login |

Cougar Town: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is.

2015. 04. 01. 19:15 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Hála istennek? Csak mert ránézésre nagyjából senkit nem érdekelt már az egész. Mármint a stábból! Ilyen csúnya feladást ritkán látni, mint amit az utolsó évadban hozott a Cougar Town.

Úgy tűnik a kezdő írókat hagyták itt, hogy gyakorolgassanak mindenfajta felügyelet nélkül, a többiek meg elmentek máshova dolgozni. Más magyarázatot nem találok az utolsó évad minőségére. Minden szerethetőség elveszett a sorozatból, és furcsa ezt realizálni, de meglepő volt látni, hogy Bobby karaktere mennyire hiányzott a dinamikához.

– Muscles are for losers.
– How would you know?

Komolyan, nekem mindegy mennyi adalékanyag van Courteney Cox arcában, vagy ilyesmi, egyszerűen a baráti társaság, a viszonylag normális problémák eltűntek a sorozatból. Oké, előtte sem a realizmusáról volt híres a Cougar Town, de a zárásra végképp átment full fantasybe.

A legnagyobb baj mindenképp az volt, hogy olyan baráti társasággá változtak a szereplők, amit már nem volt jó nézni, pedig az összes eddigi évadban ez volt az egyetlen igazi érték a sorozatban. Mondjuk ezt annak is köszönhetik, hogy igazából mindenki megkapta amire vágyott, nem tudtak drámai ellenpontot adni sehogy sem.

Ilyen a happy end utáni rész? Nem csoda, hogy a filmekben idáig sosem jutunk el. Részemről 2/10 volt a zárás, csak a kompletizmusom miatt fejeztem be az évadot, mivel tudtam, hogy ez az utolsó. Mondjuk tippre az írók a 10. rész környékén értesülhettek erről, így gyorsan adtak valamit Tomnak és megírták a finálét.

10 hozzászólás Ne habozz!

aleram - 2015. 04. 01. 20:07

Még nem értem el a végét, de már én is kaszáltam volna az évad elején, ha nem utolsó… Főleg az zavart, hogy tényleg nem volt utolsó éves hangulata, pedig már a berendelésnél megvolt a kasza is (nekem ez rémlik legalábbis) de teljesen random story-k vannak, semmi íve nincs az évadnak, és néha még a karakterek is furán viselkednek, az eddig felépített jellemükhöz képest.
Az egyik legnagyobb hülyeség szerintem az volt, hogy Grayson-t berakták “normális pontnak” ő a nap, meg a rész megmentője, ami nem hinném, hogy illik hozzá, és eddig inkább a sok hülyeség ellensúlyozta egymást, így nem is volt ilyenre szükség. Kár érte, jobb lett volna mondjuk csak 10 részben (100 rész erőltetése?) összehozni valami értelmesebbet, vagy, már tavaly búcsúzni. (már a kezdésnél sem voltak viccesek a feliratok…)

human - 2015. 04. 01. 20:14

aleram: jaja, úgy a 10. résztől lesz utolsó évad hangulata.

LoGi - 2015. 04. 01. 21:00

bár még a mai részt nem láttam, de tényleg eléggé lapos az évad. de 13 részes sitcom évad, szóval még belefér nekem is, holnap haza fele lecsúszik a finálé is majd.
az első 4 évadot jó volt darálni nekem, ötödik is rendben volt, ezt meg majd elfelejtjük :)

Cyrax - 2015. 04. 01. 21:04

Nekem csak ez a finálé jött be az utolsó évadból…

karl - 2015. 04. 01. 21:24

nem volt egy nagy szám az évad, én is néha csodálkoztam, hogy most ez komoly…? de a finálé kifejezetten tetszett!

KE - 2015. 04. 01. 22:07

A finálé nekem is tetszett de a többi rész kritikán aluli volt ebben az évadban. Még mindig nem tudok napirendre térni afölött hogy a 100 részt arra szentelték hogy Jules nem szeret olvasni.

humorpalanta - 2015. 04. 01. 23:15

Az ötödik évad feléig bírtam elvánszorogni. A negyedik végén le kellett volna zárni. Az ötödik már halál. Egyszerűen ránézek, hogy folytatni akarom, de annyira pocsék és értékelhetetlen, hogy a kompletizmusom sem visz el a végéig. Ahogy az Odd Couple negyedik részének is már harmadszor futottam neki, de nem tudom megnézni.

sherlock20 - 2015. 04. 02. 02:03

Az évad elég felemás lett. De az utolsó rész nekem tetszett. De nem emiatt az évad miatt fog hiányozni, az is biztos… :/

Zsanna - 2015. 05. 29. 01:19

Én egyben néztem az egészet, mármint mind a 6 évadot. Én jól szórakoztam rajtuk mindig, az utolsó évadban is… Bár fura volt Bobby nélkül, de tetszett. Üde színfolt volt, főleg hogy alig néhány komédia van, amit nézek.

Réta - 2016. 07. 26. 18:25

Megdöbbentő, hogy ez a sitcom mennyire nem vicces. A feliratok a részek elején és az óriási borospoharak csak idegesítettek. Nem bírom megérteni, hogy miért nem lehetett maradni az eredeti koncepciónál: negyvenes jó nő randizik fiatalabb pasikkal. Szerintem sokkal szórakoztatóbb lett volna, ha Jules szingli marad vagy jóval fiatalabb pasival költözik össze és marad még néhány szingli szereplő a sorozatban. A két utolsó évadban már minden a három pár körül forgott, akik egyáltalán nem voltak viccesek. Tényleg csak azért néztem végig, mert kompletista vagyok és egy 20 perces epizódokból álló 13 részes évad pár óra alatt lemegy, de komolyan mondom, el sem tudtam mosolyodni rajta. Ellie az egyetlen szereplő, akit kedveltem, de a két utolsó évadban ő is elég gyenge volt. Úgy látom, a külföldi fórumokon is ez a vélemény, sokan úgy gondolják, hogy az alkoholizmus miatti agykárosodás jelei láthatók a szereplőkön.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz