login |

Motive: kezdett a 3. évad

2015. 03. 17. 17:57 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Á, tudom már, hogy mi hiányzott eddig a Motive-ból. Az átívelés! Nem. Ehh. De nem csak ezért húztam a számat az évadnyitó közben és után, sőt, még most is azon filózok, hogy számomra kifújt-e a sorozat 2 szezon után. Lehet, hogy még az Alexis Bledel-es 3×03-at megvárom és utána döntök, mert az idei első két rész max 4/10 és 6/10-et ért.

A premier teljesen érdektelen ügy volt. A Motive, mint ahogy korábban sokszor leírtam, azért jött be annyira nekem, mert a gyilkos és az áldozat áll a középpontjában, a 3×01-ben viszont sem a gyilkos, sem az áldozat nem volt olyan figura, aki megmozgatott volna. A második részre egy kicsit javult a helyzet, de még mindig nem volt az igazi.

Mint ahogy az ügyek sem voltak túl érdekesek, annak ellenére, hogy azt aláírom: az indítékok mindkét részben az utolsó pillanatban derültek ki és meglepőek voltak, de éppen ezért egy kicsit randomra is sikeredtek. (Sőt, érdektelenség ide vagy oda, mindkét epizód utolsó 5-8 perce nagyon jól sikerült.)

Ugyancsak nem tudott izgatni a Vega-féle röpke személyes szál behozása a nyitányban, mint ahogy a cliffhanger gyors elvarrása és Angie toborzó melója csak ásításra késztetett, az S2-ben érkezett új főnököt pedig még mindig szívesen kidobnám a sorozatból.

Csupa-csupa negatívum, valahogy úgy éreztem, hogy kötelességből nézem ezeket az epizódokat, ami biztos jele annak, hogy nem kéne tovább erőltetnem, annak ellenére, hogy az első két szezon remek volt.

A 3. évadra még annyi változott, hogy Lucas “felnőtt”, nagyfiú lett, a 3×02-ben már nyomozást is vezetett (ha-ha!), ez jópofa volt, cserébe kikerült a képből Sung járőr (azért kapott egy mondatot a második részben), amit sajnáltam. Oké, a hullás átmenet kifejezetten viccesre sikerült, hatott. (Az átívelés alapból nem hat meg, de úgy főleg nem, hogy tudom, Victor Garber nem nagyon fog szerepelni, nélküle meg annyira nem komoly.)

3 hozzászólás Ne habozz!

napocskin - 2015. 03. 17. 20:57

Teljesen egyetértek azzal, amit írsz, én is kicsit úgy éreztem, mintha csak kötelességből nézném, nem igazán élveztem (a fényképezést kivéve, mert az még mindig gyönyörű). Amúgy meg még úgy is szerettem ezt a sorozatot, hogy a két főszereplőn kívül lényegében minden állandó szereplő idegesített (most még ráadásul Ally Sheedy, akit nem bírok elviselni, de amúgy általában jók a vendégszereplők), de most valahogy Angie is olyan esetlen, nem illik a karakteréhez ez a bizonytalankodás.

Brynden Rivers - 2015. 04. 06. 12:48

Nekem tetszett a legtöbb epizód, még mindig jó a Angie-Vega-Lucas hármas
7/10

Kivéve amelyikben Alexis Bledel szerepelt az 4/10

Brynden Rivers - 2015. 04. 06. 12:48

Ja és van egy érdekes átívelő szál is! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz