login |

Emlékeztető: Kemény motorosok 5. évad

2015. 04. 08. 20:14 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 22:00. AMC. Sons of Anarchy – 5×01 (kritika + magyar promó + magyar plakát)

Igen, csatornaváltás volt, s majd jön a 6. és 7. évad is, de hadd álljak meg egy pillanatra és írjam le a magyar AMC sorozatportfolióját: Fargo. Sons of Anarchy. Better Call Saul. Fear The Walking Dead. The Divide. Secrets and Lies (az ausztrál), Halt and Catch Fire. És jön a Breaking Bad is ide. Ez azért elég durva, nem is tudom, hogy van-e gyenge pontja.

9 hozzászólás Ne habozz!

Lengabor - 2015. 04. 08. 20:17

Így már minden világos. Összeállt a kép. Nem értettem, miért volt szükség arra, hogy az RTL+ 2014. október 23. és 2014. december 17. között egyhuzamban levetítse a sorozat 2-3-4. évadát, mindezt a rendkívül előnyös hétköznap éjjel 01:30-as, később 00:50-es időpontban. Azt sem értettem, hogy az RTL Klub 2014. augusztus 30-tól miért adja le a második évadot. Bár ez még hagyján volt. Igazán gyanússá akkor vált a dolog, amikor 2015. január 10-én elkezdték a harmadik évadot is, amit kétszer is dupla résszel gyorsítottak fel, hogy március 21-re végezzenek vele. A hab a tortán pedig az volt, amikor szintén március 21-től az RTL+ ismét ledarálta hétköznap éjjel 01:00-től a harmadik évadot, amivel április 8-án végeztek (közben a Cool a negyedik évadot ismételte). Mit ad isten, április 8-án elindul az AMC-n a sorozat ötödik évada.
Szóval most már tökéletesen érthető a rejtély. Az RTL pontosan tudhatta, hogy az AMC milyen ravaszságot tervez a sorozattal, ezért a jogfelélés miatt előbb egyszerre kettő, majd októbertől három csatornájukon is vetítették a Kemény motorosokat. Egy kiválóan megkomponált terv, amit ők már sokkal korábban tudtak, de persze nem kötötték senkinek sem az orrára az igazságot, ezért érhetett minket meglepetésként, hogy ellopták tőlük a sorozatot. Azt, amit ők igazából nem is tudtak hasznosítani, ezért vetítették ilyen késői órákban (lásd még: Furcsa páros; Titkok otthona). Megszabadultak egy felesleges tehertől, de ezzel ugrott a presztízs is, ami enyhítene a retek jelzőn.
Mesteri összeesküvés, ami utólag nyer értelmet. Zseniális. Mostantól sokkal jobban oda fogok figyelni az ilyen tendenciákra, mert ki tudja, mi lehet a következő, amit égetnek, de csak azért, mert más is feni rá a fogát. Gossip Girl – A pletykafészek? Hazug csajok társasága? Az élet csajos oldala? Chuck? Nyugi, Charlie!? Vámpírnaplók? Odaát? Glee? Tuti gimi?
Agymenők: az már elkelt. Egy rém modern család: már az is elkelt. Szívek doktora: leszinkronizáltatták, de be sem mutatták, mégis elkelt. Mi lesz tehát a következő? Csak nem a Totál szívás? Hát dehogyisnem, hiszen az már nézhető a Red Moziban és a Telenor MyTV-n is, május 7-től pedig az AMC-n lesz. De ha az RTL kiárusítja magát, akkor mi marad ott? Mert ezen nem sokat segít az sem, hogy bevállalták a Családom és egyéb emberfajták + Nevelésből elégséges vetítését.

Ami pedig a motorosokat illeti: az origo szerint egyhuzamban leadják az 5-6-7. évadot. Ez összesen 39 részt jelent. Vagyis július 8-án elindulhat a hatodik, október 7-én a hetedik évad, december 30-án pedig befejeződhet a sorozat. Ha ez így lesz, akkor ezt is elég mesterien megtervezték.

dvs - 2015. 04. 08. 21:49

Két nappal ezelőtt irtam üzenetet az AMC-nek facebook oldalán keresztül a BB kérdést illetően es ott az alábbi választ kaptam:

Kedves ______, a Breaking Bad egyelőre nem az AMC-n látható Magyarországon. Reméljük, hamarosan ez is változik. Üdv.: Az AMC csapata.

Ebből nekem nem tűnik egyértelműnek, hogy musorra tűzték volna, de legyen igazad en már nagyon várom. (3x néztem végig angolul eddig ettől függetlenül)

Lengabor - 2015. 04. 08. 21:59

A sajtóoldalon szerepel az infó, neked elég ennyit tudnod. Egyéni megkeresésekre általában nem szoktak konkrét választ adni.

AJ - 2015. 04. 08. 22:26

Lengabor

Az RTL Klub miért adjon olyan sorozatot, amit kevesen néznek? A Totál szívás lehet bármennyire is jó, ha nem sikerült eladni a magyar tévézőknek és akit érdekelt vagy hallott róla már megnézte. A tévézők egy része persze így sem ismeri, lehet érdekelné is, de mivel egyszer már leszerepelt vagy ha nem is hozott olyan rosszul, de nyerni nem sikerült vele sokat, akkor minek próbálkozzanak? A késő esti vetítéshez pedig túl drága? Nem tudom. Adásba kerül magyar nyelven is, ez a lényeg.

Az RTL Klub ha kiárusítja magát, akkor annak biztos van oka, de kiárusításnak nem nevezném ezt azért. Van náluk jó pár olyan sorozat, amiről nem tudsz, de még nem is sejted, csak nem mutatják még be. A mostani heti sorozataik jól hoznak, ennél nem kell több egyelőre, az pedig, hogy mi lesz később vagy hogy egy nyomozós vagy egy kritikailag elismert dráma alatt költik el a reklámozók a pénzüket, szerintem nem érdekli őket.

A Kemény motorosok új évadának örülök, illő lenne felhoznom magam vele, a 4×01-nél leragadtam.

qwert - 2015. 04. 08. 22:31

Most hogy jővő héttől 10-től lesznek a RTL-en a sorozatok mivel igy 18asok is mehetnek milyen kemény lenne egy SoA BB Szulejmán (ne lázadjanak) Supnat Showder kombó. Nekem tetszene. :)

Lengabor - 2015. 04. 08. 23:05

AJ: te miről beszélsz? Mégis hogy a fenébe nézzenek valamit sokan, aminek az első évadát is éjfélkor adták le? Utána már ki fog szerinted bekapcsolódni egy szerializált sorozatba? Úgy én sem adok el senkinek semmit, ha eldugom előle. Az említett 01:30-as időpontban pláne nem tévézik nálunk senki. Ez nem az USA, hogy még az éjszaka közepén is értelmes nézettségek szülessenek. Ez egy presztízs volt, de már az sincs. Helyette van ÉNB meg Dr. Tóth, amit a kutya sem néz.

qwert megfogta a dolog lényegét. Ugyanis 22 órakor még rá is találnának a nézők, na de éjjel?

Edit - 2015. 04. 09. 00:36

Csak nálam nem volt a csatornán a kiadott műsor? Néztem 22 órától de nálam az Amc-n nem volt Soa.

AMC - 2015. 04. 09. 13:22

Kedves Edit, kérjük írjon az info@ce.amcnetworks.com címre, utánajárunk a problémának.

Lengabor - 2015. 04. 09. 15:54

A nagy svindli. Hmm, erre nem gondoltam volna. De a szimatom jól ráérzett, hogy itt még nincs vége.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz