentek a 15 évesek brutálbulijába, hogy hazavigyék a csöppségüket, azok meg ki akarták nyírni őket késsel és pisztollyal. vétéeff? Banshee lakosai ezek szerint vikingek, írek és szamurájok leszármazottjai. A szexjeleneteket nem bánom, hogy csökkentették, de az évadzáróban lehetett volna na!

Az évadzárót pedig csak isteníteni tudom. Az egyik legepicebb jelenet a kocsmás volt, mikor Gordon egy szó nélkül bement, felfegyverkeztek, közben Proctorék is nekiindultak, a másik meg amikor a bejáratnál Hood fejbe lőtte az őrt, Gordon meg kiugrott hátulról és pákk pákk, aztaurvak’! Nem zavart a mesterlövészes tökölés, mivel az a cselekmény szerint köbö 2 perc lehetett, a filmen azért tűnt 10-nek, mert közben Jobékat is mutatták. Ami sántított, az a kocsirobbantás volt: 3 katona futott oda különböző irányból, és nem látták, ahogy Hood kiszáll a másik oldalon és maratonfutással elszalad?

Meg ahol még hiányérzetem volt, az a flashback: végül elárulta Dalton, hogy tervei vannak pocokkal -és persze az előző részben miatta jött össze Jobbal, Dalton pedig rosszfiú-, de szívesen hallottam volna azt utolsó mondatnak, hogy tisztsége révén beépíti valamelyik bűnszervezetbe – mondjuk Rabbitébe? Jó kis fordulat lett volna. De ezzel megint azt érték el, hogy jön egy újabb badass gonosz, akit egy évadon át próbálnak kinyírni.

Az utolsó 10 percben, főleg mikor pocok leteszi a jelvényt Lotusnak, az az érzésem volt, hogy a kis csapat most menekülni kényszerül, mert ha ideérnek a hatóságok, igenis faszulni fognak. Valahogy amolyan kapuzárási pániknak tűnt pocok lépése. Proctor mosolya számomra azt sugallta, hogy végre megtört jó öreg ellenfele, és immár őt is megronthatja.

Összességében hibái ellenére tetszett az évad, hamar elment az idő felette, várom is nagyon a következőt.

Znono - 2015. 03. 18. 19:22

Az megvan, hogy Hood a következő évadban Proctorral vagy Proctornak fog dolgozni? :)

winnie - 2015. 03. 18. 22:57

tegnapi hír, hogy chris coy (calvin bunker) állandó lett a 4. évadra.

mai hír, hogy matthew rauch (burton) is. pezsgő.

Stiel - 2015. 03. 19. 09:32

Burton! Végre. :)

AKármi - 2015. 03. 19. 22:00

“Hihetetlen, hogy ez az exnáci fiú micsoda hatással van a nézőkre! :)”

Már a börtönös résznél felfigyeltem Tom Pelphrey játékára. Bunker szerepe amúgy is nagyon hálás színészi szempontból, mert kemény de mégis esendő figura, mély drámai vonallal. Néhány perces dialógban többet tudtunk meg róla mint Hood-ról a 3 évad alatt, így vele könnyebb azonosulni lélektanilag. Reméljük megszórják majd néhány díjjal ezt a Tom fiút, megérdemelné. Kiemelkedő a teljesítménye.

Benjy - 2015. 03. 19. 22:17

A finálé nagyon jó volt, de az évad számomra inkább felemás volt. Nem rossz, inkább csak nagyobb hullámvölgyeket éreztem idén ezalatt a 10 rész alatt. Chayton elkapása például nagyon el lett húzva, vagy itt Job elrablása is olyan esetlenül lett kivitelezve. A pozitívumoknál viszont ott van Proctor, akinek idei fejlődése nagyon szép ívet írt le az évadban, vagy a megemlékezés Siobhanra, vagy az ominózus 3×03. Szóval nagyon vegyesek az érzéseim, ami jó volt, az tényleg kalapemelősen jó, ami rossz, az pedig szemforgatósan rossz. Remélem jövőre egyenletesebb lesz a színvonal.

pytta - 2015. 03. 20. 23:26

Nagy sokára én is eljutottam a fináléhoz, de… gyerekek, ez nagyon nem volt rendben. Igazából nekem az egész harmadik évad olyan volt, mintha a Banshee a kötelező köreit futná részről részre. Voltak benne jó ötletek (pl. az FPS-es rész, vagy a steampunkos kamionos fat man, meg itt a végén a vak néger), de valahogy az indiános keménykedés is olyan esetlenül lett megoldva, iszonyú sok rész és drámázás ment el Siobhan meggyászolására is, itt a végén meg ez a katonásdi… hát ehhez képest a Rabbit-szál elvarrása mérföldekkel jobb volt.
Tényleg, már nem is tudtam drukkolni se Hoodnak, se Proctornak, se senkinek, csak azt vártam, hogy legyen már vége, zárjátok le, úgyis tudjuk, mi történik, menjünk tovább, felejtsük el ezt az egészet, és reménykedjünk egy jobb negyedik évadban… Gordon miatt megvolt a kötelező dráma ebben a részben is (nagyon nem hiányzott), szürrealitásban sem volt hiány (ketten lerohannak egy katonai bázist – igen), pedig engem ez igazán nem szokott zavarni, de most valahogy már sok volt. Áh, szóval valami jót vártam, és ez nagyon nem volt jó, elveszett a Banshee-szikra, ami őszintén szólva igazán csak az első évadban volt meg. Pedig olyan jó lenne, ha még el tudnám hinni, hogy van kraft ebben a kisvárosban! :)

Malachi - 2015. 03. 21. 19:52

az úgy volt, hogy a 3×08 után láttam egy gifet, amin sörétessel szétlövik valaki fejét. gondoltam megnézem mi ez. megnéztem. most fejeztem be a három évados darát.

az a helyzet, hogy az utóbbi években a moziba szánt hollywoodi akciófilmeket sem élveztem annyira, mint a Banshee bármelyik részét külön-külön.

valamit nagyon eltaláltak ezzel a sorozattal.

idioty - 2015. 03. 23. 00:23

Én nagyon szerettem az egész évadot, főként az első felét. Bunker számomra is a legérdekesebb figura az első percétől kezdve. Ugyanakkor nagyon kiváncsi vagyok mi lesz Job-bal és Hood-dal! A végen Proctor mosolya nekem is inkább azt jelentette, hogy alkalmazni akarja, viszont úgy érzem, hogy inkább menekülniük kellene és közben kutatni Job-ot!

Laja - 2015. 04. 06. 20:46

Nekem ez az évad már túl sok volt, nálam nem érte el az 1-2. szintjét. Itt már mindenki olyan mocskos, az évadzáró már annyira erőszakos volt, hogy ez már túl sok, és már lassan nem tud érdekelni. Egy Proctor, Rebecca kínhalálnak, és helyettük más szereplők behozásának tudnék örülni.

amoled - 2015. 04. 10. 18:24

Most Kurt Bunkert megölték vagy nem?

Stiel - 2015. 04. 11. 12:43

Remélhetőleg nem, ‘csak’ leégették róla a náci tetoválásait. Nem azt mondta a tesója, hogy megöli, hanem azt, hogy nem viselheti az ő egyenruháját is (a rendőri mellett).

jonny - 2015. 04. 12. 23:22

egy karaktert nem nagyon emlegettek, pedig én nagyon remélem, hogy előkerül még: az fbi ügynök, aki felfedte hoodot
a színészt is szeretem, meg a szerepe is jónak tűnik

minden mást leírtatok előttem, ma reggel kezdtem bele a 3. évadba.. :)

gurabli - 2015. 04. 14. 12:52

Rengeteg sorozat van manapság, sajnos jellemzően ötlettelen és pocsék vackok mind. Semmi izgalmas vagy eredeti nincs a többségükben, mégis szinte hetente indul egy új.
Szerencsére itt van a Banshee és nemsokára jön a True Detective 2. évad. Utána pedig folytatódik a már jóval gyengébb, de még nézhető TWD. Hiányzik a Sons (főleg a korai) és a Spartacus…

Nagyon ott van a Banshee, kiváló évad volt ez is. A sok szemét helyett lehetne ez is 20 részes, nyugodtan el lehetne húzni egy-két szálon a történetet, közte egy nyári szünettel, amíg Hood is szabira megy (és éppen nem Szarvasvadászkodni).

Nagyon szépen összerakott és felépített karakterek, kivéve Rebeccát, bár nem is a karakterrel, inkább a gyengus színésznőcskével van a baj.

gurabli - 2015. 04. 14. 12:57

@jonny
amikor lenyúlták Jobot, egyből az jutott eszembe, hogy az eddig ismert szereplők közül pont az fbi ügynök tudna segíteni megtalálni. Ha csak nem Daltonék (is).

Ripazha - 2015. 04. 22. 06:56

Az évad frenetikus, alig vártam már a következő részt, rég szórakoztam ennyit ilyen kaliberű sorozaton. Nagyszerű munka, mind színészileg, mind megvalósításilag, gondolok itt az operatőri, vágási, és egyéb háttérmunkálatokra. Fps nézet kib*szott plusz pont :) én nagyon élveztem azt a jelenetet, még több ilyen mértékű újítást.
Szerintem a Jobnál a kopogás sokkal inkább öltöny cipő, ugye a régi munkaadójuknak vitte el, A Dalton, szerintem sokkal inkább azt hozzák ki belőle :)
Proctoros félmosoly, meg inkább az hogy ugye nem zsarunak való Hood, és lehet hogy beveszi a buliba, és együtt fognak bandázni :D
Bunker, a nonáci karakteréről nekem valahogy az American History X jutott eszembe, nem tudom, miért. És amúgy is érdekel ez a közeg, és látok benne lehetőséget, csórinak legalább nem kellesz a tetkók miatt bánkódnia. gyors és olcsó eltávolítás, a trailerból azthittem fúrnak valakit, és Hoodnak láttam az illetőt :D

Csigusz - 2015. 04. 23. 21:00

Szóljatok, hogy a következő szavazásnál ne felejtsem el a Banshee-t :D Az első évad is csak a felén túl tudott berántani, a második már ‘tetszett’, de ez… ez… jóég, mekkora szórakoztatás felsőfokon!
(Egyébként amit említ is a cikk, hogy végre nincsenek öncélű, perceket elvivő szexjelenetek, az kb a legjobb dolog ami történhetett a sorozattal)
Bunk karaktere nagyon jó lett, tűkön ülve várom a folytatást!

Uff - 2015. 04. 26. 16:52

Az első két évad jó volt, de ez a harmadik mintha kényszerből született volna.(szabira ment a forgatókönyv író vagy nem adtak neki elég időt vagy már tele van dellával és szokás szerint elszállt magától)
Ami ment az első évadban azt itt mindent elfelejtettek a szereplők, egy medicinlabda fejű indiánon vacillál, hogy eltalálja e ? A katonai bázis az meg mi volt ?
Kicsit félresiklott a sorozat remélem a 4.-ben visszatalálnak a régi útra.

Quantumleap - 2015. 04. 26. 18:09

Most végeztem az évaddal. Egy-két apróságot leszámítva a helyén volt a finálé, és hozta a színvonalat.
Gordon halálának nem igazán örülök, én ugyanis marhára nem akarom, hogy Hood és Carrie ismét együtt legyen. Remélem, nem ezt akarják kihozni belőle.
Érdekes lesz így, hogy Hood már többé nem seriff. De három évadnyi megszokás után egyszerűen szükség van egy rendőr karakterre, akinek van egy kellőképp érdekfeszítő sztorivonala. Nyilván Bunker pótolja majd ezt, mivelhogy állandó szereplő lesz a következő évadban.
Ja, és most végre valamilyen szinte elégedett voltam a flashbackbeli Hood sminkelésével. Legalább arra is vették a fáradtságot, hogy leborotválják.

Quantumleap - 2015. 04. 26. 18:17

Ja, még amin agyaltam: A sztori szerint Job hány éves? Én nem tippelném 40-nél többnek. Hogy a fenébe tevékenykedhetett már a kilencvenes évek elején is?

Lui - 2015. 05. 09. 00:54

Embertelen jó ez a sorozat. Már minden ismerősömnek, boldog-boldogtalannak ajánlom h NÉZZE MÁR :D

És évadról évadra jobb. pedig én már simán 9/10-et adtam az s1-re is. akkor ez most mennyi 10+1/10?

Az a fantasztikus hír, h Burton és Bunker is állandó lesz, még inkább kiemeli azt a szomorú tényt, hogy 8 részes lesz csak az évad.. KEVÉS.

Az a helyzet hogy bekerült a sorozat a Top3-ba, a POI és a The 100 mellé…

MLMM?

TommyGun - 2015. 05. 12. 16:41

Derég írtak ide de azért, ezt a 3×06-ot megkönnyeztem ahogy elbúcsúztak Siobhan-tól az mesteri volt, a fekete fehér képek meg a minimál zene alatta, már már művészi :)

Csaszi - 2015. 09. 03. 07:54

A sorozat IMDB oldala szerint Tom Pelphrey
(ő a jó útra tért exskinhead) ) nem szerepel a 4. évadban. Tehát aki miatta várja a folytatást az bizony csalódni fog.

A neonáci vezér Calvin Bunker az aki a 4. évadban minden részben benne lesz.

winnie - 2015. 09. 03. 12:19

az, aki ezeket beírta, annak fogalma sincs, hogy ki hány részben fog szerepelni. az egyik azért nem szerepel, mert a premier előttig semmilyen infó nem fog érkezni a vendégszereplőkről, és akkor is csak részről részre derül ki, hogy ki hány epizódot kap. a másik pedig azért van ott minden résszel, mert állandó szereplő lett – ami nem jelent megint semmit, hiszen szerepelhet 4, 6 vagy akár 8 részben is.

az imdb-t bárki szerkesztheti, bárki írhat fals infót, azt nem érdemes sorozatokkal kapcsolatban előrefele forrásként használni.

(arról nem is beszélve, hogy elég idióta a rendszere, mert míg a stáblistán azt látod valakinél, hogy a sorozat 68 részében szerepelt, belekattintva kiderül, hogy csak azt jelenti, hogy annyiszor írták ki a nevét, és sokszor csak “credit only” a szereplése, vagyis pont, hogy nem szerepelt az illető.)

Csaszi - 2015. 09. 03. 12:47

Lehet,hogy bárki szerkesztheti,de akkor magyarázd már meg nekem,hogy az hogyan lehetséges,hogy az összes szereplőnél meg lehet nézni,hogy a 4.évad hány és melyik epizódjában kapott szerepet,de Tom Pelphrey egyetlen résznél sincs feltüntetve.Ne mondd,hogy őt direkt kihagyta mindenki.

Árpád - 2016. 03. 12. 13:32

Számomra a film nagyon jó, de furcsa alakok is. A legjobban Rebecca Bowman karakterének rendkívüli megváltozása nagyon ledöbbentett. Az 1. évad félénk leányából, aki ugyan néha az amish lányok zárt köréből kitört és szexuális kapcsolatba lépett a seriff-fel, továbbá volt egy szexelése egy fiatal férfivel, akit aztán Proctor asszisztense segítségével eltett láb alól. Ezután azt vártam volna, hogy nagybátyja ellen fordult, de ő egyre inkább igyekezett nagybátyja kedvében járni és a 2. évad végére a gyilkolásig is eljutott Alex Logngshadow meggyilkolásával bár nem a végén már kénytelen is volt, mert Alex is rájött erre. Rebecca ámokfutása aztán a 3. évadban tovább folyt egy tűzharcot is ő kezdett, majd az autós jelenet, hol a sérültet, ahelyett, hogy megmentette volna kegyetlenül felgyújtotta. Kiváncsi vagyok, hogy innen van-e visszaút vagy teljesen Proctor hatása alá kerül és teljesen lelki romlásba dől. Szerintem még Hood, akinek a jelene és múltja is zavaros megmentheti.

Árpád - 2016. 03. 13. 14:19

Még annyit, hogy a Rebecca-Kai kapcsolat visszataszító vérfertőzés, hisz a nagybátyja volt. Ez már a jó izlés határán túl volt. Szerencsére ezt a szálat nem is folytatták.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz