login |

Pilot-mustra: Big Time in Hollywood, FL – 1×01

2015. 03. 28. 18:52 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Comedy Central új sorozatáról, a Big Time in Hollywood, FL-ről előzetesen annyit tudtunk, hogy két tróger filmesről szól, akik kénytelenek saját lábukra állni, de az nem kifejezés, hogy mennyire nem ezzel az alapsztorival kellett volna eladni ezt a komédiát.

A The Wrong Mans megvan? Alap, persze, hogy megvan. Az jutott eszembe hirtelen a Big Time in Hollywood, FL-ről. Nem csak azért, mert ez egy komolyan átívelős bűnügyi komédia lesz, hanem azért is, mert tele volt határtalanul vicces dolgokkal, miközben (szó szerint) véresen komoly, kvázi drámai eseményeknek lehetünk szemtanúi. És éppen ezért remek, remek volt a kezdés. Hihetetlen, hogy mekkora a kontraszt, ha az országos újonc szitkomokhoz hasonlítom a sorozatot…

BIG TIME IN HOLLYWOOD, FL – 1×01 – 8/10

 

A főhős tényleg két filmes, egy testvérpár, akik nem dolgoznak és szüleik nyakán élnek. És nagyon amatőr szinten filmeskednek, nincsenek tisztában képességeikkel, illetve azok hiányával, miközben persze arról álmodnak, hogy felfedezik őket valaki Hollywood-ból. Nos, az álmodozásukat az zavarja meg, hogy apu és anyu megkéri őket, hogy takarodjanak el a szülői házból, mire kitalálják, hogy lenyúlják őket 20 ezer dollárra, hogy legyen indulótőkéjük.

We were this close to living the dream and then Dad spit on his dick and fucked us!

Ki is találnak egy (nem) zseniális tervet és onnantól kezdve borulni kezdenek a dominók. Nem csoda, hiszen nem csak filmesnek nem túl ügyesek, de egyébként sem nagy észkombájnok. A poén az egészben az, hogy azt hiszik magukról, hogy lángelmék és ennek megfelelően cselekednek.

Egy ilyen alapfelállást csak nagyon jó karakterekkel lehet eladni, de szerencsére Alex Anfanger (ki??) és Lenny Jacobson (oké, őt a Nurse Jackie mentőseként ismertem) remekül hozza a szerethető lúzereket, hihetetlen, hogy mennyire egymás hullámhosszán vannak, ráadásul a teljesen normális, éppen ezért visszafogott karakternek számító szülők remek ellenpólust jelentenek.

Azt látva pedig, hogy mennyire extrém végletekig húzzák el a pilotot rögtön szöget ütött a fejembe, hogy ezek után még mit lesznek képesek tartogatni a folytatásra, amikor nem csak felvezetik az alapsztorit, hanem elkezdik bonyolítani. Mondanom sem kell, hogy tűkön ülve várok az 1×02-t.

Utálom, hogy sokszor azokról a pilotokról tudok kevés érdekes dolgot összehozni, amik legjobban bejönnek, így inkább nem is szaporítom tovább a szót. Összességében hihetetlenül szórakoztató és idióta volt a Big Time in Hollywood, FL pilotja, de jó értelemben, marhára élveztem mindkétszer, mikor megnéztem.

És hatalmas plusz pont jár azért, hogy nagyon hamar belőtték a sorozat humorát, egyszerűen nem tudtam nem imádni azt a jelenetet, amikor Apu közölte, hogy nem lakhatnak náluk tovább a fiai. Ott minden, a reakciók, illetve az azokra történő reagálások olyan remekül lefestik azt, hogy milyenek a főszereplők, hogy nem kell várni arra, hogy a sorozat megtalálja a saját hangját.

(Csak jelzem, hogy a pilot még mindig korlátozás nélkül elérhető a YouTube-on.)

15 hozzászólás Ne habozz!

superpityu - 2015. 03. 28. 20:48

igazi gyöngyszem pilot alapján. baromi élvezetes volt az egész. a két főszereplő telitalálat, amikor kitervelik az egész dolgot ott nagyjából végigröhögtem az egészet.
kicsit érezni rajta, hogy a comedy central sorozata, gyorsan megtalálja a saját hangját, és baromi egyedi, főleg a network szériákhoz képest. és egy újabb bizonyíték arra, hogy a cc egyre inkább az én csatornám.
kíváncsi leszek merre viszik a sztorit, főleg ennyi csavarral.

DarylD - 2015. 03. 28. 22:15

A legjobb szó a pilotra az elvetemült. A borultsága miatt tényleg kicsit a Wrong Mansre hajaz. Én már azt is nagyon szerettem, de ez a nyitány most erősebb volt, mint amaz második évada. Rengeteget röhögtem rajta, nagyon szeretem ezt a fajta humort. Kicsit félek én is, hogy később ki fognak fulladni, de amit eddig láttam, az megfogott.

zsemlye - 2015. 03. 28. 23:34

Vártam már ezt az írást ;) Részemről múlt hét óta az évad pilotja. Ben Stiller nagyon nagy piros pontot kapott, zokogtam a végén a röhögéstől.

Adäm - 2015. 03. 29. 00:30

Egyszerűen nem lehetett elhinni a pilotot, sírva nevetős!!

DVM - 2015. 03. 29. 23:40

A Man Seeking Woman után már másodszorra szívattok be komédia pilottal. Ez szerintem rém gyenge volt, a tizedik perctől is csak pörgetve ment.

Lady Winter - 2015. 03. 30. 10:46

Nekem nem tetszett. Az eleje jól indult, viszont a végére teljesen elment tőle a kedvem és a Ben Stiller-es jelenet után végképp úgy éreztem, hogy ebből abszolút nem akarok többet látni. A The Wrong Mans-hez képest (amit szeretek) ez számomra nagyon nem jó arányban adagolta a vicces és drámai részeket.

CyClotroniC - 2015. 03. 30. 23:16

Asszem meg van az idei második nézős sitcomom a Man Seeking mellett. A közepén ugyan picit megijedtem, de mikor jött az álhobó a shotival, ott újra éreztem, hogy jó lesz ez az abszurditás. 7/10 fölé egyelőre nem mennék, de biztos marad még egy darabig, jófajta.

winnie - 2015. 03. 31. 10:34

egyszerűen imádom a családi jeleneteket, mint a vacsorát, amikor közlik a rossz hírt velük, vagy ebben a posztban a harmadik videót: http://www.sorozatjunkie.hu/2015/03/27/delelotti-videok-1-big-time-in-hollywood-fl/

amikor megmutatják, hogy mi lesz, ha elküldik őket a családi házból:) ez a két fő figura iszonyat jó együtt.

Pipacs - 2015. 04. 01. 14:36

A Wrong Mans párhuzam jogos, a különbség viszont számomra nem elhanyagolható, jelesül, hogy itt a két szerencsétlen pasi ellenszenves. Lúzerek ők is, ok, de elég patkány dolog lehúzni a szüleimet megtakarításostúl, másodállás kilátásba helyezésével, csak mert szívni akarom a vérüket még kicsit, ahelyett, hogy tököt növesztenék… Amikor megjelentek a zsaruk, ott be is vallhatták volna, mi a szitu, mielőtt szitává lövik a pasit.
A Wrong Mans-ben két jószándékú palimadár véletlenül keveredik szarba, itt viszont kb. az egészről ők tehetnek, totál ocsmány két kis görény, sajnos úgy nehéz sitcomot nézni, hogy nem tudom a főhőseit kedvelni kicsit se. Plusz inkább fájdalmas, mint sírva-nevetős, térdemet csapkodós poénokkal operál, ez a műfaj meg jobban megy az angoloknak. Nem lesz nézős, sajnos. :(

fv - 2015. 04. 02. 19:08

Nekem a Fargo jutott róla eszembe (a film – a sorozatot nem láttam). Próbál viccesen előadni valami borzalmasan gusztustalan dolgot.

winnie - 2015. 04. 02. 22:39

az 1×02 is remek volt, ez már azt hiszem, megragad a nézősök között.

Zizi - 2015. 04. 03. 00:26

Mivel sokan annyira dicsértétek, így gyorsan meg is néztem az első részt és… látszik, hogy nem minden sorozat tetszhet mindenkinek, mert ez nekem akkora csalódás volt, hogy kevés rá a megfelelő szó.

Valahogy nekem egyáltalán nem vicces, hogy két lúzer, lusta gyökér, ahelyett, hogy dolgozna, inkább képes lenne 20 ezer dollárra megvágni a saját szüleit, akik már így is jóval tovább eltartották őket, mint az normális.
Majd végül a szép kis kavarásuk egy ártatlan ember halálát okozza, amiért nyilván nem fognak bűnhődni, mert ez nem az Orange is The New Black…

szóval, köszöntem, nekem ennyi elég volt, sajna az elvesztegetett 22 percemet soha nem kapom vissza.

pytta - 2015. 04. 04. 22:16

Kicsit nehezen indult be a pilot. A Wrong Mans-nek (ami persze, hogy alap) ez csak a kistesója lehet maximum, de azért volt benne egy-két jó momentum (a God dang it, isn’t that the worst? hét idézete :) ), de egy-két nagyon elnyújtott szar rész is. Ha továbbra is így balanszolják ki, még maradhat, de ez még csak az éppen nézős kategória nálam.
Ben Stiller viszont arc!

Adäm - 2015. 05. 28. 15:56

Követte valaki végig a sorozatot? Csak újra és újra ismételni tudom magam: zseniális! Igazi gyöngyszem! Óriási kár, hogy botrányos a nézettsége, de ha csak ezt a 10 részt kaptuk, már akkor is megérte :)

Khaal - 2015. 07. 08. 18:41

Én az évad közepén járok, meg tudom érteni azokat akik kaszálták. A pilot tökéletesen megalapozta, hogy mire lehet számítani. Igen sötét és lehangoló az alap történet, a két főszereplő pedig sokkal inkább ellenszenves mint szeretni való. Akinek viszont bejön az ilyenfajta elvont, sötét humor annak pazar élményben lehet része. Cameo hegyek voltak már az eddigi 5 részben is “B” ligás sztárokból, kíváncsi vagyok mit fognak még előhúzni a kalapból.

Írok majd még pár sort ha a végére értem, nagyon szorítok hogy ne valami bullshit happy endre végződjön. Minden hibájuk ellenére megkedveltem a karaktereket, de ebből nem lehet úgy kijönni, hogy nem fizetnek meg a hülyeségükért.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz