login |

The Walking Dead: vége az. 5. évadnak

2015. 03. 30. 16:44 - Írta: human

335 hozzászólás | kategória: kritika,

Újabb évadon vagyunk túl, ami olyan mocskos cliffhangerrel ért véget, hogy az összes írója elmehet a fenébe. Mindezt nem is egy tipikus megoldással érték el, hanem a kíváncsiságomra hatottak. A szemetek. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

“Komolyan a papra hagyta a kaput?” – a csajom ezt fűzte a részhez, miközben nézte. Ott a fejemet fogtam, hiszen hiába építették a “whatever, meg akarok halni a bűneimért, megérdemlem” gondolkodását a papnak, azért nagyjából az egész városkát kinyírhatta volna, hogy még több vér száradjon a kezén amikor lenn olvassák a bűnlajstromát. Ennek ellenére is erőltetett feszültségkeltésnek érződött a húzás, viszont…

Szóval nem érdekel, hogy került be pár zombi a kisvárosba, és mennyire kellett Ricknek a döntéshozásban és a tettei aláhúzásához, baromi izgalmas volt ahogy a kicsit hirtelen sötétben üldözte őket a Carpenteres zenével. Ütött. Az évad legjobb része volt, miközben ugye a civilizáció a demokrácia ilyen környezetben való haszontalanságának bemutatásával volt elfoglalva.

Előbbi amúgy szerintem egy iszonyat komplex téma. Ti mit szeretnétek, ha kitörne az apokalipszis: egy mindenki egyenlő csoportot, vagy egy keménykezű vezetőt, még akkor is, ha néha nektek nem tetsző helyzetbe kerültök miatta? Vicces kicsit, mert sokan az utóbbit szeretnék, ez tisztán látszik, ha bármilyen csapatjátékot toltok interneten vagy élőben, de azért beleszólni is szeretnek minden döntésbe (meg utólag kritizálni, de ez most nem illik ide).

Pedig a sima beleszólás nem működik ebben a helyzetben. Pont ezért tetszett az egész Michonne-Rick párbeszéd. Tisztán látszott belőle, hogy néha igyekeznek kiemelni a saját érzéseiket, amikor nem biztosak benne, hogy Rick pontosan tud róla, de az is, hogy bármilyen döntést hoz, legyen az neki(k) nem tetsző, ők már mennek vele. Egy-két percig ebben kételkedtem, azt hittem, hogy felesleges feszültséget csinálnak a “családon” belül, de nem, és ez nagyon tetszett.

És akkor el is jutottunk oda, hogy Morgan. Kell a sorozatba, mégpedig azért, mert Andrew Lincoln mellett Lennie James nagyjából az, aki még marha jó az itteniekből színész — persze a többiekkel sincs baj, bár Sonequa Martin-Green (Sasha) rezgeti a lécet. Lehet Morgan titokzatossága is hozzátesz a kijelentésemhez, de az 5 perces cold open zseniális volt. Minden pillanata, még akkor is, ha kicsit Zatoichis volt.

Ezzel Daryl toborzókörútjához jutottam, na meg a farkasokhoz. Eléggé pszichopata ellenfélnek látszanak megint, viszont a cliffhanger szerencsére az nem volt, hogy nézik Alexandriát távcsövön, hanem a Morgan-Rick pillanat, ami mindkét karakter jelenlegi gondolkodásának bemutatása után történt. A két világ összeütközése. És ettől lettem baromi kíváncsi a folytatásra, míg egy sima “valaki életveszélyben van” dolog most nem ütött volna Terminus után ennyivel.

ui: a stáblista után van két jelenet. Az egyikben Michonne felveszi a kartját, mert mégis szükség van rá, a másik pedig a konzerv diszkónál egy olyan felirat a farkasokról, amit Darylék nem szúrtak ki. Semmi extra, csak apróságok.

Képregény spoilereket semmiképp sem ide, hanem a nekik szentelt külön posztba.

335 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 03. 30. 16:51

ne viccelj, cliffhanger?:) ez? nem szokásom ilyet írni, de ne röhögtess. ha morganre gondolsz, akkor lehet, hogy lenne hatása, ha nem láttuk volna morgant full krézi módban nem is olyan régen. így azonban teljesen feszültségmentes.

lesz egy kis pacsi, aztán már csak az a kérdés, hogy morgan mikor megy el és miért. ha csak nem kockáztatják meg az állandóvá tételét.

seven - 2015. 03. 30. 16:52

engem baromira frusztrált, eddigi évadok közül a leggyengébb lezárás. Occam borotvája jutott eszembe az egészről, végig jártak a gondolatok a fejemben hogy milyen bombát dobnak be a végén, de a bomba elmaradt, minden szál a lehet legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldással oldódott meg.

Glenn-es szenvedés volt talán a leggányabb, amikor ellepik a zombik, miután ugye vállon lett lőve… aztán a következő jelenetben előjön csak úgy. Azt hittem meghagyják cliffhangernek a létét, ezekszerint nem, így elég hülyén hatott.

Morgan jó volt, a cold open valóban ütős volt, nekem simán a legjobb pontja az egész epizódnak. Remélem állandó szereplő lesz belőle.

Végül igazam lett (szerencsére) és Michonne nem fordult Rick ellen. Ezt jó volt látni, és jó is volt a jelenetük. Egyébként a csapatjáték jó hasonlat, sokáig játszottam versenyszinten játékot, és a main callernek mindig igaza van, még akkor is ha nem :)

kuka - 2015. 03. 30. 16:54

Szerintem jo kis resz volt, es az utolso pillanatig fenntartottak a feszultseget, csodalkozom, hogy a szinkronos resz elott kitettetek, de gondolom mar nem birtad magadban tartani. Abban a verzioban amit en lattam nem volt benne a ket jelenet, amirol a vegen beszelsz, be tudna ide linkelni valaki. Elore is koszi csak enel ne adjak lejjebb es nem lesz itt baj. Amugy Morgan nagyon ott van a szeren.

Kabát - 2015. 03. 30. 16:54

Vegig csalodas volt az evad, szoval nem szamitottam sokra…
Es meg igy is sikerult csalodni :))))

Kicsidelfin - 2015. 03. 30. 16:59

Nekem ez nem volt cliff. Nem fogom emiatt számolni a napokat a következő évadig. Meg más miatt sem sajnos :-(

Igazából számomra ez jó “lezárása” a sorozatnak.

CotA - 2015. 03. 30. 17:00

Nagyon jó rész volt. Most, hogy a Banshee után ez is szünetel, nem is maradt semmi amit igazán várnék jövőhéten.
A haláltotó viccesen alakult, kiváncsi vagyok valaki eltalálta-e? :)

winnie - 2015. 03. 30. 17:01

“nem is maradt semmi amit igazán várnék jövőhéten.”

ezért kell elkezdeni nézni az igazán jó sorozatokat, nem csak azokat amiket “mindenki néz”:) azokból fut több mint tíz jelenleg.

MRagnar - 2015. 03. 30. 17:15

Ez egy jó sorozat. Minden részt várok és meg is nézek hétfőnként, de van 1-2 dolog ami idegesített régebben is. Túl sok a nem is tudom mi a jó kifejezés az érzésemre… alibi megoldás meg sallang, úgy értem…. Morgan sétálgat, erre az utolsó rész utolsó pár percére megjön, oké. Tavaly is meg idén is több helyen láttam találgatásokat, hogy jaj ki hal meg, jaj mi lesz. Senki, semmi. A Terminus dolog is ilyen volt, húzzák az egész 4. évad második felében aztán itt lerendezték nem is tudom 4 rész alatt? Nem mondom jó volt, karaj meg minden. De midig csak húzzák a dolgokat aztán nagyobb a füstje, mint a lángja effektust érzek. Valami belebegtetnek, valaki mond valami furát vagy balra néz pedig azt várjuk, hogy jobbra fog ezt húzzák de nem történik semmi extra. Most ez a W dolog is, hú ez van a zombik fején, aztán mi volt? Most majd a 6. évadban lesznek ezek a barmok oké, de nem sok értelmét látom annak, hogy jó pár résszel ez előtt már láttuk a W-t. Carol leugatta a kisgyereket, ezen egy hétig lehetett pattogni, aztán nem lett semmi, a kisgyerek haverkodni kezdett vele. Michonne lecsapta Rick-et, de persze semmi extra nem lett ebből.
Mondom ez nagyon f@szás sorozat, szeretem, nézném tovább és engem is érdekel mi lesz. De kicsit túl dimenzionáltatnak az ember gondolataiban dolgokat, amiből nem lesz nagy dolog. Persze lehet ez pont jó, csak nekem nem ízlik.

Pocok - 2015. 03. 30. 17:16

Szerintem nagyon jó lett a vége. Kicsit féltem, hogy mi lesz a kedvenc túlélőinkkel, de jó lett. Cliff sem volt, szóval meg vagyok elégedve.

Viszont szegény Janeway kapitányt nagyon sajnálom. Mostanában nagyon rájár a rúd :(

9/10

human - 2015. 03. 30. 17:17

winnie: érzelmi cliffhanger bőven

Xmister - 2015. 03. 30. 17:18

Én egyetértek a kritikával, nagyon tetszett az egész évad, a város, a konfliktus felépítése és kezelése is.
Nekem jobban átjött a feszültség a tettek mögött. A kormányzós történet ehhez képest mintha csak értelmetlen akció lett volna.

Szerintem az 1. évad után ez volt a legjobb.

Jacques - 2015. 03. 30. 17:25

Morgan jelenetei, basszus… nagyon jók voltak. Ez a rész olyan jó volt, mint az évadnyitó. Kár, hogy nem ilyen végig.

Ubermacht - 2015. 03. 30. 17:30

Morgan korábban teljes arzenállal barikádozta el magát, majdnem kinyírta Rickéket, most meg hagyja menekülni ezt a 2 őrültet, mikor látta, hogy a gyilkolásra mennek? Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy gondolta csak nem kerülnek elő megint, ha Washington felé megy, de a piros kabátos így rajta is szárad…meg néhány ember még biztos.

Rezsidémon - 2015. 03. 30. 17:31

Úgyvélem Morgan nem önálló jogon karakter a sorozatban (nem igazi szereplő), hanem egyfajta viszonyítási alap/mértékegység, amit az írók Rick lelki visszafejlődésének érzékeltetésére hoztak be.

Rick kezdeti szivárványos idealizmusa mostanra már éjsötét túlélési-erőszakba torkollt. Bár az írók nem törtek pálcát Rick (a)moralitása fölött, de kellett a régebbi énjével szembeni megütközés/meghasonulás manifesztálódása. Így jön a képbe Morgan, aki még “elsőévados” szemmel néz Rick-re, és emlékezteti a nézőt, hogy milyen döbbenetes átalakuláson is ment keresztül a derék serif.

Ezért szerintem a mostani befejezés sem tekinthető igazi cliffhanger-nek; nem csavart semmit a történet várható alakulásán és nem idézett elő semmiféle veszélyes helyzetet.

Aki pedig nem érti a pap tetteit: a pap cselekedetei azért irracionálisak, mert a hitében megingott, érzelmileg labilis Gabriel a bűntudatát/önutálatát másokra vetítette ki (Rick csoportjára). Egyszóval flepnis (volt?).

Az írók pedig azzal akartak ezúttal meglepetést okozni, hogy elmaradt a nagy egymásnakesés/vérfürdő.
Meglepő húzás, miután részeken (mit részeken, évadokon) keresztül hangsúlyozták, hogy vége a békés konfliktusrendezésnek, most mégis Glenn megkegyelmezett, enyhült Gabriel és Sasha lelki tortútája valamint elmaradt a két csoport összecsapása.

Disman - 2015. 03. 30. 17:39

Tetszett nagyon a rész, minden pontja. Az évadban voltak gyengébb részek, de összességében az egyik legjobb évad eddig. Nem kell mindig túldramatizálni a végét, nem kell mindig a rohadt nagy fordulatokra várni az évad végén. Lassan már az a plot twist, ha nincs is :D .
Ja és nem sajnáltam volna ha Glenn meghúzza a ravaszt.

Nelli - 2015. 03. 30. 17:51

Nekem tetszett a rész. Meg voltam róla győződve, hogy Glenn meg fog halni, főleg miután meglőtte az a …. Szóval elég váratlan meglepetés volt, hogy túlélte. Örülök neki, bár számomra furcsa volt, hogy senki sem halt meg az évadzáróban. :D Nem mintha baj lenne. Morgen érkezése nagyon drámai volt, látszott a csalódottság az arcán, gondolom nem erre a Rickre számított. Amúgy ez a hely eddig a legérdekesebb, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. Mindig is szerettem azokat a részeket, ahol társadalmat próbáltak kialakítani, nem vándoroltak. Pl. a börtön.
Bár nem volt egy erős évad, összességében tetszett, főleg az utolsó részek miatt.

tom29 - 2015. 03. 30. 17:56

Nagyon gyatra, nagyon alljadék finálé volt! Még szerintem ilyet nem váltott ki belőlem sorozat, hogy én mérgesen álljak fel előle. Nem is értem, hogy lehetett ilyen rossz évadzárót csinálni. Tömény unalom és baromság volt az egész. Gleen hogy a picsába maradt életbe amikor egy rakat zombi volt rajta? Egyszer csak megjelenik a semmiből. A kínlódás a végén amikor mindenki megakar ölni mindenkit, az meg egy kabaré. Ez viccnek is rossz volt. Á, nem is érdemes még lefikázni se annyira nulla az egész.

Snoopyzit30 - 2015. 03. 30. 18:02

Szerintem volt egy csomó gagyi dolog benne. Amikor pl. Darylék ülnek a kocsiban és már vagy 40 járkáló van körülöttük, akkor csak úgy ott terem köztük Morgan és már mind a ketten hopp ki is tudtak szállni a kocsiból. Na ez mese habbal, sokkal nagyobb küzdelmet vártam.
Aztán vagy Glennek vagy Sashanak meg kellett volna húzni a ravaszt, de inkább Glennek. Ez a mindenki szeret mindenkit, hát ez hogy is mondjam… Közben meg Rick felteszi a kérdést, hogy hány embert kell megöljön ahhoz, hogy a többit megvédhesse. Még értem, hogy a pap egy kretén és nem öli meg Sasha, de Glennt egyszerűen nem értem. Ezek után majd gondolja, hogy Nicholas megváltozik és mindenki happy?
Aki tetszett végig a részben az Carol, jól tolja még mindig a csaj.
A végkifejlet azon része, hogy Pete elvágja a kormányzóné férjének a torkát, nekem nagyon erőltetett volt.
Az a rész viszont valóban ütött, hogy Rick kószál a sötétben és keresi, hogy hol vannak a bejutott járkálók, ami valóban feltűnően gyors sötétedés közben következik be. Ami még feltűnt, hogy milyen baromi kevés felnőtt volt azon a gyűlésen. Kb. fele annyian voltak mint a Rick csapat. Hol a többi életerős felnőtt???
A rész összességében nekem közepes, de semmi olyan momentum nincs, ami miatt várnám a folytatást, amit tulajdonképpen sajnálok :-(
Ja még egy kérdés, a W-sek megtalálták a fényképeket Alexandriáról, amin ott voltak Rickék. Ha azt Aaron hagyta el a nagy menekülésben, akkor hogy lehet hogy olyan képek voltak nála, amin személyek is vannak. Amikor Rickéknek mutogattak fényképeket direkt olyan volt nála, amin nincsenek városiak.

jerrycomovie - 2015. 03. 30. 18:18

Úgy látom, a Carpenteres zenei stílus nem csak nekem tűnt fel. :)

Dav3883 - 2015. 03. 30. 18:25

Nem ment el mindenki a gyűlésre, valószínűleg ezért nem láttál ott annyi “helybélit”. A pap cselekedetei érthetőek (valamilyen szinten), megingott a hite, a saját bűneit másokon akarja levezetni, döntésképtelen, nemtudja hogy van-e értelme az életének, vagy sem, egyszer megakar halni aztán mégse.. de szerintem most már nem lesz vele gond.
Morgan-Rick találka szuper volt, meg ahogy előtte meghúzta a ravaszt Rick.. annyira ábrázolta azt, amiről előtte beszélt, hogy ez így nem állapot, hogy döntésképtelenek a lakók, gyorsan kell cselekedni, gondolkodni.. király volt!

Összességében voltak 1-2 gyenge rész az évadban, viszont sokkal jobb évad volt mint az előző!

Jöhetnek a Farkasok! :)

Jófiú - 2015. 03. 30. 18:29

Azért a “zseniális” jelző a nyitójelenetre erős túlzás volt szerintem. Főleg, amikor Morgan forgatta a botot, hát ott fogtam a fejem. Nagyon lagymatag rész volt, volt benne 1-2 pozitív dolog, de szerintem ez volt az eddigi leggyengébb évadzáró:)

csongi - 2015. 03. 30. 18:30

Az évad legjobb részre. Morgan rulez. :)

jerrycomovie - 2015. 03. 30. 18:32

Csak remélem, hogy a farkasok komoly ellenfelek lesznek, mert ez a kettő, akit Morgan leiskolázott, olyanok, mintha a farkasok között is kívülállók lennének. Mennyi farkas lesz vajon? 5-10 kevés lesz Rick-ék ellen. 30-40 meg túl nagy csapat, hogy hirtelen megjelenjenek a kettő mellett.
Az a kettő képtelen lett volna ilyen frankó kis zombie csapdát kitalálni, amibe besétáltak Daryl-ék.
Morgan megjelenése a kocsi mellett tényleg kicsit vicces volt. Negyven zombie közé bevágtat és sérülés nélkül kimenekülnek. Máskor egy zombie elég, hogy elhulljon valaki.

DarylD - 2015. 03. 30. 18:32

Lehet, hogy az íróknak el kellett jutnia a mélypontra ahhoz, hogy magukra találjanak. Az übergagyi első részt jobbnál-jobbak követték ebben a félévadban. Gyakorlatilag végig nőtt a részek színvonala, és végül ebben az évadzáróban csúcsosodott ki a dolog. Ahogy olvasom sokatoknak nem tetszik az új irány, de engem nagyon megfogott. Régóta a sorozat egyik legjobb döntése volt, hogy letelepítették a csapatot Alexandriában. Azt hittem unalmas részeket fogunk kapni, de végül nagyon tetszett amit láttam. Ügyesen építették fel a konfliktust Rick és Deanne között. Előbbi karaktere egyébként talán még soha nem volt olyan érdekes, mint az utóbbi pár részben. Ugyanez elmondható Carolról is, pedig őt eddig is nanagyon szerettem. Ó, és nagyon jó ötlet volt visszahozni Morgant, benne van még potenciál bőven.
Szóval nagyon örülnék, ha hasonlónló minőségű epizódokat látnánk majd ősszel is, de kicsit félek most laposabb részek jönnek.
Nálam egy erős 7/10 az évad, de láthattunk idén végre piszok erős 8-asakat is.

Nyssa - 2015. 03. 30. 18:44

Nem is tudom, tetszett e a rèsz :) Egyfelől örülök h nem halt meg senki számomra fontos, engem nem zavar hogy nagyjabol lezárták az eddig felvetett kérdéseket/dolgokat, csak a kivitelezés volt zavaró. Pl Glenn hogy úszta meg, Darylék is nagyon könnyen kiszabadultak szorult helyzetükből.
Rick beszéde sem volt számomra elég ütős, vártam volna még valamit, plussz erőltetettnek éreztem kicsit az orvos tettét én is.
A vége viszont nekem bejött, Morgan Rick kontraszt, érdekel mit kezdenek majd vele.
Annak is örülök h a csapat nem fordult egymás ill. Rick ellen, az nem lett volna életszerű az együtt átéltek után. Helyette majd a W banda jöhet felkutatni a fényképen látott helyet:) remelem nem rögtön a 6/1 -ben, elnézegetném egy darabig Rickék miként változtatják meg a békés idilli “kis várost”.

Különben valamiért én bírom az idióta papot is. Kivi vagyok mit hoznak még ki belőle. Sztem jó karaktertápanyag lehet(ne).

Geri - 2015. 03. 30. 18:48

Vicces volt, ahogy a pap visszament nulla vércseppel a hófehér ruháján :D

husleves - 2015. 03. 30. 18:48

Lehet én értettem félre, de a rész elején Morgan nem azért nyomta meg a dudát a kocsiban miután bepakolta a két jómadarat, hogy odavonzza a zombikat és elvégezzék helyette a piszkos munkát? Ha így volt akkor kérdésessé válik a pacifizmusa.

ThomasCrown - 2015. 03. 30. 18:50

Érdekes olvasni itt a kommenteket. Ha még nézném, szívesen írnék egy “miért rossz sorozat a TWD” bejegyzést. De bővel elég a kritikákat olvasni itt, nem fogom rabolni az időmet a megnézésével.

Csilla0422 - 2015. 03. 30. 18:54

Morgan is átment Tyba ennek piros pancsós és valószínű még sok más ember itta meg levét.

Az autós résznél már csak azt vártam, hogy mikor csattan el a csók Daryl és Aaron között. A komédiából, Morgan felszabadító jelenete tényleg csak ez hiányzott.
A zombi terelő zene nagyon tetszett, a csapda is ötletes, még ha egy undorító dolog is.

Glenn jelenetnek nem sok értelmét láttam. Főleg hasonlót már elsütöttek, amikor Kormányzó foglya volt.

Gabriel mekkora egy p..cs.

Kicsit csalódtam Jessi – Rick elmaradt turbékolásától. Most már Pete sem kavar be.

Kormányzóné milyen hirtelen tudott dönteni, hogy a szerette életét vesztette. Rick szépen vázolta előtte a dolgokat.

Még mindig azt mondom, hogy Dawn karakteréért kár, Carol nagyon nagyon jó.

Az évad meg elég hullámzó volt, melyet egy hasonló zárás “koronázott” meg. Remélem, a 6. ennél jobb lesz.

LoGi - 2015. 03. 30. 18:56

Nekem nem volt bajom azzal, hogy Glenn és Sasha nem fejezte be, de csak miattuk inkább, azokat akikre céloztak, azokat nagyon szívesen látnám már eltűnni a sorozatból. A pap amelyik részekben szerepel, nekem csak idegesítő időhúzás, nagyon nem tud meghatni a szenvedése, hogy milyen gyáva újra és újra. Főleg miután 2 résszel ezelőtt (kb) Rick-ékről mondott minden rosszat.

Sunsetjoy - 2015. 03. 30. 18:58

Jó volt, hogy Carol súgta/sugallta Ricknek rögtön Pete belépője és kaszabolása után, hogy még ne…
És a kormányzónéni már ki is adta az ukázt…

Snoopyzit30 - 2015. 03. 30. 19:07

@Dav3883: “Nem ment el mindenki a gyűlésre, valószínűleg ezért nem láttál ott annyi “helybélit””

Ezt én is vágom! De leszámítva a kb. nyomorék öregeket meg a gyerekeket, miért nem mentek el? Nem a heti közös piknikre való főzőcske volt a téma, hanem a közösség jövőjét meghatározó dolgok, amit egy nagyon ‘súlyos’ incidens előzött meg. Mi az, hogy nincs ott mindenki, aki él azon a közgyűlésen. A többiek leszarják, hogy mit dönt a kormányzóné (éppen róluk is akár)? A kormányzónő mondta korábban, hogy ezeken a gyűléseken meghallgat mindenkit és utána dönt. Tehát a városka lakóinak igazából itt van lehetősége beleszólni a dolgok folyásába. Ha nem mész el, az azt jelenti, hogy leszarod. Ez nonszensz jelen pillanatban szerintem.

le_bigmac - 2015. 03. 30. 19:10

Snoopyzit30 “Ezt én is vágom! De leszámítva a kb. nyomorék öregeket meg a gyerekeket, miért nem mentek el? ”
Mert sajnálták a pénzt még 30 statisztára.

zolij - 2015. 03. 30. 19:13

@Snoopyzit30 ezen nincs mit meglepődni, az emberek jelentős része a valóságban is leszarja az ilyen döntéseket, nem mindenki akar döntéseket hozni, mondják meg neki mit tegyen aztán jólvan (legfeljebb utólag kritizálja az egyes döntéseket).

v0m1t - 2015. 03. 30. 19:17

az a 2 csöves akit egy faággal elintéztek nem tűnnek túl kemény ellenfélnek..

Kira - 2015. 03. 30. 19:20

Ami nekem szemet szúrt, hogy bár valószínűleg ő is megakarta tenni, de hezitálás nélkül kinyírta Deanna parancsára a csávót… kicsit hűséges kiskutya feeling volt és azt az érzést keltette bennem, hogy Deanna vezető, míg Rick végrehajtó. :D

jjncaa - 2015. 03. 30. 19:25

Azért ne már, hogy a már szinte közhelyes “minden ember egyenlő, de egyesek egyenlőbbek a többieknél” téma még mindig annyira érdekes legyen egy 2015-ös sorozatnál… Ezer film, könyv és sorozat körbejárta már, elméletben mindenki egyenlőséget akar (főleg azok, akik amúgy a piramis aljára kerülnének), gyakorlatban meg soha nem valósulhat meg.

amazemez - 2015. 03. 30. 19:25

Több kérdésem lenne!

1. Honnan volt a farkasos embereknek képe Rickékről?
2. Pete nem Michone kardjával hadonászott?
3. Volt egy Sneak Peek amelyben Glenn nézi magát tükörben és valaki jönne be az ajtón, közben Noah halálára emlékszik vissza. Na ezt már sehogy nem találom meg neten. Lehet hogy annyira gyökerek voltak a készítők, hogy ez a kövi évadból van? Hisz Glenn végülis mosakodhat utána… Vagy ez valami fan made volt másik filmből összevágva?
4. Hány Webisode van?

Köszi előre is!

_Peter - 2015. 03. 30. 19:27

Nem volt nagy szám, jó semmiképp. Utálom amikor csak úgy halad a plot ha iszonyú hülyeségeket csináltatnak a karakterekkel erőltetett módon. Ez gyenge írás és ettől rosszak a részek, hiába a hype.

Gabriel: hányadszor tolják a képünkbe az őrültséggel kevert bűntudatát és meg akar halni de izé mégse, még a fehér felsője is tiszta maradt viszont azért jól kicseszik a néppel mert a kaput se tudja rendesen bezárni. Hülyén írták meg ezt a szálat, miért a bénaságát használták az írók mint eszközt, miért nem szándékosan szabotálta a kaput akkor már őrültségében. Nagyon erőltetett volt az őr srác siet a gyűlésre, nincs két másodperce bezárni a kaput. WTF. Világos kellett belülre zombi Rick érve miatt a gyűlésen, de miért ilyen bénán csinálták? Mondhatni Lori, Andrea milyen idegesítőek voltak, de hozzájuk képest a pap teljesen új szint.

Lakógyűlés: ha a város kb. fele jelen volt, akkor kb. 60 fős Alexandria? És milyen hamar sötétedik. :)

Glenn: tudja rosszban sántikál Nicholas, mégis utánamegy és nem is szól senkinek, ez még érthető hogy aggódjunk érte és legyen feszültség. Én egy percig sem tettem, a halállottón is senkire szavaztam a felkínáltak közül, de pl. meglőtt vállal földön fekve pisztoly és kés nélkül a legalább három zombit hogyan győzte le? Hát úgy hogy nem mutatták, köszi írók. Nem akarták ezt a konfliktust a városban lejátszani, mert csak az erdőben lehettek ketten. De akkor legalább írták volna úgy mi az oka Nicholas kimegy és Glenn miért követi. Tök hülyeség volt így.

Morgan: végre, csak megint várni kell mire beszél Rickkel és Carllal és Lincoln mellett lesz egy valaki, aki jó színész

Daryl: érte se aggódtam, klassz jelenet a lánccal, a kocsiba zárva, aztán Morganre ahogy nézett Rick neve láttán
Az milyen WTF volt hogy az egyedül mászkáló piros kabátost lehallgatják? Várták hogy magában beszéljen? :D
A csapdáról: az írók megalkották szuper Darylt, aki egy fűszálból megmondja ki járt arra előző héten, aztán most nem gyanús a kamionnál ahogy lógnak a konzervek és eleve a tény ott várja őket három kamion kaja hát túl szép igaz legyen, máskor mindig dörömbölnek idegen helyen van-e zombi

Carol: oh sunshine micsoda duma volt Ricknek és Pete-nek is hogy adta :)

Michonne: tessék akik nem hitték el múltkor, elmondta Ricknek miért ütötte le, ő megértette, megbeszélték a dolgokat és szent a béke, végén király volt ahogy mégse tette a katanát a falra

Wolves: én azt hittem már most elkezdődik a háború, hát így várni kell őszig. Talán jobban kell tervezniük nekik is, mert a most látott bandatagoknak még lőszere se volt. De a fényképek alapján biztos megtetszik nekik Alexandria, jöhet a háború.

Halottak: a lottón a lehetőségek közül senkire tippeltem, így sejthető volt az alexandriai csoportból valaki Pete és Nicholas volt a gyanúm. Egyik bejött és jól írták meg ahogy megölte az építészt, két legyet ütöttek az írók egy csapásra. A főnökasszony rájött a Rick féle ítélkezés kell legyen az új módi és így Pete már nem egy alkesz hanem gyilkos lett, zöld a lámpa Jessie-Rick előtt.

Rick beszéde megint ütött: We’ll survive. I’ll show you how. I was thinking, how many of you do I have to kill to save your life? …But I’m not gonna do that. You’re gonna change.

Természetesen várom az őszt, de van baj a sorozattal bőven. :(

Jacques - 2015. 03. 30. 19:43

@Nelli: senki? És korminé férje valamint Pete azok senkik? :D

@tom29: 5 évadon keresztül kismilliószor láttad Glennt a zombik karmai közül megmenekülni, pont most hiányzott, hogy lásd?! Hmmm.

amazemez - 2015. 03. 30. 19:44

+1 A Farkasok csapatán azokon is W-van akiket ők nyírnak ki, meg rajtuk is?

Tso - 2015. 03. 30. 19:45

Jó rész volt szerintem, a cliffhanger is kimondottan tetszett, hogy végre nem valaki haldoklik a végén, hanem ilyen érdekesebb lett.

Sasha viszont igazán meghalhatna már… annyira idegesítő a karaktere, hogy amint meglátom, áttekerem (vagy ha valakivel beszélget akkor csak felgyorsítom). Hihetetlen mennyire nem bírom ki a személyiségét.

le_bigmac - 2015. 03. 30. 19:46

amazemez:
1. Daryl társa elhagyta a taskajat az utkozetben.
2. Gondolom de.

Jacques - 2015. 03. 30. 19:49

@_Peter: attól, hogy valaki egyedül van hosszú ideje még beszélhet magába. Indulj csak ki a Számkivetett c. filmből. Ott is magába (ill. Wilson-hoz, egy labdához) beszélt Tom Hanks. Tegnap volt valamelyik adón.

Jófiú - 2015. 03. 30. 19:52

Lehet azok a zombik is korábban Farkasok voltak, csak megharapták őket.
Amúgy azt nem értem, honnan lett a Farkasoknak fényképük Rickék-ről?

_Peter - 2015. 03. 30. 19:54

“Amúgy azt nem értem, honnan lett a Farkasoknak fényképük Rickék-ről?”

Aaron elhagyta a táskáját, amikor a zombik rájuk támadtak a kamionnál.

human - 2015. 03. 30. 19:54

amazemez : te nézted a részt? a legtöbb kérdésedre nem is túl bonyolultan ott van a válasz a részben… Jófiú szintén.

_Peter - 2015. 03. 30. 19:56

Jacques – 2015. 03. 30. 19:49

Órákon át követni valakit és várni magában beszéljen? És abból hogy szűrik le jó ember vagy sem? Aligha ha azt motyogná a fickó unalmában hány nőt erőszakolt meg útközben vagy ilyesmi.

ayren - 2015. 03. 30. 20:01

Carol for president!:)
A karaktere egyre jobb lesz évadról évadra. A szürke eminenciás szerepe is jól áll neki.

_Peter - 2015. 03. 30. 20:03

ayren – 2015. 03. 30. 20:01
Külön jó volt Caroltól a végén ahogy mondta Ricknek “még ne” mert sejtette Pete csinál valami hülyeséget, ami nekik fog kedvezni.

Shana - 2015. 03. 30. 20:04

Ti miert birjatok Morgant ennyire? Az elejen csak elmondta a nezoknek meg Rick-nek a szitut, a kozepen meg total megzakkanva ki akarta nyirni Rick-et is meg Carl-t is. So mi ez a hype?

a Kati néni - 2015. 03. 30. 20:08

Nem halt még meg Carol és Daryl?
Mert akkor megnézem.

_Peter - 2015. 03. 30. 20:15

Shana – 2015. 03. 30. 20:04

Morgan: mert jó a karakter és jó a színész. És mert Jericho.
Mert bár beleőrült a családja elvesztésébe, de összeszedte magát. És jó ember, nem fél segíteni másokon. Nem szerencsétlen, nem egy Gabriel. Nem szemét mint Shane. Ricknek kell egy haver. És mennyivel jobb lesz egy Rick-Morgan beszélgetést hallgatni, mint a mellékszálakon a hülyeségeket.

ayren - 2015. 03. 30. 20:17

Bár ez nem az a rovat, de számomra a hét idézete is Caroltól származik:
“Because these people are children,
and children like stories.”

ayren - 2015. 03. 30. 20:25

_Peter
Ja, de Caroltól még jó pár apró, finom dolog volt ebben a részben (is). És ez nem pusztán azon múlik, hogy az írók szeretik, és jó mondatokat írnak neki,
Melissa McBride azért elég jól nyomja.

yooha - 2015. 03. 30. 20:27

Pocok, ne szivass, nem is Janeway az!

Snoopyzit30 - 2015. 03. 30. 20:29

@ayren: “Carol for president!:)”
+1

_Peter - 2015. 03. 30. 20:35

Glennre leszek kíváncsi a jövőben, a túlzott jószíve miatt nehogy veszélybe kerüljön Maggie vagy más. Ő nem Rick vagy Carol hogy a saját kezébe vegye a dolgokat, de meddig mehet ez így? Nem ölte meg Nicholas-t a Noah esetkor, nem ölte meg most amikor rálőtt és otthagyta a zombiknak. Ezek után még hány esélyt ad Nicholas-nak, egy vadidegennek? Vajon milyen mesét adnak elő hazatérve.

Bandido - 2015. 03. 30. 20:37

Évadzárónak sovány volt.
Viszont egy jó rész volt.
A paptól idegbajt kapok. Nagyon idegesít a szenvedése.
Mintha az írók nem tudnák, hogy mit kezdjenek vele.
Valaki nyugtasson meg, hogy a W-sek csapata nem csak ebből a két bokorugró majomból áll. Mert ha ez a kettő szerencsétlen fog támadást indítani Alexandria ellen az vicc lesz.

winnie - 2015. 03. 30. 20:41

“3. Volt egy Sneak Peek amelyben Glenn. Vagy ez valami fan made volt másik filmből összevágva?”

jaja. az tuti valami rajongói izé lehetett.

winnie - 2015. 03. 30. 20:43

“a túlzott jószíve miatt nehogy veszélybe kerüljön”

az, hogy valaki öl-e embert vagy nem öl, az nem jószív kérdése:) oké, tiszta, hogy mit mondasz, csak érted. az nem olyan egyszerű dolog bizonyos szituációkban. úgy tűnik, még akkor sem, ha a másik simán megtenné. igaz, nicholas sem megölte volna direktbe, az neki sem ment volna talán.

winnie - 2015. 03. 30. 20:47

“A paptól idegbajt kapok. Nagyon idegesít a szenvedése.
Mintha az írók nem tudnák, hogy mit kezdjenek vele.”

tudnak, a pappal nagyon is pontosan meghatározottak. ezt akarják bemutatni, hogy min megy keresztül, hogy reagál, stb- hogy birkózik meg azokkal a dolgokkal, amik így “kísértik”. ez olyan, mint hogy sashaval megmutatják a poszt traumás reakciókat.

más kérdés, hogy nekem sem hiányzik, hogy szerepeljen, de ezt akarják kezdeni vele. majd rájönnek, hogy jobb, ha nem erőltetik.

winnie - 2015. 03. 30. 20:49

“Valaki nyugtasson meg, hogy a W-sek csapata nem csak ebből a két bokorugró majomból áll. Mert ha ez a kettő szerencsétlen fog támadást indítani Alexandria ellen az vicc lesz.”

nem tudjuk, hányan vannak, de nyilvánvalóan egy sokkal nagyobb és szervezettebb erőről van szó. valakivel az élen, aki belenyomja a w-ket a fejükbe:)

ayren - 2015. 03. 30. 21:02

yooha
De, Janeway. Nem tudtam, honnan ismerős a nyanya, amíg Pocok le nem írta a nevet.

_Peter - 2015. 03. 30. 21:06

winnie – 2015. 03. 30. 20:43

Biztos nehéz, nem mondom nem az. Csak nehogy egyszer az legyen Glenn sajnálni fogja miért nem könyörtelenebb. Azért a motívum átjött, ő megbocsátott Nicholas-nak, Maggie pedig a papnak, így a két gyávából talán lesz valami.

Más. A gyűlésen amikor a villalakók a kiszavazásról beszéltek, egy apróságot Deanna elhallgatott a polgárok előtt: Pete folyamatosan veri a feleségét, ezért történt a verekedés, mit szóltok ehhez emberek? Ez nem hangzott el a kiszavazóshow-n. Tök úgy adta elő figyeljetek Gabriel azt mondta nekem vigyázzunk Rickkékel erre másnap Rick szétverte az utcán az egyik emberünket, kiszavazzuk a házból?

Marcipáncica - 2015. 03. 30. 21:15

Nekem bazira bejött ez az évadzáró! Végig izgultam az egészet, és külön-külön minden egyes szál tetszett most, ami egész nagy dolog ezt az évadot tekintve. A cliffet én sem érzem valami nagy egetrengetőnek, de ettől függetlenül hatásos pillanat volt, az biztos. Glennék hazasétálása meg wtf… de már amikor Glenn nem lőtte fejbe a csókát akkor mondtam idehaza: na nézd meg, ezek még a végén kéz a kézben fognak hazasétálni. És hát majdnem! :D A Wolfok ijesztőnek tűnnek, és a végén jól láttam hogy Rickékről készült fotókat nézegetnek? … Nagyon szuper felvezetés a következő évadhoz! Az évad 10/6, ez a rész számomra simán egy 9-es.

Vitto - 2015. 03. 30. 21:23

Deanna NEM Janeway… A kapitány Kate Mulgrew volt, Deannát alakító nő neve pedig Tovah Feldsuh. Janeway manapság kb 2x akkora, mint Deanna méretre.

amazemez - 2015. 03. 30. 21:25

Köszi a válaszokat, már csak az nem világos, hogy miért van halottakon és rajtuk is W, d emajd csak kiderül.

nadi - 2015. 03. 30. 21:47

Nekem is eszembe jutott, hogy a wolves banda csak ebből a két idiótából áll akik zombi sereget szerveznek. Mondjuk nem tudom azokat hogyan irányítanák. És remélem, hogy ennél összetettebb lesz a dolog.
Nekem semmi bajom nem volt az évadzáróval. Kifejezetten tetszett. Glenn és a nemtudomki szála nem értem, hogy mire szolgált. Azt untam is, és nem is érdekelt, de mérges lettem volna ha Glenn ilyen idióta módon hal meg.
Carol most már hivatalosan is kedvenccé lépett elő. Pedig a börtönben még utáltam ezt a Rambo-mami karaktert.

wrZK - 2015. 03. 30. 21:51

Nagyobb BUMM-ot vártam ettől az evadzarotol,főleg miután ennyire be volt “hype”-olva ez a rész(gondolok itt arra hogy 42 perc helyett 64 perc volt az évad,meg gondolok arra is hogy ha jól emlékszem akkor az MTV a legjobb evadnak nevezte mielőtt kijött volna az 5-ik évad második része). Ugyanakkor tetszett benne az,hogy nem volt benne egy nagy BUMM és nem halt meg senki,mert ezzel megbontottak a papírformát. Tehát összességében tetszett a rész,csak kicsit sok volt az 1 óra,túl sok volt benne az előkészítés. Nálam egy 10-es skálán 9-es a rész,legjobb évadzáró eddig,de a top 5 részben nincs benne.

Lui - 2015. 03. 30. 21:57

Hát itt nem volt semmilyen cliffhanger. És az a rohadt pap sem tudott megdögleni. Karaktert még nem gyűlöltem így sorozatban.

de legalább nem esz a fene a 6. évadig.. addig lehet el is felejtem, h van ilyen sorozat :D

jerrycomovie - 2015. 03. 30. 22:14

Nem lepne meg, ha Glenn visszatérne Nicholassal a következő évad elején és Rick-nek, Deanna tekintetével kísérve, helyes döntést kellene hoznia Nicholas további sorsáról.
Azt én sem értem, hogy miért volt most Aaron-nál olyan fénykép, amelyiken emberek is vannak, hiszen eddig – tök logikusan, felhívva a facebook veszélyeire a figyelmet – csak olyan fotókat mutogatott a leendő lakóknak, amelyek embertelenek.

jerrycomovie - 2015. 03. 30. 22:16

Nem tudom, mit akarhatnak Gabriel karakterével a továbbiakban, de, hogy kinyírt egy zombie-t és a hófehér ruháján egy folt, egy cseppecske sem jelent meg, az vagy a színész hibája, mert utálja, ha dzsuvás, vagy mélyebb szinten kell értelmezni és akkor a karakter elemi tisztaságára utal?

_Peter - 2015. 03. 30. 22:27

Na még valamit utálok, amikor interjúkban tök mást magyaráznak mint amit bemutattak. Ha magyarázni kell, akkor valamit rosszul csináltak, nem? Most konkrétan erről: Láttuk Morgan lerendezte a W csávókat eszméletlenre, bepakolta őket a kocsiba és nyomta a dudát. Hogy jöjjenek a zombik. 100 emberből 99 szerintem ezt vette le belőle. Ehhez képest a Talking Deadben a színész azt mondta azért rakta be őket, hogy védve legyenek amíg magukhoz térnek és a dudával azt nézte meg van-e zombi a közelben. Nem volt így indult a dolgára. Mert Morgan most ilyen minden élet értékes filozófiával nyomja, azért is rökönyödött meg Rick kivégezte a dokit.

winnie - 2015. 03. 30. 22:29

idokozben kiderult egyebkent, hogy daryl es aaron elso jelenetei eredetileg z 5×15-ben lettek volna, oda forgattak oket, csak nem fertek be, es ezert lett vegul ilyen hosszu a resz. es eppen a hossza miatt lehet az is, hogy betoltak olyan jeleneteket is, amiket egyebkent kivagtak volna maskor.

nadi - 2015. 03. 30. 22:43

Ez szerintem nem látszott rajta, elég feszes volt a rész. Volt benne érdektelen dolog, de az komplett szál volt. Nem éreztem egyik jelenetet sem feleslegesnek. Sőt, inkább kicsit kapkodósnak. De az meg lehet, hogy azért mert jobban is meg lehetett volna írni.

_Peter - 2015. 03. 30. 22:46

“Melissa McBride azért elég jól nyomja.”

Igaz. Viszont lehet pl. Lauren Cohan alakítása is emlékezetesebb lenne, ha Maggie-nek is írnának olyan fontos jeleneteket és olyan erős szövegeket, mint Carolnak. Eléggé félretették őt ebben az évadban.

Alakítás szempontjából Lincoln szerintem egyszerűen más szint a többieknél, azért is örülök most a Morgant alakító színésznek.

KoNor - 2015. 03. 30. 23:00

Hááááát…nem is tudom. Jó rész volt, bár az előzetes beharangozás alapján többet vártam. Egyrészt féltávnál volt egy interjú a színészekkel (talán az index vagy az origo hozta le), amiben arról áradoztak, hogy nem is gondolták, hogy a történések odáig fajulnak hogycsakna…, másrészt az előzetesen beharangozott 90 perces adástól is kicsit több dolgot vártam (a logikátlan dolgokat feljebb már kivesézték).
A képregényt nem olvastam (nem az én műfajom), nem tudom, hogy ott mennyire ragadtak meg Alexandriában, de remélem nem lesz hosszútávú a letelepedésük. Részemről még szó sincs kaszáról, de a farmos időszakra jellemző, lagymatag f*stól remélem megmentenek a készítők (csak azért nem kezdtem el nézni magyarul, mert azt az időszakot képtelen lennék végigszenvedni).
Amit vártam: Daryl-Aaron autós jelenetében benne volt egy homoháromszög kialakulásának kezdete, csodáltam hogy nem estek egymásnak, még mielőtt kitörtek volna a biztos halálba :)
Amit várok: Rick elindul a Kormányzóvá válás útján.
Amit remélek: nem lesz ennyire hullámzó a sorozat; inkább legyen kevésbé jó, de azt hozza állandó színvonalon, mint hogy legyenek olyan epizódok, amiket bár ne kellett volna végigülnöm.

Röviden: nem volt egy Terminusos zárás, de az évad ettől függetlenül jó volt.

fireblade - 2015. 03. 30. 23:01

Sok dolgot nem értek, de az elsők közt, ez mért volt 60 akárhány perc?? dögunalmas időhúzásokkal volt tele..tök feleslegesen.
Persze Michonne megmagyarázta..csak érted volt Rick drágám..alig volt gázabb duma..mint Korminé gügye magyarázata..komolyan mintha debilek beszélgetéseit nézném..értelmes emberi kommunikáció semmi..csak ilyen tök nem oda való teljesen értelmetlen közlések.
Az hogy mekkora hülyeségek voltak benne, sokan leírták, persze meg lehet magyarázni ezeket, de az már régen rossz ha magyarázkodni kell.
pl: Glenn csodatörténete…nem is tudom mért kell nekik kés meg pisztoly?? puszta kézzel 3-4 zombi, vállon lőve..rommá verve..simán…
Darylék idiótaság hegyei…belesétálnak egy primitív csapdába..és beülnek egy autóba?? mikor láthatóan 3-4 métere volt a kapu?? mi volt a terv a kocsival? megunják a zombik?? heteket hónapokat elvannak egy szobában..ők meg várakozásra építettek?
és az a kedélyes cseverészés ott bent?? nagyon gáz volt..

és A “kapu a h*lye őr meg a pap” c. történet?….ott komolyan majdnem töröltem a filmet a francba :)
aztán Rick a marha nagy eszével, nem ám kiabál, hogy hahó héé valaki zooombiiik!!
anyám Rick fényes nappal becsukja a kaput, és futni kezd…mikor leáll már éjszaka van…
1 perc alatt éjszaka lett….és ezt nem érzik a készítők gáznak??? hihetetlen :)
és nem riaszt senkit? nem kiabál?? és ha épp Judit mellé mászik be egy zombi?? nem tudja mennyi van bent..
komolyan oda viszi az egyiket..honnan tudta hogy csak 3 van bent?

a gyűlés is, vazze Korminé: nem érdekes a bunyó..meg az előzmény, hogy a doki egy állat..az nem fontos..de Rick..nahát az má..igen.
Utána is..Rick megmutatta milyen gonosz..ja mert tette a dolgát mint rendfenntartó??? és nem hagyta hogy péppé verjék..?? de ezt már százszor leírtuk..
Korminé.. ha más asszonyát gyerekét verik,terrorizálják..oda se neki..de ha az én drága “építész” férjemet ….jaaa az más, akkor lehet ölni…és ezt csak én éreztem a legcikibb megoldásnak az évadban??
És sajna azt se értem, miből gondolják, hogy nincs benn több zombi??
vagy a köv. évad azzal kezd?
szerintem messze az egyik legrosszabb rész és biztos hogy a legrosszabb évad zárás volt.
évad olyan 6,5/10
a zárás 2/10

Silas - 2015. 03. 30. 23:03

katasztrófa volt ez az évad…

Soldierdsgn - 2015. 03. 30. 23:10

Ez az évad bekerült a TOP 5 legjobb TWD évadba :D :D :D

fireblade - 2015. 03. 30. 23:12

ui:

Ja..és még egy kérdés: szöszicica hogy adja elő ezt otthon a gyerekeknek???
– anya, hol apa?
– Ő itt Rick bácsi..előbb robbantotta le apátok fejét..de ne aggódjatok..most már ő az apátok :)

bajan - 2015. 03. 30. 23:16

Szerintem nagyon jó rész volt.

Voltak történések amik erőltetettnek hatottak nekem is (pap a kapunál, Glenn úgy általában most), de simán beleférnek. Ne feledjük például, hogy a pap őrültségét csak mi látjuk, az ott élők nem. Ők nem nézik amikor magányában tévelyeg.

Még Deryl és Áron története is végig izgulós volt pedig őket én nem csípem.

Viszont Rick végig nagyon jó volt, a jelenetek és események a toppon voltak nálam. Ahogy Morgen is. Nekem is cliff az ahogy ez a két ember a végén egymásra néz. Nem azért mert bármi történést vagy komolyabb konfliktust várnék, hanem azért mert azok a beszélgetések amik köztük várhatók nagyon érdekesek lehetnek.

A korona nekem az egészben az ahogy egyként kiálltak Rick mellett. Ki-ki a maga módján persze, de nem volt törés.

mattkirby - 2015. 03. 30. 23:20

Daryl igazán kölcsönadhatta volna a hajvasalóját Maggienek is, ritka szarul nézett ki a csaj ebben a részben. Amúgy semmi extra, egy nagy pirospont jár a foxnak hogy reklám nélkül leadta, meg Morgan szimpatikus arcnak tűnik, egyébként viszont továbbra sem értem miért nézem ezt a szenvedést.

Jacques - 2015. 03. 30. 23:32

Még jó, hogy a filmes szakmában van olyan, hogy vágás. Egy történet mesélése közben ki lehet vágni az olyan felesleges jeleneteket, mint pl. lemegy a nap. Rick még világosban kezdi keresni a járkálókat, majd a köv. snittben már este van. Az eltelt időt kivágták. Kereste őket, nem találta csak a sötétben. De volt egy köztes jelenet, mikor Gabriel atya a templomba ért, ott mintha szürkület lett volna.

És a FOX is lehagyta a stáblista utáni két jelenetet. :/

jerrycomovie - 2015. 03. 30. 23:43

Kemény lehetett abban a városkában a zombik keresése, hiszen az Alexandriai vándorlás weboldalán látszik, hogy alig pár utcáról beszélünk. Rick becsukta a kaput, futott két percet és napfogyatkozás, amely nálunk egy hete volt, oda is elért.
Tetszik, hogy Deanna összehív mindenkit egy fontos megbeszélésre és alig páran keringenek a verandán. Azért, amikor a bulin ingyen sör volt, ott tolongott a statisztéria.

Thomas - 2015. 03. 30. 23:44

Végre kaptunk egy elfogadható részt az évad másik felére, kár, hogy ez pont az évadzárónál jött csak el. Cliffhanger az egyáltalán nincs, nem éreztem semmi olyat a vége után, hogy annyira várnom kéne az őszt, Morgan és Rick percek alatt lezavarják egy kis beszéddel, ha egyáltalán lesz nézeteltérés. Ja és a 6. évadra maradt úgy néz ki a rivalizálás a Farkasokkal.

jerrycomovie - 2015. 03. 30. 23:52

Már sokféle közösséget mutattak. Most egy olyat várok, akik rituálisan megharaptatják magukat a zombikkal és együtt változnak át. Mint Jim Jones tisztelet hívei, akik közel ezren hörpintettek mérgezett Kool-aid-et. :)

Yggdrasil - 2015. 03. 30. 23:56

Hát, ez résznek jó volt, évadzárónak semmiképp. Örülök, hogy Morgan megérkezett, bár a csalódása nyilvánvaló.
Nem olvastam a kommenteket, csak az első párat, de
– Most az ellen komolyan kettő darab emberből fog állni? Akkor ezek nagyon tudhatnak valamit…
– Maggie mi a túrót csinált? Miután Gábriel atya felnyomta őket, kockáztatva az egész csoportot, még oda megy tutujgatni? Hát ez kész.

fireblade - 2015. 03. 31. 00:12

@Jacques:

ezt te se gondoltad komolyan. az egész városka 3-4 utca bekerítve..és 3 zombi míg Rick órákat (ha jól értem amit írsz) kereste őket..és azok nem mentek oda a beszélgetés zajára??
nézd meg újra a jelenetet..Rick elkezd futni..és a köv. vágás hogy megáll..szinte ugyanott..közbe éjjel lett :)
egyébként nem először történik napfogyatkozás a sorozatban :)

Ombre - 2015. 03. 31. 00:29

Az egész évadzáró a megértésre,és elfogadásra,megbocsájtásra volt felfűzve.

Kivéve az eredendően gonoszak,azoknak pusztulat van,de a megtévelyedett lelkeket minden áron meg kell menteni,lásd Glenn cselekedete,vagy Sasháé,amik rímeltek Morgan fölfogására.

Júdzsín és Abraham is megbocsájtott egymásnak,tovább léptek végre azon amit elkövettek egymás ellen.

A fő üzenet tehát a hatodik évadra az,hogy minden ember számít,és ezt Morgannel mondatták ki.

Jacques - 2015. 03. 31. 00:33

@fireblade: Azt nem írtam, hogy órákig kereste őket. S igen, visszanéztem. A két futás között van egy jelenet amikor belép Gabriel a templomba. Honnan tudod, hogy Rick éppen mit csekkolt le ezen jelenet alatt. Mi van ha hazament megnézni jól van-e Carl és Judith, ill. benézett még pár házba. Nem mutatták.

Nem tudom milyen évszak van a sorozatban, de ősszel/tavasszal pl. 15 perc alatt le tud menni a nap.

Egyébként is: Winnie írta feljebb, hogy Daryl és Aaron első jelenetit az 5×15-be szánták, csak nem fért bele. A műsoridőben másodpercek is sokat számítanak. Minek tegyenek bele egy gyorsított timelapse-et arról, hogy egy totálképen lemegy a nap?! Felesleges, ezért van a vágás.

De remélem nem a közvilágításon fogunk beszélni a 6. évadig. :D

Ombre - 2015. 03. 31. 00:46

Az is fontos közlés volt amit Greg bá mondott Maggie-nek,az ősemberekről,azaz arról hogy a nomád gyűjtögetők kipusztultak,de akik közösségbe rendeződbe megállapodtak,nem menekültek tovább, azok maradtak meg.

gregg - 2015. 03. 31. 00:51

KoNor – 2015. 03. 30. 23:00

“Amit vártam: Daryl-Aaron autós jelenetében benne volt egy homoháromszög kialakulásának kezdete, csodáltam hogy nem estek egymásnak, még mielőtt kitörtek volna a biztos halálba”

Én is azt vártam, hogy mielőtt kipattannak a kocsiból, Daryl gyorsan lepippantja Aaron-t.
Jó tudni, hogy nem csak szerintem volt forró a helyzet.

David R. Blake - 2015. 03. 31. 00:53

A tavalyi totál kiszámítható és semmilyen évadzáróhoz képest ez már-már egy 10/10-es epizód volt!

Tény, a feszültséget számomra annyira nem tudták hozni, mint amennyire tippre szerették volna talán csak a Glenes bunyónál, de még így is ott volt az előző rész után, hogy most idén nem nagyon tudhattad mi lesz majd.

És ennek megfelelően szerintem egész korrekt módon zárták le az évad összes szálát, és vezették fel a gonoszokat jövőre. És végre Morgan is a bandával van.

Valamint a közel egyórás műsoridőt is viszonylag jól töltötték ki.

Ráadásul most így fogalmam sincs róla, hogy mikor láttam ennyi, viszonylag értelmes párbeszédet a sorozatban! Azok valahogy mindig is a gyengéi voltak, de most a nagy részük totál rendben volt!

Nem mondom, hogy egy olyan “Hű. de jó!” évadzáró volt, mert szerintem még cliffhangert se nagyon kaptunk, de amit meg kellett csinálnia, azt megcsinálták és viszonylag jól!

jerrycomovie - 2015. 03. 31. 01:15

David R.: Én már nem várok a sorozattól cliffhangert, mivel a téma maga az. A sorozat meg a témán belül, nagyjából egyenesen halad. Kb. ilyennek képzelek el egy zombie-apokalipszist.

David R. Blake - 2015. 03. 31. 01:38

Erre értettem én is, hogy nem baj, hogy végül nem kaptunk cliffet, mert az eddig felvezetett szálakat szépen elvarrták, és ez így elég volt cliff nélkül is.

human - 2015. 03. 31. 02:28

Jacques: komolyan van vágás? Csak hogy tudtommal a folytonosságot nem szokás vele megszakítani -> be kell vágni egy rövid jelenetet a “lemenő nappal is” (nem kell fullban látszódnia nyilván), ha abban az időintervallumban van a történés. Főleg, hogy sosem mutatták be igazán Alexandria méretét (ahogy jerrycomovie mondja pár utca a naplemente), így nem tudni a kaputól mennyire találta meg a zombiat Rick. Az nem olyan, hogy délután elindultak mentek kicsit és utána mondjuk a tábortüzet látjuk, akkor nem kell bevágni a “naplementét”. A gabriel jelenet kb olyna fényszint, mint a Rick keresni kezd, és beltéri, max a fényből gyertyákba lép motívum lehet ilyesmi.

Godan - 2015. 03. 31. 02:31

Összességében én elégedett vagyok. Amit kiemelnék az Deanna szerepe. Tetszett, hogy elmondta a pap figyelmeztetését. És az is, hogy döntött a doki haláláról Rick pedig már cselekedett is :)

Remélem Deanna marad még egy darabig. Kár, hogy Hershel nem ismerhette meg most, hogy már férje sincs meg pláne…

fireblade - 2015. 03. 31. 02:39

deanna?? kétszínű öntelt buta nő….addig semmi felelősséget nem vállalt, becsukta a szemét..és ilyen álom idilli városkába képzelte magát…a fia pont ezért lehetett ilyen láncolós psziho vadász vezető, és a férje a nagy építész a bölcs kis dumáival..kb fogalma se volt a világ dolgairól….
pontosan tudta Rick kell neki,mert gyenge vezető..és kell neki egy erős elintéző..csak megijedt elsőre, mert Rickben látja az igazi vezetőt, aki simán elsöpri ha kell.
elötte papol a felelősségről, meg a városka rendjéről..aztán hopsz..hoz egy egyszemélyes halálos ítéletet??csak úgy? de bezzeg mikor Rick hozott döntést..az nem tetszett neki…
Hershel fényévekkel jobb ember volt…cipőjét se porolhatná le özv. Korminé….remélem a nyitó rész az ő elfogyasztásával kezd :)

Godan - 2015. 03. 31. 02:43

Meglátjuk. Nem kaszálnám semmi pénzért imádom ezt a sorozatot.
Azt pedig remélem az írók bölcsen döntenek majd Dianna sorsáról :)

winnie - 2015. 03. 31. 05:20

fireblade: továbbra is teljes tévedésben vagy a karaktert illetően. ergó, továbbra is meg fogsz lepődni bizonyos, egyértelmű dolgokon. főleg, mert néhány teljesen téves alapfeltevésre alapozva látod őt és azokból indulsz ki.

dzso - 2015. 03. 31. 08:15

A hét idézete is megvolt:

“Simply put, there is a vast ocean of shit that you people don’t know shit about. Rick knows every fine grain of said shit. And then some.” – Abraham

redriot - 2015. 03. 31. 08:51

Látom nagyon megoszlanak a vélemények! Szerintem – bár a közepén voltak nagyon gyenge részek – ez egy jó évad volt. Az alexandriai részek sokat javítottak az összképen.

Az évadzáró is jó lett: pont az lett volna a gáz ha bepasszíroztak volna vmi nagy összecsapást vagy egy “OMFG, XY most meghal vagy nem?” cliffet.

Mostantól Rick fogja vezetni Alexandriát: Deanne van annyira intelligens hogy felfogja hogy az elvei megbuktak, ide illiberális ricktokrácia kell!

Voltak persze zavaró elemek. Pl. Daryllék és a csapda. Hogy gondolhatták hogy vkik akik annyi időt töltöttek a raktárbázisnál hogy még konzervdoboz-riasztókat is telepítettek majd pont érintetlenül hagynak több kajaszállító teherautót? Tudhatták hogy vmi nem cool: látták hogy vannak a környéken sick f*szok, akik élő embereket kötnek ki zombó-jutalomfalatnak, W-ket égetnek homlokokba, zombikat vágnak ketté stb. A mindig profi túlélő Daryll hogy követhetett el ilyen hibát?

Ehhez a csapdához kapcsolódik egy gondolatom: néhányan itt feljebb amiatt aggódtak hogy a W-gang abból a két tökkelütöttből áll akiket Morgan egy karóval elkergetett. Szerintem nem fenyeget minket ez a veszély: ez a raktár nem a W-főhadiszállás, ez CSAK egy kihelyezett csapda. Az pedig már egy komolyabb brigád lehet, akik egy csapdába ennyi energiát képes fektetni. Szerintem legalább annyian lesznek mint a woodbury-iek és a terminusiak együttvéve.

Más: csak nekem tűnt fel hogy Washingtonról egy szó sem esett részek óta? Pedig ha jól emlékszem elhangzott vmi olyasmi hogy Alexandria csak pár mérföldre van Washingtontól. Gyanús ez az agyonhallgatás, szerintem lehet hogy a W-gang a fővárosban tanyázik.

Rick & Jessie: OK, balhés Pete kiiktatva, de a szöszi még nem fogja Rick karjaiba vetni magát: vmilyen szinten csak kötődött ahhoz a degenerálthoz (stockholm-szindróma) akinek Rick hidegvérrel lerobbantotta a fejét.

Eva - 2015. 03. 31. 09:16

erős hümmögéssel fogadom az évadzárót…
Glenn megmenekült, vagy őt is megharapta (mint Bobot) egy zombi? Ebből még lenne csavar…
Gabriel fehér garbója a járkáló fejének szétverése után is makulátlan, hentereg egy keveset a sáros úton, és utána is fehér… aha, én bírom a képi utalásokat, de ez rohadtul nem jött át.
Maggie elindult Gabrielért, hogy odacitálja az ítélőszék elé tanúnak, erre leül vele meg Shasaval lelkizni… ja, hogy közben simán elkaszálhatták volna Ricket? ugyan, apróság…

Ami tetszett:
W-k lőszerhiánya, végre, kezdenek kifogyni a készletek
Eugene-Abraham békekötés (általam ignorált… még csak szinkronosan láttam, érdekel, milyen volt eredetiben)
Rosita ébresztője Eugene-nak.
Tara magához tért, de vajon ugyanaz az ember, aki eddig volt? még ebben is lenne potenciál bőven…
Abraham szartengere

A többit leírtátok már

wovbagger - 2015. 03. 31. 09:21

Kathryne Janeway – Kate Mulgrew
Deanna – Tovah Feldshuh
A két hölgy arca bármennyire is hasonló, két külön színésznőröl van szó.

Via97 - 2015. 03. 31. 09:33

annyira sulykolják h az Alexandriaiak mekkora balf@szok – kapu nyitva hagyás, gyerekek akiknek kell a mese- hogy azt nem értem h eddig hogy élhették túl.

wovbagger - 2015. 03. 31. 09:56

Nekem tetszett az évadzáró. Persze, lehet azon nyammogni (vagy utánaszámolni), hogy mennyi idő alatt lett sötét, hogy hányan voltak a gyűlésen (de aki egyszer is elment már pl. lakógyűlésre, az szerintem nem akad fenn azon, hogy kevesen voltak, vagy hogy hányan nem mentek el), de ahogy Ombre korábban már megjegyezte, ez a rész nem erről szólt.

Ugyanez a véleményem a “Gabriel rucija fehér maradt” problémázásról. Persze, lehetetlen, hogy szétloccsant egy koponyát egy kővel, és még csak poros sem lesz. De elképzelhető, hogy itt pusztán szimbólumként használták a hófehér felsőt, szembeállítandó isten szolgájának (vélt) tisztaságát (amikor elindul, válaszol is az őrnek, hogy csak isten igéjére van szüksége, fegyverre nem) Gabriel zavart és bűntudattal teli benső világával.

Egyébként Gabe amennyire ütnivaló féreg, annyira kezdek rájönni, hogy az őt alakító Seth Gilliam kiváló színész. Mondjuk a Drótban is jó volt a fickó, talán nem csoda, hogy amit lehet itt is ki tud hozni a figurából.

alchemy - 2015. 03. 31. 10:05

béna, kiszámítható, erőltetett.
1) morgan megjelenik, hirtelen megritkulnak a zombik maguktól és kész
2) glennet meglövik, megütik, ráteleszpik 4-5 zombi, de nem hal meg, sőt!
3) a kapu visszapattan a pap után… ROFL, ez mindent vitt bénaságban
4) az emberek nem bíznak rick-ben de azt senki nem kérdőjelezi meg, hogy a zombit nem-e ő hozta be. Ok.

feszült volt, de semmi payoff nem volt.

a legszarabb évad megkapta az eddigi legszarabb finálét.

Snoopyzit30 - 2015. 03. 31. 10:37

@winnie: “fireblade: továbbra is teljes tévedésben vagy a karaktert illetően. ergó, továbbra is meg fogsz lepődni bizonyos, egyértelmű dolgokon. főleg, mert néhány teljesen téves alapfeltevésre alapozva látod őt és azokból indulsz ki.”

Szerintem abszolút nincs tévedésben a karaktert illetően, vagy akkor én is teljes tévedésben vagyok. Egyszerűen más a véleménye, mint a tiéd. Tehát attól, hogy kategorikusan kijelented, hogy ő tévedésben van, attól még ez nincs így.

Miért lenne tévedésben? Látszólag a kormányzónő mindennek való csak vezetőnek nem. Sokszor teljesen ellentmond saját magának, az saját elveinek.

fireblade - 2015. 03. 31. 10:39

winnie: világosítsd meg buta elmémet :) mi az a néhány teljesen téves alapvetés???…nem vitázom, félre ne értsd..kíváncsivá tettél :)

Noxon - 2015. 03. 31. 10:51

A w-s csávó mondott valamit az elején, hogy nem csak ők vannak, vannak mások is… szóval nem két emberkéből áll a w banda.

A rész és a sorozat is nagyon jó, bármennyi részt meg bírnék nézni belőle. Jó volt az évadzáró!

ProMixer04 - 2015. 03. 31. 11:32

Az évadzáró tetszett. Szerintem jobban sikerült mint a 4. évados finálé.
Amikor Deanna kimondta Rick-nek, hogy “Do it!”, akkor a hideg is kirázott. EPIC jelenet volt.
Morgan megjelenésének nagyon örülök. Én is csalódottságot láttam az arcán a rész végén.
Glenn igazán fejbe lőhette volna Nicholas-t. A papnak is csak jót tett volna egy headshot…
A farkasok meg tuti sokkal többen vannak. Szerintem megpróbálnak majd betörni Alexandriába, még a következő évad első felében.

Jacques - 2015. 03. 31. 11:37

Gabriel pulcsija csak azért maradt fehér, mert az eltávozás és megérkezés jelenetét ugyan akkor vették fel. Az országúti részt pedig később. Szerintem csak nem figyeltek erre a készítők (vagy tényleg valami szimbólumként használták). De amikor szétveri a koponyákat ott sem fröcsköl a vér, max. akkor lett piszkos, amikor lefeküdt a földre. Nem nehéz kiporolni még kézzel sem.

De tetszik, hogy egyeseknek mindent a szájukba kell rágni, s nincs képzelőerejük.

Aniko - 2015. 03. 31. 11:41

Nyilván mi is tudjuk hogy a padre azért maradt clean tiszta mert egyszerre vették fel a ki és be érkezős jelenetét. De azért az ilyen apróságok szemet szúrnak. És ha már egy sorozatot “profik” készítenek akkor azért ilyenekre kicsit oda kéne figyelni. Ugyan ez a hirtelen sötét lesz jelenettel is… Egy naplementét bevághattak volna. Mivel ez nem könyv nyilván nem kell mindent szájba rágósan leírni/mutatni de az átmeneteket 1-2mp-es snittekkel meg lehet oldani.

winnie - 2015. 03. 31. 11:49

“Szerintem csak nem figyeltek erre a készítők”

ó…, komolyan? kérdezzétek meg sixxet, aki járt forgatáson, hogy mennyire mindenre odafigyelnek. ez nem “oda nem figyelés” kategória. (az pedig, hogy egyszerre vették fel…, ez honnan? az miért faktor? ha nem egyszerre veszik fel, akkor van idejük bekoszolni? a jelenetek felvétele között vagy jó pár óra, vagy egy nap is eltelik. nem 1-2 perc. akkor teljesen mindegy, hogy mi van egyszerre felvéve, a jelmezeket mindig előkészítik

(egyébként kíváncsi lettem, hogy miről van szó. most nem olvasom vissza, de épp látszik, hogy gabriel pulcsija piszkos és izzadt, pedig a zombiölésnél meg nem volt az. véres viszont nem lett zombiölés közben.)

nem vitatkozok, csak arra célzok, ha bármi nem stimmel, akkor nem azért, mert “nem figyeltek rá”, vagy “egyszerre vették fel”.

viszont. ez nagyon vicces volt:

“De tetszik, hogy egyeseknek mindent a szájukba kell rágni, s nincs képzelőerejük.”

azért ilyen mélyre (“én értem, de te hülye vagy hozzá”) ne süllyedjünk érvek terén:)

getkey - 2015. 03. 31. 11:50

Azt hiszem, TWD epizód ennyire ambivalens még nem volt számomra, mint ez a mostani. A történet és a zárás nekem nagyon tetszett, ugyanakkor a rész tele volt azokkal a sokszor előforduló, slendrián, hajuknál fogva előrángatott megoldásokkal, amik időről-időre felbukkannak . És annak tükrében, hogy az elmúlt néhány epizódban nem sok ilyet láttam, most szinte hemzsegtek. Mintha ezek csimborasszója lett volna a finálé. Na, mindegy, előttem már sokan kitárgyalták ezeket, nem is megyek bele a boncolgatásukba.

Amit viszont még senki nem említett, amennyire láttam: Pete-et a verekedés után végül elszeparálták Jessie-től. Ezt most komolyan?
Mikor Rick első körben felkereste Deannát a feleségverés tényével, és a javaslattal, hogy különítsék el a férfit a nőtől, el lett hajtva azzal a felkiáltással, hogy Pete orvos, ezért nem tehetnek semmit. Verje csak Jessiet, hát Istenem, van ilyen, fontos tagja a közösségnek, nem lehet ám csak úgy szankcionálni, ha terrorizálja a családját.
Majd a bunyó után bejelenti, hogy másik házba költöztették. Ráadásul olyan természetességgel mondta, mintha nem ő vágta volna előtte Rick arcába, hogy ezt nem lehet megtenni és kész.
Arról már nem is beszélve, hogy hova költöztetik a feleségverő, iszákos agresszort? Egy olyan házba, aminek a nappalijából tökéletes rálátás nyílik a családja otthonára. Hadd lássa csak folyamatosan őket, hogy aztán Michonne kardjával akarjon elégtételt venni a sérelmeiért.
Igen, tudom, hogy Alexandria nem egy metropolis, de biztosan lett volna a másik végen is egy alkalmas ház.

Az Abraham-Eugene megbékélés tetszett, ahogyan az epizód végi párhuzamos, nagy lelki felindulás mellett elkövetett megbocsátások is, amik talán egy végső esélyt jelenthetnek a megváltásra Gabriel és Nicholas számára (ettől függetlenül a hátam közepére sem kívánom egyik karaktert sem).

Rezsidémon

Gabriel cselekedeteivel nem az a gond, hogy érthetetlenek, hanem az, hogy szimplán kicsinyesek és aljasok. Bemószerolja a csapatot, akik számtalanszor megmentették az életét, miközben ő maga közvetlenül felelős egy rakás ártatlan ember haláláért. Olyanokéért, akik nem törtek az életére, hanem egyszerűen csak gyáva volt ahhoz, hogy kinyisson egy ajtót, hogy legalább megpróbálja megmenteni őket. Egy pap. Isten szolgája.
Szóval ezután eljátssza a besúgót, majd mikor már képtelen mindezeket feldolgozni, elmegy, hogy passzív öngyilkosságot kövessen el, aminek természetesen megint az a vége, hogy az utolsó pillanatban inába száll a bátorsága. Ezek után durcásan visszaballag Alexandriába, és a nagy dacosság közepette most már az egész várost sodorja veszélybe. Mert ő kiégett, meghasonlott és haragban áll az egész világgal. Hát ez a karakter egy köpedelem. Van ilyen. Nyilván a legtöbben a valóságban is megvetjük az ilyen embereket.

getkey - 2015. 03. 31. 11:58

winnie

Pont most akartam szólni, hogy már tárgytalan az utolsó bekezdésem. Köszi! :)

winnie - 2015. 03. 31. 12:05

fireblade: nem alapvetés, hanem alapfeltevés.

arra céloztam, hogy azt hiszed, hogy olyan a karakter, amilyennek leírod. pedig nem olyan.

ergó a későbbiekben, amikor mások úgy fognak viszonyulni hozzá, mint amilyen valójában, és nem úgy, mint amilyennek te véled, nem fogod érteni, hogy miért viselkednek úgy vele rickék, ahogy viselkednek. és fel fogod róni az íróknak vagy a karaktereknek.

erre írom, hogy az, amibe később “bele fogsz kötni”, nem azért fog történni, mert az írók nem ismerik a karaktert, hanem azért, mert te hiszel valamit tévesen a karakterről. ennyi.

csak jelezni akartam, hogy erre vigyázz a későbbiekben. (most sorolhatnám, hogy a karakter intelligens, jó vezető, nem kétszínű, stb, amire te azt mondod, hogy “nem”. ezzel nincs gond, csak azt tartsd szem előtt, hogy a készítők szerint az. hogy magát annak tartja. és hogy rickék (zömének) szemében is az. ezért írom azt, hogy félreérted a karaktert. ami simán lehet, hogy az írók hibája, mert nem jól alapozták meg, de ez ilyen karakterek esetében a kimondott szavaknél sokkal fontosabbak a ki nem mondottak, a subtext.)

sleepwalker77 - 2015. 03. 31. 12:40

Nagyon király kis rész volt, annak pláne örülök, hogy nem cliffhangerrel zártak, hanem -relative- normálisan lett vége az évadnak. :)

Kedd - 2015. 03. 31. 12:45

Voltak benne tényleg elég gagyi megoldások (Kapu, napfogyatkozás, terminátor Glenn), de jó feszes rész volt. A clif meg 1000X jobb volt a tavalyi “kemény vagyok, mint a 100-as szeg”.

fireblade - 2015. 03. 31. 12:48

winnie:

értelek, és ok..elfogadom, ha más a véleményed..és figyelek, nehogy ebbe a hibába essek :)
de a kép nekem mást mutat..jól írod, lehet én értem félre, vagy az írók a bénák:)
de nekem ha valami sárga mint egy kacsa, hápog mint egy kacsa..és teljesen úgy néz ki mint egy kacsa..az nekem: kacsa :)
Persze, tévedhetek, nyilván.
de akkor nagyon rossz a karakterizáció özv.Korminénál

Már bocs, de jó vezető? ez mégis hol nyilvánult meg?
ramboba oltott psziho fiát hagyta randalírozni, és valszeg a fia miatt haltak meg korábban páran…zseni építész apucinak hagyta hogy béna kerítést,(béna ajtóval) építsen? hogy hagyta a dokit ámokfutni?
hogy önös érdekből kinyíratta később, a védett dokit..mit mutat ez, más ember nem ér annyit, mint a férje?? egy bunyó miatt komoly tárgyalás, megbeszélés..de a férj miatt rögtön ítélkezés, egyszemélyben??? (persze lehet ez volt a terve végig) dokitól, apucitól megszabadul, és rámegy Rickre :)

intelligens? ez hol jött le?
nem kétszínű? befogadáskor meg utána: Rick legyél rendőr, kell ide erős rendfenntartó, aki vigyázz..és támogatlak..aztán meg azonnal száműzné, ha megoldana egy komoly problémát…és ellene dumál simán

Ok, nem akartam ennyi érvet írni..de ezek teljesen tiszták és láthatóak, és egyértelműek.
Ha mégse ez van….akkor az írók ritka bénán csinálták meg a karaktert.

madspagetti - 2015. 03. 31. 12:48

Nekem se tetszett a befejezés, én még igen is kíváncsi lettem volna, hogy Glennék visszatérnek, Rick beszél Morgannel, Gabriel atyát kérdőre vonják. Szóval simán lehetett volna valójában 90 perces a rész, akkor tökéletes lett volna ez a finálé.

Csilla0422 - 2015. 03. 31. 13:02

Getkey, lehet, hogy Deanna a verekedés után most kivételesen meghallgatta Jessiet (amit mi nem láttunk) és az alapján döntött/döntöttek a szeparálás mellett. Szerintem az meg lehet plusz büntetés is, hogy nap, mint napja látja Pete, hogy mit vesztett el. Sokkal jobban kijött volna a reakciója, hogy Rick és Jessie között a verandán még történik valami.

Amire kíváncsi vagyok, ha nem Deanna férje az áldozat, hanem valaki más, akkor is fejlövést kap -e Pete vagy csak kirakják.

Jó, hogy másban is felmerült az, hogy Daryl – Aaron között más is történhetett volna az autóban az epic beszéd után…. Semmi bajom Darylel csak nem a zsánerem.

getkey - 2015. 03. 31. 13:29

Csilla0422

Igen, lehetett így is, bár ezt nem tartom valószínűnek. Ráadásul, ha így is lett volna, az számomra megint csak következetlenség és képmutatás Deanna karakterének részéről: a saját maga által választott rendfenntartó egyik első fontos intézkedését azonnal megvétózta, és hagyta, hogy Jessiet (és a gyereket) bántalmazza Pete, majd utána magától értetődően közli, hogy elválasztották őket egymástól. Pár órával azelőtt jelentette ki kategorikusan, hogy ez nem lehetséges, vita lezárva. Akkor nem érdekelte a nő szenvedése?
Szóval ha így is volt, az nem pozitív irányba lendíti ki aktuálisan Deanna szimpatikussági mutatóját. :)
Azt egyébként nem gondolom, hogy egy posztapok. mikroközösségben okos húzás lenne egy hatalmaskodó, agresszív férjet azzal hergelni, hogy úgy szeparálják el a feleségétől, hogy figyelemmel kísérhesse, mi történik a házában/verandán. :)

Neaira - 2015. 03. 31. 13:31

Közepes rész volt szerintem, de az mindenképp tetszett, h nem halt még meg senki fontos számomra. Ellenben Sashával .Ki is mondta, h meg akar halni. Gabriellt magával vihette volna a sírba, s akkor tesz legalább vmi jót utoljára.

Rick jó volt, de mindezt sokkal előbb vártam volna tőle.
Az évadnak vége, de a történetnek nincs, úh amikor ezt a témát is lezárják, Glenn biztos, h meg fog halni… :( Sajnálom. Szerettem.
Mellesleg ő eddig nem volt pacifista, úh baromira idegesített, h nem ölte meg Nicket. Am az egész jelenetnek semmi értelme nem volt.

Kár h Maggie nem nagyon csinál semmit.

Morgennek örültem.
Darylék jók voltak, de az ah morgen egyszer csak közöttük termett… hát, nem volt túl hihető. Mellesleg vh tudtam, h csapdába sétálnak. Ott lógtak az üres konzervdobozok. Sztem Daryl elővigyázatosabb lett volna.

Féltem, h vagy Glennt, vagy Daryléket elkapják a farkasok. Erre számítottam. Örülök, h nem, mert utálom, ha ki tudom számítani.

Carol továbbra is jó!

De ide sajnos nagyon Dawn kéne!

R.I.P. Dawn <3

Snoopyzit30 - 2015. 03. 31. 13:37

@winnie: “arra céloztam, hogy azt hiszed, hogy olyan a karakter, amilyennek leírod. pedig nem olyan.”

Továbbra sem értem, miért több/jobb/értelmesebb winnie véleménye fireblade véleményénél. Csak akkor lehetne ilyet állítani, ha valaki már látta volna a jövőbeni részeket, akkor lehetne arról beszélni hogy az írók a jövőben hogyan alakítják a karaktert.

Mindegy, szerintem passzolok…

Eva - 2015. 03. 31. 13:43

Szimbólumokban gondolkozva:
Ha Gabriel fehér pólója (külső tisztaság) és a lelkiismeret (belső kosz) között akarták tovább mélyíteni a kontrasztot, akkor sikerült, de még a legjobb szándék sem menti a jelenet-idegen megjelenést.

Csilla0422 – 2015. 03. 31. 13:02
Daryl fan vagyok, aki messziről tesz arra, hogy a kedvenc karaktere milyen beállítottságú, felőlem lehet hetero, bi, vagy homo, sőt akár közömbös is. Fels sem merült bennem az autós jelentet nézve, hogy bármilyen nemi jelleg megjelent volna. És KOMOLYAN érdekel, ti mit láttatok?

fireblade - 2015. 03. 31. 13:59

@Eva: meg kell erősítselek..én a legkisebb jelét se láttam egy laza pippantásnak sem…szerintem sokan beleláttak olyat ami nem volt…
Daryl hetero szerintem…csak még nem tud mit kezdeni, azzal hogy vissza a civilizációba..ahol ő lenézett mocskos kis bűnöző volt..míg kint itt a vadonban..remek társ és barát akire számítani lehetett.
Attól fél, hogy a társai kirekesztik, vagy már nem lesz fontos senkinek….és lehet ezért haverkodik talán kicsit ráizzó Aaron-nal..ki tudja? :)

Nyssa - 2015. 03. 31. 14:09

Gregg–“Én is azt vártam, hogy mielőtt kipattannak a kocsiból, Daryl gyorsan lepippantja Aaron-t.
Jó tudni, hogy nem csak szerintem volt forró a helyzet.”

Hát, a TWD nem arról híres hogy túl sok lenne benne a kufirc, pedig egy ilyen világban azért tuti többen gabalyodnának össze ilyen-olyan okból :)
Én spec. nem éreztem a karakterek közt semmilyen szexualis feszkót, annál inkább bajtársiasságot.
Persze ettől még csinálhatnak később Darylből meleget, de akkor sok rajongó vág eret magán:)

getkey - 2015. 03. 31. 14:20

wovbagger

Szerintem nem sok párhuzamot lehet vonni egy civilizált, posztapok. nélküli világ lakógyűlése és az Alexandriában megtartott gyűlés között. Fajsúlyban, jelentőségben közük nincs egymáshoz. Az egyiken azt vitatják meg, hogy emeljék-e a közös költséget, leszigeteljék/kifessék-e a házat, esetleg kell-e új járólap (és bár érthető, hogy sokan inkább messze kerülik az ilyen megmozdulásokat, ugyanakkor mégis csak olyan dolgok ezek is, amik elvileg fontosak a lakók számára), míg a másikon olyan kérdést akartak megtárgyalni, ami közvetve/közvetlenül az egész közösség létét és biztonságát érintheti. Vagyis azzal indokolni a csekély létszámot, hogy a lakógyűléseken sem szoktak sokan részt venni, szerintem nem állja meg a helyét.

ditke - 2015. 03. 31. 14:23

Miért vagytok olyan biztosak abban, hogy Rick a végén a dokit lövi le? Nem lehet, hogy Reget (?), hogy ne változzon át?

getkey - 2015. 03. 31. 14:32

ditke

Deanna a földön térdel a halott férjét szorítva. Ránéz Rickre, elhangzik a “Do it!”. Ez után Rick elfordul a másik irányba, ahol Abraham tartja a fölre leszorítva Pete-t, és arra tüzel.

lebigmac - 2015. 03. 31. 14:39

ditke:
Morgan nem vagott volna ilyen csalodott arcot.

Ettol fuggetlenul jo lenne ha igy lenne, mert ez igy nagyon gaz volt. Kormine hirtelen felindulasabol, a faszinak a felesege elott minden tovabbi nelkul egy fejlovessel kivegezni, rangon aluli volt.

lebigmac - 2015. 03. 31. 14:44

Felvet bizonyos kerdeseket, megolte a ferjet, de nem szandekosan, ratamadt a tobbiekre egy karddal, ok. Akkor a tovabbiakban mindenkit aki ratamad a masikra azonnal kivegezzuk, vagy mindenkit aki veletlen megol valakit, mondjuk fakitermeles kozben azonnal kivegezzuk?
Ertem en, hogy elkuldeni nem lehet, mert visszajon egy tankkal, bebortonozni nem lehet, mert amugyis szukosek a tartalekok, hagyni hogy tovabb bomoljon megint csak nem lehet… Szoval ja, jo kis dilemma ez.
Az megint mas kerdes, hogy ha megtamadja Ricket, es a kuzdelem Rick lenyomja es megoli, akkor semmi bajom nem lenne vele.

winnie - 2015. 03. 31. 14:49

“miért több/jobb/értelmesebb winnie véleménye fireblade véleményénél.”

nem több, jobb, értelmesebb, ugyanolyan. de ettől még egyértelmű az írói szándék. láttuk, hogy hogyan irányít, milyen vezetési elvei vannak, stb.

ezért mondom, hogy figyelni kell arra, miket mond, miképp gondolkodik. deanna egy lelkiismeretes és önzetlen politikus, nem véletlen, hogy úgy kötött itt ki, hogy még a zombipánik idején sem a menekülésen járt az esze, hanem azon, hogy segítsen körzetébe tartozó embereken.

az írók biztos, hogy nem ismételni akarják magukat. most egy másféle, egy pozitív karaktert tettek meg ellenpólusnak. ha nem így lenne, akkor nem így építették volna föl.

én tényleg csak jelezni akartam, hogy így kezdődnek a fals levezetések. ha valaki hibás alapfeltevésből indul ki. akkor ugyanis bármilyen logikusan is gondolkozik, mindenképpen tévúton fog haladni.

fireblade - 2015. 03. 31. 14:54

@lebigmac: ez megvolt..de látod, ezért akkor épp száműzni akarták..és Michonne a drága meg lazán lecsapja…akkor most mit tesz Michonne, hogy “védje” Ricket???
Vagy özv.Korminé rendelhet el csak úgy kivégzéseket??
Hogy Morgen mért vágott ilyen arcot az kérdéses..ugye előtte épp mondta hogy minden élet értékes..és ez lesz szerintem a fő vergődés a köv. évad elején…hogy nem volt joguk megölni a dokit..hiába egy baron erőszakos család terrorizáló gyilkos..Vagy csak arra gondolt Morgen, hogy lekéste a vacsorát…
ebben a sorozatban már nem tudom mit gondoljak..és az is téves, mint winnie oly kedvesen rámutatott :):)

Nem szándékosan ölte meg?? aha..torkára tett egy katanát, ember..lehet csak megborotválni akarta..de megcsúszott a keze??? na persze..

fireblade - 2015. 03. 31. 14:57

winnie: most komolyan, tényleg nem kötözködöm..de lelkiismeretes, önzetlen??? egy emberről írunk?????
hol, mikor?? hogyan??? értem mit akarsz írni..de semmi de semmi nem támassza alá amiket írsz..már bocs.
Ha meg az írói szerint ez ilyen..hát…szép lehet USA ahol ilyen az önzetlen és lelkiismeretes politikus ::)

Moriarty - 2015. 03. 31. 14:59

Az lett volna az igazi nagy húzás a végére, ha Rick a Do it! felszólítás után odanyújtja a stukkert a “kormányzónőnek”, hogy ok, akkor most el is kezdem megtanítani, hogy éljetek túl.

f4sk4l@p - 2015. 03. 31. 15:16

Katana téma: visszanézve csak el akarta lökni az öreget Pete de a katana már csak olyan, hogy amihez hozzáér azt csontig elvágja.Nem volt szándékos kill.

Daryl és Aaron: akik pipázásra számítottak – egy olyan szituban,amikor 30 zombi noszogatja az autót amiben ülnek- sürgősen forduljanak lélekgyógyászhoz mert valami baj van a fejekben. Most komolyan: mennyire életszerű egy élethalál helyzetben, szexre gondolni bárkinek is???

_Peter - 2015. 03. 31. 15:16

Pete külön házba rakása előbb miért nem és most miért igen: mint a mellékelt ábra mutatja az alkesz bepöccent erre a megoldásra. És eddig Jessie tűrte, nekik kellett az orvos így a greater good érdek miatt elnézték a családi erőszakot.

Deanna nem kétszínű szerintem, hanem rájött miért van igaza Ricknek, ilyen alkesz erőszakos ember nem fog leállni és normálisan viselkedni szép szóra. A férje halála kellett hozzá, de megértette. (abban volt hunyó a gyűlésen elhallgatta miért tört ki a verekedés, azaz Pete veri a feleségét) Az egész téma arról ment meg kell változniuk, nem dughatják a homokba a fejüket.

Alkesz és őrjöngő doki karddal ment oda és gyilkossá vált, a történtek utáni kezdeti sokk után aligha fog hiányozni Jessie-nek vagy a gyereknek aki Carol állítása szerint már pisztolyt kért, hogy megvédhesse az anyját.

_Peter - 2015. 03. 31. 15:30

fireblade

Próbálj..légyszi…szóközt..használni..jó?????

f4sk4l@p – 2015. 03. 31. 15:16

Ellökni akarta az építészt igen, aki szerencsétlenül járt, de abban szinte biztos lehetsz a doki azért ment oda karddal hogy megölje Ricket.

Daryl és Aaron témát én sem értem hogy merülhetett fel bárkiben is. Az a jelenet a bajtársiasságról szólt.

fireblade - 2015. 03. 31. 15:44

@_Peter: próbálj légyszi csak a témával foglalkozni, jó?
a stílusom olyan amilyen..ha nem tetszik, ne olvasd.

Nem ellökni akarta, egyértelmű a mozdulat, lefelé megrántja a kardot..ez nem lökés.

getkey - 2015. 03. 31. 15:59

_Peter

A mellékelt ábra az elszeparálás folyományát mutatja, nem azt, hogy az miért csak most történt meg (egyébként szerintem nem maga az elszeparálás váltotta ki Pete dühöngését, hanem hogy látta Ricket és Jessiet beszélgetni). A helyzet akkor is adott volt, és a bunyó után is: Pete bántalmazta a feleségét és alkoholizált. Ha csak a nagyobb jó érdekében tennének mindent, akkor most sem kellett volna elválasztaniuk őket, hiszen semmi nem változott. Pete ugyanúgy orvos, akire szükségük van. Csak arra akartam rámutatni, hogy ez az egész képmutató politika volt. Azok az okok, amik miatt külön házba rakták, már a verekedés előtt is megvoltak. Akkor, mikor Rick köztes és békés megoldásként előrukkolt ezzel a lehetőséggel Deannának. Aki persze csípőből elutasította.
A másik pedig, amire utaltam, hogy a ténynek, miszerint nagylelkűen olyan házba költöztették, amelyből tökéletesen látja a régi otthonát, számomra egyértelműen olyan szaga volt, hogy azért tették ezt a készítők, hogy:
1. Pete lássa Rick és Jessie társalgását.
2. Ettől felmenjen benne a pumpa.
3. Emiatt piáljon és magához vegye Michonne katanáját.
4. Végül akarva/akaratlanul gyilkosságot kövessen el.
Szóval az, hogy abban a konkrét házban helyezték el, alibi-megoldásnak tűnik ahhoz, hogy végül megtörténjen a gyilkosság. Ezzel önmagában nem lenne gondom, viszont épeszű, felelős gondolkodású ember ilyen módon nem különítene el egy ilyen alakot.

getkey - 2015. 03. 31. 16:15

fireblade

Egyetértek: újra visszanézve a jelenetet jól látszik, hogy határozottan megrántja a kardot lefelé, Reg nyakánál. Ráadásul utána még csak meg sem rebben, hogy mi történt. Akármilyen alkoholgőzös befolyásoltság alatt is van valaki, ha akaratán kívül elvágja egy karddal egy másik ember torkát, úgy, hogy sugárban spriccel a vér, szerintem ő maga is megijed/megdöbben, hogy mit tett. Pete ehelyett ugyanazzal a mozdulattal indult volna Rick felé, és zavartalanul acsargott folyamatosan.
A fentiek fényében nem igazán tudom azt gondolni, hogy baleset történt. Az alkoholos őrjöngést nem számítom annak.

wovbagger - 2015. 03. 31. 16:40

getkey

Szerintem azért lehet a kettő között párhuzamot vonni (ésvagy azért juthatott eszembe), mert arra gondoltam, hogy ha “a normális világban” is ennyire passzívak az emberek a saját/közös dolgaikkal szemben, akkor egy posztapok világ elszeparált, kicsiny közösségében (aminek a “régi” tagjai tudják, hogy kinn semmi sem vár rájuk, illetve nincs hová menniük) jó eséllyel ugyanez a közömbös/nemérdekel reflex nemcsak, hogy megvan, hanem erősebb is, mint a “mostani valóságban”.

Aztán persze másnak nem ez jut az eszébe, illetve nyilván kulturálisan is mások az emberek viselkedési mintái az USÁban, mint Magyarországon, és így tovább. Nem vagyunk egyformák, aláírom.

(Többször elhangzott már korábbi kommentekben, hogy szám szerint nem tudjuk hány lakója van Alexandriának. Legyen mondjuk száz, számoljunk átlagban három fő/családdal (hogy ne csak kétgyermekes családok legyenek Alexandriában), és gondoljuk azt, hogy minden családból egy ember megy el a mítingre (mert többnek miért kéne?). Így a gyűlésen max harminchárman lennének. Ennek legyen a harmada passzív, és voilá: máris a kifogásolt kiscsoportos húszegynéhány főnél vagyunk. De ez megint csak az én gondolatmenetem volt.)

wovbagger - 2015. 03. 31. 16:42

ui: és a tegnapi gondolatom szerint itt is, ott is mindenki érdekelt a tájékozódásban, sorsa alakításában, stb.

Ombre - 2015. 03. 31. 16:45

Eva – 2015. 03. 31. 13:43 :

Nájn.Éppen azt láthattad ahogy egy barátság első építőkockái kerülnek lerakásra Daryl und Áron között,abban a fenyegetett helyzetben.
Daryl egyébként rendkívül kompromisszumkész hapek,képes bármikor kimondani azt hogy: “rendben”.

Moriarty – 2015. 03. 31. 14:59 :

Egyetértek,de normál esetben ugye egy polgmesterné midig csak dolgoztat,nem végez fizikai munkát,főleg ha van rá embere,aki örömmel megteszi az ölést.Ezzel Rickyt nyomban “legalizálta” is a tanács megjelentjei előtt,azaz véglegesítette mint sheriffet.

getkey – 2015. 03. 31. 15:59 :

Pete bevadulásához inkább az járult hozzá hogy Carol megalázta,leiskolázta őt azzal hogy rámutatott:
Egy rakás szerencsétlenség.A tagnak ez volt a végső lökés ahhoz hogy mindent egy lapra feltéve meginduljon a számára gyengébb ellenállás felé,ami Rick volt.
Ne feledjük,Rick nem szellemileg alázta őt meg,hanem veréssel.A szellemi megsemmisülést pedig jóval nehezebb feldolgozni,főleg ha valaki frusztrált kissebbségi komplexusos,és sikertelen a nők terén.

_Peter - 2015. 03. 31. 16:48

getkey – 2015. 03. 31. 15:59

Csípőből elutasította érdekből vagy mert tudta ő is Pete nem fog belenyugodni, igen. Akkor elutasította. Ez fontos. A bunyó előtt. És dehogynem változott a helyzet a bunyóval. Hiszen Rick megmondta ha Pete még egyszer megüti Jessie-t, akkor megöli. Deanna ezért (is) tette külön házba most már és mert végre Jessie is merte mondani menjen el az ő házukból. Összefoglalva amíg “csak” családi erőszak volt addig Deanna félrenézett, mikor már Pete miatt odajutott a helyzet utcai verekedés és kölcsönös fenyegetés, akkor már Deanna se nézhetett félre tovább.

Hogy a másik házból látta lehet egy adalék volt, de nem attól pattant ki a szikra, a doki már eleve nem volt százas. Egyébként se smároltak Rickék, hanem két méterről váltottak három szót. Szerintem sokkal nagyobb jelentősége volt Pete agyának újabb elborulásában ahogy Carol megalázta és a tudat hogy Jessie a sarkára állt. Aztán ment karddal megölni Ricket, mert ugye amíg ő nem jelent meg addig nyugodtan verhette Jessie-t, Deanna nem csinált semmit.

fireblade - 2015. 03. 31. 17:04

@_Peter:

Nekem ebből egy dolog jön le..özv.Korminé egy képmutató jellemtelen ember, aki csak akkor lépett, és játszotta el a nagy vezetőt, mikor Rick hozta a formáját.
Addig jó politikushoz méltóan félrenézett, belegondolt valaki is, milyen helyzet lehetett ott, ha már a saját gyereke is fegyvert akart vinni az apja ellen???
Lehet hogy erre játszott elejétől fogva Deanne, de ez a nagy építész életébe került, és nincs orvosuk se már….
Ha ezután vezető akarna maradni, nem tudom mi alapján hagynák meg annak….

le_bigmac - 2015. 03. 31. 17:16

Pete elborulasara Carol is – szerintem tudatosan – nagyon jol rajatszott.

Megneztem megint, nem erzem, hogy szandekos lett volna a torok elvagasa, ha valakit meg akarsz olni egy karddal nem igy allsz neki, az mas kerdes, hogy nem is nagyon zaklatta fol, es ott van az a ranto mozdulat, de egyertelmu, hogy az irok mit akartak sugallni. Ha nem igy lenne, akkor nem allt volna neki lokdosni, hanem egyszeruen levagja az oreget.

_Peter - 2015. 03. 31. 17:27

fireblade – 2015. 03. 31. 17:04

Lehet képmutatásnak látszik, nekem úgy jött le Deanna a saját kárán ráébredt Rick nem beszélt hülyeséget. Fejlődik a karakter.
Vezető marad ettől még, csak most már Rickkel közösen és nyílt lapokkal kell játszani. Nem elsunnyogni az ilyen Pete problémákat és filozofálni a naiv békés életről a miniutópiában. Meg kell változniuk, Rick is ezt mondta. Fel kell készülniük zombik és ellenségek ellen is. Meg kell mártózniuk kicsit a shit ocean-ban.

ayren - 2015. 03. 31. 17:27

Csilla 0422
“Jó, hogy másban is felmerült az, hogy Daryl – Aaron között más is történhetett volna az autóban az epic beszéd után…. ”

Csatlakozom azok táborához, akikben ez abszolút nem merült fel. Nekem is az jött le, hogy ez inkább egy tiszteletteljes, bajtársi viszony.

Szóval megint a múltkori témán rugózunk, hogy most akkor meleg Daryl vagy sem? :)

getkey - 2015. 03. 31. 18:12

wovbagger

Csak a párhuzamot nem találtam helytállónak (mármint fontosság szempontjából). Egyébként nagyjából egyetértünk a kérdésben. Szerintem is érdekelt a tájékoztatásban itt is és ott is mindenki. A nemtörődömség, “nem érdekel”-hozzáállás egyszerűen felelőtlenség felnőtt emberek részéről. :)

_Peter

Deanna eleve száműzni akarta Ricket a városból a verekedés miatt. De megint csak oda lyukadunk ki, hogy ha végül meg lehetett lépni az elszeparálást, akkor miért nem lehetett akkor megtenni, mikor még “csak” a feleségét verte és nem az új seriffel bunyózott? Miért nem lehetett akkor, mikor a kinevezett tisztviselő indítványozta? Mikor még nem fajult a verekedésig a dolog. Mikor talán lett volna esély arra, hogy ha a lakosok egy emberként adnak ultimátumot a dokinak, akkor be is tudják azt tartatni vele. Mert még nincs benne a verekedés miatti megalázottság.
És igen, Carol látogatása is hozzátette a magáét a dologhoz, de Rick és Jessie beszélgetése volt az utolsó csepp, a pont az i-n. És ehhez nem kell, hogy nyilvánosan csókolózzanak a szeme láttára, gondolom, ebben egyetértünk. Annál a jelenetnél eléggé egyértelmű zenei aláfestéssel és ábrázattal az arcán fordult el Pete az ablaktól. Felteszem, nem véletlenül. És ez már Carol látogatása után történt.

Jeol - 2015. 03. 31. 18:19

“pl. lakógyűlésre, az szerintem nem akad fenn azon, hogy kevesen voltak, vagy hogy hányan nem mentek el), de ahogy Ombre korábban már megjegyezte, ez a rész nem erről szólt.”

Garantálom neked, hogy ha a szomszédod előránt az utcán egy fegyvert, kvázi megfenyeget mindenkit, és arról kellene dönteni, hogy mi legyen a sorsa, akkor minden lakó elmenne a gyűlésre. Rohadtul abszurd egy sima lakógyűléshez hasonlítani.

getkey - 2015. 03. 31. 18:26

A torokelvágáshoz még egy gondolat, a finomítás kedvéért:
Azért van még árnyalat a teljesen véletlen baleset és a “bemegyek-és-levágom-aki-az-utamba-áll” attitűd között is. Ez a szituáció szerintem valahol a kettő között helyezkedik el (bár inkább az utóbbihoz közelebb). Véletlen balesetnek a látottak alapján egyáltalán nem gondolom, de nyilván nem is arról van szó, hogy bement, és vágott, akit ért. Nekem inkább úgy tűnt a jelenet alapján, hogy berontott, hogy megölje Ricket (ha lehetősége lesz rá), de Reg az útjába állt. Ezért amolyan “akkor magadra vess!” stílusban Pete nyisszantott egyet a nyakára. Ebben nyilván nagy szerepe volt az alkoholnak is, de ettől még gyilkosság marad, nem baleset.

gregg - 2015. 03. 31. 18:29

getkey – 2015. 03. 31. 15:59

“A másik pedig, amire utaltam, hogy a ténynek, miszerint nagylelkűen olyan házba költöztették, amelyből tökéletesen látja a régi otthonát, számomra egyértelműen olyan szaga volt, hogy azért tették ezt a készítők, hogy:
1. Pete lássa Rick és Jessie társalgását.
2. Ettől felmenjen benne a pumpa.
3. Emiatt piáljon és magához vegye Michonne katanáját.
4. Végül akarva/akaratlanul gyilkosságot kövessen el.
Szóval az, hogy abban a konkrét házban helyezték el, alibi-megoldásnak tűnik ahhoz, hogy végül megtörténjen a gyilkosság. Ezzel önmagában nem lenne gondom, viszont épeszű, felelős gondolkodású ember ilyen módon nem különítene el egy ilyen alakot.”

Az amit “alibi-megoldásnak” definiálsz, én inkább dramaturgiai lépésnek mondanám: Pete azzal hogy látja Rick és Jessie társalgását, megkapja az utolsó cseppet is a poharába, ami végül odáig fajul, ahová. Helyes a levezetésed, pontosan ezért helyezték el abba a házba, és azért nézett ki pont akkor, (mert ugye ezen is lehetne fogást találni, hogy pont akkor nézett ki), amikor Rick ott volt.
Csak nem értem, miért kell valakinek alibinek éreznie az ilyesmit, miért nem gondolhatja úgy, hogy simán megtörténhet a való életben? Egyrészt nem biztos hogy sok ház áll üresen, a másik pedig, hogy az elhelyezésnél valószínűleg azt nem csekkolták le, hogy épp Jessie házának bejárátra lehet látni. Meg azzal sem kalkuláltak, hogy Rick majd odamegy, meg azzal sem, hogy Pete majd épp akkor néz ki, és ezen majd bepöccen és kardot ragad.
Egyszerűen elhelyezték egy házba, ami adódott, és ennyi. (Amúgy a házak elhelyezkedéséből kifolyólag akár több házból is ugyanúgy megpillantható lehetett volna Rick és Jessie, tehát ugyanez a végkifejlet elérkezhetett volna.)
De ha valami esetleg túl erőltetettre is sikeredne néha, szerintem próbáljuk elnézni az íróknak, mert egy dramaturgiai pontot feltétlen meg kellett lépniük, és bizonyos hogy igyekeztek a lehető legjobb megoldást megtalálni.
Próbálj ne annyit agyalni a történéseken, amikor nézed a filmet, hanem függeszd fel a hitetlenkedésed, ami célja az íróknak, hogy elérjék nálad.

Az is vicces számomra, amikor egyesek a Gabriel általi visszapattanó kaput kritizálják, hogy az mennyire gagyi, meg minden. Csapj be erővel egy olyan kerekeken gördülő kaput, és vissza fog csapódni, (a filmben sem digitális trükkel érték el a visszacsapódást).

Mondjuk a sebesülten a földön fekvő Glenn és a rácuppanó zombik, majd az abból való megmenekülés az már komolyabban necces eset a hihetőség szempontjából, ezért elismerem, hogy vannak olyan helyzetek, amik erősebben rezegtetik a lécet, de gyakran úgy érzem, mintha direkt kötözködni akarnátok a látottakkal (az írókkal), ahelyett hogy élveznétek a történetet.

getkey - 2015. 03. 31. 18:51

gregg

Hidd el, ha agyalva ülnék le megnézni bármilyen filmet, akkor inkább egyáltalán nem ülnék le megnézni. :)
Amiket itt példaként említek, amiket bárki is példaként hoz fel adott esetben, az nem azért van, mert eleve úgy ülünk le, hogy a “hol van végre valami, amibe beleköthetek?” gondolat lebeg a szemünk előtt. Az ilyenek láttán egyszerűen csak felkapom a fejem, miközben nézem a filmet/sorozatot. És nem, nem agyalok közben, hanem átadom magam az élménynek. A kettő egymástól független.
Ez egy kibeszélő, ahol elvileg – és szerencsére gyakorlatilag is – mindenki megoszthatja a gondolatait, benyomásait a többiekkel. Szerintem természetes, hogy a pozitív észrevételek mellett azok a részletek is terítékre kerülnek, amik némelyikünknek enyhe fejcsóválásra adnak okot.
Ja, az “alibi-megoldás” kifejezés alatt természetesen a dramaturgiát értettem, de már annyiszor használtam az utóbbi időkben hasonló helyzetben a “dramaturgia” szót, hogy egész egyszerűen most mást akartam írni. :)
De a meglátásom most is áll: nem hiszem, hogy egy felelős vezető abba a házba költöztette volna át a dokit. És éppen ezért tűnik számomra kissé mondvacsináltnak a dolog. Mert azt érzem rajta, hogy azért történt így, hogy… :)

De már így is túlspiláztuk ezt az egész dolgot. :) Tizedannyira nem volt súlyos, mint amennyit írtunk róla. Egyébként az, hogy esetleg terjedelmesebben írok egy-egy dologgal kapcsolatban, nem azért van, mert annyira óriási jelentőséget tulajdonítok pl. annak, hogy melyik házban szállásolták el Pete-t, és nem tudok túllépni rajta. Csak arról van szó, hogy az apróságokat is szeretem részletesen kibeszélni. :)

Csilla0422 - 2015. 03. 31. 19:03

Ayren, nem igazán érdekel, hogy Daryl (vagy bárki) a pálya melyik felén játszik. De abban a pillanatban nem tudom miért úgy tűnt, hogy búcsúcsók lesz. Semmi többre nem gondoltam.

+1 RIP Dawn

ayren - 2015. 03. 31. 19:05

Egyetértek getkeyvel az alibi-megoldás ügyében.
Hogy lesz valamiféle felmentő jellegű mozzanat Rick számára, amikor megöli Pete-et, az nem ebben az epizódban dőlt el, hanem sokkal korábban, akkor, amikor Carol azt mondja neki, hogy ölje meg.
Egyszerűen Rick karaktere szempontjából az íróknak muszáj volt valamiféle morális felmentéssel alátámasztani a jó előre belengetett gyilkosságot, hiszen Rick nem egy pszichopata.
A gond az, hogy olyan érzésem van, hogy gombhoz a kabátot… Valahogy nem érzem, hogy ez egy szerves, belső építkezés része, alulról fölfelé. Először volt meg a vége, utána kellett felépíteni az odavezető utat, ami sikerülhetett volna persze jól is, de ezúttal túlságosan kilóg a dramaturgiai lóláb.

fireblade - 2015. 03. 31. 19:31

Lehet sokan nem hiszik el :) de én sem ülök le úgy egy rész elé sem (rengeteg sorozatot nézek) hogy most aztán kikeresem a debil jeleneteket, és belekötök :)
Egyébként se veszek észre sok mindent, sokszor itt valaki más megemlíti és úgy nézem meg utólag.
De ami feltűnik, és nagyon zavar, azért szoktam itt néha háborogni :)főleg ha a készítők valami megoldást akarnak pongyolán megoldani, mer úgy kényelmesebb.

Lásd: besötétedés, Glenn megmenekülése stb.

gregg - 2015. 03. 31. 19:55

getkey

Egyet tudok veled érteni abban, hogy egy felelős vezető nem abba a házba költöztette volna a dokit. Én inkább azt próbáltam pedzegetni, hogy egy felelős vezető a “felelős vezető” mivolta ellenére is hozhat kevésbé jól átgondolt döntéseket, mert ő is csak ember, tévedhet. Önmagában az, hogy egy közeli házba költöztették Pete-et, talán még nem is lett volna akkora hiba, mert nem tudhatjuk, hogy Pete hogyan viselkedik, ha csak abba a házba van költöztetve és semmi kiváltó esemény nincs, amin felhúzhatná magát. A hiba itt az volt, hogy Pete meglátta Rick-et Jessie-vel a ház előtt, ezzel pedig nem lehetett előre számolni. Engem ez a dramaturgiai húzás tökre nem zavart, nem éreztem alibi megoldásnak, csak az itteni kommenteknél láttam, hogy van aki számára bajos. (Az se volt bajos számomra, amikor Deanna kiadja Ricknek az utasítást, hiszen abban az állapotban már nem a korábbi józan önmaga volt, hanem egy szerelmét elvesztett asszony, akinek a világa akkor hullott darabokra. Innentől kezdve fölöslegesnek láttam az afölötti vitát, hogy most milyen ember is ő, aki korábban úgy viselkedett, most meg így, és hogy ez mégis most mi.)

Alapvetően nem Rád értettem azt, hogy mintha direkte kötözködni akarnál az írókkal, hanem általánosságban, mert vannak olyan kommentek, (mint pl. a visszacsapódó kapu, és hogy ez az esemény már az egész filmet szánalmassá teszi a kommentelő számára), amiből az süt ki, mintha az illető csak kötözködni akarna, azt oly hangosan puffogja az általa vélt igazat, hogy közben nem képes meglátni, hogy mégis csak a helyén volt az a bizonyos megoldás. Megint mondom, hogy vannak olyan kifogások, amikkel egyet tudok érteni (ld. a sebesült Glennt a zombikkal), de sok szerintem felfújt, mert nem gondolta át kellően, hogy az ami történt, az miért is volt helyénvaló úgy.
De akinek nem inge, ne vegye magára.

És természetesen semmi gond nincs vele, hogy egy kibeszélőben az emberek kibeszélik a dolgokat, az értelmes kibeszéléseknek/megbeszéléseknek híve is vagyok :)

ayren - 2015. 03. 31. 20:18

Ráadásul milyen egyhangú lenne, ha mindenki csak ájuldozna, hogy hú de szuper volt ez a rész is. :) Kétlem, hogy 2-300 hozzászólást generálna egy ilyen kommentfelület. Nekem pont az a jó a TWD kapcsán, hogy minden marhaságot ki lehet beszélni, mint például honnan szereznek a nők egészségügyi betétet a zombiapokalipszis közepén (emlékszel, getkey? :). És ide tartoznak a bénább húzások is a sorozatban. Tök uncsi lenne nélkülük a heti TWD poszt kibeszélője.:).

Szöszyke - 2015. 03. 31. 21:01

Nem mutatták,hogy Pete tényleg meghalt.Persze én is úgy gondolom,hogy lelőtte Rick,csak hát na :)

baggio - 2015. 03. 31. 21:43

Nekem nagyon bejött az egész rész feszültsége, nagyon vártam már, hogy hová lyukadnak ki a végére! Gyakorlatilag tűkön ülve néztem végig, és két cigit szívtam el utána. Morgan végre megérkezett és rulez. Valaki írta úgy kb. 200 kommenttel feljebb, hogy a Jericho miatt is imádja, úgyhogy ezért is +1!

Vitto - 2015. 03. 31. 22:09

Tuti el fog veszni a kommentem itt a tömegben, de nem baj:
Az eszem szerint kaszálnám ezt a sorozatot úgy ahogy van. De a szívem nem engedi, elönt a nosztalgia, hogy milyen jó is volt az első évad, pedig az sem emelkedett embertelen magasságokba. De bízom benne, h megint jó lesz, mert az alapötlet jó.

De ez a rész,(évad) egyszerűen annyi a gagyi benne, hogy már fáj nézni. A pap/Sascha szenvedése és “játéka”, kapu nyitva hagyása, Korminébá (?) halála, Glenn 3 zombija aztán megmenekülése, hasonlóan Daryléknél is…
Amin a legjobban fogtam a fejem, h pár résszel ezelőtt mikor mentek a raktárba az egyik alexandriai megjegyezte, h milyen patentek hőseink mert hangból meg tudják állapítani, h beszorultak valahová a zombik.
Erre kinyitnak 3 teherautónyi zozót, minden fülelés nélkül. Ráadásul pont Daryl, aki a legjobb nyomolvasó, kint van az elejétől stb…

Még mindig vannak jó pillanatok, de azt érzem, h ahogyan a filmeknél is a Transformers és társai kaszálják a legnagyobbat, meg a tévéből is folyik a mainstream igénytelenség, a sorozat értékeit feláldozták a nézettségért. “Nesze nézzed, megoldjuk a legnevettségesebb módon a dolgokat nehogy leterhelődjön a pici buksid, ugye milyen jó? Folyik a bele, jujj, na sokkolva vagy?” Kár érte.

getkey - 2015. 03. 31. 22:49

ayren

Emlékszem, persze! :) Megannyi kardinális kérdés van még, ami felmerül a sorozat nézése közben. És mielőtt még valaki félreérti: ezek nem felhánytorgatásként jönnek elő, hanem egyszerűen elmélázik rajta az ember, hogy ezt vagy azt vajon ilyen helyzetben hogy lehet megoldani? :) Egy kis elmélkedés mindig jól esik.

gregg

Na, pont ezért szeretem a kiadós beszélgetéseket. :) Máris kiderült, hogy valójában nagyon is közel vannak egymáshoz az álláspontjaink.
Teljesen egyetértek azzal, hogy egy felelős vezető is hozhat kevésbé okos döntést, és hibázhat is. Ez egyértelmű. Amit mondtam, inkább azért mondtam, mert számomra úgy tűnt, hogy nem hibás döntésből került Pete oda, hanem sokkal prózaibb okból: így nagyon egyszerű okot lehetett szolgáltatni a kardos dühöngéséhez.
Azzal is egyetértek, hogy az volt a probléma, hogy meglátta Ricket Jessievel. És még azt is aláírom, hogy nem lehet minden ilyen lehetőséggel előre tervezni. És pontosan ezért vallom, hogy éppen ezért lett volna a lehető legkézenfekvőbb minden szempontból egy távolabbi kalyibában elhelyezni. Hiszen nem tervezhetek előre külön-külön minden eshetőségre, éppen ezért tervezek együtt az összesre! Ha pl. az én feladatom lenne egy ilyen közösség vezetése, akkor azt tartanám szem előtt, hogy egy hasonló helyzetben úgy oldjam meg az elválasztásukat, hogy minél kisebb felületet hagyjak a súrlódásra, a konfliktusok kialakulására. Ezt pedig szerintem úgy lehet a legbiztosabban megoldani, ha a két fél nem is látja egymást, ha nem feltétlenül szükséges. Jessie marad a házban, Pete meg menjen minél messzebb tőle. Ezzel megtettük, ami a hely korlátai mellett megtehető.
De ezzel kapcsolatban tényleg nem is szaporítom tovább a szót. Szerintem elég alaposan körbejártuk a lakhatás kérdését.:)

Nem tisztem más nevében beszélni, de szerintem mindenkinél máshol van a képzeletbeli ingerküszöb. Ezért van az, hogy míg egyes dolgok lehet, hogy zavarnak, mások meg nem, addig valaki más azokkal kapcsolatban is azt írja majd, hogy számára eléggé kétségbevonhatóak voltak. Így teljes a kép. :)
Pl. engem sem zavart a kapu-kérdés – illetve zavart, de máshogy -, mert az számomra egyértelműen Gabriel karakterének a sara, nem pedig következetlen történetírás pl. Az más kérdés, hogy utálom a karaktert, és a kapu dacos becsapásáért/be nem zárásáért minimum két jobbegyenes járna neki a többiektől. Egyébként valahol ironikus, hogy azért van a nagy lelki felindulása részben, mert több ember halálát okozta azzal, hogy nem nyitott ki egy ajtót, most pedig azzal sodor veszélybe egy egész közösséget (akikért előző nap még annyira aggódott), hogy nyitva hagy egy másikat…

Akinek nem inge, nem fogja magára venni. :)

Vandor - 2015. 03. 31. 23:57

A rész hibái tekintetében.
1. Én is mindig igyekszem beleélni magamat egy film nézése közben és a dramaturgiai szempontból elkövetett kisebb logikai hibákat könnyen elnézem a készítőknek. Mert így a cselekmény halad és nem lesz dögunalmas egy rész. Pl.: Az ajtó becsapás után visszapattan és nyitva marad. (Én is jártam már így hasonló ajtóval.) Hogy hova helyezik az asszonyverő dokit. És hogy hogyan válik a végére gyilkossá. (direkt vagy véletlen nem számít. Gyilkos és kész.)
2. Vannak olyan hibák amiket egy kis odafigyeléssel vagy a készítők gondolkozásával kikerülhetők lettek volna. Pl.: Glenn megmenekülése. (Ha mondjuk nem lövik meg, vagy marad nála fegyver, esetleg csak egy járkáló veti rá magát.) Daryl és Aaron megmenekülése. Az autóból kiszállás után nagyon nevetséges és irritáló volt. (A járkálok között csak úgy elsétálnak. Atlantában akkor miért is kenték be magukat a halottak vérével az első évadban? Simán elsétálhattak volna ott is.)
3. A súlyos logikai hibák. A napszak váltás. Nem az a hiba, hogy nem mutatták a naplementét. Jogosan gondolhatják a készítők, hogy a nézőknek van elég fantáziája hozzá. De ebben az esetben egy akciójelenet közben történik. Rick meglátja, hogy nyitva a kapu és bejutott egy vagy több járkáló a vér és hús cafatból. Elkezd futni és nem szól senkinek, nem aggódik a gyerekeiért. Csak fut. Vagy órákon át futott. (Közben nem mutatják és megnézi a gyerekeit.) De addigra már a fél várost megették. Vagy három lépés alatt lement a nap. Nem is tudom melyik a logikusabb.
+ A Daryl és Aaron autós jelenete. Ott én is megijedtem, hogy átmegy túl a barátságon és a biztos halál előtt szerelmet vallanak és búcsú csókot nyomnak.
+ Glenn tudom, hogy nem akarnak belöle gyilkost csinálni, de mégis csak, de életben hagyja az aki miatt meghalt Noah és még rá is lőtt vagyis meg akarta ölni egy pisztollyal.
+ déja vu: Sasha – Gabriel – Maggie. Értem hogy itt sem akartak gyilkost csinálni egyik lányból sem és hogy a papnak még dramaturgiai szerepe lesz a későbbiekben. de ez sem reális egy ilyen helyzetben azok után amin átmentek.

Zumm - 2015. 04. 01. 01:20

Ekkora ziccert kihagyni

**** spoiler ****
Rick helyében odaléptem volna a fő mamihoz és a kezébe nyomtam volna pisztoly, hogy akkor tessék most kifejtheti a véleményét a kialakult szituációról.
*** spoiler ***

Vandor - 2015. 04. 01. 01:29

És még + Morgan életben hagyja a két támadót. Paramnézia. Persze Morgen a jófiú tudom ö nem gyilkos.
Csak hogy Glenn, Sasha, Maggie és Morgen Így azokban a gyilkosságokban amit, azok követnek el akiknek ök nagylelkűen megkegyelmeztek. Bűnrészesei lesznek ergó mégis csak gyilkosok. A gyáva fajta aki nem húzza meg a ravaszt, hanem inkább végignézi, hogy hogyan ölnek, akiket ők megállíthattak volna. Ugyan úgy, ahogyan Tyreese tette az évad elején. És ö hol van azóta? Ja igen meghalt. És kik kapták el Bobot és akartak mindenkit megölni a templomban? Hát persze, hogy az is köztük volt akinek Tyreese megkegyelmezett.

Ebben az életben…
vagy ölsz vagy meghalsz.

Phillip Blake A Kormányzó.

Vandor - 2015. 04. 01. 05:54

És hogy ne mindig az örült kormányzót idézzem.

Ha nem harcol, meghal!

Rick Grimes

A kedvenc karaktereim: Rick, Daryl, Michonne, Carol, Glenn, Abraham és Morgan. Remélem a következő évadot is túlélik majd.

Snoopyzit30 - 2015. 04. 01. 08:46

Vandor – 2015. 03. 31. 23:57
“A rész hibái tekintetében.”

ehhez tenném még hozzá:
– a gyűlésen alig vannak lakók (nagyon kitárgyaltuk már – amikor kormányzónő bulit tartott arra bezzeg mentek)
– Aaron olyan fényképeket vitt magával, amin városlakók (Rickék) vannak, miközben korábban Michonne ezen még pörgött is, hogy nekik miért olyat mutattak, amin nincsenek emberek, ugyancsak logikátlan,
– Darylék besétálása a csapdába, ahogy írták szintén már többen, hogy korábban mindig mindent megkopogtattak, hogy van-e zombi + simán benyalják, hogy a 3 tele kamion kaját még senki nem fedezte fel előttük? (a megmenekülésük és Morgan úgy ahogy van nevetséges ebben a jelenetben, ahogy egy darab fa bottal kimenti őket…)

evergreen976 - 2015. 04. 01. 09:07

Nagyon vártam ezt a szezonzáró epizódot.Egy – két felhasználó valahol, valamely blogon áradozott róla,én meg nagyon kiváncsi lettem.Tegnap este hazajöttem,levágódtam a készülék elé és…
…Na most halottakról jót vagy inkább semmit…
Lehet hogy a 6. évadot én már nem nézem…

Soldierdsgn - 2015. 04. 01. 11:36

Honnan tudjátok, hogy Glenn puszta kézzel győzte le azt a HÁROM zombit, nem 5-6 :) Lehetett nála kés és Nickolas is ott ejtette el az ő kését a közelben.

fireblade: A doki eddig nem gyilkolt, de most igen, és az ő szerelmét nyírta ki így érthető, hogy most megmásította véleményét. A kapu nem szar, csak szarul kezelték.

madspagetti – 2015. 03. 31. 12:48
Ez benne a “cliffhanger” így várni fogod, mert nem történt meg. :)

Getkey: Dianna azért nem szeparálta el előtte a dokit, mert nem történt meg a bunyó, csak szóbeli kérés volt, de mivel történt, ami történt beláthatta, hogy jobb megoldás az elköltöztetés…

Snoopyzit30:
Lehet azért lettek, most emberekről képek, mert pont Michone mondta, hogy miért nincs, így lett! És mert így drámaibb volt, hogy nem csak épületeket néz a W bácsi…

evergreen976: Ez van ha felhype-olja valaki előre neked.

Vandor: Sasha, Maggie hogy jön a felsorolásba? A pap miatt???

fireblade - 2015. 04. 01. 11:45

@Soldierdsgn:

1: persze, minden lehetséges :) lehet hogy Glenn ezentúl puszta kézzel intéz el 20-30 zombit..de ez eddig nem nagyon volt jellemző lásd: Ty
2: értem, tehát lehet mindenkit sz*rrá verni, terrorizálni..azért egy szót se szólunk..
a kapuval nem az volt a bajom, hogy nem záródott, mert van ilyen..meg a pappal se volt gondom..nekem abban a jelenetben az őrrel volt bajom..kb 1m-re állt a kaputól, ami rá volt bízva..és nem volt képes becsukni?? láttuk Ricknél kb 3 másodperc a dolog.
3: tehát folyamatos gyerek és feleség verésért, terrorért, semmi nem jár..de egy kis nyilvános bunyóért már igen?? érdekes :)
4: kérdés már csak az, minek voltak nála képek? mit bizonyítanak? még azt se lehet tudni róluk, mikor és hol készültek..semmit nem bizonyítanak. csak pár kép pár emberről egy utcán..és?

persze csak a vita kedvéért :) és mert őszig úgyse tudunk miről írni :)

nefaria - 2015. 04. 01. 12:38

Csak nekem volt kérdés, hogy kit lőtt le Rick? Mert ugye a kormányzóférjet is érthetjük a “Do it” alatt, hsiezn tudjuk, ő is zombul ha meghal. Persze a kormányzóasszony arca elég beszédes, de hát azért mégsem láttuk, kire lőtt.

nefaria - 2015. 04. 01. 12:47

fireblade – 2015. 04. 01. 11:45

A 4.-hez: ezt megmagyarázta a kormányzóné: a doki fontos ember, mert doki, ergó embereket gyógyít. Ugye utánpótlás nemigen várható, hisz az orvosképzés szünetel :) ettől persze nem elfogadható, hogy szemet huny felette, de ez volt az indok.

Tamara - 2015. 04. 01. 12:52

Nem értem, miért gondolja mindenki, hogy Jessie ezek után össze fog jönni Rickkel.
Ha nem Rick nyírja ki a férjét, akár még össze is jöhettek volna, de így? Háááát…
Basszus, amúgy most esett le, hogy Jessie az American Horror Storys csaj, szőkén fel se ismertem :D Vörösen jobb volt.

Snoopyzit30 - 2015. 04. 01. 13:15

nefaria: onnan lehet tudni, hogy a dokit lőtte le, hogy amikor a kormányzónő kiadja a parancsot Rick megfordul. Ez az egyik a másik, hogy semmi nem indokolja, hogy a kormányzónő férjét azonnal lepuffantsa ott rögtön, az átváltozás nem következik be ilyen gyorsan és nem hiszem hogy a kormányzónő még azt is közvetlen közelről végignézné ahogy Rick szétlövi a férje fejét, tehát tuti, hogy az orvost lőtte le! Ezért is nagy a nézés Morgan részéről, aki látja az egészet és azt is, hogy nem egy megsebesített (ill. halott) embert lőtt le Rick.
A doki csak akkor értékes, ha vannak készleteik, amivel gyógyítson. Hiába tudja valaki valakiről, hogy mi a baja, ha nincs rá gyógyszer (lásd Afrikában).A másik, hogy komolyabb betegséget nem hiszem hogy tud gyógyítani, mert nincs műtő ilyesmi, valamint a komolyabb betegségek diagnosztizálásához speciális eszközök és speciális tudás szükséges. A másik, hogy ha folyton részeg a doki, akkor abban a diagnózisból (segítségből) én nem biztos, hogy kérnék.

Tamara: nem látok összefüggést a között, hogy ha nem Rick lövi le az orvost, akkor hogyan és mikor jönnének össze. Rick a városka rendőre, így szerintem tök mindegy hogy ő vagy Michonne tette meg. Jesse így is úgy is össze fog jönni Rick-kel.

nefaria - 2015. 04. 01. 13:27

Snoopyzit30:

A dokival kapcs. egyetértek veled, én csak azt írtam, hogy a korminé ezt az indokot hozta fel Ricknek, mikor kérdőre vonta, hogy ha tudott a bántalmazásról, miért nem tett ellene (egyébként szépen le lett modellezve, hogy a káoszban felépítésre kerülő civilizációba beleépítik a mai civilizációnk hibáját, a szemet hunyást).

Pete: igen, valószínűnek tartom én is, hogy őt lőtte le Rick, de hát nem mutatták, ezért merült fel bennem az idealista kérdés, hogy hátha Rick nem (ahogy Glenn sem) tudott megölni egy embert.

Sancho Pansa - 2015. 04. 01. 13:38

“3: tehát folyamatos gyerek és feleség verésért, terrorért, semmi nem jár..de egy kis nyilvános bunyóért már igen?? érdekes :)”

Nem túl érdekes. Pont, mint a való világban.

A bunyóért jár a büntetés, miközben rengetegen verik büntetlenül a feleségüket és a gyereküket, sok ember tudtával, büntetlenül. Üdv a való világban.

Az egyik magánügy, a másik közügy sokak szemében. Lehet értetlenkedni, tettetheted hülyének magad de a sorozatban is látni lehetett, hogy mi történik.

fireblade - 2015. 04. 01. 14:06

@nefaria: a gyógyítást meg lehet oldani úgy is, hogy a doki nem lehet a családjával..a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az csak a Korminé átlátszó és gyenge érve volt.

@Sancho Pansa:
ezzel egyetértek veled..de ott abban a világban szerintem más a helyzet, ott ez nem lenne megengedhető….de tökmindegy :)

Snoopyzit30 - 2015. 04. 01. 14:23

@nefaria: “…hátha Rick nem (ahogy Glenn sem) tudott megölni egy embert.”

Huh ja, hát Rick a kocsmában (ahol anno Hershel iszogatott) azonnal megölte a két embert, mert veszélyesnek ítélte meg őket, valamint a kórháziak közül is a rendőrt, aki a földön feküdt összekötözött kézzel (az elhíresült “Shut up”). Ha valakiről akkor én Rickről és már egy jó ideje Carolról is el tudom képzelni, hogy bármikor megöljön valakit. Ja és ha belegondolok Darylről is simán (ő anno Noah-t hagyta volna megenni a zombik által). Carolról nem csak a kislány megölése miatt, hanem még a börtönben a vírussal fertőzötteket is ugye ő ölte meg.
Most hirtelen ezek a gyilkosságok jutottak eszembe.

nefaria - 2015. 04. 01. 14:32

fireblade – 2015. 04. 01. 14:06

igen, én tudom, ezt írtam én is, hogy ez csak a kormiasszony érve volt. Nem írtam, hogy ez helyes, vagy jó, csak azt, hogy ezzel indokolta. Ugyanarról beszélünk :)

Snoopyzit30 – 2015. 04. 01. 14:23

Szerintem a többi ember-gyilkolászásnál más volt az indíték, mint most a dokinál. Én nem vonnék párhuzamot. Az összes példa, amit felhozol, őt vagy érdekkörét közvetlenül fenyegető veszélyt jelentett. A doki “csak” asszonyverő.

getkey - 2015. 04. 01. 14:42

Soldierdsgn

Az időben el nem szeparálással nem az volt a gondom, hogy nem értettem a kormányzónő indokait, hanem az, hogy nem tartom elfogadhatónak őket egy közösség vezetőjének részéről. Ahogy Rick sem tudta elfogadni. Képmutató struccpolitikának tartom. :)

Soldierdsgn - 2015. 04. 01. 14:46

fireblade:
“3: tehát folyamatos gyerek és feleség verésért, terrorért, semmi nem jár..de egy kis nyilvános bunyóért már igen?? érdekes :)”

Pontosan ez volt a teória, csak kibővíteném annyival, hogy valószínű Rick halálos fenyegetése is közrejátszhatott, meg a hadonászása a pityóval, és hogy amíg itt van legalább addig ne forduljon elő még1x, elköltöztették.

A másikat meg elmondta a Korminé, hogy orvos, kell, ezért hagyják, ennyi.

nefaria: ennyi erővel lehet hogy Rick Morgan lábába lőtt és ezért vonta kérdőre! “Rick???” :D

Kata - 2015. 04. 01. 14:59

Szerintem egyáltalán nem egyértelmű, hogy Rick lelőtte Pete-t, akár lábon is lőhetette vagy csak egyszerűen mellé a porba, ha Morgan az abszolút jó szerepében tűnik fel, ez is megdöbbenthette.

Amúgy nem értek egyet azzal, hogy egy orvos nem érték, ha jelenleg nincsenek gyógyszereik, diagnosztikai eszközeik, műtőjük, mert hosszútávon (nagyon hosszútávon és nagy közösség működtetése esetén) nyilván ezek megszerzése a cél. Nyilván nem használható, ha mondjuk folyton részeg, de KÉNYSZERŰSÉGBŐL lehet, hogy érdemesebb több lehetőséget adni a számára, mint valakinek, aki kevésbé fontos tudást birtokol. (És lehet, hogy nagyon keskeny a határ az “adunk még egy lehetőséget, hogy újrakezdjen” és a “mindig elnézzük neki, hogy iszik és bántalmaz” között.)

Kata - 2015. 04. 01. 15:00

Ah, az utolsót pont nem olvastam, mielőtt elküldtem a kommentet. Lábonlövés. :)

Snoopyzit30 - 2015. 04. 01. 15:01

nefaria

Nem is a párhuzam miatt mondtam, hogy ez ugyanolyan ‘gyilkosság’ (inkább végrehajtott ítélet), hanem arról volt szó, hogy Rick mire képes. Rick simán képes megölni bárkit.

Egyébként Ricknek volt igaza, mert a fickó egy pszichopata. Akármennyire is elkülönítenek a feleségemtől, meg akárhova raknak (látom nem látom hogy kivel beszél az asszony) egy kicsit is normális ember nem kezd ezért gyilkolászni. Lehetett a doki bármilyen asszonyverő, alkoholista akármi, de most megmutatkozott, hogy ő gyilkos! Nem a városkából száműzték csak külön házba rakták, tök mindegy melyikbe. Nem volt a dokinak igazi indoka a gyilkolásra. Hiába azt ordibálta, hogy mindenért Rick a hibás, nem Rick verte az asszonyt meg a gyereket. Ha minden asszonyverő alkoholista egyben gyilkos is lenne, akkor szerintem nem lenne 7 milliárd ember a Földön az tuti.

Snoopyzit30 - 2015. 04. 01. 15:05

Kata

A dokinak minden esélyt megadtak. Nem száműzték csak másik helyre különítették el, amíg lecsillapodnak a kedélyek (illetve ő maga lecsillapodik). Én egy szóval sem mondtam hogy a doki nem érték, de mint kiderült ő aztán tényleg nem volt érték. Ha nem Rick robbantja ki a balhét, akkor előbb utóbb Jesse vagy a gyerek jelezte volna, hogy ez így nem mehet tovább. Akár a gyerek is lelőhette volna a saját apját, mert tudjuk hogy neki már annyira elege volt hogy fegyvert akart szerezni. Tehát lehet, hogy egy másik városlakó elégelte volna meg egyszercsak az állandó bántalmazást. Azért ezek a dolgok sem mehetnek a végtelenségig. A másik, hogy nem tudjuk, hogy a városbeliek milyen egészségügyi ismeretekkel rendelkeznek. Rövid távon lehet hogy ez is elég és arról nem szól a fáma, hogy ők onnan el akarnának menni. Nem tudom, ez egy nagyon kényes téma.

Kata - 2015. 04. 01. 15:24

Nyilván nem tudunk konkrétumokat, de érdekes kérdés, hogy adott esetben a közösség érdekében mit érdemes elnézni azért, hogy adott tudást ne veszítsünk el (amely hosszútávon mindenképpen szükséges a közösség működtetéséhez). Mennyi ideig lehet elnézni úgy, hogy ne üssön vissza a dolog, azaz mégiscsak egy erkölcsileg ép társadalom épülhessen újjá.
Én simán el tudom képzelni, hogy a két rossz közül a kevésbé rossz választása volt, hogy ott és akkor Deanna szemet hunyt dolgok felett.

Azt meg megintcsak nehéz eldönteni, nekem legalábbis, hogy ki az, aki alapból jellegtelen féreg és ki az, aki teljesen megborult egy ilyen felfoghatatlanul szélsőséges helyzettől.

Kata - 2015. 04. 01. 15:25

Jellegtelen helyett jellemtelen, természetesen. :)

Snoopyzit30 - 2015. 04. 01. 16:12

@Kata: “Én simán el tudom képzelni, hogy a két rossz közül a kevésbé rossz választása volt.”

Hát igen, ez a része már szín tiszta politika. Valaki eldönti – a más életéről – hogy mi a kevésbé rossz. Jesse szemszögéből (aki egy egészséges fiatal nő és akit szarrá vernek), a két rossz közül az a rosszabb, hogy őt verik. Egy városlakó öregember (vagy beteg ember, akit kezel a doki) szemszögéből a két rossz közül az a rosszabb, ha száműzik a dokit, mert hát nem őt verik össze meg nem is az ő gyerekét terrorizálja az apja.
Én nem hiszek ebben a “nagyobb jó” dologban. Nem akarok itt ilyen magasröptű dolgokba menni, de az egyetemen még talán üzleti etikából a felelős döntéshozatalnál volt valami ilyen okosság, hogy “each person is to count for one and no one for more than one.„
Valami olyat jelent ha jól emlékszem, hogy minden ember egynek számít és nem számít többnek, mint egy. Nekem ez valami olyasmit jelent, hogy senkit nem lehet “beáldozni”.
A másik – amire előttem már rámutatott valaki – hogy azzal, hogy Pete-et elválasztották a családjától nem szűnt meg a gyógyítási képessége. Ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz. Nem száműzték őt onnan, nem hiszem el, hogy ha 60-an élnek ott, akkor nincs annyi férfierő, aki távol tudja tartani őt a feleségétől.

fireblade - 2015. 04. 01. 16:16

@Kata:

Semmilyen indokkal nem lehet elnézni az ilyet… A megoldás az elkülönítés.
A doki fontos és értékes a tudása miatt..de nem egy másik ember élete, vagy terrorizálása fejében.Plána nem egy gyereknek.
Ezt meg kell oldani..és meg is lehetett volna..ha akarják.De egyszerűbb elfordítani a fejeket.
Jól írta itt feljebb valaki, hogy mint most is a mai világunkban.
özv.Korminé és kis minitársadalma megoldhatta volna..psziho rambo fiacskája, mért nem tett valamit? ha már akkora mellénnyel osztotta az észt Glennek?
A doki meg érzete hatalmát..és kegyetlen visszaélt vele..és még ráadásul öntelt beképzelt alak is volt.
A történtek miatt kizárólag özv.Korminé a felelős.

Ombre - 2015. 04. 01. 16:27

Felvetődött már hogy Morgan bro tulképpen milyen harcművészetet is mutatott be a kerek erdőben?

Én jodóra tippelek,vagy dojo lesz az?

fireblade - 2015. 04. 01. 16:36

Ombre: mi???? ehehehe.-.bocsika..de ezen szakadtam :)

Kendo vagy kendzsucu…ahogy tetszik..a kard művészete..de a botvívás (bo-jutsu) is belefér

a dojo az japánul edzőterem
jodo..az valami mesebeli sárkány lehet :):)

Kata - 2015. 04. 01. 16:43

Alapból én sem hiszek a “nagyobb jó” eszméjében, de nem tartom kizártnak, hogy lehet helye, ha olyan szélsőséges szituációról van szó, ahol mikrotársadalm(ak)on keresztül tulajdonképpen a civilizáció fennmaradása a tét.

fireblade - 2015. 04. 01. 16:45

@Kata:

de a civilizáció fennmaradásának pont az az ismérve, hogy nem ilyen elvakult szélsőséges nézetek szerint szabályozzunk társadalmunk életét.
Ha lemondasz erről, akkor hol a civilizáció, amit védenél?

Ombre - 2015. 04. 01. 16:54

fireblade – 2015. 04. 01. 16:36 :

A jodo valóban egy harcművészeti ág, 180 centikés bottal tökölődnek közben…
A barantát is bele lehet képzelni Morgan produkciójába.

fireblade - 2015. 04. 01. 17:01

Ombre:

tudom, az ua.mint BO-JUTSU
csak poénkodtam a sárkánnyal :)

Kata - 2015. 04. 01. 17:02

fireblade
Ebben teljesen igazad van, írtam is fentebb, hogy nyilván az a kívánalom, hogy összességében(!) erkölcsileg ép társadalom épüljön (újjá), de nem vagyok benne biztos, hogy nem elkerülhetetlenek-e az ilyen alapkövek.
De nem egyértelmű az álláspontom (sok benne az “el tudom képzelni”), mert nagyon szélsőséges a szituáció.

getkey - 2015. 04. 01. 17:15

Kata

Nem kötözködésből, de ha ilyen az alapkő, arra hogyan épülhetne erkölcsileg ép társadalom? :)
Ha minden ilyen jellemű embert hagynának garázdálkodni szabadon, mindenféle szankció nélkül, azzal a jelszóval, hogy “mert értékes a tudása” (amit egyébként senki nem vitat), akkor soha a büdös életben nem lennének képesek semmi maradandó társadalom-kezdeményt felépíteni, mert az emberek egy része meghalna a végtelenül egoista és korlátokat nem ismerő hozzáállásuk miatt, a maradék felett meg basáskodnának kényük-kedvük szerint. Mert megtehetik, hiszen érinthetetlenek.

fireblade - 2015. 04. 01. 17:18

@Kata:

Látod, épp ezért volt nekem özv.Korminé, erkölcs és ész osztása Rick meg a csapat ellen nagyon irritáló..ahogy ott felsőbbrendűen az ő kis világuk értékéről, meg megvédéséről beszélt.
Nálam azért egy kétszínű némber meg képmutató.

Kata - 2015. 04. 01. 17:30

Nem lehet ez az alapja egy ép társadalomnak teljes mértékben, de nem tartom kizártnak, hogy kellenek olyan döntések (nyilván az összesnek elenyésző százaléka – bár ez nem vigasztalja azokat, akik aktuálisan elszenvedik…), amelyeket itt és most máshogyan értékelünk.

Kata - 2015. 04. 01. 17:39

Nekem nem ennyire negatív figura a kormányzónő.
Nem azt éreztem, hogy az ő kis világukat állította volna szembe egy másik kis világgal, hanem hogy egy újraépülő társadalmat próbál védeni (nem biztos, hogy jól). Tehát nem erkölcsi okokból kritizál, hanem praktikus alapon.

fireblade - 2015. 04. 01. 17:49

Valszeg az a lényeg, hogy ők megúszták mindenféle akrocitást..senki nem akarta őket partiba dobni, megenni, se zombi se ember..csak úgy elvoltak a falak közt..nagyjából tudták, hogy mi zajlik kint, de ide be nem jutott..így nem aggódtak nagyon.
Nem érzékelték milyen durva lett a kinti világ, és annak farkas törvényeit nem is ismerték meg..ők még a régi világ szabályai szerint akartak élni..mintegy megtagadva a reális valóságot. Ezt erősítette Korminé is a vezetésének stílusával, és álszent dumáival.
Persze hogy furcsa és taszító volt nekik Rickék vad csapata..maguk túlélő taktikájukkal.

ayren - 2015. 04. 01. 19:45

Csak megjegyzem, hogy “ép”, vagyis teljesen egészséges erkölcsiségű társadalom soha nem létezett a történelem során, maximum az utópiákban. Mindig voltak/vannak olyan rétegek, akiken a többiek taposnak. Elég most és itt körülnézni magunk körül.
A kevésbé rossz a legtöbb, amit egy-egy korszak elmondhat magáról. Rabszolgatartó birodalmakkal kezdődött az emberi civilizáció…

getkey - 2015. 04. 01. 19:59

ayren

Jogos. És mivel a tökéletességet elérni nem lehet, pont azért kell törekedni rá. Hogy legalább a lehetőségekhez mérten érjük el a legtöbbet.

ayren - 2015. 04. 01. 20:21

Természetesen. De ez persze egy idealista nézőpont, egy korábbi kor filozófiája, nem a TWD koráé. :)
Érdekes Rick döntéseit elnézni pl. az emberi életek kapcsán, ahogy ide-oda ingadozik a régi jó világhoz tartozó idealista gondolkodás (amiben szocializálódott), és az új időkhöz igazodó rideg racionalizmus között. Az ember drámai lény, és ez az igazi dráma. Ahogy a psziché kétfelé húz.
Pl. Jessie-t és a kölyköt megmentené a bántalmazó családfőtől (most hagyjuk figyelmen kívül a saját önös indokait), de amikor a 3. évben Michonne-nal és Carllal visszamegy a fegyverekért a szülővárosába, abszolút közönyösen hagyja ott az út szélén a kétségbeesetten utánuk futó férfit, sőt, visszafelé csak azért áll meg a maradványai mellett, hogy elvegye a hátizsákját. Hátha talál benne valami hasznos dolgot. Kőkemény utilitarizmus.

getkey - 2015. 04. 01. 20:30

Igen. De ez már valóban az emberi psziché sajátossága. :)
Mindannyian különbözünk, máshogy viseljük a megpróbáltatásokat, ki kevésbé, ki jobban vesz egy-egy morális, mentális, stb. akadályt. Különösen erős érzelmi nyomás alatt nehéz összeegyeztetni az erkölcsi kódexünket a gyakorlatban foganatosítandó leghelyesebb cselekedettel. Ugyanakkor szerintem a lehető legtöbbre, legjobbra, leghelyesebbre való törekvés minden világban ugyanúgy megállja a helyét. Csupán az változik esetenként, hogy az adott világ által szabott keretek döntik el, mi a legtöbb, amit elérhetünk. De arra a legtöbbre igenis törekedni kell. Különben mi értelme az egésznek? :)

ayren - 2015. 04. 01. 20:39

Az, hogy mondhatni, az ördög ügyvédje szerepét játszom, persze nem jelenti hogy elvileg ne értenék veled egyet. :)
De sajnos énbelém is túl sok racionalizmus szorult, attól tartok hogy egy olyan világban, mint Rické, a lehető legtöbb előbb-utóbb túlságosan kevésnek bizonyulna.

Apropó, hogy állsz az esetleges poszttal? Meg akarod még írni?

getkey - 2015. 04. 01. 20:46

Mindenképpen! Most kezdem újranézni az első 3 évadot, olyan ütemben, ahogy csak az időm engedi. De minimum az első kettőt. Utána szeretném megírni. :)

A racionalizmus pedig érthető. Az elmélet nem feltétlenül fedi a valóságot, sajnos. Summa summárum: törekedjünk a lehető legjobbra, a többi pedig majd kiderül. De ha még csak nem is törekszünk, akkor eleve kudarcra van ítélve a helyzet. Dióhéjban (jó nagyban) ezt akartam kifejteni eddig. :)

ayren - 2015. 04. 01. 20:55

Csodálom, hogy nem Dale-ről vagy Herschelről írnál inkább. A te karaktered úgy nézem, az övékéhez áll közel. :)

És sok sikert az íráshoz! Igyekezz vele, legyen valami TWD-poszt megint, ami enyhíti majd az elvonási tüneteimet.:)

Kata - 2015. 04. 01. 20:59

Ép alatt én sem hibátlant értettem, ilyen nyilván nincs (és nem is lesz).
És még egyszer: én sem azt állítom, hogy etikus asszisztálni az elnyomott rétegek újratermelődéséhez, de ezt a sztoriban sem éreztem, sokkal inkább egy kényszerű döntést, amellyel valakinek valamiért cserébe több lehetőséget adtak másoknál. Valakinek a kárára, egy nagyobb cél érdekében. (Nyilván nem csak ez a tudás kell, de nagyon fontos.) Az megint egy másik kérdés, hogy nem sikerült megtartani a szükséges kontrollt.

Amúgy egyáltalán nem tudom, milyen döntéseket hoznék nagyon szélsőséges körülmények között, nem merem azt állítani, hogy ugyanott húznám meg a határaimat (bár jól hangzana).

ayren - 2015. 04. 01. 21:15

Kata
Szerintem senki se tudja. Mármint, hogy milyen döntéseket hozna a TWD világában. :)
Szélsőséges helyzetek szélsőséges döntésekre sarkallnak.

fireblade - 2015. 04. 01. 21:32

@ayren:

Hát ez biztos. Példaként említeném, hogy sokan néznek akció meg háborús filmeket, és így, meg úgy csinálnák a főhős helyett a dolgokat…..de sokan el se tudják képzelni milyen az mikor lőnek rá.
Nem akarok itt belemerülni, de sajnos volt szerencsém hozzá…és elhiheted, iszonyat sz*r érzés mikor heversz egy árokban és megszórják körülötted a területet.
Egy tűzharc ha nem tapasztalod, fogalmad se lehet milyen érzés, és most itt nem tudhatod hogy viselkednél, mit tennél.
Mint ahogy senki nem tudja mit tenne egy zombi apokalipszises világban….mit tenne Rick vagy Daryl helyében.
Elítéljük Nicholast, mert elcseszte, és hibásan döntött, és Noah meghalt. De ki tudja? lehet hasonló helyzetben mi is ugyanígy tettünk volna.

getkey - 2015. 04. 01. 21:32

Ez jó kérdés. :) Hershel karaktere nagyon közel állt a szívemhez. A mentalitása, és amit képviselt, pontosan az, amivel gond nélkül tudok azonosulni. Ráadásul képes volt a fejlődésre is, mert habár az elején konokul tagadta a valóságot, idővel rájött, hogy muszáj adaptálódnia a megváltozott körülményekhez. És ettől még ugyanúgy megtarthatja a saját értékrendjét is.
Dale valamiért kevésbé volt szimpatikus. Így, utólag már nehezen tudnám megmondani, miért. Talán, ha most újra megnézem az első évadokat, jobban látni fogom az okát.
Rick pedig az abszolút favoritom. Talán azért, mert habár lelkileg esendő (nem olyan sziklaszilárd morálisan, mint Hershel volt), és nyomás alatt nem mindig képes a leghelyesebb döntést meghozni (nyilván ez természetes), ugyanakkor mégis megvan benne az erkölcsi tartás, a hersheli szellemiség alapja. Néha ezt ugyan elnyomják a mocskos valóságra adott kényszerű válaszai, de ott van benne. Amit tesz, azért teszi, hogy megóvja a szeretteit és a társait. És ha sokszor nem is sikerül neki maradéktalanul, de alapvetően igyekszik összeegyeztetni a humán erkölcsöt a valóság által támasztott követelményekkel. :)

urbai - 2015. 04. 01. 22:33

nekem valahogy nem jön be a Morgan-es szál. oké él, még mindig, a sors összehozza Rick csapatával, na bumm.
aztán vagy beáll a csapatba majd vagy megy tovább magányos farkasként.

utóbbi különösen vicces lenne, tekintve milyen sejtelmesen kellett várni hogy vajon mikor mutatják meg újra…

Ombre - 2015. 04. 02. 00:50

urbai – 2015. 04. 01. 22:33 :

Moragan pupucnak csakis annyi a szerepköre hogy memo legyen,rá tudjunk bambulni arra,hogy honnan-hová jutott Ricky és együttese.
A törzsfejlődés Morganre gyakorolt hatását mi sem bizonyítja jobban,hogy amikor utoljára hosszan szerepelt a harmadik évad “clear” etapjában,akkor még egy élőket,és holtakat is megfingatni akaró,a családja elvesztése miatt még a tagadás fázisában lévő roncs volt,most meg egy Yogi benyomását kelti,aki ráadásul pedánsan letörli a friss vért a botjáról.

jerrycomovie - 2015. 04. 02. 03:33

Tetszik, hogy filozofálgatunk a kisebb rossz-on, meg ki értékes, miközben a sorozatban Rick-en keresztül csak azt mutatták meg, hogy ő, aki rendőr volt és betartotta, betartatta a törvényt, erkölcsileg (morálisan?) olyan határokat kellet már eddig is átlépnie, mire ideértek Alexandriába, hogy eljutott arra a pontra, hogy ha úgy véli, valakit hidegvérrel le kell lőnie, mert az illető egy “köcsög”, megteszi.
A végeredmény ez, még akkor is, ha az írók olyan helyzetet teremtettek, amelyben megvárta Deanna engedélyét.
A lényeg itt Rick karakterének változása, megerősödése.
(Mellesleg, részemről neki van igaza.)

jerrycomovie - 2015. 04. 02. 03:36

Mondjuk, az írók enyhén gyávák voltak, mert ahhoz, hogy ezt meglépjék, azért kellett, hogy Pete megöljön valakit. Így, kicsit kimosdatták Rick figuráját, hogy erkölcsileg ne sározódjon annyira. (Bár, sokak szerint, így is átment feketébe fehérből, pedig ez a világ csupán már lassan egységes szürke.)

ui: De megnéznék már egy olyan zombit, akin valami igazán rikító színű – mondjuk neon zöld – hacuka van. Tök uncsi, hogy mind szürkés, kékes holmiban grasszál.

Al - 2015. 04. 02. 04:19

Hát én cliffhangerrel nem találkoztam, de ezt már megszokhattam. Sajnos egyre jobban ehúzzák a sorozatot, teljesen más évadra számítottam. A zárás önmagában nem volt rossz, sőt az évad talán legjobb része a maga 7/10-es általam adott osztályzatával, de az összképet nézve, kezd nagyon elmenni a kedvem az egésztől.

ayren - 2015. 04. 02. 07:38

getkey
Kétségtelen, hogy írás szempontjából Rickben sokkal több lehetőség van, mint Herschelben, éppen azért, mert szélsőségesebb figura. Meg hát főszereplőként többet is van színen, jobban megismerhettük.:)
Herschel a bölcs öregember, akihez tanácsért fordulhat, ha erkölcsileg meginog, és nem tudja, mi a helyes lépés. Mint pl. a Kormányzóval való tárgyalása után. H. szilárdabb moralitást képvisel mint Rick, de éppen ezért izgalmasabb karakter az utóbbi. Ahogy fluktuál a személyisége fehér és fekete között.

ayren - 2015. 04. 02. 07:47

fireblad
Egyetértek. Engem egyszer valaha régen megtámadtak, és teljesen lebénultam, sokkot kaptam, szóval egy tapasztalat kipipálva szélsőséges helyzetből. Nyilván más persze, ha hozzászoksz egy ellenséges környezethez. Az emberek legtöbbje szinte mindenhez képe adaptálódni, ezért lettünk sikeres faj (eddig) az evolúció során.

Snoopyzit30 - 2015. 04. 02. 08:35

ayren – getkey

Herschel nekem is nagy kedvencem volt végig, de ő sem volt makulátlan. Mint tudjuk egyrészt alkoholista volt (régen). Rickéket egy idő után ki akarta dobni a farmról és ehhez konokul ragaszkodott sokáig is, aztán eltitkolta (v. eltitkolták) hogy a pajtában mi van, milyen veszély, miközben Rickék a szerencsétlen Sophiát keresték. És miután kiderült minden Herschel megintcsak az ivásba menekült, aminek következtében – ha nincs Rick – akkor lehet a nyakukra hozza azokat az idiótákat, akik csapatostul megtámadták ott őket.
Valamint Herschel tudott sokáig úgy okoskodni (pozitív értelemben), hogy a vezető Rick volt (“nincs demokrácia”), tehát a felelősség Rick vállát nyomta.

Mindezek mellett természetesen egyértelmű, hogy Herschel képviselte eddig a sorozatban az erkölcsi magasságokat (meg talán még Dale). Szerintem jó lenne egy írás Herschelről, csak hát ő már rég nincs a sorozatban :-(

ayren - 2015. 04. 02. 09:06

Herschel úgy lett morálisan jobb ember, hogy előtte elég mélyre zuhant (régi alkoholizmusa), de a lánya születésekor képes volt felállni és megváltozni. Nyilván ő se makulátlan, olyan ember amúgy sincs, de moralitás szempontjából azért egy szinttel Rick felett állt. A kérdés, hogy Rick tovább folytatja majd ezt az erkölcsi libikókát Alexandriában, vagy képes lesz ő is kicsit visszavenni, és az etikusabb énje erősödik megint meg.

getkey - 2015. 04. 02. 13:38

ayren, Snoopyzit30

Világos. Teljesen makulátlan ember nem létezik. Amikor azt mondjuk egy jellemre, hogy – fogalmazzunk egyszerűen – jó, vagy azt mondjuk, hogy rossz, akkor a tendenciákról beszélünk. Arról, hogy milyen elvek és motivációk mentén hozza meg a döntéseit, hogyan viszonyul másokhoz, milyen erkölcsiséget képvisel.
Nyilván a legtisztességesebb ember életének is vannak olyan mozzanatai, amik kétségbe vonhatók, és egy velejéig romlott jellem sem úgy éli minden percét, hogy áskálódik, kisállatokat vagy embereket gyilkol, hazudik, intrikál, stb. A különbség az arányokban érhető tetten.
Hershel alkoholista volt azelőtt, de nem volt feleségverő pl., és összekapta magát, úgy tudott kijönni egy negatív életszakaszból, hogy végül olyan magas erkölcsi nívót tudott elérni, hogy ő lett a csapat moralitásának legerősebb pillére. (Vele kapcsolatban azt még hozzáfűzném, hogy szerintem a felelősség tanácsadóként is ugyanúgy nyomta a vállát, még ha nem is ő hozta meg a végső döntéseket. Nagyon erős lelkiismeret dolgozott a karakterben, így ha teszem azt Rick az ő tanácsát követve hozott volna egy olyan döntést, ami félresiklik vagy emberek életébe kerül, akkor szerintem H. számára ugyanolyan erkölcsi és lelki terhet jelentett volna, mint ha ő maga mondja ki az utolsó szót.)
Vagy ott van pl. a Kormányzó, aki számomra a képzeletbeli egyenes másik végpontján helyezkedik el. Neki is voltak közömbösebb, urambocsá’ pozitív pillanatai (pl. azok, amiket Tara-Lilly családjáért tett, miután beléjük botlott), ő viszont emellett sem volt képes levetkőzni (bár nyilván nem is akarta) a végtelenül egocentrikus, mindenkit a saját maga érdekeinek alárendelő, adott esetben bárkit elpusztító, pszichopata személyiségét.

ayren - 2015. 04. 02. 14:13

Jajaj, kisállatokat vagy embereket gyilkol? Szegény Daryl a mókusaival és oposszumaival… :)

Egyébként érdekes a relativítás és kontraszt kérdése a TWD-ben. Az első két évadban Shane volt Rick ellenpólusa, a harmadikban a Kormányzó, a negyedikben a kannibálok. Ők emelték ki Rick relatíve helyes erkölcsiségét. Az ötödikben viszont nem volt ilyen erő, bár a vége felé azt hittem, hogy Gabriel lesz az, de ő végül csak zakkantnak bizonyult.
Kíváncsi vagyok, a hatodik évadban visszatérnek-e a sémához?

ayren - 2015. 04. 02. 14:20

Ja, és ami még változott, az a magasabb erkölcsiségű személy visszafogó szerepe. Ezt a karaktert először Dale, majd Herscel képviselte, de per pillanat ilyen személy nincs Rick mellett. Helyettük Carol suttog a fülébe, és az öreglányt tényleg imádom, de kezd egy leheletnyit ijesztővé válni. Arra is nagyon kíváncsi lennék nagyon, milyen változáson esik át (ha ugyan) a Rick-Carol dinamika és szerepkör az új évadban.

Snoopyzit30 - 2015. 04. 02. 15:19

Rick mellé viszont kell egy ugyanolyan erős valaki is mint ő. Carol is ilyen és lehet hogy nem ment messzire, csak azonnal felismerte az “asszonyverő”-t és ennek további lehetséges következményeit. Pl. hogy Pete verése egyszer csak tragédiába torkollik és Carol szerintem emiatt reagált így, hogy ezt már nem szabad megvárni. Amúgy Carolnak szerintem helyén van az esze. Az álmodozók mellé kellenek nagyon ilyen emberek is. Ricknek valahol szerintem támasza is Carol. Sok mindenen mentek át együtt, anno Rick a gyilkosságok után úgymond száműzte is Carolt, de aztán Carol megmentette Judith-ot és gyakorlatilag mindenkit a Terminusnál. Nem tartom valószínűnek, hogy Carol karakterét elvinnék az írók egy szélsőséges irányba. A Morgan vonalat (meg a minden ember értékes elméletet) egyenlőre nem értem. Nem minden ember értékes, valakiket igenis meg kell állítani, mert csak még több értelmetlen öldöklés lesz. A kormányzót nem állították meg, visszajött. A terminusiakat nem kutatták fel, ahogy Rick akarta, azok is visszajöttek. Morgannek meg kellett volna ölnie a két W-s emberkét. Tudhatta, hogy milyenek, mert tőle sem csak a kaját akarták elvenni, hanem ahogy mondta mindenét. Kicsit elkalandoztam…

getkey - 2015. 04. 02. 15:52

ayren

A Daryles megjegyzésen felröhögtem :D
Arra én is kíváncsi vagyok, lesz-e konkrét ellenpólus a 6. évadban. Ahogy most kinéz, valószínűleg W-ék lesznek azok. Legalábbis pár rész erejéig biztosan átveszik a főgonosz szerepét.
Carol pedig remek példája a karakterfejlődésnek. Érdekes személyiség. Az én szememben ő is abszolút pozitív jellem, de egészen máshogy az, mint pl Rick vagy a fent nevezett öregurak. Ő jól láthatóan hajlamos a hatékonyságot az morál elé helyezni. Egy bizonyos határt nem lép át, de azon belül viszonylag szabad kezet ad saját magának. Megteszi, amit meg kell, és eszközök tekintetében már nem túl válogatós. És tényleg szükséges ilyen karakter is a csapatba. :) Egyébként pont az a szép, hogy eltérő szemléletű, mégis alapvetően ugyanolyan elveket valló emberek alkotják a csapatot, amit az ő csoportdinamikájuk képes a helyes úton terelgetni.

Snoopyzit30

Kíváncsi leszek Morgan bővebb történetére. Már úgy értem, arra, hogy miken ment keresztül, mióta utoljára találkoztak Rickkel. Hogy mi a konkrét kiváltó oka az újonnan elsajátított buddhista életszemléletének.

fireblade - 2015. 04. 02. 16:03

Valószínűnek tartom hogy lesz csak Morgenes rész, akár több is, ahogy követhetjük ide az útját.
Az őrületből a Yodává változását :)

fireblade - 2015. 04. 02. 16:09
Ombre - 2015. 04. 02. 16:47

fireblade – 2015. 04. 02. 16:09 :

A Hamlin,Hamlin & McGill majd jól beperli az értelmi szerzőjét ennek,olyan 200 millióra!

ayren - 2015. 04. 02. 16:57

Snoopyzit30
Nagyon remélem is, hogy nem lendítik át a “sötét oldalra”.:)
És persze tudom, én, hogy valószínűleg csak kőkemény és hideg számítás áll Carol tettei mögött, csak egy nagyobb bajt próbál megelőzni a fenyegetésekkel és Rick befolyásolásával, de azért határon táncol, valljuk be – még ha az írók direkt csinálják is ezt vele.
Szóval, egy icuri-picurit azért aggódok érte. :)

ayren - 2015. 04. 02. 17:08

getkey
“Ő jól láthatóan hajlamos a hatékonyságot az morál elé helyezni. Egy bizonyos határt nem lép át, de azon belül viszonylag szabad kezet ad saját magának. Megteszi, amit meg kell, és eszközök tekintetében már nem túl válogatós.”

Ebben szerintem Daryllel nagyon egy húron pendülnek. Amikor azt a srácot magukkal vitték a kocsmai verekedés után a farmra, Daryl volt az, aki megtette a piszkos munkát, és megpróbált belőle információkat kiszedni. Azt hiszem, akkor mondta Ricknek, hogy nem kell neki minden szarságot felvállalni. Ez tetszik benne. Képes osztozni Rick áldozatvállalásában, anélkül, hogy megkérdőjelezné a másik vezető szerepét.
Egyébként most, hogy újranézem a régebbi évadokat, valahogy a Carollal való kapcsolata miatt egészen más szemmel tekintek Darylre. Nem igazán kedveltem régebben, de második blikkre sok finomságot észrevenni a karakter jellemében, gondolkodásában. Kár, hogy Reedus picit gyengébb színész, mint McBride vagy Lincoln…

Snoopyzit30 - 2015. 04. 02. 17:36

fireblade – 2015. 04. 02. 16:09

Ezek biztos nem TWD-nézők voltak, mert azok szarrá röhögték volna magukat. A másik, hogy látszik, hogy nem férfiakkal csinálták ezt meg, mert ha valaki agresszíven lépett volna fel és ‘önvédelem’ jogcímén valakit netán megöl, az azért erős lett volna…

Snoopyzit30 - 2015. 04. 02. 17:48

@ayren: “kocsmai verekedés” de finoman fogalmazol :))) gyakorlatilag kivégzés volt :-P

fireblade - 2015. 04. 02. 17:51

@Snoopyzit30:
nyilván..de azért jó poén :)
bár nemtom mit szóltak volna ha az egyikük előkap egy stukkert és fejlövéseket alkalmaz, ahogy tanítják :)

ayren - 2015. 04. 02. 17:53
ayren - 2015. 04. 02. 18:13

Snoopyzit30
Ja, igazad van. De valahogy olyan westernes hangulat maradt meg bennem, szinte még a lengő ajtót is látom, ahogy kirepül rajta egy ájult test… :)

getkey - 2015. 04. 02. 18:23

ayren

Daryllel kapcsolatban már nem is rémlett ez a jelenet. Jó, hogy emlékeztettél. :) Tényleg jó lesz újranézni az első évadokat. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az eddig történtek tudatában, hogyan fogom látni a karakterek kezdeti jellemét.
És egyetértek a Carollal való hasonlóság kérdésében. Ahogy most állunk, lassan viszont már Darylnek kell majd leckéket venni Caroltól, a felhasználható eszközök témakörében. :)

ayren - 2015. 04. 02. 18:35

Ja, ja… Egyébként nem akarom lebecsülni Darylt se (megvannak a maga értékei), Ricket meg még kevésbé, de a jelenlegi triumvirátusból szerintem Carol a legokosabb. Nem lehet, hogy 6. évadra Carol lesz a csoport agya? :)

ayren - 2015. 04. 02. 18:37

Egyébként azt hittem, elkezdted már újranézni. Én épppen a 3. évadot nyomom.:)

getkey - 2015. 04. 02. 18:49

Majd kiderül. :) Egyébként mindhárom karaktert nagyon szeretem.
Ma este kezdek bele, ha minden jól megy. Legkésőbb holnap. Majd igyekszem felzárkózni. :)

Snoopyzit30 - 2015. 04. 02. 18:51

ayren

Ez tök poén, én is ilyen westernes kocsmára asszociálok. Hát vissza kell néznem azt a részt. Valami olyan maradt meg bennem, hogy tök nem értettem, hogy miért próbálják meg a srácot ott helyben műteni, amikor egy bazi nagy vaskerítésdarab ment keresztül a lábán. Emlékszem azon röhögtem, hogy azt ember nincs aki kiszabadítja anélkül, hogy le kéne vágni a lábát, aztán csak kiszabadították. Attól a plafonon voltam, hogy mekkora marhaság. De a western dolog miatt most visszanézem, erre most kíváncsi vagyok :)

Snoopyzit30 - 2015. 04. 02. 20:07

ayren

Belenéztem, nem westernes a kocsma, bár a bejárati ajtó valóban nyikorog és fa székek és bárpult van, meg a jelent is olyan, mintha párbajra készülnének, főleg, hogy Rick állandóan a pisztolytáskájához kap. De a gyilkosság az úgy van ahogy emlékeztem. Sőt az egyikbe Rick belelő 2-t és még odamegy és még 1-et belelő, hogy tuti legyen. Szóval sima kivégzés.

fisher - 2015. 04. 02. 21:25

ez egy logikátlan nyomasztó szar volt, pedig az évad tetszett. húzzák, húzzák csak nem tudom minek mikor ott a rengeteg képregény alapanyag. cliff se volt. no mindegy, legaláb nem kell várni a folytatást.

jerrycomovie - 2015. 04. 03. 02:08

Snoopy:
A kocsmás volt azt hiszem számomra az első igazán vad Rick megnyilvánulás, hiszen, bár az írók egyértelműen utaltak rá, hogy a két csávó gázos – sőt a dagadt leplezetlenül még előttük célozgatott rá, hogy ki kell őket nyírni a farmot meg majd felkutatják – itt lépett át egy vonalat Rick, amely teljesen elválasztotta a fehéret a sötéttől. Ha jól emlékszem, eddig teljesen fehérnek éreztem a karaktert.
Azután a kövérhez odalépett és biztos, ami biztos, még belelőtt pluszba, hogy ne kérjen második fogást…
Innentől számomra már nem volt ugyanaz a figura és azért volt erre a lépésre szükség, hogy megágyazzon annak a Ricknek, aki később megöli majd Shane-t, a korábbi barátot.
Szerintem.

Snoopyzit30 - 2015. 04. 03. 07:37

jerrycomovie

De a Shane megölés az nagyon indokolt volt, ha jól emlékszem. Én ott nem éreztem Rickben a sötét oldalt.

ayren - 2015. 04. 03. 10:38

Én sem. Az tisztán önvédelem volt. Előre eltervezetten Shane akarta megölni Ricket, hogy megszerezze Lonit.

Soldierdsgn - 2015. 04. 03. 14:59
Soldierdsgn - 2015. 04. 03. 15:10

jerrycomovie:
“Azután a kövérhez odalépett és biztos, ami biztos, még belelőtt pluszba, hogy ne kérjen második fogást…”

Pedig akkor még nem is tudta, hogy harapás nélküli halál is zombuláshoz vezet :)

Snoopyzit30: szerintem az nem kivégzés volt, csak egy jól sikerült “párbaj”

Snoopyzit30 - 2015. 04. 03. 17:19

@Soldierdsgn: “Pedig akkor még nem is tudta, hogy harapás nélküli halál is zombuláshoz vezet :) ”

De akkor már tudta! Az első évad vége óta tudja, mert a járványközpontban akkor mondta el neki az a kutató. Csak a többiekkel közölte sokkal később, illetve a nézők sem tudták, mert csak annyit mondott Rick, hogy ezt súgta neki a kutató.

Vagy én nem tudom jól? Erősítsen meg valaki! :-P

Eva - 2015. 04. 03. 18:06

Snoopyzit30 – 2015. 04. 03. 17:19
Jól tudod

gregg - 2015. 04. 03. 18:29

getkey – 2015. 03. 31. 22:49

“Teljesen egyetértek azzal, hogy egy felelős vezető is hozhat kevésbé okos döntést, és hibázhat is. Ez egyértelmű. Amit mondtam, inkább azért mondtam, mert számomra úgy tűnt, hogy nem hibás döntésből került Pete oda, hanem sokkal prózaibb okból: így nagyon egyszerű okot lehetett szolgáltatni a kardos dühöngéséhez.
Azzal is egyetértek, hogy az volt a probléma, hogy meglátta Ricket Jessievel. És még azt is aláírom, hogy nem lehet minden ilyen lehetőséggel előre tervezni. És pontosan ezért vallom, hogy éppen ezért lett volna a lehető legkézenfekvőbb minden szempontból egy távolabbi kalyibában elhelyezni.”

Természetes, hogy a doki csupán azárt került abba a házba, hogy okot találjanak neki kardot ragadni. Az viszont vérmérséklet függő, hogy valaki képes ezt elfogadni egy karakter általi hibás döntés következményeként, vagy inkább a szándékoltságot látja benne az írók részéről.

Egyetértünk, hogy a dokit a lehető legtávolabbi házban kellett volna elhelyezniük, ez lenne a valós életben, csak nekünk itt kell lenyelnünk azt a bizonyos kilógó dramaturgiai lólábat, hogy a történet előrehaladása érdekében az íróknak csalniuk kell. Lehetőleg a legkevésbé szemet szúró módon, de csalni, mert különben nem képes elérkezni a történet ahhoz a dramaturgiai ponthoz, ami tovább lendítené a sztorit a kívánt irányba.

A játék kedvéért nézzük meg, mi adódhatna abból, ha a dokit egy távolabbi házba száműzik az írók, és hogy juthatunk el ebből a kiindulóból odáig, hogy a doki kiszúrja, Rick és Jessie párbeszédét, ami után a kard és a többi következhet.
Három lehetőség adódik, legalábbis most így hirtelen belegondolva:
1. a doki elkolbászol a házától, és így véletlenül pont kiszúrja Rick-et és Jessie-t. Ez a véletlen tényező miatt nagyon necces, szemben azzal ugye, ha a háza ablakából épp ráláthat Jessie házára és bármikor kiszúrhatja őket.
2. Rick és Jessie kolbászol arrafelé, amerre a doki lakik újabban és ő így pillanthatja meg őket. Ez megint csak a véletlen miatt necces, továbbá hülyék a karakterek, hogy majd arra sétálnak.
3. a doki elhatározza hogy Jessie közelében fog ólálkodni és így pillantja meg kettejüket. Ez egy vállalhatóbb megoldás, viszont az a baj vele, hogy komolyabban kéne foglalkozni ekkor a doki karakterével, többet mutatni, míg ez a dolog megformálódik benne és tettekre lép, ezt meg szerintem nem bírta volna el az epizód.

Ezek után gondolom úgy, hogy az írók a kevésbé rossz, kevésbé kifogásolhatóbb megoldást lépték meg, amikor a dokit egyszerűen oda költöztették látótávolságon belülre.

Eddig védtem az írókat, de most szólnék azért ellenük is:

Vandor felvetése:

“Vannak olyan hibák amiket egy kis odafigyeléssel vagy a készítők gondolkozásával kikerülhetők lettek volna. Pl.: Glenn megmenekülése. (Ha mondjuk nem lövik meg, vagy marad nála fegyver, esetleg csak egy járkáló veti rá magát.)”

Na épp ez az, ha Glenn-re 1db zombi támad, simán elhiszi mindenki hogy túlélte, mi a francért kellett hát 3? Hogy ilyen mission impossible helyzettel felhúzzák a feszültséget, mert üssön már minden porcikájában az évadzáró, ahol csak tud? (+ a másik ugyanilyen ebben az epizódban: Daryl és Aaron ugyanennyire lehetetlen helyzete.)
Szóval amellett, hogy az írók – gondolom – igyekeznek egy hiteles történetet megteremteni, azért manipulálják a nézőt, ahogy csak tudják, esetenként akár el is vetve a sulykot, feláldozván a hitelességet a puszta szórakoztatás ellenében. Az a baj ezekkel a megoldásokkal, hogy lassan elveszti ez erejét, ha gyakran bedobják a szereplőket egy ilyen mission impossible helyzetbe, azt ők meg rendre kiverekszik magukat onnan, vagy történik valami csodás megoldódás. (Egy epizódon belül két ilyen is azért sok.)
Egyébként mennyire drámai (na és életszagú) lett volna, ha mondjuk Daryl és Aaron kipattan a kocsiból, azt egyiküket menten szétcincálták volna? (Legalább ha az a pipa meglett volna..)
(Ha esetleg olvassák ezt a TWD írói és látják, hogy mennyire üt egy ilyen megoldás és meglépik, akkor kérném az írói kreditet!)

_Peter - 2015. 04. 03. 19:13

Snoopyzit30 – 2015. 04. 02. 20:07

jerrycomovie – 2015. 04. 03. 02:08

A kocsmában a két csávó világosan előadták tudnak a farmról (mivel Randall látásból ismerte Maggie-t a suliból) és meg akarják szerezni, megölnék őket, teljes fenyetés volt. Az első csávó nyúlt a pisztolyáért, Rick gyorsabb volt, a dagadt emelte volna a shotgunt, Rick gyorsabb volt. Aztán még a zombitlanító lövés. Teljesen jogos önvédelem volt, én abba a jelenetbe nem láttam bele semmilyen Rick szürke-sötét oldal dolgot. Shane szintén önvédelem volt, azért csalta el távol, meg akarta szerezni Lorit, mert ugye Shane-nek nem jött jól Rick “feltámadása”.

getkey - 2015. 04. 03. 19:34

gregg

“Természetes, hogy a doki csupán azárt került abba a házba, hogy okot találjanak neki kardot ragadni.”

Ebben teljes köztünk az egyetértés. Végig ezt fejtegettem a kapcsolódó hozzászólásaimban.

“Egyetértünk, hogy a dokit a lehető legtávolabbi házban kellett volna elhelyezniük, ez lenne a valós életben…”

Ezt is teljesen egyformán látjuk. :)

“…csak nekünk itt kell lenyelnünk azt a bizonyos kilógó dramaturgiai lólábat, hogy a történet előrehaladása érdekében az íróknak csalniuk kell. Lehetőleg a legkevésbé szemet szúró módon, de csalni, mert különben nem képes elérkezni a történet ahhoz a dramaturgiai ponthoz, ami tovább lendítené a sztorit a kívánt irányba.”

Na, ez az, amit viszont már eltérően értékelünk. És ez is természetes.:)
Kapásból felsoroltál egyéb opciókat is (a 3. pl. reálisnak tűnik első blikkre is – sokkal reálisabbnak, mint ami végül történt), amikkel élhettek volna. Ha azt a jelenetet, amiben Pete meglesi Jessiet és Ricket, megtoldják kicsit időben, és mondjuk az általad felvázolt utolsó megoldást választják, belefért volna akkor is egy maximum kb. 2 perces megmozdulásba az egész, amivel máris életszagúbban indokolják meg, hogy mi vezetett a végkifejletig.
De a sort lehet még folytatni. x+n számú kevésbé erőltetett megoldás lehetséges. Igen, ez már az én vérmérsékletem: nem szeretem, ha valaki az egyszerűbb (de sokkal kétségbevonhatóbb) megoldással él, csak azért, mert az egyszerűbb, miközben választhatna minimálisan több energiabefektetéssel (de néha még csak ez sem szükséges) egy korrektebbet.
De ez tényleg szubjektív ízlés kérdése. Kinek ez, kinek az veri le a lécet. Ordenáré hibának én sem tartom, csupán a történetvezetés egyik slendrián elemének. :)

jerrycomovie - 2015. 04. 04. 09:32

Peter:
Úgy emlékszem – felirattal néztem – hogy a dagadt olyasmit mond, hogy lőjék le Rick-éket és a farmot meg majd felkutatják, ahonnan jöttek, mert logikus, hogy nincs messze. Nem emlékszem Maggies iskolás utalásra, meg arra sem, hogy miért hozták volna szóba Maggie-t, hiszen ott sem volt a kocsmában, Rick-ék meg alapból elég szűkszavúak voltak. Rick rájuk is foghatta volna a fegyverét és kitessékelhette volna őket, de a párbeszéd és a gesztusok hirtelen átléptek egy határt és csak az maradt, hogy lelövi őket. Amikor ez tudatosult Rick-ben, akkor lépett át egy határt a személyisége. (Több ilyen kis sorompó vagy belső gát van. Fokozatosan lépi túl ezeket.)

Snoopyzit30 - 2015. 04. 04. 11:19

jerrycomovie

Maggie úgy jött a képbe, hogy volt egy srác, aki leesett valami tetőről és ráesett egy kerítésre. Na azt a srácot mentették meg Rickék és elvitték (bekötött szemmel) a farmra. Ott kotyogta ki a srác, hogy ő ismerte Maggie-t. Ez a srác volt az akit Shane elcipelt az erdőbe… stb stb.

_Peter - 2015. 04. 04. 12:45

jerrycomovie – 2015. 04. 04. 09:32

Maggie utalást mi nézők tudtuk meg utólag, amikor Randall előadta a farmon a banda honnan tudott a farmról és nyilvánvalóan durva banda volt az gyilkosokkal, erőszakolókkal stb. Magyarul sejthető mi várt volna a nőkre a farmon.

“Rick rájuk is foghatta volna a fegyverét és kitessékelhette volna őket”

Kedves rosszarcú idegen ne zavarjon engem, köszönöm. Ez nem így működik.

“de a párbeszéd és a gesztusok hirtelen átléptek egy határt és csak az maradt, hogy lelövi őket.”

A két idegen teremtette a helyzetet, Rick csak önvédelemből lőtt.

“Amikor ez tudatosult Rick-ben, akkor lépett át egy határt a személyisége.”

Rickben az tudatosult, hogy nem csak a zombikkal kell vigyázni, hanem gonosz idegenekkel is.

Rick megmondta nincs miről beszélniük mert hamar levágta rossz emberek, aztán a csávó nagyon erőszakoskodott hogy márpedig ők is mennek a farmra. Rick mondta felejtsék el. Erre fenyegetőzni kezdtek, az egyik beugrott a pult mögé hogy tölt egy italt és közben előadta ők akarják a farmot, nem vándorolnak tovább. Rick ismét mondta nem. Rick középen állt a két csávó közt. A pultos nyúlt a pisztolyáért, Rick headshot fordul, kettő a dagadt testére és még egy harmadik lövés hogy ne változzon át. Egyszerű önvédelem volt.

Vandor - 2015. 04. 04. 13:56

A kocsmában Rick tényleg csak önvédelemből lőtt.
Az 5 évadban idáig egyszer sem gyilkolt gonosz szándékból. Mindig morálisan alátámasztható oka volt, legtöbbször a szerettei és az ártatlanok védelme, vagy sima önvédelem. Amikor Michonne és Rick az ut szélén hagytak egy embert. Az szerintem nem volt túl szép, de érthető volt. És az, hogy hagyták a saját útját járni az nem gyilkosság. (Az elhíresült táskás eset.)

Röviden összegezve az 5 évad:

1. évad
60. nap: Rick felébred a kómából a kórházban. Rick találkozik Morgannal és a fiával.
Atlantában Rick találkozik Glennékkel. Glennék elviszik Ricket a táborba, ahol találkozik Lorival a feleségével és Carllal a fiával.
A járkálók lerohanják a tábort.
65. nap: Felrobban a Járványügyi Központ.

2. évad
66. nap: Eltűnik Sophia. Meglövik Carlt.
Előkerül Sophia a pajtából.
85. nap / 293. nap: Rick önvédelemből leszúrja Shanet. Carl lelövi az átalakult Shanet. A járkálók lerohanják a farmot.

3. évad
300. nap: Rickék megérkeznek a börtönhöz.
Megszületik Judith és meghal Lori.
323. nap: Rickkék sikeresen visszaverik a kormányzó támadását. A kormányzó kiirtja a Woodbury embereit. Andrea és Milton meghal.

4. évad
323. nap: Rickék a börtönben.
A Kormányzó megöli Hershelt és lerombolja a börtönt.
Michonne megöli a kormányzót.
Glennék találkoznak Abrahamékkal.
511. nap: Megérkeznek Rickék Terminusba.

5. évad
511. nap: A Terminusiak ki akarják végezni valamint megenni Rickéket. Carol megmenti Rickéket.
Rickék találkoznak Gabriel atyával
Rikkék legyőzik a rájuk támadó Terminusi kannibálokat.
Rickkék megérkeznek Alexandriába.
546. nap: Deanna parancsot ad Ricknek Pete kivégzésére. Megérkezik Morgan Alexandriába.

Jöhet a 6. évad.

Vandor - 2015. 04. 04. 14:03

A napokat a The Walking Dead Wiki oldalról vettem. Az események leírása és a mondatok szerkesztés saját.

jerrycomovie - 2015. 04. 04. 14:20

Peter:
Hát ez az, hogy Randall utólag szól róla, hogy ismeri Maggie-t. Az étteremben Randall nem volt bent, így nem szólhatott akkor még a két tagnak, hogy ismeri az öreg lányát. (Ok-okozat) Később, esetleg ha a dagadték győznek és Randall meglátja az öreg Hershel holttestét, talán levágja, hogy van egy Maggie nevű lánya. A két csávó csak vagdalkozott és tippelt. Nem tudták, kik Rick-ék. De még az sem biztos, hogy bár a suliban ismerte látásból Maggie-t, de nem biztos, hogy összerakja, hogy az apja volt a kocsmában. (Az nem derül ki, hogy a két lelőtt csóka honnan került a városkába.)
A kitessékelés működhet, csak ezer százalék, hogy azzal nincs vége. Így gyorsabban lezárta Rick a balhét.

jerrycomovie - 2015. 04. 04. 14:22

Vandor:
Azt nem tudjuk, hogy Rick pontosan hány napot töltött kómában? Az érdekelne, hogy miután lelépett mindenki, a bezárt Rick hány nap után ébredt fel étlen-szomjan, stb.

Vandor - 2015. 04. 04. 14:44

A járvány kitörése után 60 nappal tért magához Rick a komából. De hogy a járvány előtt menyi idővel lőtték le, azt nem tudom. Ezért azt sem, hogy összesen hány napig volt komában.

jerrycomovie - 2015. 04. 04. 15:30

Igazából engem az érdekelne, hogy az utolsó infúzió és átforgatás – felfekvés miatt – és Rick ébredése között mennyi idő telt el. Hogy hány napot feküdt tűvel a kezében, étkezés nélkül, mire felkelt. Mert csodálkozom, hogy viszonylag könnyen el tudott tűnni a kórházból.

Vandor - 2015. 04. 04. 15:45

Az pont 60 nap A járvány kitörésekor a hadsereg bevonult a kórházba. A nővérkék nem hiszem, hogy oda mertek menni egy komás beteghez. Mikor látták mi folyik a városban, a világban.

jerrycomovie - 2015. 04. 04. 16:20

Nos, ha hatvan napig feküdt étlen-szomjan, akkor csodálkozom, hogy lábra bírt állni. :)
Ez mindig érdekelt a sorozatban, hogy Rick hány nappal volt lemaradva attól a pillanattól, hogy shane rátolta az ajtajára a betegágyat és ezzel elzárta a zombikat.
Ha hatvan nap, akkor Rick már nem él. :)
Érdekes.

_Peter - 2015. 04. 04. 16:57

jerrycomovie – 2015. 04. 04. 14:20

Nem állítottam sehol Randall ott volt a kocsmában. Nem az a lényeg, hanem az miatta és egyébként is a csoportja miatt veszélybe került volna a farm.
Nem tudok mit mondani azonkívül amit eddig: nézd meg a jelenetet, teljesen nyilvánvalóan kimondták tudják van egy jó kis farm a közelben és akarják! És milyen klassz kocsi, ha már itt tartunk. És persze kérdezték vannak-e nők a farmon, mert tudjuk miért. Rick hárított, nem csatlakozhatnak, felejtsék el őket. Erre fenyegetőztek megölik őket. Amikor fegyverért nyúltak Rick önvédelemből megölte őket.

Ha most te ebbe azt látod bele Rick ettől átállt a sötét oldalra és hidegvérrel megölt két ártatlan turistát, akik csak fedélt kerestek…

Snoopyzit30 - 2015. 04. 04. 17:47

Ha már Rick kómás állapotát feszegetitek. Épp a minap néztem vissza a legelső részt, csak úgy kíváncsiságból és ami rögtön feltűnt, hogy zavarosak voltak ott a lövöldözés körülményei. Leírom mire gondolok. Először meglövik Ricket, kb. középen gyomor táján, de Rick feláll simán és még mondja is neki Shane, hogy kell majd egy új golyóálló mellény és csodálkozik is Rick, hogy meglőtték. Aztán kiszáll a kocsiból egy másik fickó és bal oldalt vállon lövi Ricket a mellény mellett. Csupa vér minden, Shane fogja le a kezével és mondja, hogy maradjon vele… blablabla. Következő, hogy Rick felébred a kórházban és a vállán lévő sebhely sehol és csak az a sebe van bekötözve, amit a hasára kapott ott pedig golyóálló mellénye volt, tehát az nem lehetett olyan sebesülés, amitől kómába esett. Szóval már az első részben van ez az óriási baki.

_Peter - 2015. 04. 04. 19:00

Snoopyzit30 – 2015. 04. 04. 17:47

Kezdem azt hinni hozzám mindig másképp vágott verzió jut el a sorozatból, mert egyszerűen olyan dolgokról írtok sokan amit én nem láttam.
Ricket a harmadik bűnöző nem vállon találta el, hanem kb. lapockánál kicsit lejjebb és kicsit oldalt. Összevarrták, a kötést a testét körbetekerve rászorították. (amiről te azt hiszed a mellényen át a hasát ért lövésre kapott, nem)

Snoopyzit30 - 2015. 04. 04. 20:53

_Peter

Hát nem tudom. Amikor fenti vágókép mutatja, akkor határozottan bal oldalt a válla alatt (szíve felett) szorítja rá a kezét Shane, de amikor a kórházban sétál akkor egyértelműen a hasán van a kötés. Fura…

_Peter - 2015. 04. 05. 00:00

Snoopyzit30 – 2015. 04. 04. 20:53

Shane hol szorítja talán a vértől nem is látta jól. De az tuti Ricknek az első bekapott golyót fogta a mellény, mondta is jól van aztán az oldalát találták el nem a vállát. Az oldala is volt bekötözve, csak körbetekerték a gézt, hogy tartson rendesen. Később mikor Morgannel találkozik és mennek a rendőrségre fegyverekért és zuhanyoznak látszik levette a körbetekerős kötést és csak az oldalán van egy nagy matrica a hóna alatt. De már nagyon belemélyedtünk. :)

Viszont amiben talán furcsább most 4-5 évad után visszanézni a Darabont féle első részeket, hogy mennyire mások voltak a zombik. Nem annyira szakadtak még a ZA elején, de most is halnak meg emberek, mégis ritkán látni friss zombit. Aztán akkor még nem csak egyenhörgés hanem mindenféle hangok, jajgattak, nyögtek. És ami tuti, okosabbak: kilincset próbálták, létrát mászni is próbált az egyik amikor Rick találkozott Glennel, aztán a boltban ahol voltak Andreáék, az egyik két kézzel követ fogott és azzal ütötte az ablakot.

_Peter - 2015. 04. 05. 00:10

És Darylnek világosabb rövid haja volt a mostani hosszú festett helyett. :)

És a mostani Jessie-Pete családi erőszak témának megvolt az akkori megfelelője: Andreáék próbálták elválasztani Ed-et, mert verte Carolt, persze Ed megint begurult és Shane ment lerendezni. Sz.arrá verte teljesen ha még egyszer megüti a családját…

(csak annyi volt a különbség, Ed nem volt értékes doki, Carol akkor még sajnálta a férjét és persze Shane nem hajtott rá, mint most Rick-Jessie)

Lehet nyáron ismétlő darát tartok!

Snoopyzit30 - 2015. 04. 05. 08:22

_Peter

Na jó meggyőztél :) Daryl haja nagyon feltűnő, mármint hogy világosabb volt korábban. Egyértelműen festve van a színész haja, meg vágják is neki folyamatosan, mert akkor egyenlően nőne nem így. Carol haját kb. 2 hetente kell vágni, hogy a formája megmaradjon, de ezek már csak ilyen kis apróságok, hogy legyen miről beszélgetnünk :))))
Arra én is felfigyeltem, hogy “okosabbak” voltak régen a zombik. Amikor Rick és Glenn sétálnak közöttük bekenve zombivérrel és az eső esni kezd, ott volt olyan is, hogy a zombi egy tök magas kerítésen átmászott és futott utánuk. Meg amikor az autópályán vannak és a lakókocsiba bemászik a zombi körülnézni. Tehát szabályosan körülnézni ment be és csak később hallotta meg az Andreát, mert zörgött valamivel. Gyakorlatilag felderíteni ment be a lakókocsiba a zombi, hogy talál-e valamit. Most meg már csak kóvályognak össze-vissza.

Vandor - 2015. 04. 05. 10:16

Régen okosabbak voltak a járkálok.Ez igaz, de szerencsére az agyuk is bomlik.

Snoopyzit30 - 2015. 04. 05. 10:42

Vandor

Ahogy írta valaki előttem, mindig “születnek” új járkálók, tehát aki akár csak 1-2 napja lett zombi. Ennek bizonyára az írók az okai, egyszerűen mindig olyanok a zombik, amilyennek dramaturgiai szempontból lenniük kell. Nekem egyetlen egy bajom van már velük, hogy nem tudom zombinak látni őket, csak színészeknek. Ez most így hülyén hangzik, de értitek mire gondolok, elmúlt a varázs :-(

zolij - 2015. 04. 05. 18:19

jerrycomovie: a timeline szerint a járvány 14. napján lőttek a katonák a kórházban, ekkor torlaszolta el Shane az ajtót. Szóval Rick 46 napot volt még ezután kómában.

Ize - 2015. 04. 06. 00:05

Csak erdeklodnek, Rick nem Deanna volt ferjet lotte fejbe, hogy ne ,zombuljon be?

Snoopyzit30 - 2015. 04. 06. 10:49

Ize

Olvasd el a korábbi kommenteket, ezt már kiveséztük :))))

_Peter - 2015. 04. 06. 11:22

Ize – 2015. 04. 06. 00:05

Nem. Az alkesz dokit lőtte le.

jerrycomovie - 2015. 04. 06. 22:01

zolij – 46? Nos, nem vagyok orvos, de ennyi nem elég hozzá, hogy simán meghaljon? Kiszáradás miatt.

getkey - 2015. 04. 06. 23:21

jerrycomovie

Ha tényleg ennyi idő telt el hivatalosan a kórházi szoba elbarikádozása és Rick ébredése között, akkor az több, mint furcsa. Szilárd táplálék nélkül egy egészséges(!) ember viszonylag sokáig kibírja, de folyadék bevitele nélkül maximum 3-4 napig maradhat életben. Viszont a szobában Shane után már senki nem tette be a lábát, ami azt jelenti, hogy az ébredéséig Rick kb. tízszer annyi időt töltött bármiféle folyékony és szilárd tápanyag nélkül, mint amennyit az emberi szervezet át tud vészelni. (Az olyan apróságokról, mint pl. másfél hónap az izmok számára passzív átmozgatás nélkül, vagy ugyanabban a testhelyzetben való fekvés szintén ennyi ideig, már ne is beszéljünk.)
Remélem, csak a timeline oldalon számoltak el valamit, mert ez elég neccesen hangzana, akárhogy nézzük. :)

Ombre - 2015. 04. 07. 00:25

Vandor – 2015. 04. 04. 13:56 :

“85. nap / 293. nap: Rick önvédelemből leszúrja Shanet. Carl lelövi az átalakult Shanet. A járkálók lerohanják a farmot.”

Komolyan Shane megmakkantásától a farm lerohanásáig közel hét hónap telt el? Na ne már.

Ricky azért bírta ki 46 napig mindenfajta víz,meg felfekvés nélkül,mert az ő szervezetébe eleve a levegőben terjedő mikroorganizmusokon keresztül jutott be az a fertőzés,ami garantáltan konzerváló hatással párosult nála.Legalább ennyi előnye van a Jenner által neki megsúgott járványnak.

fireblade - 2015. 04. 07. 00:45

Ezt a víz hiányos dolgot már akkor átbeszélték sokan.és egyértelmű, hogy lehetetlen így életben maradni. a válasz az volt..ez egy sorozat, zombis..nem kell belekötni mindenbe :)
Ennyi erővel azt is lehetne kérdezni, hogy egy Abrams század mért nem taposta betonba az összes zombit?? simán megtehették volna..bezárkóznak és addig mennek míg egy is áll :)
Ennyi belefér :)

Vandor - 2015. 04. 07. 02:37

Ombre – 2015. 04. 07. 00:25
Komolyan Shane megmakkantásától a farm lerohanásáig közel hét hónap telt el? Na ne már.

Határozottan nem. Az egy éjszaka alatt történt.
A napok csap az évad kezdetét és végét jelentik. Egy pár fontosabb eseményt az adott évadból bekövetkezési sorrendben írtam. és én, csak a történéseket gyűjtöttem össze. A napokat, csak viszonyítási alapnak tüntettem fel. És azt a The Walking Dead Wiki Timeline készítette. Ezért a napokért felelősséget én nem vállalok!

Jacques - 2015. 04. 07. 12:16

Amíg nem jön a GoT, addig el kezdtem én is nézni az első évadot és tényleg aktívabbak a zombik. Szaglásznak, követ használnak, kerítést másznak, sőt… az egyik “dühében” a tank csapóajtaját püföli, mert nem nyílik. :) Azért színesebbek lennének a mostani részek, ha ilyen aktív kóborlók lennének benne. Ez nem tudom mennyire Darabont féle hozomány, kár volt őt meneszteni.

Ombre - 2015. 04. 07. 14:54

Vandor – 2015. 04. 07. 02:37 :

Tehát a 66.-és a 293,-ik napig dekkolnak Mr.Hershel Greene farmján Rickék? Az hét és fél hónap.

Soldierdsgn - 2015. 04. 07. 16:20

jerrycomovie: Shane a 14. nap zárja el Ricket.
Vandor: nem Michone öli meg a Kormányzót.

getkey - 2015. 04. 07. 16:32

Egyébként a timeline-t mi alapján szerkesztik? A képregényben meg vannak határozva a fontosabb események időpontjai a kitöréshez és/vagy egymáshoz viszonyítva? Csak azért érdekelne, mert a táblázatban konkrét napok szerepelnek, nem csak becsült időpontok.

Ombre - 2015. 04. 07. 17:25

getkey – 2015. 04. 07. 16:32 :

Nostradamus próféciái alapján állították össze az idővonalat.

Vandor - 2015. 04. 07. 19:06

Soldierdsgn – 2015. 04. 07. 16:20
Vandor: nem Michone öli meg a Kormányzót.
Soldierdsgn akkor szerinted kicsoda? Egy afroamerikai katanás (szamurájkard) csaj?
4. évad 8. rész 38. perc Michonne hátulról keresztül döfi a Rick torkát szorító kormányzót.

Vandor - 2015. 04. 07. 19:17

Soldierdsgn arra gondolsz, hogy a 41. percben a halálos sebet kapott földön fekvő és haldokló kormányzóhoz odasétált Maggie és lelőtte? Kíváncsi lennék rá büntetőjogilag kit számít az elkövetőnek ebben az esetben? Szerintem társtettesek, de Meggie nélkül sem élte volna túl.

Vandor - 2015. 04. 07. 19:20

Ombre – 2015. 04. 07. 14:54

Nem én állítom, hanem a The Walking Dead Wiki Timeline.

getkey - 2015. 04. 07. 19:25

Ombre

Értem. Így már világos.

Leon0424 - 2015. 04. 07. 19:32

Brazíliában így promozák a The Walking Dead -t
http://napivizio.reblog.hu/brutalis-walking-dead-reklam

Egy picit túl élethű lett.

fireblade - 2015. 04. 07. 19:38

@Vandor:

Maggie ölte meg….Michone nagyon súlyos sebet ejtett rajta..de a tény az tény..az életét golyó oltotta ki.
Kb úgy képzeld el, (focis hasonlattal) mintha egy teljesen üres kapura rágurítod a labdát, bemenne egyértelműen, de én beérem a gólvonal előtt 20cm-re,és belövöm a kapuba..én vagyok a gól szerző :)

fireblade - 2015. 04. 07. 19:44

@Leon042:

fireblade – 2015. 04. 02. 16:09 :):)

Vandor - 2015. 04. 07. 19:49

Ha valaki bele akarja élni magát a TWD világába a 6. évadig. Az interneten vannak online túlélős, étel, ital, fegyver, lőszer keresős szerepjátékok. (MMORPG):
Remélem ez nem reklám. Esetleg játszik valaki ezekkel?

DayZ
Infestation: Survivor Stories ( WarZ )
H1Z1

Vandor - 2015. 04. 07. 19:52

fireblade rendben meggyőztél. Javítom. :)

Leon0424 - 2015. 04. 07. 20:30

fireblade
hoppá :)

Ombre - 2015. 04. 07. 21:28

Leon0424 – 2015. 04. 07. 19:32 :

Aki azt bepuszilja hogy a linkelt videódban a fartályzsíros cicukák nem ugyanúgy részei a conceptnek,az együgyü.

Enzo - 2015. 04. 08. 00:01

Morgan,Daryl,Aaron,Wolves szál:
-Morgan elég badass lett ezzel a botos témával. Mondjuk amikor megtörölgette, csak nekem volt enyhén “Lucille” feelingem? (aki érti, érti)
-Végre megtudtunk valami közelebbit a Wolves eredetéről…csak annyira lassan halad az a szál..
-Hát ez a csapda eléggé várható volt azért, de profin meg lett csinálva, hogy az összes autót kinyissa. És még újrafelhasználható is, ügyes ez a Wolves bagázs, egyre jobban érdekelnek.
-Az “öljünk lánccal egyszerre 3 zombit” jelenet nem kicsit volt menő :D
-Én tökre azt hittem, hogy a piros kabátos ember az Morgan, amikor figyelték Darylék

Alexandriai szálak:
-“Because these people are children and children like stories.” #hétidézete
-Deanna kérdezi, hogy veszített-e el valakit Maggie?? Hát pofán is vágnám, az tuti…
“Igen bazmeg, a kishúgomat kb két hete!”
-Reg-nek ez a beszéde, hogy “az ősemberek nomádok voltak, és lám, ki is haltak”, hát ez elég WTF volt, mármint értem hogy mit akart vele mondani, de annyira hülyén hangzott így röviden :D
-Gabriel mi az istent csinál…követni se lehet, komolyan…
Kimegy sírva megölni zombikat…de hogy utána fehér maradt a pólója, hát ez maximum szimbolikus lehet, de az is az lett volna, ha összevérezi.
Mondjuk végre volt fasza arcjátéka, ott bent a templomban, ahogy nézett Sashára.
-Michonne, nocsak, mégiscsak Rickkel van, jó látni. Mondjuk valamikor jó lenne egy csapaton belüli szakadás, mint egy fő motívumszál.
-A legjobb jelenet, amikor Rick felfedezi, hogy bejöttek a zombik. Meg úgy az utolsó 20 perc elég király lett, a fenti logikátlanságokat leszámítva…
-Abraham beszéde meg a másik #hétidézete a “vast ocean of shit” és társaival…

Összességében kicsit “2.évad vége” feeling lett Rick beszédével. Egy túl nyugis, békés, életben hagyós zárást kaptunk, a rész maga nem volt rossz, de évadzáróhoz azért nem méltó, maximum a Morgan-Rick találkozás miatt, de azt meg úgyis tudtuk előre.

Ombre - 2015. 04. 08. 00:40

Enzo – 2015. 04. 08. 00:01 :

“-Reg-nek ez a beszéde, hogy “az ősemberek nomádok voltak, és lám, ki is haltak”,hát ez elég WTF volt, mármint értem hogy mit akart vele mondani, de annyira hülyén hangzott így röviden :D”

Mire vágytál,hogy még pepitába megismétli ugyanazt Maggie-nek? A leglényeget jól a szájába írták Monroe faternak,oszt jóvan.

A bezsúfolt mállókkal meg egyenlőre tényleg nem tudni,hogy mit akarnak ezek a wolwes józsiék,esetleg valami turnéztatásra gondolhatunk,majd kamionokkal szállítják őket oda Alexandriához hogy ott műveltessék le velük azt,amit már begyakoroltattak velük a bázison.

Enzo - 2015. 04. 08. 01:08

Mekkora zárás lett volna, ha a részben nem látjuk egyszer se Morgan fejét, csak kb annyira mint Palpatine-ét a Star Warsban, majd az utolsó jelenetben leveszi a csuklyát és egy W betű figyel a homlokán…

(jó, nyilván akkor úgy kellett volna felvezetni is, hogy pont nem ilyen pacifista)

Soldierdsgn - 2015. 04. 08. 09:29

Vandor, fireblade: Milyen Maggie? :) A kis újdonsült szerelme tette a fejébe a golyót, Maggie bent volt a börtön udvarban. Ha jól emlékszem Lilly volt és ő volt Tara testvére.

Jacques - 2015. 04. 08. 11:05

@Ombre: a kamionnyi zombival nem akarnak semmit, azok maradnak a helyükön. Azért terelték vissza őket, hogy újra éles legyen a csapda. A piros esőkabátos pedig az első azon zombik közül, akiket Darylék is a kerítéshez csalogattak. Csak azért van ott, hogy legyen kit leszedni.

Többiek: Michonne vonta ki a forgalomból a Kormányzót. A kegyelemlövés Tara nővéréé volt, de ha úgy vesszük Michonne “végzett” vele.

Vandor - 2015. 04. 08. 12:03

Soldierdsgn
Jacques
Igazatok van pedig tegnap megnéztem a jelenetet. és fel is tűnt, hogy milyen máshogy nézett ki abban az évadban Meggie. Annyira, hogy nem is ö volt. Most, hogy írtátok már én is emlékszem rá. Anno mikor régen néztem nem kevertem össze a két hölgyet.
4. évad 8. rész 38. perc Michonne hátulról keresztül döfi a Rick torkát szorító kormányzót. Utána a 41. percben a halálos sebet kapott földön fekvő és haldokló kormányzóhoz odasétált a csaja (Tara testvére.) és lelőtte.
In memoriam the governor.

Soldierdsgn - 2015. 04. 08. 12:24

Jacques: ” A piros esőkabátos pedig az első azon zombik közül, akiket Darylék is a kerítéshez csalogattak. Csak azért van ott, hogy legyen kit leszedni.”

Ezt nem értem, a piros esőkabátos Darylék elmenetele után lesz csak zombi, akkor ölik meg a W-sek, mikor visszaérnek.

fireblade - 2015. 04. 08. 12:48

@Jacques:

Jogos, nem Magggie volt, mentségemre, rég láttam :)
De a tényen nem változtat..nem Michonne ölte meg.

Ombre - 2015. 04. 08. 14:39

Jacques – 2015. 04. 08. 11:05 és részben Soldierdsgn – 2015. 04. 08. 12:24 :

“A piros esőkabátos pedig az első azon zombik közül, akiket Darylék is a kerítéshez csalogattak. Csak azért van ott, hogy legyen kit leszedni.”

Ezt a megfogalmazásod nekem is zagyos.

Add már közre közérthetőbben…

Az hogy a kamion platóban tároljuk a rothákat fölfogásnak meg mi az értelme,azt továbbra sem vágecolom…azaz neked is csak feltételezésen alapul az hogy azt csapdaként akarják hosszú távon használni.
De miért,mi értelme van ott csapdázgatni szerinted?

fireblade - 2015. 04. 08. 15:20

Egyébként én sem értem ezt a kamionos csapdázást? mi a búbánatnak? ha jön valaki arra, és elakarják kapni..akkor lelövik és annyi. Cuccait meg lenyúlják.
Ez a túlbonyolított csapda..ráadásul benne van, hogy nem jön össze, mert lehet hogy egy 4-5 fős szuper zombiirtó csapat megy arra..és az egészet lenyomják:)
Csak a nézőknek van, látványnak.meg húúú vazeee, Darylék cikis helyzetben vannak..de aki belegondol…tök értelmetlen :)
persze, ha ez egy zombi imádó szekta..akik ember áldozatokat nyomatják..az már más :)

Soldierdsgn - 2015. 04. 08. 16:22

Miért és a kocsival teli félbevágott zombicsorda mire volt jó? Majd meg fogjátok tudni.. vagy nem, mert lehet ez a perverziójuk és ezzel kell elfogadni őket, vagy csak szimplán unatkozó gyűjtők.

Lorelai - 2015. 04. 08. 16:32

Kedves TOM29! Kérlek ne nézd többé a TWD-t, mert nem Neked való! Úgy látszik ha egy sorozat egy kicsit intellektuálisabbá válik azt egyesek képtelenek értékelni és csak ilyen borzalmas, primitív és alpári megjegyzésekre képesek. Én IMÁDOM, úgy ahogy van!

Jacques - 2015. 04. 08. 20:06

“A piros esőkabátos pedig az első azon zombik közül, akiket Darylék is a kerítéshez csalogattak. Csak azért van ott, hogy legyen kit leszedni.”

Így visszaolvasva van egy kis buktató a mondatban, megpróbálom újra. :)

Ez a piroskabátos most már zombi (mert a W-sek elvágták a torkát) egy ugyan olyan célt szolgáló zombi lett, mint amelyeket Daryl és Aaron a kerítéshez csalogattak.

A kamionos zombikat csapdának állították a W-sek. A rész elején említi a hosszú hajú, hogy: “vannak csapdáink”. A kocsiban lévő fecnire is az volt írva, hogy az a hely egy csapda. Az, hogy ebből a W-sek mit és hogyan profitálnak nem derült ki. Ők két csoport zombit használtak a csapdához. Az egyik csoport a kamion pótkocsiban dekkol, a másik csoport a telepen mászkál. Gondolom azért, mert feltűnő lenne, ha üres lenne a placc. Ha kószál egy-két kóborló nem kelt gyanút, hogy itt valami nem stimmel.

És a piros kabátos ez utóbbi csoport első tagja.

Azért használták a W-sek a távirányítós diszkót, mert így egyszerűbb visszaterelni az összes kiszabadult zombit a platóra, az új áldozatok -mint a piroskabátos is- pedig lesznek majd az álca.

hummel - 2015. 04. 08. 20:53

Nem éreztem az évadfinálé hangulatát. Talán a mentális ébresztő a város lakóinak amit a készítők az évadfináléhoz szántak? Nálam ez kevés volt.

Ami továbbra is pozitívum az Carol. Ahogy manipulálta Jessie férjét, a megfelelő szavakkal a földbe döngölte, hogy aztán a férfi totál kiboruljon. És el is érte vele a kívánt a hatást. Pete a saját halálába rohant a gyűlésen.

Nok3dli - 2015. 04. 09. 10:48

Az első évadban még persze, h erősebbek voltak a zombik és “okosabbak”. Azért eltelt kb 2 év, kezdenek ők is elbomlani, és egy idő után végleg ki fognak halni… és a készítők szerintem nem is nagyon akarnak a zombikkal foglalkozni, mivel ez a sorozat nem arról szól. A posztap. zombis világ csak a keret ehhez a drámához, a zombik csak eszközök ebben a sorozatban.

Engem pl ezért rántott be a TWD. Érdekelnek a szereplők sorsai, és most kezdtem azon is gondolkodni mennyi potenciál van még a témában az emberi dámákon kívül is:
a,
egy idő után nem elég csak vadászni, azért termelni is kell, és ehhez eszközök is kellenek. Mennyire fognak vissza esni az eszközökben, esetleg mennyi eszközt fognak majd “újra feltalálni”

b,
mi lesz a gyógyászattal, mert egy idő után elfogy a készlet, és nem fogják tudni mire mit kell bevenni, és gyógynövényeket sem ismernek. Gondoljunk pl egy lyukas fogra, abban a világban hogyan oldják meg….

c,
milyen társadalmak fognak még kialakulni, egy idő után diplomácia és kereskedelem is lesz, mert nem csak alexandria marhatott talpon, kell még h legyenek túlélők, és “jól” működő közösségek, amik fenntartják az emberiség túlélését

d,
mit fognak a gyerekek tanulni majd? vadászni, halászni meg esetleg harcászatot? Carl és a többi vele hasonló korú

e,
és majd az ők gyerekei?

nah jó leállok, mert már kezd elszaladni velem a ló. Csak már annyira beszippantott a TWD világ, hogy nagyon kíváncsi vagyok, az apróságokra is. Én ha író lennék tuti minden részbe raknék egy fél perces spotot ami a modern világhoz tartozó apróságokat mutatja be abban a világban, Lásd. tampon (aki még emlékszik)

Szerintem a nagyvolumenű drámázások mellé ezek simán beférnének és az én szememben még értékesebbé válna a sorozat.

winnie - 2015. 04. 09. 12:18

“Az első évadban még persze, h erősebbek voltak a zombik és “okosabbak”.”

nem. csak mások. senki nem mondja, hogy minden zombinak ugyanolyan tulajdonsággal kell bírni.

a többi kérdésre nyilván az a válasz, hogy “azt, amit régen, amikor nem volt fejlődés”. de egyébként

“Csak már annyira beszippantott a TWD világ”

akkor nem a twd világa szippantott be, hanem a posztapokliptikus szcenárió. a twd világát ugyanis szinte nem is ismerjük, mert nem nagyon foglalkoznak vele. a kérdéseid is erre utalnak, hogy nem ismerjük,

ha ezek a dolgok érdekelnek, érdemes olyan filmeket, sorozatokat keresned, amik úgy tárják fel a posztapokaliptikus viszonyokat, hogy ki is térnek azokra a dolgokra, amiket hiányolsz.

Soldierdsgn - 2015. 04. 09. 13:14

Ezek a felvetett kérdések, mint pl tampon, wc-zés, szőrzeteltávolítás, meg mit hogyan csinálhatnak a fehér fogakkal, meg miegymás… ezek olyan kérdések, amik a legtöbb posztapokalipszis filmben felmerülhetnének, lehet fel is merülnek azok kibeszélőjében, de azokban a filmekben sem nagyon magyarázzák el, és szerintem nem is kell. Ezek háttértevékenységek, amiken szerintem nem kell leakadni és jelentősebb screenplay-t sem érdemelnek.
Szerintem el lehet képzelni, hogy Daryl ott gugol a bokorban állig felfegyverkezve és Maggie a tábortűznél borotválja a lábát a rambo késsel, miközben Michone csalánlevéllel mos fogat. :)

fireblade - 2015. 04. 09. 14:30

Jah, vagy Glenn lerágja neki :)
Engem speciel jobban zavart, hogy egy zombis világban, nyitott meg rozzant lepusztult kocsikkal senyvedtek, mikor az ott amcsi..tele bazinagy pickupokkal, meg hasonló nagy batárokkal….és az összes zombi szinte egyforma ruhát hord, sehol egy meztelen, vagy bikinis..vagy valami másféle..egykét egyenruhástól eltekintve, de azok is inkább csak azért voltak, hogy élezzék a szitut.
Kevés a változatosság benne, egysíkú..egyhangú..

Ombre - 2015. 04. 09. 16:55

Jacques – 2015. 04. 08. 20:06 :

“Azért használták a W-sek a távirányítós diszkót, mert így egyszerűbb visszaterelni az összes kiszabadult zombit a platóra,…”

Eddig a részéig rendben is vagyunk,ezt egy papucsállatka is levette,vagy aki éppen nem a p@csét nyomorgatta a TWD finálé közben.

De! A piros kabátos manus esetében nem gondolom hogy azért vágták le,hogy bent az elkerített részben kezdje meg majd ő,és a később odahurcolt, pórul járt szaktársai a járkálásukat,ahogy te ezt sugallod.

Szerintem őt is kamionplató tölteléknek kell,de tényleg rejtély egyenlőre,hogy minek tartottak még a platókon húskampókra aggatott rotha felső testeket is.

Ádám - 2015. 04. 09. 19:12

A 6-ik résznél abbahagytam, és most daráltam le a végéig. Így nekem Morgan homályos egy picit. Hogy jött ő a képbe és mikor? Csak rémlik a csávó. Amúgy uncsi volt az évead. Az eddigi leggyengébb…

Soldierdsgn - 2015. 04. 10. 10:00

Ádám, ha nem tudod ki Morgan, ő az első évadban mentette meg Ricket, majd pajtizás elválás és vágyakozás egymás után…

Ha tudod ki ő, akkor meg már az S05E01 rész legvégén feltűnik Terminusnál egy kis időbeni lemaradással, majd S05E08 legvégén a templomban és ott találja meg Rick térképét, amit az S05E16-ban Darylnek mutat…

Csabesz - 2015. 04. 11. 15:52

Ma daráltam le az évad második felének utolsó három részét . Tartja a színvonalat .
Egy fontos momentumra felhívnám a figyelmet . Sikerült nagyjából végigfutni az összes kommenten , de egy sem emelte ki : Deanna M. jellemétől életidegen volt , mikor szólt Ricknek – Do it .
Piszok módra dühös lettem . Reméltem , lesz egy olyan fontosabb karakter a TWD világban , aki nem öl embert tárgyalás nélkül . Erre tessék .
Harcolsz vagy meghalsz = gyilkolás ?!? Azért is jó egy TV-sorozat , hogy a néző hisz valamelyik szereplő ( hős ) harcában . De így .
Szerintem jogos párhuzam : Kormányzó megkísérli megöletni Michonne-t , mint veszélyforrást . Rick , Deanna – megölik az orvost , mint veszélyforrást . Tombol a TWD-ben az amoralitás .
Meg kell várnom , míg Judith felnő – amúgy is kedvelem a babát .

karit - 2015. 04. 16. 09:35

“A kocsiban lévő fecnire is az volt írva, hogy az a hely egy csapda.”

No igen, azt a cetlit nem értem most sem. Ha valaki odáig jut, hogy az ígéretes kamionok mellett egy üres kocsiban kezd összegyűrt papírgalacsinokat guberálni, az valószínűleg csak annyit ordít utána: – Köszi bazzeg, már rájöttem! Nem tudtál volna ÁÁÁÁHörrrrr…..

Mindegy, csak kötözködök, nyilván magyarázható, még az összegyűrése is, csak tényleg túlspilázott kissé az egész zombidiszkó. Bár végülis belefér, világvége után unatkozó beteg emberek beteg performansza mások javainak elvételére, vettem. SzJA 2018.

Mulholland2 - 2015. 08. 25. 18:34

winnie: Valaki azt írta egy másik fórumon találóan: “Hiába örvend a The Walking Dead hatalmas népszerűségnek, a sorozatnak sosem sikerült elérnie azt a nívót, ami szükséges lenne ahhoz, hogy a legjobbak között emlegessék. Más kérdés, hogy ez a készítőket és a gyártót egy cseppet sem zavarja, mert ahogy a mozifilmekre, úgy a tévésorozatokra is igaz, hogy az esetek zömében megbízható középszerrel lehet a legnagyobb nézettségi sikereket elérni”
Ezzel NAGYON EGYETÉRTEK!
A mondandód második felére meg annyit, hogy lehet hogy Darabont gründolta össze a Sorozat elejét. DE a második évadra már távozott is, tisztázatlan körülmények között.
Nos ez szerintem igen is meglátszik a színvonalon.

winnie - 2015. 08. 25. 18:45

mulholland2: oké, de mi a kérdés, vagy mi a vita tárgya? (arról nem is beszélve, hogy ezt én írtam:) a minőség és a nézettség két külön dolog. utóbbi idézhet elő kipukkanást, és ettől minkét sorozat nagyon messze áll.

“DE a második évadra már távozott is, tisztázatlan körülmények között.”

semmi tisztázatlan nincs, többször elmondta és mi is megírtuk, hogy miért távozott – pont most nyújtott be újabb tízmilliós követelést az amc-nek. de ha azt írod, hogy szarkupacot hagyott ott, akkor az azt jelenti, hogy amikor ott volt, akkor szarkupac volt. ha azt írod, hogy a sorozatot hagyta ott, ami szarkupac lett utána, akkor abba nyilván nem kötök bele, maximum megjegyzem, hogy tudhat valamit a sorozat, hogy ennek ellenére mégis nézed. (ha nem nézed nem szóltam, de akkor nem tudod, hogy most milyen.)

Aang - 2015. 08. 25. 21:43

Hogy a borzalmasan gyenge, nézettségben nevetségesen kicsi számokat elérô TWD elsô évadát ki mért dicséri, egyszerûen nem értem. És itt most nem csak az izlésrôl van szó, gyakorlatilag egy tök átlagos sorozat, amely zombi filmek jeleneteibôl és eseményeibôl összelopkodott tákolmány volt. Két mondatos szereplôkkel, rohano keritést átmâszó kôvel ûveget betörô zombikkal. (kedvenc részem az amikor szét kapják a lovat, és tisztán látszik hogy egyik zomb sem eszim belôle, csak a kamerát rángatják hogy ez ne tünjôn fel) Merle és daryl monologja meg az èvad záron kivül, nincs semmi értékelhetô az elsô évadban. Nem csoda hogy darabont tovább állt(szoltak neki hogy senki sem nézi, és egy nagy xar a sorozat, ugy hogy negyed annyi fizuért másoknak adják a melót) Akik aztán tovább vitték a sorit, na ôk tényleg dicséretett érdemelnek. Egy igazán mély mondani valóval biró, zseniális szériát csináltak ebbôl a xar kupacból, fantasztikus rendezéssel, karakterekkel, irókkal. (az elsô évadot csak néhány száz ezren nézték, a második èvadzárot már több mint 10 millióan! ) Isten ments hogy az szinvonal vissza térjen amit az elején produkáltak! ( bár az ötödik évad vége sajnos nagyon azt karcolta, félek is miatta)

Mulholland2 - 2015. 08. 25. 22:36

Aang: Már megbocsáss te melyik dimenzióban nézted TWD első évadát????
Enyhén szólva is baromságokat írsz és fals adatokat, tények nélkül.
Mielőtt itt kamuzol tovább ajánlom figyelmedbe a hivatalos adatokat:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Walking_Dead_(season_1)
Egy kezdő sorozatnál ez igen szép szám az átlag 5 millió néző.

Mulholland2 - 2015. 08. 25. 22:49

és tudod Aang lehet hogy neked tetszik az hogy megyünk megyünk mendegélünk jé egy zombi most kicsináljuk, no most egy város elmebetegekkel jaj jaj, de már ez is uncsi, akkor kinyírunk valakit, jajj jajj, megint megint mendegélünk…és ugyan ez végestelen végig már 5 évadon keresztül. Ehhez képest az első évadnak még volt egy koncepciója és egy íve. Hogy a szereplők mind lelkileg mind fizikálisan valódi céllal eljutottak A-ból B-be. Tipikusan az sorozat, amiből bőven elég lett volna max 2 évad, de nem, húzzuk még el amíg nézik ugyanazt újra és újra. Csak tudod ezt már számtalanszor lerágott csontként láttuk máshol akár moziban akár más sorozatokban. Semmi újat nem mond a sorozat csak körbe körbe jár. Ha tökös lenne az alkotó merne keményen változtatni és új irányokat kijelölne, de annyira nem tehetséges szegényke, így marad a tapicskolás és langyos víz. “csak az kell az a jó középszer” :))

Aang - 2015. 08. 26. 00:20

Tudtommal csak a pilot volt nézett, de lehet rosszul tudom.
Ez jó vicc volt, még is mit kéne változtattni? Ez egy dráma ami a világ végét mutatja be, filmes keretek között reálisan. Ha eljônne hasonló vílág égés pont ezekkel a kérdésekkel erkölcsi felvetésekkel találkoznánk, mint a szereplôk. Plusz a karakterek szinészek zseniálisak. Ezért annyira jó. Egy rick grimes a jó ember, egy ilyen világban bizony rossz emberré kell válnia, azért hogy megvédje az embereit a családját. Az ô drámája évadokon át fejlôdik személyisége változik, valóságosan bemutattva! Ezt nem lehet lerendezni két évad alatt. Szinte nekem fáj mikor a legjobb barátját meg kell ôlnie hogy megvédje a családját, vagy átérzem a kinját amikor két ismeretlent le kellett lônie, vagy mikor a felesége hátat fordít neki, mert nem elég kemény és alfa ehhez a világhoz. Sorolni lehetne napestig. Minden reális a sorozatban, a karakterek, a reakcióik, a dôntéseik sulya. Az ember az embernek farkasa. Errôl szól a sorozat. Vannak akik teljesen átlépik a határt és gyilkossá õrülté válnak (governor, kanibálok, stb) míg mások a normalitás szintjén probálnak maradni, ebben a beteg világban. Ennyi.
Sajnálom hogy te a középszert szereted,( ezért imádod a fo.talicska elsô évadott) de szerencsére a világban az emberek imádják a minôséget.

winnie - 2015. 08. 26. 06:59

a walking dead minden része iszonyat nézett volt. (és az az 5 milliós kezdőnézettség egy olyan csatornán született, amin előtte 2M körüli volt a nézettségrekord. sokan már akkor letették a hajukat, hogy mekkora döbbenet. aztán azóta mi lett.)

de mindegy is, viszont azt nem értem, hogy ilyen hogy írhat valaki:

“de szerencsére a világban az emberek imádják a minôséget.”

ez kábé a hónap poénja, hiszen minden jel arra utal, hogy az emberek nem a minőséget keresik, amikor filmet vagy tévét néznek, vagy zenét hallgatnak. hanem pont ellenkezőleg. elég csak megnézni a legnézettebb filmek közül mennyi pocsék van, és hogy a zseniális filmeket milyen kevesen nézik. vagy, hogy zseniális sorozatok hoznak 1-2 milliós nézettséget.

vagy, hogy a walking deadnél 4 nézettebb sorozat van: az ncis, az ncis: new orleans, a big bang theory és az empire

winnie - 2015. 08. 26. 07:00

a lényeg, hogy lehet jó vagy rossz a sorozat, aki a minőség kapcsán nézettségre hivatkozik, rossz úton jár, mert a nézettségnek nincs sok köze a minőséghez. ami jó, az lehet nézett, de nem feltétlenül az.

mulholland2 - 2015. 08. 26. 11:02

Anng barátunk egy “egy kicsikét nem okos” :) és nem szereti ha sarokba szorítják ezért még nagyobb baromságokkal tetézi a menthetetlent.
Ennek a sorozatnak nincs igazán tétje. Bármeddig el lehet húzni. Ezt bizonyítja az évadzárók semmilyensége is, baromira nincs íve az egésznek.
Csak úgy történnek dolgok egymás után. Tipikusan azért történnek a dolgok mindig szarul és ölnek meg akár főbb szereplőket. mert értitek: ez DRÁMA, érted öreg ez DRÁMA.
Talán javasolnék, hogy karakterépítészetből és drámából nézzél meg kedves Anng egy másik természetfeletti sorozatból akár 2 rész és majd fogod érezni hogy ehhez képest hol van helye a walking dead-nek.
ilyen pl.: a Pennydreadful.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz