login |

Pilot: American Odyssey

2015. 04. 07. 21:22 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Az NBC be akart állni a 24 – Homeland-bizniszbe, szóval csináltak egy akcióval dúsított, kicsit összeesküvős, terroristás sorozatot, de megcsavarták olyasmivel, ami egyáltalán nem üt. Nem rejtegetik ezt sokáig amúgy: az egyik elkapott terrorista mögött amerikai pénz áll. Egyelőre nem tudni, milyen magasra érnek a szálak meg… bla-bla-bla.

A történet három szálon fut. Az egyiken egy női katonát követünk, aki véletlenül, a már említett terrorista levadászása után botlik az összeesküvés bizonyítékára. Cserébe lemészárolják az osztagát, hiszen valaki minden szálat el akar varrni. Így ragad hősnőnk Afrikában, ahol próbál túlélni, és hazajutni.

A másik két szálon egy ügyvéd, aki pénzügyi cégeket vizsgál, és egy politikai aktivista, aki emellett a nő felettesének a fia, kerül a buliba. És idővel minden összefügg mindennel. Nekik hármuknak kell majd felfedni ezt az egész disznóságot, és gondolom végül segíteni a nőt.

El is jutottam oda, hogy nekem alapjaiban nem tetszik a sorozat. Egyáltalán nem hoz lázba az “Amerika az ellenség” meg a “belülről rohad a rendszer”-téma. Ennek ellenére jól megírva nyilván le tudott volna kötni a pilot, de sajnos abszolút nem ez volt vele a helyzet.

A főhősnő szála még izgalmas is lehetne, egy filmet simán rá tudnának csak arra húzni, de mivel sorozat, így olyan érzés, hogy a többiek, még ha fontos is lesz a szerepük a későbbiekben, csak időhúzásnak vannak ott. Igazából az ügyvéd szála is külön film lehetne, és így kicsit egymás mellett futnak a néha-néha majd összeérő történetek. Egyszerűen unalmas, nem érződik egyben álló egésznek a pilot.

A színészekkel egyelőre nincs gond. Oké, Anna Friel kemény falat katonaként, de azért elmegy, a többiek pedig tipikus tévés arcoknak tűnnek: hoznak egy elfogadható alapot, nem az alakításukon múlik a negatív véleményem. És még igyekeztem a digitális kamera kinézeten is túllépni, mert koncepciónak könyvelem el a házivideós kinézetet (főleg az éjszakai jelenetek), olyan dokumentarista.

Úgy tűnik én helyesen vártam, ezúttal is betalált a májusi százalékom, maximum 5/10-ot tudok adni a sorozat első részének.

4 hozzászólás Ne habozz!

Neoprimitiv - 2015. 04. 07. 23:16

Anna Friel miatt kap még egy esélyt tőlem, de jobbat reméltem. Korrekt, tisztes iparosmunka, de egyik szálon sincs semmi érdekes vagy újdonság. Egyetlen váratlan csavar nem volt benne, ennél még az Allegiance is ötletesebb volt.

zolkó - 2015. 04. 08. 08:19

Totális középszer volt a pilot, azt hiszem nem is pazarolom rá többet az időmet. Sem a történet, sem annak megvalósítása nem adott számomra semmi pluszt, ami miatt azt éreztem, hogy maradnom kellene, és kitartani.

laza_kivi - 2015. 05. 11. 17:44

Úgy érzem nem jók az arányok, sokkal érdekesebb lenne a sorozat, ha többet látnánk Odelle történetéből.

“A főhősnő szála még izgalmas is lehetne, egy filmet simán rá tudnának csak arra húzni, de mivel sorozat, így olyan érzés, hogy a többiek, még ha fontos is lesz a szerepük a későbbiekben, csak időhúzásnak vannak ott.”
És még mindig itt tartunk… érdekes lenne az ő részük is, de valahogy mégsem.

gromit - 2015. 06. 29. 01:37

a brit BBC simán csak Odyssey-nek nevezi, amúgy se értem, mért pont “amerikai” lett, ha Afrikából próbál hazakeveredni

két rész után érdekelne, hogy hogyan függnek össze a dolgok, de nem biztos, hogy nézni is akarom.
elég kiszámítható, bár azt meg nem mondom, pontosan mire megy ki, mi lesz x résszel később, de az aktuális rész nézése közben elég sok jelenetnél előre tudtam mondani, mi jön most. kivéve persze hogy az én verziómban kevesebbet fecsegnének ismeretlen embereknek mindenféle érdekes / veszélyesen titkos dolgokról.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz