login |

Rizzoli and Isles: vége az 5. évadnak – írta Sue

2015. 03. 27. 17:30 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Ha egy évadfinálé legemlékezetesebb jelenete az, amikor a két főhősnő a kocsiban együtt énekel, az egy csajos sorozat esetében nem gáz. Viszont a Rizzoli and Isles csajos/nyomozós szeretne lenni. Kár, hogy az utóbbi mostanra jócskán kiveszett belőle. Gyakorlatilag kottára ugyanazt hozták a szezon maradék részeiben, mint amit az évad közbeni szünetről visszatérő résznél írásba foglaltam: sok-sok magánélet, s nyomokban nyomozást is tartalmazott.

Ha valaki olyan sorozatot keres, ami közben garantáltan el tud mosogatni/futni egy kört a háztömb körül anélkül, hogy bármiről is lemaradna, akkor íme, egy szimplán kellemes alapzaj. Ami azért közben diszkréten szórakoztat is, mert a karakterek még zömében mindig egészen jók, csak a bűnügyek laposodtak el a kezdetekhez képest jócskán.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Hosszasan próbáltam viszont értelmezni a jelenséget, aminek ezen évadzárásnál szemtanúi lehettünk. Direkt nem néztem utána, hogy miért és hogyan lesz ez az évadzáró dupla. Pedig lehet, hogy kellett volna, mert akkor nem ért volna meglepetésként, hogy két random résznek beillő 40 percet toltak a képünkbe, pont annyi átíveléssel, amit ettől a sorozattól manapság megszokhattunk. Amivel semmi baj nem volna, ha erre számítok.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy több napot gondolkodtam, hogy miért is volt ez kinevezve évadzárónak, mire végre összehoztam az ezzel kapcsolatos AHA!-élményt: Frostra való szép visszautalások, Tasha ismételt felbukkanása (a leányzó, akinek életét megmentve Jane anno elvesztette a babát), és gyakorlatilag az ő számára felhozott Barry Frost-ösztöndíj.

Hiába szép búcsú ez, de attól még a) nem fogom igazi évadzárónak érezni; b) nekem ez simán befért volna máshova, más kontextusba.

Holott a rész elég tetszetősen indult: asszonyka szeme bekötve, ő maga kikötve, sikítgat, jön a jelmezes férjecske megmenteni – csakhogy a szerepjáték közben jól elteszik őt láb alól. Ééééés mekkora a meglepetés, hogy emberünknek van másik asszonykája is, és mindkét nő benne volt ebben az egész gyilkolósdiban. Ami a döbbenet, hogy TÉNYLEG ennyire (nem) volt izgalmas.

Ja, és ha már dupla évadzáró volt, akkor említsem már meg a felvezető részt is, nem igaz? Maura gyakorlatilag szakított az egyébként nagyon is szimpatikus Jackkel, amit sajnálok. Az ügy meg egészen érdekes volt a magát vérfarkasnak képzelő sráccal – nálam mondjuk ebből a szempontból simán verte a finálét…

És ne feledkezzek meg arról sem, hogy milyen egyéb, említésre méltó dolog is történt az utóbbi néhány részben: Angela addig és annyira keresett állást, míg Korsak természetesnek nem vette, hogy ő lesz nála a pultos hölgy. Ami persze remekül fekszik Angelának, mert segíthet az embereknek megoldani az életük apró-cseprő problémáit néhány jól irányzott kérdéssel. Pont, mint a rendőrségi kávézóban, csak itt zömében nem rendőrök a vendégek.

Angelával és Korsakkal ellentétben Frankie karaktere gyakorlatilag egyhelyben topog réges-rég, neki sem ártana mostanság egy kis újabb mélyítés-árnyalás. Pláne éles a kontraszt, hogy körülötte szinte mindenki tart valamerre, nála viszont nem sikerült még mindig ilyen felfedezéseket tennem, pedig részek óta külön figyelek rá.

Elnézést kérek mindenkitől, aki még kitart, de én eddig bírtam. Szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi.

5 éven keresztül követtem Jane és Maura barátságát, de részemről eljött a Kaszás. Sajnálom, mert szerettem őket, de mostanra odáig jutottunk, hogy irónia és szarkazmus nélkül nehezemre esik róla írni, mert már a nézése közben is csupa ilyen hangvételű megjegyzés cikázik a buksimban. De azért: Hajrá csajok! Girl Power!

4 hozzászólás Ne habozz!

Dr. Agy - 2015. 03. 27. 18:02

Sose néztem ezt a sorozatot, de itt kell megemlítenem Sasha Alexander vendégszereplését a Shameless-ben.

Atya. Úr. Isten.
Aki látta az s05e09-et, tudja, mire gondolok.

a Kati néni - 2015. 03. 27. 19:47

Én már az első évad után kaszáltam, nem valami erős sorozat. Caitlin Todd miatt hangolódtam rá leginkább.

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Sasha+Alexander+AFI+FEST+2014+Presented+Audi+xEY12Pchpnvl.jpg

Jó nézni őket így :)
Lorent nagyon szeretem, Sasha Alexanderben van egy kis délszláv vonulat, mint bennem, és a sógornője magyar (azért Sasha meg Sophia sokkal jobb csajok).

tulipán - 2015. 03. 27. 22:18

Sue, jó írás lett. köszi

Eny - 2015. 04. 18. 17:14

en amennyit varok tole,megkapom,ugyhogy tovabbra is nezni fogom :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz