login |

The Mindy Project: vége a 3. évadnak

2015. 03. 27. 14:47 - Írta: superpityu

1 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Egyelőre nincs döntés a The Mindy Project folytatásáról, de kevés sorozat kap a 3. évadban kaszát, hiszen a negyedik után sokkal könnyebb kábelre eladni utósugárzásra – ha más nem, a lezártság és a Netflix miatt egy rövid zárószezon mindenképp adja magát, pár napja pont erről írtunk az X-akták kapcsán.

Szóval hiába rém gyenge a nézettség, nincs minden veszve, és valahogy a The Mindy Project mindig is a FOX egyik kis kedvence volt. (Az 1. évadhoz rendeltek be plusz részéket, a 2. évad után a gyenge nézettség ellenére folytatták, és most a harmadik évadban a 15 részes berendelés mellé kaptak plusz 6 részt.)

Azért azt tegyük hozzá, hogy a FOX csapnivaló nézettségű újoncai nélkül mindez nem történt volna meg. Sőt amióta van a csatornának egy Empire a zsákjában, azóta elég meglepő számomra, hogy mennyire sehol sincs a többi sorozatuk.

De vissza a lényegre a The Mindy Project 3. évadja egész jó volt, de idén sokkal több volt a kilengés, mint a korábbi évadokban. A 15. részig remekül működött minden, mintha látszódott volna rajta, hogy készülnek az évadzárásra, de a pluszban a szezonhoz csapott epizódok már tele voltak üresjáratokkal.

Igaz, ebben az évadban sikerült teljesen megújulni a sorozatnak, de a szezon végére bizony kicsit kezdett unalmassá válni ez a huzavona. Mindy és Danny jók voltak végig, bár néhol kicsit kezdtek unalomba fulladni a problémáikkal, de mindig kitaláltak valamit, amivel kellően fel tudták rázni a kapcsolatukat.

Talán a sorozat egyik legjobb ötlete volt Mindy-t, még ha csak pár epizódra is kicsit kirángatni New York-ból új környezetbe, új emberek közé helyezni.

Furcsa mód, idén sokkal kevesebbet használták a mellékszereplőket, akik közül Peter ért a legtöbbet (sajnos Adam Pally le is lépett). Jeremy néhol nevetségesen semmilyen, Beverly egy-két beszóláson kívül inkább idegesítő volt. Morgan, bár néha átesett a ló túloldalára, de többnyire szállítja a jobb poénokat, ahogy Tamra is több kellemes pillanatért felelt.

Az is változás volt, hogy idén azért jobban be lehetett már skatulyázni a sorozatot, sokkal inkább volt párkapcsolati, mint baráti vagy munkahelyi, de sosem estek akkora túlzásokba, egy picit is zavaró legyen a két főszereplő románca. Inkább a kapcsolatban bemutatott problémákkal akadtak gondok, de azok sem voltak igazán vészesek.

Danny anyja, Anette pedig az évad legjobb szereplője lett, néhol nagyon idióta, néhol nagyon komoly, de általában ő volt az, akinél pont jól találták el a hangsúlyokat. Sosem estek vele túlzásokba, sosem volt igazán elviselhetetlen, és a hozzá írt poénok általában ütöttek.

A The Mindy Project a korábbi évadokban is szeretett ismert színészeket megszerezni pár vendégszerepre. Szerencsére ez a szokásuk idén is megmaradt, feltűnt Stephen Colbert, Cristin Milioti, Julia Stiles, Laverne Cox, John Cho, Allison Tolman, Shonda Rhimes és még sorolhatnám. A fináléban pedig volt 4 nagyon komoly cameo, amit nem hiszem, hogy bárki is előre látott, nem lövöm el nézzétek meg.

A finálé az eddigi évadokkal ellentétben nem nagyon volt lezárás hangulatú, most kifejezetten pofátlan volt a befejezés, nem volt nagy összeborulás, mint az eddigi szezonok végén. Szóval kifejezetten kíváncsi vagyok merre viszik el a történetet. (Pedig a 15. rész tökéletes zárás lett volna.)

Összességében azt mondhatom, hogy a 3. évadot imádtam a 15. részig, azt követően kicsit mintha leeresztettek volna, így 7/10-nél többet nem kaphat a szezon, ami ugyan tele volt remek ötletekkel, de valahogy nem tudták olyan jól kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket, mint korábban.

Persze ez nem katasztrófa, a javukra kell írnom, hogy nem estek önismétlésbe, és egyébként is az hatalmas teljesítmény egy sorozat esetében, hogy a 7 pontnál már nem örül annyira az egyszeri junkie.

1 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 03. 27. 14:51

poén volt nem nézőként látnom schmidtet és ryant a volt pasik között (derst a workaholicsból láttam az s2 premierben), azt hittem hirtelen, hogy valamelyik a másik karaktert alakítja, de rádöbbentem, hogy már korábban is szerepeltek:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz