login |

One Big Happy: először és másodjára

2015. 03. 25. 18:10 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Oké, nem ért nagy csalódásként, hogy ennyire humortalan (vagy ovis humorú?) a One Big Happy, mert csodák csodájára az idei kínálatból két nézhetőség határára beúszó többkamerás országos újonc szitkomot is találtam (Cristela, The McCarthys), de ettől még bizakodtam. Hogy aztán a human pilotkritikájában is említett első jelenet azonnal jelezze, hogy ha elkezdem nézni az OBH-t, akkor jobb, ha felhagyok minden reménnyel.

(A sztori a fenti linken van, de ez az a 3 szereplős együttélős szitkom, ahol egy leszbikus lány és legjobb (fiú) barátja mellé beköltözik utóbbi friss felesége. Miközben kiderül, hogy a leszbikus lány gyereket vár a fiútól, mert anya akart lenni.)

Nyilván a rém rossz kezdés után csak felfele vezethetett az út és hozta is a 2/10-et az első rész, hogy utána a második is nagyjából ennyit produkáljon. Utóbbinál is megadta az alaphangot a kezdőmondat.

– Good morning, roomies. Thank you for both being fully clothed today. :nevetés: So far. :nevetés:
– And thank you for not walking in two minutes ago. :nevetés:
– Uck, straight people. :nevetés:

Basszus, ezek az írók csak úgy szórják a poénokat jobbra és balra, tartani is nehéz velük a tempót, nem? És tudjátok, mi a durva? Az, hogy valószínűleg a közönség sem nagyon röhög valójában. Legalábbis mostanság ennél a többkamerás sorozatnál figyeltem fel arra, hogy rém ismétlődő és monoton a nevetés, tipikus konzerv, mint amit olykor a szinkronokra kényszerülnek rá tolni a hazai hangmérnökök. (Komolyan mondom, hogy más sorozatoknál sokkal életszerűbb az egész. Oké, elég ritkán nézek többkamerás komédiát, de akkor is.

Viszont… Nem tudom, van ebben a sorozatban valami. Nem fogom nézni, mert a humortalansága, illetve a humor szintje számomra elviselhetetlen, plusz én nem vagyok oda az olyan szitkomokért, amelynek a karakterei idióták, rajzfilm figurák, olyasmiket tesznek/mondanak, amit egészséges ember csak akkor tenne/mondana, ha nagyon komoly értelmi deficitje lenne. De mégis ott van benne valami… báj?

– Prudence, Luke is the father.
– No, Lizzy. Darth Vader’s the father.

Az volt a két rész egyetlen remek poénja, de értitek? Ilyet ép eszű ember nem reagál. (Luke a férfi karakter.)

Vagy ez a dedós szint válik cukivá, amire a poénokat leredukálják a karakterek korlátoltsága miatt, vagy az, ahogy Elisha Cuthbert játszik – nem hihető butch csajként és olykor rémesen időzít, de mégis van az esetlenségében valami aranyosság. (A másik két színészt fizikai fájdalom néznem. Cuthbert is túljátssza a szerepet, de Nick Zano és Kelly Brook végképp iszonyatosan teátrális – de ki tudja, talán ezért fog tetszeni valakinek a sorozat.)

Igazából azt sajnálom a One Big Happy-ben, hogy elnézném az iszonyatos poénszínvonalat, ha felnőttként viselkednének a karakterek, mert tök jó látni az ilyen baráti férfi-nő kapcsolatokat, ami Lizzy és Luke között van. De nem megy, mert az íróknak ez a vicces. (Ez Lizzy tesója és férje között zajlik.)

– She says “vahz” instead of vase. Get a life.
– I say “vahz.”
– Yeah, but I don’t listen to you.

15 hozzászólás Ne habozz!

hallak65 - 2015. 03. 25. 19:35

Egynek elmegy. De inkább Girl Meets World, ha guilty pleasure több kamerás sitcom :)

Rütyika - 2015. 03. 25. 20:44

“ahogy Elisha Cuthbert játszik – nem hihető butch csajként”

winnie, emlékszel még mit írtam a sorozat első posztjához? :D Elisha Cuthbert, mint erősakaratú leszbikus nő… az év vicce

erre te: színészet :D de legalább utólag belátod :)

hallak65 - 2015. 03. 25. 20:52

Azért furcsa, h Brooke Lyons mennyire egy részes sorozat színész. Oo

djangyu - 2015. 03. 25. 21:48

8/10 a pilotja, és maradok.

Ted - 2015. 03. 25. 21:57

Kelly brooke ripacskodását borzasztó nézni, persze hogy kasza.

Hihi - 2015. 03. 25. 22:02

Akinek ez a sorozat vicces az nézzen Are you there Chelsea-t.

dragon1986 - 2015. 03. 26. 02:10

– Prudence, Luke is the father.
– No, Lizzy. Darth Vader’s the father.
Az volt a két rész egyetlen remek poénja, de értitek? Ilyen ép eszű ember nem reagál. (Luke a férfi karakter.)

Így már értem hogy mi A poén.
:D

djangyu - 2015. 03. 26. 05:59

akinek ez nem vicces, az nem érzi a gonzót.

Cyrax - 2015. 03. 26. 07:37

Bár egyetértek a gyerekes poénokkal meg karakterekkel, valamiért tényleg van valami báj a sorozatban, idén maradok vele, aztán ha esetleg folytatják, meglátjuk. A Whitney-re emlékeztet abból a szempontból, hogy a mellékkarakterek abszolút semmilyenek…

sehrezad - 2015. 03. 26. 08:41

“Ilyen ép eszű ember nem reagál.” – Ezt kategorikusan cáfolom, baráti körös tapasztalati alapon :)

winnie - 2015. 03. 26. 09:01

sehrezad: de mármint komolyan is?:) mert poénból oké.

sehrezad - 2015. 03. 26. 09:38

winnie: poénból, persze :) Na, bele is nézek a sorozatba, ott hogy zajlott.

tomasz0110 - 2015. 03. 26. 10:27

Szerintem az első rész 8/10, a második 3/10. Nagyon megfogott az eleje és többszöri megnézés után is (mivel DarkEagle87-tel fordítottuk – szerinte is ütős a pilot) vicces maradt. A második résznél nem éreztem ezt, valahogy zavaró volt és humortalan. Remélem a kövi résznél tudnak nyújtani többet :) Egy ideig még maradok, de ha a 2. rész színvonala lesz a mérvadó, akkor kasza(?).

Dexter Morgan - 2015. 03. 30. 23:52

Egészen kriminálisan kritikán aluli. Nehezemre esik visszaemlékezni, mikor láttam ennél rosszabbat. (Pilot) A második részt is megnézem, mert adok esélyt még ezután is, de… trágya, na.

Csilla0422 - 2015. 05. 06. 17:18

Nekem tetszett és mind a 6 részen jól szórakoztam. Van benne valami, ami megfogott. Talán lesz folytatás is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz