login |

Shameless: vége az 5. évadnak

2015. 04. 14. 17:50 - Írta: superpityu

20 hozzászólás | kategória: kritika,

Képzeljünk el egy olyan családot, ahol az apa egy alkoholista, aki csak saját magával foglalkozik, az anya egy súlyos betegségben szenvedő félőrült, akiről senki sem tudja, hogy pontosan merre is van, valamint 6 gyereket, akik közül a családfő szerepét a helyzet miatt a saját fiatalságát feladó legnagyobb testvér veszi át. 

Ez lenne a Shameless alapsztorija, ami már öt éve szórakoztat, ráadásul egész jól. Sőt, kiemelkedően.

Mivel a szülők olyanok amilyenek, nem igazán tudom megkérdőjelezni semelyik gyerek döntését az évadok folyamán, hiszen hiába próbálnak jót tenni, még ők maguk sem tudják milyen is az. Hoznak olyan döntéseket, amiket azonnal megbánnak, akadnak olyanok amelyek később csapódnak be.

De az 5. évad során szinte a srácok rendre rossz vagy minimum megkérdőjelezhető döntéséket hoztak. Ez volt az évad fő témája és igazából el sem tudom ítélni érte a Gallagher-fiatalságot, hiszen sosem volt egy mintapélda, amely meghatározhatta volna az életük döntéseit.

Minap már pedzegettem, hogy talán sikerül a Shameless-nek az a bravúr, hogy a brutálisan jó 4. évadnál is jobb szezont zárjanak Gallagher-ék. De nem, bár a szintet tartották, de a finálé minden pillanatában azon mesterkedett, hogy lelohassza a lelkesedésemet.

Tény, hogy kaptunk 11 zseniális részt, és egy finálét, ami eléggé szétesett, nem tudta teljesen összefogni az egész évad történéseit, s ezzel megmutatta a szezon legnagyobb problémáját is, miszerint túl sok szálon futottak az események. Mindenkire sokkal több időt próbáltak a szezon során szánni, így akadtak olyan karakterek, akiket kénytelen/kelletlen el kellet engednünk a szezon során.

Így történhetett meg az, hogy a korábbi évadokban egyszerűen fantasztikusnak titulált, majd egyre inkább kifakuló és idegesítővé váló Sheila távozott az évad elején. Bár tényleg kifulladt karakter volt, és hatalmas ívet járt be az egész személyisége, sikerült egy remek minidrámát rittyenteni neki az utolsó pillanatban és kicsit fájó szívvel elengedni. Persze az út nyitva áll továbbra is a visszatérésre, hiszen vannak lezáratlan dolgai.

Hasonlóképpen járt Mandy is, aki szintén pont akkor került ki a képből, amikor már teljesen feleslegessé vált volna, és igen neki is sikerült hatásos és lezáratlan kiírást összehozni, tehát minden elismerésem az íróké.

Szóval két kezdő karakter helyét kellett feltölteni a készítőknek, de vették az akadályt és sikerült egy csomó zseniális vendégszereplőt összeszedni. Három újonc különösen fontos szerepet játszott a Gallagher család életében. De spoileresen folytatom a tovább után. 

Az évad egyik legszembetűnőbb változtatása az volt, hogy a gyerekek sokkal többet szerepeltek egyedül a eltérő környezetben. Néhol ez kimondottan furcsa és zavaró volt, de cserébe elég jó szálakat kaptak a srácok.

Fiona idén is hibát-hibára halmozott, csak most nem a családban hozott rossz döntéseket, hanem a szerelmi életében. Itt jön képbe Steve  Kazee, vagyis Gus, akiről nagyjából az első pillanatban kiderült, hogy ő túl makulátlan a Shameless mocskos világába. Annyira látni rajta, hogy ő túl jó Fionához, és hiába drukkolt nekik az ember, hogy mégis működjön a dolog kettejük között.

Ha nem hozzák be a házasság vonalat talán nem is lett volna halálra ítélve ez a kapcsolat, de miután ezt iszonyat gyorsan meglépték még azelőtt, hogy Jimmy/Steve/Jack megjelent volna így nem nehéz kitalálni merre vitték el a sztorit. Az egyetlen örömteli ebben, hogy Jimmy-t talán tényleg utoljára láttuk.

Ha ez pedig már így sem lenne elég, akkor még ott van Sean is, aki lényegesen színesebb és érdekesebb karakter lehet a jövőre nézve, mint Gus. Eleve a függősége is érdekes pluszt adhat a sorozatnak, ha még ennél is nagyobb szerepet kaphatna.

Egész furcsa viszont az, hogy a rengeteg szerelmi vívódással Fiona figyelme lényegesen elterelődött a testvéreiről. Úgy érzem ez az a dolog, amit korábban még csak meg sem mertek volna engedni maguknak. Gyanítom, hogy ez lehet az oka annak is, hogy sokkal kevésbé kedveltem az évad folyamán a lányt.

Lip viszont évadról-évadra szerethetőbb – és ebben nyakig benne van az is, hogy az ő problémái állnak hozzám legközelebb, de már én sajnálom, hogy egy értelmes szerelmi vonalat nem képesek írni neki.

Karen és Mandy után most úgy tűnik Amanda is lapátra került (szipp…), cserébe viszont ott van Helene. (Sasha Alexander karakterét le tudom írni 4 betűben is, de örülnék, ha jövőre nem csak ennyi lenne.) Ha ebből a kapcsolatból hoznak ki valami jót, akkor örülni fogok, de egyszerűen ez sem egy életképes páros.

Frank pedig egy teljesen új oldaláról mutatkozott be, itt vagyunk már az 5. évad végén és teljesen váratlanul szerethető figura lett belőle. Persze nem esszük forrón kását, a gyerekeivel szemben ugyanolyan paraszt, mint eddig volt, és az atyai szeretetéből már Sammi is kapott is bőven.

Szóval teljesen elszakadt az egész Gallagher családtól és kapott maga mellé egy rettentő szimpatikus mellékkaraktert. Bojana Novakovic – az Ő nevét tessék szépen megjegyezni, mert érdemes lesz később odafigyelni rá, most éppen Budapesten forgat pilotot egyszerűen zseniális választás volt, kevés ennyire kedvelhető karaktert futtatott fel a sorozat ilyen rövid idő alatt, mint őt. Bianca története ugyanakkor talán az évad egyik legszomorúbb szála volt, hiába ebben volt a legtöbb élet.

Igaz, kevés testvéri összeborulás volt, de Ian bipoláris betegsége miatt kénytelenek voltak összefogni a srácok. Magának a betegségnek a bemutatása is egészen érdekesre sikerült, valamint az 5×06 szinte teljesen erre épültez az epizód pedig egy felejthetetlen 10/10-es élményt nyújtott számomra.

Ian pedig mit sem érne, ha nem lenne ott mellette Mickey, aki talán az egyik legkedveltebb karakterem lett az évad során. Bár sokáig nem is értettem, hogy miért vannak oda ezért a párosért egyesek, de most a finálé után érzem csak igazán mennyire hiányozna ez a dinamika, ha véget érne a kettejük kapcsolata.

Hiába a sok jó, Debbie felnövés története egyszerűen mellényúlás lett megint. Bár egy fokkal elviselhetőbb volt, mint tavaly, de annyira idegennek tűnik számomra az összes megnyilvánulása, annyira nem illik a korábban megismert karakterhez ez hozzáállás. Persze ott van a megfelelni vágyás is, és nála érződik leginkább az, hogy nincs senki, akivel megbeszélhetne akármit is.

Az évad elején már vártam, hogy miféle ménkő csap bele a Gallagher-családba, és kinél miként fog ez lecsengeni. Kiderült azonban, hogy az a bizonyos „ménkű” nem más, mint Sammi. Olyan hosszú bűnlajstrommal rendelkezik, hogy egy korábbi karakter sem volt sosem ennyire szemét, mint ő. Carl és Ian életébe is rendesen belemászott, ahogy Frank felett is uralkodni szeretett volna. Kicsit reménykedem, hogy jövőre nem találkozunk vele, de ebben kételkedem.

Azt egyébként látjátok jönni, hogy Carl mennyire jó reboot alapanyag lehetne x év múlva. Az összes gyerek közül ő az, aki nem menekül a sorsa elől, nem fél attól, hogy Frank-ké fog válni, és nem is igazán tesz ellene semmit.

A korábbi évadokban is elég sok időt szenteltek V és Kev kapcsolatára, ami nagyjából az egyetlen életképes szerelmi szál a sorozatban évek óta. Erre mikor tűnik a legjobbnak a kettősük? Amikor éppen külön vannak.  Nem azt mondom, hogy kár volt újra összeboronálni őket, de egészen érdekes volt látni, hogy mennyire megváltoztak a nézeteik az ikrek születése után.

Összességében egy baromi élvezetes évadot kaptunk, amire a finálé nem tudta ugyan feltenni a pontot, de ettől függetlenül megmarad egy 8/10-es élménynek az évad. Szépen építkeztek, de a végén csak szétesett minden, de így is sokkal jobban áll a család szénája, mint bármikor máskor.

20 hozzászólás Ne habozz!

DarylD - 2015. 04. 14. 18:27

Nálam az elcseszett évadzáróval együtt is 9/10 az évad simán. A tavalyit is imádtam, de ez talán még jobban tetszett. Az egyik legjobb jelenleg futó sorozat, továbbra is ügyesen tartják a humor-dráma arányt, tele van remek karakterekkel, izgalmas történet, mi kellhet még?
Idén a kedvenc történetszálam Ian és Mickey sztorija volt. Hihetetlen, milyen fejlődésen mentek át ők ketten. Olyan pillanataik voltak ebben az évadban, komoly drámába illő jeleneteket láthattunk. Nagyon kíváncsi vagyok hogyan folytatják történetüket.
Náluk is jobban tetszett, de az inkább filler jellegű volt Bianca története, Frank-nek egy egészen más oldalát mutatta be.
Lip idén is egy biztos pont volt számomra, az ő szála mindig hoz egy megbízható magas minőséget, olyan, mint maga a karakter, aki lassan a legkedvelhetőbbé válik számomra mindannyiuk közül.
Nem szeretnék mindenkit kiemelni, a Carl-Sammi párharc is zseniális volt, az évad végére Kev-ék is hoztak pár jó jelenetet, Fiona kicsit idegesítő lett a szerelmi huzavonáival, de összességében remek évad volt.
Negatívum tényleg az, hogy a gyerekek között kevesebb lett az interakció (de annyira, hogy amikor LIp és Ian együtt voltak a kocsiban tisztára örültem, hogy végre van egy közös jelenetük), és számomra Debbie szála, akivel egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, a végén is csak egy béna cliffhangert kapott.

Dr. Agy - 2015. 04. 14. 18:43

Egyetértek, még mindig a legjobb “dramedy”, csodálatos érzékkel keverik a készítők a letaglózó drámákat és a finom humort.

Az előző évad egy picit gyengébb volt (de csak egy nagyon picit), ez viszont megint igen erősre sikeredett.

Szerintem a Bianca-sztorival nagyon nagyot húztak, az utolsó pár epizódra Frank-nek adtak egy olyan szálat, hogy a fal adta a másikat.

Nem nagyon tudnék olyan karaktert mondani, aki gyengébb történetet kapott, mert az egyes karakterek szálai az évad közben is gyengülnek-erősödnek. Na jó, talán Kev és V, de ők egyébként is mellék(ebb) szereplők a Gallagher-családnál.

Dhomasson - 2015. 04. 14. 19:29

Nálam nem csak negatívum, hogy csökkent a testvérek közti interakció, hanem furcsa is. Fionától pláne karakteridegennek éreztem. Carl drogot árul, javítóba kerül, Lipet kirúghatják a tandíj miatt, Deb ki tudja kikkel fekszik le, Ian beteg, Liamat őrült Sammi neveli, de Fiona leginkább magával volt elfoglalva. Hiányzott az anyatigris énje.
A Shameless mindekori legnagyobb hibája talán, hogy a sztori kedvéért gyakran hajt végre kisebb erőszakot a karaktereken, ill. idén a fő történetszálak nálam kicsit súrolták az erőltetett határát. Ilyen Lip új “kapcsolata”, de valamennyire a dokinő és Frank is, bár mindkettő kellően érdekes és drámai volt. Ja és az is kicsit erős volt ahogy Debet nem különösebben érdekelte, hogy Mickey kinyírta Sammit.
Az évad legjobb szála egyértelműen Ian (és Mickey) volt, pazar perceket okoztak. Kev és V is jó volt a tavalyi gyengélkedésük után. Debbel kapcsolatban vegyesen érzek. Idegesítő, de érthető a viselkedése.

Kicsit sok negatívumot írtam, de a Shameless szerintem is még mindig az egyik legjobb futó sorozat.

ZoL - 2015. 04. 14. 20:04

Teljesen egyetértek a kritikával, hatalmas élmény volt ez az évad,talán az évad záró nem sikerült úgy ahogy szerették volna, na de sebaj.

Az évad jelenete amit majdnem sikerült megkönnyezni az Lip párbeszéde a pénzügyes csávóval.

Christopher - 2015. 04. 14. 20:26

Az eddigi legjobb évad volt, egy harmat gyenge fináléval.
Az előző évadoktól kicsit eltért,de ez különösen jót tett a sorozatnak.Végre sokkal több időt szántak a gyerekekre.

Carl szála nagyon erősre sikeredett és várom is,hogy a következő évadban hogyan folytatódik.
Debbie minden mondata es mozdulata annyira karakteridegen volt az egész évad alatt,hogy a végére nem sajnáltam volna,ha örökre eltűnik,ne adj Isten Sammy egy kósza lövedéke eltalalja…
Lip pedig egész ügyesen egyensúlyoz a két “világ ” között,de a szerelmi szál az évad végére inkább bizarr lett,mint vicces és érdekes.
Ian története kiemelkedő volt. A betegsége és az ebből adódó személyiség változása egyszerre volt zseniális, szomorú és megrázó.Mickeyvel való kapcsolata ebben az évadban szintén zsenialis volt. Olyan mélységet járt meg az évad elején-közepén,hogy azt hihettük nincs lejjebb.De volt… Nagyon remélem,hogy Noelt sikerül akár csak pár részre is leszerződtetni a 6.évadra. Nagy kár lenne,ha igy érne véget az elmúlt 5 évük.
Fiona vergődése a pasik között pedig az évad végére unalmas és kicsit kínos is lett.Az egész élete csak a 3 csávó (vagy azok farka) körül forgott. A tavalyi dolgok után ez kicsit egyhangú és unalmas volt.
Liam pedig még mindig csak biodiszlet akit oviba kell vinni vagy megetetni es lefektetni.
Frank végre kicsit háttérbe vonult,de csak pont annyira,hogy mindenkire jusson egy kis idő.A kapcsolata Biancaval nagyon jóra sikerült. Végre jött egy nő akit nem kihasználni,hanem szeretni akart. Furcsa volt,de nagyon tetszett az új Frank. Kár,hogy Biancanak csak ennyi jutott…

Mindent összegezve az eddig legjobb évad volt.Az első tizenegy résznek hála 10/10,az évadzáró meg nem több,mint egy nehezen felejthető bűne az íróknak…

naughtyl - 2015. 04. 14. 20:40

köszi a hosszú kritikát:)

Eszméletlen élményt nyújt a Shameless. Ennyi év után is. Simán, erőlködés nélkül.

Viszont a finálé sajna most nem lett túl jó, de csak Shameless-mércével.

Fiona
Értetlenkedtem az elején, emiatt a sok pasis szál miatt, de azóta leülepdett. És. Megérdemli Fiona, hogy ezzel foglalkozon. @superpityu is írta, hogy régen eszükbe nem jutott volna az íróknak, hogy Fiona ne a gyerekek körül létezzen csupán. És valahol teljesen természetes, hogy abba a szakaszba került a karakter az életében, amikor már magára is mer gondolni.

Carl
Teljesen ez volt bennem is, hogy ő Nem fél a benne lakozó Franktől:D a többiekkel szemben, akik mindent elkövetnek, hogy véletlenül se jöjjön elő belőlük apa. Bevallom nekem hiányzott a végén, hogy nem volt:(

Debbie
nem tudom elképzelni, hogy ebben nő fel valaki és pontosan ugyanúgy akar élni továbbra is. Komolyan ő akar gyereket, mikor felesben neveli Liamat? meg nem tudom mióta, de sajnos nem tudok érte szurkolni. még.

Lip
micsoda utat járt be ő is, és ki tudja hol a vége. Igen nekem is eléggé profilba vág a sztorija. És annyira jól csinálják nála, hogy apránként redukálják az őrült dolgait, de azért nem változtatják meg egyik pillanatról a másikra. valóban mágnesként vonzza a nem mindennapi nőket:)

Ian & Mickey
Én büszkén mondhatom, hogy első pillanattól kezdve szurkolok nekik és imádom őket. Mickey már-már szerlemes hőssé lép elő, ami meglepő, de nagyon jól áll neki. És tényleg nagyon hiányozna, ha nem lenne. És mekkora volt a jelenetük Sammi-vel:D
Amúgy Ian az akinél rájöttem, hogy igazából már az első perctől kezde, ahogy megismertették velün az írók ezeket a gyerekeket, szurkolok nekik. És mindegy, hogy Ian-t is még milyen mélységekbe taszítják, én ott leszek, mert nem lehet nem meghatódni azon, amin keresztül megy. Több olyan jelenetük is volt, amit naagyon meghatódva néztem.

Kev&V
Az tényleg érdekes volt, hogy a nagyon nehezen összehozott gyerekek születése, kiből mit váltott ki, viszont abban Fiona-val értek egyet, hogy ők egyszerűen nem mehetnek szét! még ha rengeteg vicces és elgondolkodtató jelenetet is szült a különlétük.

azt én is értékeltem, hogy milyen jó érzékkel léptettek le, feleslegessé vált karaktereket.

sammi meg jaj. ne.

messze még a kezdés:(

Balumedve - 2015. 04. 14. 20:46

2-3 éve, amikor belekezdtem ebbe az őrületbe, mindenki azt mondta, ez is olyan lesz, mint a Breaking Bad: eleinte alig nézték páran, majd a 4-5. évadra rákapnak az emberek, mint a heroinra. Hát, fején találták a szöget! Sok mindent nézek, de egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan sorozat van, amit nem tudok halogatni, és muszáj megnéznem a megjelenés napján.
Debbie teljes szálát áttekertem, egyetlen egy percet sem bírtam belőle megnézni. Lenyűgöző, hogy tud valaki ilyen karaktert írni, aki ilyen elviselhetetlen virtuozitással játszik az idegeimen, mint valami őrül Frank Einstein Mozart.
Lipnek külön örültem, amikor felszedte azt a kis csitrit, de aztán becsapott Galager villám, és ezt is elcseszte. Pedig direkt szurkoltam nekik.

Tommy Drama - 2015. 04. 14. 22:11

Újabb nagyon jó évadon vagyunk túl, de finálé valóban nem ütött akkorát, egy sima résznek jó lett volna, de évadzárónak kevés volt.

Az évadot nálam a Frank-Bianca, Ian-Mickey duó (soha nem gondoltam volna, hogy képes leszek meleg karaktereket kedvelni:D) és Carl vitte a hátán. Ezek a szálak nagyon jók voltak. Debbie szála valóban nem volt olyan jó, de engem nem is idegesített. Fiona-val viszont idén nem nagyon tudtak mit kezdeni az írók, Jimmy visszatérésének én örültem, szerintem jó párost alkotta Fiona-val, de hiába nem volt olyan jó Fiona szála Emmy Rossum-t mindig jó nézni.:D Sammi-ből néha már kicsit sok volt, talán jobb lenne a következő évadban kicsit hanyagolni. Kev-nek idén óriási dumák jutottak, nagyon bírom a karaktert, talán idén volt a legjobb. Annak én se örültem, hogy így szétszakították a tesókat, remélem a következő évadban újra összerázódnak egy kicsit. Az viszont elég szomorú hír, hogy Mickey a következő évadban valószínű nem lesz állandó szereplő. Nekem Mandy is nagyon hiányzik.. A Shameless még mindig a legszórakoztatóbb, és a legkedvesebb sorozat számomra. Remélem még lesz 2-3 évad, pár év múlva meg jöhet egy Carl spinoff.:D

Tommy Drama - 2015. 04. 14. 22:13

Ja igen, és elfelejtettem megemlíteni Svetlana-t aki szintén az évad egyik legjobbja volt, minden jelenetét imádtam.:D

Lamantin - 2015. 04. 14. 23:45

hmm. nekem a fináléval sem volt bajom. illetve a végéig valamennyi igen, de lip utolsó jelenete, illetve a mickey & ian szakítás és az utána lévő sammi interakció annyira jó volt, hogy megbocsátottam mindent.

az évadra laza 9/10, eddig legjobbjuk. egyedül deb idegesített, de ő nagyon, rajta kívül idén mindenki erős storyline-ot kapott. talán fiona kevésbé, de rá nem tudok haragudni, annyira jól néz ki :D

Tom - 2015. 04. 15. 02:41

naughtyl: a végén ott van carl is csak nézd végig a stáblistát :)

anoli - 2015. 04. 15. 09:05

naughtyl: igen, akkor a végén lemaradtál egy óriási carl-os poénról!
legjobb sorozat, amit valaha láttam!

havi - 2015. 04. 15. 11:27

a számból vettétek ki a szót. Tényleg a legnagyobb problémája a sorozatnak, hogy túl sok benne a szál. Az évad így is jó volt, megmondom őszintén azt hittem, hogy ki fog pukkadni erre az évadra.

Volt egy-két tényleg nagyon jó szál. Ian-Mickeyt nagyon jól felépítették, látszott is, hogy erre nagyon építenek. Rengeteg helyről jelent meg cikk velük kapcsolatban, szerintem nagyon is tudatosan.

Deb: szerintem az egyik legjobb szál volt. Persze, fura, hogy eddig egy szerencsétlen szürke kisegér volt, de nekem annyira jól bemutatta a kamaszkort, annak problémáival, az akkor megjelenő változásokkal stb.. Aki azt mondja, hogy életidegen azt nem értem. Kapásból 3 volt osztálytársamat fel tudok sorolni, aki anyáskodó, kedves lány volt általánosban, gimiben pedig csitri lett. Azóta persze felnőttek és abszolút nem ilyenek.

Kev és V végre értelmes szerepet kap. Nagyon jól bemutatták a szülés utáni válságot. Bravó

Nekem Carl szála volt gyenge, de hozzáteszem, hogy kellett egy ilyen karakter, aki a “gettó” királya lesz vagy legalábbis, akin keresztül a szubkultúrát bemutatják (Mickey erre alkalmatlan szerintem, mivel ezt a részét kicsit viccesre vették)

Lippel kapcsolatban van olyan érzésem, hogy a házaspár csak kihasználja, valami cikket írnak belőle, nem tudom és meglesz Lip első komoly pofára esése (Karan is valamilyen szinten az volt, de az utolsó részben lelövi a poént Lip, miszerint szerelmes először életében, vagy valami ilyesmi)

El Diablo - 2015. 04. 15. 11:52

A harmadik évad végefelé, amikor Carl már igencsak kamaszodik, teljesen olyan mintha Christopher Walken-t látnánk ifjúkorában.

naughtyl - 2015. 04. 15. 13:53

&Tom és @anoli

azt láttam. igazi film/sorozat barát, nem lő ki semmit, amíg le nem ment a stáblista és a többi:)
És klasszikus Shameless húzás volt, hogy nem tudta az ember, hogy szabad-e nevetni:)
én az utolsó részekre gondoltam, hogy hiányzott.

@El Diablo

szerintem is:D

paranoid android - 2015. 04. 15. 18:26

Hasonlóak az érzéseim az évaddal kapcsolatban, mint a többségnek. Negatív oldalon ott van Debbie, aki már zsinórban a második évadban volt a leggyengébb láncszeme a Gallagher családnak; és persze Sammi végig idegesítő volt. Pozitív oldalon: Lip megint remek volt, megunhatatlan ez a karakter, és izgalmas a személyiségváltozása; Carl és Ian a sorozatban idén kapták a legjobb történetszálat, Mickey hatalmas kedvencem lett, pedig nem különösebben érdekelt az első évadok során. Új életet lehetek Kev és V szálába is. Fionáé a tavalyihoz képest – nem meglepően, hisz az nagyon ütött – gyengébbre sikerült, de én élveztem ezt is, nagyon kedvelem a karaktert és Emmy Rossumot. JimmySteve feltűnésének nem örültem, de legalább hamar lerendezték, és reméljük nem kell többet látnunk. A Frank-Bianca történetszál meglepő húzás volt az íróktól, de baromi jól sikerült.
Összességében nálam nem érte el az előző évad szintjét, ami a kedvenc Shameless évadom az első mellett, de a színvonal így is magas volt. Azt azért én is bánom, hogy egyre kevesebb a gyerekek közötti interakció.

joshua7 - 2015. 04. 15. 18:29

Nálam is simán 8/10 az évad, sőt!

El Presidente - 2015. 04. 17. 12:31

Sheila eltávozásának én is örülök, a második évadtól úgy nézem a sorozatot, hogy az összes jelenetet, amiben szerepel, átugrok.De csak az övét.Az első pillanattól untam és idegesített a karakter.
Sammi: Vele is hasonló módon vagyok, nagyon fellélegeztem az évad második felében, hogy “elmegy”, erre a fináléban visszatért.
Debbie: Nővé válásával kapcsolatban, jó, hogy a sorozat egy ilyen, finoman szólva is nehezebb témát feldolgoznak, viszont az, ahogy megvalósították, nem a legjobb.Az idén Debbie nagyon antipatikus volt számomra.
Ian és Mickey szála: Még mindig az egyik kedvenc, Mickey szövegeitől mindig röhögök.Hatalmas karakterek mindketten, bár Iant így elvitték a betegség irányába, annyira nem örülök.A végén meg a szakítós rész, nem igazán értettem, miért kell ez ide.
Lip: egyetértek, az egyik kiemelkedő karakter a sorozatban, hozta a szintet idén is.
Fiona: lehet előítéletes vagyok, de egy mocskos ribanc.Minden szembe jövővel, aki nyájasan mosolyog rá, ágyba bújik.
Jimmi/Steve: Remélem végleg elment.
Kev és V: imádom ezt a párost.A konfliktusuk is érdekelt, Kevet mint karaktert különösen kedvelem.

Azzal egyetértek, hogy a finálé elég szar lett.Legalábbis a korábbi évadokhoz képest.Nem éreztem úgy, mintha lezáródott volna egy szakasz a történetben.

Thomas - 2015. 06. 25. 23:42

Én amennyire szerettem az előző évadot, ez annyira fárasztott. Magam sem értem az egészet, de valahogy egyik szál sem hozott igazán lázba, meg valahogy már egyik karakter sem túlzottan kedvelhető számomra, most már sajnos Fiona sem. Mondjuk az újak közül tetszett Bianca és Gus is, de nekik gondolom kb. ennyi volt, és az ő szálukat is teljesen elszúrták. Persze, itt-ott azért szórakoztatott a dolog, nem untam halálosan, de egy 4/10-nál többet képtelen lennék adni erre az évadra.

Komolyan a kaszán gondolkozom, pedig ennyi év után nem igazán szoktam csak úgy abbahagyni valamit, de most teljesen úgy érzem, hogy ennyi nekem elég volt Gallagherák kalandjaiból, sok újat már nem tudnak mondani. Az első évadokban vicces volt a rengeteg polgárpukkasztó húzás, adott egyfajta heti random őrültséget, de valahogy ilyen téren is kifáradt az egész, már nem tudják felüllicitálni a korábbiakat. Az előző évadban voltak számomra átérezhető drámai szálak is, most viszont már azokra is csak legyintettem. Mivel nem kedvelem a karaktereket, nem tud meghatni a sorsuk sem. Ha pedig már sem drámai, sem vígjátéki vonalon nem működik nálam az egész, akkor minek nézzem, nem igaz?

Elar - 2016. 04. 08. 21:11

Thomas: Igen, kb ugyanezeket tudnám én is írni.
Mi azt vettük észre a párommal, hogy időnként nem is figyelünk a filmre, hanem olvasunk :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz