login |

Heartland: 8. évad – írta matruska

2015. 04. 14. 14:47 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

A „lovakkal suttogó”, időközben nővé érett lányka nyolcadjára tért vissza, hogy bizonyítsa nekünk, Kanadában sem kell temetni a szerethető, szappanos családsorozatokat. Akinek bejön ez a műfaj, valamint a lovak és a meseszép tájak sincsenek ellenére, annak kellemes kikapcsolódást ígér Heartland.

Aki nem látta a korábbi évadokat, az magára vessen, vagy legalább a 8. évadra egy pillantást. Mert a szezon nálam 7 szezonnyi előismeret nélkül is működött, nem jelentett nehézséget belerázódni a szituba és a karaktereket is gyorsan kiismertem. Ez persze köszönhető annak is, hogy nem túl bonyolult az alapfelállás, de ebben a műfajban ez így tökéletes.

A szezon mozgalmasan telt Amy Fleming és családja számára. A sorozat régebbi követői és az újonnan csatlakozók sem unatkozhattak a 18 rész alatt. Volt itt verekedés, rodeó, gyámhivatali és hercegi látogatás is többek között. Nyomozhattunk orvvadászok után, megmenthettünk vadlovakat a konzervvé válástól és az esküvői előkészületek minden nyűgével is megismerkedhettünk.

A legérdekesebb ugyanakkor a szezont végigkísérő két ellentétes irányú folyamat volt, Amy és Ty újbóli összecsiszolódása szemben Lou és Peter eltávolodásával. Mindkét páros felismerte, hogy kapcsolataik olyan változásokon mentek keresztül, amelyek mellett a megszokott hozzáállás kevésnek bizonyult. Időre volt szükségük, hogy átértékeljék közös életüket, amely eredménye az előbbi párosnál esküvő, míg utóbbinál egy különélési döntés lett. Emellett Jack és Tim fokozatos egymásra találása is megér egy említést.

A főbb karakterek nem túl érdekesek, de azért néhány szóban emlékezzünk meg róluk is. Amy legnagyobb erénye továbbra is az, hogy lovakat ment és képez. Ty az egyszerű, áldott jó szívű srác, akit valahogy mindig megtalál a baj, keresnie sem kell. Lou a kotnyeles családfő, aki vállán viszi népes famíliáját. Peter a munkája miatt a szeretteit csak ritkán látó apa és férj, aki próbál megfelelni előbb említett 2 szerepének.

Amy és Lou magányos farkas apja, Tim nálam a sorozat legszórakoztatóbb karaktere, akinek a szezon során sikerül szerelembe esnie. Lou Katie nevű lányának annyi a szerepe, hogy cuki legyen, de tőle többet nem is várunk. Viszont a fogadott lányát, Georgie-t én nem tudtam hová tenni. Mindent összevetve nálam kiérdemelte a szezon legidegesítőbb karaktere címet.

A főbb szereplők sorának végén szerepeljen a bölcs Jack dédapu, akit én csak szuperpapinak vagyok hajlandó hívni. Még Supermant is alázza, mert őt még hívni sem kell, hogy családja segítségére siessen a bajban. Hatalmas problémamegoldó az öreg, ráadásul még bölcs tanácsokkal is szolgál, közben pedig halál laza. Nekem ő a szezon legjobb karaktere.

Ha esetleg valakit nem elégítenének ki a Fleming család vergődései, annak ott vannak az érdekes mellékszereplők. Tim imádnivaló barátnője, Casey és a kissé zűrös tini, Jade. De ne feledkezzünk meg Georgie bárány bőrbe bújt nagynénjéről, Crystalról sem, akinek társaságát csak 2 rész erejéig élvezhettük.

Akiket a 8. évados cselekményajánlóm és a karakterek sem győztek meg, azoknak most bevetném a már említett két „nagyágyút”: a meseszép tájakat és a lovakat. A segítségre szoruló lovak mind fenséges állatok, legyen szó verseny-, szekérhúzó- vagy vadlóról. Szakértői szemmel biztosan felfedezhetőek hibák a lovak versenyeztetésében és trenírozásában, de az egyszerű nézőt ez hidegen hagyja, hiszen ennivaló az az állat a képernyőn.

Amitől pedig garantált, hogy az állunk nem leesik, hanem lezuhan, az a kanadai táj. Szavak nem tudják visszaadni a látványt, ezért képekkel illusztrálnám azt, hogy miről maradnak le azok, akik nem adnak egy esélyt a sorozatnak (a fenti lovas, vagy épp ez itt).

Végül essen szó az évadzáró részről is, amely talán a szezon legjobb epizódja volt, egyszerre rendkívül humoros és megható. A továbbiakban spoileresen folytatom.

Az esküvő előtt elszökő szerelmespárt Jack és Tim összeszokott szupercsapata tereli haza, a nagy eseménynek az utolsó pillanatban új helyszínt kell találni és Georgie még továbbra sem tud megbarátkozni szülei különélésének gondolatával és bátyjához szeretne költözni.

A rész végére minden elrendeződik: az otthon tartott esküvőt látva szem nem marad szárazon, míg a nászéjszaka a humorra és a nosztalgiára épít. Georgie-t pedig Jeff meggyőzi, hogy maradjon, miközben még „lovakkal suttogó” képességét is megvillantja.

A sorozatról nem tudok nyilatkozni, de az évad egy hangulatos és szórakoztató családi drámát tárt elém, amely az említett „nagyágyúk” nélkül is megállja a helyét. Műfajában értékelve egy gyenge 8/10-et mindenképpen megérdemel. A széria kedvelőinek pedig jó hír, hogy lesz 9. évad is.

19 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2015. 04. 14. 16:13

A nevek okán kérdezem: van homoszexualitás a sorozatban?

SarahMitmoner - 2015. 04. 14. 16:30

Klassz írás. Egy ideje gondolkodom, hogy bepróbálnám: esetleg azt meg tudnád mondani, hogy mennyire hasonló jellegét tekintve a McLeod lányaihoz (mert az nagyon bejött)?

Thomas - 2015. 04. 14. 16:51

Nem, nincsen homoszexualitás, ha Jackre és Timre gondolsz, ők nem így találtak egymásra. Tim Jack lányának volt a férje, aki (ez nem igazán spoiler, mert már az első részekből kiderül, hiszen ez a pilot idejéhez képest is a múltban történt) elhagyta a családját, emiatt persze Jack megharagudott rá, és eltiltotta a farmtól meg a lányaitól. Szóval ők nem igazán voltak beszélőviszonyban a sorozat kezdetén.

Matruskának hatalmas köszönet az írásért, nagyon kijárt már ennek a sorozatnak is egy kis említés itt a Junkie-n:) És érdekes volt olyasvalaki szemével látni a történéseket meg a karaktereket, aki csak ezzel az évaddal kapcsolódott be, de ennek ellenére tényleg nagyon jól ráéreztél a dolgokra:) Nekem amúgy Georgie sem volt idegesítő (legfeljebb eleinte), kíváncsi vagyok, mit szóltál volna Mallory-hoz, akinek lényegében az utódjának szánták őt.

És hogy én is ajánljam egy kicsit, akik egy egyszerű, családi, szappanos drámára vágynak, rengeteg szerethető szereplővel és sok humoros pillanattal, azoknak simán érdemes egy próbál tenni vele.

Akik pedig bármilyen szinten érdeklődnek az állatok, különösképp a lovak iránt, azok szintén nézzenek rá, mert hihetetlen, hogy amikor azt hinnénk, hogy a sorozat a 8 évad során már szinte minden létező dolgot végigzongorázott, “amit lovakkal csinálni lehet”, mindig tudnak még újdonságot csinálni. És persze mivel vidéken játszódik a sorozat, és még egy állatklinika is az állandó helyszínek között van, így sok már állat is elő szokott fordulni.

Végül azoknak is ajánlom, akik nem hiszik el, hogyan lehet a táj szinte főszereplője egy sorozatnak, és most itt nem csak a hegyekre gondolok, vagy amikor valami látványos helyszínen kirándulnak, hanem eleve a fő forgatást helyszínre is:) Nagyon rányomja az egészre a hangulatát a helyszín, ahol játszódik:)

Én simán 9/10-et adok az évadra még úgy is, hogy azért nem kimondottan ezt tartom a legjobbnak, a sorozat pedig a jelenleg futók közül talán a legnagyobb kedvencem:)

Dregnarr1 - 2015. 04. 14. 17:14

@Thomas: Szuper, akkor felkerül a sorozat a várólistára!

Sheera - 2015. 04. 14. 18:10

Én mind a nyolc évadát szeretem ennek a sorozatnak. Méltatlanul keveset van itt emlegetve, pedig a maga kategóriájában nagyon jó kis sorozat. Kifejezetten érdekes volt végignézni, hogy hogyan nő fel Amy szinte észrevétlenül, ami persze a sok évadnak is köszönhető. Egyébként Georgie egy-egy pillanatban nekem is idegesítő volt, de többnyire azért szerethető karakter. Jövő évadtól pedig talán már Katie is elég idős lesz ahhoz, hogy tényleg szerepeljen. Lou és Peter válása már kb. Dubai óta borítékolható volt, mikor is kiderült, hogy Lou Heartlanden akar maradni. Ettől függetlenül szerettem a párosukat. Anno Ashley és Caleb párosa is nagy kedvencem volt, ha még emlékszik rá valaki.

Thomas - 2015. 04. 14. 21:46

Igen!! Én is mindig azt mondom, hogy már rég el kellett volna válniuk, annyira nyilvánvaló, hogy nem illenek össze. Akkor én is azt vártam, hogy záros határidőn belül ennek vége lesz, aztán Lou visszamegy Scotthoz, vagy amikor a Calebes szálat belebegtették, az is tök jó lett volna:) De csak húzták a házasságukat, és nekem az jött le, hogy együtt fognak maradni végül.

Persze, hogy emlékszem Ashley-re, sajnáltam is nagyon, amikor kiszállt. De nekem Mallory is hiányzik:))
Katie-nek szerintem még kell pár év, mire érdemben tudják bármire is használni. Ha még addig eltart a sorozat, akkor majd egyszer válthatja Georgie-t a nagyszájú, minden lében kanál kislány posztján, aki a poénokat szállítja:)

Érdekes, hogy mi fog változni most, hogy Amy és Ty házasok, de valószínűleg semmi:) Talán Ty is most már odaköltözik Heartlandbe, mert azt nem hiszem, hogy saját házat vesznek, ahogy Lou-ékat sem akarták elvinni onnan a készítők. Nem is baj, én nem a nagy változások, meg csavarok miatt nézem, hanem hogy szállítsa a megbízható adagokat humorból és megható jelenetekből hétről-hétre.

Sheera - 2015. 04. 15. 03:43

@Thomas: A Lou – Scott szál már lefutott ügy szerintem, de ki tudja, most ismét szabad a pálya. Az biztos, hogy szívesen látnám gyakrabban Scottot. A Calebbel való esetleges viszony érdekes volt, de egy percig se gondoltam, hogy tényleg lehet belőle valami. Habár Caleb nagyon védelmező, és a csibészes pofátlansága nekem nagyon bejön, de egyértelműen nem lehetett partner a két gyereket nevelő, egész család anyukája Lou-nak.

Mallory engem elég gyakran idegesített, különösen, mikor Jake-kel szerencsétlenkedett. Én csak akkor örülnék a visszatérésének, ha egy kicsit megkomolyodott volna.

Én nem tartom kizártnak, hogy Amy és Ty költözni fognak, hiszen elég komolyan gyűjtenek rá. Nem hiszem, hogy a sorozat dinamikáját annyira felborítaná, ha a szomszéd farmon élnének. Főleg, ha előbb-utóbb lesz gyerek is, már ha megéli a sorozat.

GodBadka - 2015. 04. 15. 09:28

Nagyon jó sorozat szerintem is, bár nekem most van 2 évad lemaradásom. Külön érdekesség, hogy a főszereplő Amber Marshall az valóságban is egy hasonló farmon él.

Thomas - 2015. 04. 17. 01:29

Sheera: Éppen azért lett volna érdekes a Lou-Caleb szál, mert annyira mások. De mindig jó volt a dinamikájuk, úgyhogy én szívesen néztem volna őket együtt:) És Lou Scottal is sokkal jobb párost alkotott, mint Peterrel, úgyhogy az sem lenne ellenemre. Csak azt ne, hogy újra megpróbálják Peterrel, az nagyon nem tetszene…

Én csak abból gondolom, hogy Amy-ék sem fognak elköltözni, mert valahol abból ered az egésznek a varázsa, hogy mind ott élnek együtt (jó, most Ty épp nem) Heartlanden. Gondolom épp ezért úszott el a farm, amit kinéztek maguknak, mint ahogy Lou és Peter háza is leégett, meg már nem is tudom, miket dobtak még be az írók, hogy ne költözzenek el:)

Themisz - 2015. 04. 18. 13:07

Sziasztok!

Kicsit elvesztettem a fonalat. A 8. évad 18 részes?

matruska - 2015. 04. 18. 16:34

Themisz: Igen, 18 részes, ahogy minden Heartland évad a 13 részes első évadot leszámítva.

Themisz - 2015. 04. 18. 17:00

Köszönöm a választ :) Egyszer volt egy karácsonyi bónusz rész, meg az első évados 13 rész… így nem voltam biztos benne, hogy ez mennyi :)

Török Lívia - 2015. 05. 03. 01:12

Kedvenc sorozatom, ha lenne rá lehetőségem minden 8 évadot megvenném dvdn! Mellesleg megjegyzem, szakmailag is nagyon a helyén va.

Bogi - 2015. 07. 15. 22:36

a 9. évadról tud valaki valamit ? :) mikorra várható ?

matruska - 2015. 07. 21. 21:00

Bogi: Október 4-től kezdik adni a 9. évadot.

Noémi - 2015. 08. 13. 11:11

lesz 9.évad a heartlandba ha igen akkor mikorra várható ? :)

Bodnár Márton - 2015. 10. 07. 21:29

Helló. Kérlek válaszolj! Azt tudni, hogy Magyarországon először mikor jelenik meg a 9.évad? Mert én sehol nem találtam. Én a filmezz.eu-n szoktam nézni. Ha van olyan oldal ahol megtudnám most nézni leírnád? Bocsánat, hogy ilyen kíváncsi vagyok, de azt lehet tudni, hogy lesz-e 10.évad? Köszönöm előre válaszodat!

szimi - 2015. 12. 29. 14:03

Hello! valaki tud adni egy olyan oldalt ahol magyaraul meg lehet nézni a 8-9 évadot? Nem feliratosan.

edina - 2016. 01. 23. 19:25

Szimi még csak a hetedik évadig van szinkron, lehet hogy tovább nem is lesz. Csak felirattal tudod nézni a 8-9 évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz