login |

Hart of Dixie: vége a 4. évadnak. És a sorozatnak is? – írta Natale

2015. 04. 07. 14:48 - Írta: vendegblogger

22 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Még mindig nem tudjuk, hogy egy évre, vagy örökre búcsúzott el Bluebell, de a készítő szerint nem terveznek újabb évadot, a finálé pedig komplett lezárásként lett írva, úgyhogy mi is ennek megfelelően fogjuk kezelni – maximum kellemes meglepetés éri majd minden rajongót. Most főleg a 4. évadról ejtenék szót, de azért szóba kerül az is, hogy mi mindent kaptunk a Hart of Dixie-től az elmúlt 4 évben.

Tudni lehetett, hogy kicsit másmilyen szezon lesz ez, a kevesebb epizód miatt is, illetve azért is, mert (pont azért mert nem teljes szezon) az eddigi írók leléptek, és a showrunnernek teljesen új csapattal kellett nekiállnia a lezárásnak. Ez látszott is, az évad nagy része inkább átívelő volt, nem nagyon jutott hely az epizodikusságnak, hiszen minden karakternek adni kellett valami kielégítő lezárást.

Emiatt egy kicsit sietősre sikerültek a részek, volt páros, akiket hipp-hopp összehoztak – eljegyzés és kész, pedig ez más körülmények között talán pár évadig is eltartott volna. S lett egy másik párunk, mely tagjait érezhetően a lezárás miatt boronálták össze, mintha lett volna egy csomag kártya az írók asztalán, és csak ők ketten maradtak volna partner nélkül.

Ennyi negatívum elég is lesz, minden hiba ellenére is a hozta a megszokott hangulatot, (a negyedik rész pedig szinte tökéletes lett) és biztos vagyok benne hogy mindenkinek aki végig kitartott, hiányozni fog.

A lezárás maga rettenetesen szirupos lett, a kibeszélőből emelnék ki egy kommentet:

Csöpögős, minden realitástól elrugaszkodott vattacukor lett a vége

Ez azonban nagyon is rendben van, valami ilyesmit vártunk el. Az egész sorozat egyik legnagyobb erénye, hogy képes saját magából viccet csinálni, ebbe pedig bőven belefért a dalolós lezárás. Tudjuk hogy már egy ideje nincs meg az első két évad mélysége, nem is illett volna oda a végére.

Ki tudja, a legmenőbb az lett volna, ha a kilencedik részben, amikor az egész kisváros a világvégét várja, a visszaszámlálásnál valóban véget ér a világ. Ahogy Bluebell alapítójának szelleme megjósolta.

Visszanézve a négy évadra, kaptunk egy rettentően élvezetes és humoros, néhol mély, de mindig szerethető világot. 76 epizód, újranézésre tökéletesen alkalmas, ha bárkinek bármikor egy kis boldogságra van szüksége. Nem fogunk tévétörténeti mérföldkőként emlékezni a Dixie-re, de remélhetőleg sokaknak megmarad mint egy minőségi feelgood, sok jó zenével (díjat is kapott ezért) és olyan fényekkel, amit öröm nézni.

Apropó, fények: az első évad még csak szimplán szép volt, a második gyönyörű, a harmadiktól viszont mintha direkt túlzásba vitték volna a világítást, (a 3×19-ben csúcsosodik ki) ami gyönyörűen egybevágott a poénok stílusával, mintha már saját magán nevetett volna az egész készítői gárda is. Ezzel pedig csak még szerethetőbbé tették mindannyiunk kedvenc déli kisvárosát.

Ha van akkora mázlink hogy lesz ötödik évad, akkor nagy várakozással nézünk elébe, a történetet ugyanis könnyedén lehet folytatni. A Leila Gerstein-nel készült beszélgetést érdemes meghallagatni, sok érdekeset mond, kiderül belőle többek között hogy a második évadban fogalmuk se volt hogy merrefelé haladnak, de ez egyáltalán nem ártott a minőségnek.

Szomorúak vagyunk tehát, minden valószínűséggel véget ért egy nagyon értékes sorozat. A karakterek és a szituáció miatt azonban remélhetőleg az idő nem koptatja el, és évek múlva is öröm lesz nézni. Búcsúzásként akinek van kedve, kommentbe írja le a kedvenc idézetét, bármelyik epizódból bármi megteszi.

22 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2015. 04. 07. 15:24

Én nagyon szeretem/szerettem ezt a sorozatot, minden meg volt benne, dráma, románc és szerethető karakterek, ráadásul egy CW sorozatnál és még nézhető is volt. Nekem nagyon fognak hiányozni a karakterek főleg Zoe és AB., de még Wade is. Nagyon örültem, hogy AB főszereplő lett a 3. évadból, az én szememben nagyon sokat fejlődött és a jellegzetes hangszíne, ahh imádom.

Engem nagyon érdekelne egy 5. évad, hogy miként folytatódnának tovább a dolgok, milyen szülő lesz Zoe-ból és Wade-ből (Wade-re abszolút kíváncsi lennék), a házas élet Lemonnékkal és az AB.-George páros mit alakítani, meddig maradna együtt.

Szerintem rengeteg ki aknázatlan terület maradt még ennek a sorozatnak, szóval még reményked. Főleg, hogy olcsó is, nézett is a CW-nél, nem értem miért ne lehetne még évad. Lehet, hogy pár színésznek elég volt? Az biztos, hogy nélkülük nem lenne ugyanaz, de egy próbát megérné és a nézők eldöntik, hogy milyen, jó vagy esetleg rossz.

És az idézet a végére. Sok jó idézet van a sorozatban, de ez friss, humoros és még igaz is. Szóval ezzel köszönök el.
“What, do you think we were the only love triangle ever? – Miért, azt hitted, hogy a miénk volt az egyetlen szerelmi háromszög?”

Pudli - 2015. 04. 07. 15:25

Természetesen egy idézet se jut eszembe de imádom/tam a sorozatot a dalolás egyszerre volt szürreális és odaillő is. Én nem bánnám ha lenne még pár évad de, ha ezzel befejezték akkor is elégedett vagyok.

Nella - 2015. 04. 07. 15:55

Az én szivemnek az egyik legkedvesebb sorozata, minden évadkezdés előtt újranéztem a meglévő részeket. Ha unatkozom megnézek egy részt.

Örülök, hogy van egy ilyen sorozat, amit bármikor elővehetek, és örülök hogy méltó lezárást kapott. Még ha tényleg muszáj volt összeboronálni párokat.
Ez a vattacukor feeling a végén pedig tényleg giccses volt, de nem mondom azt, hogy nem illett a sorozathoz, mert igen.

Köszönöm az írást is a sorozatról :)

Riggins - 2015. 04. 07. 16:21

Az volt a nagy szó a Hart of Dixienél, hogy senki nem irritált, még a mellékszereplők között is ritkán, a főszereplő 3 párt pedig nagyon szerettem, összeállítástól függetlenül. Kár, hogy kicsit hírtelen lett vége, de a lezárás is elment, nem az volt a lényeg.

Vicces, hogy minden évad végén mindenki mással volt kapcsolatban.

DarkEagle - 2015. 04. 07. 16:57

“NCIS Bluebell.” Best ever! :D
Persze van még rengeteg de egyelőre azon bosszankodok hogy kételyek közt hagyják a fanokat, mert tényleg nem értem miért nem lehet kinyögni a tényeket hogy ezért meg azért nem tudjuk még mi lesz a sorozat sorsa. Várjuk hogy az újak hogy teljesítenek, pláne Pénteken ugye. Vagy anyagi gondok vannak stb. Egyszerűen semmi infó nincs.

Egyébként teljesen egyetértek a kritikával.
Én sem írhattam volna le jobban mit is jelent ez a sorozat. Hiányozni fog ha tényleg vége de ha nem nagyon fogok örülni mert a legrosszabb részt is élveztem mindig. :D

Egyébként tuti hogy jó párszor végig nézem még! Mondjuk eddig is láttam már vagy 2-szer végig. :D

n5wrr7 - 2015. 04. 07. 17:26

Egy szürreális világ tökéletesen sminkelt/öltöztetett szereplőkkel, akiknek végül szinte minden gondja megoldódik, mindenki mindenkivel kibékül, mindenki segít a másiknak… Vattacukros, szirupos, rózsaszínfelhős, csöpögős, stb. A végtelenségig lehetne sorolni a jelzőket, de aki nézte és szerette, az pont emiatt tette! Ezen kívül egy “nőcis” sorozatot sem nézek, de ezt muszáj volt. Egy szürke, irodában töltött nyomasztó hét után szüksége volt a lelkemnek egy kis tömény vidámságra. Egész egyszerűen imádnivaló a teljes sorozat!

Nehéz kedvenc idézetet választani, de talán:
“Lemon is the new black”

Winry Rockbell - 2015. 04. 07. 17:30
Sanna - 2015. 04. 07. 18:49

nagyon szerettem ezt a sorozatot, és hiányozni fog, ha valóban vége, remek karakterek, engem kicsit a Gilmore Girls-re emlékeztet, amit szintén nagyon kedveltem

sokat nevettem a részek nézése közben, könnyed kis kikapcsolódás volt számomra, és én is szívesen megnéznék még egy 5. évadot belőle, azért egy midseason-t berendelhetnének belőle, de ha mégsem, akkor is úgy gondolom, hogy jól lezárták a szálakat, igaz sietve, de legalább lezárták

Julian Plenti - 2015. 04. 07. 20:35

Most komolyan, két esküvő, egy szülés + énekelnek a végén? Mi ez, ha nem finálé? Egy ilyen zárás után miért folytatnák? Persze, ábrándozni lehet, Bobby is feltámadt, meg “jött már vissza” sorozat a halálból, de ez vegytiszta lezárás volt.

Vattacukor - 2015. 04. 07. 20:41

Cukrostakony. A 2. évad utolsó harmadában kaszáltam,mert kezdett valami brazil szappan jelleget ölteni. Az uccsó (?)részt azért most megnéztem,de néha muszáj volt beletekernem,mert nem bírtam a negédeskedést. Remélem vége,szerintem nincs már hova fokozni.

Natale - 2015. 04. 07. 23:55

A második évad fináléjában van egy sor, amit vagy jól értek vagy nem, és ettől függően vagy nagyon vicces, vagy nem az.

Jonah: – You know what I think?
Zoe: – No. And you know why? Because a) I don’t have ESPN and b) I don’t care.
(és vagy ESPN-t mond, vagy ESP-t, utóbbi nem vicces)

Illetve most hirtelen ez jut még eszembe (3×19):

– I hear that Señor Covington says he is also your lover.
– Obviously, I use more delicate language.

És ott van a Lemon Is The New Black, a “that guy, Elementary! – We all know that his name is not Elementary” és az NCIS:Bluebell is. Meg rengeteg egyéb, ami most nem jut eszembe, de nagyon vidám pillanatokat okozott.

Hiányozni fog, na.

winnie - 2015. 04. 08. 08:41

“Egy ilyen zárás után miért folytatnák?”

mert ebből élnek és, ha nem folytatják, akkor nem lesz fizetésük?

nem a készítő dönti el, hogy mikor van vége egy sorozatnak. ő úgy vélte, hogy ez a vége, ezért írt egy búcsút. de minden történet folytatható. senkit nem érdekel, hogy mi lesz a finálé másnapján? anno emlegették, hogy autumn reeser karaktere továbbvihető lenne az 5. évadra – nem tudom, hogy ez mennyire igaz.

Shalafi - 2015. 04. 08. 13:55

Imádtam minden rész feel good volt! Hiányozni fog!

AlrightSir - 2015. 04. 09. 01:13

Nagyon hiányozni fog, főleg a 3 évados Lemon. Voltak részek ahol tucatnyiszor tekertem vissza, mert nevetés miatt lemaradtam a következő fél percről. A legjobb feelgood sorozatom volt, de ennek ellenére (vagy ezért?) boldogan néztem a finálét.

Temérdeksok kedvenc idézetem volt, de most az utolsóban vitte a prímet Crickett:

“I don’t understand one thing… now Lemon is actually engaged to Zoe Hart?

Winry Rockbell - 2015. 04. 09. 14:13

Julian Plenti “Egy ilyen zárás után miért folytatnák?”

Miért ne folytathatnák?

Lezárták a szerelmi háromszöges otthon keresős részt.Szerintem most simán jöhetne a gyerek nevelős új problémákkal és vicces helyzetekkel találkozó Bluebell.

Csak a gyerek téma szerintem kimeríthetetlen és hozzá Lemon és Lavon mint friss házasok.Ja és persze ezek négyen együtt élnek plusz a város persze beleszólna mindenben.Hát lehet ezt nem folytatni?

Perreiro - 2015. 04. 21. 20:16

Kedvenc dialógusom a sorozatból. Erre mindig vissza emlékezek (2×07.rész vége):

“W: Ha a sütik nem szépek, látnod kéne Lavon konyháját. Még sosem sütöttem.
Z: Fekete-fehér süti? Alig hiszem el! Köszönöm!
W: Ne csinálj belőle nagy ügyet. Valószínűleg rossz lett.
Z: Bizony! Oké, szar lett. Rendben. Csak… A szándék a lényeg.
W: Szóval, mit csin…?
Z: Vetkőzzünk?
W:Hál’ Isten, azt hittem, sosem kérdezed.”

Thomas - 2015. 06. 08. 17:38

Én is eljutottam a végére, miután kétszer kaszáltam:) Pedig az elején még szerettem, kb. az első 10-12 részt, akkor még tényleg kedves és szerethető volt az egész, komolyan lehetett venni és élvezni:) Aztán ugyan csökkent a lelkesedésem, de az 1. évad végéig nem volt még rossz egyáltalán. Aztán a 2. évad már egyre meredekebben tartott lefele, de kitartottam, mert akivel nézem, annak tetszett, aztán annak a végén kaszáltam először, mert akkor már komolyan idegesített a vég nélküli szerelmi háromszöges huza-vona.

A 3. évadba már a nővérem unszolására kezdtem csak bele, mivel szerinte sokkal jobb lett, megszűnt a háromszögezés, stb. Azt ledaráltam valahogy, ha már miatta úgyis megvolt, de ez volt életem egyik legrosszabb sorozatos élménye. Ott már átment az egész valami bugyuta sitcomba, eltúlzottan idióta karakterekkel, a realitáshoz nem is köthető történésekkel, és az elején jobbnál-jobb country dalokat is felváltotta valami borzasztóan idegesítő rajfilm zene, mintha valakinek az 5 éves fia írta volna a témákat.

A végén természetesen újra kaszáltam, de miután a csatornától is megkapta a kaszát, úgy voltam vele, hogy 10 rész még kibírok, legfeljebb már nem a Ghost Whisperert fogom mondani többet a legrosszabb sorozatnak, amit csak azért is végignyomtam:) És azt kell mondjam, hogy annyira azért nem bántam meg, a nyilvánvalóan fárasztó, értelmetlen részeken túl (pl. az a kihallgatás a Rammer Jammerben) az utolsó részek valamit visszahoztak abból a hangulatból, ami miatt az elején megszerettem. A norvég éttermes részen például nagyon jókat röhögtem, és tetszett, ahogy felépítettél a George-A.B. szálat is, ha már minden értelmeset leromboltak, ami jó volt ebben a sorozatban, az összehozásuk legalább telitalálat volt. Hiányozni cseppet sem fog, de a lezárás korrekt volt, ennyi. A legrosszabb sorozat, amit végignyomtam, meg marad a GW:)

Andii - 2015. 07. 07. 14:22

A legjobb, amikor a szomorkás Lavon a kanapén olvas. A könyv szerzője és címe: Don Todd: Don Todd. :-)

Erősen Szubjektív - 2015. 08. 24. 14:42

Szerettem a sorozatot. Azon kevés sorozatok egyike volt, amit kifejezetten eredeti nyelven felirattal néztem, mivel akkor kezdtem, amikor nálunk még nem ment. Legalábbis nem találtam szinkronizált részt. Aztán egyszer bele hallgattam a szinkronosba és hiányzott Lavon hangja. Végig felirattal ment, mert kellettek az eredeti hangok.
Szóval imádtam a cuccot. Egy idő után Lemon lett a kedvencem. Szerintem nem volt egyértelmű, hogy főszereplő lesz. Simán lemosta a Mila Kunis utánzat Zoét. Szívesen megnézném a színésznőt másban is, mert szerintem a legtehetségesebb volt az összes közül. Meg Lavon természetesen, nagyon jól kitalált karakter. A legjobb nő meg szerintem Annabeth.
Zoé is jól oldotta meg a feladatot, de semmi különös. Mondjuk meg kéne néznem másban, például a Narancsvidékben, hogy mennyire más karaktert kellett most hoznia.
Véleményem szerint nem lesz folytatás. Sajnos, mert imádtam. Ez sorozat finálénak tűnt nekem. Sőt, eléggé összecsapott lett. Kevesebb rész az évadban, gyorsan mindenkit összehoznak valakivel. Ez bizony lezárás volt és nem gondolnám, hogy folytatásban gondolkodnának. Nekem hiányozni fog.

ClassiCrock - 2017. 09. 29. 09:31

Jó kis sorozat volt, egy spin-offot megnéznék George Tucker-ről Nashville-ben, akár a Nashville sorozatba is beleírhatnák :”D

Judit - 2019. 02. 20. 15:01

Imádtam, bár valóban megváltozott a végére, az AB-George összeboronálás kicsit indokolatlan, de a többi rendben volt. :) A kedvenc idézetem a legelső évad legelső részéből van, George mondja Zoe-nak, amikor felveszi az úton:
– Engem száműztek Manhattenből, ez itt a purgatóriumom.
– Nos, ha a purgatórium az, ahol a szomszédok odafigyelnek egymásra, és minden harmadik kedden felvonulás van, nevezheti aminek akarja, de nekem az otthonom.
<3

Judit - 2020. 07. 03. 22:38

A kedvenc idézetem Lemontól, de muszáj kontextusba helyezni:

Ruby Jeffreys:”Az nem munka, amiért nem fizetnek, drágám!”
Lemon Breeland: “Keményen dolgozom azon, hogy ne pofozzalak fel, az számít?”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz