login |

Pilot: Younger

2015. 04. 05. 17:20 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– Well, how are the reviews? I bet they’re amazing.
– Oh, and do you think reviews sell books? No, your generation has absolutely destroyed all pretense of critical relevance.

Na jó, kis csalással pilotkritika, mert megnéztem a második részt is a Younger-ből, mivel az első rész óta jó sok idő eltelt. Ezen kívül még azt is bevallhatom, hogy nem vártam túlzottan a sorozat, hiszen a koncepció mellé furcsa volt a főszereplő, így természetesen pozitív meglepetés ért.

A TvLand komédiájának alapja annyi, hogy a főhősnő 40 év fölött, válás után próbál visszailleszkedni az életbe, és valahol elhelyezkedni. A probléma, hogy túlkoros és -képzett már azokhoz a munkákhoz, ahova talán lenne esélye bekerülni.

A megoldás egy részeges éjszaka közben csap belé, amikor egy csávó 26 körülinek nézi: ideje letagadni tizenötöt, így rögtön nem lesz öreg, sem túlképzett, és nem lesz túl nagy munka nélküli időszak az önéletrajzában. Természetesen rögtön el is tud helyezkedni, és ekkorra szinte vége is a pilotnak.

Előzetesen a legnagyobb bajom az volt, hogy Sutton Foster (Bunheads) hiába néz ki jó, azért 26 évesnek soha nem mondhatná magát. Mármint ránézésre, így a sorozat egyik fő motívuma volt aláásva számomra. Ezen kívül nem is tűnik olyan nagy színésznőnek, hiszen itt is ugyanolyan, mint a Bunheadsben volt, viszont ezt igazából már a pozitívumok közé kéne írnom.

Igen, túllépve az alapokon sok másik klisét ügyesen kikerült a sorozat. Mondjuk ha azt nézem, hogy a Sex and The City készítőjétől, Darran Startól érkezik a sorozat, akkor már nem lepődök meg páron. Például a főszereplő az új munkahelyén összeismerkedik egy fiatal nővel, de az áskálódás helyett itt barátság lesz ebből.

Ezen kívül szerencsére még a “fiatalok közé illeszkedő idősebb ember rácsodálkozik dolgokra”-klisét sem pörgették túl, inkább felvette velük a ritmust. Vicces módon még ez a sorozat is jobban dobálózik a szerintük menő szavakkal, mint a mindent leszóló, nagymellű Broke Girl.

Összességében kellemes volt az első két rész. Nyilván pár fordulat kitalálható, meg nem annyira eredeti az egész, viszont valahogy mégis végigmosolyogtam a két részt. Pontozásilag 7/10, simán végignézhetőnek tűnik, ha nem erőltetik túl a “majdnem lebukik”-témát, hiszen az egy sorozatnak általában nem áll jól (helló, Suits!).

6 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2015. 04. 06. 12:31

Én erre nagyon kíváncsi vagyok, de angolul kb. csak a felét érteném. Ezért várok a feliratra (ha lesz valamikor) utána többet tudok mondani. :)

mondo - 2015. 04. 06. 17:34

Sutton Foster miatt szívesen nézném, de ennek a sorozatának se én vagyok a célközönsége… Azért adok neki még 1-2 esélyt.

Bambusznád - 2015. 04. 06. 19:38

Köszi az ajánlót, ígéretes.
Valóban az egy kis szépséghiba, hogy sehogy se hihető Sutton Fosterről, hogy 26 éves, de túllendültem rajta. A Bunheadsban már úgy megkedveltem, hogy jó volt újra látni valamiben.

Bambusznád - 2015. 04. 06. 19:39

Azt elfelejtettem írni, hogy még csak az első részt láttam, de ha minimum ilyen a második, akkor szerintem maradok amíg a sorozat is.

Pipacs - 2015. 04. 20. 21:40

Unbreakable Kimmy Schmidt ugrott be a pilot alatt/után, de ez viccesebb és szimpibb sokkal. Nézős, de lassan fogok én is a végére érni, így jár, aki nem tud eléggé angolul…:)

monti - 2015. 06. 06. 20:58

Sutton Foster miatt nézem, Bunheads óta favorit))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz