login |

Pilot: Your Family Or Mine

2015. 04. 09. 17:40 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Egyetlen képben összefoglalható a TBS héten indult új komédiájának, a Your Family or Mine-nak a legnagyobb hátránya.

Nem spóroltak a szereplőkkel – és a karakterek felét még nem is láttuk. Mivel mindkét családban ismertebb színész az apa, így egyértelműen fontosak lesznek a szerelmespár felmenői minden irányból. Ezt csak azért tippelem, mivel sitcom pilotság ellenére ez a premier képtelen volt bemutatni az összes szereplőt. Bár ha jól olvasom ez koncepció, az eredeti izraeli sorozat is olyan volt, hogy nem nagyon fogják keverni majd a családokat, mindig csak az egyik lesz középpontban.

Ez borzasztó, több szempontból is:

  1. Legolcsóbb írói megoldás, főleg ha figyelembe vesszük az itteni forgatókönyvet. Dobjunk be 10 szereplőt hátha valakire rezonál a néző.Van lazacsávó, felelősségteljes csávó, kemény anyuka, laza anyuka, laza apuka, aranyos kisgyerekek, laza doktor csávó, annak a kényszeres felesége és akkor még kihagytam valakit. És ez mind főbb szereplő. Vagyis azoknak a fele.
  2. Természetesen senkire nem jut igazán idő. Ezek nem 2D, egy tulajdonságról ismert karakterek, hanem még annál is rosszabbak. Elment 20 perc és annyit tudunk, hogy milyen pornót szeretnek nézni a szereplők.

Ha már szóba hoztam a felnőtt filmeket: egy egész részt húztak fel arra, hogy a talán főszereplő szerelmespár ugyanolyan témájú szexfilmet nézett, mint a szüleik. Aztán a többiek is bekapcsolódtak, hiszen addig szívták ennek a “poénnak” a vérét, amíg már Drakulának sem jutna egy falat sem.

Mindezt katasztrofális kivitelezéssel, amiből szintén jön, hogy 20 perc nem volt elég semmire. Olyan vágások voltak, amik talán még az átlag nézőnek is feltűnnek, hogy mi a f*sz. Teleportáló emberek és hasonlók. Gondolom volt a forgatókönyv, közönség előtt felvették, aztán vágás után még mindig túllógott az adásidőn, szóval jöhetett a hentesvágás.

A legdurvább, hogy erre a borzasztó sorozatra kiket szereztek meg. Nem elég, hogy Kyle Howard a My Boys-ból érkezve itt 2 percet kap, vagy a gyönyörű Kat Foster még annyit sem, de Richard Dreyfuss csak a perverz tata szerepben tündökölhet “college girls, they go wild all the time”. Ugyanitt jövő héten Ed Begley Jr. váltja magát aprópénzre.

Ilyen rossz pilotot rég láttam, pedig tudjátok, hogy még az alánevetősökben is szoktam találnak jó dolgokat. Azt hiszem, kénytelen leszek valami durva számmal aláhúzni ezt a dolgot, mondjuk 1/10.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 04. 09. 17:16

azok a vágások döbbenetesek voltak, csak néztem…

gáz volt, gyenge, de nekem a végére felkúszott 3/10-re az egyszerű, félreérteses poén miatt, meg előtte is volt valami jópofa. szóval azért még nem írom le, meglátjuk a másik családot is. de ez csak azt jelenti, hogy egy fokkal jobbnak láttam, mint human. vagy kettővel.

winnie - 2015. 04. 09. 17:49

(egyébként, ha már karakterizálás, akkor a doki gyerekeit jól megkarakterizálták:)

kissbence09 - 2015. 04. 09. 21:00

Ma délután letöltöttem és megnéztem, mert nem igen tudnék példát mondani arra, hogy human valamire 10/1-et adjon. Gondoltam egy kis önkínzás sosem árt, meg max. röhögök egy jót a “hentesvágáson”. Azt kell hogy mondjam, hogy egy ultragagyi sitcomra számítottam, de hatalmasat csalódtam (mármint kellemesen). Lehet, hogy csak a zéró (mínusz egy) elvárás miatt, de nekem egészen tetszett. Jó, nyilván nem egy Suits vagy House of Cards, de délutáni kikapcsolódásnak tökéletes, állítom veri az ilyen agyzsibbasztó HIMYM-Entourage-Sex and the City jellegű fajtársait.

Csingiling - 2015. 04. 10. 06:42

Ahogy megláttam a kezdő képet (fekete – fehér ruha) nagyon megörültem, mert az izraeli sorozatot nagyon szerettem. Ott remekül működik a két család koncepciója. Egyik héten itt töltik a péntek estét másik héten ott,ami Izraelben egy teljesen normális dolog. A TBS új szitkomját még nem láttam, de az eredeti miatt kap egy esélyt.

Dexter Morgan - 2015. 04. 10. 16:31

Annyira nem éreztem katasztrófának, kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki belőle. Sok színészt szeretek a gárdából, nézős lesz, még ha így elsőre valóban gyengébbre sikerült az átlagnál.

winnie - 2015. 04. 17. 11:11

ehh, a második rész is elég gyenge a másik családdal. vannak jópofa pillanatai, de túl egyszerű. és a lánytesók nagyon rémesek.

goodjohnwin - 2015. 05. 31. 21:26

egy kis fáziskéséssel…

Biztos rossz estéje volt a posztírónak, mert ennyire nem volt rossz. Pontosabban, ha ez az 1/10, akkor a Millers, McCarthys, Baby Daddy, Melissa & Joey és főleg a 2 Broke girls (és még sorolhatnám) mind ugyanezt az értékelést kaphatták volna. Ráadásul a példaként felsorolt szitkomok nem 1-2 epizód után szerepeltetnek egytulajdonságos karaktereket, hanem 1-2 évad után…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz