login |

Broad City: vége a 2. évadnak

2015. 03. 20. 22:34 - Írta: superpityu

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Nézzétek! De most tényleg, érdemes egy próbát tenni a Broad City-vel (korábbi írásaink: 1. évad, 2. évados premier), mert megérdemli. És nem csak a kritikai siker miatt vagyok szinte teljesen biztos abban, hogy sokkal nagyobb rajongótábora lehetne a sorozatnak, mint amekkorával rendelkezik itthon. Egyszerűen kevés ennyire könnyed komédia megy mostanában a tévében, haverszitkomból pedig még kevesebb van, a Broad City pedig tökéletes hiánypótló ezen a téren.

Hiába ment le a 2. szezon sok újdonságot nem tudok elmondani, nagyjából ugyanazok a dolgok állnak, mint az első évad után. De ha lehet, akkor idén még nagyobb agymenést toltak a képünkbe, mint tavaly.

Meglepetésre Abbi ezúttal sokkal jobb lett, mint Ilana, lehet, hogy simán csak ő kapta a hálásabb sztorikat, de mivel ők ketten a készítők is, így meglep, hogy végig neki kedveztek. Tavaly ezt fordítva éreztem, de akkor sem voltak ennyire nagy különbségek. Persze ez azzal is magyarázható lenne, hogy kettejük közül ő tűnik komolyabbnak, de mégis furcsa, amikor cseppet sem csinál kisebb őrültségeket, mint barátja. Kár is belemenni ebbe, mert már látom, hogy csupa ellentétekbe fogok botlani, ha fejtegetni próbálom.

A visszatérő karaktereket kevesebbet használták, de ha jelen voltak, akkor azért volt funkciójuk. Ezt leginkább Bevers sínylette meg, hiszen míg tavaly szinte minden részben jelen volt, addig most talán 3 vagy 4 epizódban szerepelt. (Gondolom ennek nagyban köze van ahhoz, hogy John Gemberling a Marry Me-ben lett állandó szereplő.) És míg Bevers kevesebb lett, addig Trey kicsit több időt kapott és ki is aknázták a benne rejlő lehetőségeket.

A másik érdekesség az évadban, hogy akadt pár részeken átívelő poén is. (Már a premier is visszakacsintott az előző évad egyik poénjára.) Például, az évad kezdésnél furcsán nézhettünk, amikor a metrón egy öreg hölgy Val-nak nevezte Abbi-t, de amikor az egyik részben kiderült, hogy miért, akkor egyszerűen meghökkentem, hogy ennyire előre gondolkoztak. Egyébként is nagyon ütős lett a dolog végkicsengése, de basszus, vagy 5-6 rész múlva bontották ki a poént.

Idén, talán a korábbi elismerések miatt sikerült megszerezni pár nevesebb vendégszereplőt, olyanokat, mint Kelly Ripa, Amy Ryan, Seth Rogen, Alia Shawkat, Kimiko Glenn (őt vajon ki ismerte fel abban szerelésben?), Janeane Garofalo (ő pedig már az első évadban is volt.)… és még folytathatnám. A fináléban pedig Patricia Clarkson tette a tiszteletét, aki – lehet nem túlzás – simán hozta a sorozat legerősebb alakítását.

Az évad egyébként szépen keretbe lett foglalva, míg a 2×01 egy metrón kezdett, és itt mutatta be, hogy milyen emberek lakják New Yorkot, addig a 2×10 az utcán sétálva tette meg ugyanezt. Lehet, ha több részes évadról lenne szó eszembe sem jutott volna az összehasonlítás, de így nagyon bejött, hogy így szimbolizálták a szezon végét.

A másik jópofa húzásuk az utolsó jelenet volt, ahol megbeszélik, hogy mire büszkék és mit szeretnének elérni a későbbiekben, nem hiszem, hogy bárkit megleptek a lányok a terveikkel. Nagyon gyorsan eltelt ez a 10 hét, sajnos egy évig megint nélkülöznünk kell a sorozatot.

Részemről 8/10 az egész évad, egyszerűen nagyszerű. Valamiért imádom, ahogy a főszereplők céltalanul lézengenek a képernyőn.

8 hozzászólás Ne habozz!

Alex - 2015. 03. 20. 23:49

Én is csak ajánlani tudom, régen röhögtem ennyit sorozaton mint ezen!

20legendd - 2015. 03. 21. 09:47

Az biztos, hogy a Broad City nem fog ezzel az évaddal tömegesen új nézőket szerezni magának, de akiket már az első évad berántott, azoknak továbbra is magabiztos szórakozást fog nyújtani.

Hullámzó volt egyébként egy kicsit a 2. évad. Főleg még az eleje-fele volt néhány olyan epizód, amiről már egyszerűen azt gondoltam, hogy too much és emiatt elvesztette a poén jellegét. Szerencsére aztán jött a Hashtag FOMO, ami egyszerűen lenyűgözött és ezt az egész Val jelenséget tényleg remekül oldották meg.

A kedvenc epizódom egyébként a Kirk Steele lett. Már csak Abbi süti-tripje és Oliver ‘Yas, Kween!”-jei miatt is. :) De nagy verseny volt a végén a fináléval. Az üldözős jeleneten kész voltam. Főleg amikor a boltba érték és a pörgős zene átvált a tipikusan boltokban hallható, kellemes tingli-tangli dallamokra, ezzel is jelezve a helyzet komolyságát (basszus, ezért az ajándékért ennyit szenvedni :D).

A New York-i marha közeg pedig már csak hab volt a tortán a fináléban. Az ilyen céltalan lézengések is ezért működnek szerintem. A főszereplő páros mellett még ott van egy csomó néznivaló. Most is ez a fa ember, az utcát WC-nek használó selfie-ző csaj, a szembe jövő hülye party-boy (Sex, sex, sex, sex, sex) és még sok egyéb.

Szóval tényleg a hangulat, valamint a főszereplők közötti kiváló kémia miatt érdemes nézni ezt a sorozatot. Részemről nem is kérdés, hogy jövőre ugyanekkor ugyanitt és a 8/10-et is teljesen reálisnak érzem.

Dave - 2015. 03. 21. 10:29

Tetszett az évad, köszi hogy felhívtátok rá a figyelmet.
De ez az évadzáró nagyon gáz volt. Vagy nekem nem jött át.

soosiz - 2015. 03. 21. 15:56

Szerintem az első évad messze szórakoztatóbb volt, a második kicsit hullámzóra sikerült. A Kirk Steele tényleg szuper volt, ezenkívül még egy-két jó részt hoztak. Az évadzáró nekem sem tetszett igazán. Ettől függetlenül várom a harmadik évadot, mert az elsővel megvettek kilóra :)

Réka - 2015. 03. 22. 08:50

Tetszik az írás, bepróbálom :)

Rational Gaze - 2015. 03. 22. 11:56

Semmin nem nevettem, szórakoztam ennyit mint ezen, végre egy sorozat ami nem butácska lányok butácska poénjaival meg klisékkel próbál vicces lenni.

IMÁDOM! Nézzétek :)

Réka - 2015. 03. 26. 13:19

Pár nap alatt ledaráltam a két évadot, csúcs, zseni, fantasztikus :) Rég nevettem ennyire jót szitkomon.

Lehoczki - 2016. 02. 08. 20:49

Elkeztem nézni a sorozatot, elején nem értettem, de ottragadtam. Szerintem ez a sorzat hasonlít vagy mondhatnám folytatása lehetne a nagyraértékelt legalábbis
Részemről a Kevin Smth Shop-stopjának.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz