login |

Archer: vége a 6. évadnak

2015. 04. 03. 18:39 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Ahogy néztem a finálét, azon gondolkoztam, hogy mi áll előttük? Voltak már a tenger mélyén, az űrben, és most a Fantasztikus utazás paródiájaként egy ember testében. De erre még mindjárt visszatérek.

Ami biztos, hogy újabb Archer-évadon vagyunk túl, méghozzá olyanon, ami a Vice után eléggé durván visszatért a sorozat gyökereihez. Ez azt jelentette, hogy őrült küldetésekre mentek a hőseink, vagy épp egy liftben ragadva röhöghettük szét az agyunkat rajtuk (talán a legjobb rész volt az évadban).

Viszont végig jelen volt, hogy tulajdonképpen mindenki fejlődött kicsit az évek alatt. Konkrétan a főszereplőre gondolok, aki már néha-néha felelősségteljesen viselkedik, lévén tényleg van egy gyereke. Na meg egy komoly kapcsolata. Azért közben halhatatlannak is hiszi magát, gondolom egészen a végső epizódig.

Őszintén szólva idén is csak a hullámzó minőségre tudok panaszkodni, voltak zseniális epizódok, de olyanok is amik közben már néha az órámra néztem. Plusz nekem kicsit sok volt a régi rutinhoz visszatérés. Azért lássuk be, az eredeti koncepció kicsit elfáradt már, mint ahogy az a legtöbb sorozatnál történik hat évad alatt.

Ezért is tetszett a finálé. Rendben, elszállt ötlet, meg Fantasztikus utazás, viszont olyan dolog történt a végén, ami után ismét nagyot léphetnek. Most kicsit ismét leszámoltak a kémkedéssel.

Talán pont ezek miatt kezdtem el veszettül várni a folytatást? Ami tutira jön, hiszen az FX már rég berendelte a 7. évadot. És mi jöhet? Nekem valahol Horatio és/vagy a Vice ugrott be a napszemüvegről. Lehet nektek jobb tippetek van, de én nyomozós sorozatot vizionálok, méghozzá a 80-as évek hangulatában. Magnum? Vagy a The Expendables-re hajazó irány lesz inkább?

15 hozzászólás Ne habozz!

Play - 2015. 04. 03. 19:34

Nálam is toronymagasan nyert a liftes epizód. A finálénál igazából az ötlet volt a legjobb, maga a rész az oké szintet karistolta. Azért maradok, mert Cheryl visításával nem tudok betelni :D

perfect0 - 2015. 04. 03. 19:45

Nem tudom, észleltétek-e, de a fináléban volt egy poén, ami a Germanwings-eset miatt eléggé durvára sikeredett. Érdekes, hogy ezt így benne hagyták.

Scott21 - 2015. 04. 03. 21:30

Én egy Angel/Veronica Mars féle magánnyomozós beütésű évadnak nagyon örülnék.

naughtyl - 2015. 04. 03. 22:14

arra célzol, hogy Cyril eljátszott a gondolattal?

Még mindig Imádom, ahogy van.

Amúgy aki, hullámzásról beszél, annak melyik rész(ek) nem jött be? nem kötözködés, tényleg érdekel.
Így visszagondolva talán a Pam meg Americans kikacsintós rész nem jött be annyira, de azokat is simán tudom majd újrázni, mikor az egész sorit darálom, az évadkezdés előtt.

Igen, amúgy ki gondolta volna, hogy Archer ekkorát fog fejlődni. A Szülős rész is milyen jól sikerült. Meg a Sitting-es rész is. Ezek mind sokat adtak Archer karakteréhez.

amúgy micsoda gyönyörű volt a grafika, olyan verekedéseket nyomtak, hogy öröm volt nézni. 2. rész, Conway Stern, wáów. A lavinás rész elképesztően jól nézett ki.

jaj meg, mindig szerettem Aisha Tyler hangját, de most aztán tényleg lehetett érezni, hogy a szart is kiélvezi ebből a melóból.

nedewya - 2015. 04. 03. 22:49

Engem is érdekelne melyik részek nem jöttek be neked…

Ami engem illet, szerintem a legjobb (?) évadon vagyunk túl. Minden részen tudtam nevetni, a liftes pedig a sorozat legjobbja címért is komoly esélyekkel szállhatna a ringbe.

Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ezt a sorozatot csak eredeti nyelven szabad nézni. Annyira zseniálisak az eredeti szinkronhangok, hogy azt vétek kihagyni. (a magyar szinkron sem rossz..)

Nem tudom milyen lesz a kövi évad hangulata, remélem a Vice-ot egy életre elfelejthetjük, mert azt baromira utáltam. Nekem még mindig akkor működik a legjobban a sorozat, ha az “eredeti” sablon szerint dogoznak, tehát mennek a küldetésekre. Expendables iránnyal kiegyeznék. Viszont Archer karaktere fejlődik. Nagyon sokat. A többiek… hát.

Jó lenne szerintem pár új szereplő, feldobnák a sorozatot, és új poénlehetőségeket is hordoznának.

DVM - 2015. 04. 04. 00:14

Szerintem az Archernek ugyanúgy lőttek, mint a South Parknak meg a Family Guy-nak – elfogyott a kakaó. A negyedik részig néztem ezt az évadott, de mosolyogni sem sikerült, egyszerűen oda jutott, mint minden animációs sorozat: a karakterek tipikus jellemzőit nagyítják és nagyítják a vállalhatatlan ripacs szintig. Régen végtelenül okosan volt megírva a széria, most meg kábé ott tart, hogy Pam meg Archer addig üvölt egymással fejhangon, míg egyikük mondjuk le nem hányja a másikat.

human - 2015. 04. 04. 01:49

“Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ezt a sorozatot csak eredeti nyelven szabad nézni.” mivel tegnap volt a finálé így nyilván azon néztük, hogy jött ez ide?

perfect0 - 2015. 04. 04. 07:54

@naughtyl Igen, arra.

winnie - 2015. 04. 04. 07:58

human: ráadásul egyáltalán nem igaz:) aki ilyet mond, egy csomó olyan dolgot néz vagy nézett nem eredeti nyelven, amit mások csak eredeti nyelven nézősnek vélnek. és nem zavarta. sőt. amit nem ismer az ember, az sosem hiányzik.

dzsokole - 2015. 04. 04. 09:52

Sőt, pont az Archer az a sorozat, aminek többen magasztalják a magyar szinkronját, mint bármelyik másik sorozatét. És abszolút egyetértek velük.

De valamit magáról az évadról is: igen, hullámzó volt, a részek fele rém átlagos volt, a másik fele azonban nagyon erős.
Részemről is +1 pont a liftes résznek. Meg Archer jacuzzis esete Lana szüleivel is hatalmasat szólt.
Azt a Barry-t viszont el kell már elfelejteni, sürgősen.

JKJ - 2015. 04. 04. 10:16

Nekem kifejezetten tetszett az évad. Sajnos az utolsó rész rém gyenge lett, így kicsit rontja az emlékét.

Adäm - 2015. 04. 04. 13:47

“Barry-t viszont el kell már elfelejteni, sürgősen” +1
Évad eleje nagyon döcögősen indult, Barrys rész talán a sorozat leggyengébb része volt. Utána szerencsére magára talált a sorozat és a korai évadok színvonalát idézte. Ha egy részt kellene kiemelni az évadból, az nekem is a liftes lenne – egyszerűen hihetetlen volt, visítva nevetős :)
Mindent összevetve mondhatnám, hogy egy fantasztikus évadon vagyunk túl, de az évad eleji gyengélkedés és a dupla évadzáró so-so minősége miatt (Kriegert végtelenül sikerült túlhúzniuk…) maradjunk egy szimpla “jó”-ban!

riskaa - 2015. 04. 04. 15:28

felemás évad volt. a borzasztó pilot után volt egy kis reménysugár 2-3 részig, majd sokáig semmi. a liftes rész elment és talán a finálé első része volt az, ami hozta a régi minőséget újra. kár érte, mert rengeteg potenciál van a karakterekben (az animáció is egyre királyabb), csak sajnos mintha ugyanazokat a poénokat sütnék el újra és újra.

ALDO - 2015. 04. 11. 07:11

Egy kicsit tartottam az évadtól főleg, hogy egyszerre rendelték be a hetedikkel. Örülök, hogy visszatértek a gyökerekhez és sikerült a régi idők hangulatát hozni. A szezon eleje erősebb volt, utána a közepe tájékán jött egy hullámvölgy. Nekem a liftes rész nem tetszett annyira bár nem volt rossz. Emlékezetes epizód volt a hegymászós rész, ami a Bosszú az Eiger csúcsán paródiája volt, megfejelve a hírhedt Djlatlov-incidenssel, valamint a Lana szüleivel való találkozás. A leggyengébb epizód az ufós volt és az amikor kiruccantak Wales-be. Jó, hogy próbálták fejleszteni egy kicsit Archer karakterét, így néha képes volt egész éretten viselkedni. Ez az évad inkább rá és a Lanával való kapcsolatára koncentrált, így úgy éreztem, hogy a többiek egy kicsit háttérbe szorultak. Ami egy kicsit fárasztott, hogy Ray már megint lebénult és visszahozták Barry-t. El kéne már felejeteni, mert A., nem lehet megölni, mert cyborg (kivéve persze, ha lesz majd egy terminátor a prés alatt, vagy az acélműben paródia) B., ő sem tudja megölni Archert.
A harmadik évad óta nem volt ilyen jó a finálé, bár már az elején lehetett sejteni, hogy mi lesz a csattanó. Kíváncsi leszek mit terveznek a következő szezonra, mert ezek szerint megint hanyagolják a kémkedést. Az évadot az első három után sorolnám, mert bár voltak hibái, sokkal jobb volt, mint a szélsőségesen felemás 4. és a nézhetetlenül szar 5.
10/7-est megér, azt hiszem.

hollsz - 2015. 07. 05. 20:21

Ebből kéne még 10 éved ;D Nem bírok betelni belőle
*^-^*

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz