login |

Pilot: Spotless

2015. 03. 23. 18:14 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

– So you are not a CSI lazerbeams ballistics and shit?
– I’m a crime screen cleaner, mops and bleach and shit.

Nem számítottam sok biztatóra az angol-francia Spotless kapcsán, így nyilván még nagyobb meglepetésként ért, hogy mennyire jól sikerült. Nyilván kicsit döcög, mint a pilotok többsége, de amikor ténylegesen elindul a cselekmény, onnantól remek.

Kicsit furcsán indul a sorozat, mivel elsőre süt belőle a depressziós magánéleti dráma. A főszereplő egy terapeutával beszélget a munkájáról, a szeretteiről, hogy milyen lenne elhagyni az egészet, miközben mutatják ahogy egy öngyilkos hullája után takarít. Igen, ez a munkája, miután a rendőrség végzett, ő eltakarít.

Szóval eléggé le van törve a munkájában, mellesleg csalja a gyönyörű feleségét, akit láthatóan visszafog a kreativitásban a gyereknevelés. Ezt a rossz irányba tartó folyamatot forgatja fel hősünk testvére, aki beállít, hogy pár napot velük töltsön.

Elárulom a fordulatot, mert onnantól lesz más a sorozat: a furgonjában levő mélyhűtőben egy testében kábszert csempésző drogfutár hullája van. A szer kivételében kell segíteniük, és így akarva akaratlanul is alvilági ügyekbe keveredik a páros.

Őszintén szólva elsőre eléggé unszimpatikus volt Marc-André Grondin, már csak úgy arcra is, de nem meglepő módon tökéletesen illik a szerepre, aki megnézni meglátja miért. Pont ilyesfajta csávó kellett oda. Miranda Raison a Vexed-ből (emlékszik még arra valaki?) és a Spooks-ból érkezett mellé, szerintem neki is lesz valami ügye házasságon kívül, na meg ott van még Denis Ménochet a testvér szerepében is. Az alap trió jó, és egyelőre a mellékszereplők is, szóval ezzel nem lesz baj.

Nekem az egész pilotból valami Breaking Bad-hangulat sugárzott. Persze egy kicsi Dexteres is volt bennes, meg abból a Samuel L. Jackson-filmből is, de mégis, az a lelakottság, viszonylag kisemberes problémák, a helyszínek kivéve a főszereplő lakását, ahogy belekeveredik a dolgokba, mindből a Breaking Bad életérzése jött át, ráadásul nem gagyi módon. Biztos, más utat járnak majd be a szereplők, meg lesz, aki ezért leharapja a fejem, de ez van.

Pontszámilag olyan 7/10 volt a kezdés, nagyon sok múlhat a második részen, de a kicsit hosszabb pilot alatt nem unatkoztam. Azért az alapozásban találtam hibákat, mégha az utolsó 20 perc nagyon tetszett is.

1 hozzászólás Ne habozz!

pimadd - 2015. 03. 23. 19:15

kiváló kritika, meg is hozta a kedvem a bepróbáláshoz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz