login |

Finálé előtt: Hart of Dixie

2015. 03. 25. 14:50 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: hírek,

Oké, először is egy valamit szögezzünk le: a Hart of Dixie nem kapott kaszát. Egyelőre. (Mibe, hogy még este bejelentik?) Nem véletlenül nem írtunk semmi ilyet a hírekben, mert ismét az a tipikus helyzet állt elő, mint anno nem egy sorozatnál, hogy valaki olvasott valamit valahol, a hír szárnyra kapott és utána jönnek az “azt hittem, hogy vége” meg a “de hisz mindenki tudta, hogy utolsó évad”-kommentek.

Mi is szoktunk hibázni, de marhára törekszem arra, hogy csak olyan híreket írjunk, amik biztosak, ezért ha valamit csak máshol olvastok, akkor arra nem biztos, hogy érdemes mérget venni. Olykor előfordul, hogy bizonytalan, másodforrásos infókat is lehozunk hírben, de ezeknek általában oka van és mindig jelezzük. Nem véletlenül nem írtunk a Downton Abbey vélt kaszájáról sem (bizony, van ilyen), pedig viszonylag megbízható a forrás.

A Hart of Dixie esete egyébként nagyon érdekes. Mert, miképp valamikor év elején írtam is, való igaz, hogy Leila Gerstein, a készítő pilotot ír, nem tervez következő szezonnal, ezt elmondta a Nerdist Writers Panel podcastben (ezért is tweetelte pár napja azt, amit), szerintem a színészek szerződése is lejárt, januárban mégis azt mondta a CW főnöke, hogy nem kasza a Dixie, márciusban is cáfolták a pletykákat, és a tovább mögötti finálé előzetes is ‘season finale’-t említ, nem pedig ‘series finale’-t. Ha valóban kasza, akkor mi okuk lenne “titkolni”?

(Egyébként minden HoD-rajongónak ajánlom a fent linkelt podcast-beszélgetést a készítővel, nagyon érdekes dolgokat mesél a sorozat keletkezéséről, arról, hogy tudtak legolcsóbb országos sorozatként fent maradni, hogy tervezték a szezonok történetét.)

De félre mindezzel. Szóval a tovább mögött megnézhető az évadzáró rövid és hosszú előzetese. Nagyon remélem, hogy a szezon hozta magát. Hozta? Azért is érdekes a kérdés, mert mint megtudtam, a kényszerű rövid évad miatt azt addigi írógárda szétszéledt és Leila Gerstein teljesen újonc írókkal vágott neki az új évadnak. Ami nem túl gyakori. Vették az újak az akadályt?

18 hozzászólás Ne habozz!

ALDO - 2015. 03. 25. 15:38

Lassan ideje lenne már ledarálnom a 3. évadot, mert elég régen tettem parkolópályára.
Ahány forrás, annyi infó a sorozat jövőjéről. Van ahol már kész tényként kezelik a kaszát, máshol erősen cáfolják.
Ha esetleg folytatnák, vajon hol lenne szabad hely, mert minden jelenleg futó műsorukat berendelték?

Shawn - 2015. 03. 25. 15:39

@ALDO Netflixen :)

winnie - 2015. 03. 25. 15:43

mert ilyen a sajtó:) a csatorna azt mondja, hogy nincs döntés, ez a lényeg. igazából nem is mondja senki, hogy kasza, mindössze célzásokat vesznek annak bizonyos tévés oldalak. a készítő annyit tweetelt, hogy “utolsó 3 epizód”. most pedig retweetelte azt is, hogy season finale a promó.

ha minden be van rendelve, akkor még mindig üres a péntek. és még mindig lehetnek midseason sorozatok.

greka - 2015. 03. 25. 15:44

Én csak azt nem értem, hogy ha még nem biztos, hogy kasza, akkor miért írta Leila Gerstein és több színész is (Scott Porter, Jaime King) Twitteren, hogy ez az utolsó évad? Ők miért ennyire biztosak benne?
Ebben az évadban szerencsére elég erős a kisvárosi hangulat, ami jól ellensúlyozza a továbbra is hangsúlyos szerelmi szálakat. Szerintem erősen érződik, hogy utolsó évadnak tervezték a készítők (nosztalgiázás, szálak elvarrása, minden szereplőt terelgetnek valami happy end felé).

winnie - 2015. 03. 25. 15:48

greka: gerstein twitteren nem ír utolsó évadról, csak utolsó 3 részről. legalábbis most, hogy visszakerestem.

greka - 2015. 03. 25. 15:52

Igen, de ezt is hozzátette:
No one out there loves #HOD more than me. I would have gone 17 years! But I assure you, we prepared for this…. And the finale will be tremendously satisfying to all.

Jaime King:
It’s our last season so watch the rest:) “@abby___x: @Jaime_King wait is the show cancelled? i’m confused.”

Scott Porter:
Folks wondering why Hart of Dixie got canned? Simple numbers game folks. Ratings still matter and dictate wins and losses. You have to WATCH.

Ez így együtt azért nem kevés.

winnie - 2015. 03. 25. 15:58

igen, de erre mondom, hogy amit gerstein ír, az nem konkrét. nem cancelözik, nem helyesbít, nem konkretizál. csak feltételes módot használ.

a csatorna a színészeknek alapból nem szól, ők szerintem abból indulnak ki, amit egyrészt gerstein hitt már az évad előtt (hogy kasza), másrészt abból, hogy nem vette fel az opciójukat a cw. de nekik, ha másnak sincs fix infója, biztos, hogy nem lesz. (vagy, simán lehet az is, hogy így akarják feltüzelni a rajongókat. bármit el lehet képzelni.)

a lényeg mindenképp az, hogy ha egy sajtótermék azt írja, hogy kasza, az tévesen következtet és kvázi pánikot kelt. az esély nagy, de beszédes, hogy mindenki csak célozgat.

nálam továbbra is az a kérdés, hogy ha tényleg kasza lenne, akkor a cw mit nyer azzal, hogy nem jelenti be?

naughtyl - 2015. 03. 25. 16:31

csakhogy a sorozatról is legyen szó:)

a podcast-re kíváncsi vagyok, mert szerintem ez is azon sorozatok közé tartozik, amiket nem így “terveztek”. érződik is rajta. és ezt természetesen nem rosszból mondom, különben nem lennék itt még most is. de tényleg nagyon különös, hogyan alakultak a szerelmi szálak a történet előrehaladtával.
ezért is érdekes számomra, hogy mennyire nem jött be a Zoe-George dolog.

nagyon édes 4 év volt, de valahogy nekem nem kellene több. nem tudom megmondani miért.

és igazán nagyon köszi Wilson Bethel-ért:)

Dorinanna - 2015. 03. 25. 17:21

Jaime King instagramon is írt egy jó hosszú, szívhez szóló búcsút a sorozathoz egy-két hete, de most próbáltam visszakeresni és már nincs fönn… úgyhogy most elkezdtem bizakodni, mert nagyon szeretem ezt a sorozatot. :)

Winry Rockbell - 2015. 03. 25. 17:26

Szerintem ez az évad nagyon jól alakult mert helyre pakolták a dolgokat.Igaz ez azért is sikerült mert csak 10részük volt az egészre(lehet ha teljes az évad már megint csak húznák vonnák és az zavarna).
Ebből kiindulva én el tudnék képzelni egy teljesen friss 5.évadot ahol végre új dolgok alakulnak és nem a régi szokásos problémák jönnek újra és újra vissza.
Ennek pedig egy friss újonc írógárda pont meg tud felelni.
Legyen igazad és legyen 5.évad ,mert elnézném Zoe-t és Wade-t ahogy próbálnak jó szülők lenni.Meg persze az egész várost,ahogy ebbe bele akar szólni :D

bb - 2015. 03. 25. 19:12

nekem nagyon tetszik ez az évad is (kivéve george-ab), meg az előzőt is szerettem… nekem a történetszál igazából annyira nem is lényeges, imádom a hangulatot, a poénokat, a karaktereket, szóval remélem lesz még néznivaló :)

Pudli - 2015. 03. 25. 19:26

A hol jó hol rossz 3. évadhoz képest ez a 4. évad szerintem nagyon jól sikerült, hozta azt a hangulatot amit az első évadban megszerettem én még el tudnám nézni akár mi lesz végül a csatorna döntése. Majd kiderül mi lesz én ezen nem görcsölök, egyedül az tény hogy úgy csinálták meg az évadot minta vége lenne mert szinte minden szálat el varrtak.

DarkEagle - 2015. 03. 25. 19:41

Akár vége akár nem nekem mindegy mert ha vége akkor jó vége lesz és ha mégsem lesz vége akkor meg jön a folytatás ami remek. :D Akárcsak ez az évad hogy winnie kérdésére válaszoljak. Sőt ez az évad talán a legjobb eddig. Végre nincs annyi kavarás mindenki megy a jó úton stb. Innen már csak egy sima feelgood kisvárosi sori lehet mindennapos élettel. Ráadásul a Pénteki számai nagyon jók szóval szerintem ezért nem szólt még semmit a CW mert ha kaszálni akarnák már rég bejelentették volna szerintem. ahogy winnie is írta azzal nem nyernek semmit ha kaszálják de nem szólnak róla, ha kaszálják, a nézők akkor is megfogják nézni a finálét, talán még azok is akik dobták előtte. Szóval szerintem itt inkább a gázsiról lehet szó, megbeszélik a készítőkkel hogy ki mennyiért hova merre mikor stb. :D

Sasha86 - 2015. 03. 25. 20:43

Én még mindig hangsúlyozom, hogy nagyon élveznék egy hasonló, 10-12 részes 5.évadot, ami arra fókuszálna, hogyan szerencsétlenkedik Zoe és Wade az első babájukkal, hiszen bár jelen évadban azért Zoe eléggé megkomolyodott és Wade is igyekezett felvenni a pörgést, de azért alapvetően nem tervezett dolog volt ez, és a harmadik évadig egyik szereplőről sem mondtuk volna meg, hogy tipikus szülő-alapanyag.
Én nagyon szurkolok az ötös számnak, rég volt ennyire jó guilty plesure-feelgood sori.
HAJRÁ!!!

goodjohnwin - 2015. 03. 27. 09:29

Mivel már mindenki volt mindenkivel ebben a belterjes kis swinger-faluban (hogy itt milyen jól le tudja mindenki zárni lelkileg az afférjait…), ha lesz ötödik évad, annak kábelre kell mennie, mert mostmár csak a vegyes párok következhetnek, korhatárosan:
– George-Wade-Zoe
– Lavonne-AB-Lemon
– George és Lavonne
– Crickett és AB
– meg, amit még ki lehet hozni a szereplőkből
Ez nem vicc, én már olvastam ilyen fanfictiont :))

El Diablo - 2015. 03. 27. 14:49

Lemon-Én :)

kila25 - 2015. 03. 27. 23:18

Egyet értek!!!

“Én még mindig hangsúlyozom, hogy nagyon élveznék egy hasonló, 10-12 részes 5.évadot, ami arra fókuszálna, hogyan szerencsétlenkedik Zoe és Wade az első babájukkal”

Evvel a befejezéssel amit sejtetnek az utolsó részek a fent irtakból új friss lendületet lehetn adni a sorozatnak. Ehez nem is kellene a régi író sem, csak egy jó csapat, akik ki tudják aknázni a lehetőségeket és még ezen kívül is akad benne bőven új lehetőség csak élni kell vele.

Én annak ellenére imádtam a sorozatot, hogy akciófilmeken felnőtt középkorú pasi vagyok és szinte csak komorabb hangvételű sorozatokat nézek. Sohasm gondoltam, hogy szerethetek egy ilyen produktumot(élt bennem az az élőítélet, hogy az ilyenek csak tipikus női sorozatok, rózsaszínlimonádék). Pont amiatt jó ez a sorozat számomra, mert a hétköznapok és a komor sorozatok mellett fel tud tölteni, ha hétvégén megnézek egy részt.

AlrightSir - 2015. 03. 28. 15:47

(Évad)finálékritika lesz?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz