login |

The 100: vége a 2. évadnak

2015. 03. 22. 20:59 - Írta: Desmond Wallace

157 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

A sokak szerint gyengébb pilot után pár epizódjával már az első évadban is sok haza nézőt szerzett a The 100, de azt hiszem, hogy inkább a második évadban vált közönségkedvenc sorozattá, hiszen sok más sorozattal ellentétben itt nyoma sem volt az első szezont követő megszokott visszaesésnek és minőségcsökkenésnek.

A merész húzásokkal operáló posztapokaliptikus scifi egyike lett azon CW-sorozatoknak, amiket az amerikai kritikusok sem röhögnek ki. Az évad elején ugyan nem mindenkinek jött be a sok történetszál, de az események előrehaladtával ezek – egy kivételével – mind visszatérek a főszálhoz, hogy egy ütős fináléval búcsúztassák ezt az eseménydús szezont.

A sorozatnak nagy erénye a lendületes történetvezetés és az egész jól kidolgozott karakterek. Persze a második vonalban azért akadnak fájóan vázlatos figurák, de ez már csak kukacoskodás. A legtöbb epizód szinte elrepült, mivel mindig volt mivel kitölteni a játékidőt, nem futottak az írók fölösleges köröket, és egyelőre nem estek az önismétlés csapdájába sem. Ilyen az, amikor bőven van lehetőség felfedezni a világot és a sok karaktert.

A negatívumok között kell megemlítenem a CW-tól megszokott klisés megoldásokat, amelyekből azért jó pár akadt, és helyenként találkozhattunk kifejezetten megmosolyogtató húzásokkal is, de ezek az összképet csak picit rondították el.

A The 100 remek kis sorozat lett a második évadra, amely nem akarja megújítani a műfajt, és nem lesz belőle igazi klasszikus, de szórakoztatni nagyon tud. A fináléban pedig olyat léptek az írók, amire nem nagyon lehet példát találni. Innentől már spoileresen folytatom.

Clarke korábban is a legfontosabb karakter volt, de az elmúlt részekben nagyon szépen erősítették az ő személyiségét az írók. Igazi felelős és könyörtelen vezetővé vált, aki mindent megtett az övéiért. Ezzel pedig komoly erkölcsi kérdéseket is feszegetett a The 100, és bizony ilyen dilemmákat nem minden sorozatban tapasztalhatunk. A legtöbb helyen részeket vacakoltak volna egy-egy rázósabb kérdéssel, de itt nem.

Az idősebb Wallace-t simán kinyírta Clarke, és aztán a népirtástól se riadt vissza, ami azért elég komoly húzás volt az íróktól. Erre mondom én azt, hogy nem mindennapi eseményeket produkált a finálé, amelyeket nem lehet két szóval elintézni, és a következő évadra is komoly hatással lesz Clarke tette. Nem véletlenül indult el külön utakon a leányzó. Meddig mehet el egy ember, hogy megvédje a társait? A kérdés nem egyszerű, hiszen mindkét oldalon voltak ártatlanok, és ha belegondolunk abba, hogy a sugárzás ártatlan gyerekekkel is végzett, akiknek semmi közük nem volt a konfliktushoz… Merész és elgondolkodtató.

A főszál mellett akadt még egy érdekesebb mellékszál, ami szintén a fináléban érte el a célig, és azt hiszem, hogy erre a húzásra nem nagyon számíthattunk. Jaha találkozott egy mesterséges intelligenciával, amely majd komoly problémákat okozhat a folytatásban.

Mount Weather lakóival ugyan leszámoltak, de nem biztos, hogy egy túlélővel sem fogunk találkozni a harmadik évadban. Ráadásul még ott vannak Lexa emberei is, akikkel most nem túlságosan harmonikus a kapcsolat, de nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, így jó eséllyel a 3. évadban se fogunk unatkozni, hiszen számtalan lehetőséget tartogathat még ez a világ.

A lendületes történetvezetés és a bátor húzások kötelező néznivalóvá tették a 2. évadban a The 100-et. Egyelőre az írók jól tartják a kezükben ezt a történetet, és többnyire a karakterekre se igazán lehet panaszunk. Talán a felnőtteknek lehetne egy kissé több teret engedni a folytatásban, mert azért az nem annyira életszerű, hogy mindent a tinik tartanak a kezükben.

8/10 jár a fináléra, az egész évadot pedig erős 7/10-re értékelem. Csak így tovább! És bízzunk abban, hogy nő a nézettség és nem csak egy rövid zárószezon lesz a harmadik.

157 hozzászólás Ne habozz!

kplesz - 2015. 03. 22. 21:18

jó évad volt, köszi az írást

vicane - 2015. 03. 22. 22:03

Kedvenc sorim.
Amit Lincoln csinált a fináléban … huh, kiváncsi leszek az általunk ismert egyetlen W-hegyi túlélőről mutatnak-e még valamit a következő évadban. De megérdemelte amit kapott.
Nekem ez volt az a sorozat amit tűkön ülve vártam, pedig nézek néhányat.

annak5604 - 2015. 03. 22. 22:14

Hogyan alakult a nézettség a második évadban?

Desmond Wallace - 2015. 03. 22. 22:15

“Hogyan alakult a nézettség a második évadban?”

Elég gyengén. Örülhetünk, hogy már berendelték a 3. évadot.

Danee - 2015. 03. 22. 22:24

Remélem kicsit fellendül a nézettsége, nagyon alul értékelt sorozat nézettségi szempontból.

Nekem is nagyon tetszett az évad, mertek váratlanokat húzni, s hanyagolták a tipikus cw-tini drámát, ami számomra nagyon szimpatikus.

Tulazon - 2015. 03. 22. 22:30

mik a Cw-től megszoktott klisés megldások?

Cápi - 2015. 03. 22. 22:37

Köszi az írást, nagyon jó lett! Abszolút favorittá vált számomra a sorozat, a kétkedőknek üzenem: az első 3 részen túl kell jutni, utána már nincsen tipikus tini-nyál. Nagyon komoly húzásokat meg mertek lépni az írók mind az első, mind a 2. évadban, amit én még tinisorozatnál még nem láttam.

Keresztkérdés Purity, ha a legelső rész 9. percében már feladtad, miért írsz a 2. évad zárókritikájához? Véleményt érdemben nem tudsz formálni, így értetlenül állok az ilyen jellegű kommentek előtt, az első évadnál még kb. érteném, a 2.-nál már abszolút nem.

Visszatérve a kritikára, én kiemelném még, hogy a főbb karakterek Clarke mellett nagyon nagy fejlődésen mentek keresztül pozitív irányba, Jaha-t leszámítva, de én személyszerint utálom a karakterét.

Külön pozitívum, hogy a 2. évadra szuper mellékkaraktereket is kaptunk Lexa (halljam a sikítást fankub!) és Indra szerepében (a Tru Blood-os Lettie Mae /Tara anyja/) és még többet megtudtunk a grounderekről.

Clarke meg Lexa mellett valóban kőkemény vezetővé vált, nagyon kíváncsi vagyok, hogy bírkózik meg mindazzal, amit tett. A nézettség növekedésében őszintén reménykedem.

Silas - 2015. 03. 22. 22:45

nem rossz sorozat, főleg a 2. évadra, de akkor se lennék szomorú ha a 3-kal véget is érne

Alex20 - 2015. 03. 22. 23:03

Nálam is nagy kedvenc lett a sorozat :) Jól sikerült az évad, valóban jobban, mint az első :) Kíváncsian várom az őszt és, hogy miket tartogat még a 3. évad :)

kissbella10 - 2015. 03. 22. 23:07

Én is kissé kétkedve kezdtem neki az első évadnak, és csak úgy, mint sok jó könyv esetében, túl kellett jutni az első részeken, ahol még épp csak bontogatta a sorozat a szárnyait. De az után… Az első évadban még volt olyan rész, amikor kicsit el-el untam magam, de ahogy közelítettünk az évad közepéhez, majd a záráshoz teljesen megfogott a sztori.

Aztán jött a második évad! Ez az évad volt az ami hatalmas függőséget okozott nálam (én meg jó pár másik embernél a környezetemben azzal hogy megmutattam nekik ezt a sorozatot), és sorra kezdtem a teóriákat gyártani, hogy mi lesz még itt, eszembe jutott rengeteg klisé, amivel tovább vihették volna a cselekményeket, és minden résznél tátott szájjal figyeltem, hogy mennyire merészek a készítők. Ami pedig a 2. évados finálét illeti, hát azt hiszem körülbelül 10 percig bámultam még a monitort, miután véget ért a rész, és próbáltam visszarángatni magam a való világba, de csak tátogni tudtam, miközben kattogott az agyam.

Meglep, hogy Amerikában mennyire alacsony a nézettsége, de ami engem illet szerintem még egy ilyen évad és a számok is a mi pozitív véleményünket fogják alátámasztani.

Enzo - 2015. 03. 22. 23:35

“A negatívumok között kell megemlítenem a CW-tól megszokott klisés megoldásokat”

Nem, nem, nem.
Pont hogy nagyon sokszor ellőhetnének kliséket, de nem teszik.

És én még kiemelném a masszív karakterfejlődéseket, és a tinirománcok meglepő egyre jobban hanyagolását.

sorozat/gyilkos - 2015. 03. 22. 23:41

Itt elég nehéz eldönteni, hogy a jó alapanyagot kefxli el valaki (stúdiós fejes, a mérsékelten tehetséges színészek etc) vagy a forgatókönyvíróknak csak jó témafeldobásra és tűrhető történetvezetésre futja, rendes drámára már nem.

Az első évadhoz képest kétségtelen a szintugrás, na de az egy butuska kiskamasz kalandvágy volt, jócsajokkal, meg kemény srácokkal. Egy kortárs Rejtelmes sziget, amit Karl May fércelt össze + az űrszekér.

A gyenge nézettség szerintem épp annak köszönhető, hogy a szülők belenéztek a második évadba, és az első vértranszfúziós napégette tömeggyilkosság után üvöltve tiltották el a kis Joe-kat a további élvezetektől, vagy Joe kapcsolt el, mert ő a szösziről ábrándozott és nem arról, hogy a szöszi kibelezi, ha “helytelenül” menti meg a hercegnőt. (ebben Joenak spec igaza van, mert rómeó ámokfutása ugyan erőltetett, volt de egy winnetou regényben a rosszfiúkat nyírják ki és nem rendes, de beekizett hülyegyereket).

Szóval a második évad a CW drámáinak (hehe) abszolút csúcspontja, de azért képzeljétek el, mit hozott volna ki ebből Lindeloff és akkor megszédülsz a mélységtől, ha visszanézel.

Lui - 2015. 03. 23. 00:43

Én az első évad során is szerettem már, de koránt sem volt rám akkora hatással, mint idén.

Szerintem valami embertelen, milyen merész húzásokat engedtek meg maguknak az írók (szerencsére!), nekem végig az az érzésem volt, amikor elindult az intro, hogy moziban ülök.. de legalábbis valami komoly kábeles sorit látok.
Meg amikor történt egy konfliktus, vagy bármi, amiről tapasztalt sorozatnéző tudja, hogy leghamarabb a fináléban kerül feloldásra/megoldásra.. na itt nem. betolták durván a pofánkba még egyazon részen belül, de még csak nem is a végére cliffhangernek. Nagyon pörgött.

Amit ebben az évadban műveltek, az tette számomra fokozatosan a legnagyobb kedvenccé a sorozatot és a 24 / Lost-on kívül nem is jut eszembe más, ami ennyire odakötött volna székhez, és fenntartotta volna a figyelmem.

Jeol - 2015. 03. 23. 00:50

Én is majdnem kaszáltam első 2 rész után….kicsit irreális volt, hogy 94 év az űrben egy olyan helyen + börtön, miegymás, és kisminkelve küldik le őket a Földre. :DDD De nem bántam meg, hogy nem kaszáltam, nagyon jó kis sorozat. Lexát meg remélem kinyírják.

mse - 2015. 03. 23. 00:59

Kicsit fogcsikorgatva vonszoltam át magam azon az első néhány epizódon, amikor most nemrég belekezdtem a sorozatba, de mostanra abszolúte nem bántam meg. Többek között volt néhány kifejezetten izgalmas karakterszál például, amihez hasonlóval ritkán találkozom manapság. Persze ehhez az is kell, hogy a sorozat “dinamikussága” néha abban is kitűnik, hogy átrobogunk egy-egy ilyen fejlődésen, de a végeredményt tekintve nem panaszkodom.

Most hogy egy objektív skálán hol áll a sorozat, arra nem lehet választ adni, már csak azért sem, mert ilyen nem létezik, és mindenki a maga igényei szerint osztályoz. Az viszont tényleg elmondható, hogy ez azon sorozatok mintapéldája, ahol a kezdés messze nem ad képet a potenciáljáról és a képességeiről. Azon pedig kár gondolkodni, hogy mi lenne a sorozattal más csatorna, készítő, stb. keze mellett. Az már nyilván egy más sorozat lenne. ((Lostot meg Battlestar Galacticát meg bármikor benyomhatja bárki, aki nincs kielégítve az itt látottakkal.))

jinjang - 2015. 03. 23. 08:28

Az első évadba úgy kezdtem bele tavaly, hogy nem vártam sokat. Ehhez képest egész jó lett a végére. A második évad eleje, meg nem csak folytatta, hanem emelte is a színvonalat. De a Finn szál lezárása után nekem leült a sorozat. Szerintem túl hosszúra húzták a MW elleni harcra készülődést, a karakterek közötti interakciók meg jobbára nem érdekeltek. Nem hittem volna, hogy ilyet mondok egy CW sorozatról, de már-már keveseltem benne a tiniromantikát. Anélkül túl darkos lett az én ízlésemnek.
Az sem tetszett, hogy túlságosan előtérbe tolták Clarke-ot, akit mind karakterét, mind a színésznő játékát tekintve, idegesítőnek találok.
Viszont Bellamy továbbra is kedvenc, mostanra már Octaviát is megszerettem, és idén Raven is szimpatikusabb lett valamivel.

Mindenesetre várom a 3. évadot.

nus - 2015. 03. 23. 08:31

Cápiiii :D “halljam a sikítást fankub!”

szóval aki nem kezdte el, annak én is azt mondom, hogy nem véletlen tévedett ide és valóban az első három részes tinidolgokon túljutva most hirtelene nem jut eszembe hogy melyik rész végén van a kiscsaj irdatlan meglepő húzása ..de ha addig eljuttok higggyétek el hogy felültetek a dö százak vonatára és nincs megállás ;)

a második évad iszonyat csúcs volt, 2×04 2×08 2×14 csak, hogy egy pár igencsak jólösszerakott részt említsek.

és a karakterfejlődésekről nem is beszélve.
Clarke, Anya, Lexa, Octavia!, Lincoln, Murphey!, jajjjjjhát csak nézzzzétek nézzzétek.
nemfogjátok megbánni ;)

Jimbo - 2015. 03. 23. 08:44

Lexát meg jól pofán kell csapni a következő évadban, kibaszott idegesítő a csaj….

Eny - 2015. 03. 23. 08:44

Capi-
ime a sikitas:
Lexaaaaaaaaaaaaaa! <3

hat igen, en sem gondoltam volna a legelejen,hogy ennyire orulten rajongani fogok ezert a soriert, de ime ez is megtortent!
nagyon jol fel van epitve a tortenet,karakterek is sokat fejlodnek.
szerintem kihagyhatatlanna notte ki magat!
ugyhogy aki meg nem latta,adjon mar neki egy eselyt(az elso 4 reszen tul kell esni,azutan csak fejoldik)

Marcipáncica - 2015. 03. 23. 08:47

Rendkívül erős szinvonalon nyomta a sorozat!! Meg merem kockáztatni hogy az egyik legjobb lett.

lumoss - 2015. 03. 23. 09:07

Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Iszonyat jó lett a sorozat.

Den - 2015. 03. 23. 09:59

Fergeteges sorozat. Egyértelműen a “kihagyhatatlan kategória” főleg a második évad, de engem már az első évad is meggyőzött. Mély erkölcsi dilemmák kiváló pörgős sztorival, mély karakterek kiváló kombinációja. Nagyon adja ez a sorozat. Személy szerint néhány apróság mellett az egész sorozatban egyetlen szarvashibát véltem felfedezni.

SPOILER!

SPOILER!

mégpedig azt hogy Lexa az utolsó pillanatban meggondolta magát. Egész egyszerűen nem passzolt a képbe kizökkentett az egészből. Tény hogy a finálé így nagyobbat szólt, de teljesen elképzelhetetlen hogy az a Lexa abban a közegben amit részletesen megismerhettünk így döntött volna mikor már karnyújtásnyira volt hogy leszámoljanak a hegyiekkel. Generációk óta ősi ellenségük, a köd, a rakéta, a kaszások, a vér vért kíván duma, a sok szenvedés és rettegés, a vérszomjas sereg, a 12 klán laza szövetsége, Lexa józan és kegyetlen ítélőképessége…. estig sorolhatnám egész egyszerűen képtelenség hogy kiadott volna egy ilyen parancsot, sőt az is biztos hogy a sereg nem is engedelmeskedett volna….

Ezt leszámítva én imádom ezt a sorozatot és remélem még legalább 2-3 ilyen jó évadot láthatunk mint a második volt, és azt is remélem hogy nem marad a levegőbe a sztori és ha vége is lesz egyszer akkor az lezárással végződik, nem hagyják lógni a levegőbe az egészet.

Cápi - 2015. 03. 23. 10:55

@Den: Lexa úgymond feláldozta a fogságba ejtett Arkosokat egy kisebb seregnyi grounderért cserébe, míg a hegybe beszorított katonák, gépfegyverekkel megpakolva sok száz emberét ölhették volna meg. Tudta, hogy a szövetségbe kerül, de ez nem érte volna meg. Ezt tudta Dante is, ezért javasolta ezt a fiának, hogy kössön alkut a grounderekkel. Morálisan megkérdőjelezhető? Persze. De lássuk be, a sorozat egyetlen vezető alakja sem makulátlan, Cage az apját áldozta fel és megölt volna minden Sky People-t csak hogy kijussanak végre a hegyből, Clarke először 300 groundert majd később a teljes Mount Weather lakosságot áldozta fel az övéiért. Lexa is csak a népe érdekét tartotta szem előtt. Ez nem szarvashiba, csak a történetből eredően Lexán csattan a “nézők ostora”.

Eny - 2015. 03. 23. 10:56

Capi- igy van!
ugy orvendek,hogy van meg aki tisztan latja a dolgokat :)

hirariko - 2015. 03. 23. 11:10

Itt nem lehet megítélni igazán egyik oldalt se, mert mind a 3 oldalon a vezető képes lett volna a másik 2 fél népét kiirtani. Bemutatták hogy a “good guy” szerep csak nézőpont kérdése, nem lehet mindenki, minden oldalról jó. Sokan elítélik Clarke-ot de igazából más választása nem volt, ha nem teszi meg akkor azzal a tudattal kellett volna együtt élnie hogy a saját barátait, népét áldozta fel így inkább az “idegen” népet áldozta fel, azzal mégis csak könnyebb együtt élni.

“A negatívumok között kell megemlítenem a CW-tól megszokott klisés megoldásokat”

Ezt a részt mondjuk pont nem értem miért gondolod, ahol a legnagyobb kliséket várta az ember ott jöttek a legnagyobb fordulatok talán, legalábbis én így láttam, de te itt mégis mikre gondolsz?

Mindent félretéve korrekt évad volt, a következőben remélem még látunk egy kis Clexááááááát :D

Danee - 2015. 03. 23. 11:17

Én, mint férfi kedvelem Lexat, bát lehet inkább eye candyt látok benne. A döntést mondjuk megértettem, de ezek után Clarketól butaság lenne utána menni. Remélem nem játsszák el a megértem, hogy miért döntöttél így dolgot, ennél többre tartom az írókat. Rengeteg potenciál van, szívesen látnék pl egy elhagyatott várost, sajnálatos, hogy ehhez minden bizonnyal kicsi a büdzsé. Bellamyt az első részekben nagyon gyűlöltem, de hihetetlen milyen változáson ment keresztül , egyik kedvenc lett. Én azok közé tartozom akik Clarkeot is kedvelik, és én meg is tudom érteni a döntéseit. A legtöbbet egyszerűen meg kellett húzni, benne volt a túlélési ösztön. Monty és a másik srác ( nem jut eszembe a neve :( ) szerintem megbékélnek, egy darabig lesz egy kis feszültség mondjuk, az biztos. Lincoln remélem csatlakozik az égiekhez.

Sokat várok a következő évadtól.

lumoss - 2015. 03. 23. 11:43

Lincolnak nincs sok választása. Nem mehet vissza a grounderek-hez. Vagy marad az égiekkel, vagy Octavia-val, külön utakon mennek tovább.

Amúgy én megértem Lexa döntését. Kiszabadította a társait, minimális ember veszteséggel. Ki tudja hány grounder halt volna meg, ha maradnak az eredeti tervél. Mint parancsnok meg kellett hoznia ezt a döntést. Az más kérdés, hogy kvázi elárulta az égieket, és valószínűleg elvesztette Clarke bizalmát, de ezt nem tudjuk biztosan.

nuage - 2015. 03. 23. 11:45

Jó kis évad volt, sok izgalommal és még több kegyetlenséggel. Nekem már az elején is tetszett a sorozat, attól függetlenül, hogy a szereplők viselkedése számomra nem mindig reális. Ez azóta sem változott. Én is abba a csoportba tartozom, aki nem érti Lexa döntését (nem azért mert morálisan megkérdőjelezhető, hanem mert nekem karakteridegen), de nem ő az egyetlen, aki néha túl nagyot lép önmagához képest. Nekem Finn, Octavia és a Jasper-Maya románc is ide tartizik, de ezeken bőven túl tudok lépni. Emiatt viszont nincs elvakult rajongás, noha tényleg remek és minden héten nagyon vár sorozatom a The 100.
Ebben az évadban kicsit sokat kaptunk Clarke-ból, míg a kedvenceim picit hátrébb szorultak (Bellamy, Murphy, Monty), és érdekesen megkavarodott megint a kezdeti felállás. Én bírnék egy Clarke-Emmerson találkozót az erdőben – ez már Anya esetében is bejött. Elnézném, hogyan szivatják halálra egymást.

Cápi - 2015. 03. 23. 11:49

Ezt kiemelnék még egy dolgot az utolsó epizódból, a good guy témát érintve, a Clarke és az anyukája közötti párbeszédet.

“- I tried. I tried to be the good guy.
– Maybe there are no good guys.”

A szó értelmét nézve senki nem “jó”, csak kevésbé rossz, Lexát és a groundereket csak azért ekézik, mert a sorozat az égiekről szól leginkább.

Danee kijelentésével sem értek egyet, bár ezt már a másik kibeszélőben fejtegettem, nem lenne butaság Lexa után menni, hisz pont a hegyiek kiírtása után döbbenhet(ett) rá Clarke, miért tette azt Lexa, amit és neki is ugyanazt a döntést kellett meghoznia, más kérdés, hogy egyéb okokból (khm) az miért esett neki olyan rosszul.

zero - 2015. 03. 23. 12:12

Hm. Én 2 rész után kaszáltam, de ha meggyőztök, hogy nem “tini-nyál” akkor még akár újra elkezdhetem…
Az eddigi hozzászólások újra felkeltették az érdeklődésemet.

hirariko - 2015. 03. 23. 12:22

Cápi: Ezt a “Good Guy” dolgot nézd úgy hogy ha bizonyos oldalról nézzük mindenki az volt. Cage a saját népe szemében mivel kiakarta juttatni őket, Lexa is megmentett több 100 groundert így a saját népe szemében “jó”, illetve Clarke is jó így nézve. Tehát mondhatjuk hogy mindenki jó is illetve rossz is, nincsenek szentek a sorozatba. (Najó, Jaha egy elvakult vallási fanatikus lett aki egyenlőre az igazi rossz)

hummel - 2015. 03. 23. 12:25

Azért boncolgassuk kicsit Lexa döntését, mert szerintem sem volt összhangban az addig kialakult képpel. Simán elintézhette volna a MW-t, erre visszakozott? Miért is? Mert elengedték pár száz emberét, akik jó része valószínűleg amúgy is túlélte volna a harcot? Meghagyni az ősi ellenséget, aki rájuk vadászik és megszabja hogyan élhetnek (gondolok itt a fegyverekre), aki pár napon, de legfeljebb héten belül ismét talpra áll. Ez nem tűnik logikusnak, főleg annak a fényében, hogy a sajátjai közül is beáldozott habozás nélkül pár tucatot Tondc-ben és pár hónapja jóval kisebb sérelmekért ki akarta irtani a százakat. Arról nem is beszélve, hogy a földiek szerint a jó vezető kegyetlen. Ez a döntés pedig nem ezt sugallta. Elfogadható lett volna, ha az egész csak megtévesztés, az emberei biztosítása után folytatta volna a támadást, de ez így egyszerűen nem illett a képbe.

Eny - 2015. 03. 23. 12:33

szerintem Clarke , mint vezer megerti Lexa donteset,fokent azok utan amit o is kenytelen volt megtenni sajat nepeert …de mint barat….az mar egesz mas teszta.
na,de remelem az uj evadban megoldodik.

Danee - 2015. 03. 23. 12:35

@Cápi

Lehet, hogy rájött, de el kell gondolkodnia, hogy milyen ember akar lenni valójában, s egy új civilizáció megteremtéséhez nem feltétlen a grounderek a helyes út.
Egyébként vajon vannak velük fizikusok, orvosok, építészek stb? ( tudom ott van anyu, meg Raven ). De ha kiakarnak alakítani egy új közösséget. akkor szükség lesz komoly mérnökökre, fizikusokra. Érdekes lenne látni egy új élet kiépítését…

Elis - 2015. 03. 23. 12:45

Cápi: innen is egy sikítás ;)
emékszem, anno csak azért kezdtem nézni, mert valami új sorozatra vágytam, a sci-fit szeretem, a trailer tetszett, szóval miért ne? :) azóta úgy gondolom, hogy ez sors keze lehetett, mert igaz az első részeken én is úgy verekedtem magam keresztül, de valahogy a hangulat és az érezhető potenciál mégis hétről hétre maga mellett tartson, hogy aztán a kislány+kés WTF jelenetnél hirtelen tököt növesztett, tininyál mentes első évad berántson. a második évad így nem is volt kérdés. és amit ez az évad letett, az… zseniális. úgy gondolom, hogy nézettségileg az egyik legalulértékeltebb sorozat, pedig igenis kötelező néznivaló. ez volt az első sorozat, amiért képes voltam hajnalban kelni, hogy megnézzem az új részt :)
a CW kliséket pedig én sem értem a kritikában.
pedig a feljebb kibeszélt 2×15-ben én is (és sokan még) jobban örültünk volna valami klisének. de a nyolcadik résztől kezdve sorakoztak az olyan bátor lépések, amiket kevés sorozatban látni. kőkemény morális dilemmák, karakterfejlődések… és pofánverős megoldások. Clarke pedig Lexa mellett azzá az igazi vezetővé vált/fejlődött, aki végül meg tudta hozni azt a döntést a finálé második részében, amit meg kellett hoznia. hogy ezek után mi lesz vele, vagy Lexával… igazából azzal, hogy Clarke is meghozta ugyanazt a döntést, amit akár Cage, akár Lexa (igaz Clarke-nak és Lexának nagyon nem volt más választása, persze Lexa esetében lehet erről vitázni) nem zárult be az az ajtó közöttük… de kérdés, hogy a “személyes” árulást hogyan tudják majd feloldani/feldolgozni. minden esetre én nagyon várom azt az újratalálkozást :)

zárómondatként pedig: igen, mindenkinek, aki félbehagyta csak ajánlani tudom a folytatást, mert megéri :)

Eny - 2015. 03. 23. 12:47

hummel,
Lexa tobbek kozt azert hozta ezt a dontest,hogy biztositsa az egysites fenntartasat a 12 klannal. csak ugy tudta oket egyesiteni,hogy volt egy kozos ellenseguk,megpedig ez a MW volt.
most viszont hogy Clarke-ek ezt elinteztek,nincs ellenseg,esetleg ismet a Sky csapattal csapnak ossze.
de persze ezt meg meglatjuk.

Eny - 2015. 03. 23. 12:56

a tobbi okot Capi leirta :)

Cápi - 2015. 03. 23. 12:57

@Danee: valószínűleg vannak szakemberek, mindenkinek kelett szvsz valami komolyabb szakmát tanulnia arra az esetre, ha visszakerülnek a Földre. Bellamy ugye eredetielg rendfenntartó, Monty techguru, Jasper a kémiai dolgokhoz ért, Clarke a gyógyításhoz, aztán ott van Wick és Raven, akik otthonoson mozognak a fizika, kémia világában, a több ember is egész biztos ért valamihez.

hirariko: pont ezt írtam. Senki nem jófiú eredendően és nem is rossz, bár Cage-re még inkább rá lehete húzni, hogy bad guy, az apja, Dante legalább keresett volna békés megoldást. Mindegy.

zero: ahogy írtam korábban, az első 3 részen juss túl. Nagyon nem tininyál utána.

Lexa döntésére visszatérve, miért veszített volna el több száz embert és nyert volna egy olyan háborút, aminek maga a ténye, hogy meg kell vívni, egyben tartja a 12 grounder klánt? Lássuk be, semmiért, Clarke 2 szép szeméért sem éri meg. A hegyieknek kellettek a grounderek a vérük és a reaperek miatt, így ott hagyta nekik az arkosokat, akiket ha felhasználtak volna, nem kell nekik több grounder, a felszínen meg már nem ők lettek volna lépéselőnyben.

Elis - 2015. 03. 23. 13:00

hummel: az egyik író hosszasan leírta Lexa döntése mögött megbúvó okokat. egyrészt, hogy tapasztalt katonai vezetőként ő pontosan látta, hogy a tervük bebukott, a hegyiek tudtak a szabadon engedett grounderekről, tudták hogy az áramot akarják elvágni és az ajtót ezzel akarják kinyitni. az ajtó mögött pedig elég pár gépfegyver és ha végül a számbeli fölény mégis érvényesül is, a seregének jó része odaveszik. a 12 klánnak már így is magyarázkodhat TonDC miatt aztán még hazamegy a megfogyatkozott sereggel, miközben kiszabadított párszázat? persze blood for blood, de… de így egy embert sem veszített, “csak” 44 sky people és Clarke iránti érzelmei volt az ár. az utóbbi valószínűleg hatalmas ár számára, saját magát áldozta fel az embereiért (persze az a harmadik évadban fog majd kiderülni, hogy valójában mekkora árat fog fizetni ezért a döntésért, ami már egy felvilágosultabb és nem egy barbár vezetőre vall… szóval a barbárok többsége valószínű nem fogja megérteni) az ironikus az, hogy pont az ő döntése miatt lett minimális mind a grounderek, mind a sky people-ök oldalán a veszteség.

Elis - 2015. 03. 23. 13:11

+amit kihagytam, azt Cápi leírta feljebb: miért veszítsen embereket, ha a sky people-ök megoldást adnak a hegyieknek, nem lesznek többé reaperek, a felszínen szépen levadászhatták őket (lásd Cage + Lincoln)

hummel - 2015. 03. 23. 14:01

@Eny, Cápi: Miért tartaná össze MW a 12 klánt? Nem ez az egyetlen ellenségük. Lexa erre ki is tért az egyik részben.

@Elis: Egy háborúban alkalmazkodni kell a megváltozott helyzethez. Lexa kapott egy ajánlatot, de az emberei elengedése után miért nem rúgta fel a megállapodást? Nyilván nem azért mert az adott szó bármit is jelentene számára és ezen igazán nem is csodálkozhat senki. Talán hitt abban, hogy ha a hegyi emberek az égiek csontvelőjével kijutnak a felszínre békében élhetnek? Ez sem valószínű. Azért mert a terv egy része kitudódott és csak nagy vérveszteségek árán tudtak volna győzni? Ugyan. Legfeljebb áthelyezem a súlypontot Indra egységére, de emiatt egy kegyetlen, ha kell az embereit is beáldozó vezető nem visszakozna.

Említetted még, hogy a felszínen sokkal könnyebben levadászhatták volna a hegyi embereket. Ez sem biztos. Nyilván MW sem csak egyszerűen felment volna, bízva abban, hogy mindenki tárt karokkal fogadja odafent. Megfelelő bázis kiépítése után, ha kell rakétákkal szórták volna meg a falvakat. A biztos győzelem elodázása könnyen vereséget okozhat.

Sunsky - 2015. 03. 23. 14:04

Klisés megoldások? Pont, hogy nem.. És emiatt szeretem. Végre nem egy kiszámítható sorozat, alig alig jött be a megérzésem, hogy mi fog történni.

mse - 2015. 03. 23. 14:09

Azoknak, akik még mindig Lexa döntését boncolgatják: attól, hogy nem feltétlenül a legjobb döntést hozta főleg a végkifejletet tekintve, még nem jelenti azt, hogy ez karakteridegen volt tőle. Ne keverjük a kettőt. Voltak pluszok és mínuszok, nyilván több is, mint ami a legtöbbünknek eszébe jut, ő mérlegelt, és erre jutott. A következő évadban nyilván lesznek következményei ennek a döntésnek. Szerintem addig lehet lapozni. :P

lumoss - 2015. 03. 23. 14:20

Lexa-nak fel kellett mérnie a helyzetet. Elfogadja az ajánlatot, így szabadon távozhatnak az emberei, vagy inkább halad a terv szerint, és ki tudja hány grounder halt volna meg. Mert biztos sokan oda vesztek volna. Az más kérdés, hogy ezzel a döntéssel “elárulta” az égieket, és talán elvesztette Clarke bizalmát, de mint parancsnok félre kellett tennie saját érzését, és meg kellett hoznia ezt a döntést.

Elis - 2015. 03. 23. 14:21

hummel: a 12 klánt az MW ellen hozta szövetségbe Lexa. (bár rohadt jó lenne egy flashback-es rész erről hogy hogyan is csinálta, miért pont ő vezeti stb miközben ő is csak egy sima klán vezér alapjáraton) én pont azon gondolkodtam, hogy miért ment bele Clarke tervébe, hogy a támadásuk csak mentőakció? hiszen végleg leszámolhattak volnaa hegyiekkel együtt. azért mert esze ágában nem.volt ledarálni őket. szüksége van a közös ellenségre, közös ellenség nélkül újra egymást ölik majd a klánok. nem tudni, hogy a klánharcok mennyire voltak brutálisak, de azt igen hogy az Ice Nation és Lexa Wood klánja nem voltak éppen barátságban, sőt az Ice Nation lehet talán erősebb is, mint ők…és a háborúban Lexa személyes veszteséget is szenvedett. neki semmi más nem fontosabb, mint egyben tartani a 12 klán szövetségét, ahogy Gustus is mondta a 2×9-ben ő maga a 12 klán szövetsége. ha pedig nincs közös ellenség nincs miért egyben maradnia ennek a szövetségnek.

Eny - 2015. 03. 23. 14:22

mse – koszi, mert mar unom az erre a kerdesre valo valaszolgatast :D

Cápi - 2015. 03. 23. 14:36

Elis meg jól mondja, MW ellen lett a szövetség létrehozva még annak ellenére is, hogy Lexa súlyos személyes árat fizetett korábban az Ice Nationnel szemben.
A grounderek elengedése után meg bezárták az ajtót, működésbe lépett a tartalék áramszolgáltatás, ezt is mondták, hogy 1 percnyi holtidő van a gátban lévő turbinák kilöváse után, ha egy perc alatt nem jutnak be, úgy annyi volt.
Még ha közben be is nyomulnak, ugyanott lettek volna, bent a hegyeik tele géppityuval, ugynaaz a mészárlás ment volna, mint az alku nélkül.

mse-vel egyetértek, aki nem lát tovább Lexa értelmetlen ekézésnél még a hsz-ek ellenére sem, azt már nem győzi meg semmi :)

nuage - 2015. 03. 23. 15:55

Cápi szerintem senki nem ekézi Lexát, ha valakit, akkor inkább az írókat hibáztatjuk, hogy olyan tetteket, gondolatokat tulajdonítanak a karakternek, ami szerintünk nem volt felépített. Én úgy látom, hogy a keretes szerkezetért feláldozták Lexa és a grounder hitvallás addigi felépítését. Az első részek egyikében Clarke még nem húzta meg a kart, ami a hegyiek végét jelentette volna, majd átélt sok mindent és az utolsó részben már megtette, tudatosan. Ezt az ívet nem lehetett volna kihozni, ha Lexa nem hátrál ki az ostromból, nem hagyja ott a lányt, aki enélkül bajosan válhatott volna kvázi egyedüli népírtóvá. Lexa döntésével nem személyes problémám van, minden karakter hibázhat – láttunk is már rá példát, ez még nem feltétlenül von le a szerethetőségéből. Ebben az esetben egyszerűen csak nem tartom logikusnak a tettet. Ezért nem is kell minden posztban leírni mit és miért tett, mi is értjük, hogy szövetség, hogy Ice Nation és személyes veszteség. Ugyanazt láttam és hallottam, mint ti, csak én mást gondolok róla. Ettől még nem utálom a karaktert, sőt várom vissza én is.

b - 2015. 03. 23. 16:02

brutál jó volt ez az évad. én az elsőt is bírtam mondjuk elejétől

viszont nekem ez a cliff baromira nem tetszett (csakhogy legyen új téma is :)

ahogy kiveszem az a MI robbantotta ki az atomháborút – murphy amikor nézi a videfelvételt a csóka arról beszél, h ő volt ő volt, nem tudta megállítani –

és most h maradtak túlélők, be akarja fejezni a tisztogatást, azért örült annak, h jaha robbanófejjel tért vissza az űrből

félek erről fog szólni a 3ik évad és én ezt nagyon nagyon de nagyon nem szeretném …

ill jaha teljesen be fog kattani, már a csónakos jelentből is látszik…

Elis - 2015. 03. 23. 16:22

nuage: valóban feláldozták volna a keretes szerkezetet? minden ott volt az orrunk előtt, a love is a weakness, a ne bízz senkiben, Clarke (bennem se), a tervek nem sokáig tartanak ki a csatában.., “she is visionary” és a sok utalás arra, hogy Lexa nem tipikus grounder, hogy ő valami mást szeretne nem csak az öldöklést, a többiekkel ellentétben pedig előbb gondolkodik, aztán cselekszik és ami még fonrosabb, amíg Clarke számára talán már a grounderek is ugyanolyan fontosak voltak (amikor Lincolnnak mondta, hogy “te vagy a népem”), addig Lexa kövezetesen mindig a “a te néped”-nek hívta a sky ppl-öket, soha nem törődött igazán velük, csak Clarke-kal. az ő életét mentette meg, őt őriztette, csak őt mentette meg a rakéta támadástól… ha valami nem.logikus az az, hogy Clarke-ot otthagyta…. de ha így nézzük akkor nem karakteridegen az, amit tett. persze mindeztől függetlenül nekem sem fért bele a róla kialakított képembe (ami lehet nem vette figyelembe ezeket a dolgokat) és egyszerre vagyok kíváncsi és egyszerre félek is, hogy innen merre tovább…

Cunego - 2015. 03. 23. 17:07

Én attól félek a Lexa szált nagyon hamar lezárják az új évadban, vagy le is zárták ennyivel h elment az embereivel. mivel a színésznő elméletileg az új walking dead egyik főszereplője.

lumoss - 2015. 03. 23. 17:18

b: Szerintem elég gatyi lenne, ha az MI robbantotta ki.

Amúgy én is félek attól, hogy erről fog szólni a 3. évad.

DarylD - 2015. 03. 23. 18:01

Remek évadot láthattunk, nálam kenterbe verte az összes őszi országos sorozatot. Továbbra se nőtte ki az összes hibáját, vannak benne néha buta jelenetek, de nagyon szórakoztató. Sikerült egy jól felépített évadot összehozniuk, nagyon ritkán éreztem úgy, hogy csak időhúzás miatt látok dolgokat. A finálé is kielégítő volt, igazi epic befejezés, ráadásul belebegtette egy hasonlóan jó évad érkezését.
Karakterfejlődés szempontjából is az eddigi legjobb évadot láthattuk, főleg az tetszett, amit Clarke-al meg mertek lépni, nem gyakran láthatunk ilyen lépéseket egy országos sorozatban. Kérdés, hogy milyen irányba viszik tovább ezt a történetet. Érdekes lenne, ha kialakulna egy antihős-dráma a posztakop főszál mellé, mondjuk lehet azzal már túl nagy fába vágnák a fejszéjüket az írók.

nuage - 2015. 03. 23. 19:00

Elis igazad van, amiket leírtál ott voltak a szemünk előtt, nem is ezekkel van bajom. Engem nem zavar, hogy otthagyta Clarke-ot mert nem akarta segíteni a mentőakcióját (még a love-ért sem) és hogy nem érdekli őt az égiek sorsa (nem az övéi), mert ez végig benne volt. De hogy lemondott a MW elpusztításáról azt nem értem meg. Számára ez volt a prioritás: ezért létezik a szövetség és ezért állt össze (megmocsájtva emberei lemészárlását is) az arkosokkal. Nem kevés embert áldozott fel az ügyért a hozzá legközelebb állók közül is, jól mutatva, hogy a cél (MW kiiktatása) szentesíti az eszközt. Majd egyszer csak már nem. Már fontosabb 100-200 ember, mint a cél, mint a bosszú. Nekem ez nem jött át. És ahogy mondtad: “nekem sem fért bele a róla kialakított képembe”.

Az évadról is írtam korábban, de az valamiért (még?) nem jelent meg. A lényeg, hogy nekem tetszett a hibái ellenére is, azon kevés sorozat közé tartozik, amit mindig vártam és hetiben néztem.

Cápi - 2015. 03. 23. 19:11

nuage leírtuk már egy párszor szerintem, de akkor újra. A szövetséget az tartja egyben, hogy van egy közös ellenség, aki ellen majd háborút lehet indítani, nem pedig ész nélkül berohanni, mikor a bombázásban így is vesztettek nem kevés embert (meg vezetőt, emlékeim szerint). A logikus lépés, hogy visszakapnak egy kisebb seregnyi groundert úgy, hogy a SAJÁT népéből nem veszít szinte senkit (ugye a géppuskások párat leszedtek, de az elhanyagolható) és egy megerősödött sereggel majd egyszer visszatérnek, addig is egyben van a szövetség és van rá esély, hogy ez így marad. Más kérdés, hogy mi lesz most ezzel az egésszel, hogy Clarke kiírtotta a hegyieket, mert azzal ugye nem számoltak az eredeti tervben, egy mentőakciót szerveztek, nem népítást.
Erre majd csak ősszel kapunk választ, remélhetőleg.

Elis - 2015. 03. 23. 19:37

+befejezem az előző kommentemet, mert közben félbe kellett hagynom, eh.
értem nuage, hogy miért érzed úgy, hogy a keretnek azzal kellett volna végződnie, hogy Clarke végül mindazok ellenére amiken átment, mindazok ellenére, amire Lexa tanította nem fogja átlépni azt a bizonyos határt (én az utolsó pillanatig azt hittem, hogy nem fogja megtenni…). de azért, hogy át kellett lépnie ezt a határt inkább Cage hibáztatható, nem Lexa. Cage dönthetett volna úgy, hogy a segítségét kéri a sky people-öknek, amire Kane is utalt, hogy önkéntesen is odaadták volna a csontvelőt. de valamiért, talán mert kilencvensok évig ők uraltak mindent és a groundereket is csak barbároknak tartották, akiktől csak elvették, ami kellett, ez az opció nem jutott eszükbe, csak az erőszakkal elvevés. és szerintem, ha Lexa nem fogadja el az ajánlatot, akkor sem garantálta volna semmi, hogy nem sül el valami rosszul és végül nem kell meghúzniuk azt a kart. a hegyiek ugyanúgy bezárták volna magukat az ötös szinten és lehet ugyanúgy nem lett volna más választás, mint a népirtás. szóval én nem jelenteném ki ilyen biztosan, hogy Lexa lenne a hibás (szerintem Clarke sem fogja ezért hibáztatni) ez köbö olyan, mint azok a kijelentések, hogy Clarke Lexa miatt ölte meg Finnt. Finn magának köszönhette, hogy meg kellett halnia és Lexa egy szóval nem mondta Clarke-nak, hogy ölje meg, ezt ő döntötte el. szóval itt sem fekete és fehér minden, de pont ezért szeretem ezt a sorozatot :) és persze szeretem olvasni mások véleményét is, hiszen ez engem is arra késztet, hogy jobban és másképpen is megvizsgáljam/átgondoljam a dolgokat.

Elis - 2015. 03. 23. 19:56

nuage: közben most láttam, hogy válaszoltál (néha össze-vissza jelennek meg a kommentek). én is úgy gondolom, hogy TonDC után nehéz elfogadni, egy teljesen ellentétes döntést, még akkor is, ha mindent odatoltak az orrunk elé. a TonDC-s döntés egy “visionary” vezér döntése volt, míg a hegyi emberek nem legyilkolása nem tűnik annak elsőre (sem másodszorra, sem harmadszorra és igen, az árulás sem fér bele a Lexáról kialakított képembe, mert bíztam és bízni akartam benne) és teljesen igazad van azokban az érvekben, amiket felhoztál, de Cápi is tök jól összefoglalta a lényeget az előző kommentjében, és valószínűleg ezernyi dolgot nem tudunk még, ami befolyásolhatta őt ebben a döntésben, amire talán választ kapunk a harmadik évadban.

nuage - 2015. 03. 23. 20:14

Cápi, én azt gondolom, hogy a szövetség fentartása valóban fontos, de az nem maga a cél, az én szememben a MW kiírtása volt az, aminek lehetőségét eldobták, elnapolták whatever. Én csak így tudom értelmezni a látottakat. Ha a szövetség és a béke volt a lényeg, akkor minek szövetkeztek eleve az arkkal, ami kb. senkinek nem tetszett? És őszintén, igazán szükség sem volt rá. És ha most nem is lépték meg a bosszút, nehogy felbomoljon a szövetség (mert az a fontosabb?), akkor ez szerinted soha nem lesz napirenden? Örökké fentartják a status quót, hogy legyen közös ellenségkép? Vagy később azért, ha minden jobban megy, akkor már oké a támadás? Mert kevesebb halottal nem hiszem, hogy bármikor a jövében számolhatnak. Ha pedig később oké, akkor most miért nem?
Elis, én nem mondtam, hogy Lexa hibája lenne Clarke döntése (bár a helyzet alakulásában vastagon benne volt). Csak arra utaltam, hogy ha Lexa nem lép le, akkor semmiképpen nem tudták volna a készítők úgy alakítani, hogy Clarke (majdnem) egyedül cipelje a tömeggyilkosság terhét. Mert ha csata lesz az már egy egészen más szituáció, ahol felveszik egymással a harcot a felek és nem ennyire egyoldalú a dolog. Így nagyobbat ütött, és ezt akarták elérni. Amúgy én sem számítottam rá, hogy meglépi, de ez a része így utólag logikus. És ne, Cápi le ne írd még egyszer, hogy a szövetség mindenek felett, mert én nem így éreztem a korábban látottakból.

Elis - 2015. 03. 23. 20:19

nuage: közben válaszoltam az előző kommentedre, csak valamiért (még) nem jelenik meg. még várok, hátha előkerül, ha mégsem, akkor egyben válaszolok mindenre újra :)

Narvik - 2015. 03. 23. 20:42

Az első évadot láttam, egyenlőre nem kezdtem el a másodikat. Ez is végig erdőben játszódik, vagy végre költöttek díszletekre/helyszínekre egy kicsit ?

Vlkolak - 2015. 03. 23. 20:48

Cápi és társai

Szerintem totálisan logikátlan volt Lexa döntése. Hiszen a legnagyobb vészt hozta a népére ezzel (amit ugyan megúsztak de nem maguknak köszönhetően). Miután a felszínre léphetnek a “hegyiek”, ugyan a vérükre nem lesz szükségük, de a felsőbbrendű szövegükkel és felfogásukkal (a föld a jogos jussuk, az ő örökségük), borítékolható lett volna egy irtó hadjárat a földiek ellen. Tehát azt cselekedte ami a népe számára a pusztulással fenyegetett. Míg ha beveszik a hegyet x áldozat árán megszűnik a veszély, nem pedig fegyvert (kinti szabad mozgás) adnak a kezükbe.

Cápi - 2015. 03. 23. 20:48

Narvik: egy része a hegyben játszódik, nagyobb része erdőben, illetve van 1-2 kisebb grounder település is.

Cápi - 2015. 03. 23. 20:58

nuage: ez is el lett mondva, azért szövetkeztek, hogy MEGMENTSÉK mind a foglyul ejtett groundereket, mind az arokosokat, Clarke is kb 627x hangsúlyozta ezt a 2×15-ben, nem mészárolni mennek, hanem mentőakcióznak.
A hegyiek meg simán megölték volna mind az összes groundert, hogy ne tudják kiszabadítani őket, ha már meghalnak (ekkora grounder túlerővel szemben nyilván), de a jóval modernebb technikával hatalmas áldozatot követelt volna a háború. Minek vívják meg ma, ha legközelebb már nem kell a hegyből kipiszkálni az ottaniakat, mert képesek elviselni a sugárzást, ott van még a hazai terep előnye is és rengeteg embert visszakaptak mellé.

A status quo persze hogy borult Clarke lépésével, az jó eséllyel akkor fel se merült Lexában, hogy Clarke megy és kiírtja az egész hegyi lakosságot, hogy utána hogy tartja össze a 12 klánt ezek után, azt majd megtudjuk ősszel.

Én ezt a Lexa döntése vitát részemről lezártnak tekintem amúgy, aki nem tudja végigolvasni és értelmezni, amit eddig vagy 2x leírtam meg mások is, nem állok le vele vitatkozni tovább. Nyilván ha nem tarja valaki logikusnak, akkor tegyen úgy.

Eny - 2015. 03. 23. 21:58

Elis, Capi – csodalom a turelmeteket :D

Cápi - 2015. 03. 23. 22:28

Én is csodálom a türelmem. Még 1 gondolat. A hegyieknek maradt kb pár tucatnyi fegyveres katonája, az a sok száz grounderrel szemben nyílt terepen annyit ér, mint halottnak a csók. Emelett se acid fog nem volt már (akkora tartályokat és annyi kémiai anyagot + a hozzá szükséges irányítópanelt nem hinném hogy csak úgy össze tudják rittyenteni egy hegyen belül hipp-hopp), se több rakéta (ami volt, az ment Tondc-re, ha lett volna több pl., lebombázhatták volna a grounder armyt)
Itt meg is bukott az írtó hadjárat a grouderek ellen.

Eny - 2015. 03. 23. 22:37

na jot kacagtam utolso kommenteden Capi :))
de igazad van!

Elis - 2015. 03. 23. 23:10

“Cápi és társai” :)
Vlkolak: igen, ez látszott Cage és Lincoln találkozásán is, hogy mennyi esélyük lett volna a felszínen a grounderek ellen. (köbö, mint a 100-aknak az első évadban…simán egyesével levadászták őket, hiába a fejlettebb fegyverek. a felszínen bizony nem a MW lett volna az úr, Cage felsőbbrendű dumája ellenére sem) a többit “türelmes Cápi” megválaszolta eggyel feljebb.

Keila - 2015. 03. 24. 00:20

Na végre, hogy itt a kibeszélő, alig bírtam megállni, hogy ne szóljak hozzá az évadzáró óta a fórumhoz.

A sorozatot az első évadban csak funból néztem, mert bár szépen fejlődött, de volt ott annyi idiótaság (pl. Jaha szkafandere vs. űr), aminél csak fogtam a fejem, hogy tejóég. Az első évadzáró utolsó jelenete nagyon felkeltette a figyelmemet, de el is felejtettem, hogy létezik a sorozat, amíg le nem hoztátok, hogy milyen szép új introt kapott a második évadra. Úgy gondolom, hogy a minőségi intro egyértelműen jelzi az irányváltást és különbséget a két évad között. De a második évad is csak a félévados cliffel szívott be igazán, Finn kiírása végre egy tökös dolog volt – és a karakter igazán megérdemelte. Nagyon féltem egy amolyan PLL-féle szerecsenmosdatástól.
Az évad második fele pedig végképp megvett kilóra az erős női vezető karakterekkel egy nem heteronormatív világban, ahol pont annyira normális, hogy egy 20 éves lány a Heda, mint az, hogy egy másik közösség szintén lány 18 éves vezetőjével táplálnak gyengéd érzelmeket egymás iránt. (tévétörténelem, yay!)
A Lexa döntésével kapcsolatos vita-cumaniba nem szeretnék beleszólni, mert 1. a másik kibeszélőben kifejettem már, szerintem miért volt karakterhű és logikus a döntés, 2. shoutout to the fanclub! :) Annyit tennék csak hozzá, hogy é úgy érzem, Cápiék a vezetői víziót és a hosszú távú tervek, tehát Lexa oldalán vannak, de a többiek, akik nem értenek egyet a döntéssel, közelebb vannak a megismert grounder-filozófiához. Lexa nem egy átlagos grounder (“God forbid one of your generals become commander”), nem gondolkodik úgy. Ez szerintem komoly problémához fog vezetni a 3. seasonban, a 2×16-ban Lincoln-Indra jeleneténél be is lebegtették, nézzétek vissza! 1. Nem állt bosszút, amikor a lehetőség adott volt – a véráldozat “mindegy”, 2. Ő meghátrált, más meg legyőzte az ellenfelet -> Lexa megbecsülése csökken, Clarkeé nő. (Most egy grounder szemszögéből filozofáltam.)
Nem gondolom, hogy Clarke most Polisba tartana vagy oda kellene mennie, de a kettejük találkozása elodázhatatlan. Bár tény hogy megoldható, ha az AMC mégsem engedné ADC-t, de god forbid.
A cliff az évadzáróban nem tetszett, mert egyáltalán nem szeretem, amikor egy posztapok világban elkezdik megmagyarázni, hogy miért történt. Ha nem ezzel kezdtek, nem érdekel, szeretném látni a szereplőket a meglévő helyzettel megküzdeni. De ne legyen igazam az AI-szállal kapcsolatban.

b - 2015. 03. 24. 01:58

Elis, Capi én is adok egy +1t :)
csak megakarlak titeket ereősíteni, abban, h nem hiába gépeltek ennyit, vannak akik megértik miről beszéltek :)

(amúgy egyet is értek veletek, de ez a megértés szempontjából nem releváns)

és más téma (próbálkozom, próbálkozom): finn “halála” is sztem tökéletes húzás volt, egyrészt feszültséget és drámát hozott, valamint egy tipikus klisétől mentett meg (miszerint a főfő karakterek mindig megússzák), másrészt ami a fontosabb a rideg valóságot tükrözte.
18 + 1 ártatlan / fegyvertelen ember lemészárlása ebben az esetben háborús bűn. nem tudom ilyenkor van-e országonként működő igazságszolgáltatás (vagy csak nemzetközi bíróságok) de az biztos, ezért sok országban halálbüntetés várt volna rá.

örültem, h ezt meghúzták pedig nem volt gondom a karakterrel

b - 2015. 03. 24. 02:04

még annyi, h objektíven nézve ezek a fő momentumok mennyire jól sültek el (itt nálunk) a készítőket dícséri, a kibeszélő 500+, egy másik kritika 180+, és ez is már 70 kommentnél jár, megosztó és cselekvésre ösztönzi az egyszerü sorozatnézőt, zseniális.

még annyi2, h a nézettség csökkenés sztem azért jött, mert a 2ik évad sokkal horroriszikusabb lett mint az első (én erre érzékeny vagyok: fúrók, sikoly, stb), lehet ezt nem tolerálták annyira.

lumoss - 2015. 03. 24. 08:03

Lexa Döntése:

El kellet fogadnia az ajánlatot, mert így minimális veszteséggel, ki tudta szabadítani az övéit. Ha a terv szerint marad, ki tudja hány grounder veszett volna oda. Mint parancsok, félre kellett tennie személyes érzéseit, és aszerint kellett döntenie, ami a népének jó. Az már másik kérdés, hogy “elárulta” az égieket, és valószínűleg elvesztette Clarke bizalmát.

Amikor néztem, én is kicsit kiakadtam rá, hogy lehet ilyen. De aztán átgondolva, muszáj volt elfogadnia az ajánlatot. Ha nincs Lexa, lehet, hogy nem is MW-vel kellett volna foglalkozniuk, hanem a grounders-ök ellenni csatára kellett volna készülni.

Eny - 2015. 03. 24. 08:48

Keila,

hat igen,igazad van,de mindazok ellenere,amit leirtunk (a fanklubunk tobbi resze) a Lexa dontesevel kapcsolatosan,nem jelenti azt,hogy nem tudnank,hogy a Grounderek esetleg(sot,biztos sokan nem!)nem nezik jo szemmel Lexa donteset ,fokent most,hogy Clarke legyozte MW-t,osi ellenseguket helyettuk. mi tobb,azt hiszem,en meg is emlitettem egy masik “post”-ban,h ez Lexa eletet is fogja veszelyeztetni. s ha meg Clarke is elarulja a TonDC-s robbanast, neki annyi..ezert is felve varom a 3ik evadot.
nagyon remelem, hogy sikerul megoldani valahogy ezt a dolgot es nem serul meg a dragank :D
egy ujabb Sky ppl-el valo megegyezes lehet jot tenne, de nem tudom,ezt hogy valosulhatna meg..

hummel - 2015. 03. 24. 09:27

Elis: Lépjünk túl Lexa döntésén, mert nyilvánvalóan nem sikerül meggyőzni egymást. Viszont nem értem, hogy Cage-Lincoln találkozásból az MW felszínre való kijutása után, miért van előrevetítve egy egyoldalú küzdelem, az MW teljes pusztulása komolyabb grounders vérveszteség nélkül. A hegyi emberek sikeresen sakkban tartották a grounderst több évtizeden keresztül. Nyilván a több évtizedes tapasztalat alapján nem csak egyszerűen kisétálnak a felszínre, miközben feladják az eddigi otthonukat. A hegy kiváló alapbázis lehet, miközben kiépítenek egy másikat a felszínen a géppuskások védelme alatt, a megfigyelőrendszer hatótávolságán belül. Nincs több rakéta, azt el tudom fogadni, de hogy nem lesz több savas köd, azt kétlem. A vegyszer továbbra is rendelkezésre áll, a tönkretett berendezések újraépíthetőek. És a könnyen megoldható védekezés mellett a támadás sem biztos, hogy egyértelmű grounders fölényt hozna. Láttuk, hogy egy szál mesterlövész megfelelő biztosítás nélkül is mekkora problémát okozott. Szóval a menekülő Cage egy szál magában az erdőben nyilván nem volt nehéz célpont, de nem vonnék párhuzamot az éppen a felszínt meghódítani akaró hegyi emberekkel.

Elis - 2015. 03. 24. 10:55

hummel: nem is meggyőzni akartam senkit. az igazság valahol Keila kommentjében van, mi Cápival valahol Lexa oldaláról nézzük/néztük a dolgokat, Ti másik oldalról, ami nem feltétlenül rossz, hiszen hajlamos az ember (én is) caak egy oldalról hajtogatni a dolgait. szóval ebben semmi rossz nincs, hogy nem tudtuk egymást meggyőzni, ettől még nagyon élveztem Veled is és nuagéval is a beszélgetést.
Cage kis hátizsákos sétája pont arra a túlzott elbizakodottságra a bizonyíték, amivel a MW gondol a grounderekre. barbárok, persze. az MW fejlettebb tecnikailag. persze, de ahogy Cápi is írta, sok katonát vesztettek, savas ködük sincs..stb. és a felszínen a fejlettebb technika mit sem ér a grounderek ellen, ezt megtapasztalták Clarke-ék is majd a leérkezett Arkosok is. ha a grounderek ott lestek volna az egyenként felszállingózó hegyiekre (és az írók szerint ez volt Lexa terve) esélyük sem lett volna. kétlem, hogy bármi bázisépítgetésre lett volna idejük a lesből röpködő dárdák, meg fejbe cuppanó különféle éles dolgok között. ha pedig mégis, akkor ott a számbeli fölény… emlékszel mit mondott Kane a 2×8-ban? egyszerűen nem győzhettek a grounderek egész armadája ellen.

B - 2015. 03. 24. 12:39

“mert azért az nem annyira életszerű, hogy mindent a tinik tartanak a kezükben.”
Szerintem meg pont ez a lényeg. A felnőttek fogták és a halálba küldték a tiniket,a tinik viszont többé-kevésbé feltalálták magukat és megtanultak túlélni. Majd amikor utánuk jöttek a felnőttek,előadták magukat, hogy maaaaaajd ők megoldanak mindent, viszont valójában eltöketlenkedték a dolgokat, nekünk,nézőknek rá kellett döbbennünk,hogy a tinik sokkal jobban kézben tartják a dolgokat. Kíváncsi vagyok,a kedves felnőtteknek ez mikor esik le….

Cápi - 2015. 03. 24. 19:46

Na meg mondták is, talán pont Kane Abby-nek, hogy a gyerekek már rég nem gyerkeek, akkor fel kellett nőniük, amikor leküldték őket a Földre lényegében meghalni.

Eny - 2015. 03. 24. 22:45

Raven mondta Abbynek azt, de igen,igy van,s igaza is volt

Cápi - 2015. 03. 24. 23:10

Érik az az újranézés

OFF: a fanklubnak köszönöm a szurkolást, a vizsga pipa!

Eny - 2015. 03. 24. 23:33

en is ujra kene nezzem,legalabb a 2ik evadot-h miert azt,a fanklub sejti ;)

gondolom jol sikerult a vizsga :)

nus - 2015. 03. 25. 08:16

Cápi nagy grat! :)

és akkor hajrá döszáz darálás ;)

hirariko - 2015. 03. 25. 17:28

Arra leszek nagyon kíváncsi hogy milyen szemmel fognak Clarkera nézni a grounderek miután híre megy hogy “egyedül” kiirtotta őket. Valószínűleg elfog jutni 1-2 grounder közösségbe és tudni fogják már addigra, de mégis, szerintetek miként fogják lereagálni a hírt a grounderek?

Elis - 2015. 03. 25. 19:06

Cápi: innen is gratula! és nyugodtan szólj legközelebb is, ha a fanklub szorító erejére van szükség ;)

hirariko: az nem kérdés, hogy Clarke-ot hihetetlenül tisztelni fogják, hiszen ő megtette amit Lexa nem vagyis megvalósult a blood must have blood. (az, hogy ezt mondjuk Clarke hogyan fogja viselni, az is egy más kérdés, hiszen ő nem érzi ezt tisztelni való dolognak valószínűleg) közben pedig izgalmas, hogy “kinn” még mindig Lexa a parancsnok, a sky ppl-grounder szövetség az árulással felbomlott… és amíg Clarke-ot tisztelik, addig Lexa hatalma valószínűleg ezzel, hogy Clarke legyakta a hegyieket egymaga, meggyengül. szóval innen rengeteg potenciál van, hogy merre is vigyék a történetet.

Eny - 2015. 03. 25. 19:09

szerintem csodalattal nezik legtobben,h o kinyirta regi ellenseguket es a 12 klan szovetsegenek annyi, Lexa meg bajba lesz.

lumoss - 2015. 03. 25. 20:11

Elég furák ezek a grounderek, nem feltétlenül fogják csodálni. Lehet, hogy inkább félni fognak, hogy ha simán kinyírta MW beli embereket, akkor velük se fog jobban bánni.

Cápi - 2015. 03. 25. 20:54

Köszi Elis, nus! Majd májusban kérnék még egy adag energiát :D A darálás meg tolódik, mert még munka is összejött. OFF vége.

Clarke-ból grounder körökben szerintem kb. vagy legenda lesz vagy mindenki félni fog tőle, hogy jön egy sky person és bedarál egy egész hegynyi lakosságot, akikkel a grounderek már mióta szenvednek.

hirariko - 2015. 03. 25. 22:32

Meg még ott van mellette hogy elégetett 300 groundert, szóval elég nagy a hírneve már

lumoss - 2015. 03. 26. 08:21

Tényleg, de szerintem az már mellékes. :D Érdekes lesz, hogyan fognak hozzá viszonyulni. Remélem nem a Jaha féle dolgon lesz a hangsúly, hanem ezen. Bár eléggé úgy tűnt, hogy az lesz a főszál.

Elis - 2015. 03. 26. 11:04

lumoss: a szállingozó hírek alapján valami nagy-nagy-nagy grounder sztori is készülődi a Jaha szál mellé. szeretnék jobban kibontani a világot, bár ez nem tudom mennyire függ attól, hogy ADC vissza tud-e jönni és ha igen, akkor mennyi részre, mert ha mindent jól értettem, akkor neki nagy része lenne ebben.

nus - 2015. 03. 26. 12:48

Elis ezek igazán jó hííírek :))

lumoss - 2015. 03. 26. 13:26

Elis: Úh, az tök jó lenne! Köszi az infót! Kár, hogy csak 16 részes volt ez az évad. Bírtam volna még nézni.

Eny - 2015. 03. 26. 19:06

ezt lehet nem ide kene irnom LEXA es Clexa fankulb(de hova mashova?),gyertek csatlakozzatok a facebookos Clexa (Commander Princess) – Clarke/Lexa – The 100 (TV Show)csoportba,szivesen latlak :)

hirariko - 2015. 03. 26. 19:30

Ohh, fanklub, csatlakozás függőben :D

Érdekes lesz a grounderek között a viszony most hogy Clarke híre terjedni fog, illetve lehet hogy még veszélyeztetni is fogja Lexa helyzetét így a kérdés a következő, szerintetek képes lenne kiadni olyan parancsot hogy öljék meg Clarkeot csak hogy védje a vezető szerepét?

Cápi - 2015. 03. 26. 19:52

hirariko: biztosan nem. Az új commandert a régi lelke választja ki, nem megszavazásos alapon megy.

Eny - 2015. 03. 26. 20:04

csak nem. akkor aztan csalodnek meg en is benne, de Capi- igazad van, ugysem lehetne ez.

ott vagytok mar,mi(fanklub) ? :P

lumoss - 2015. 03. 26. 21:36

Szerintem sem fog ilyen parancsot kiadni. Ha kiadna akkor sem halna meg Clarke, mert elég fontos szerepe van a sorozatban. Nem mernék meglépni a készítők, hogy kinyírják. Bár így is elég sokat bevállaltak.

Cápi - 2015. 03. 26. 21:38

Kinézem belőlük, hogy képesek lennének meöglni Clarke-ot, bár legfejebb akkor, ha a 3. évaddal véget érne a sorozat, de adja az ég, hogy ne így legyen.

lumoss - 2015. 03. 27. 08:31

Hát ja. De az biztos, hogy közfelháborodást keltene. Nagyon remélem, hogy jó pár évad lesz még.

Elis - 2015. 03. 27. 15:00

csatlakozás megtörtént pár pillanattal ezelőtt :)

képes lenne kiadni (pont ettől félek, hogy valami idiótaságot csinál :) mondjuk én is kíváncsi lennék, hogy ez a head over heart dolog meddig menne el nála), de ahogy Cápi is írta, nem azért adná ki, hogy védje a vezető szerepét, neki az élet vagy a vezetőség a reinkarnáció miatt mást jelent, és ha kiadná azt nem a hatalma megtartásáért tenné, hanem hogy megvédje a szövetséget, megvédje a népét. de szerintem azzal, hogy a grounderek tisztelni/félni fogják Clarke-ot nem nézne ki túl jól, ha meg akarná öletni, inkább személyesen kell lerendeznie így vagy úgy ezt a dolgot. de ez csak az én véleményem.

Cápi - 2015. 03. 28. 00:56

Értem a gondolatmeneted Elis, igazából csak azon töprengek, miért kéne és mit lerendezni. Azt láthatólag eltették a fiók mélyére, hogy 300 groundert élve megégettek, tehát onnantól kezdve nem újság, hogy bizony Clarke veszélyes. Most kinyírt egy hegynyi embert. Veszélyes? Igen, de ezt már tudták. Most a grounderek meg az arkosok között a gyarkolatban a szövetségnek annyi, de attól még az nem feltétlen jelenti szerintem azt, hogy rögtön ellenségekké is válnak. Az én logikám szerint. Furcsa helyzet ez amúgy, lényegében bármilyen irányba mozdulhatnak innentől.

Elis - 2015. 03. 28. 14:28

Cápi: én csak hirariko felvetését folytattam (én pont ezt a verziót nem akarom semmiképpen sem, hogy ellenségek legyenek), hogy kiadna-e egy ilyen parancsot Lexa. Clarke hírneve nő, félnek tőle/veszélyesnek tartják whatever, ezzel szemben Lexa gyengül, mert hiába hozott jó döntést, hiába mentette meg az embereit és próbált egy barbárnál sokkal előremutatóbb megoldást találni a gyilkolás helyett, grounder filozófia szerint megszégyenítette őket.
ha most az egy szál Clarke-ra mindenféle gyilokembereket küld, az úgy tűnik, mintha félne tőle és ez szerintem még gyengébbnek mutatja az emberei szemében. tehát vagy neki kell kiállnia vele/megölni saját kezűleg, hogy “látjátok, ennyi volt a nagy Clarke of the Skypeople”, vagy valahogy maga mellé kell állítania és mutogatni, hogy “halló emberek, látjátok itt a nagy Clarke of the skypeople, aki legyilkolta a hegyet tisztelt engem és mellettem áll”
és persze még biztosan ezen kívül is mindenféle irányba elindulhat a dolog, az írók biztos valami durvulást fognak kitalálni :) nem tudni, hogy a szövetség felbomlása egyben azt is jelenti-e, hogy újra ellenségek és visszaáll-e a szövetség előtti állapot, amikor is ugye Lexa ultimátumot adott nekik, hogy söpörjenek el a területükről… de az is lehet, hogy annyira törékeny lesz az egész 12 klán szövetség dolog és akkora káosz lesz, hogy az Arknál kisebb gondja is nagyobb lesz. és egyébként is egy ilyen káoszban mi lesz az Arkosokkal? ezernyi érdekes út, amin folytatódhat a dolog.

Elis - 2015. 03. 28. 14:35

közben pont a lényegre nem válaszoltam :) tehát, a lerendezés. Clarke hírneve magára Lexára jelent veszélyt, mert őt gyengíti az emberei szemében. emellett túl sok mindent tud, tud a rakétáról például és az érzéseit is bármikor ellene fordíthatja (igaz ez utóbbihoz előbb találkozniuk kéne :) ). vagyis a híres Clarke of the skypeople ott szaladgál kinn a titkaival és ki tudja bosszút akar-e állni, ki akarja-e adni… és az egy dolog, hogy akkor Lexát felkoncolják a saját emberei, de ami sokkal fájóbb számára a saját életénél, hogy minden, amit feláldozott és megtett a 12 klán szövetségéért teljesen hiábavaló volt. szóval szerintem ezt kell lerendezni :)

lumoss - 2015. 03. 28. 15:03

Lehet, hogy egy grounders égi emberek összecsapás lesz? De lehet, hogy megint lesz egy nagyobb baj, ami miatt ismét szövetségre kell lépniük. Gondolok itt a Jaha féle fenyegetésre. Az biztos, hogy nem fogunk unatkozni a következő évadban. Meg ez is tök jó, hogy rengeteg féle úton lehet folytatni a történetet.

Eny - 2015. 03. 28. 17:05

wow.
ti aztan nem unatkoztatok :)
szerintem is valamelyike ezeknek tortenik, es az a Jahas dolog biztos bekavar es lehet a grounder /sky viszonynak jot tesz vegul,mert az lesz a kozos ellenseg.
ezt inkabb szeretnem.

lumoss - 2015. 03. 28. 20:28

Eny: Elképzelhető, de ezt már láttuk ebben az évadban. Lehet unalmas lenne már. Meg az égiek részéről, nem biztos, hogy megint szövetséget akarnak köti, miután elárulták őket. Bár lehet, hogy nem lesz más választásuk.

Eny - 2015. 03. 29. 14:04

hat szerintem ez joval nagyobb ellenseg es lehet nem kotnek szovetseget,de akkor 2 fronton lesz harc..
amugy nem hiszem,hogy ez a sori valaha is unalmas lesz.
vagy lehet ,hogy az Ice nationnel gyulik meg a grounderek baja(Lexa), mig a Sky-oknak a Jaha-fele mesterseges intelligencia.
minden esetre barmi jon is, mar nagyon varom.

lumoss - 2015. 03. 29. 19:01

Az unalmast úgy értem, hogy megint végig megyünk azon, hogy szövetséget kötnek. Lehet, hogy tényleg ketté veszik, és az égieknek lesz a Jaha féle dolog, a grounderek-nek meg valami más gondjuk lesz.

Szerintem mindenki nagyon várja már, de sajnos sokat kell még várni. :(

Cápi - 2015. 03. 29. 20:18

Pici hírmorzsa, április 6.-án kezdik írni a 3. évadot és júliustól forgatnak :)

Eny - 2015. 03. 29. 21:55

meg mas hirmorzsat,Capi nem tudsz? (kacsintas* )

Cápi - 2015. 03. 29. 22:30

Sajna nem :( A csiripelős oldal (a szűrő ráharap a valódi névre, így nem írnám ki, de kitalálható) van tele jó kis behind the scenes képekkel, ha Clexa megnyeri a shipping szavazást, lesz még több, ennyit tudok :)

Eny - 2015. 03. 30. 08:37

nem nyeri meg, mar tegnap ota a masok elonyben vannak. A Clexa Army szavaz, de mindhiaba , vlmi nem stimmel.

ctoth - 2015. 03. 30. 12:21

Azt kell, hogy mondjam- csatlakozva Lui hozzaszolasahoz-, hogy a Lost es a 24 utan EZ!!! lett a favorit, kotelezo sorozat!!!! Az S02E08 utan ugy bogtem, mint egy kisgyerek, pedig pasi vagyok. Es meg volt par resz, ami ugyanigy kicsapta a biztit nalam, zsenialis munka, mind rendezoi, mind operatori szempontbol. A ketkedoket remelem meggyozik az eddigi hozzaszolasok, es belekezdenek :-)

nus - 2015. 03. 30. 12:36

énis kacsintok még valami új infóért :D :P

Elis - 2015. 03. 30. 12:50

annyi hír még van, hogy Kim Shumwayt hivatalosan is felkérték a következő évad írógárdájába (ami nem csak azért jó hír, mert ő is nagy Clexa shipper és ő írta a az emlékezetes 2×14-et ;-) hanem mert ő az egyik legaktívabb a közösségi oldalakon, pölö lehet nyúzni kérdésekkel a csiripelős oldalon és általában válaszol is és nem trollkodik, kivéve amikor csak annyit mond “ezt a képzeletedre bízom” :-) )

Eny: hát elég rosszul állnak a szavazós dolgok (az európai szavazók valahogy erősebbnek tűnnek a másik oldalon) de emlékezz vissza, a Root-ék honnan hozták vissza az előző kört, pedig az utolsó pillanatig úgy tűnt Swan qwueen-ék húzzák be a döntőt. szóval még ne írdd le, hátha mozgósítanak egy utolsó nagy menetre :-)

Nero - 2015. 03. 31. 02:36

Lehet, hogy totálisan hülyeséget kérdezek, de még nem láttam a pilot első felén kívül semmit ebből a sorozatból, viszont tavaly láttam egy CW trailert amiben reklámozzák az aktuális sorozataikat és volt benne egy karaktert, ami hirtelen egy az egyben Bane-re hasonlított első ránézésre a Batmanből és érdekelne, hogy ebben a soriban van benne vagy valamelyik másikban, mert ahogy szemezgettem köztük, majdnem mindet nézem a Reign kívül és kb ennek a sorozatnak a világába passzol leginkább, de nem vagyok benne biztos, ezért tudnátok erről mondani valamit??

Előre is köszönöm!

Cápi - 2015. 03. 31. 06:30

Annyiban hasonlít egy random statiszta max. Bane-re, hogy a grounderek olyesmi maszkot viselnek, de ezen felül semmi közük hozzá az ég világon, nincs a maszknak jelentősége.

Nero - 2015. 03. 31. 22:15

Köszi az infót Cápi. Am gondoltam, hogy semmi közük Banehez, csak hozzá tudtam a legjobban hasonlítani :)

nus - 2015. 04. 01. 20:55
lumoss - 2015. 04. 01. 21:44

nus: Jó kis videó. Kedvem támad tőle egy részt megnézni.

Eny - 2015. 04. 02. 00:09

koszi nus :)

egesz jol megragadta a The 100 hangulatat .

hummel - 2015. 04. 02. 09:06

Ha jól számoltam, akkor az eredeti 100-ból 49 fő lehet még életben, esetleg 50 ha Charlotte is életben van. Elég drasztikusan megfogyatkoztak.

Eny - 2015. 04. 02. 15:36

van egy olyan erzesem,h meg megismerunk ujakat csak a Sky ppl-ek kozul..

lumoss - 2015. 04. 02. 19:16

Ha így folytatják, akkor a 4. évad végére elfogynak. :D

hummel - 2015. 04. 02. 21:00

Az évad végére lett kaptunk egy üresen álló atombunkert és egy játékban lévő atombombát. Hm…

MolnarErik - 2015. 04. 08. 20:30
nus - 2015. 04. 13. 16:16

Lexa hiányzik, de jóóó :)

lumoss - 2015. 05. 15. 09:31

Áttétek a midseason-ra, szóval legközelebb, csak 2016-ban lesz új rész, viszont azt tervezik, hogy 13 vagy 16 héten át megszakítás nélkül menjen.

Enzo - 2015. 05. 15. 10:38

na, én is épp be akartam ide írni :D

sherlock20 - 2015. 05. 28. 23:25

Most fejeztem be, elég szórakoztató darab. Jó lenne ha nézettségileg is feltámadja jövőre..

tomriggins - 2015. 06. 07. 20:27

Uj kedvenc sorozatom :)) csak az idegesit, hogy 2016-ra raktak a 3. evad premierjet…

CorLeonis - 2015. 06. 20. 19:17

Imádlak titeket :D Csatlakozás függőben a Clexa csoporthoz :)

Keila - 2015. 07. 11. 09:48

Az megvolt, hogy ADC in s03?? !!!!! :D

Limepie - 2015. 07. 11. 22:53
Csilla0422 - 2015. 07. 28. 12:02

Ok itt is: +1 Lexa fun és +1 Clexa shipper

Valami új info már van?

Mivel lesz ugrás az időben értékelném ha Clark már Polisban lenne Lexaval. Nagyon örülnék egy olyan sztorinak, hogy úgy ismerjük meg grounder mitológiát, hogy Lexa mesélni Clarknak.

Cage motivációját értem, a megvalósítási módszerét nem igazán értékelem.

Elis - 2015. 08. 02. 17:48

üdv minden régi és új Clexa fanklub tagnak ;-) bevallom véletlenül tévedtem erre (elszállt az otthoni net és a telefonom idevezérelt :-) ő is homesickben szenved nem csak én :-) ) de igyekszem többször felnézni, ha lesz mozgolódás.
Keila: bizony megvolt :-D bàr elmondom hogyan teltek az elmúlt hónapjaim: “ADC nem fog visszatérni” “ADC visszatér!!! :-D ” “ADC visszatér és lesz Clexa dolog is ez tuti!!!” a tegnapi interjú olvasás után pedig “ohm… meg fogják ölni Lexát :-(” szóval ugyanott tartunk, mint tavasszal :-D
új hír…új hír… talán annyi, hogy ADC elspoilerezte az egyik interjúban, hogy a 3×2 jeleneteit olvasta eddig…vagyis szerepelni fog máris a második részben. ez összevág azzal, amit Jason mondott, hogy a nagy grounder sztori az évad első felében lesz. hogy ez jó hír-e… ööö inkább nem találgatok, úgysem jön be soha :-) lényeg a lényeg ADC visszatér :-D

mrc - 2015. 08. 02. 18:51

Most voltam Camp Jahánál, de sajnos le volt zárva az oda vezető út, úgyhogy csak fák mögül láttam a bejáratát. Az őr azt mondta, hiába jutnék el oda, a security visszafordítana. Kérdezte, hogy honnan tudok róla, hogy épp forgatnak. Néhány egyéb helyszínt is sikerült felkeresnem. :D

Csilla0422 - 2015. 08. 03. 11:47

Elis :) jót itt is.

mrc, de jó neked. Lexa sátra? :D Nekem Cage-et elhozhattad volna. :P Bár nem bánnám ha fiatalabb lenne úgy 15 évvel. :)

Alycia javította magát vagy sem? Mert először az első részt mondta. Tök mindegy, az a lényeg, hogy visszajön és remélem minél több részben lesz.

Valami beszélgetésen azt taglalták az írók, hogy Elizabeth Rodriguez is mehet OITNB-be forgatni és ott az ő jeleneteit előre felveszik. Nekik is lehetőségük van az eltervezett grounder sztorira. Most felvezetnek egy-két dolgot, de lehet a klán háború csak a 4. évadban lesz. Alycia szerződése jövőre lejár a másik sorinál. Sokan szeretnék őt regularnak.

Elis hol olvastad, hogy megölik?
Ha én író lennék. Nálam van az egyik legfelkapottabb színész. A karaktere fanfavorit, az egyik legnépszerűbb páros egyik fele. Ő maradni akar, a szerződése is engedi… én meg kiiktatom?! 99%, hogy nem.

Az egyik amerikai The 100 fórum Lexa megjelenése után “eltűnt” és Clexa kibeszélő lett belőle. Ez is jelent vmit!

A lányoknak újra fel kell építeniük a kapcsolatukat, újra meg kell bízniuk egymásban. S ha Clexa magasabb szintre emeli a kapcsolatukat… képzelhetitek, hogy mi lesz. Na én Abby arcára vagyok kíváncsi, amikor rájön, hogy Clark és Lexa hmhmhm :D

Eny - 2015. 08. 03. 20:26

I’m back :)
udv mindenkinek :P

Csilla0422- soraidat olvasva el is kepzeltem egy jelenetet,amikor Abby megtudja,h Clarke es Lexa egy par :D (na mert persze,szerintem megint egy par lesznek,megoldjak a problemakat..na aztan meg lesznek ujak,s igy tovabb)
szerintem tok jo lenne .

Elis, remnenykedek,h nem csak az evad elso feleben lesz Lexa,Clexa, hanem mindvegig,megha nem is minden egymas utan kovetkezo reszben.
nagyon jo a karakter,az irok is tudjak,ADC is tudja..ugyh remenykedek meg jo sokaig benne lesz, felteve,h lesz 4ik evad is..
amit remelek meg,h a nezok szama noni fog ..sokat..

Csilla0422 - 2015. 08. 04. 16:38

Lexa is back! Elis is back! Eny is back! Everybody is back! Shall we beging?

Lexa, Clexa sztem elég sok nézőt hozott és még fog is. Nagyon sokan számítanak 18+ jelenetre és a net robbanására. :D

Nekem úgy tűnt, hogy Lexanal Markus lesz a befutó, egészen addig amíg a sátorban meg nem jelent Clark.

Alyciaval készült új interjúból kiderült, hogy LGBT körben ikon lett, Lexa miatt. +1 esély a maradásra?

Le a kalappal az AMC és FTWD előtt. Elengedték Alyiat és nem kicsit reklámozzák Lexaként. Úgy tűnik ők az egyik legnagyobb Clexa shipperek is.

Clark meg nem Hulk, hogy folyton dühösnek kell lenni. Miután megbékült újra lesz Clexa.

Rá fog jönni, hogy Lexa azt tette amit ő is tett volna, sőt meg is tett – az övéi érdekeit nézte. Amint lecsillapodott rájön, hogy az eltervezett hadművelet nem működött. Még nem látja a nagyobb képet, mint Lexa. Az egyetlen ember, aki most pálcatörés nélkül megérti őt: Lexa. Go to Polis!

Elis - 2015. 08. 04. 18:33

we are back bitshes! csak így Octaviásan ;-)
én különösen apokaliptikus hangulatban vagyok jelenleg (biztosan azért, mert két hét szabi után újra dolgoznom kell és azért is mert nem jött meg az új aksi a telefonomhoz, így x napja hozzá vagyok nőve a töltőmhöz) szóval előre is bocsánat, ha borongósabb leszek :-)
miközben persze hihetetlenül örülök ADC-nek, próbálom magam nem.túlságosan beleélni magam a dolgokba (nemmfelejtettem el Jason-nek azt a pofára esést a 2×14 után :-( :-D ) én úgy látom, hogy fanfavoritság mellett, Lexa karaktere és az egész ClarkexLexa dinamika kritikus kedvenc is. elég ha az IGN-re vagy az MTV-re gondolunk példaként, mint legnagyobb Clexa shipperekre. ami egyrészt persze tök jó, hiszen megy a bellarke vs clexa hiszti, minden héten lehet szavazgatni valamiről, nem véletlen hogy a nagy bejelentés is a legnagyobb comic conon történt… stb. mindez persze tök tiszta, hogy mesterségeden generált, hiszen tudjuk a the 100 a túlélésért küzd. mindez persze lehet a csatornának is tetszik és hopp, valahogy a comic conon az interjúk meglepő (legalábbis számomra) fordulatot vettek és olyan mondatok hangoztak el, mint “clarkenak azért fájt Lexa árulása, mert szerelmes volt már Lexába” WTF? meg hogy bellarke bizony csak barátság… amik azért valljuk be, elég erős kijelentések a jövőre nézve. Clexa rajongók reménykedhetnek, bellarke-ok fujjolhatnak… a kérdés csak az, hogy mindez megmentheti-e a sorozatot? tényleg ez-e a jó irány? nyilván most hozott új nézőket, meghozta a kritikai elismerést, de hosszú távon nem tudni. de erről esszét tudnék írni… szóval be is fejezem.
az apokaliptikusságom mellett pedig hihetetlenül örülök, hogy belemerülünk a grounder világba (komolyan én egy egész spinoffot simán megnéznék) és persze annyira adja magát a “megtudjuk hogyan választják ki a vezetőket” résznél egy Lexa flashbackes előzménytörténet, hogy igazából nem is merem magam beleélni… de szóval na be is fejezem.

Csilla0422 - 2015. 08. 05. 21:47

Grounder sztorira én is vevő vagyok. Jobban érdekelnek, mint az égiek.

2×15 Clark tekintetét érdemes megnézni a párbeszédkor és Lexa távozásakor. Erre szokta mondani a barátnőm: “Ez már szerelem!”

Április elején elkezdték írni a 3. évadot – február, március környékén már tudniuk kellett, hogy Alycia visszajön.

Most olvastam, hogy ilyen és ekkora népszerűségre senki nem számított. CW nem sokat tett/tesz érte. A nagyobb médiák, újságírók és kritikusok “nyomatták” mindenhol. Ehhez jöttek a fanok is. Egyik újságíró csipogta a kedvenc Clexa funfictionjét. Lexa hihetetlenül népszerű karakter és közönség kedvenc lett. A jól megírt karakteren sokat dobott a tehetséges színésznő Alycia is. Lexa sikerével “reklámozzák” Clexat is. Itt amit kiemelnek a két színésznő közti fantasztikus kémia és dinamika. Közös jeleneteikben egymás erősítik és jobb teljesítményre késztetik egymást. A kérdés az, hogy a csatorna mennyire tudja, akarja kihasználni ezt a népszerűséget. Egy vendég szereplőtől ez nem rossz!

Csilla0422 - 2015. 08. 11. 20:43

A harmadik részre ezt ígéri Jason: A set that will blow your mind, a scene that will break your heart & a reunion to die for!

Kim Shumway írja a részt és a 2×07 rész rendezője rendezi.

Alycia elméletileg már az első két részben is szerepelhet. Lexa már akkor is találkozhat Clarkkal. Ha hinni lehet Jasonnek, akkor a 3. részben lesz vm nagy dolog közöttük.

Akik már régebb óta követik a híreket, infokat tőlük kérdeném mennyire szoktak bejönni az ilyen előzetesek? Köszi!

nuspl - 2015. 08. 12. 10:40

halllóóóóóóó

énis visszatértem :D valahogy jött a sugallat, hogy nézzek el ide miket irogattatok meg van e vmi új infó. nahfúúúú szóval lesz Lexa hihhetetlen és így biztosan lesz Clexa is. de látom szurkolni kell hogy ne öljék meg a kedvenc commanderünket!
és ez a 2016 elkeserít aaaaaaaaaaszittem októberben jönaz új évad ahogy szokott.

Csilla0422 - 2015. 08. 12. 19:06

16 részes lesz a 3. évad. Elméletileg Alycia az összes részben szerepelhet.

nuspl - 2015. 08. 21. 19:44

:) márcsak 2016ig valahogy kikell bírni

Csilla0422 - 2015. 08. 22. 11:48

Alycia aug. 11 óta forgat. Még volt dolog az első résszel is. :) Szóval ott is szerepelhet. Ő is azt mondta, hogy olvasta az első, a második rész forgatókönyvét. Egyik vendég színész csipogta tegnap, hogy micsoda Clarke – Lexa jelenetet forgattak 3X3-ban. 1-2 órán belül el is távolította… Aztán jön ez…

Will Lexa and Clarke ever reconcile on The 100? — Timothy
Alycia Debnam-Carey certainly thinks so. “Lexa will make it happen one way or the other,” she says. “It might not be an easy reconciliation, but it’ll happen. If Lexa wants something, it’ll happen.” However, letting Clarke back in her life could be hazardous to Lexa’s health. “She’s opening up a wound again,” Debnam-Carey says, noting that Lexa will have a great entrance in season 3. “What happened last time when she was emotionally available, her lover was killed. It’s a very dangerous position to be in, but at the end of the day, she’s only human and she’ll have that human emotion.”

Ilyen kínzások között kell még sokáig várni… Ráadásul Cage és Quint már nem fog szerepelni. Gustus mellett Quint volt a legtökösebb grounder.

Csilla0422 - 2015. 09. 03. 12:45

Jason csipogott, még forgattak részeket a 301, a 304 és a 305 epizódokhoz.

Alyciaval csomó interjú készült a héten. Lesz egy nagyon hatásos lovas jelenete. Meg Clexa. Megint azt mondta, hogy az első rész…:)

Eliza új grounder szerkót kapott.

Zoli - 2015. 09. 23. 14:55

Osztom mindenben a fenti kritika véleményét, nekem csak egy dologgal volt bajom: A sugárzás! ILYEN NINCS!

Egy: A gamma sugárzástól egy védőruha sem véd meg (mert még az ólom árnyékolás is vastagságtól függően csak csökkenti az értékét) !!!
Kettő: Mekkora sugárzás az, ami ilyen gyorsan megöli az embereket? (Persze a szkafanderen meg “nem megy át”)
Három: Az meg már csak egy dolog, h a sugárzás a távolsággal négyzetesen csökken, tehát olyan mélységben a föld alatt már nincs akkora értéke, amúgy sem ilyen tulajdonságú, hogy ha a falon keletkezik egy rés, akkor mindenki rögtön full kiütés és meghal!

Amúgy király sorozat!

Adryka - 2015. 10. 14. 22:41

Jó kis sorozat,már alig várom a folytatásokat :-)
Viszont én nem örülnék a Lexa és Clarke párosnak.
Kénytelen volt megölni Finnt és utána az ellenséggel etyepetyél?? azért ez elég gáz!!! aki még el is árulta!! naaaa neee…
Való igaz Bellamy se nagyon hozzá való,de azért inkább ő!
bár nem lehetne inkább egy 3.fél???? :D:D:D

amand - 2015. 11. 19. 11:46

Ha minden igaz, akkor már nem kell sokat várni a 3. évadra :) 16.01.13 http://i.imgur.com/lHwy2n5.jpg

És nemsokára kapunk egy trailert is, ha minden jól megy. http://i.imgur.com/ntOpyDX.png

Elis - 2015. 11. 23. 14:44

@amand:

hiszem, ha látom :)
(de a trailer már nagyon várós…)

Enzo - 2015. 11. 24. 00:40
amand - 2015. 11. 24. 11:14

@Elis:

Enzo linkje alapján CW által megerősítést nyert, csak 5 nappal később :D

Elis - 2015. 12. 02. 19:16

@amand:
na jó, most már elhiszem :)
az a trailer jöhetne már…

mrc - 2015. 12. 14. 21:20
Csilla0422 - 2015. 12. 15. 12:04

CLEXAAAA! Mi lesz itt!? Már nagyon várom!

phaemoor - 2016. 04. 12. 10:37

most néztem csak a második évad végét. most mind a 1xx hozzászólást nem olvastam el, de már ugyan le kell írnom. csak nekem jutott eszembe egyedül ez a scenario:

-mt.weather: Lexa, elengedjük az embereidet, ha felbontod a szövetséget
-lexa: oké, legyen így. becsszó, ígérem, esküszöm.
(foglyok kijönnek)
-lexa: oké, akkor most támadunk

szóval miért nem árulta el “duplán” a népeket? a rabok már kint voltak, sooooo

(és becsületről már nem beszélhetünk, mert ilyen alapon akkor eleve clarke-ot sem árulhatta volna el.)

Ufó Pista - 2017. 01. 08. 13:50

Tipikusan olyan film, amire volt pénz is, aránylag jó szinészek, de a forgatókönyv olyan orbitális baromságokat hozott, ami erősen lehúzta az egész színvonalát.
A hegyiek sugárzásérzékenység a többiekhez képest eleve baromság, a csontvelő átültetés szintén mert a donorsághoz kevesen voltak, több millió emberből tudtak volna megfelelő donorokat találni, de a prímet mégis Lexa árulása vitte el, akinek nyerő pozícióból semmi érdeke nem lett volna visszakozni, és elárulni a szövetséget.
Ez és a hasonló életszerűtlen húzások az emberek közötti viszonyokról rendkívül erőltetettek és levitték a színvonalat. a hegyiek nélkül 7/10 velük együtt 3/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz