login |

Limitált Széria podcast – 2×10: Anonim Sorozatfüggők Klubja

2015. 04. 04. 14:44 - Írta: CyClotroniC

9 hozzászólás | kategória: podcast,

Ha már ilyen kemény lesz az április a sorozat- és szezonpremierek számát tekintve, gondoltuk, hogy mi is kicsit különlegessé tesszük majd ezt az időszakot a podcast háza táján, így élőben, egy asztal körül ülve rögzítettünk három adást is, melyből az elsőt és a leghosszabbat erre a hétre szántuk.

Tulajdonképpen a létező legáltalánosabb témát, magát a sorozatjunkie létet veséztük ki a héten, kitérve arra, hogy minket milyen szériák rántottak be a sorozatok világába, milyen viszonyt ápolunk a spoilerekkel, gyűjtünk-e DVD-ket, mikor kezdtünk érdeklődni showrunnerök és egyéb insider információk iránt.

Terítékre került még a heti nézés és a darálás kérdése, beszélgettünk a indirekt, elkallódós kaszálásokról is, halogatásokról, prioritásokról, heves érzelmi reakciókat kiváltó pillanatokról, a multitaskingos sorozatfogyasztásról és minden olyan apró szokásról, rigolyáról és furcsaságról, amik meghatározzák a sorozatokhoz és fogyasztásukhoz fűzött mindennapi viszonyunkat.

A kedélyes nosztalgiázást követően, az adás utolsó harmadában még arra is maradt időnk, hogy mindenki meggyónja, hogy mik azok a közönség- és kritikuskedvenc sorozatok, melyeket hatalmas tömegek imádnak vagy rengetegen elismernek, de egyikünk-másikunk mégsem szereti őket egy kicsit sem.

Az adást szokás szerint le tudjátok tölteni innen mp3-ban és továbbra is megtaláltok minket a podcast Facebook oldalánMixCloud-on és iTunes-on is, a kommentekben pedig – ahogy eddig is – várjuk a véleményeteket.

9 hozzászólás Ne habozz!

20legendd - 2015. 04. 04. 21:42

Jó volt, gyorsan eltelt ez a szűk két óra. Szerintem a jövőbeni adásoknak is jót fog tenni, hogy tényleg közelebbről megismertétek egymás ízlését, sorozatos szokásait és az, hogy most úgymond “téma nélkül” jöttetek össze. Az mondjuk meglepett, hogy ezúttal ide nem írtatok ki kérdéseket, pedig elég sokat érintettetek ti is. Ezek közül párat össze is szedtem:

1. Hogy lettetek junkie-k?
2. Mik azok a sorozatok, amiknek nagy a visszhangja, de nektek nem tetszett?
3. Mik azok a sorozatok, amik szerintetek a nézők döntő többségének bejönne?

Ezeket megválaszolva:

1. A szitkomok után a Lost és a House voltak nekem is azok, amik nyomán elkezdtem követni ezt a világot. Ehhez jött harmadiknak az Odaát, aminek csak az első két évadát adta le még akkor az RTL, de baromira érdekelt, ezért ez volt az első darám, többször napi 8-10 részt is letudva. Ezt követően a Comedy Centralon elcsíptem egy-két Entourage részt is, ami után rögtön egyértelművé vált, hogy ezt a sorozatot el kell kezdenem, akár angolul is. Ezeket követően pedig elkezdtem nézegetni, hogy mik vannak és így jöttek szépen sorban a szériák a junkie-vá válás második hullámában: The Wire, Six Feet Under, Twin Peeks, Mad Men, Dexter, stb…

2. Két ilyen van: a Breaking Bad és a Game of Thrones. Előbbire nem mondanám azt, hogy nem szerettem, de egyfelől ebben ott van, hogy korábban kezdtem el, mint az átlag (ha jól emlékszem, a másodikat már hetiben néztem), és akkor sem tartottam annyira kiemelkedőnek, de aztán eljött idehaza is a sorozat hype-olása, és szinte teljesen elvesztettem benne az érdeklődésemet, annak ellenére, hogy 7-esnél egyik évadára sem adnék rosszabbat és ezt is csak a 4. érdemelte ki, és az is csak a hülye fináléja és annak logikai bukfencei miatt. De nálam ez az a kategória, aminél simán tudnék 40-50 olyan sorozatot mondani, amit ez elé tennék.

A másik a Game of Thrones, amit meg azért tartok középszerűnek, mert abszolút nem nekem készült. Az egész környezet, az egész világ, meg a történet is olyan, ami filmekben sem vonzott soha, de egy még több időt igénylő sorozatban pedig pláne nem. Ebből két évadot láttam, de a másodiknál realizáltam csak, hogy ezt sem tudom, miért nézem, úgyhogy inkább hagytam. Pedig az első még egy kicsit el is kapott, de aztán a folytatásban eljött az, amire már az elején számítottam is…

3. Erre én is azt mondanám egyrészt, hogy Veronica Mars. Bevallom, ebbe 3-4 hete kezdtem bele, de már mindjárt vége, pedig annyira nem rövid sorozat. Féltem tőle, hogy mai szemmel annyira nem fog átjönni, de óriásit csalódtam pozitívan ilyen szempontból, hiszen egyenesen imádom. És pont azért olyan jó ez, mert minden belefér a sötét hangvételű, már-már tabunak számító témáktól kezdve az abszolút limonádé lávsztorikon át a laza tinikomédiáig bezárólag.

Kicsit hasonló a Freaks and Geeks is, aminek a 19 epizódját 2 nap alatt daráltam le, ha jól rémlik, de még hetekig ellettem volna úgy, ha csak azt nézem megállás nélkül. Mondjuk én óriási rajongója vagyok a középsulis, a felnövés közepén járó fiatalok kalandjainak, de ettől függetlenül is annyira jó szórakozás, hogy el nem tudom képzelni, hogy valakinek nem jön be.

Harmadiknak pedig az Entourage-t mondanám, amit szinte minden NYÁRON előveszek, mert egyszerűen annyira pazarul hozza ezt a feelgood hangulatot, aminek véleményem szerint nem lehet ellent mondani (leszámítva az utolsó két évadot). Plusz Ari, de még inkább Drama minden egyes megnyilvánulásán sírva röhögök. Utóbbi a mai napig a kedvenc sorozatos karakterem, úgyhogy már csak emiatt is számomra ez az a sorozat, amit bármikor, bárhol elő tudok venni azzal együtt, hogy ezredjére is maximálisan tudom élvezni és szerintem ezzel nem én vagyok/lennék az egyetlen.

Huhh, kicsit hosszabbra sikerült ez az írás, mint akartam, de hát ez az adás is hosszabb lett a megszokottnál, úgyhogy nem bánom. Bruzsy pedig megint emlékeztetett, hogy itt van már évek óta a merevlemezen a Sinchronicity, amit már régóta meg akarok nézni, de valahogy mindig tologattam. Ma viszont tényleg letudom az első részt, úgyhogy már csak ezért is érdemes volt végighallgatni. :)

Flanker - 2015. 04. 04. 22:25

1. Egy Jóbarátok darát leszámítva Írországban kezdődött 2006 elején egy egyetemi szünet alatt, ahol valaki megosztotta a vinyóját a belső hálózaton (amit full véletlenül fedeztem fel), tele volt sorozatokkal. Lost (másfél évad ledarálva pár nap alatt), Family Guy (1 random rész után rákattantam), Scrubs (ezt az ír lakótársnőm ajánlotta mikor látta hogy a közös tévén állandóan a Jóbarátokat nézem angolul, áldassék érte a neve), House. Pár hét múlva rátaláltam a sorozatjunkiera, írből 100 giga feletti sorozat és film mennyiséggel tértem haza, ahol már vált a hipergyors 1 megabites internet és egy jóbarátomnak hála az ncore meghívó.
A többi, ahogy mondják, már történelem :)

2. ilyet még nem találtam. Egyszer láttam tévében 1 random Veronica Mars részt, az totál nem fogott meg, de ez még “kevés” :)

3. Fogalmam sincs, ennyi év után nem merek semmit kijelenteni :) De az Archer, Family Guy, Scrubs, Better Off Ted négyest említeném, hátha valaki rákap cska egyre is.

Az adást pedig holnap fahordás közben fogom meghallgatni, már várom, főleg hogy a jövő heti rész nekem kimarad :)

Piemaker - 2015. 04. 07. 15:49

Sziasztok.Jó a műsor,mert jó a társaság és érdekesek a témák.

1. Én a kilencvenes években a Vészhelyzet 3-4. évada környékén tizenöt-hat évesen kórházba kerültem fülműtétre.
Az operáció miatti félelmem egyből szertefoszlott mikor megláttam,hogy a kórteremben nincs tv.Apukámat kértem,hogy szóljon valakinek,mert a Vészhelyzet eddigi összes részét láttam és nem akarok egyet se kihagyni.
Végül a nővérszobában megnézhettem az aktuális részt.

Ez a legrégebbi sorozatos emlékem,de én is 2006 körül lettem junkie a Heroes-zal és a Jericho-val.
A Hősök 16. részét nem bírtam kivárni és elkezdtem gyalázatos tempóban 100 mb-onként letölteni. :)
A Jerichot munkatársammal vetettem fel VHS-re és ez volt az első darám.Az első évad második felét sikerült ilyen formában megnézni.

2. Fega nagyon bírlak,de nekem sajna a House volt az amit képtelen voltam megszeretni.Hugh Laurie karaktere nem tudott hozzám közel kerülni.Viszont nagyon örülök,hogy mindig előkerül a Pushing Daisies valamilyen okból.
Itt meg az az érdekes,hogy nekem valamiért a Wonderfalls nem jött be.Fuller többi munkája kivétel nélkül kedvenc,de ez mindig kakukktojás marad számomra.

3.Nyomozósok és a kommersz szitkomok.Ezek közül bármelyiket ajánlanám.Nem véletlen a népszerűségük.
Több karakter közül biztos megkedvelünk valakit és a sztoriba bármikor becsatlakozhatunk.TBBT,Hawaii Five-O.

dalia - 2015. 04. 08. 11:28

Nagyon jó hangulatú, összeszedett, olyan totális feelgood adás volt, köszi érte!

dalia - 2015. 04. 08. 12:03

Azért a fő kérdésekre énis:
Első berántos sorozat ami azóta is örök Nr1 kedvenc: TWW mióta vége az 7. szezonnak, azaz 2007 óta minden évben egyszer ledarálom, minden január így kezdődik, durván kívülről tudok belőle párbeszédeket, magyarul is, angolul is:) Ebből rögtön jön az első showrunner egyértelműen Sorkin, minden megnézek amihez köze van, a kedvenceket – Newsroom pl. – többször is.
De az első junkie élmény mégse a TWW, hanem a 24 volt, 2005ben született a fiam, gyűgös kisbaba volt a kezdetekben, így kb. újszülött korában egy konkrét hetet töltöttünk hármasban az ágyban a fiammal és a férjemmel ledarálva az első 4 évadot, mondjuk tovább úgyse volt érdemes nézni…
A jelenleg futó legjobban összerakott sorozat nekem a The Good Wife, neki köszönhetem a legfájóbb spoiler élményt is, Will halálát véletlenül elolvastam, az nagyon rossz volt :)
Sorozat amit nem értek miért nézek: Grays Anatomy, hetiben.
Leginkább darálok, az abszolut kedvencek az átívelős nyomozósak mint a Broen, Killing, The Fall, Broadchurch és társai.
Amit nem nézek, pedig mindenki nézi, vagyis 1 éved közepén kaszáltam az a Trónok harca.
Eddig nem néztem a Mad man – de azt most tervezem ledarálni, annyit áradoztok róla…
Ami kevésbé ismert és jó: minden ami angol!

Valentin - 2015. 04. 09. 16:24

megkérdezhetem hogy a végén a hang(monológ-beszéd) az miből van?

CyClotroniC - 2015. 04. 09. 16:36

A Treme fináléja zárult ezzel majd jött egy zenés montázs:
https://www.youtube.com/watch?v=9eQikf3YEg8

nflhazafi - 2015. 04. 09. 21:12

Én barátnőmön kívül nem ismerek olyat, aki nem szereti a Hannibalt, de azért ő is el van vele. Nekem viszont ez az egyetlen sorozat, amit kifejezetten utálok. Ez persze onnan eredhet, hogy ha valami nem tetszik azt kaszálom. Ezt viszont az általános rajongás miatt kín szenvedve végigerőltettem(tük), de sajnos katarzis helyett csak az elpazarolt időt érzem.

dalia - 2015. 04. 21. 13:33

20legendd, a kommented adta meg a végső lökést, hogy végre belekezdjek az entourage-ba, nos kevesebb mint 2 hét alatt ledaráltam a 8 évadot és alig várom, hogy nyár legyen és jöjjön a film, köszi az ötletért!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz