login |

Pilot: Secrets & Lies (az ausztrál változat)

2015. 04. 06. 21:20 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

(Az amerikai változatról itt írtunk.) A The Slap és a Secret and Lies kapcsán elhatároztuk, hogy egyikünk a remake-ről ír, a másik pedig az eredetiről. A The Slap feldolgozásos kritikámból kitalálható, hogy nekem jutott az ausztrál Secrets and Lies. Ennyit az aktuális helyzetről, térjünk is rá a sorozatra, ami meglepően jó.

A történet nagyjából annyi, hogy a főhős az erdőben futás közben megtalálja a szomszéd gyerek holttestét. Kijönnek a zsaruk, elkezdenek vizsgálódni, és rengeteg sötét titok és hazugság kerül felszínre. Erre pár éve, amikor még felkaptuk volna a fejünket, de ugye manapság azért ennyi nem adja el azért a sztori a sorozatot.

Nagyon sok minden múlik a megvalósításon, na meg a színészeken. Na rögtön ez utóbbi elég furcsa az eredetiben. Direkt nem néztem meg a feldolgozást, de abban biztos vagyok, hogy Ryan Phillippe jobb főszereplőnek tűnik. Ez alatt azt értem, hogy a nézőben mocorogni kéne “a főszereplő a tettes?” kérdésnek is, de az itteni színész arca annyira ártatlan, hogy fel sem merült bennem.

Persze az előbbinél az is cél lehetett, hogy így még nagyobb lesz a ledöbbenés, ha valami tényleg kemény kiderül Benről, de az első két rész alatt semmi ilyesmi nem történt, bár cliffhanger mindkettőnél volt. És akkor el is értünk a problémához.

A sorozat legnagyobb baja mindenképp az, hogy kicsit mintha egymás után lennének dobálva a jelenetek. Teljesen olyan érzés, hogy sorban jönnek az információk, aztán néha becsúszik egy drámai rész. Nincsenek jól összekötve a dolgok, nem elég gördülékeny az egész. Ez például az első cliffhangernél a legfeltűnőbb, annyira random “be kell hoznunk ezt a szálat” írói húzás. De a főszereplő és lánya közötti veszekedés is lehetne jó példa.

Mindezek ellenére lehet, hogy simán végignézem. Egyrészt mert csak 6 rész, ami sokkal inkább belefér, másrészt mert mégiscsak van valami hangulata. Nagyon tetszett, ahogy a közvélemény megbélyegzi az első jelre a főszereplőt, lejött belőle az emberi félelem. És a többi karaktert is eléggé valóságosnak éreztem végig.

Az amerikai verziót winnie 7/10-re hozta, az eredetit pedig most én fogom ugyanennyire tenni, legyen 7/10. Elkezdett érdekelni, hogy ki a tettes végül. Az eltérésekről nem tudok, még az is lehet, hogy hamburgerevés közben mást hoztak ki gyilkosnak, így simán előfordulhat, hogy mindkettő nézhető a másik ismeretében, már persze ha nem centire van újraforgatva.

2014-es a sorozat, így már véget ért, de ha valaki a teljes szezon ismeretében spoilerezne, akkor kérjük, hogy a többiekre való tekintettel jelezze.

6 hozzászólás Ne habozz!

mattkirby - 2015. 04. 06. 23:12

tetszett hogy a főszereplő csávó nagyobbik lánya elég lengén volt öltözve végig, meg a befejezéssel is sikerült meglepniük, de ennyi épp elég volt belőle, 6-8 rész, jó hogy nem húzták tovább. a feldolgozás első részét megnéztem, juliette lewis olyan rettenetes volt benne hogy hagytam a francba. esetleg majd ha írtok róla hogy mennyire nagyon jó, meg hogy nem másolja végig az eredetit akkor folytatom majd.

Ancsa - 2015. 04. 07. 07:22

Általában jobban szeretem az eredetiket megnézni (kivéve a The Slap, ott a szereposztás miatt a feldolgozást nézem) – most is, mikor kiderült, hogy “újrázzák”, leszedtem az eredetit, és egész jó volt.
Egyetértek @mattkirby-vel, ennyi pont elég, nem lett volna értelme tovább húzni.
A befejezés nagyon ütött!

Mordekai - 2015. 04. 07. 07:29

Várom már azt az időszakot, amikor kifogyunk az olcsó hatásvadász címadásokból…

Reeka - 2015. 04. 07. 08:55

De jó, hogy végre erről is írt valaki :) Nekem nagyon nagyon tetszett ez a sorozat, a hangulata is jó, na meg a vége tényleg meglepő.
Az US feldolgozás nem érdekel, max. Ryan Phillipe miatt nézném, de ha teljesen ugyanaz lesz, mint az eredeti, akkor bele se kezdek.

winnie - 2015. 04. 07. 09:11

reeka, valamiben elvileg különbözni fog, hiszen hosszabb, de majd kiderül.

vagy már kiderült. ha valaki látta, írhat róla.

Reeka - 2015. 04. 07. 13:46

Köszi winnie, majd ha lemegy, és lesz kritika, ami pozitív, akkor meggondolom :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz