login |

Pilot: iZombie

2015. 03. 18. 21:30 - Írta: human

162 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

The worst that can happen? Try an inexplicable zombie outbreak.

Rob Thomas letudta a Veronica Marsot a külön filmmel szerintem végleg, a Party Down folytatásra nincs esély, a Play It Again Dick sajnos elsikkadt, így végül csak csinált magának egy új… Veronica Marsot megfűszerezve a Tru Callinggal? A stílust teljesen átemelte az előbbiből, csak más a helyzet meg a szereplők meg minden, de mégis, süt belőle Thomas stílusa, és ez jó.

Pedig az iZombie borzasztóan is elsülhetett volna, hiszen a sorozat alapja olyan nyomozós, amiből van százezer: egy külsős segít egy gyilkossági nyomozónak megoldani ügyeket. Az extra, hogy aki segít az valójában zombi, és a halottak agyának megevése miatt vannak látomásai.

Tisztán látszik, hogy lesz heti ügy, meg kis átívelés is. Erre a komoly téma mellett egyszerűen megfájdult az arcom a rész közben a sok mosolygástól, és néha hangosan nevettem egy-két poénon. Kristen Bell kiöregedett az aranyos főszerepekből? Gond egy szál se, csináljunk helyet Rose McIvernek, aki simán Veronica Mars #2. Már a pilotban megkedveltem, remélem később még jobb lesz.

Áradozok itt, basszus, rég lelkesedtem ennyire egy könnyed pilot után. Mert persze a sötét drámák is jók, de néha kell az efféle sorozat is, ami az intelligens meg popkult humorával enyhíti a hullák fölött beszélgetést.

Bár a pilotban még voltak apróbb döccenések, hiszen fel kellett vázolni a helyzetet, hogy a zombi főszereplő honnan jött, milyen hatással van rá a nemrég elkapott kór, kik vannak az életében, meg ilyenek, de mivel ezeken túl vagyunk és még így is baromira szórakoztató volt, amit láttam, így nem aggódok túlzottan.

– I would be a dangerous man after the zombies came. I wouldn’t be making any rookie mistakes. Is that a scratch on my grandmother? Blam! Hasta la vista, mee-ma.
– Chivalry is dead.
– But Clive is alive.

Már ott megvettek, amikor flashbackben felvázolta, hogy milyen bulin kapta el a betegségét. És nem csak a jelenet szerkezete miatt, hanem mivel nekünk tette, narrálással, remek szófordulatokkal, humorral meghintve. Erre befutott a nyomozó társ (a zombifilmes dumája, úúúristen!), és már biztos voltam benne, hogy maradok az évad végéig.

Részemről 9/10, mert csak. Reálisan inkább nyolcasra tippelem, de mindegy. Ennyire rég élveztem pilotot, és már most kérem a következő részt!

162 hozzászólás Ne habozz!

Scott21 - 2015. 03. 18. 21:38

Élveztem én is nagyon a pilotot csak egy bajom volt, hogy végig az motoszkált a fejembe mennyire hiányzik Veronica Mars (Kristen Bell) :) de remélem idővel el tudom különböztetni a kettőt

Lemoni - 2015. 03. 18. 21:39

Pár perce hagytam abba. Végleg. Én sajnos szanaszét untam magam rajta. Egy mondat, egy szereplő nem volt benne, amibe, akibe kapaszkodhattam volna a folytatásért. Bár nem sokat vártam a sorozattól, de még azt a keveset sem tudta nekem hozni.

Cápi - 2015. 03. 18. 21:43

Én haláli jól (ehehheheheh) szórakoztam rajta, nem komplikálták túl a dolgot. Jó 40 perces szórakozás volt.

CyClotroniC - 2015. 03. 18. 21:45

Ugyanez, 8-as élmény volt, teljesen oda meg vissza voltam tőle. Amennyire nem éreztem azt a Veronica Mars movienál, hogy hazatértem egy kedvencemhez, itt ez az annyira megvolt. A narrálás, a frenetikusan vicces dumák, Rose McIver pedig tökéletes “utódja” Veronica Mars-nak, már most imádnivaló a szerepben. A nyomozó még nincs a helyén számomra annyira, de a kolléga már most remek, a formavilága a képregényes beköszönésekkel, jól kitalált, de tényleg, ami a legfontosabb, az írás a Veronica Mars-ot idézi, McIver pedig brutálisan jó választás, nagyon szerethető.

Szaby59 - 2015. 03. 18. 21:51

Rose McIver “Tinker Bell”-ként is szerethető volt tavaly a Once Upon a Time-ban. Már csak miatta is rászántam magam, de tényleg jó volt.

Poghy - 2015. 03. 18. 21:51

Rég vártam már ennyire sorozatot, mint most az iZombie-t. A pilot teljesen jó volt, de kicsit csalódtam, amiért behozták az ex-vőlegény témát, nagyon remélem, hogy ezt a szálat nem fogják erőltetni a jövőben. Az meg külön jó, hogy nem csak az emlékeket, hanem a tulajdonságokat/képességeket is megkapja, ezzel teret adhatnak egy esetleges későbbi belső konfliktushoz is a főszereplőnél, ami szerintem jól állna a sorozatnak. A pilot nézése közben amúgy az járt még a fejemben, hogy az alapsztori tipikus Joss Whedon alapanyag, és milyen jó lenne, ha ő lenne a showrunner, akkor kevésbé aggódnék, hogy romantikus irányba viszik az egészet. David Anders meg remélem állandó szereplő lesz az évadban, mert bírom a színészt is, meg érdekes is lesz az itt betöltött szerepe.

Szóval nálam erős 8/10, ha kihagyják az ex-vőlegényt és jobban rámennek arra, hogy milyen hatással van Livre a többszemélyiségűség, akkor ez a pontszám még bőven mehet felfelé. A képregényes megvalósításért pedig külön piros pont a készítőknek. :)

CyClotroniC - 2015. 03. 18. 21:54

Egyébként az ugye kérdés, hogy halmozódnak-e majd a képességei, vagy minden új aggyal felülíródnak. Szerintem az utóbbi azért logikusabban végigkövethető lenne, így remélem, hogy amellett maradnak és azzal akkor tényleg sokat lehet majd játszani.

Az meg megint rettenetesen ritka, amikor egy lassan már egy éve legjobban várt cucc nem hagy cserben és beváltja a 100%-os várakozási faktort. Ilyen talán még nem is fordult elő velem országos sorozatnál.

Poghy - 2015. 03. 18. 22:01

Cyclo: Jogos felvetés, én sem gondolom azt, hogy jövő héten is kleptomániás lesz, de bízom benne, hogy hosszabb távon lesz valami következménye a sok személyiségváltozásnak.

Cápi - 2015. 03. 18. 22:03

Amúgy csak nekem tűnt fel, mekkroa poén a neve is a főszereplő csajnak? :D Liv Moore -> Live More :D

CyClotroniC - 2015. 03. 18. 22:11

Igen, az sorozatos újítás, a képregényben Gwennek hívják.

a Kati néni - 2015. 03. 18. 22:22

Erről is lemaradtam…

Leto - 2015. 03. 18. 22:26

Nekem is abszolút bejött. Régen volt már az, hogy pont akkorát szólt egy sorozat, mint amit vártam tőle. Bár a képregényt régen olvastam, de úgy emlékszem, hogy ott sírásó volt nem pedig patológus. Én is csak reménykedni tudok, hogy a nem lesz nagyon kidomborítva benne a szappan faktor, mert sajnos a CW-ra az nagyon jellemző. Egyébként engem már Brain Appétit plakáttal megvettek kilóra.

El-ahrairah - 2015. 03. 18. 22:27

Megnéztem, tetszett.
A képregényhez nem sok köze van, de ez nem feltétlenül nagy baj.
Jók a szereplők, aranyos a hangulat, bár a detektív annyira nem fogott meg, de a főhősnő, és a sidekick csávó nagyon jó volt. Ami nélkül meglennék az a vőlegényes angst vonal, remélem nem viszik majd túlzásba.

zolkó - 2015. 03. 18. 22:28

Hát egyelőre nem tudom hova tenni. Én egyáltalán nem estem tőle hanyatt, a VM-hoz való hasonlítgatás olyan szinten nem igaz, hogy VM valóban szimpatikus volt az első perctől kezdve, itt pedig Liv, hát nem tudom….nekem inkább taszító. Plusz a VM-ben rengeteg emlékezetes karakter volt a címszerepen kívül, innen senki nem ragadt meg bennem még. 2-3 résznyi esélyt még kap, de a pilot gyenge lett, gyengébb mint vártam egy Rob Thomastól. 5/10

Leto - 2015. 03. 18. 22:32

Ja és még külön pozitívum, hogy nem kell végig szenvedni azt, hogy mikor jön rá a munkatársa, hogy ő voltaképpen zombi: “Why the hot sauce? Is that a zombie thing?” :D A legjobb szöveg.

Shyllard - 2015. 03. 18. 22:39

A heti ügyezés miatt kicsit félek tőle, mert bár alig nézek ilyet, de az a pár is túl sok már ebből a stílusból. Könnyednek könnyed, de egyelőre nem nagyon volt olyan érzésem, hogy na ez most adna olyan pluszt nekem, amiért megéri nézni. Pár részig szerintem megéri még maradni, mert hátha, de egyelőre nem mutatott olyat, amit nem láttam már vagy ezerszer. (de a zsaru zombis dumája tényleg baromira ütött)

Silas - 2015. 03. 18. 22:40

húha. 9/10. max 4-5/10et adnék neki… iszonyatosan bosszant a brit csávó már-már túlzott akcentusa, ráadásul a szereplők se fogtak meg..

human - 2015. 03. 18. 22:41

zolkó: tehát a pokultos duma, erős fiatal női karakter, végig narrálás nem hasonlít a VM-re, nem érted miért kell ahhoz hasonlítani?

winnie - 2015. 03. 18. 22:46

hát, nem, nagyon nem jött be. de egy cseppet sem. még annyira sem:)

ezt biztos felöntötték veronica mars-szósszal, mert az sem. nem volt rossz, csak teljesen semmilyen, semmi fullos mosolygás, mint humannél, a poénoknak fura ritmusa van és még a krimiszál is rém gyenge volt. ja, és a karakterek közül semelyik sem érdekes, még a főhős is elég fura. stílusos, de engem így nem fog meg. a narrálásokat imádni szoktam, de még az is, mintha nem lett volna. ezt mind rob thomasra fogom, már-már a nemezisem lesz, bár a party down bejött, de akkor azt john enbomnak tudom be. meg annak, hogy komédia.

azért még maradok, hátha a nyomozás jobb lesz és megszokom. a képregényes stílus bejött.

4/10

“VM-hoz való hasonlítgatás olyan szinten nem igaz, ”

ebből süt minden szinten a vm, akár objektív jellemzők, akár hangulati és egyéb jellemzők terén.

winnie - 2015. 03. 18. 22:53

“David Anders meg remélem állandó szereplő lesz az évadban, ”

anders állandó lesz. a szobatárs, a pilot után lecserélt alexandra krosney helyére érkező aly michalka, viszont csak visszatérő, pedig a karaktert fixnek tervezték.

(ez mondjuk nem is baj, mert kettejük között aztán végképp nem éreztem semmit, vagy csak nem tudtam értelmezni a viszonyukat:)

CyClotroniC - 2015. 03. 18. 22:54

Az a vicces, hogy míg az összes sitcomnál úgy vagyok vele, hogy oké, a humor szubjektív, mindenkinek más tetszik, nem való mindenkinek a Man Seeking Woman, stb stb stb, addig itt valahogy elképzelni se tudtam volna, hogy ezt ne vigyorogja végig akárki, mint a vadalma :D

Ugyanaz volt nálam is, mint humannél, a hajós jelentnél már hátradőltem, hogy nincs itt gond, ezt bizony odarakta Rob Thomas rendesen. Meg vannak azok a kifejezetten VMesqe dumák, amikkel engem instant megvettek, csak pár:

“I don’t have post-traumatic stress. I have post-traumatic ennui. Post-traumatic defeatism. Post-traumatic ‘what’s the point?”

“Yes, Sir Elton specifically references dead call girls in “The Circle of Life.”

“I’m standing in a hallway waiting to smell a call girl. This is vibe appropriate.”

“I like that you always keep it under 15 syllables. It gives us good rhythm.”

Na mindegy, én kibéreltem egy ablak melletti helyet a hype-vonaton.

winnie - 2015. 03. 18. 23:01

cyclotronic: tök szellemes szövegek vannak benne, a human által kivett mímás végképp királyság, szóval közben ezeket értem, látom, tapasztalom, de nem csapódnak le benne. vagy az írás valamilyen jellemezője, vagy a színész előadásmódja miatt, nem tudom. (oké, nyilván miattam, de én sem tudom, hogy miért vagyok erre immúnis. és tényleg totális immunitást kell elképzelni, semmi hatásuk nem volt. amit utálok, hogy egyszerűen eszembe nem jutott, hogy aranyos lenne a főhős, pedig az előzetesekben még marhára tetszett. fura.

a karakterek közül a főnök egyébként jófej, de a zsaru is annyira…, nem tudom. humorosra van megírva, de valahogy a stílusa nem nevetést váltott ki belőlem.

Poghy - 2015. 03. 18. 23:04

winnie: Köszi, ez jó hír! :)

Balumedve - 2015. 03. 18. 23:09

Nagyjából azt kaptam a pilot epizódban, amire számítottam. Kellemes meglepetésként értek az olyan apróságok, mint a leányzó képessége, hogy nyelveket tanuljon a vacsorájától vagy ráragadjanak a rossz szokásai, mint a kleptománia. Viszont, a nyomozó nem nyerte el a tetszésem. Az egész Zombi átalakulás is felületesen volt bemutatva, de ezt minden bizonnyal a későbbi epizódokban bővebben kifejtik majd. Megnézek még 2-3 részt, mielőtt döntenék a sorozat sorságról. Az eddig látottak alapján simán nézős, de ha egyszer idő híján van az ember, akkor okosan kell megtervezni a napi műsort.

CyClotroniC - 2015. 03. 18. 23:37

winnie: Világos, nem is arra utaltam, hogy gáz nem szeretni az iZombie-t vagy ilyesmi, csak hogy vannak sorozatok, amiknél jobban meglep az immunitás, de végülis pont ezért érdekes.

crashland - 2015. 03. 18. 23:42

nekem nem jott be, max 5/10.. 1-2 okos poen volt, de semmi…

Casey Novak - 2015. 03. 19. 06:01

Csak rávettem magam, de nem. Már a koncepciónál elvérzik nálam, a zacskós véren élő vámpírok és házi kedvenc vérfarkasok mellé megérkeznek az épphogy zombik, csodás. (Tudom, hogy képregény az alapja, az sem tetszik.)
Ez bőven elég lenne, hogy ne szeressem, de akkor még ott van a teljesen irreális kapcsolat a nyomozóval – Ja, psychic vagy? Világos, akkor gyere velem nyugodtan nyomozni. A semmit. Mert maga az ügy meg… Miért érdekeljen a csaj ööö rendhagyó képessége, ha nem tudja semmi érdekesre használni? Persze első rész, telezsúfolva bemutatásokkal, nem volt idő kifejteni a többit, de úgyis az lesz később is, az a fontos, hogy jujj ki tudja meg, meggyógyul-e, visszakapja-e az ürgét. A nyomozás csak sokadlagos, nekem meg az lett volna érdekes.
A Veronika Mars-ot sem értettem soha, hogy mi a jó benne, pedig akartam én szeretni, mert körülöttem mindenki meg volt veszve érte, de nekem totál hiteltelen volt a szuper badass szöszi főszereplő, aki mindent megold, és együtt nevetünk sírva a drámába ültetett felvágott nyelvű tinis poénokon. Ez pedig tényleg nagyon olyan. Ha nem zavarna ennyire az alapötlet, a kötelező jópofizás mindenképp kinyírná nálam.

Neoprimitiv - 2015. 03. 19. 06:51

“Hey, Dirty Debbie Harry!”

Nálam félút, de a folytatás felé. A karakterek engem sem nyűgöztek le, a nyomozó figura különösen nem. A szövegekkel viszont megvettek, nekem a fenti volt a kedvencem.

CyClotroniC: valamelyik interjúban azt olvastam, hogy csak addig vannak az emlékei, amíg a forrásuk nem távozik belőle – vagyis az első hosszabb WC-session-ig.

Az ex vőlegény remélem nem lesz visszatérő nyavalygás, bár CW sorozatként nyilván lesz benne nagy romance. Nem tudom, meddig fogok kitartani (én sem voltam egy kemény VM fan, csak alkalmi néző), de tegnap este jó szórakozás volt.

wovbagger - 2015. 03. 19. 07:13

Nekem tetszett, és szerintem nem kell többet várni tőle, mint amennyit ettől az alkotógárdától várni érdemes. Ha hosszabb távon marad ez a szint, akár még hívéül is szegődhetek – de persze a fordítottja is igaz.

JKJ - 2015. 03. 19. 07:31

Van ebben potenciál, na! Adjunk neki időt, hogy kikerekedjen a történet és beérjenek a karakterek. Legalább valami érdekes a tucatsorozatok között!

winnie - 2015. 03. 19. 07:35

“szerintem nem kell többet várni tőle, mint amennyit ettől az alkotógárdától várni érdemes. ”

vagyis a maximumot kell várni?

alchemy - 2015. 03. 19. 10:58

hát ez marha gyenge volt. a veronica mars film is gyenge volt, sőt, a 3. évad is. Az első 2 évad volt egyedül jó. persze sokaknak megszépültek az emlékek

Kabát - 2015. 03. 19. 10:59

1/10, igy már nem kell törölni

Rettus - 2015. 03. 19. 11:00

A pilot elején azt gondoltam,hogy ez szánalmasan debil, később azt, hogy talán mégsem annyira, hanem inkább dögunalmas.

Azt a műhipszter szomszédcsávót miért nevezte Karl Marxnak? Na addig bírtam…

winnie - 2015. 03. 19. 11:13

“persze sokaknak megszépültek az emlékek”

amikor valaki hozzáértőként megmondja, hogy milyenek mások emlékei:)

suze - 2015. 03. 19. 11:14

Casey Novak – 2015. 03. 19. 06:01

“Ez bőven elég lenne, hogy ne szeressem, de akkor még ott van a teljesen irreális kapcsolat a nyomozóval – Ja, psychic vagy? Világos, akkor gyere velem nyugodtan nyomozni.”

Ez az irreális alapszituáció elég gyakori a nyomozós sorozatokban.:) Adott egy elvileg kompetens nyomozó/nyomozócsapat,akikhez odacsapódik egy külsős konzultáns.Ez az emberke szuper megfigyelőképességgel rendelkezik,szuperokos és/vagy valamilyen szuperképessége van az ügyek megoldásához.Sokszor közük nincs a rendőrséghez,mégis minden ügynél ott vannak,úgy tűnik csak ők képesek előre vinni a nyomozást,elkapni a tettest…:) Példa:

Catle-krimiíró
Patrick Jane-csaló mentalista
Allison Dubois-valódi médium
Henry Morgen-halhatatlan halottkém
Jessica Fletcher-krimiírónő
Izombie-emlékeket látó zombie:D…stb.

Én szeretem ezt a fajta alapfelállást,de persze ezzel nem mindenki van így.:)Az Izombie is bejött,nézős lesz nekem.:)

MissKeamy - 2015. 03. 19. 12:20

Nagyon hasonlít a VM-ra? kaszáltam pár rész után, de ha abszolút olyan nem próbálom be.

human - 2015. 03. 19. 12:39

nem hasonlít rá, próbáld be nyugodtan, ha már semmit nem olvastál feljebb.

Casey Novak - 2015. 03. 19. 12:51

@suze: Úgy értem hogy viszonylag irreális. A Castle-ben évadokon keresztül küzdött ellene Beckett, hogy ne lógjon folyton a nyakán, a Psych-ban tulajdonképpen az utolsó percig megkérdőjelezték őket, itt meg gyere oszt jó’van :) Valahogy hirtelennek és átgondolatlannak tűnt.
Kérdés, hogy ez vajon mi a francért zavar engem, hiszen ha ezzel húznák az időt, az még nagyobb negatívum lenne. Szerintem csak annyira kiakasztott a szelíd zombi, hogy már abba is belekötnék, ami amúgy nem olyan gáz.

Silas - 2015. 03. 19. 13:16

winnie: azt hittem egyedül leszek azzal, hogy ez gyenge volt :D mindenki istenítette, hogy ez 10/10 meg 10/9

CyClotroniC - 2015. 03. 19. 13:22

“de nekem totál hiteltelen volt a szuper badass szöszi főszereplő, aki mindent megold, és együtt nevetünk sírva a drámába ültetett felvágott nyelvű tinis poénokon.”

Fúúú, nekem egész pontosan ezért a mai napig a #1 sorozat. A legnagyobb erénye talán a VM-nak és ennek is, hogy mindenki tele van frappáns comebackekkel, mindenki kicsit szarkasztikus, mindenki ontja a popkult utalásokat és mégis tök lazán és természetesen jön le az egész. Meg hát az, hogy elfér egymás mellett az, hogy az átívelő szál egy tömeggyilkosság körülötti nyomozás az S2-ben, de a heti ügy simán lehet egy eltűnt cica vagy lenyúlt osztálypénz is.

Amúgy kezdem azt hinni, hogy az van, hogy Rob Thomas főkarakterei annyira nagyon markánsak, hogy instant vízválasztó lesz, hogy ki imádja őket 5 perc után és ki feszeng a stílusuktól.

Korábban nem nagyon láttam ebben vagy a Veronica Mars-ban, hogy megosztó lenne, de így olvasva az itteni kommenteket, ja, simán benne lehet.

Casey Novak - 2015. 03. 19. 13:36

Kinek a pap, kinek a korsó a kútra :)
Ennyi jófej, okos és improvizációra kész ember nem létezhet ilyen kis helyen összezárva, és nekem itt bukja a hitelességet és szerethetőséget. Lehet, hogy ha visszavennének a robthomasossággból, jobban bejönne.
Láttam a VM-nál is meg itt is, hogy miért szerethető, a fentebb kiemelt idézetek is feltűntek az iZombie-ban, és tudtam, hogy milyen reakciót kéne, hogy kiváltson belőlem, csak valamiért az ellenkezője történt, és minden egyes okos szurkálódás után egyre jobban szerettem volna lecsapni a csaj fejét egy machetével. Őszintén szólva sajnálom, mert látom, hogy jó szórakozás lehetne, de valamiért nem nekem való.

Lemoni - 2015. 03. 19. 14:20

CyClo:
“Amúgy kezdem azt hinni, hogy az van, hogy Rob Thomas főkarakterei annyira nagyon markánsak, hogy instant vízválasztó lesz, hogy ki imádja őket 5 perc után és ki feszeng a stílusuktól.”

Mivel soha semmit nem láttam Rob Thomas-tól, nem tudok viszonyítani, de itt a pilotnál pont az volt az egyik legnagyobb bajom, hogy teljesen semmilyenek a karakterek, pl. a pasik arcára sem emlékszem már belőle, nem hogy mit mondtak vagy csináltak, egyszerűen, ahogy néztem, már törlődött is minden a memóriámból, annyira súlytalan volt az egész, tehát még megutálni sem volt időm.

A. - 2015. 03. 19. 14:55

Szóval én nagyon szerettem a VM-t, mert eredeti volt és új, ez viszont fordítva látom, ha csak az alapkoncepciót nézem, akkor is 10-15 évet késett kb

wovbagger - 2015. 03. 19. 15:28

winnie, nekem ez a fajta felépítés/mesélési stílus a sok popkult utalással és beköpéssel a rágógumi kategóriát jelenti: szórakoztat, de hosszú távon max pár jól eltalált mondatra fogok belőle emlékezni.

(már sokszor mondtam, de nekem) a “maximum” szóról az jut eszembe: Twin Peaks. vagy a közelebbi időkből pl.: The Wire, Deadwood, Sopranos, Bron/Broen, Hannibal.

wovbagger - 2015. 03. 19. 16:54

hm, közben rájöttem, hogy nem teljesen arra válaszoltam, amire rákérdeztél: végül is igen, ha úgy nézem maximálisan teljesített nálam. a sori felkeltette az érdeklődésemet és megkapta az esélyt, hogy mellészegődjek.

Lilith - 2015. 03. 19. 19:54

Nekem bejött.Nem várós annyira mint pl. a The Flash ,de azért hetiben lehet le fog csúszni néha,néha.

napocskin - 2015. 03. 19. 20:08

Az a baj, hogy én már akkor tudtam, hogy Rob Thomas ide vagy oda, ez nem nekem való, amikor kiderült, hogy iZombie a címe, és sajnáltam is rendesen már akkor, hogy ez valószínűleg egy zombified Veronica Mars lesz. Persze nem az, mert a szőke, vagány főhősnőt és a narrációt kivéve minden más. És tényleg nem jött be egyáltalán, halálra untam magam rajta, de a Veronica Mars akkor is örök kedvenc marad, majd inkább azt megnézem sokadjára ehelyett.

Joker - 2015. 03. 19. 23:12

Ki vette meg eszre, hogy a nyomozo csavo az LMFAO party rock anthemebol potyant ide. A sors farbaja hogy a videoklippben is viruskent terjed a zombizas muhaha

Zsolt - 2015. 03. 20. 09:18

iZombie at Harper’s Island (crossover… emlékszik még arra valaki? :) )
http://i.imgur.com/gqIxo27.jpg

g77 - 2015. 03. 20. 16:19

Poén, hogy a kukàsautoban talàlt halott nö neve Stefani Germanotta, ami ugye Lady Gaga születési neve :)

winnie - 2015. 03. 21. 12:47

g77: ezt mondják a sorozatban is.

fv - 2015. 03. 21. 19:29

Nekem nagyon bejött. Jó kis lájtos szórakozás. A Veronika Marsnál nekem jobban is tetszik. Bár abban a mellékszereplők tényleg klaszabbak voltak. De, hátha majd itt is alakulnak.

g77: Még 5 percig kellett volna nézned, mielőtt beírod Lady Gagát. :-)

DarkEagle - 2015. 03. 21. 22:33

No akkor mivel én már jó pár éve hype vonaton vagyok maradok is rajta mert ez úgy ahogy van zseniális volt. :D Nem tudom mennyire fogják követni a képregényt de ahogy látom nem nagyon. Viszont minden klappolt nálam. Rose McIver tökéletes választás, aranyos, vicces, drámában is jó lesz ahogy látom. Mellé meg még jön David Anders is akinek 3 percnyi jelent is elég volt hogy hozza a formáját. :D Őszinte leszek én még csak nem is láttam talán a VM-ból 2 résznél többet azt is TV-ben anno régen de megfogom nézni majd egyszer de hogy annak semmi köze ahhoz ez a sorozat remek az tuti. :D Viszont Rob Thomasnak annál inkább. Remélem a CW nem erőlteti be rá a románcokat túlzottan van nekik épp elég nyáltengerbe illő sorozatuk. Bár Rob kezében azért nem félek ilyentől. :D

Sima 8/10!

Memari - 2015. 03. 21. 23:38

A VM-ot szerettem, ezért bepróbáltam a sorozatot. (a képregényt nem ismerem)
Nem rántott magával, de a stílus többnyire bejön, ezért kap még pár rész esélyt, hátha kiforrja magát.

fireblade - 2015. 03. 22. 01:35

hm..nekem kellemes csalódás volt..nem ájultam el..de elszórakoztatott.1-2 rész még biztos meglesz, aztán meglátjuk.
Mi ez a VM idézgetés, 80%a a hozzászólásoknak ezen rágódik? ok, hogy a színésznő abban játszott..de na és??
Akkor pl a Castle nél mért nem a Firefly-ról szól a téma? :)

zagloba - 2015. 03. 22. 01:43

Nagyon kellemes, laza, végig vigyorgós pilot volt ez.
A szereplőket jól eltalálták, megvolt az alapozás, és a poénok is ültek.

A történet nyilván olyan, amilyen még, de ha azt nézzük, hogy a VM milyen zseniálissá nőtte ki magát nagyon hamar, arra itt is megvan a remény.

Nálam abszolút várós!

winnie - 2015. 03. 22. 06:51

“ok, hogy a színésznő abban játszott..de na és??”

a színésznő nem játszott a veronica marsban.

DarkEagle - 2015. 03. 22. 14:48

“ok, hogy a színésznő abban játszott..de na és??”

Ez simán a hét idézete lehetne!!!

*visítva röhög* xD

Enzo - 2015. 03. 22. 20:37

Jó ez, tetszett ez. Nem olyan “9/10” szinten tetszett, de nem is fikáznám le, sőt. Az alapötlet anno első olvasásra kilóra megvett, hogy lehet ekkora marhaságot kitalálni (jó értelemben :D).

Meg kellett valami könnyedebb sorozat most a repertoáromba, és hát mi is lehetne könnyedebb, mint egy agyakat evő zombi kórboncnok csaj.

Az alapfelállást elmagyarázós főcím és az egész képregényes style nagyon bejön.

Szereplők:
-főszereplő csaj jól el lett találva szerintem
-a kórboncnok srác (akinek a nevét az egész pilot alatt egyetlen egyszer nem sikerül elhelyezni a szövegben, úgyhogy meg kellett néznem epguides.comon, jelentem Ravi-nak hívják) szövegei frenetikusak voltak, a brit akcentusnak meg mindig örülök.
“Látnod kell ezt a mellső hüvelyfali zúzódást!
Mintha Szűz Mária egy Les Paul gitárt tartana a kezében. Durva lenne, ha felraknám Instagramra?” :DDDD
-Detective Babinéninél ügyes húzás, hogy új fiú a nyomozók közt, meg jó volt a zombifilmes dumája.
-Ez az exvőlegény téma tényleg nem kéne annyira, vagy valamit csavarhatnának rajta…
(a csaj nem szexelhet? szegééény…)

Mennyi jó duma volt, a posztban idézett 2, a fent írt dolgok, a “you are what you eat”, és reméltem, hogy ellövik a “psychic sidekick” szófordulatot is (kösz Clive). Plusz a kis popkult utalások, meg hogy a vőlegény (milyen keresztnév az hogy Major??) vmi zombis játékkal játszott…(annyira nem vágom h melyik, Dead Island, Last Of Us, DeadLight?)

Egy cliffhanger nyilván tudott előre, hogy Clive/vmelyik/mindegyik családtag rájön a titokra. Meg még egy is, amit nem hittem volna, hogy ellőnek ilyen korán: hogy vannak még rajta kívül zombik. Hm.

@Zsolt: Nekem rémlik a Harper’s Island, de annyira azért mégse, nem ismertem a fel a képen hogy minek kéne ismerősnek lennie, gondolom az épületre gondolsz.
Amúgy, ha már crossover, az alagsori boncterem csak engem emlékeztet nagyon a FRINGE-ből Walter laborjára?

DarkEagle - 2015. 03. 22. 20:44

Enzo, ha jól láttam akkor az Dead Island volt igen.
azért gondolom valamit kell fizetni a gyártónak ha beteszik a sorozatba és gondolom a Dead Island az olcsóbbik ezek közül. :D

Makkay Zoltán - 2015. 03. 22. 21:39

Én most néztem meg, és nagyon bejött! Eleve jó pont, hogy nem húzták sokáig, míg elfogadja magát olyannak, amilyen. Laza, poénos dumák, és nekem bejöttek a karakterek is. Egy klassz, könnyed, megmosolyogtató sorozat.(eddig).A zsaru zombies dumája nálam is ült.

Enzo - 2015. 03. 22. 23:08

@DarkEagle: áá, nem Dead Island, viszont én meg elírtam, Dying Light-ot akartam írni a DeadLight helyett, és tényleg az volt.
http://www.gamestar.hu/izombie-dying-light-cameo-video-rob-thomas-rose-mciver-cw-vertigo-dc.html

Oldalsávot kérnénk szépen, kedves adminok!

szpojleres mókus - 2015. 03. 23. 12:11

Őszintén megmondom, Veronica Marsba is Kristen Bell miatt szerettem bele, egy cuki vonzó lány miatt.

ez is úgy indult az első öt percben, aztán lett belőle valami hófehér fehér hajú valaki aki minden csak nem vonzó női egyed… ezáltal nekem veronica mars életérzés kilőve

snowyfairy - 2015. 03. 23. 14:03

A pilot egész jó volt. De már most nem csípem a nyomozót. Kicsit idegesít. A főszereplő csajszi néha úgy néz mintha unná az egészet. De ahhoz képest, hogy élőholt egészen elemében van. A zombi maszkot/sminket meg egyenesen imádtam. Olyan élethű. A Dying Light játékon jót röhögtem. Szóval adok neki esélyt. 10/8

Enzo - 2015. 03. 23. 18:26

Mennyivel könnyebb úgy nézni, hogy életemben nem láttam egy darab Veronica Mars epizódot se, és nem kell összehasonlítgatni…

CyClotroniC - 2015. 03. 23. 19:11

De legalább ledarálhatod azt is, ha ez meggyőzött. ;)

fireblade - 2015. 03. 23. 20:02

@DarkEagle:

ok, egyrészt se láttam a VM-ből nem is ismerem..de annyian hivatkoztak rá azt hittem…tévedtem…nevess nyugodtan.
akkor mi a kapcsolat?? hogy ennyit emlegetve van?

Enzo - 2015. 03. 23. 20:06

@CyClo: ezt most inkább passzolnám :D (van elég néznivaló:)
A VM-mel kapcsolatban asszem annyi marad meg emlékként, hogy Kristen Bell vendégszerepelt a Heroes-ben anno. Meg a VM mozaikszóról inkább Virtual Machine, ami eszembe jut :D

@fireblade: azonos készítő, meg állítólag stílus is

tiktak - 2015. 03. 23. 20:07

Hát nekem nem igazán jött be. Untam.
A főszereplő csaj még elmenne, de a többiek nagyon furcsák. És idegesítettek is. A nyomozó most így elég mellényúlásnak tűnik.
Dumák jók voltak, de ez kevés volt most.
Valamiért nekem a Dead like me ugrott inkább be mint a VM. És itt nem a halál témára gondolok, hanem inkább az érzésre. Azt se szerettem elsőre, kellett pár rész. Talán itt is így lesz.

winnie - 2015. 03. 24. 11:49

“akkor mi a kapcsolat?? hogy ennyit emlegetve van?”

ott van a kritikában. egy a készítő és ez adja a hangnemet, hiszen nem a színész határozza meg a sorozatot. és mindkettő egy narrálós, fiatal lányos krimi.

egyébként a dead like me érdekes összevetés, bár a hangnem más, de érdekes.

Alex20 - 2015. 03. 24. 16:26

Nekem is tetszett a pilot, fel is került a nézősek közé, mondjuk nem is lep meg a dolog, mert CW sorozatról van szó és onnan 2-3 kivétellel mindent nézek :D :)

jessm - 2015. 03. 24. 20:28

Szeretem a misztikus sorozatot, és ráadásul a VM-t imádtam. Szóval az elvárás megvolt és meg is ugrotta.

Első pár percben kicsit aggodtam, de amikor már a zombie támadásnál jártunk, akkor azt mondtam ez igen , itt nem lesz gond. A föszereplő nagyon kedvelhető és aranyosan néz ki. ÉS az elem amit imádtam a Vm- ben, hogy mindenki szarkasztikus, az itt is meg van és jól állt a résznek. Csak így tovább.

A képregényes bevágások miatt pedig plussz pont jár.

bëiz - 2015. 03. 25. 09:44

Szerintem nem volt jó, de CW-től nem is várok többet (nagyon nem az én csatornám).

A pilot kapkodott, rendkívül felszínes volt. A rendőrsrác cseppet sem szimpatikus, a belengetett romantikus szálat már most unom. Se veled se nélküled… juhúúú… nem láttunk még ilyet úgy SZÁZEZERSZER!

A poénok nekem nem feküdtek, szerintem el sem mosolyodtam. Eleve hátrányból indult a nyomozós koncepció miatt, de gondoltam, jó karakterekkel el lehet adni.

És igen – SPOILER – a pilot konfliktusa az volt, hogy egy perverz rendőr kinyírta a prostikat, mert elvesztette náluk a jegygyűrűjét. FACEPALM! (Nem mentség, hogy őrölt volt a fickó… nem… egy ilyen plotnál ez nem mentség.)

A tanácsom az, hogy akik HBO, Showtime, AMC vonalon mozognak messze kerüljék el. Akinek nagyon fekszik a CW stílusa, azoknak kifejezetten ajánlom.

Valóban könnyed darab, de engem ez már nem szórakoztat. Talán olyan 5-10 éve néztem volna, de erre a szintre már nincs időm.

peace :)

Tina - 2015. 03. 25. 11:19

30 perc után kikapcsoltam, mert annyira unatkoztam, már az sem tudott ott tartani, hogy megtudjam ki a gyilkos. Érdektelen karakterek, gagyi kapkodás és a végeláthatatlan poéntalan poénkodás rettenetes elegyet eredményezett.
Erre én sem pazarolok több időt…

JKJ - 2015. 03. 25. 14:38

Második rész után még jobbnak látom a sorozatot. Rose McIver kiválóan hozza a szerepet. A mellékszereplők is a helyükön vannak. Történet inkább csak kiegészítő a részekben, de számomra érdekes volt eddig.

coffee - 2015. 03. 25. 17:08

“- Who doesn’t love a vibrant,
abstract nude?
– Hint, she eats brains.”

Jelölöm : ))

Csilla0422 - 2015. 03. 25. 21:27

Nekem eddig bejött. A nyomozó pasi valahogy nem illik a képbe.

El-ahrairah - 2015. 03. 25. 21:30

A második rész még jobb mint az első, én biztosan maradok.
Sajnos úgy tűnik, hogy a “willtheywontthey” szutykot nem lehet kihagyni a sorozatokból, ebben is halál felesleges és irritáló, de minden más rendben levőnek tűnik.
Talán még a nyomozó az, akire ráférne egy kis karakterizálás, de azt alighanem megkapjuk később. Viszont a főhősnő, a sidekick és az új szereplő is nagyszerűek, remélem még sok hasonlóan színvonalas részt kapunk.

Poghy - 2015. 03. 25. 22:42

Kár, hogy a romantikus szál belerondít, amúgy a 2. rész is nagyon szórakoztató volt. Ahogy Rose McIver eljátszotta, hogy “kanos”, azon jókat mosolyogtam, sőt több poén volt a részben mint egy átlag szitkomban. David Anders karaktere is jó volt, a sírrablás elég átlátszónak tűnt, de az mindenképp jó, hogy több képernyőidőt kapott. Szóval nálam elhozta a “Mikor lesz már megint szerda?”-érzést az iZombie eddig.

CyClotroniC - 2015. 03. 25. 23:40

“A tanácsom az, hogy akik HBO, Showtime, AMC vonalon mozognak messze kerüljék el. Akinek nagyon fekszik a CW stílusa, azoknak kifejezetten ajánlom.”

Nagyon nem ilyen egyszerű. Én szerintem inkább a fent említett vonalon mozgok, bár én a Showtime-ot se tartom a minőség sarokkövének, ennek ellenére az iZombie rohadt jó, CW ide vagy oda, abszolút kár lenne rásütni a CW-stigmát, bár manapság már nem is tudom, hogy van-e kifejezetten markáns “CW”-s életérzés, mert ha az iZombienál jelen van, akkor asszem egy csepet sem zavar. Simán megfér egy The Wire mellett is.

CyClotroniC - 2015. 03. 26. 00:37

Na nálam is jóval erősebb volt a 2. rész, pedig már a pilotot is imádtam. Rose McIver egyszerűen zseni, már csak azért is maradok, hogy miket fog alkotni hétről hétre, plusz rég röhögtem ennyit, mint ezen a részen.

winnie - 2015. 03. 26. 04:37

majd írok kritikát, de számomra, konzisztensen, a 2. rész még gyengébb volt. valami holt unalmas nyomozás, totál érdektelen és ihletetlen krimiszál (és a látomásoknak nem az a szerepe, mint a mediumban, hanem csak annyi, hogy ha már nem tudnak mit kitalálni, akkor adnak nekik egy hintet, totál random), illetve megint szellemes, de egyáltalán nem működő dumák – nem is tudom, hogy el tudtam-e bármin is mosolyodni. (valami volt 3/4 tájékon…)

a karakterekkel akkora gondom nem lenne, legalábbis negatív irányba, mert a halottkém jópofa, nyilván a főhős is korrekt, de nagyon messze van attól, hogy a bejöjjön, viszont a zsarut képtelen vagyok nem mellényúlásként kezelni.

(ja, kvázi az egész vendégszereplőgárda homály volt most, az ügy szereplői. elején judy reyes olyan hihetően sikított, NEM.)

eskü, annyira unalmas a fő vonal, hogy azon még a majorrel való kapcsolat is dob. amúgy ez a szál kell, mert egy nagyon fontos szelete a fő karakter korábbi életének, és a mostani létének bizonyos részeire is rámutat.

CyClotroniC - 2015. 03. 26. 06:59

winnie: Egyébként tök érdekes ez a megosztottság, mármint nyilván látom, hogy a nyomozás rémesen egyszerű és béna, viszont nekem a humor oldal simán olyan szintet hoz, amit csak a kedvenc szitkomjaimtól kapok meg. Ezen a héten a “kanos” Rose McIvert egyszerűen nem bírtam nem imádni, az a sok értetlen, zavart egymásra pillantás, a rengeteg művészeti lingo, a szituáció abszurditása a másik zombival – én ezeken hangosan röhögtem, pedig inkább csak az elmosolyodós fajta vagyok.

De az amúgy tiszta sor, hogy akit nem vesz meg kilóra Liv karaktere és úgy általában a humor, annak nem nagyon marad más érték a sorozatban, amiért maradhat, viszont akiknek ez bejön, azokat egyetlen hiba sem fogja szerintem érdekelni, mert a nyomozás egyelőre legalább akkor alibi, mint a minden héten más személyiség koncepció, ami egyértelműen a sorozat lelke. Mint sorozat nem lesz olyan jó, mint a Veronica Mars, ez már látszik, de Liv nekem egyelőre Veronica méltó utódja, és remélem meg is marad ez az érzésem. Egyébként még Kenzi volt ilyen a Lost Girlből, a gyengém ez a karaktertípus.

Lehet, hogy én meg majd a harmadikról írok akkor, de egyelőre szeretnék a Man Seekinghez és a The Jinx-hez is hozzájutni végre. :)

Brynden Rivers - 2015. 03. 26. 07:43

@CyClotroniC:

Engem a Veronice Mars készítője miatt érdekel.

Egy fenntartásom van

10-es skálán mennyire undorító a zombi része?
Walking Dead az mondjuk legyen 9

Btw. azt jobban bírom, mert annak a látványvilága poszt-apokaliptikus sci-fi, ez meg sit-com/dramedy.

Zordon - 2015. 03. 26. 10:49

10-es skálán mennyire undorító a zombi része?
Walking Dead az mondjuk legyen 9

NULLA. 0.0. Bonesban tobb belsoseget latsz, mint itt.

CyClotroniC - 2015. 03. 26. 10:50

Volt eddig 2x max 5 másodperc agyevés és ennyi. Azok se tűntek gusztustalannak, lehet vele próbálkozni, ha csak ez tart vissza.

JKJ - 2015. 03. 26. 11:40

winnie. Azt hiszem Te és még páran túl komolyan veszitek ezt a sorozatot. Nem szabad! Én úgy látom, tudatosan lazák a készítők a részletekkel. Ahol fontos ott megvan ami kell, máshol nem, mert nem ilyen a sorozat hangulata. Direkt.

zolij - 2015. 03. 26. 12:10

nekem speciel a második rész jobban bejött, mint az első, egyelőre mindenképp maradok.

winnie - 2015. 03. 26. 12:41

a zombirész nem undorító, maximum az agydarabkák majszolása:)

winnie - 2015. 03. 26. 12:43

jkj: úgy veszem a sorozatot, mint minden másik sorozatot. de ha egyszer megvesztem az unalomtól, ahogy kikérdezik az egyik unalmas gyanúsítottat, majd a másikat, akkor nem tudok mit tenni.

winnie - 2015. 03. 26. 12:45

CyClotroniC: persze, a karakter a minden ilyenkor, épp ezért is bosszant, hogy egy kicsit sem fogott meg liv, pedig előzetes alapján bizakodtam, remek ötlet volt egy ilyen figura. most hirtelen nem jut eszembe példa, de biztos akadt hasonló figura, aki viszont ellentétben vele megnyert.

JKJ - 2015. 03. 26. 15:10

winnie. Rendben. Ha ennyire unod, ne nézd. Megértem. Én alig emlékszem a nyomozásra, de a főszereplő játéka teljesen előttem van. Számomra ez a sorozat Liv élete zombiként. A többi csak körítés :-)

DarkEagle - 2015. 03. 28. 21:03

CyClotroniC – 2015. 03. 26. 06:59
winnie: Egyébként tök érdekes ez a megosztottság, mármint nyilván látom, hogy a nyomozás rémesen egyszerű és béna, viszont nekem a humor oldal simán olyan szintet hoz, amit csak a kedvenc szitkomjaimtól kapok meg. Ezen a héten a “kanos” Rose McIvert egyszerűen nem bírtam nem imádni, az a sok értetlen, zavart egymásra pillantás, a rengeteg művészeti lingo, a szituáció abszurditása a másik zombival – én ezeken hangosan röhögtem

Pont ezt akartam írni én is. Egyszerűen zseniális ez a csaj. Ahogy ott feszengett, méregetően nézett a másik csajra, szinte visítva röhögtem rajta. :D Én már az 1. résznél is láttam hogy ez a sorozat nem nyomozós sorozat lesz, itt az a körítés és nem fordítva. Legalábbis szerintem. Ez egy zombi sitcom, ráadásul a nagyon jó fajtából. Szerintem akiknek nem jön be lehet hogy pont ezért mert nyomozós sorozatként kezelik pedig szerintem ez nem nyomozós sorozat. az meg különösen érdekel hogy mit akar David barátunk, zombi maffiát akar vagy mi? :D Az ő jelenetük egyszerűen 10/10 volt tökéletesek együtt. A mellékszereplők nélkül is megállná a helyét a sorozat mert olyan jók a forgatókönyv hogy más nem is kell. Nem gondoltam volna hogy lesz még valaha zombis cucc amit szeretni fogok. :D

Csak így tovább!

Marcipáncica - 2015. 03. 31. 17:39

Furcsák ezek a CW-s bekategorizáló szövegek, mint pl: “Akinek nagyon fekszik a CW stílusa, azoknak kifejezetten ajánlom.”… főleg annak fényében hogy a The 100 mekkora brutallikát nyomott idén…

winnie - 2015. 04. 03. 10:07

semmi furcsa nincs benne, minden csatorna célja az, hogy a saját identitásához rendelje a sorozatait. a the 100 is tipikus cw-sorozat. voltak korábban és vannak olyan cw-sorozatok, amik pár dolgot másképp csinálnak, de a lényeg mindig ugyanaz, fentről mindig olyan irányba fogják terelni a dolgokat, hogy legyen szerelmi háromszög és minden olyan komponens, ami kell a csatornának.

winnie - 2015. 04. 03. 10:11

darkeagle: a sorozat klasszikus nyomozós. attól, hogy a krimi csak keret, a műfaj nem változik, ez az, ami állandó lesz, ez az, amire mindig bizton lehet számítani. de minden karakterizálós nyomozósra igaz, hogy a krimiszál egyrészt lehetőségeket ad a karaktereknek további dolgokra, másrészt pedig az átívelő karakterszálakkal párhuzamban áll, vagyis olyan kérdésekkel foglalkozik, amik áthallásosak a szereplőkre nézve.

nem kell szitokszóként kezelni az epizodikus krimit. rengeteg olyan van, ami bizonyította, hogy több, mint egyszerű “ki a tettes?” mókánál. részemről csak azt sajnálom, hogy a nyomozgatás nem ad hozzá többet. ha az fordulatosabb vagy érdekesebb lenne, akkor biztos, hogy több időt adtam volna a karaktereknek.

Makkay Zoltán - 2015. 04. 03. 19:48

A második rész után, kicsit (nagyon) csökkent a lelkesedésem. Őszintén remélem, hogy ez a másik zombie eltünik hamar. Igazság szerint nekem inkább bejönne, hogy egyedül van a csaj, és besegít az aktuális nyomozásba. Plusz a Z fickó nagyon irritál.

sherlock20 - 2015. 04. 03. 23:32

Harmadik rész után kaszáltam. Annyira borzalmasak a heti ügyek, hogy hiába vannak jó szövegek, meg érdekelne a mitológia is, nem bírom nézni…

Csilla0422 - 2015. 04. 05. 18:48

Nekem bejön a képregényes “bejátszás”, a humor, a doki kutatása, nyomozása. Számomra a heti ügynél sokkal érdekesebb, hogy Liv éppen kinek a bőrébe bújik be és ott mit alakít. 3 rész után is várós és maradós.

Enzo - 2015. 04. 09. 22:09

Én speciel nem a dramatikus és fordulatos történetért kezdtem el nézni, így nem is várok ilyet tőle. Azt viszont abszolút hozza, amit el lehet várni egy ilyen sorozattól:
elmebeteg módon abszurd alapsztori, és rengeteg vicces idézet

1×02:
-Jó ez a képességátvevősdi, így gyakorlatilag minden héten más karaktert kell eljátszania a főszereplő csajnak, meg a szövegíróknak is adott emberhez illő szöveget. Plusz tetszik, hogy összekötik a magánéleti történéseivel a képességeit.
-David Anders kellett a sorozatba, mint Blaine, jól hozza a szerepét.
-Ravi nevét 72 perc után mondták ki először a sorozatban.
-Ez a hallucinálós-festős téma enyhén Heroes utánérzés volt :D “miszte iszák” :D

Legjobb idézetek:
“Two zombies walk in a morgue…”
“bad cop, horny cop?”


1×03:
(Lassan már csak idézeteket írok fel, ez a rész is jó volt, pláne hogy mindig kapunk egy kis adalékot a zombiéletről, most pl. hogy ha megette volna a néni agyát, akkor az előző hatásai elmúltak volna. +Marcy sztorija ugye.)
“Two’s a crowd, three’s a horde” :D
“Marcy, lunchtime!”
“You didn’t say you were marrying Siri” :DD

(Amúgy a végén Webster agyát simán odaadhatta volna Blaine-nek ahelyett, hogy kidobja, és akkor win-win. Pláne, hogy úgy tűnik, Blaine nem veszi át a személyiséget az evéssel.)

jessm - 2015. 04. 15. 19:50

Szerintem , hogy Blaine átveszi a képeséget csak kevésbé érzékeny rá.

Sok kérdésem van. Különösen a mostani rész után. Minekit Baline változtat át pl a rendörfönököt és a zenészt is? Blaine a drogtól lett zombie ( ezt lehet elmondták csak nem figyeltem)?
4. rész egy kicsit gyengébb volt.
A mostani rész jobb volt. Dick-et mindig jó újra látni :D
A zenész srác pedig gondolom vissza fog térni , már cssak azért is , hogy meséljen magáról.

Enzo - 2015. 04. 16. 23:26

1×04
-Jackie (Blaine nője) arca milyen hétköznapi volt reggel, semmi fehérség meg zombizmus…még a barnítás és egyebek előtt :O
-Jó lehet ez a kapitányság, ha naponta többször csak úgy beesnek emberek a boncterembe az utcáról…jó, persze enélkül nehéz lenne sorozatot készíteni, az is igaz…
-Blaine szövetségeseiből a fehér csávó annyira ismerős volt, megnéztem IMDb-n, Defiance-ben meg The 100-ban is volt egy kisebb szerepe, de nem ezekből ismerős, fura…
-Annyi zombi van már, főleg Blaine bagázsában…lassan nem iZombie, hanem WeZombie…
-Liv videótékás alakítása nagy volt :D
-Blaine a végén miért fejbe lőtte a 2 jómadarat? Elrontja a saját kajáját…

#hétidézetei:
“You might just be my Moby Dick” :DD
“What do I always say?”-“You can’t flex fat?” :DDD

lumiere - 2015. 04. 23. 15:40

Nem rossz nem rossz és maradok :)
Kedvenc: s01e01 1. jelenet: a főszereplő barnító krémet vesz…Hát öööö vagy nem használ vagy nem tudom :D :D

Egyébként nekem azért idegen egy kicsit és azért viszolygok tőle, és nem is tudom olyan vehemenciával nézni, mint anno a VM-ot, mert zombis, és ezt nem tudom megemészteni belül. Soha semmilyen zombis filmet nem tudtam végignézni, egyszerűen rosszul vagyok tőle, még a Zombielandtől is, pedig…na mindegy. Amikor elkezd agyat enni (ami tudom,h rák vagy valami tengeri cucc vagy rákízű agy),én kifordulok a szobából. Báááhhhh…

Annyit még hadd’ tegyek hozzá, hogy szerintem a VM-ben az osztálykassza eltűnése is valahogy “nagyobb ügy” volt, mint itt 1-2 ember kinyírása, valahogy nem érzem annyira bonyolultnak, nem is érdekel annyira, hogy ki tette. Sokkal érdekesebbek nekem a dialógusok, és a karakterek, mint az éppen aktuális sztori. A másik, hogy ott (mmint a VM-ban) aztán nem mindig volt a heti sztorinak happy end-je.
Bocs az összehasonlításokért, de hát óhatatlan, mivel ugyanaz a készítője mind a kettőnek.

Enzo - 2015. 04. 25. 22:03

Hé, kérjük vissza az oldalsávba!

1×05:
Megint volt pár jó idézet:
“I think you might be having shish kebab for lunch” :D (meg utána a további ötletek :D)
“Shut up or I’ll eat you” :D
+eléggé meglepődtem hogy Lowell is zombi, ügyes ez a szálbehozás.
És Clive főnöke is zombi, na ez érdekes lesz…:D

Enzo - 2015. 05. 01. 20:12

1×06:
Na végre kihagyták az elejéről a “My name is Liv Moore…” felvezető részt…a zene viszont kezd megtetszeni :)

Jók voltak az újdonságok a részben:
-mi legyen, ha gusztustalan az agy, akkor is megeszi-e?
-izommemóriát és fóbiákat is átvesz a megevéssel
-netes kihallgatás videochat segítségével :D

Idézetek:
“What am I supposed to do, eat the hard drive?” :DD
meg amikor Ravi magyarázta a játékot, meg hogy besegít telefonról, az az egész jelenet fantasztikus lett :D
This is going to be epic.”

Jackie sztorija így kicsit kibontatlan lett, azt hittem fontosabb szereplőnek hozzák be. És végre haladtunk valamit az Eddie&Jerome nyomozás ügyében is, micsoda cliff lett a végére…

zagloba - 2015. 05. 02. 00:55

Enzo
“Hé, kérjük vissza az oldalsávba!”

Ezt én is támogatnom!

Egyre jobb lesz ez!
A történet sokkal kiforrottabbá vált, a heti ügyek érdekesek, változatosak, és a humor is egyre elborultabb.
Úgy tűnik, mintha a készítők mostanra merték volna igazán elengedni magukat.
A szereplőkön látszik, hogy élvezik a szerepüket.
Nagy pacsi Arthur királyért! Óriási ötlet, és nagyon jól áll neki a szerep.

Nem mellesleg 1 perc alatt komolyabb kémia alakult ki Liv és Lowell között itt, mint a The Flash-ben 20 rész alatt Barry és Iris között.
Az a koktélkészítő jelenet az 5. részben, vagy a beteglátogatás a 6-ban, önmagáért beszél.

Csak így tovább!

ravengirl - 2015. 05. 04. 08:25

Egyre jobban szeretem, kicsit át kellett “szenvednem” magam az első pár részen (és egyetértek a korábbi véleményekkel is, hogy a nyomozó csávó gyenge vagy csak nekem nem szimpi), de hétről hétre jobban várom az új részeket.
Arthur királyt először meg sem ismertem, csak nagyon ismerős volt (tetszett az a beszólása, hogy festeti a haját, mert durván áll neki a szőke :)))) A Liv+Lowell kettős a kedvencem (nem kellett “csalódni” a CW-ben, behozták a szerelmi vonalat és lett is egy háromszögszerű felállás a régi vőlegénnyel :), de most ezt annyira nem is bánom), de továbbra is bírom a Ravival folytatott dialógusokat is.
Egyre érdekesebb lesz a zombikapitánnyal, Blaine húsüzletével, stb. Nem bánom, hogy kivártam eddig.

Poghy - 2015. 05. 07. 17:38

Vissza az oldalsávba +1!

1×08 is ott volt, nagyon komoly cliffhangerrel. Felmerül a kérdés, hogy Liv pasiját Blaine bízta-e meg? Gondolom nem, csak tőle szerzi be a kaját, mert Gerome emlékeit még csak véletlenül se akarja Liv közelében tudni Blaine, de lehet hogy csak elb*szta. Mindenesetre több David Anderst kérek az évad további részében!

mary - 2015. 05. 07. 20:21

Sziatszok!
Most daráltam le a sorozatot, már régen kinéztem magamnak, csak hangyányit elfoglalt voltam.
Imádom! Annyira szórakoztató, nagyon tetszik! Halvány öröm, h berendelték, ha már a Forever sanszosan bukta lesz.
Liv és Lowell között nagyon jó a kémia, nagyon várom, mit raknak le még az asztalra. Már hiányzott Bradley James, jó újra látni egy jó szerepben.
Szereplőgárda szempontjából a másik gyenge pontom David Anders. Már nem is tudom, hol láttam először, de alig várom, h még többet legyen a képernyőn, ő is jó szerepet kapott! :)

Enzo - 2015. 05. 10. 00:56

Szolg.közl.: @winnie vagy @human, I beg you, tegyétek már vissza oldalsávba plíííííííííííííz.

Ez még 1×07-hez:

1. A focis beszélgetés Ravi és Lowell között király volt, nagy pacsi a készítőknek, nemcsak hogy tetszett mert focis, még egyet is értek velük :P
“Ravi: -Are you from London?
Lowell: -Camden.
-Ah. Arsenal territory. I’m from Upton Park.
-West Ham boy, is it?
-Well, I suppose it could be worse. You could support Millwall.
-You could support Tottenham.
-Or Chelsea.
-Or Chelsea. :D”

2. További #hétidézetei:
“You need to get from B to A” /LivAnyu/
“Officers Ebony and Ivory!” /Margo Littlefield/ (ez zseniális, ha Clive Babinéni és Liv zenekart alapítanának, nyomhatnák ilyen néven.

3. Liv anyai ösztönös jelenetei viccesek voltak, de a legjobb akkor is Lowellé volt: “Meleg vagyok. Legalábbis a következő agyig” :DDD
annyi potenciál van ebben az emlék+érzés átvételben, és szépen kihasználják!

4. Fú, a végén a patkányos jelenet :D
Még ki is fehéredett rendesen :D
De nem teljesen világos, hogy hogyan szabadult ki az az egy, amelyik az ajtónál volt, a többi úgy néz ki, hogy az E alany lett a jó keverék (60% Max Rager, 40% utópium), és áttört a D-C-B-hez, és megette őket, de az A mit csinál kinn?

Csilla0422 - 2015. 05. 12. 19:27

+1 ez tényleg egyre jobb. S nagyon sok kiaknázatlan lehetőség van még itt.

Rengeteg jó beszólás, poén van. A Lannisteres ott volt a szeren, de a Csingilingi minden eddigit vitt.

Enzo, a többit meghagyom neked és ezeket is bővebb kifejtésre. :)

ZitaB - 2015. 05. 13. 16:20

imádom a Veronica Mars-os vendégszereplőket benne :D

Revidivo - 2015. 05. 13. 17:39

Az első pár rész után nagyon gondolkodtam rajta, kell-e ez nekem, de nagyon megérte maradni, tényleg egyre jobb!

LaCRossE - 2015. 05. 13. 18:56

Hát sajnálom nagyon, hogy ilyen hamar megölték őt.

ravengirl - 2015. 05. 13. 22:03

Szerintetek Lowellnek annyi?? Neeeemááááár…

nuage - 2015. 05. 14. 12:18

ÁÁÁ, ez durva volt. Valahogy sejtettem, hogy ez jön, de ne már…
Egyre érdekesebb ez a zombie organisation szál, bár elég naív dolog azt hinni, hogy Blake távozása után eltűnik a probléma. Mert ugye, ha egy üzlet beindul…

És tényleg jöhetne vissza az izombie az oldalsávba.

Csilla0422 - 2015. 05. 14. 17:33

Liv végre talál magának egy normális pasit, (fantasztikus a kémia a két színész között) erre…

Enzo - 2015. 05. 15. 00:17

1×08:
Na, minden összefonódik Liv körül?
De komolyan, Ravi összeköltözik Majorral, aki Blaine-ék után nyomoz, Blaine-ről kiderült hogy Suzuki neki dolgozik, Evan lehet hogy beáll Blaine-hez dolgozni, most még Ravi és Peyton is randizni fognak (mekkora volt már a végén mikor Peyton csak képről ismerte fel :DDD)….de a legdurvább, hogy Lowell is Blaine-től szerzi be a kaját? Ez a vége ütött…most Liv azt fogja hinni, hogy Lowell ölte meg Jerome-ot…

Úgy érzem Majort csak úgy lehetne leállítani erről a harcról, hogyha Liv elmondaná neki az igazat.
Érdekes egyébként látni, hogy milyen szépen süllyed lefelé a mocsokba.

#hétidézetei:
Nem is bírom felsorolni, annyi volt, viszont kiemelkedőt nem is tudom hogy tudnék-e mondani.
“For a moment there, I thought I might have to draw you a diagram.”
“Oh, it’s a zombie thing. You wouldn’t understand.”
“Upchuckers, show of hands, who’s screwed an albino chick?”
“Sorry. I instinctively take off my shirt every time someone knocks at the door.”
“Guy you’re secretly pretending I am, or a vision?”

És mennyi utalás volt, te jó ég, számolatlanul:
Trónok Harca, Fight Club, Csingiling, Sons of Anarchy…azokat már be se írtam az idézetes részbe.

Ejj, de el vagyok maradva, így nem olvashatom el az efölötti pár hozzászólást :/

Enzo - 2015. 05. 15. 00:18

és azt még bele se írtam hogy úúúúúúristen Ravit megharapta a patkány! (de hogy? a kés nem vitte át a páncélkesztyűt :O)

Enzo - 2015. 05. 15. 14:33

yay, visszakerültünk az oldalsávba :D köszönjük!

nuage - 2015. 05. 16. 12:21

Köszönjük, hogy visszakerültünk. :)

Enzo: az egy zombipatkány, nem kés… Bár ezek után nem értem, hogy a rácsok hogyan lehetnek neki akadályok. De Ravit még mindig imádom és örölük, hogy nem lett a horda tagja.

kecskebégető - 2015. 05. 16. 16:32

1×8 egyre jobb a cucc.

agyhalál - 2015. 05. 16. 18:59

Én meg már kezdem unni ezt a “mindenrészbenegyújnyomozás”
pöröghetnének a zombis szállal, ki, miért, hogyan, ki az első, az hogy lett ?
miért változik át piros szemű ultrazombivá? olyankor mivan stb stb
egy csomó érdekes dolog lehetne, de a zombiság is mintha csak egy kellék lenne, hogy Liv minden részben más személyiség legyen..

vagy ez a sorozat lényege és én értem félre ?

de persze, jók a poénok a beszólások, de ez az állandó kurva nyomzás már idegesít.
haladjunk már.
13 részes a sorozat és még mindig lófaszt sem tudunk.

zolij - 2015. 05. 17. 12:02

1×09: hát Livnek nem jut túl sok boldogság :(

winnie - 2015. 05. 17. 12:07

agyhalal: ez egy krimisorozat, amiben a zombisag csak kellek, ez a lenyege a koncepcionk. es bar porgetni fogjak szep lassan a mitologiat, nem az a fokusz, hanem a karakterek, azok kapcsolata, foleg a fohos.

ez egy effele fun ride akar lenni, amiben az ember nezi a fohost, mikepp dacol a helyzetekkel es kepessegekkel, es kozben a kitarto nezoknek csepegtetik a zombis infokat. (en is azert kaszaltam, mert az erdekes alapszitu ellenere a fohos annyira nem fogott meg, hogy a szamomra nem tul erdekes nyomozast nezzem. pedig en szeretem a krimiket.)

Nikki - 2015. 05. 17. 18:39

Gondolkoztam, hogy maradjak-e, de nem bántam meg. Eddig. Az intro nagy kedvencem, kár, h csengőhangként furán venné ki magát :D
Blaine-t kedveltem az elején, de meglepett – utólag visszagondolva nem is értem miért – hogy főgonoszt csináltak belőle. Könnyedebb, még viccesebb sorozatra számítottam. Erre itt komoly összeesküvés és hatalomátvétel készül :D
Bradley James-t nem ismertem fel rögtön, ezzel a hajjal, pedig sokkal jobban áll neki a barna. Az összhang is jobb Liv és közte. Inkább az ex-vőlegénytől vennék búcsút.

Dalmayr - 2015. 05. 18. 08:58

Nagyon megszerettem az izombiet. az egyik legnagyobb idei kedvencem. Hihetetlen jók a színészek (kivéve major…) a párbeszédek, a humor, a narráció minden bejön. Engem a nyomozások sem zavarnak, teljesen másodrangúak, szerintem csak az a lényeg, hogy Liv mindig új, érdekes agyakhoz jusson.
Remélem Lowell nem “hal meg” , nagyon működik a kémia a két színész között. Blaine nagyon jó főgonosz, kíváncsian várom mik lesznek itt még :)

Poghy - 2015. 05. 18. 23:59

Köszi az oldalsávot! :)

Szerintem Lowell tutira meghalt. Amúgy én is bírtam Bradley Jamest, jó volt a kémia köztük. De az 1×09 kicsit csalódás volt, abban bíztam, hogy nem lesz heti eset, és Liv a Jerome dolgot nyomozza ki. :/ Ettől függetlenül jó rész volt, de nem bánnám, ha kicsit jobban ráállnának az átívelő szálra.

ikelemen5 - 2015. 05. 19. 07:57

Kérdés, hogy ezek után Liv mit fog kezdeni? Ölni ugye nem képes, talán ha valami kényes szituációba keveredik, Blaine megpróbálja kinyírni az exét, és ezért lelövi. Más kérdés, hogy ha Blaine karakterének van egy kis esze, akkor megnézi Lowell telefonját, és az smsek között ugye igencsak fura dolgot fog találni. Hmm… Tényleg egyre jobb :)

Mala - 2015. 05. 20. 15:44

Én nagyon csípem David Anders-t (Blaine), tök jól játsza a főgonoszt is, remélem nem nyírják ki az évad végén :)
Lowell lelövése meglepett (nem írom, hogy megölése, mert még nem biztos), de igazából nem hiányozna egy percig sem.

jessm - 2015. 05. 21. 10:05

Nekem tetszik továbbra is s orozat. Ravi és Liv között eszméletlen jó a kémia, elviszi a hátán a sorozat. Ravi minden perc amit képernyőn tölt tökéletes. A nyomozót is szeretem.
Valamint Major is egyre jobb ahogy nyomoz a zombik után.

Blaine meg nyagyszerü főgonosz, hideg futkos tőle a hátamon, ahányszor meglátom, bár ez a szinész specialitása, mindenhol jó volt ahol gonoszt játszott, heroes, alias, arrow.

snowyfairy - 2015. 05. 21. 21:05

Nálam heti nézős lett ez a sori.
Nem tudom, hogy csak én vagyok-e így, de az epizódok kb 25-28 perce körül hirtelen jön a nyomozó és elkezdi sorolni a dolgokat, hogy Liv látomására itt a bizonyíték meg X, Y itt volt, ott volt. Mintha hirtelen le akarnák zárni az ügyet. Na ez nekem kavarodás. Néha sok gyanúsított van benne. Aztán az utolsó 10 percben jön az OMG pillanat, hogy miben mesterkednek a zombik a városban. Bírom, hogy az írók jól egyensúlyban tartják a humort és a gyilkolos, gonosz zombi dolgokat.

Enzo - 2015. 05. 22. 16:58

1×09:
Kicsit kezd darkosabbá válni az egész. RIP Lowell…
amúgy azt hittem Major fejbelőtte Julient, de ezek szerint nem, azt csak nem élne túl gondolom…

Vagy kevesebb jó duma volt, vagy csak kezdem megszokni, most nem tudnék kiemelni semmit :D Raviból jöhetne több jelent, most hanyagolták.
Ja és nem lesz zombi? na ez meglepő :)

Enzo - 2015. 05. 22. 17:21

ó, és a főcím is egyre jobban tetszik, el lett találva :)

Crias - 2015. 05. 24. 00:08

Lowell-t nagyon sajnálom :(
Miért kellett megöletni? sokkal érdekesebb volt mint major…

Csilla0422 - 2015. 05. 25. 20:31

Értem, hogy Major a főpasi, de semmi szikra, nulla kémia közte és Liv között. Bezzeg Lowell jelenlétében csak úgy izzott a levegő…hagyhattak volna visszatérési lehetőséget.

zagloba - 2015. 05. 25. 23:40

Egyetértek.

Maga a sorozat egyre jobb, a színészek remekelnek, de Lowell kiírása egyértelműen hiba volt.

Major karaktere jó, az ő szála is érdekes /külön piros pont, hogy nincs szappan/, de valóban semmi kémia nincs közte és Liv között.

Hát, kíváncsi leszek, ezt hogy oldják meg…

Skyroads - 2015. 05. 27. 08:15

Lowell +1

Szerintem is kár volt kiírni. Majorben én semmi fantáziát nem látok, sem Liv számára, sem úgy egyébként. Egy kedves fickó és kész. De ahogy ezt a nyomozósdit csinálja… Neee, hagyjuk már. A “legjobb” az volt, mikor előadta a vadidegen edzőnek a konditeremben, hogy emberi agyat akar fogyasztani.

snowyfairy - 2015. 05. 28. 17:02

11. rész király volt! Az íróknak nagy fantáziájuk van, hogy így megírták az aktuális látomásos, agy hatás alatt létet.

Spoiler:

Bekajáltam, hogy elmondta Major-nek, hogy zombi. Nem számítottam rá, hogy ennyire az agy hatása alatt lesz Liv. És ez a gyógymódos dolog. Jó kis évadzárónak nézünk elébe. Remélem Major nem fog nagyon hősködni, esélye sincsen a zombi horda ellen.

nuage - 2015. 05. 29. 09:25

A haluzós rész király volt, az ördögön sokat nevettem, de az ügy megoldása megint több kérdést vet fel, mint megoldást. Vagy csak én nem értettem, hogy miért egy elmebetegtől szeretett volna gyereket a dokinő?

A Majorös dolgot én is bevettem, bár elég vérszegény volt így a jelenet, gondolom igazából ennek sokkal nagyobb feneket kerítenek majd.

Enzo - 2015. 05. 29. 21:36

1×10:

1. Hétidézetei visszatértek, Ravi szolgáltatta őket:
“Her cerebrospinal fluid practically came out on the rocks with a lemon twist.” :DDD
“Yeah. I also taught him to declaim Hamlet soliloquies. He holds a tiny skull, it’s quite something. We’re doing Fallon tomorrow.” :DDD

2. Jó látni hogy Major-t fontos személynek hozták be, aki kötődik a szálakhoz, van saját története, és nem csak annyi a szerepe a sorozatban, hogy “juj, vajon Liv visszamegy-e hozzá”…hanem ehelyett láthatjuk ahogy egyre mélyebbre süllyed, csak azért, mert Liv-ék nem mondhatják el neki a dolgot..
(sztem még az 1.évad végén el fogják egyébként, bár most ugye megtudta, kérdés hogy elhiszi-e)

3. Ravinak marha erős jelenetei voltak:
-Amikor könyörgött Livnek hogy vonják be Majort, az nagyon megható lett :O
-Liv dumál Clive-nak a hajópartiról, és Ravi vet rá egy aggódó pillantást, amiben annyira benne volt ez a “túl közel jársz, nem ám kikotyogod a sztorid” érzés…
-Ravi facepalm a részeg Liv hatására :D

4. Elsőre simán azt hittem, hogy a “Major betakargatja Livet” jelenet csak részeg képzelgés. Mit keresett ott Major épp a kocsmában??

5. Nézd már, a Max Rager főnöke Michael a Helixből :O

6. A jógás jelenetekből túúúúl kevés volt mutatva!

7. nem azé’, de a yacht tele van Liv ujjlenyomataival, nem tett ez ellen valamit?

zagloba - 2015. 05. 29. 22:13

Erre a fordulatra mondják, hogy egyszerű, de nagyszerű!

Memari - 2015. 05. 29. 22:49

1*11:
talán most volt a legdurvább hatása egy agynak! Szép volt. (bár gyanús volt, h túl könnyen fogadta M)
Kíváncsi vagyok évad végéig meddig jut el a főszál.

JKJ - 2015. 06. 03. 06:26

Bevallom tévedtem. Az első részek alapján még azt hittem, hogy egy könnyed sorozat lesz ez, de nagyon nem lett az. Ha jól látom már csak egy rész van és nem hiszem, hogy happy end lesz…

LaCRossE - 2015. 06. 03. 15:42

Na ez brutálisan jó rész volt. Amellett, hogy voltak nagyon vicces részek (Liv-en sírva röhögtem sokszor), sok minden történt, a fináléra nagy tétje lesz az eseményeknek. Az iZombie szerencsére olyan jó lett, mint amit vártam.

nuage - 2015. 06. 03. 20:08

Durva rész lett, sok minden összejött, egész évadzáró érzésem volt már most. Remélem pár szál azért kibogozódik, ennyi cliffhanger sok lenne az új évadra.

weingartia - 2015. 06. 04. 00:47

Nagyon jó rész volt ez is! Nem gondoltam volna, hogy még az öcsit behozzák. Finálé: látom magam előtt, ahogy az öcsi eszméletlenül ki van kötözve Liv szeme láttára, Blaine pedig lenyom egy monológot. :)

zagloba - 2015. 06. 05. 00:18

Egyetértek az előttem szólókkal.

Ez ütött!
És tényleg, akár évadzárónak is elment volna az epizód!

Remekül irányítják a történetet, szépen, párhuzamosan haladnak az átívelő szálak, és pont ott érnek össze, ahol kell.
Emellett a heti ügyek is egyre jobbak, és néha egész darkosak, mint ez is.
Nem gondoltam volna, hogy meglépik azt, ami a verekedés után történt.
Már az összecsapás is durva volt, de utána jött a csavar…aztán még egy, meg még egy.

Nagyon kíváncsi vagyok!

Enzo - 2015. 06. 06. 12:08

1×11:
Na, kezd felvezetődni az évadzáró :O
Mondjuk annyira nem ütött meg ez a rész, mert vki frankón elspoilerezte a “hét epizódja” posztnál anno, hogy halu lesz a nagyrésze….
Blaine milyen classy álnéven ment be Soctt-E-hez, figyeltétek? Nem ám John Doe…John Deaux :D
Amúgy most így jó kérdés, hogy pontosan honnantól volt látomás az egész? A Végső állomásban legalább visszamentünk arra a pontra ahol kezdődött :)
Mondjuk ahol Liv nem volt ott, az valszeg megtörtént, tehát megvan a gyógymód? :O
(Ja és mi van Liv anyjával meg tesójával? Tök régen szerepeltek..)

Noximilian - 2015. 06. 07. 16:47

Nah… a sorozat indulásakor nekiláttam, tetszett is a hangulat, aztán valahogy a hatodik résszel leálltam. A kasza azért nem suhant, csak parkolópályára került. Nemrég folytatni kezdtem, és most tartok a kilencedik rész negyedik percének közepén, de le kellett állítsam…

Most csak senki nem tartotta említésre méltónak, vagy tényleg nem tűnt fel az itt aktív junkiek közül senkinek az, hogy mikor Major elrejti a pisztolyt, egy Chekov mű fekszik az asztalon? Gondoltam megemlítem, mert ettől majd a monitorra szaladt az uzsonnám :D

BTW nincs semmi furcsa abban, hogy olyan sorozat közben kajálok, amiben konstans zabálják az agyakat… legalábbis remélem… :D

kecskebégető - 2015. 06. 07. 22:18

Ugyan már….Hannibál főzéseinél mindig pause 10 sec után és irány a hűtő.

agyhalál - 2015. 06. 10. 20:01

12.rész:
hát ez elég “meeeh” volt.

agyhalál - 2015. 06. 10. 20:11

wtb szerkesztés: 13-adik részről beszélek.

nuage - 2015. 06. 11. 09:05

Érdekes rész volt, sok izgalommal, fordulattal, de a vége valahogy mégsem ütött igazán nálam. (Mondjuk az öcsike szála meglepett). Major durcizását nem tudom hova tenni, ahogy Liz viselkedését sem. Blake hozta a formáját, remek főgonosz, kell a sorozatba, de Major mehetne. Már a Rambót megszégyenítő akciója se volt teljesen hiteles – de oké kicsit meg volt zakkanva, de hogy utána rögtön visszazuhan az önsajnálat mélységeibe, az gáz. A szerelmi szálat meg hagyjuk is, Liz utolsó “még együtt lehetünk” labdája olyan szinten zúgott el a komfort zónám mellett, hogy nem is láttam. Nesze neked fejlődés…
Amikor néztem nem éreztem igazán gáznak, de így belegondolva agyhalálnak igaza van… az utolsó 10 perc elég “meeeh”.

Ettől függetlenül maradok, remélem Major nem. (Hajrá kísérleti drog!)
Lehet, hogy túl kevés Ravi volt a részben, az volt a baj?

JKJ - 2015. 06. 11. 11:32

nuage: hasonlóan látom mint te. Én azt gondolom, hogy ez tipikus “berendelték a második évadot” befejezés volt. Valszeg volt valami jó lezárás és azt módosították olyanra, hogy passzoljon a folytatáshoz.

paranoid android - 2015. 06. 11. 13:20

Pár Rob Thomas interjút elolvastam, és az alapján egyáltalán nem volt módosítás befejezés terén. Mivel nem szóltak a csatornától, hogy kalkuláljanak be egy lehetséges kaszát, nem is próbáltak lezárást írni.

Egyébként egyáltalán nem értek egyet, baromi jó finálé volt. Major azért “durcizik” mert miközben gyilkolták a barátait jobbra-balra, és ő maga is többször életveszélybe került, Liv ahelyett, hogy elárulta volna neki az igazságot, hagyta, hogy azt higgye, hogy megőrült. A ködösítéssel elvette a lehetőséget tőle, hogy informált döntéseket hozzon. Majd a zombivá változtatásával teljes mértékben elvette tőle a döntést. Ahogy az ellenszer beadásával is, btw. Liv viselkedésének kulcsa pedig abban rejlik, hogy rövid idő alatt egyik szituációból a másikba került, ahol életről-halálról kellett döntenie. Persze, hogy a túl nagy felelősség miatt megkérdőjelezhető döntéseket hoz.
Major akciója szerintem remek volt, egy országos csatornához képest bevállalós, és kreatívan megoldott. A Ramohoz való hasonlítás pedig furcsa, sokkal inkább a Taxisofőr zseniális zárójelenete ihlethette. Ami tökéletesen passzol Major történetszálának végére. Az írók végigrugdosták a karaktert minden lehetséges szíváson, miközben félinformációk alapján próbált nyomozni, majd amikor már megfelelően instabil lett, felrobbantották. Nekem az egyik kedvenc karakterem lett Major az évad során, pedig a legunalmasabbnak indult. Remélem sokat látjuk a következő évadban.

winnie - 2015. 06. 11. 14:29

JKJ: nem tudnak módosítani a befejezésen. produkciós szempontból sem, de itt egyértelműen ez volt a cél, hogy összehozzák blaine (mint embert) és livet egy oldalra, s egy tlejesen új dinamikát építsenek fel.

paranoid android - 2015. 06. 11. 14:31

Az előző kommentemet elnyelte a szűrő, szóval míg elő nem kerül furcsán fog kinézni, hogy utalok rá, de olvasgattam pár másik Rob Thomas interjút, és ő is említi a Taxisofőrt Major akciózása kapcsán.

paranoid android - 2015. 06. 11. 14:32

Na, pont ahogy elküldtem az újat, elő lett bányászva a régi, köszi.

zagloba - 2015. 06. 13. 22:17

paranoid android: teljesen egyetértek.
A zárórész baromi ütős lett /már a 12. is az volt/, az értékeléseddel és elemzéseddel teljes mértékben egyezem.
Nem is ismétlem meg, csak egy gondolatot Majorhöz.

Nálam is az egyik legjobb pont a sorozatban. A készítők elképesztően jól kerülték el az esetleges szappan lehetőségét /The Flash/, és helyette igazi állat figura lett, aki mindent feladott és kockára tett, amikor rájött az igazságra.
És mindezt nagyon aprólékosan lépésről-lépésre haladva adagolták nekünk.

Nagyon várós a 2. évad.

Enzo - 2015. 06. 24. 18:56

“you know what my mom always says? “Why’d I stop using birth control?”” :DD

Kevésbé lett feszült, csúcsponthoz felvezető a rész ritmusa, mint mondjuk az előzőnél, de azért ütős évadzáró volt.
Már azt hittem, hogy Livnek nem jut eszébe, hogy hogyan lehetne megmenteni Majort, amikor annyira nyilvánvaló, de végül megtörtént.

Raviból túl kevés volt a részben, de azért nem unatkoztunk. Major leszámolása kemény volt, és igazából érthető utána a bedurcizás, hát végigment szerencsétlen minden szaron, hova süllyedt, és gyakorlatilag azért, mert Liv nem mondta el neki…

Ügyesen behozták a gyógymódot is, így Liv tesztelhette is, és nem is kellett saját magán. Miután látta, hogy Blaine-en működik, beadhatta Majornek is egy idő után. Blaine zombi-etetős érve egyébként jogos, bár úgy érzem, mondjuk a 2.évad cliffhangere lehetne vmi ilyen, hogy őt kiírják és akkor zombi apokalipszis :D
Az öcsis szál is érdekes, mert ugye anyjának hogy magyarázza el, hogy nem akar zombit csinálni Evanból?? Na ez fura lesz…

Az egyetlen, amit nem teljesen értek, az Suzuki akciója, nem igazán látom mögötte a motivációt, hogy kit védett vagy ilyesmi.

Na sebaj, várós a 2.évad nagyon!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz